hai assalamualaikum..

oo tadi tengah blogwalking..then buka blog yang domain die.my..macam PAPA BLOGGER DAN BLOG PALY..tapi mslhnyer die tulis server not found..ingatkan internet nad yang nazak lagi..dah refresh banyak kali pun xleh buka blog tu..kenape erk..nad ni selalu blogwalking blog diaorng..aisyehh x dp la baca crite sensasi diaorng.....xpela..tgk sok macam mana..


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. pada blogger berdomain Dot MY, sila ikut step kat bawah ni kalau korang nak view blog korang and blog-blog Dot MY yang lain...

    ~ step ni pun terpakai untuk blogger blogspot..sebab korang kena tukar dns setting dalam komputer korang dulu baru boleh view blog berdomain Dot MY

    1.buka control panel
    2.click view network status and tasks
    3.click pada connection yang korang guna sekarang
    4.click properties
    5.select Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)
    6.click Properties
    7.abaikan yang IP tu, tukar DNS setting.. select Use the following DNS server addresses
    8. Masuk Preferred DNS server: 8.8.8.8
    9. Masuk Alternate DNS server : 8.8.4.4
    10.Click OK

    try bukak blog Dot MY :)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum nadia, sheila pun pernah buat dot my tu, pastu jadi gitulah. takleh nak buka blog sendiri. last2 malas nak bubuh dot my. pakai blogspot je

    ReplyDelete
  3. blog blog.my tu macam domain sendiri ke? patut r ade certain blog yang guna blog.my tu aku takleh open.. baru tau reason die.. hmm

    ReplyDelete
  4. hehe..didiey salah sorg empunya blog yg ada masalah gitu..tukar2..haha

    ReplyDelete