Showing posts with label skincare
hai assalammualaikum

Crystal Skin, Suplemen Dari Bahan Semulajadi Bagus Untuk Merawat Kulit - Masalah kulit, bukan nad je pernah lalui, ramai pernah lalui. Dari kusam, jerawat, lepas tu parut jerawat dan macam-mcam lagi. Bila ada masalah kulit muka ni, kita akan rasa down, tak yakin nak berhadapan dengan orang lain. Kalau jalan tu rasa nak tunduk je..huhu. Masalah kulit muka bukan berlaku dekat perempuan je, lelaki pun sama. 
 hai assalammualaikum

Ecolite Boostick Untuk kecantikan Kulit, Kesihatan Mata dan Tubuh Badan - " Woww!!, Ecolite ada produk baru la, Ecolite Boostick. Menarik, ada macam-macam perisa pulak tu. Ambil semua la, kita cuba semua..hehee. ".  Salah satu produk Ecolite nad pernah rasa ialah Ecolite Joylife Birdnest botol biru, bila nampak produk baru Ecolite Boostick terus rasa nak cuba. 
hai assalammualaikum

Embryolisse Dah Ada Di Malaysia - Jenama penjagaan kulit dari Perancis yang memenangi pelbagai anugerah global, Laboratoires Embryolisse, bakal membuat penampilan sulung di Malaysia buat kali pertama pada Mei 2020.
hai assalammualaikum

Primer serum Dan Foundation Absolute 1618, Mesra Wudhu, Diformulasi Dengan Rosehip Oil - Lama kan tak kongsi pasal serum dan foundation ni semua. Selalu kongsi pasal makanan dan hiasan rumah je..hehe. Jangan fikir duduk rumah tak boleh nak cantik, masa duduk rumah la kene jaga muka selalu. Pemakaian primer serum sangat penting untuk merawat dan menyihatkan wajah. Foundation pula dipakai bagi menampakkan wajah nampak lebih cantik bila kita bermakeup. Kedua-dua ni penting dipakai bila kita nak makeup.

LELAKI PUN KENA JAGA WAJAH

in , by Nadia Johari, 16:38:00
hai assalammualaikum

Lelaki Pun Kena Jaga Wajah - Siapa kata lelaki kurang memberi tumpuan kepada penampilan? Ada je sesetengah lelaki yang pandai jaga wajah diaorang. Kalau tengok twitter, banyak je orang lelaki kongsi perbezaan wajah mereka dari berjerawat ke kulit yang cantik. Siap buat thread lagi. Tu pun sebab diaorang memng nak berubah dan rajin membaca. Tengok banyak kongsi diaorang pakai memng ikut langkah yang betul, dari pencuci, toner, serum, moisturizing sampaila ubat jerawat.
hai assalammualaikum

Wajib Pakai Sunblock, Tidak Kira Dalam Rumah Atau Luar Rumah - Haritu nad pergi buat rawatan muka di Klinik Dr Bazilah di Bangi. Masa cek muka, dia cakap nad ada jeragat sikit. Kemudian staff yang rawat nad tanya ' ada pakai sunblock tak '..nad jawab ' jarang pakai sebab muka berminyak '. Dia senyum dan cakap ' hah sepatutnya kita wajib pakai sunblock ni. Buka masa kita keluar rumah je, dalam rumah , dalam pejabat pun kena pakai sunblock. UV ni bukan sahaja dari sinaran matahari, lampu dari laptop, lampu, yang bercahaya tu juga boleh menyebabkan kulit kita rosak.


Selalunya orang pakai sunblock sebab taknak sunburn, hitam, gelap dan terbakar. Tu dulu la yang nad tau. lepas buat rawatan, rupanya kalau tak pakai sunblock, boleh sebabkan jeragat. Ku tak fikir pun selama ni sunblock ada kaitan dengan jeragat, naif betul. Sebab tu la kadang muka breakout sebab rutin penjagaan muka tak lengkap, tertinggal pakai sunblock.

Sebelum ni, nad jarang pakai sunblock sebab, kalau pakai je mesti kulit berminyak, tu yang malas nak pakai. Tapi kalau pilih produk yang betul, mesti muka ok punya.



Kulit kering:
- Bagi anda yang ada masalah kulit kering, pilihlah sunclock yang ada formula melembapkan kulit wajah. Ada beberapa bahan yang digunakan untuk melembapkan kulit wajah iaitu lanolin, ekstrak minyak buah-buahan atau bijian macam almond. Selain itu, anda boleh juga check sama ada produk tu ada kandungan dimethicone atau tidak. Dimethicone juga sangat baik untuk kulit.
- Ada tiga jenis sunclock yang anda boleh gunakan iaitu dalam bentuk krim, minyak atau losyen.
- Ambil perhatian! losyen likatannya lebih pekat berbanding krim. Jadi jangan salah pilih.

Kulit yang mempunyai alahan/ berjerawat/breakout:
- Untuk part ni panjang lebar sikit admin kena jelaskan. Harap bersabar baca ye! Bagi anda yang ada masalah alahan pada kulit ni, elakkan je terus semua produk yang ada bahan penyebab masalah pada wajah anda. Jangan termakan pujuk rayu iklan. Tengok ja ada bahan yang tak okay terus ja reject!
- Bagi yang kulit berjerawat pulak anda kena tahu lah yang bahan-bahan macam alkohol, paraben dan pewangi tak baik untuk kulit anda. Kalau boleh jangan beli produk macam ni. Makin teruk kulit anda nanti. Lagipun, kulit berjerawat kan sensitif dengan matahari sebab tu anda perlukan perlindungan sunblock untuk halang cahaya UVB sebab nanti boleh jadi iritasi.
- Elakkan penggunaan produk dari jenis gel ye… Pilih sunblock yang tekstur light krim. Senang produk tu meresap pada kulit dan tak nampak berminyak.

Kulit yang mempunyai tona tak sekata/ kulit gelap:
- Mesti ramai yang rasa, kalau kulit gelap sunblock dah tak penting. Sebenarnya bukan macam tu. Setiap kulit ada pigmentasinya yang tersendiri. Tapi itu tak bermakna mereka yang berkulit gelap dikecualikan daripada menggunakan sunblock. Jangan bimbang kalau anda risau pakai sunblock buat kulit anda nampak tak sekata, pilih la sunblock dari jenis light krim. Sapu sikit saja. Itu sudah memadai. Make sure sapu dengan rata tau!

Pakai sunblock ni kene reapply every 3-4 jam. Pakai selepas moisturizer dan sebelum primer kalau nak pakai makeup.


Sekarang and pakai Althea punya sunblock. Kadang pakai juga sunblock yang diberi oleh klinik tempat nad buat rawatan tu.

Lepas tau sunblock ni penting, wajib pakai, memang nad pakai je setiap hari. Dah tak pernah tinggal dah..ehehe.

Sunblock untuk budak-budak pun ada sekarang. Nak cari untuk anak-anak juga.

hai assalammualaikum

Pengalaman Buat Rawatan Wajah Di Klinik Dr Bazilah Bangi - Dah lama nad nak buat rawatan wajah. Bertahun juga la tak pernah buat rawatan muka ni, sampai muka pun ada macam-macam masalah. Tak pernah cek pun masalah kulit muka ni, hanya bergantung kepada skincare je. Haritu, entah, tergerak hati nak pergi buat rawatan wajah. Sebab bagi nad, dah sampai masa untuk nad tau keadaan muka nad ni. 

hai assalammualaikum

Pencuci Muka Aqua Cacteen Dari Suchi Melembapkan Muka Dan Mengawal Jerawat - Dalam penjagaan muka, mencuci muka ni satu rutin yang wajib sama ada keluar rumah atau pun tak keluar rumah, sama ada makeup atau pun tak makeup. Kiranya , pencuci muka ni wajib kita pakai supaya muak kita sentiasa bersih dari segala kekotoran.  Dengan mencuci muka, ia dapat membantu anda mengatasi masalah jerawat, membuang sel kulit mati,melembapkan, mengawal minyak, dan juga melindungi kulit dari pencemaran.

Nad nak kongsi pencuci muka yang sangat best, yang nad dah cuba sendiri ni. Korang pernah nampak produk Suchi ni? Bagi yang pernah mengerjakan Umrah dan Haji, mesti ada yang pernah nampak dan pernah guna kan produk Suchi ni. Suchi ialah produk kosmetik haji umrah yang sah digunakan ketika ihram. Mempunyai lebih dari 10 produk dan set, yang memberikan kemudahan dan keselesaan jemaah haji dan umrah dari segi penjagaan diri.


Pencuci Muka Suchi Dengan Ramuan Aqua Cacteen Dapat Melembapkan Muka Dan Mengawal Jerawat

Nad tau berkenaan produk ni pun daripada kawan. Lepas tu nad pun tengok-tengokla. Tertarik pulak dengan pencuci muka Suchi ni. Lagipun, pencuci muka nad dah nak habis, jadi, nad pun nak cubala pencuci muka Suchi ni. Nad nak cuba sebab bahan dia memang sangat elok untuk kulit macam nad dan harganya yang tak masuk akal. Murah sangat ok, hanya RM18 untuk 100ml. Tapi yang kat nad ni 50ml tak dijual berasingan tapi dalam satu pek.


Selalunya, nak beli sesuatu pencuci muka, nad memang akan tengok bahan dia. Pencuci muka Suchi diperkaya dengan ekstrak Tea Tree, Aloe Vera, Peppermint dan Aqua Cacteen. Dirumus khas untuk membersihkan, melembapkan dan melindungi kulit muka daripada cuaca kering. Ia juga dapat mengurangkan dan mengawal jerawat.

Aqua Cacteen Memberi Kelembapan Pada Kulit.

Apa kelainan pada produk ni ialah Aqua cacteen yang digunakan dalam produk pencuci muka Suchi ni. Tumbuhan seperti Tea Tree dan Aloevera ni dah biasa kita dengar, tapi Aqua Cacteen ni, pertama kali nad dengar. Kiranya produk Suchi merupakan produk yang pertama menggunakan Aqua Cacteen sebagai bahan dalam produk mereka.


Aqua Cacteen atau nama saintifik dia Opuntia Ficus Indica merupakan cecair yang berada di dalam pokok kaktus dimana ianya bertindak sebagai agen untuk melembapkan kulit muka kita. Cecair ini mengandungi banyak khasiatnya. Antara khasiatnya adalah melindungi kulit muka daripada masalah radang kulit. Selain itu Aqua Cacteen ini juga mampu mengelakkan penyejatan epidermis pada kulit muka sekaligus bertindak sebagai agen pelembap bagi kulit muka dan mampu marawat kulit muka yang rosak.

Aqua Cacteen ni mempunyai 150% lebih banyak Vitamin E berbanding Argan Oil. Woww!!, Sebab tu nad rasa kulit nad ni lembap, lembut je..

Bayangkan, cuaca dekat Malaysia bila panas, dan bayangkan cuaca dekat Tanah Suci ketika panas, mesti boleh menyebabkan kulit kering kan. Cuaca dekat sana Kering walaupun pada musim sejuk, apatah lagi pada musim panas. Jadi produk Suchi ni mampu memberi kelembapan kulit pada kulit.

Sah Digunakan Ketikah Ihram

Pencuci muka Suchi ni tanpa pewangi dan alkohol dan sah digunakan ketika ihram. Memang dah ramai para jemaah telah menggunakannya. Kalau korang nak tahu, pencuci muka Suchi telah terjual sebanyak 3,000 lebih untuk kegunaan Jemaah Umrah dan Haji Malaysia, Singapura dan Brunei.

Kelebihan Pencuci Muka Sauchi  
- Membersih dan menyegarkan kulit muka
- Merawat masalah jerawat pada muka
- 100% melembapkan kulit muka
- Merawat kulit muka yang rosak



Cara nak menggunakannya
- Letakkan sedikit pencuci muka di tangan dan buihkan. Sapu dan urut pada muka. Kemudian, bilas sehingga bersih.

Pencuci muka Suchi ni buih sedikit sahaja. Jadi memang sangat bagus digunakan. Nad dah jatuh cinta dengan pencuci muka Suchi ni. Memang lain kulit muka ni ha. Masa nad mula pakai, best gila, rasa sejuk je, sebab dia ada peppermint tu.


Sebelum pakai pencuci muka Suchi ni, muka nad tiba-tiba naik jerawat dekat bahagian pipi. Mungkin strees dengan kerja, denagn macam-macam lagi la. Lepas pakai pencuci muka Suchi ni, jerawat tu hilang sedikit demi sedikit. Bila ada jerawat naik sikit, dia terus kecut. Dah tiga minggu lebih nad guna pencuci muka Suchi ni, memang muka rasa segar dan lembap je.

Setakat ni nad pakai takda lagi rasa gatal, atau kemerahan dekat muka. Muka makin elok adala..ehehe.

Siapa Yang Boleh Menggunakan Produk Suchi

Pencuci muka ni sangat sesuai dengan semua peringkat umur dan sesuai untuk semua jenis kulit. Tapi sekiranya korang ada masalah dengan bahan seperti Aqua cacteen, Tea Tree dan Aloevera ni, disarankan untuk tidak menggunakan produk ni.

Produk ni memang dah diyakini dan selamat digunakan. Janagn risau ok.




Sekarang pun cuaca tengah tak menentu. Dengan keadaan yang berhabuk dan berdebu boleh menyebabkan pelbagai masalah wajah. Jadi, kenalah mencuci muka dengan kerap agar wajah kita bersih dari habuk dan udara. Pencuci Muka Suchi amat bagus dalam menghilangkan habuk dan debu di wajah. Wajah akan lebih lembap dan berseri dengan pemakaian pencuci muka ini. Disamping itu, pencuci muka Suchi ini dapat mengurangkan minyak yang berlebihan di wajah.


Ada pelbagai lagi produk Suchi yanga da seperti bedak talkum, shampoo, lotion, pelembap bibir dan banyak lagi. Mana tau ada yang nak pergi mengerjakan Haji dan Umrah, boleh cuba pakai produk ni di sana. Yang tak pergi pun boleh pakai..ehhee..

Kalau korang berminat, korang boleh layari
Website: https://suchiofficial.com/
Facebook: https://www.facebook.com/suchiofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/suchiofficial/
hai assalammualaikum

Tampil Muda Dan Cerah Berseri Dengan Safi Youth Radiance - Wah, Safi keluarkan produk baru!! Ni yang seronok ni, mana taknya, nad memang ada menggunakan beberapa produk Safi. Setakat ni, nad pakai, alhamdulillah, elok je dekat muka. Korang tau kan, Safi ni jenama yang diyakini dan halal. Ni nad dapat tau, produk baru mereka ni merupakan rangkaian produk untuk korang yang ingin nampak sentiasa muda dan cerah berseri. Nad tau, ramai yang tidak mahu wajah kelihatan nampak tua walaupun usia dah meningkat, macam nad la..hahaa. Setiap hari mesti akan cari petua untuk kekal awet muda. Dah takyah risau-risau, guna je produk Safi ni, iaitu Safi Youth Radiance.

Pertama kali nad nampak produknya ni, terus cakap ' woww '..Mana taknya, dengan rupa botol yang berwarna merah menyala ni..Nampak eksklusif sanagt. Dengan packaging dia yang berwarna merah ni la menarik perhatian nad tau. Lagi dengan perkataan YOUTH tu, bermaksud muda..Lagi terus nak cuba.


Tampil Muda Dan Cerah Berseri Dengan Safi Youth Radiance

Kalau korang nak tau, Safi Youth Radiance ni merupakan jenama rangkaian produk anti-penuaan pertama yang menggabungkan teknologi Saffron Gold dengan kombinasi manfaat ekstrak herba mewah Saffron, Nano Gold, Beetox dan Lipo Vitamin C di dalam produknya. Nampak tak kandungan dia, semua bahan memang memberi manfaat pada kulit muka kita.

