hai assalammualaikum

Coco Lejen Minuman Coklat Yang Sedap Dan Berkhasiat - Siapa yang tak suka minum air coklat oii..dari kecik dah suka minum milo. Tapi, bila besar, milo dah tak boleh minum sebab nanti masuk angin dan muntah.  Jadi, nad selalu cari alternatif lain nak minum air yang berunsur coklat. Lepas tak boleh minum air milo, nad minumla air coklat dutch lady tu, tapi tak boleh beli selalu sebab dalam botol dan cepat habis..pulak tu mahal..hahaa..jadi lepas tu dah kurang minum air coklat..


Tapi, sekarang nad dah jumpa balik air coklat yang best, bukan saja sedap malah berkhasiat. Tapi disebabkan pregnant, nad tak boleh minum air coklat ni, jadi bagi mak try..hehe..sebab kandungan dia memang awesome kau..sebut je coco, mesti lah sedap..Coco Lejen minuman coco yang kurang manis, sesuai untuk orang tua, perempuan yang ingin kekal cantik dan untuk mereka yang berusaha untuk mendapatkan zuriat. Coco Lejen minuman yang dilebihkan coco, sebab tu rasa pure coco punyala..kalau korang rasa kurang manis bolehla tambah susu sedikit untuk memaniskannya.

Minuman Coco Lejen ni bukan sahaja minuman kosong, malah, ada herba-herba terpilih you alls..herba dia memang sesuai untuk wanita. Antara herba-herbanya ialah kacip fatimah, manjakani, lobata, sireh,kurma dan kolagen. setiap herba ada fungsinya yang terbaik..sebab tu Coco Lejen ni bukan sekadar minuman malah berkhasiat.

Khasiat herba-herba terpilih:
Manjakani - membantu menjaga kesihatan dan kecantikan dari dalam dan membantu untuk kekal awet muda
Kacip Fatimah - kacip fatimah digunakan untuk mengekalkan sistem pembiakan yang baik bagi wanita, untuk mengetatkan dan melincirkan serta meningkatkan fungsi seksual seperti tongkat ali.
Lobata - membantu dalam merawat masalah osteoporosis, merawat simptom-simptom menopause dan mengelakkan pembentukan kanser yang disebabkan ketidakseimbangan hormon
Sireh - Ianya juga mengandungi antiseptik semulajadi yang berupaya membunuh kuman, bakteria dan kulat dengan khasiat hemostasis yang dapat melancar darah dan menghentikan perdarahan.
Kurma - kajian yang dijalankan membuktikan bahawa kurma antara makanan yang paling pantas diproses sebagai bekalan tenaga. Kurma tersebut akan segera dibakar dan ia akan disalurkan ke bahagian anggota lain dan otak. ia juga menyumbang dalam pembentukan darah dan sumsum tulang.
Collagen -  digunakan untuk menghasilkan protein bagi membantu pertumbuhan ini serta mengaktifkan penjanaan semula sel badan baru.

Kebaikan Coco Lejen:
- Disyorkan untuk tenaga dan kesegaran harian
- Untuk keseimbangan hormon individu
- Melawaskan sistem perkumuhan
- Suplement tambahan untuk awet muda

Korang pernah try tak produk supplement Coco Lejen ni? Memang legend betul lah. Saja try test2 sebab suplement ni murah pun so memang mampu milik kalau nak maintain consume tiap bulan. Coco lejen ni boleh diminum bila-bila masa sahaja, tak kiralah waktu sarapan, petang atau malam. Boleh dibuat panas atau sejuk. Masa mengandung ni boleh minum tapi selepas kandungan dah membesar ye, iaitu selepas 5 bulan ke atas, tapi kalau rasa was-was tak perlulah minum kerana ia mengandungi herba, tau-tau jela herba kan sifatnya panas, tapi sangat sesuai masa berpantang ok..Tak sabar nak cuba ni...Yela lepas berpantang mesti macam-macm nak kene jaga..nak sentiasa cantik depan suami kau..bior suami pandang kita je..hahahha..disebabkan nad tak minum, nad bagi mak minum..mak suka gilerrr...dia kata "air ni sedap, tak manis". 

Mak pun nak cantik..hehee..bagusnya supplement jenis minuman ni, mudah dan ringkas. Hanya koyak, tuang dan bubuh air. Orang tua kan suka minum air berbanding pil, jadi baik beli air yang dah ade kelengkapan dalamnya tu semua khasiat untuk badan. Bila mak minum mak rasa segar, tenaga, dah la airnya sedap..hahahha..lepas tu mak selalu buang angin..hehee..kan dah cakap minuman Coco Lejen ni macam-macam khasiat ada untuk kesihatan. Bukan setakat perempuan je, lelaki pun boleh minum Coco Lejen tau. Haritu bagila laki nad ni secawan Coco Lejen sejuk, dia tak tau, kalau dia tau mesti dia tak suka..sebab mr mafia ni tak suka minum pelik-pelik. Tapi nad buat diam-diam, tengok-tengok esoknya dia ke tandas. Sebab air tu ke??..hahhaha...dia kata lega dapat "urkk..urkk"...hahaha. Coco Lejen ni membantu untuk pelawasan dan buang angin.


Air Coco Lejen jugak membantu mereka yang tak stabil period. Yela sesetangah wanita kadang period tak menentu, kejap ada kejap takda tu sebab kadang susah dapat anak..tapi tu rezeki masing-masing, tak salah mencuba kan..lepas minum coco lejen ada yang dah datang period dan membantu mereka mendapatkan zuriat.

Cara pengambilan mudah je
- bancuh dengan 250ml air
- minum pagi dan petang
- boleh ambil selebum/semasa/selepas makan
- boleh buat panas/sejuk/ice blended
- tiada pantang larang
- oleh kerana Coco Lejen mengandungi herba-herba terpilih, adalah dikhuatiri mempengaruhi hormon golongan kanak-kanak yang sedang membesar. oleh itu tidak digalakkan dijadikan amalan harian. bagi yang telah akil baligh di mana telah mencapai tahap hormon tetap boleh amalkan Coco Lejen sebagai minuman harian.

Info tambahan
- kilang telah memperolehi kelulusan MESTI (di bawah seliaan Kementerian Kesihatan Malaysia) bagi pengilangan makanan selamat
- lelaki juga boleh minum Coco Lejen

Harga Sekotak RM 50.00untuk 20 sachet

Coco lejen ada di seluruh negara. boleh tengok album di page untuk senarai stokis dan vendor. Kalau nak sesuatu mestilah kene usaha, dan amik produk secara berterusan. Disiplin pun kene ada..minuman ni lagi senang nak disiplin kan..sebab setiap hari kita minum je..heehe..cubalah u alls Coco Lejen ni..sedap dan berkhasiat gitu.


















SHARE 7 comments

Add your comment

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS