Cara keluarkan duit Adsense

hai assalammualaikum

Pagi Cek Email, Nampak Email Google Adsense - Macam biasa, bangun tidur cek email, tengok apa yang ada. Nampak satu email Google Adsense. Terus bibir tersenyum. Syukur alhamdulillah, dapat duit Google Adsense. Dia datang ketika memamg diperlukan. Segala usaha yang dilakukan akhirnya buatkan hasil. Ya, ni kali pertama nad dapat. Sebab tu gembira lain macam.. Hahaha.



Adsense nad tak macam orang lain, gempak, sebulan banyak dapat. Nad punya kira macam anak ikan la.. Sikit je.. Hahaha. Tapi tu tak buat nad putus asa untuk kumpul. Biarlah makan bertahun, asalkan dia bertambah dan dalam masanya dia akan masuk ke dalam bank juga. Memang syok bila dapat sebulan atau tiga bulan keluar, nad pun tengah belajar cara nak naikkan. Semua ni kene belajar. Memang struggle jugala, nak bagi adsense penuh ikut jumlah yang ditetapkan untuk keluar.

Nad pasang Google Adsense pun bukan masa mula2 buat blog, nad pasang lambat. Tu pun kawan tolong. Terima kasih dekat kawan tu, banyak bantu nad. Nad ni noob sikit, baca pasal Adsense ni pun macam tak sampai ke otak je. Tapi baca la juga.. Hahaha. Setting mana yang patut.

Nak letak pun Adsense ni pun kene tempat yang betul. Tempat yang elok macam dekat header, sidebar dan dala entry. Tapi dalam entry nad tak buat lagi, sebab kene main html semua. Baru la orang nampak. Rasa nak klik, klik je.. Hehhe..

Alhamdulillah dah cukup jumlah yang ditetapkan Adsense akan masuk sendiri dalam bank. Tapi syarat kene bubuh la details akaun kita. Hahhaa. Macam nad haritu tak letak, mula gigih tanya kawan macam mana. Rupanya tak isi details akaun. Lol.. Kalau tak isi hold la Adsense kita dalam tu je. Nad, nad.. Kihkih..

Terdapat 3 cara yang anda boleh peroleh bagi menerima pembayaran daripada Google Adsense iaitu :
- Menggunakan Cek
- Western Union
- Wire Transfer (To Bank Account)

Kebanyakn orang pilih Wire Transfer sebab lebih mudah. Dia terus transfer ke akaun korang. Sebab nampak ramai kawan pilih yang ni. Takyah buat apa-apa, tunggu je duit masuk dalam akaun. Google Adsense akan bagi emailbila dia dah masukkan duit korang. Macam dapat email semalam, mungkin dalam dua tiga hari dapat.

Ni cara untuk anda mengisi Wire Transfer
- Selalunya kita buka blog, tekan Earnings nak tengok Adsense.
- Kemudian tekan visit my earning.
- Kemudian tekan bahagian jumlah Adsense tu ade tiga titik, tekan payment
- Tekan la bahagian klik How You Get Paid. Nak senang Atau pergi Log in Google Adsense dan klik How You Get Paid.
- Klik Add Payment Method dan pilih Bank Transfer to Bank Account
Kemudian masukkan details anda dengan panduan di bawah :

Name On Bank Account : Masukkan nama penuh anda
Bank Name : Tuliskan nama bank anda
SWIFT-BIC : Masukkan kod bank menurut panggilan antarabangsa. Anda boleh semak kod tersebut mengikut nama bank anda dipautan ini
Account number : Masukkan nombor akaun bank anda
Re-type account number : Masukkan sekali lagi nombor akaun bank anda yang sama

Akhirnya, tandakan Set as primary payment method dan klik Save.

Mana yang ade tulis (optional) tu ikut korang nak isi ke tak. Macam nad tak isi pun.

Korang akan menerima email daripada Google yang memberi tahu sudah memasukkan maklumat berkaitan menggunakan Wire Transfer. Selesai! Lepas tu, hanya perlu menunggu duit Google Adsense masuk lebih kurang 1-3 hari waktu bekerja sahaja. Selepas Google Adsense hantar email seperti gamabr di atas.

Maaf, nad pertama kali dapat, tu kongsi sini. Semoga dapat bnatu dengan mereka yang masih baru macam nad ni untuk keluatkan duit Adsense.



Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. tahniah... seronok dpt duit adsense kan

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah. seronoknya.. Ina baru je cashout awal Pkp haritu. Rasa lagi berkobar nak update blog.Muahahahaha

    ReplyDelete
  3. Bagus nad tepek kat sini cara2 dia.. lea nk cashout jugak nnti.. tataw caranye..

    ReplyDelete
  4. Halo semuanya, Nama saya Siska wibowo saya tinggal di Surabaya di Indonesia, saya seorang mahasiswa, saya ingin menggunakan kesempatan ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman untuk sangat berhati-hati karena ada banyak perusahaan pinjaman penipuan dan kejahatan di sini di internet , Sampai saya melihat posting Bapak Suryanto tentang Nyonya Esther Patrick dan saya menghubunginya melalui email: (estherpatrick83@gmail.com)

    Beberapa bulan yang lalu, saya putus asa untuk membantu biaya sekolah dan proyek saya tetapi tidak ada yang membantu dan ayah saya hanya dapat memperbaiki beberapa hal yang bahkan tidak cukup, jadi saya mencari pinjaman online tetapi scammed.

    Saya hampir tidak menyerah sampai saya mencari saran dari teman saya Pak Suryanto memanggil saya pemberi pinjaman yang sangat andal yang meminjamkan dengan pinjaman tanpa jaminan sebesar Rp200.000.000 dalam waktu kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau tekanan dengan tingkat bunga rendah 2 %. Saya sangat terkejut ketika saya memeriksa rekening bank saya dan menemukan bahwa nomor saya diterapkan langsung ditransfer ke rekening bank saya tanpa penundaan atau kekecewaan, segera saya menghubungi ibu melalui (estherpatrick83@gmail.com)

    Dan juga saya diberi pilihan apakah saya ingin cek kertas dikirim kepada saya melalui jasa kurir, tetapi saya mengatakan kepada mereka untuk mentransfer uang ke rekening bank saya, karena saya berjanji bahwa saya akan membagikan kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres atau penundaan.

    Yakin dan yakin bahwa ini asli karena saya memiliki semua bukti pemrosesan pinjaman ini termasuk kartu ID, dokumen perjanjian pinjaman, dan semua dokumen. Saya sangat mempercayai Madam ESTHER PATRICK dengan penghargaan dan kepercayaan perusahaan yang sepenuh hati karena dia benar-benar telah membantu hidup saya membayar proyek saya. Anda sangat beruntung memiliki kesempatan untuk membaca kesaksian ini hari ini. Jadi, jika Anda membutuhkan pinjaman, silakan hubungi Madam melalui email: (estherpatrick83@gmail.com)

    Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya di (siskawibowo71@gmail.com) jika Anda merasa kesulitan atau menginginkan prosedur untuk mendapatkan pinjaman

    Sekarang, yang saya lakukan adalah mencoba untuk memenuhi pembayaran pinjaman bulanan yang saya kirim langsung ke rekening bulanan Nyonya seperti yang diarahkan. Tuhan akan memberkati Nyonya ESTHER PATRICK untuk Segalanya. Saya bersyukur

    ReplyDelete