Articles by "skincare"
Showing posts with label skincare. Show all posts
hai assalammualaikum

Oniey Beauty Treatment Rawat Masalah Kulit Sensitif - Tanya la pada sesiapa pun tak kira lelaki atau perempuan, pasti mereka inginkan kulit yang cantik, sihat dan flawless. Wajah yang sempurna menjadi dambakan semua orang. Sebab itu kecantikan memang tidak dapat dipisahkan dalam diri kita, demi untuk keyakinan diri. Tapi, kita juga tak lari daripada masalah kulit, disebabkan persekitaran yang kotor, faktor pemakanan dan tekanan, salah pakai produk atau apa sahaja.

Nad juga pernah mengalami masalah muka yang teruk. Tiba-tiba je muka naik jerawat, dan kulit makin sensitif. Lagi kalau tersalah pakai produk atau kulit muka tak sesuai dengan produk tu, memang lagi bertambah teruk. Sejak tu nad berhati-hati memilih produk. Kalau sebelum ni, nad cuma pakai pencuci muka sahaja, takda pakai produk lain. Tapi, bila nad baca mengenai kecantikan, baru tau, bahawa kita patut pakai produk mengikut langkah yang betul dan antara produk yang patut ada dalam senarai ialah serum dan pelembap.

Serum dan moisturiser, merupakan barang skincare yang perlu dipakai. Serum dipakai sebelum moisturiser. Semenjak tahu serum memang bagus untuk menangani masalah kulit, terus nad pakai. Serum ni bagus sebab dia meresap terus ke dalam kulit. Selepas sapu serum, bolehla sapu moisturizer melembapkan kulit.


Oniey Beauty Treatment ; Acnex Serum Dan Lifting Moisturizing Cream Rawat Masalah Kulit Muka Sensitif

Nak kulit cantik, mestilah kena pilih produk yang betul. Macam nad, kulit sensitif, selalunya nad akan cari produk yang ada bagitau ia dapat merawat jerawat, parut , kulit berminyak dan lain-lain. Kalau setakat nak putih memang tak gunala. Ni nad nak kongsi produk yang dapat merawat kulit sensitif. Korang pun boleh cuba. Produk Oniey Beauty Treatment. Dalam satu kotak ada dua jenis iaitu Acnex Serum dan Lifting Moisturizing Cream. Produk ni sesuai untuk kulit sensitif, kering, berminyak dan jeragat.

Oniey Beauty Treatment Acnex Serum 15 mL

Acnex Serum menggabungkan herba cina teknologi kosmetik barat, gel yang dapat melegakan jerawat, mehilangkan kulit hitam dan sel kulit mati, mengawal pertumbuhan kuman, melegakan haba dan penyingkiran untuk menghalang rembesan minyak yang berlebihan, pori-pori tersumbat yang jelas, keluarkan jerawat dan bengkak.


Bahan yang terkandung dalam Acnex Serum ialah Witch Hazel, Niacanamid ( VIT B ), Ekstrak Cendawan dan Asid Glycolic, Ekstrak bunga Calendulla officinalis dan Ekstrak akar arctium majus.

Witch Hazel
- merawat jerawat
- merawat lebam dan parut
- mencerahkan sekeliling mata
- melegakan sunburn
- merawat kegatalan dan gigitan serangga
- melembapkan wajah dan mengawal minyak

Niacanamid ( VIT B )
- mengatasi Pigmentasi
- mengawal Pengeluran Minyak
- mengatasi penuaan pada kulit
- pudarkan Kesan Jerawat
- membersihkan / Mengecilkan pori pori

Ekstrak Cendawan
- megandungi astrigen & pelembap bantu kecilkan saiz pori , menganjalkan kulit dan memperbaiki tekstur tona kulit baik untuk kulit sensitif serta membantu mengawal pengeluaran minyak pada kulit wajah sehingga kulit tidak sensitif dan tiada lagi jerawat

Ekstrak bunga Calendulla officinalis
- mengatasi jerawat
- mengatasi iritasi kulit
- menjaga kelembapan kulit
- mencegah penuaan

Ekstrak akar arctium majus
- akar Burdock mampu merawat masalah kulit seperti jerawat dan psoriasis.. Ia mengandungi
ciri-ciri antikulat dan antibiotik.. juga membantu melawan bakteria yang menyebabkan
jerawat..juga membunuh bakteria dan melindungi terhadap ketidakseimbangan kulit muka..

Asid Glycolic
- mencerahkan kulit
- meratakan warna kulit
- membersihkan dan mengecilkan pori-pori
- menghaluskan kulit
- memudarkan bekas jerawat
- melawan tanda-tanda penuaan pada wajah


Acnex Serum ni bentuk dalam botol dan penutupnya jenis pump. Mudah digunakan. Nad suka jenis yang macam ni. Boleh ambil ikut banyak mana kita nak. Tapi, selalunya serum ni sedikit sahaja pakai, dah boleh sapu seluruh wajah.


Oniey Beauty Treatment Lifting Moisturizing Cream 20ml

Lifting Moisturizing Cream, cream yang mengandungi kandungan yang sangat baik dari mutiara laut hyaluronic acid emulsion,yang dapat melembapkan kulit, memberi keanjalan kulit, dan kulit akan segar selalu.

Dihasilkan dari Ekstrak bunga matahari, ekstrak oren, Ekstrak Apple dan Ekstrak Biji Anggur. Menarik kan, produk dihasilkan daripada buahan dan bunga ni. Kita pun tau, produk alam semulajadi ni memnag best..hehee..



Kelebihan Oniey Beauty Treatment Lifting Moisturizing Cream

Ekstrak Bunga Matahari
- membantu mempertahankan kelembapan kulit
- mengandugi vitamin  E
- megatasi jerawat
- antioksida iritasi pd kulit sesuai untuk kulit sensitif
- membantu menigkatkan kelembapan kulit sesuai untuk kulit kering dan berminyak

Ekstrak Orange
- mebersihkan kulit kulit mati
- merawat luka
- merawat kulit kering
- mencerahkan kulit
- megecilkan liang ling pori

Ekstrak Apple Stemcell
- mengalakkan pertumbuhan sel kulit baru dan membaiki
- epidermis lapisan kulit luar serta memgurangkan kedutan pd kulit
- bertindak sebagai anti penuaan bantu menjadikan kulit lembut gebus licin anjal serta sentiasa lembap segar dan bermaya .
- memudarkan parut jerawat dan jeragat
- menghilangkan lingkaran bawah mata
- mengurangkan blackhead dan whitehead

Ekstrak Biji Anggur
- melembapkan kulit wajah dan meningkatkan kolagen secara alamai membantu atasi kedutan serta mencerahkan kulit menghilangkan flek hitam di wajah.


Kalau tengok tekstur dia macam gel dan bila disapu dia macam bertukar menjadi cecair. Muka pun jadi lembut dan lembap je.



Cara menggunakan produk Oniey Beauty Treatment

Selepas cuci muka, ambil 2 ke 3 titis dan sapukan ke muka kemudian buat urutan membulat supaya dapat melancarkan peredaran darah serta mempercepatkan resapan ke dalam kulit. kemudian gunakan lifting moisturizing cream dan ratakan keseluruhan wajah untuk mengkalkan kelembapan wajah.


Hah, senang kan dua produk sahaja boleh selesaikan masalah kulit sensitif korang. Produk ni boleh digunakan bukan hanya untuk wanita, malah lelaki pun boleh. Yang penting kena pakai konsisten ye.



Satu lagi, hah yang ni korang tak perlu risau, produk Oniey Beauty Treatment ni selamat digunakan sebab kedua-dua produk ini telah pun berdaftar dengan NPRA ( Bahagian Regulatori Farmasi Negara ).Korang boleh semak sendiri di https://www.npra.gov.my ( Pilih bahagian cosmetic dan masukkan nama produk ).




Kalau korang yang ada kulit sensitif, kering, berminyak dan jeragat, dan mencari produk yang sesuai denagn kulit muka korang, boleh cuba Oniey Beauty Treatment ni. Korang boleh dapatkan di
Facebook pagehttps://www.facebook.com/OnieyBeautyHQ/
Instagramhttps://www.instagram.com/onieybeauty_hq/
Contact: Wasap no 0135927431
hai assalammualaikum

BioXcellent Colla W.Diamond, Rahsia Kulit Wajah Cantik, Cerah Dan Kekal Sihat - Pernah dengar kan, nak cantik luaran, mestilah dari dalaman. Selalu, kita ambil berat luaran, tapi dalaman diabaikan. Sebab tu la muka nampak makin kurang berseri, kurang anjal, disebabkan kolagen dalam badan tiada. Bila tengok usia, belum tua lagi, tapi muka dah kendur,..huishh, dasyat sangat tu. Jangan biarkan,kalau boleh, biar muka nampak muda bergetah berbanding usia sebenar . Jadi, cepat-cepat cari makanan tambahan untuk dalaman bagi menaikkan seri wajah, kekal cerah dan sihat. Salah satu produk yang nad dah cuba dan nad nak kongsi dengan korang ialah BioXcellent Colla W.Diamond.


BioXcellent Colla W.Diamond, Rahsia Kulit Wajah Cantik, Cerah Dan Kekal Sihat 

Sekarang nak dapatkan rahsia kulit wajah cantik, cerah dan kekal sihat mudah je,nad amalkan dengan mengambil Produk Bioxcellent sebagai makanan tambahan seharian. Bioxcellent  Colla W.Diamond dapat membantu mengimbangkan nutrisi yang kekurangan dari makanan seharian.


Tak perlu keluarkan duit yang banyak untuk cantik. Hanya perlu konsisten minum, dan hasilnya dapat dilihat seawal 7 hari mengikut kepada badan setiap orang.



Apa nad suka dengan produk ini sebab product BioXcellent merupakan Superfood dimana ia diperbuat dari makanan seharian kita seperti sayur-sayuran , buah-buahan dan kolagen dari ikan. Takdala campuran benda-benda pelik kan.



Cara nak bancuh dia pun senang. Campurkan 1 skop  (20gram) ke dalam 200ml/250ml air sejuk atau suam, kemudian kacau atau goncang sehingga larut dan minum serta-merta selepas penyediaan. Nad lebih suka ambil dengan air sejuk. Rasa dia takda pelik mana, bukan rasa ubat tapi rasa macam buah tapi tak manis..hahaa..Nad selalu ambil waktu pagi dan sebelum tidur.


Rasanya yang sedap disebabkan bahan yang terkandung di dalam BioXcellent merupakan bahan
campuran beri (diperkaya dengan anti oksidan), Collagen Tripeptide, Astaxanthin, Acacia gum, Ekstrak buah Anggur, Tomato, Epal, Strawberi dan Buah delima. Nampak kan banyak buah, sebab tu rasa dia manis buah.


Banyak kelebihan BioXcellent Colla White Diamond ni, antaranya :
- Sesuai utk membantu masalah liang pori terbuka,
- Dapat membantu melembapkan dan menganjalkan kulit,
- Dapat membantu masalah pigmentasi,
- Dpat mngurangkan masalah lingkaran gelap bawah mata,
- Mengecutkan jerawat dan membantu mngatasi masalah parut jerawat
- Dapat membantu kulit supaya lebih sihat, lembap, gebu dan halus..
- Membaik pulih struktur kulit
- Kulit lebih cerah, anjal, gebu dan lembap
- Menghilangkan garisan halus dan kedutan
- Mengaktifkan sintesis penghasilan kolagen dalam tubuh
- Melindungi dari sinaran UV, radikal bebas dan pencemaran
- Mencantikan kuku lebih kuat dan atasi keguguran rambut

Produk ni bukan untuk perempuan sahaja malah lelaki pun boleh ambil. Ia sesuai diambil untuk lelaki dan perempuan berumur 16 tahun ke atas. Orang lelaki pun nak cantik macam perempuan tau.

Sebelum guna sesuatu produk, yang paling penting , nad akan pastikan tahap keselamatan produk ini. BioXcellent Colla W.Diamond ni ada kelulusan dan telah diiktiraf. Ia mendapat pengiktirafan oleh Asia Pacific Super Health Brand Excellent, 100% menggunakan bahan semulajadi dan mempunyai GMP Certified. So sangat selamat & boleh ambil tanpa was was taw. Lagi satu produk ini juga telah diuji secara klinikal dan mematuhi standard piawaian yang sepatutnya.

Diingatkan Produk Bioxcellent bukan di perbuat dari ubat. Bioxcellent tidak dapat bantu menyembuh sakit sakit kronik.

Harga sebotol adalah RM66 untuk 700 grams. Tahan lebih sebulan.  Apa yang nad tau,  produk BioXcellent ada 5 jenis,  dan BioXcellent Colla W,  Diamond la salah satunya. Nak dapatkannya pun mudah,  beli di watson.

Review Nad berkenan BioXcellent Colla W. Diamond


Nad dah amalkan produk dalam lebih kurang seminggu. Apa yang nad rasa, kulit muka nad jadi lebih lembap dan lembut dari biasa dan tak nampak kusam sangat. Tengah berusaha nak hilangkan lingkaran bawah mata sebab tidur lambat ni.. Hehehwe. Yang penting konsisten..



AMARAN: PENGGUNA YANG MEMPUNYAI MASALAH ALAHAN SEAFOOD & MASALAH RESDUNG TIDAK SESUAI UNTUK AMBIL BIOXCELLENT COLLA W.DIAMOND .


Ini antara TIPS/PANTANG
Untuk MASALAH JERAWAT sila pantang susu, makanan bergoreng dan kicap soya.
Elakkan pengambilan KAFEIN kerana ia boleh mempercepatkan penuaan.
Semasa priod, seeloknya berhenti sebab sistem penyerapan badan masih lemah jadi bazir jika 
minum.
Boleh JARAKKAN waktu pengambilan selama 5 jam jika ambil UBAT dari hospital/klinik.
Boleh jarakkan 1-2 jam pengambilan dengan produk Kitsui jika mengambil apa-apa jenis produk/supplement/jamu lain.
Sesuai diambil selepas kandungan/baby yg berusia 4 bulan keatas utk ibu mengandung/ ibu mnyusu tapi disarankan untuk dapatkan nasihat doktor.
Produk slimming/detox TIDAK SESUAI untuk ibu menyusu atau ibu mengandung.
Amalkan minum AIR MASAK 2-3 liter utk kesan terbaik.
Jika mempunyai MASALAH KESIHATAN sila rujuk doktor atau pakar kesihatan dulu sebelum mengambil apa2 jenis produk.
Produk yang MEMPUNYAI KOLAGEN tidak digalakkan dan tidak sesuai untuk pengguna yang mempunyai masalah alahan makanan laut atau masalah kulit sensitif atau masalah resdung.
Boleh bancuhkan dgn air suam, air biasa atau air sejuk tapi pastikan betul-betul larut dahulu sebelum minum.
Produk ini sesuai diambil selepas sarapan atau sebelum tidur. (waktu yg dicadangkan ialah sebelum tido sbb pnyerapan waktu malam lebih tinggi)

Untuk ketahui lebih lanjut, korang boleh layari:

Website: http://www.bioxcellent.com/
Facebook: Bioxcellent
Instagram: @bioxcellent
“SIHAT CANTIK SELALU”
hai assalammualaikum


Cleanser Dan Scrub Beautea By Safi 100% Ekstrak Teh Premium - Pergi Watson haritu, ada sale, staff dekat situ suggest salah satu produk Safi. Balik tu, nad pakai, sampai sekarang, alhamdulillah, muka elok je, dan nad dah mula jatuh cinta semula dengan produk Safi ni. Sekarang banyak dah produk Safi, terbaru, cleanser dan scrub dari Beautea By Safi yang mempunyai 100% ekstrak Teh premium. Apa lagi, terus beli dekat website Watson, sebab malas nak keluar, Nad grab cleanser warna pink, White Tea & Damask Rose Hydrating Gel Cleanser dan Apricot Tea Revitalising Face Scrub. Lagipun sekarang tengah ada sale dekat website Watson.


Beautea By Safi ni mempunyai 4 variasi iaitu Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose, Apricot Tea Revitalising Face Scrub, Green Tea & Neem Anti Acne Gel Clenser dan Black Tea & Black Orchid Detox Cream Cleanser.

Dalam penjagaan kulit muka, pembersih muka la paling penting. Yela, setiap hari kulit muka  kita terdedah dengan pencemaran yang kotor, bukan setakat pencemaran, malah tekanan kerja, tekanan persekitaran dan pemakaian kosmetik yang boleh membuatkan kulit muka kita menjadi kering, kusam, tumbuh jerawat dan penuann kulit. Selepas seharian hadap semua ni, wajib kita bersihkan muka untuk buang segala kekotoran yang ada dengan cleanser yang sesuai dengan kulit muka kita. Paling elok, yang mempunyai kandungan yang elok untuk kulit. Semua Beautea baru oleh SAFI, berasal dari pemilihan ekstrak teh premium yang menyegarkan dan gabungan bahan-bahan semulajadi terbaik yang diperumuskan untuk melawan kesan negatif dari pencemaran, tekanan dan kosmetik.


Nad dah pun pakai cleanser terbaru dari Beautea by Safi ni, best gila. Nad pakai yang warna pink ni, Beautea By Safi Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose. Pembersih ni untuk kulit kering. Masa pakai sejuk je, seperti dibelai je muka ni. Nad pakai cleanser ni, muka tak tegang, ketat atau kering, malah muka lebih lembut, segar je. Bau dia pun sedap.


Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose dapat mencuci dengan mendalam sehingga ke liang yang tersumbat dan menghilangkan kekotoran, membersihkan kulit tanpa mengelupas, memberi kelembapan semulajadi kulit , menjadikan kulit licin dan lembut. Kalau korang nak tau Damask Rose terkenal dalam melembapkan kulit kering. Ia mempunyai antioksidan untuk menyeimbangkan kulit kadar kelembapan, menghidrat dan mengurangkan liang pori...Jadi yang kulit kering tu sesuai la pakai ni.



Kedua, nad pakai Beautea By Safi Apricot Tea Revitalising Face Scrub. Scrub ni takda pakai hari-hari. Pakai dua tiga kali seminggu je. Scrub ni dapat mengeluarkan sel-sel kulit mati semasa menggosok wajah. Gosokan dengan Apricot Tea Revitalising Face Scrub dapat membersihkan liang tanpa membuat kulit kering. Ia kaya dengan antioksidan dan membantu memulihkan tekstur kulit licin untuk kulit yang cerah dan berseri.


Lagi dua iaitu Beautea By Safi Green Tea & Neem Anti Acne Gel Cleanser untuk kulit berjerawat. Green Tea & Neem, kulit akan menghasilkan kurang sebum dengan bantuan Teh Hijau. Ini akan menghalang liang tersumbat dan jerawat daripada timbul di muka


Beautea By Safi Black Tea & Black Orchid adalah pembersih krim Amino Acid yang lembut, wangi yang sangat membersihkan dan mengeluarkan kekotoran. Yang ini sesuai untuk Kulit Sensitif. Dirumuskan dengan campuran teh Hitam & Black Orchid, membantu memperbaharui kulit wajah disamping mengekalkan kulit yang sihat disamping meremajakan kulit dan melindungi kulit dari kesan penuaan.

Hah!!, tengok pun dah menarik kan..packaging dia pun bercorak macam tu. Apa lagi, korang bolehla cuba pakai mengikut kesesuaian kulit muka korang. Jangan risau, semua produk Safi diyakini dan halal. Telah diuji secara dermatologi, bebas alkohol, Paraben Percuma, SLS / SLES Percuma dan Silikon percuma.




Untuk membeli, boleh dapatkan di Watson berdekatan dengan korang. Mana yang malas nak keluar, boleh beli online, tekan je link http://bit.ly/2JTltHO .Tenagh ada sale ni..

Untuk keterangan lanjut boleh layari
Website: https://www.safi.com.my/
Facebook: https://www.facebook.com/SAFI.MY/
Instagarm: https://www.instagram.com/safimalaysia
hai assalammualaikum

Serum Terbaik Rawat Jerawat Dan Jeragat : Dr Beau Pure Natural Skin Oil - Dalam rutin penjagaan kulit, serum mestilah ada dalam senarai ye. Pemakaian serum sememangnya sangat bagus untuk kulit muka, sebab ia meresap terus ke dalam kulit. Langkah memakai serum ialah selepas membersihkan muka, pemakaian toner, kemudian serum dan diakhiri dengan moisturiser. Sejak tau serum ni sebenarnya dapat merawat kulit kita, terus nad cari serum yang sesuai.


Serum Terbaik Rawat Jerawat Dan Jeragat : Dr Beau Pure Natural Skin Oil 

Banyak dah jenis serum nad guna, ada yang ok, ada yang tak ok. Bukan senang nak cari serum yang sesuai dengan kulit kita tau!! Mungkin serum tu sesuai dengan kulit dia, tapi tak sesuai dengan kita. Tapi, nad jumpa serum ni memang best gila. Nad nampak kawan-kawan nad guna, terus nad pun rasa nak cuba. Biasalah perempuan, akan cuba macam-macam jenis produk bila dia nampak benda tu menarik..heheee. Serum yang nad guna sekarang ialah serum Dr Beau Pure Natural Skin Oil. NAd rasa, serum ni memang serum terbaik untuk rawat jerawat dan jeragat.

Serum ni sesuai untuk semua jenis kulit tau. Tak kisahla kulit normal, kulit kering, kulit sensitif dan kulit bermasalah macam nad ni. Kandungan serum Dr Beau ni pun bukan biasa-biasa, ada Vitamin E, Rosehip Oil, Argan Oil, Almond Oil, Apricot Kernel Oil, Wheat Germ Oil dan Evening Primrose Oil. Serum ni mempunyai 30 biji perbotol dalam 100 gram.

Vitamin E yang merawat kulit.
Rosehip Oil yang melembutkan, melembabkan dan menjaga kesihatan kulit.
Argan Oil yang sesuai untuk semua jenis kulit akan mengawal lebihan minyak pada kulit dan bagus untuk kulit kering.
Almond Oil pula merawat set kulit mati dan menghilangkan kedut pada kulit muka.
Apricot Kernel Oil yang ringan dan menyerap dengan cepat berfungsi sebagai pelembap yang baik terutamanya untuk kulit yang sensitif.Ianya kaya dengan vitamin A, C dan E yang melindungi kulit daripada tanda-tanda penuaan dan kerosakan daripada matahari.
Wheat Germ Oil pula adalah salah satu sumber terkaya vitamin E, A dan D, protein dan mineral.
Evening Primrose Oil mengandungi asid lemak Omega-3 yang sangat bagus untuk kulit sensitif dan ianya memastikan kulit sentiasa segar dan selesa.


Apa yang buat nad tertarik lagi dengan serum ni, sebab serum ni dalam bentuk kapsul yang comel..heehe. Selalu kita nampak serum ni dalam botol pump, tapi ni tak. Serum dalam kapsul softgel, kemudian dimasukkan lagi dalam bekas. Jadi serum ni betul-betul selamat dan dijaga kualitinya. Tak terlalu dedah kepada pencemaran.



Cara nak menggunakan serum ni pun senang sahaja.
- Pastikan tangan dan muka korang dibersihkan sebersihnya ya. lepas tu, korang tarik bucu hujung bahagian kecil tu, bahagian macam bentuk ekor tu..tarik perlahan-perlahan, kemudian tuangkan di telapak tangan dan gosok-gosok telapak  tangan untuk membantu memudahkan penetrasi pada kulit. selepas itu usapkan ke seluruh atau sebagian kulit muka hingga batas leher secara merata. Terutama, pada kawasan yang biasa terlihat garis-garis penuaan.


Hah!!, korang tengok teksturnya macam berminyak kan. Yes!!, masa mula-mula nad nak pakai, risau sangat, sebab takut muka berminyak lepas pakai. Kepala dah fikir, alamak!!, sesuai ke dengan kulit ni. Sebab pernah terjadi sebelum ni, beli serum habis teruk muka, makin berminyak. Tapi bila pakai serum Dr Beau ni, menakjubkan!! Muka tak berminyak, muka macam kenyal-kenyal gitu bila pakai..hahaha..weii serius..suka gilerr. Lepas tu muka rasa lembut sangat. Serum ni meresap terus ke dalam kulit tau.. Memang nad akan restock serum ni. Memang wajib serum ni dalam list penjgaan kulit muka.


Nak hasil berkesan, mestilah pakai setiap hari, dan konsisten waktu pagi dan malam. Pada pagi, Dr. Beau digunakan untuk menjaga kulit dari udara kotor sepanjang siang. Dan,malam boleh merehatkan dan memulihkan kulit. Kalau skip kemudian tukar lain, memang tak nampak hasil la kan..So jangan malas!!, nak cantik kena la rajin..



Kelebihan Serum Dr Beau Pure Natural Skin Oil

Sangat sesuai untuk wanita Asia
Meresap ke dalam kulit dengan pantas
Bau harum dan wangI semulajadi
Tidak melekit
Rasa segar dan nyaman
SesuaI untuk semua jenis kulit

Ni antara testimoni yang dah pernah guna serum Dr Beau ni.







So kalau korang nak cuba, boleh dapatkan segera di
Facebook : https://www.facebook.com/drbeaumalaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/drbeau_official/
No telefon :  0169633443

hai assalammualaikum

Dulu waktu sekolah lagi dah kenal jenama Shurah ni. Pernah pakai produk Shurah. Memang best dan elok dekat muka. Kini Rangkaian Shurah Pencerah tampil dengan wajah baru tau!!, Cantik sangat. Lagi-lagi perempuan suka dengan wajah baharu Shurah sekarang kerana warnanya dan kelebihannya. Bertemakan warna merah jambu dan putih, sesuai dengan fungsinya untuk mencerah dan menjadikan kulit kekal berseri.


Rangkaian produk baharu Shurah Pencerah

Rangkaian Shurah Pencerah lengkap dengan satu set iaitu mengandungi pembersih muka, losyen, penyegar, pelembap, krim siang dirumus dengan pelindung UV untuk melembap & melindungi kulit daripada sinar UV yang membahayakan dan juga krim malam yang membuatkan wajah lebih cerah dan berseri.

Rangkaian Shurah Pencerah dengan pek baharu ini mempunyai dua bahan aktif iaitu Clear White dan Shiny Glow
- Clear White : Mampu mengurangkan penghasilan melanin selama 24 jam dan memutihkan kulit dalam masa 7 hari sahaja.
- Shiny Glow : Diperbuat daripada bahan semulajadi ekstrak akar kunyit yang memberikan efek cerah pada kulit mencerahkan dan mempunyai efek Anti-tyrosinase.

Meh nad kenalkan satu-satu produk Shurah dan fungsinya:

1. Shurah Pencerah Pembersih Muka ( 50ml, 100ml)


Pembersih muka dirumus untuk membersihkan kotoran dan minyak muka yang berlebihan tanpa mengurangkan kelembapan semulajadi kulit, menjadikan kulit lebih bersih, lembut dan cerah berseri.

Cara penggunaan
Picitkan sedikit pembersih muka pada tapak tangan. Campurkan dengan air dan gosok hingga berbuih, kemudian urut lembut pada wajah sehingga semua kotoran hilang. Bilas dengan air bersih. Untuk kesan lebih baik, gunakan bersama Shurah Pencerah Penyegar.

2. Shurah Pencerah Penyegar (120ml)



Nak kulit sentiasa segar dan bermaya mestilah gunakan Shurah Pencerah Penyegar ni. Shurah Penyegar tanpa alkohol dapat membersihkan kulit secara mendalam disamping mencerahkan dan mengecilkan liang pori wajah tanpa menghilangkan lembapan kulit. Kulit akan menjadi lembap dan segar.

Cara penggunaan
Titiskan penyegar pada kapas kering dan sapukan pada seluruh wajah dan leher untuk membersihkan lebihan kotoran.

3. Shurah Pencerah Pelembap (120ml)



Dirumuskan dengan tekstur yang ringan dan tanpa berminyak, pelembap muka ini dapat mengembalikan kelembapan disamping mencerahkan kulit anda. Shurah Pencerah Pelembap mengandungi Pelindung UV untuk melindungi kulit daripada sinaran UV yang membahayakan. Kulit akan menjadi lebih lembap, gebu dan cerah berseri.

Cara penggunaan
Sapukan pelembap pada muka yang telah disegarkan dengan Shurah Pencerah Penyegar. Urut perlahan pada seluruh wajah dan juga leher.

4. Shurah Pencerah Krim Siang (40g)



Waktu siang, adalah waktu mencabar bagi kulit kita kerana terdedah kepada sinaran matahari yang akan menyebabkan kulit kita rosak. Oleh itu, Krim siang Shurah Pencerah dengan rumusan SPF30, dapat melindungi kulit daripada sinaran UV yang merbahayakan. Krim Siang Shurah Pencerah tidak melekit ini membantu mencerah dan melembapkan kulit anda supaya lebih cerah sekata dan berseri.

Cara penggunaan
Sapukan krim pada wajah dan leher. Boleh digunakan pada waktu siang untuk memelihara dan melindungi kulit daripada sinaran UV yang membahayakan. Gunakan selepas Shurah Pencerah Serum.

5. Shurah Pencerah Krim Malam (40g)



Waktu malam ialah waktu kulit kita berehat. Pada waktu malam, kulit kita lebih mudah untuk menerima nutrien dan vitamin yang diperlukan untuk memperbaiki kerosakan. Krim Malam Shurah Pencerah dirumus khusus untuk merangsang proses pencerahan kulit semasa tidur dengan lebih intensif. Ia dapat menyerap dengan pantas ke dalam kulit agar kulit menjadi lebih lembut, lembap dan cerah berseri.

Cara penggunaan
Sapukan krim pada muka dan leher setelah disegarkan dengan Shurah Pencerah Penyegar Digunakan  pada wktu malam untuk merawat dan mencerahkan kulit semasa tidur. Gunakan sebelum Shurah Pencerah Serum.

6. Shurah Pencerah Losyen Tangan & Badan ( 140ml & 400ml)



Wanita bukan sahaja nak muka je putih malah seluruh badan nak putih. Shurah Pencerah Losyen Tangan dan Badan yang tidak berminyak ini dirumus dengan Pelindung UV yang dapat membantu melembapkan dan melindungi kulit daripada sinaran UV yang merbahayakan. Ia dapat diserap dengan pantas ke dalam kulit untuk mencerahkan kulit dengan cepat dan berkesan. Gunakan dengan kerap untuk untuk kulit yang lembut dan cerah sekata.

Cara penggunaan
Sapukan losyen pada tangan dan badan terutamanya selepas mandi.


Hah!! macam mana, lengkap kan produk Shurah ni. Untuk maklumat lanjut mengenai produk Shurah dan rangkaian Shurah Pencerah, anda boleh layari:
Facebook Shurah Malaysia : https://www.facebook.com/ShurahMalaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/shurahmalaysia/
Untuk pembelian di dalam talian: http://www.jetaine.com/shop/

Follow hashtag #shurahmy #shurahpencerah