Articles by "skincare"
Showing posts with label skincare. Show all posts
hai assalammualaikum


Cleanser Dan Scrub Beautea By Safi 100% Ekstrak Teh Premium - Pergi Watson haritu, ada sale, staff dekat situ suggest salah satu produk Safi. Balik tu, nad pakai, sampai sekarang, alhamdulillah, muka elok je, dan nad dah mula jatuh cinta semula dengan produk Safi ni. Sekarang banyak dah produk Safi, terbaru, cleanser dan scrub dari Beautea By Safi yang mempunyai 100% ekstrak Teh premium. Apa lagi, terus beli dekat website Watson, sebab malas nak keluar, Nad grab cleanser warna pink, White Tea & Damask Rose Hydrating Gel Cleanser dan Apricot Tea Revitalising Face Scrub. Lagipun sekarang tengah ada sale dekat website Watson.


Beautea By Safi ni mempunyai 4 variasi iaitu Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose, Apricot Tea Revitalising Face Scrub, Green Tea & Neem Anti Acne Gel Clenser dan Black Tea & Black Orchid Detox Cream Cleanser.

Dalam penjagaan kulit muka, pembersih muka la paling penting. Yela, setiap hari kulit muka  kita terdedah dengan pencemaran yang kotor, bukan setakat pencemaran, malah tekanan kerja, tekanan persekitaran dan pemakaian kosmetik yang boleh membuatkan kulit muka kita menjadi kering, kusam, tumbuh jerawat dan penuann kulit. Selepas seharian hadap semua ni, wajib kita bersihkan muka untuk buang segala kekotoran yang ada dengan cleanser yang sesuai dengan kulit muka kita. Paling elok, yang mempunyai kandungan yang elok untuk kulit. Semua Beautea baru oleh SAFI, berasal dari pemilihan ekstrak teh premium yang menyegarkan dan gabungan bahan-bahan semulajadi terbaik yang diperumuskan untuk melawan kesan negatif dari pencemaran, tekanan dan kosmetik.


Nad dah pun pakai cleanser terbaru dari Beautea by Safi ni, best gila. Nad pakai yang warna pink ni, Beautea By Safi Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose. Pembersih ni untuk kulit kering. Masa pakai sejuk je, seperti dibelai je muka ni. Nad pakai cleanser ni, muka tak tegang, ketat atau kering, malah muka lebih lembut, segar je. Bau dia pun sedap.


Hydrating Gel Cleanser White Tea & Damask Rose dapat mencuci dengan mendalam sehingga ke liang yang tersumbat dan menghilangkan kekotoran, membersihkan kulit tanpa mengelupas, memberi kelembapan semulajadi kulit , menjadikan kulit licin dan lembut. Kalau korang nak tau Damask Rose terkenal dalam melembapkan kulit kering. Ia mempunyai antioksidan untuk menyeimbangkan kulit kadar kelembapan, menghidrat dan mengurangkan liang pori...Jadi yang kulit kering tu sesuai la pakai ni.



Kedua, nad pakai Beautea By Safi Apricot Tea Revitalising Face Scrub. Scrub ni takda pakai hari-hari. Pakai dua tiga kali seminggu je. Scrub ni dapat mengeluarkan sel-sel kulit mati semasa menggosok wajah. Gosokan dengan Apricot Tea Revitalising Face Scrub dapat membersihkan liang tanpa membuat kulit kering. Ia kaya dengan antioksidan dan membantu memulihkan tekstur kulit licin untuk kulit yang cerah dan berseri.


Lagi dua iaitu Beautea By Safi Green Tea & Neem Anti Acne Gel Cleanser untuk kulit berjerawat. Green Tea & Neem, kulit akan menghasilkan kurang sebum dengan bantuan Teh Hijau. Ini akan menghalang liang tersumbat dan jerawat daripada timbul di muka


Beautea By Safi Black Tea & Black Orchid adalah pembersih krim Amino Acid yang lembut, wangi yang sangat membersihkan dan mengeluarkan kekotoran. Yang ini sesuai untuk Kulit Sensitif. Dirumuskan dengan campuran teh Hitam & Black Orchid, membantu memperbaharui kulit wajah disamping mengekalkan kulit yang sihat disamping meremajakan kulit dan melindungi kulit dari kesan penuaan.

Hah!!, tengok pun dah menarik kan..packaging dia pun bercorak macam tu. Apa lagi, korang bolehla cuba pakai mengikut kesesuaian kulit muka korang. Jangan risau, semua produk Safi diyakini dan halal. Telah diuji secara dermatologi, bebas alkohol, Paraben Percuma, SLS / SLES Percuma dan Silikon percuma.




Untuk membeli, boleh dapatkan di Watson berdekatan dengan korang. Mana yang malas nak keluar, boleh beli online, tekan je link http://bit.ly/2JTltHO .Tenagh ada sale ni..

Untuk keterangan lanjut boleh layari
Website: https://www.safi.com.my/
Facebook: https://www.facebook.com/SAFI.MY/
Instagarm: https://www.instagram.com/safimalaysia
hai assalammualaikum

Serum Terbaik Rawat Jerawat Dan Jeragat : Dr Beau Pure Natural Skin Oil - Dalam rutin penjagaan kulit, serum mestilah ada dalam senarai ye. Pemakaian serum sememangnya sangat bagus untuk kulit muka, sebab ia meresap terus ke dalam kulit. Langkah memakai serum ialah selepas membersihkan muka, pemakaian toner, kemudian serum dan diakhiri dengan moisturiser. Sejak tau serum ni sebenarnya dapat merawat kulit kita, terus nad cari serum yang sesuai.


Serum Terbaik Rawat Jerawat Dan Jeragat : Dr Beau Pure Natural Skin Oil 

Banyak dah jenis serum nad guna, ada yang ok, ada yang tak ok. Bukan senang nak cari serum yang sesuai dengan kulit kita tau!! Mungkin serum tu sesuai dengan kulit dia, tapi tak sesuai dengan kita. Tapi, nad jumpa serum ni memang best gila. Nad nampak kawan-kawan nad guna, terus nad pun rasa nak cuba. Biasalah perempuan, akan cuba macam-macam jenis produk bila dia nampak benda tu menarik..heheee. Serum yang nad guna sekarang ialah serum Dr Beau Pure Natural Skin Oil. NAd rasa, serum ni memang serum terbaik untuk rawat jerawat dan jeragat.

Serum ni sesuai untuk semua jenis kulit tau. Tak kisahla kulit normal, kulit kering, kulit sensitif dan kulit bermasalah macam nad ni. Kandungan serum Dr Beau ni pun bukan biasa-biasa, ada Vitamin E, Rosehip Oil, Argan Oil, Almond Oil, Apricot Kernel Oil, Wheat Germ Oil dan Evening Primrose Oil. Serum ni mempunyai 30 biji perbotol dalam 100 gram.

Vitamin E yang merawat kulit.
Rosehip Oil yang melembutkan, melembabkan dan menjaga kesihatan kulit.
Argan Oil yang sesuai untuk semua jenis kulit akan mengawal lebihan minyak pada kulit dan bagus untuk kulit kering.
Almond Oil pula merawat set kulit mati dan menghilangkan kedut pada kulit muka.
Apricot Kernel Oil yang ringan dan menyerap dengan cepat berfungsi sebagai pelembap yang baik terutamanya untuk kulit yang sensitif.Ianya kaya dengan vitamin A, C dan E yang melindungi kulit daripada tanda-tanda penuaan dan kerosakan daripada matahari.
Wheat Germ Oil pula adalah salah satu sumber terkaya vitamin E, A dan D, protein dan mineral.
Evening Primrose Oil mengandungi asid lemak Omega-3 yang sangat bagus untuk kulit sensitif dan ianya memastikan kulit sentiasa segar dan selesa.


Apa yang buat nad tertarik lagi dengan serum ni, sebab serum ni dalam bentuk kapsul yang comel..heehe. Selalu kita nampak serum ni dalam botol pump, tapi ni tak. Serum dalam kapsul softgel, kemudian dimasukkan lagi dalam bekas. Jadi serum ni betul-betul selamat dan dijaga kualitinya. Tak terlalu dedah kepada pencemaran.



Cara nak menggunakan serum ni pun senang sahaja.
- Pastikan tangan dan muka korang dibersihkan sebersihnya ya. lepas tu, korang tarik bucu hujung bahagian kecil tu, bahagian macam bentuk ekor tu..tarik perlahan-perlahan, kemudian tuangkan di telapak tangan dan gosok-gosok telapak  tangan untuk membantu memudahkan penetrasi pada kulit. selepas itu usapkan ke seluruh atau sebagian kulit muka hingga batas leher secara merata. Terutama, pada kawasan yang biasa terlihat garis-garis penuaan.


Hah!!, korang tengok teksturnya macam berminyak kan. Yes!!, masa mula-mula nad nak pakai, risau sangat, sebab takut muka berminyak lepas pakai. Kepala dah fikir, alamak!!, sesuai ke dengan kulit ni. Sebab pernah terjadi sebelum ni, beli serum habis teruk muka, makin berminyak. Tapi bila pakai serum Dr Beau ni, menakjubkan!! Muka tak berminyak, muka macam kenyal-kenyal gitu bila pakai..hahaha..weii serius..suka gilerr. Lepas tu muka rasa lembut sangat. Serum ni meresap terus ke dalam kulit tau.. Memang nad akan restock serum ni. Memang wajib serum ni dalam list penjgaan kulit muka.


Nak hasil berkesan, mestilah pakai setiap hari, dan konsisten waktu pagi dan malam. Pada pagi, Dr. Beau digunakan untuk menjaga kulit dari udara kotor sepanjang siang. Dan,malam boleh merehatkan dan memulihkan kulit. Kalau skip kemudian tukar lain, memang tak nampak hasil la kan..So jangan malas!!, nak cantik kena la rajin..



Kelebihan Serum Dr Beau Pure Natural Skin Oil

Sangat sesuai untuk wanita Asia
Meresap ke dalam kulit dengan pantas
Bau harum dan wangI semulajadi
Tidak melekit
Rasa segar dan nyaman
SesuaI untuk semua jenis kulit

Ni antara testimoni yang dah pernah guna serum Dr Beau ni.







So kalau korang nak cuba, boleh dapatkan segera di
Facebook : https://www.facebook.com/drbeaumalaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/drbeau_official/
No telefon :  0169633443

hai assalammualaikum

Dulu waktu sekolah lagi dah kenal jenama Shurah ni. Pernah pakai produk Shurah. Memang best dan elok dekat muka. Kini Rangkaian Shurah Pencerah tampil dengan wajah baru tau!!, Cantik sangat. Lagi-lagi perempuan suka dengan wajah baharu Shurah sekarang kerana warnanya dan kelebihannya. Bertemakan warna merah jambu dan putih, sesuai dengan fungsinya untuk mencerah dan menjadikan kulit kekal berseri.


Rangkaian produk baharu Shurah Pencerah

Rangkaian Shurah Pencerah lengkap dengan satu set iaitu mengandungi pembersih muka, losyen, penyegar, pelembap, krim siang dirumus dengan pelindung UV untuk melembap & melindungi kulit daripada sinar UV yang membahayakan dan juga krim malam yang membuatkan wajah lebih cerah dan berseri.

Rangkaian Shurah Pencerah dengan pek baharu ini mempunyai dua bahan aktif iaitu Clear White dan Shiny Glow
- Clear White : Mampu mengurangkan penghasilan melanin selama 24 jam dan memutihkan kulit dalam masa 7 hari sahaja.
- Shiny Glow : Diperbuat daripada bahan semulajadi ekstrak akar kunyit yang memberikan efek cerah pada kulit mencerahkan dan mempunyai efek Anti-tyrosinase.

Meh nad kenalkan satu-satu produk Shurah dan fungsinya:

1. Shurah Pencerah Pembersih Muka ( 50ml, 100ml)


Pembersih muka dirumus untuk membersihkan kotoran dan minyak muka yang berlebihan tanpa mengurangkan kelembapan semulajadi kulit, menjadikan kulit lebih bersih, lembut dan cerah berseri.

Cara penggunaan
Picitkan sedikit pembersih muka pada tapak tangan. Campurkan dengan air dan gosok hingga berbuih, kemudian urut lembut pada wajah sehingga semua kotoran hilang. Bilas dengan air bersih. Untuk kesan lebih baik, gunakan bersama Shurah Pencerah Penyegar.

2. Shurah Pencerah Penyegar (120ml)



Nak kulit sentiasa segar dan bermaya mestilah gunakan Shurah Pencerah Penyegar ni. Shurah Penyegar tanpa alkohol dapat membersihkan kulit secara mendalam disamping mencerahkan dan mengecilkan liang pori wajah tanpa menghilangkan lembapan kulit. Kulit akan menjadi lembap dan segar.

Cara penggunaan
Titiskan penyegar pada kapas kering dan sapukan pada seluruh wajah dan leher untuk membersihkan lebihan kotoran.

3. Shurah Pencerah Pelembap (120ml)



Dirumuskan dengan tekstur yang ringan dan tanpa berminyak, pelembap muka ini dapat mengembalikan kelembapan disamping mencerahkan kulit anda. Shurah Pencerah Pelembap mengandungi Pelindung UV untuk melindungi kulit daripada sinaran UV yang membahayakan. Kulit akan menjadi lebih lembap, gebu dan cerah berseri.

Cara penggunaan
Sapukan pelembap pada muka yang telah disegarkan dengan Shurah Pencerah Penyegar. Urut perlahan pada seluruh wajah dan juga leher.

4. Shurah Pencerah Krim Siang (40g)



Waktu siang, adalah waktu mencabar bagi kulit kita kerana terdedah kepada sinaran matahari yang akan menyebabkan kulit kita rosak. Oleh itu, Krim siang Shurah Pencerah dengan rumusan SPF30, dapat melindungi kulit daripada sinaran UV yang merbahayakan. Krim Siang Shurah Pencerah tidak melekit ini membantu mencerah dan melembapkan kulit anda supaya lebih cerah sekata dan berseri.

Cara penggunaan
Sapukan krim pada wajah dan leher. Boleh digunakan pada waktu siang untuk memelihara dan melindungi kulit daripada sinaran UV yang membahayakan. Gunakan selepas Shurah Pencerah Serum.

5. Shurah Pencerah Krim Malam (40g)



Waktu malam ialah waktu kulit kita berehat. Pada waktu malam, kulit kita lebih mudah untuk menerima nutrien dan vitamin yang diperlukan untuk memperbaiki kerosakan. Krim Malam Shurah Pencerah dirumus khusus untuk merangsang proses pencerahan kulit semasa tidur dengan lebih intensif. Ia dapat menyerap dengan pantas ke dalam kulit agar kulit menjadi lebih lembut, lembap dan cerah berseri.

Cara penggunaan
Sapukan krim pada muka dan leher setelah disegarkan dengan Shurah Pencerah Penyegar Digunakan  pada wktu malam untuk merawat dan mencerahkan kulit semasa tidur. Gunakan sebelum Shurah Pencerah Serum.

6. Shurah Pencerah Losyen Tangan & Badan ( 140ml & 400ml)



Wanita bukan sahaja nak muka je putih malah seluruh badan nak putih. Shurah Pencerah Losyen Tangan dan Badan yang tidak berminyak ini dirumus dengan Pelindung UV yang dapat membantu melembapkan dan melindungi kulit daripada sinaran UV yang merbahayakan. Ia dapat diserap dengan pantas ke dalam kulit untuk mencerahkan kulit dengan cepat dan berkesan. Gunakan dengan kerap untuk untuk kulit yang lembut dan cerah sekata.

Cara penggunaan
Sapukan losyen pada tangan dan badan terutamanya selepas mandi.


Hah!! macam mana, lengkap kan produk Shurah ni. Untuk maklumat lanjut mengenai produk Shurah dan rangkaian Shurah Pencerah, anda boleh layari:
Facebook Shurah Malaysia : https://www.facebook.com/ShurahMalaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/shurahmalaysia/
Untuk pembelian di dalam talian: http://www.jetaine.com/shop/

Follow hashtag #shurahmy #shurahpencerah





hai assalammualaikum

Lagi beberapa hari nak puasa, lepas tu raya. Raya pulak mestilah nak cantik, putih dan lembut je muka. Bila datang beraya, orang tegur, "wah cantikknya muka awak, pakai apa "..hah gitu kan..Tersenyum lebar kita bila orang tegur kita cantik kan...hehee..Hah!!, nak cantik, nak wajah yang mempersona, guna Voqq Skincare..hanya dua benda sahaja mampu jadikan kulit korang cantik tau..


Voqq Skincare Dari Ekstrak Tomato Dan Oat

Voqq Skincare diekstrak daripada tomato dan oats. Nad suka giler makan tomato, sebab nak cantik punya pasal. Korang mesti tau kan, tomato bukan sahaja sedap dan menjadi antara bahan penting masakan, malah tomato boleh memberi zat secukupnya kepada kulit. Sinonim dalam bab cantik, tomato dikatakan sangat luar biasa 'menghapuskan' masalah kulit wajah. Paling mujarab tomato dijadikan ramuan utama dalam penghasilan minuman kecantikan dan masker. Oatmeal pula, selain dapat menyihatkan organ tubuh, dipercayai dapat mengatasi jerawat pada mereka yang memiliki kulit sensitif, kulit jenis kering, kulit jenis berminyak dan sebagainya. Tak sangka kan, makanan boleh mencantikkan wajah kita.

Kedua-dua bahan ni telah dicampur dengan beberapa bahan lain yang 100% natural tanpa bahan kimia lain, yang dapat membantu mengembalikan wajah yang mempersona dan cerah sempurna. Voqq Skincare telah diiktiraf dan mendapat kelulusan daripada KKM ( NOT170404302K ). Jadi tak perlu was-was nak guna. Nad sendiri telah mencubanya. Memang best..lembut je muka.

Voqq Skincare mempunyai dua produk, iaitu Voqq Facial Wash dan Voqq Anti Aging Cream. Kedua-dua produk tersebut kalau dipakai bersama secara konsisten mampu hilangkan lingkaran gelap di bawah mata, kecutkan jerawat, jeragat jadi pudar, kecilkan liang roma, kulit wajah lebih lembap dan tona kulit sekata.

Kelebihan Voqq Skincare Facial Wash Dan Anti Aging Cream

Dalam skincare, yang paling penting mestila pencuci muka kan. Voqq Facial Wash merupakan produk mencantikkan kulit yang terbaik dengan sumber nutrisi lycopene yang membantu dalam pemulihan kulit. Penggunaan yang berterusan mampu mengurangkan kerosakan kulit akibat sinaran radiasi matahari.


Kelebihan Voqq Facial Wash:
Diekstrak dari tomato yang kaya dengan sumber lycopene, yang membantu kondisi kulit untuk kekal muda dan anjal seperti kulit bayi. Malah lycopene membantu melindungi kulit daripada sinaran UV.
Membantu melambatkan proses penuaan dan kedutan pada wajah.
Membantu mencerah dan menyerikan kulit kusam.
Dapat menyejukkan kulit dan menyerap lebihan minyak pada wajah
Di adun bersama oat untuk membantu menormalkan pH kulit sehingga dapat meredakan gatal atau rasa tidak nyaman pada kulit.
Membantu menyerap kelebihan minyak, menghilangkan bakteria pada wajah, serta membantu pengelupasan kulit mati.
Merupakan pelembab yang dapat menenangkan kulit sensitif dan kering, membantu menjaga kelembapan kulit, sekaligus memiliki efek anti-oksidan.


Selalu kalau nad cuci muka, setiap pagi, tengahari dan sebelum tidur. Basuh muka dengan air, lepas tu buat urutan perlahan-lahan ke seluruh muka dan leher. Kemudian bilas. Rasa segar muka dengan Voqq Facial Wash ni. Bau pun sedap je. Wangi betul.


Produk kedua ialah krim untuk siang dan malam. Voqq Anti Aging Cream merupakan produk mencantikkan rumusan botani semulajadi untuk menghaluskan kulit serta menghilangkan jeragat dan jerawat. Mampu melindungi kulit daripada cahaya matahari.

Kelebihan Voqq Anti Aging Cream
Membantu membebaskan kulit anda dari 10 bahan tambahan yang boleh menyebabkan kekeringan dan kekejangan  kulit seperti Surfaktan, silikon, paraben, denatured alkohol, minyak mineral, pigmen tiruan, bahan mentah haiwan, benzophenone, TEA, sulfat)
Krim Voqq yang dibentuk seperti natto mengambil dua kali jumlah masa untuk dicampurkan berbanding krim biasa, ini membolehkan ianya  membezakan rupa dan menghasilkan texture seperti natto.
Voqq aadalah krim formula buatan tangan yang bebas daripada surfaktan dan silikon, membolehkan ianya menyerap dengan lebih baik ke dalam kulit berbanding dengan krim-krim lain.
Proses Penguraian semula jadi menggunakan minyak dan mentega untuk mengelakkan  keregangan dan mengekalkan kelembapan dan kelembutan krim.
Mampu menyerap ke dalam kulit dengan lebih baik dan meningkatkan kesan kulit putih dalam masa yang begitu singkat.
Semasa penghasilan Voqq  teknologi vakum digunakan untuk menyedut  udara yang boleh bercampur masuk ke dalam krim semasa proses pembuatan untuk lebih menghasilkan tekstur seperti natto.


Untuk krim Voqq Anti Aging ni dia punya warna kuning coklat macam tu..  memang ok sangat. Muka pun tak berminyak. Calit sikit dan letak seluruh wajah.


Nak cantik kan raya nanti. Nak kelihatan anggun, berseri dan flawless sangattt!!Apa kata cuba pakai Voqq Skincare Facial Wash n Anti Aging Cream ni..100% natural diperbuat dari ekstrak Tomato dan Oat. Mesti menyerlah raya nanti. Berminat nak dapatkan produk ni, korang boleh rujuk info dibawah:
Hotline : 019-612 8164
FB : https://www.facebook.com/voqqskincarehq/
IG : https://www.instagram.com/voqqskincarehq/
Wesite : www.voqqskincare.com.my

#voqqskincare
#kembalipersona
#antiageing
#100%natural