Nad yakin dengan produk Safi sebab bukan sahaja ia sudah lama di pasaran malah ia adalah produk halal dna telah diuji secara dermatologi, bebas minyak mineral, bebas alkohol, bebas paraben dan tidak diuji keatas haiwan.

Rangkaian inovasi kecantikan terbaharu dari SAFI ini adalah hasil komitmen berterusan di dalam penyelidikan dan pembangunan produk penjagaaan kulit muka oleh SAFI RESEARCH INSTITUTE, makmal produk penjagaan kulit Halal terbesar di dunia, yang beroperasi di Malaysia.

Ok, boleh nampak kan, produk safi ni memang menitiberatkan tentang produknya. Jadi, takda la rasa was-was nak guna.

Jom nak cerita lagi kelebihan produk Safi Youth Radiance ni.


Safi Youth Radiance ni ada dua jenis produk iaitu
- Safi Youth Radiance Anti-Aging & Whitening Essense  dengan Nano Gold 24K & Saffron
- Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser dengan Nano Gold 24K dan saffron

Setiap satu produk berfungsi melawan masalah penuaan kulit dari faktor luaran, mengurangkan garis halus, mengecilkan pori serta mengekalkan kelembapan kulit sekaligus mengekalkan keremajaan kulit agar cerah berseri.

Safi Youth Radiance Anti-Aging & Whitening Essence 

Safi Youth Radiance Anti-Aging & Whitening Essence adalah rumusan yang diformulasikan berasaskan air dengan Nano Gold 24K diperhebat dengan manfaat nutrisi mewah ekstrak saffron, Beetox dan Lipo Vit-C bersama dengan Asid Hialuronik yang mengunci lembapan dengan lebih mendalam. Ia mampu mempertingkatkan kadar kandungan air di dalam kulit sekaligus mengembalikan keanjalan kulit muka anda.


Harga dia RM 55.90 (100ML)

Nampak je satu botol, tapi ia adalah produk 2 dalam 1 yang dapat memberikan penghidratan segera, menghaluskan pori serta membantu untuk menyerap manfaat produk yang seterusnya dengan lebih baik.


Kalau korang boleh nampak, ada buti-butir seperti emas. Produk ini diperkaya dengan teknologi Saffron Gold, ia juga membantu mencegah masalah penuaan luaran dari dalam lapisan kulit, membaiki struktur kulit dengan mencerahkan kulit sekaligus melambatkan proses penuaan.

Ia mengandungi kombinasi nutrisi ramuan mewah kecantikan kulit seperti:
Ekstrak Saffron: Berpotensi sebagai antioksida dan anti-penuaan serta dapat Memperbaiki dan mencerahkan kulit wajah
Lipo Vit-C: Melawan radikal bebas dan kerosakan kulit dari pendedahan UV dan pencemaran
Hialuronik Asid: Menghidrat dan mengunci kelembapan kulit sehingga 24 jam

Cara menggunakannya:
Tuangkan Safi Youth Radiance Anti-aging & Whitening Essence di telapak tangan. Kemudian Sapu dan ratakan produk di wajah dengan membuat urutan lembut dengan hujung jari secara bulatan sehingga meresap dengan sempurna.

Kemudian sapu pula Safi Youth Serum Infused Moisturiser

Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser

Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser dengan Nano Gold 24K & Saffron diperhebat dengan manfaat nutrisi ekstrak Saffron, Beetox dan Lipo Vit-C. Dirumuskan untuk menjadi ringan, tidak melekit dan tidak berminyak untuk penyerapan cepat ke dalam kulit.


Harga satu botol ni ialah RM 55.90 (40g)

Korang mesti tau, serum ni merupakan produk yang dapat meresap terus ke dalam kulit. sebab tu and memang suka pakai serum ni. Serum menyerap lebih mendalam untuk merawat dan melembapkan kulit dalam satu aplikasi.



Menariknya, serum Safi Youth Radiance ni bila kita apply, pada mulanya ia berbentuk gel, kemudian ia akan bertukar menjadi titisan air atau butiran serum kristal. Memang best sangat, kulit pun jadi lembut, licin dan lembap.

Ia mengandungi kombinasi nutrisi ramuan mewah kecantikan kulit seperti:
Ekstrak Saffron: Mengurangkan kadar keterlihatan kedutan pada wajah dan menyuburkan lapisan epidermis kulit wajah
Lipo Vit-C: Melawan radikal bebas dan kerosakan kulit dari pendedahan UV dan pencemaran Vita-B3: Memperbaiki tona kulit yang tidak sekata  mengurangkan garisan halus dan kulit kusam

Berdasarkan  ujian klinikal, dengan penggunaan rangkaian Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser secara berterusan telah terbukti
*67% peningkatan kadar keanjalan kulit yang lebih baik
*75% peningkatan kadar pencerahan kulit

Cara menggunakannya:
Sapukan produk di wajah dan leher, kemudian urut lembut dengan cara bulatan sehingga gel tersebut bertukar menjadi titisan air. Jangan lap air tu ya,teruskan mengurut dengan lembut sehingga ia meresap ke dalam kulit.


Bagi nad, produk terbaru Safi Youth Radiance ni memang menarik sebab kedua-dua produk mempunyai kelebihan tersendiri seeprti kepingan emas dan satu lagi dari gel bertukar titisan air.Nad telah pun mencuba kedua-dua produk ni. Memang tak melekit, tak berminyak, dan ia meresap terus ke dalam kulit. Kulit pun rasa lebih lembap dan lembut. Setakat ni nad pakai, ok je, takda kesan merah atau apa. Kalau nak nampak kesan, kenala pakai selalu kan. Nak nampak awet muda selalu gitu..

Kalau korang nak, korang boleh dapatkan rangkaian Safi Youth Radiance ni di Watsons, Guardian dan AEON Wellness seluruh negara.

Untuk maklumat lanjut dan promosi terkini dari SAFI, boleh layari
Websit SAFI : www.safi.com.my
Facebook ; www.facebook.com/SAFI.MY
Instagram:  www.instagram.com/SAFIMalaysia
hai assalammualaikum

Oniey Beauty Treatment Rawat Masalah Kulit Sensitif - Tanya la pada sesiapa pun tak kira lelaki atau perempuan, pasti mereka inginkan kulit yang cantik, sihat dan flawless. Wajah yang sempurna menjadi dambakan semua orang. Sebab itu kecantikan memang tidak dapat dipisahkan dalam diri kita, demi untuk keyakinan diri. Tapi, kita juga tak lari daripada masalah kulit, disebabkan persekitaran yang kotor, faktor pemakanan dan tekanan, salah pakai produk atau apa sahaja.

Nad juga pernah mengalami masalah muka yang teruk. Tiba-tiba je muka naik jerawat, dan kulit makin sensitif. Lagi kalau tersalah pakai produk atau kulit muka tak sesuai dengan produk tu, memang lagi bertambah teruk. Sejak tu nad berhati-hati memilih produk. Kalau sebelum ni, nad cuma pakai pencuci muka sahaja, takda pakai produk lain. Tapi, bila nad baca mengenai kecantikan, baru tau, bahawa kita patut pakai produk mengikut langkah yang betul dan antara produk yang patut ada dalam senarai ialah serum dan pelembap.

Serum dan moisturiser, merupakan barang skincare yang perlu dipakai. Serum dipakai sebelum moisturiser. Semenjak tahu serum memang bagus untuk menangani masalah kulit, terus nad pakai. Serum ni bagus sebab dia meresap terus ke dalam kulit. Selepas sapu serum, bolehla sapu moisturizer melembapkan kulit.


Oniey Beauty Treatment ; Acnex Serum Dan Lifting Moisturizing Cream Rawat Masalah Kulit Muka Sensitif

Nak kulit cantik, mestilah kena pilih produk yang betul. Macam nad, kulit sensitif, selalunya nad akan cari produk yang ada bagitau ia dapat merawat jerawat, parut , kulit berminyak dan lain-lain. Kalau setakat nak putih memang tak gunala. Ni nad nak kongsi produk yang dapat merawat kulit sensitif. Korang pun boleh cuba. Produk Oniey Beauty Treatment. Dalam satu kotak ada dua jenis iaitu Acnex Serum dan Lifting Moisturizing Cream. Produk ni sesuai untuk kulit sensitif, kering, berminyak dan jeragat.

Oniey Beauty Treatment Acnex Serum 15 mL

Acnex Serum menggabungkan herba cina teknologi kosmetik barat, gel yang dapat melegakan jerawat, mehilangkan kulit hitam dan sel kulit mati, mengawal pertumbuhan kuman, melegakan haba dan penyingkiran untuk menghalang rembesan minyak yang berlebihan, pori-pori tersumbat yang jelas, keluarkan jerawat dan bengkak.


Bahan yang terkandung dalam Acnex Serum ialah Witch Hazel, Niacanamid ( VIT B ), Ekstrak Cendawan dan Asid Glycolic, Ekstrak bunga Calendulla officinalis dan Ekstrak akar arctium majus.

Witch Hazel
- merawat jerawat
- merawat lebam dan parut
- mencerahkan sekeliling mata
- melegakan sunburn
- merawat kegatalan dan gigitan serangga
- melembapkan wajah dan mengawal minyak

Niacanamid ( VIT B )
- mengatasi Pigmentasi
- mengawal Pengeluran Minyak
- mengatasi penuaan pada kulit
- pudarkan Kesan Jerawat
- membersihkan / Mengecilkan pori pori

Ekstrak Cendawan
- megandungi astrigen & pelembap bantu kecilkan saiz pori , menganjalkan kulit dan memperbaiki tekstur tona kulit baik untuk kulit sensitif serta membantu mengawal pengeluaran minyak pada kulit wajah sehingga kulit tidak sensitif dan tiada lagi jerawat

Ekstrak bunga Calendulla officinalis
- mengatasi jerawat
- mengatasi iritasi kulit
- menjaga kelembapan kulit
- mencegah penuaan

Ekstrak akar arctium majus
- akar Burdock mampu merawat masalah kulit seperti jerawat dan psoriasis.. Ia mengandungi
ciri-ciri antikulat dan antibiotik.. juga membantu melawan bakteria yang menyebabkan
jerawat..juga membunuh bakteria dan melindungi terhadap ketidakseimbangan kulit muka..

Asid Glycolic
- mencerahkan kulit
- meratakan warna kulit
- membersihkan dan mengecilkan pori-pori
- menghaluskan kulit
- memudarkan bekas jerawat
- melawan tanda-tanda penuaan pada wajah


Acnex Serum ni bentuk dalam botol dan penutupnya jenis pump. Mudah digunakan. Nad suka jenis yang macam ni. Boleh ambil ikut banyak mana kita nak. Tapi, selalunya serum ni sedikit sahaja pakai, dah boleh sapu seluruh wajah.


Oniey Beauty Treatment Lifting Moisturizing Cream 20ml

Lifting Moisturizing Cream, cream yang mengandungi kandungan yang sangat baik dari mutiara laut hyaluronic acid emulsion,yang dapat melembapkan kulit, memberi keanjalan kulit, dan kulit akan segar selalu.

Dihasilkan dari Ekstrak bunga matahari, ekstrak oren, Ekstrak Apple dan Ekstrak Biji Anggur. Menarik kan, produk dihasilkan daripada buahan dan bunga ni. Kita pun tau, produk alam semulajadi ni memnag best..hehee..



Kelebihan Oniey Beauty Treatment Lifting Moisturizing Cream

Ekstrak Bunga Matahari
- membantu mempertahankan kelembapan kulit
- mengandugi vitamin  E
- megatasi jerawat
- antioksida iritasi pd kulit sesuai untuk kulit sensitif
- membantu menigkatkan kelembapan kulit sesuai untuk kulit kering dan berminyak

Ekstrak Orange
- mebersihkan kulit kulit mati
- merawat luka
- merawat kulit kering
- mencerahkan kulit
- megecilkan liang ling pori

Ekstrak Apple Stemcell
- mengalakkan pertumbuhan sel kulit baru dan membaiki
- epidermis lapisan kulit luar serta memgurangkan kedutan pd kulit
- bertindak sebagai anti penuaan bantu menjadikan kulit lembut gebus licin anjal serta sentiasa lembap segar dan bermaya .
- memudarkan parut jerawat dan jeragat
- menghilangkan lingkaran bawah mata
- mengurangkan blackhead dan whitehead

Ekstrak Biji Anggur
- melembapkan kulit wajah dan meningkatkan kolagen secara alamai membantu atasi kedutan serta mencerahkan kulit menghilangkan flek hitam di wajah.


Kalau tengok tekstur dia macam gel dan bila disapu dia macam bertukar menjadi cecair. Muka pun jadi lembut dan lembap je.



Cara menggunakan produk Oniey Beauty Treatment

Selepas cuci muka, ambil 2 ke 3 titis dan sapukan ke muka kemudian buat urutan membulat supaya dapat melancarkan peredaran darah serta mempercepatkan resapan ke dalam kulit. kemudian gunakan lifting moisturizing cream dan ratakan keseluruhan wajah untuk mengkalkan kelembapan wajah.


Hah, senang kan dua produk sahaja boleh selesaikan masalah kulit sensitif korang. Produk ni boleh digunakan bukan hanya untuk wanita, malah lelaki pun boleh. Yang penting kena pakai konsisten ye.



Satu lagi, hah yang ni korang tak perlu risau, produk Oniey Beauty Treatment ni selamat digunakan sebab kedua-dua produk ini telah pun berdaftar dengan NPRA ( Bahagian Regulatori Farmasi Negara ).Korang boleh semak sendiri di https://www.npra.gov.my ( Pilih bahagian cosmetic dan masukkan nama produk ).




Kalau korang yang ada kulit sensitif, kering, berminyak dan jeragat, dan mencari produk yang sesuai denagn kulit muka korang, boleh cuba Oniey Beauty Treatment ni. Korang boleh dapatkan di
Facebook pagehttps://www.facebook.com/OnieyBeautyHQ/
Instagramhttps://www.instagram.com/onieybeauty_hq/
Contact: Wasap no 0135927431

hai assalammualaikum

BioXcellent Colla W.Diamond, Rahsia Kulit Wajah Cantik, Cerah Dan Kekal Sihat - Pernah dengar kan, nak cantik luaran, mestilah dari dalaman. Selalu, kita ambil berat luaran, tapi dalaman diabaikan. Sebab tu la muka nampak makin kurang berseri, kurang anjal, disebabkan kolagen dalam badan tiada. Bila tengok usia, belum tua lagi, tapi muka dah kendur,..huishh, dasyat sangat tu. Jangan biarkan,kalau boleh, biar muka nampak muda bergetah berbanding usia sebenar .

Jadi, cepat-cepat cari makanan tambahan untuk dalaman bagi menaikkan seri wajah, kekal cerah dan sihat. Salah satu produk yang nad dah cuba dan nad nak kongsi dengan korang ialah BioXcellent Colla W.Diamond.


BioXcellent Colla W.Diamond, Rahsia Kulit Wajah Cantik, Cerah Dan Kekal Sihat 

Sekarang nak dapatkan rahsia kulit wajah cantik, cerah dan kekal sihat mudah je,nad amalkan dengan mengambil Produk Bioxcellent sebagai makanan tambahan seharian. Bioxcellent  Colla W.Diamond dapat membantu mengimbangkan nutrisi yang kekurangan dari makanan seharian.


Tak perlu keluarkan duit yang banyak untuk cantik. Hanya perlu konsisten minum, dan hasilnya dapat dilihat seawal 7 hari mengikut kepada badan setiap orang.



Apa nad suka dengan produk ini sebab product BioXcellent merupakan Superfood dimana ia diperbuat dari makanan seharian kita seperti sayur-sayuran , buah-buahan dan kolagen dari ikan. Takdala campuran benda-benda pelik kan.



Cara nak bancuh dia pun senang. Campurkan 1 skop  (20gram) ke dalam 200ml/250ml air sejuk atau suam, kemudian kacau atau goncang sehingga larut dan minum serta-merta selepas penyediaan. Nad lebih suka ambil dengan air sejuk. Rasa dia takda pelik mana, bukan rasa ubat tapi rasa macam buah tapi tak manis..hahaa..Nad selalu ambil waktu pagi dan sebelum tidur.


Rasanya yang sedap disebabkan bahan yang terkandung di dalam BioXcellent merupakan bahan
campuran beri (diperkaya dengan anti oksidan), Collagen Tripeptide, Astaxanthin, Acacia gum, Ekstrak buah Anggur, Tomato, Epal, Strawberi dan Buah delima. Nampak kan banyak buah, sebab tu rasa dia manis buah.


Banyak kelebihan BioXcellent Colla White Diamond ni, antaranya :
- Sesuai utk membantu masalah liang pori terbuka,
- Dapat membantu melembapkan dan menganjalkan kulit,
- Dapat membantu masalah pigmentasi,
- Dpat mngurangkan masalah lingkaran gelap bawah mata,
- Mengecutkan jerawat dan membantu mngatasi masalah parut jerawat
- Dapat membantu kulit supaya lebih sihat, lembap, gebu dan halus..
- Membaik pulih struktur kulit
- Kulit lebih cerah, anjal, gebu dan lembap
- Menghilangkan garisan halus dan kedutan
- Mengaktifkan sintesis penghasilan kolagen dalam tubuh
- Melindungi dari sinaran UV, radikal bebas dan pencemaran
- Mencantikan kuku lebih kuat dan atasi keguguran rambut

Produk ni bukan untuk perempuan sahaja malah lelaki pun boleh ambil. Ia sesuai diambil untuk lelaki dan perempuan berumur 16 tahun ke atas. Orang lelaki pun nak cantik macam perempuan tau.

Sebelum guna sesuatu produk, yang paling penting , nad akan pastikan tahap keselamatan produk ini. BioXcellent Colla W.Diamond ni ada kelulusan dan telah diiktiraf. Ia mendapat pengiktirafan oleh Asia Pacific Super Health Brand Excellent, 100% menggunakan bahan semulajadi dan mempunyai GMP Certified. So sangat selamat & boleh ambil tanpa was was taw. Lagi satu produk ini juga telah diuji secara klinikal dan mematuhi standard piawaian yang sepatutnya.

Diingatkan Produk Bioxcellent bukan di perbuat dari ubat. Bioxcellent tidak dapat bantu menyembuh sakit sakit kronik.

Harga sebotol adalah RM66 untuk 700 grams. Tahan lebih sebulan.  Apa yang nad tau,  produk BioXcellent ada 5 jenis,  dan BioXcellent Colla W,  Diamond la salah satunya. Nak dapatkannya pun mudah,  beli di watson.

Review Nad berkenan BioXcellent Colla W. Diamond


Nad dah amalkan produk dalam lebih kurang seminggu. Apa yang nad rasa, kulit muka nad jadi lebih lembap dan lembut dari biasa dan tak nampak kusam sangat. Tengah berusaha nak hilangkan lingkaran bawah mata sebab tidur lambat ni.. Hehehwe. Yang penting konsisten..



AMARAN: PENGGUNA YANG MEMPUNYAI MASALAH ALAHAN SEAFOOD & MASALAH RESDUNG TIDAK SESUAI UNTUK AMBIL BIOXCELLENT COLLA W.DIAMOND .


Ini antara TIPS/PANTANG
Untuk MASALAH JERAWAT sila pantang susu, makanan bergoreng dan kicap soya.
Elakkan pengambilan KAFEIN kerana ia boleh mempercepatkan penuaan.
Semasa priod, seeloknya berhenti sebab sistem penyerapan badan masih lemah jadi bazir jika 
minum.
Boleh JARAKKAN waktu pengambilan selama 5 jam jika ambil UBAT dari hospital/klinik.
Boleh jarakkan 1-2 jam pengambilan dengan produk Kitsui jika mengambil apa-apa jenis produk/supplement/jamu lain.
Sesuai diambil selepas kandungan/baby yg berusia 4 bulan keatas utk ibu mengandung/ ibu mnyusu tapi disarankan untuk dapatkan nasihat doktor.
Produk slimming/detox TIDAK SESUAI untuk ibu menyusu atau ibu mengandung.
Amalkan minum AIR MASAK 2-3 liter utk kesan terbaik.
Jika mempunyai MASALAH KESIHATAN sila rujuk doktor atau pakar kesihatan dulu sebelum mengambil apa2 jenis produk.
Produk yang MEMPUNYAI KOLAGEN tidak digalakkan dan tidak sesuai untuk pengguna yang mempunyai masalah alahan makanan laut atau masalah kulit sensitif atau masalah resdung.
Boleh bancuhkan dgn air suam, air biasa atau air sejuk tapi pastikan betul-betul larut dahulu sebelum minum.
Produk ini sesuai diambil selepas sarapan atau sebelum tidur. (waktu yg dicadangkan ialah sebelum tido sbb pnyerapan waktu malam lebih tinggi)

Untuk ketahui lebih lanjut, korang boleh layari:

Website: http://www.bioxcellent.com/
Facebook: Bioxcellent
Instagram: @bioxcellent
“SIHAT CANTIK SELALU”
hai assalammualaikum


Cleanser Dan Scrub Beautea By Safi 100% Ekstrak Teh Premium - Pergi Watson haritu, ada sale, staff dekat situ suggest salah satu produk Safi. Balik tu, nad pakai, sampai sekarang, alhamdulillah, muka elok je, dan nad dah mula jatuh cinta semula dengan produk Safi ni. Sekarang banyak dah produk Safi, terbaru, cleanser dan scrub dari Beautea By Safi yang mempunyai 100% ekstrak Teh premium. Apa lagi, terus beli dekat website Watson, sebab malas nak keluar, Nad grab cleanser warna pink, White Tea & Damask Rose Hydrating Gel Cleanser dan Apricot Tea Revitalising Face Scrub. Lagipun sekarang tengah ada sale dekat website Watson.


Beautea By Safi ni mempunyai 4 variasi iaitu Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose, Apricot Tea Revitalising Face Scrub, Green Tea & Neem Anti Acne Gel Clenser dan Black Tea & Black Orchid Detox Cream Cleanser.

Dalam penjagaan kulit muka, pembersih muka la paling penting. Yela, setiap hari kulit muka  kita terdedah dengan pencemaran yang kotor, bukan setakat pencemaran, malah tekanan kerja, tekanan persekitaran dan pemakaian kosmetik yang boleh membuatkan kulit muka kita menjadi kering, kusam, tumbuh jerawat dan penuann kulit. Selepas seharian hadap semua ni, wajib kita bersihkan muka untuk buang segala kekotoran yang ada dengan cleanser yang sesuai dengan kulit muka kita. Paling elok, yang mempunyai kandungan yang elok untuk kulit. Semua Beautea baru oleh SAFI, berasal dari pemilihan ekstrak teh premium yang menyegarkan dan gabungan bahan-bahan semulajadi terbaik yang diperumuskan untuk melawan kesan negatif dari pencemaran, tekanan dan kosmetik.


Nad dah pun pakai cleanser terbaru dari Beautea by Safi ni, best gila. Nad pakai yang warna pink ni, Beautea By Safi Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose. Pembersih ni untuk kulit kering. Masa pakai sejuk je, seperti dibelai je muka ni. Nad pakai cleanser ni, muka tak tegang, ketat atau kering, malah muka lebih lembut, segar je. Bau dia pun sedap.


Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose dapat mencuci dengan mendalam sehingga ke liang yang tersumbat dan menghilangkan kekotoran, membersihkan kulit tanpa mengelupas, memberi kelembapan semulajadi kulit , menjadikan kulit licin dan lembut. Kalau korang nak tau Damask Rose terkenal dalam melembapkan kulit kering. Ia mempunyai antioksidan untuk menyeimbangkan kulit kadar kelembapan, menghidrat dan mengurangkan liang pori...Jadi yang kulit kering tu sesuai la pakai ni.



Kedua, nad pakai Beautea By Safi Apricot Tea Revitalising Face Scrub. Scrub ni takda pakai hari-hari. Pakai dua tiga kali seminggu je. Scrub ni dapat mengeluarkan sel-sel kulit mati semasa menggosok wajah. Gosokan dengan Apricot Tea Revitalising Face Scrub dapat membersihkan liang tanpa membuat kulit kering. Ia kaya dengan antioksidan dan membantu memulihkan tekstur kulit licin untuk kulit yang cerah dan berseri.


Lagi dua iaitu Beautea By Safi Green Tea & Neem Anti Acne Gel Cleanser untuk kulit berjerawat. Green Tea & Neem, kulit akan menghasilkan kurang sebum dengan bantuan Teh Hijau. Ini akan menghalang liang tersumbat dan jerawat daripada timbul di muka


Beautea By Safi Black Tea & Black Orchid adalah pembersih krim Amino Acid yang lembut, wangi yang sangat membersihkan dan mengeluarkan kekotoran. Yang ini sesuai untuk Kulit Sensitif. Dirumuskan dengan campuran teh Hitam & Black Orchid, membantu memperbaharui kulit wajah disamping mengekalkan kulit yang sihat disamping meremajakan kulit dan melindungi kulit dari kesan penuaan.

Hah!!, tengok pun dah menarik kan..packaging dia pun bercorak macam tu. Apa lagi, korang bolehla cuba pakai mengikut kesesuaian kulit muka korang. Jangan risau, semua produk Safi diyakini dan halal. Telah diuji secara dermatologi, bebas alkohol, Paraben Percuma, SLS / SLES Percuma dan Silikon percuma.




Untuk membeli, boleh dapatkan di Watson berdekatan dengan korang. Mana yang malas nak keluar, boleh beli online, tekan je link http://bit.ly/2JTltHO .Tenagh ada sale ni..

Untuk keterangan lanjut boleh layari
Website: https://www.safi.com.my/
Facebook: https://www.facebook.com/SAFI.MY/
Instagarm: https://www.instagram.com/safimalaysia
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS