Showing posts with label skincare
 hai assalammualaikum

Glowpeach Produk Kolagen Kesihatan Dan Kecantikan Berasaskan Bahan Organik - Kesihatan dan kecantikan amat penting dan ia perlu seiring dengan kehendak serta gaya hidup masyarakat. Pengambilan produk kolagen selalunya menjadi pilihan masyarakat untuk kekal cantik luar dan dalam.

Berdasarkan kajian dan pengalamannya sendiri, Khaireen Kamarulzaman, 23, seorang bekas pramugari mendapat idea untuk mengeluarkan produk kolagen berasaskan bahan organik iaitu Glowpeach, dalam bentuk minuman yang mudah untuk diamalkan.
 hai assalammualaikum

Azomis Skincare : Empat Langkah Mudah Penjagaan Kulit Muka - Sejak duduk rumah ni, nad makin rajin nak jaga kulit muka. Dulu zero pasal kecantikan ni, main belasah je pakai tanpa lihat kulit sendiri, sudahnya habis rosak muka dan berjerawat. Paling rajin pun cuci muka je, lain tak pakai. Bila dah banyak baca tentang penjagaan kulit muka ni, dan kita ikut langkah yang betul, alhamdulillah, lama-lama kulit pun jadi sihat dan cantik.

Nak kulit wajah yang cantik, sebenarnya tak perlu banyak step pun, buat yang basic pun je pun dah ok. Antaranya, cuci muka dua kali sehari. Selepas itu apply toner, serum, moisturizer dan sunscreen. Tambahan, pakai mask 2 kali seminggu. Buat ni pun dah mencukupi untuk dapatkan kulit yang sihat dan cantik.
hai assalammualaikum

Crystal Skin, Suplemen Dari Bahan Semulajadi Bagus Untuk Merawat Kulit - Masalah kulit, bukan nad je pernah lalui, ramai pernah lalui. Dari kusam, jerawat, lepas tu parut jerawat dan macam-mcam lagi. Bila ada masalah kulit muka ni, kita akan rasa down, tak yakin nak berhadapan dengan orang lain. Kalau jalan tu rasa nak tunduk je..huhu. Masalah kulit muka bukan berlaku dekat perempuan je, lelaki pun sama. 
 hai assalammualaikum

Ecolite Boostick Untuk kecantikan Kulit, Kesihatan Mata dan Tubuh Badan - " Woww!!, Ecolite ada produk baru la, Ecolite Boostick. Menarik, ada macam-macam perisa pulak tu. Ambil semua la, kita cuba semua..hehee. ".  Salah satu produk Ecolite nad pernah rasa ialah Ecolite Joylife Birdnest botol biru, bila nampak produk baru Ecolite Boostick terus rasa nak cuba. 
hai assalammualaikum

Embryolisse Dah Ada Di Malaysia - Jenama penjagaan kulit dari Perancis yang memenangi pelbagai anugerah global, Laboratoires Embryolisse, bakal membuat penampilan sulung di Malaysia buat kali pertama pada Mei 2020.
hai assalammualaikum

Primer serum Dan Foundation Absolute 1618, Mesra Wudhu, Diformulasi Dengan Rosehip Oil - Lama kan tak kongsi pasal serum dan foundation ni semua. Selalu kongsi pasal makanan dan hiasan rumah je..hehe. Jangan fikir duduk rumah tak boleh nak cantik, masa duduk rumah la kene jaga muka selalu. Pemakaian primer serum sangat penting untuk merawat dan menyihatkan wajah. Foundation pula dipakai bagi menampakkan wajah nampak lebih cantik bila kita bermakeup. Kedua-dua ni penting dipakai bila kita nak makeup.

LELAKI PUN KENA JAGA WAJAH

in , by Nadia Johari, 16:38:00
hai assalammualaikum

Lelaki Pun Kena Jaga Wajah - Siapa kata lelaki kurang memberi tumpuan kepada penampilan? Ada je sesetengah lelaki yang pandai jaga wajah diaorang. Kalau tengok twitter, banyak je orang lelaki kongsi perbezaan wajah mereka dari berjerawat ke kulit yang cantik. Siap buat thread lagi. Tu pun sebab diaorang memng nak berubah dan rajin membaca. Tengok banyak kongsi diaorang pakai memng ikut langkah yang betul, dari pencuci, toner, serum, moisturizing sampaila ubat jerawat.
hai assalammualaikum

Wajib Pakai Sunblock, Tidak Kira Dalam Rumah Atau Luar Rumah - Haritu nad pergi buat rawatan muka di Klinik Dr Bazilah di Bangi. Masa cek muka, dia cakap nad ada jeragat sikit. Kemudian staff yang rawat nad tanya ' ada pakai sunblock tak '..nad jawab ' jarang pakai sebab muka berminyak '. Dia senyum dan cakap ' hah sepatutnya kita wajib pakai sunblock ni. Buka masa kita keluar rumah je, dalam rumah , dalam pejabat pun kena pakai sunblock. UV ni bukan sahaja dari sinaran matahari, lampu dari laptop, lampu, yang bercahaya tu juga boleh menyebabkan kulit kita rosak.

hai assalammualaikum

Pengalaman Buat Rawatan Wajah Di Klinik Dr Bazilah Bangi - Dah lama nad nak buat rawatan wajah. Bertahun juga la tak pernah buat rawatan muka ni, sampai muka pun ada macam-macam masalah. Tak pernah cek pun masalah kulit muka ni, hanya bergantung kepada skincare je. Haritu, entah, tergerak hati nak pergi buat rawatan wajah. Sebab bagi nad, dah sampai masa untuk nad tau keadaan muka nad ni. 

hai assalammualaikum

Pencuci Muka Aqua Cacteen Dari Suchi Melembapkan Muka Dan Mengawal Jerawat - Dalam penjagaan muka, mencuci muka ni satu rutin yang wajib sama ada keluar rumah atau pun tak keluar rumah, sama ada makeup atau pun tak makeup. Kiranya , pencuci muka ni wajib kita pakai supaya muak kita sentiasa bersih dari segala kekotoran.  Dengan mencuci muka, ia dapat membantu anda mengatasi masalah jerawat, membuang sel kulit mati,melembapkan, mengawal minyak, dan juga melindungi kulit dari pencemaran.

Nad nak kongsi pencuci muka yang sangat best, yang nad dah cuba sendiri ni. Korang pernah nampak produk Suchi ni? Bagi yang pernah mengerjakan Umrah dan Haji, mesti ada yang pernah nampak dan pernah guna kan produk Suchi ni. Suchi ialah produk kosmetik haji umrah yang sah digunakan ketika ihram. Mempunyai lebih dari 10 produk dan set, yang memberikan kemudahan dan keselesaan jemaah haji dan umrah dari segi penjagaan diri.
hai assalammualaikum

Tampil Muda Dan Cerah Berseri Dengan Safi Youth Radiance - Wah, Safi keluarkan produk baru!! Ni yang seronok ni, mana taknya, nad memang ada menggunakan beberapa produk Safi. Setakat ni, nad pakai, alhamdulillah, elok je dekat muka. Korang tau kan, Safi ni jenama yang diyakini dan halal. Ni nad dapat tau, produk baru mereka ni merupakan rangkaian produk untuk korang yang ingin nampak sentiasa muda dan cerah berseri. Nad tau, ramai yang tidak mahu wajah kelihatan nampak tua walaupun usia dah meningkat, macam nad la..hahaa. Setiap hari mesti akan cari petua untuk kekal awet muda. Dah takyah risau-risau, guna je produk Safi ni, iaitu Safi Youth Radiance.

Pertama kali nad nampak produknya ni, terus cakap ' woww '..Mana taknya, dengan rupa botol yang berwarna merah menyala ni..Nampak eksklusif sanagt. Dengan packaging dia yang berwarna merah ni la menarik perhatian nad tau. Lagi dengan perkataan YOUTH tu, bermaksud muda..Lagi terus nak cuba.
hai assalammualaikum

Oniey Beauty Treatment Rawat Masalah Kulit Sensitif - Tanya la pada sesiapa pun tak kira lelaki atau perempuan, pasti mereka inginkan kulit yang cantik, sihat dan flawless. Wajah yang sempurna menjadi dambakan semua orang. Sebab itu kecantikan memang tidak dapat dipisahkan dalam diri kita, demi untuk keyakinan diri. Tapi, kita juga tak lari daripada masalah kulit, disebabkan persekitaran yang kotor, faktor pemakanan dan tekanan, salah pakai produk atau apa sahaja.

Nad juga pernah mengalami masalah muka yang teruk. Tiba-tiba je muka naik jerawat, dan kulit makin sensitif. Lagi kalau tersalah pakai produk atau kulit muka tak sesuai dengan produk tu, memang lagi bertambah teruk. Sejak tu nad berhati-hati memilih produk. Kalau sebelum ni, nad cuma pakai pencuci muka sahaja, takda pakai produk lain. Tapi, bila nad baca mengenai kecantikan, baru tau, bahawa kita patut pakai produk mengikut langkah yang betul dan antara produk yang patut ada dalam senarai ialah serum dan pelembap.

hai assalammualaikum

BioXcellent Colla W.Diamond, Rahsia Kulit Wajah Cantik, Cerah Dan Kekal Sihat - Pernah dengar kan, nak cantik luaran, mestilah dari dalaman. Selalu, kita ambil berat luaran, tapi dalaman diabaikan. Sebab tu la muka nampak makin kurang berseri, kurang anjal, disebabkan kolagen dalam badan tiada. Bila tengok usia, belum tua lagi, tapi muka dah kendur,..huishh, dasyat sangat tu. Jangan biarkan,kalau boleh, biar muka nampak muda bergetah berbanding usia sebenar .

Jadi, cepat-cepat cari makanan tambahan untuk dalaman bagi menaikkan seri wajah, kekal cerah dan sihat. Salah satu produk yang nad dah cuba dan nad nak kongsi dengan korang ialah BioXcellent Colla W.Diamond.

hai assalammualaikum

Cleanser Dan Scrub Beautea By Safi 100% Ekstrak Teh Premium - Pergi Watson haritu, ada sale, staff dekat situ suggest salah satu produk Safi. Balik tu, nad pakai, sampai sekarang, alhamdulillah, muka elok je, dan nad dah mula jatuh cinta semula dengan produk Safi ni. Sekarang banyak dah produk Safi, terbaru, cleanser dan scrub dari Beautea By Safi yang mempunyai 100% ekstrak Teh premium.
hai assalammualaikum

Serum Terbaik Rawat Jerawat Dan Jeragat : Dr Beau Pure Natural Skin Oil - Dalam rutin penjagaan kulit, serum mestilah ada dalam senarai ye. Pemakaian serum sememangnya sangat bagus untuk kulit muka, sebab ia meresap terus ke dalam kulit. Langkah memakai serum ialah selepas membersihkan muka, pemakaian toner, kemudian serum dan diakhiri dengan moisturiser. Sejak tau serum ni sebenarnya dapat merawat kulit kita, terus nad cari serum yang sesuai.
hai assalammualaikum

Bersihkan Muka Dan Makeup Dengan Safi Micellar Natural Cleansing Water - Seharian muka kita ni terdedah dengan cuaca dan persekitaran yang tidak bersih. Kalau boleh nak cuci muka je setiap masa. Tapi, cuci muka kerap pun tak elok. Kenala cuci dua kali sehari. Kalau cuci sahaja pun belum tentu bersih tau. Jadi, kalau nak kulit muka kita nampak bersih,  elok dan terjaga, dari sebarang kekotoran dan makeup,  wajib bersihkan muka dahulu dengan remover makeup. 
hai assalammualaikum

Safi Balqis Oxywhite Hydrating Lotion - Banyak sebab yang membuatkan kulit kita kering antaranya tidak mendapat air yang secukupnya,bekerja di bilik berhawa dingin selepas sepanjang hari, cuaca,  atau pun produk komestik. Mungkin orang fikir,  bila kulit kering ni biasa je,  tapi ia membuatkan kulit kita nampak kusam dan kasar. Keserian wajah dah hilang ok. .Oh no.. Kita kalau boleh nak muka lembap je selalu dan segar sepanjang hari. 

Sebab tu disarankan memakai produk mengikut langkah yang betul. Antaranya, muka mestilah dibersihkan dengan pencuci muka dua kali sehari,  kemudian menggunakan toner,  serum dan akhir sekali adalah pelembap muka. Cara ni la buatkan muka kita bertambah cantik. 
hai assalammualaikum

Pembersih Makeup safi Micellar Natural Cleansing Water - Sebelum bersihkan muka dengan pembersih muka, bila pakai makeup wajibla cuci makeup tu dengan pembersih makeup tau. Baru betul-betul bersih muka kita. Kalau terus cuci muka dengan pembersih muka, takut ada makeup yang tak hilang lagi, tu sebab boleh mendatangkan jerawat..hehee. Sekarang nad memang jaga muka, taknak jadi macm dulu. Untuk pembersih makeup, tak smeua kadang ok dengan kita, jadi pilihla mana yang bersesuaian. Ni nad nak bagitau, Safi ada keluarkan pembersih makeup uii..Nad dah cuba,memang best.
hai assalammualaikum

Kulit Sempurna, Menawan Tanpa Bintik Hitam dalam Masa Dua Minggu : Nanowhite Dark Spot Corrective Serum - Muka dah cantik, tapi ada pulak bintik-bintik hitam dekat muka. Buakn sahaja masalah jerawat, masalah bintik hitam pun beri kurang keyakinan pada kita. Kalau tutup dengan foundation pun, belum tentu dapat tutupkan bintik hitam tu. Mungkin banyak produk dan cara korang guna kan untuk bintik hitam dan parut jerawat.

Tapi ada satu produk yang boleh selesaikan masalah bintik hitam ni dalam masa dua minggu. Hah!!, mesti korang tak caya kan. Nad dah pakai dah, kulit nad bertambah baik. Nad pakai Nanowhite Dark Spot Corrective Serum. Sebelum ni nad pernah pakai produk nanowhite fresh untuk jerawat tu, memang ok dengan kulit nad.
hai assalammualaikum

Lovera Day Cream, Muka Tak Berminyak Dan Tutup Cela - Setakat ni pakai produk Lovera memang best sangat-sangat. Nad pernah pakai Magic Jelly, Permbersih muka dan spray glow mist dia. Memang best. Yang tinggal sekarang Spray Glow Mist..hehee..
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS