Articles by "review product"
Showing posts with label review product. Show all posts
hai assalammualaikum

Tips Muka Sentiasa Lembap dan Cerah, Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Jawapannya

Rahsia Muka Sentiasa Lembap dan Cerah, Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Jawapannya - Walaupun nad seorang surirumah, jarang keluar, nad tetap jaga muka, tetap pakai basic skincare routine supaya muka sentiasa cantik berseri. Paling penting jangan lupa pakai moisturizer muka tau, sebab moisturizer tu la buatkan muka kita jadi lembap dan tak kering. Kalau korang ingat atau nampak moisturizer yang nad guna sekarang, moisturizer Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature, nad ada post dekat facebook dan instagram, pernah juga cerita  di blog, boleh tekan link SINI, memang dah jadi peneman setia nad sekarang moisturizer ni. Aqua Whitening Cream ni la rahsia yang buat muka nad sentaisa lembap dan cerah.

Aqua Whitening Cream, berasakan water drop


Kalau sebelum ni, nad kongsi berkenaan produk tu, kali ni nad nak share perubahan yang nad alami setelah sebulan menggunakan Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature ni.

Kulit semakin lembap dan Cerah
Kalau sebelum ni, nad memang jarang pakai moisturizer, sebab kebanyakan moisturizer buat muka jadi melekit dan berminyak. Tapi sejak pakai Aqua Whitening Cream, muka nad jadi lembap selalu walaupun cuaca panas terik. Muka dah tak kering dan makin bertambah cerah. Aqua Whitening Cream ni jenis water drop, bila sapu je akan keluar titisan air. Titisan air tu la yang membuatkan muka lembap selalu, dan ia meresap dengan lebih cepat dan tidak melekit.

Muka makin anjal dan glowing

Bila nak keluar, nad tak lupa sapu Aqua Whitening Cream, bagi memberi pelindungan kulit muka dari cahaya matahari. Nak keluar menghadap cuaca panas terik  pun dah tak risau.

Kulit jadi glowing dan anjal
Dengan kandungan Niacinamide; penggunaan konsisten bukan saja dapat melembapkan kulit, ia juga dapat mengembalikan keanjalan kulit dengan mencegah penuaan. Memang setiap hari, nad akan sentuh kulit muka nad, perempuan biasalah, kalau kulit dah cantik nak sentuh je..hehe. Nad rasakan kulit nad bertambah lembut dan tak kasar. Bila muka dah lembap ni, memang dia buat muka makin anjal dan glowing. Kalau sebelum ni, nad buat video pun teragak-agak, tapi sekarang, nak video untuk tutorial makeup ke, atau apa-apa la tanpa pakai makeup pun confident giler..hehee.

Jerawat hilang dan tiada kesan parut
Bestnya, Aqua Whitening Cream ni,juga mampu merawat kulit muka kita. Kandungan ekstrak herba dalam bahan produk ini berupaya membaikpulih dan merawat masalah kulit kering, tona tidak sekata, kulit radang sebab sunburn atau kulit sensitif yang kemerah-merahan (redness).

jerawat, kemerahan hilang sedikit demi sedikit

Haritu, tiba-tiba je jerawat keluar, mungkin nad tertekan, yela dengan kerja, dengan anak lagi dan tak cukup rehat. Nad memang sentiasa pakai Aqua Whitening Cream ni sebab ia juga berfungsi untuk merawat. Setiap hari tak kira siang dan malam nad pakai aqua ni, dan tak sangka, jerawat yang ada ni mengecut dan hilang tanpa meninggalkan bekas pun..seronok giler..yela selalu kan kalau ada jerawat, mesti tinggalkan parut..

Aqua Whitening Cream sebagai asas makeup

Aqua Whitening Cream Sebagai Asas Makeup
Kalau sebelum ni, nad keluar, mesti pakai makeup tebal-tebal sikit, semenjak pakai Aqua Whitening Cream, setiap kali keluar, sebelum makeup, nad akan apply dahulu Aqua Whitening Cream ni jadikan dia sebagai basic makeup. Selain nak lindung kulit  kita dan bagi lembap, Aqua Whitening Cream mampu buat makeup kita tahan lebih lama. Muka pun nampak cantik je, makeup sekata je dari pagi sampai ke malam.

Krim berwarna putih yang ringan dan tidak melekit

Titisan air yang keluar akan meresap ke dalam kulit 

Kandungan utama Aqua Whitening Cream :
Camellia Japonica Seed Oil
- Non-comedogenic; tidak menghalang liang pori, merawat kekeringan dan kerosakkan kulit kerana sunburn atau redness (kemerah-merahan) dengan menyalurkan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit wajah
- Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
Membaiki tona kulit wajah dengan mencerahkan, membersih dan menganjalkan semula kulit kau orang. Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan jauh ke dalam kulit, so kulit kau orang tampak lebih berseri !

Bahan utama lain: Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Banyak Kebaikan Aqua Whitening Cream

Fungsi dan Kebaikan Aqua Whitening Cream:
- Memberi kesan kelembapan yang tinggi ke kulit sepanjang hari
- Segarkan semula kulit - Kulit anda berasa sejuk & lembut
- Kawalan lebihan minyak / sebum
- Pemutihan kulit
- Menghidratkan kulit anda.
- Meningkatkan nada kulit yang tidak sekata
- Mencerahkan nada kulit
- Menenangkan kulit sensitif dan kulit yang kukuh
- Pembaikan kemerahan dan kulit terbakar yang rosak
- Bahan semulajadi, tumbuhan, menenangkan kulit
- Boleh digunakan pada waktu pagi sebelum memakai make up
- Digunakan waktu pagi dan malam

Untuk pengetahuan korang, produk Hansaegee Nature yang berasal dari Korea ini telah lama berada di Malaysia tau. Kebanyakan produk mereka banyak mendapat feedback positif. Nad pakai ni pun sebab nampak feedback kawan-kawan. Nad pun share la pengalaman dan perubahan nad alami ni dekat korang pulak. Setiap skincare yang kita guna mestilah dipakai sekerap mungkin dan konsisten kalau nak hasil yang memuaskan. Memnag nad syorkan moisturizer ni dekat korang.

Hansaegee Nature

Untuk Matlumat Lanjut :
Company name: Hansaegee Nature
Website: www.hansaegee.com/shop
IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/
FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia





hai assalammualaikum


Masa Mandi Lebih Menyoronokkan Dengan Carrie Junior Bubbly Bar : Membersih Sambil Melembapkan Kulit Secara Semulajadi

Sabun Mandi terbaru Carrie Junior Bubbly Bar - Memang budak-budak, kalau nampak sabun mandi Carrie Junior, laju je nak mandi. Yela, sabun dia dengan packaging yang comel, dan berwarna tu memang menarik anak-anak nak mandi. Carrie Junior ada keluarkan produk sabun mandian terbaru, jenis sabun buku. Hah, kalau sebelum ni jenis dalam botol kan, kali ni jenis bubbly bar. Carrie Junior mengeluarkan sabun mandi terbaru iaitu Carrie Junior Bubble Bar.


Kalau dekat botol ada mainan di bahagian belakang, dekat bubble bar ni pun ada mainan yang akan korang dapat. Fariza dapat puzzle tu.

Masa mandi adalah lebih daripada sekadar rutin; ia adalah masa yang tepat dan berharga untuk mengeratkan hubungan. Ia merupakan rutian harian yang boleh memberi manfaat kepada kanak-kanak melalui belaian kasih sayang yang lebih dari ibu bapa dan penjaga. Mandi dapat membantu si manja untuk berehat dan setiap sentuhan fizikal memberikan mereka keyakinan terhadap kasih sayang dari ibu bapa.


CARRIE JUNIOR- sebuah jenama yang dipercayai dalam kelengkapan mandian kanak-kanak memperkenalkan CARRIE JUNIOR Bubbly Bar bagi memberi keseronokan lagi mandian anak-anak. Sabun ni buakn biasa-baisa sahaja tau, tapi sabun ni ada lukisan Gajah..hehee. Sabun buku mandian baharu dengan hiasan imej 3D CARRIE yang timbul dipermukaan sabun, anak tengok pun seronok. dapat pegang gambar gajah tu. Bau dahla wangi.

CARRIE JUNIOR Bubbly Bar ini merupakan sabun Gliserin, menjadikannya lebih lembut pada kulit daripada kebanyakan sabun. Gliserin berasal dari minyak tumbuhan semulajadi menjadikan sabun ini mempunyai bacaan pH lebih rendah berbanding sabun lain. Ia membersihkan sambil memberikan lapisan perlindungan kelembapan, agar kulit kekal lembap. Gliserin yang terkandung di dalam CARRIE JUNIOR Bubbly Bath juga bertindak sebagai humektan, memberikan kelembapan pada kulit agar terhidrasi sepanjang masa. Humektan tidak menjadikan kulit berminyak sebaliknya menjadikan kulit lebih lembut. CARRIE JUNIOR Bubbly Bar diuji secara dermatologi, sesuai untuk semua jenis kulit, sangat lembut dan tidak mengasari permukaan kulit; apabila digunakan bersama air, ia mempunyai kesan yang menenangkan dan juga melembutkan kulit.

Sebagai ibu bapa, mestilah sentiasa memastikan kulit anak terhidrasi dan dapat melembapkan kulit anak sehingga beberapa jam selepas mandi. Pengunaan CARRIE JUNIOR Bubbly Bar yang berterusan menjadikan kulit lembut dan gebu. Menyental dengan sabun ketika mandi juga merupakan terapi yang dapat melegakan tubuh badan.





CARRIE JUNIOR Bubbly Bar hadir dalam 3 aroma buah-buahan dengan warna terang dan menarik iaitu merah jambu, hijau dan biru sesuai dengan setiap variannya iaitu Groovy Grapeberry, Cheeky Cherry dan Double Milk menjadikan kulit sentiasa segar dan bersih. CARRIE JUNIOR Bubbly Bar dirumus khas dengan kandungan istimewa Carrie Junior, Fruito-E yang merupakan gabungan semulajadi ekstrak buah-buahan. Fruito-E diperkaya dengan vitamin dan nutrient untuk membantu menyuburkan dan melembapkan kulit.



Bila ada sabun buku Bubbly Bar ni, anak-anak mesti lebih seronok di dalam bilik mandi kerana CARRIE JUNIOR Bubbly Bar turut hadir dengan mainan rahsia di dalam setiap kotak. CARRIE JUNIOR Bubbly Bar boleh didapati di kedai runcit utama, pasar raya, pasar besar di seluruh negara; sabun buku seberat 100gm ini berharga RM4.00 (Semenanjung Malaysia) dan RM4.20 (di Sabah Sarawak) setiap satu.

hai assalammualaikum


Magnolia Mag-A-Cone Mangga , Aiskrim Perisa Mangga Yang Sedap 

Magnolia Mag-A-Cone Mangga, Aiskrim Perisa Mangga Yang Sedap - Sambil bersantai, penat bermain, kita layan asikrim Mangolia terbaru iaitu Magnolia Mag A Cone perisa mangga. Aiskrim kon atau nad panggil cornetto magnolio perisa mangga ni memang betul-betul ada rasa mangga. Perisa baharu ini pasti menyerlahkan keunikan perisa Mangga yang lazat. Pembungkusan kuning terang produk ini memberikan gambaran terhadap buah mangga dari segi keharuman dan kelazatan rasa. Magnolia Mag-A-Cone Mangga ini pasti dapat menawarkan hati penggemar aiskrim dengan sensasi mangga yang bermutu dalam satu kon.



Aiskrim berwarna kuning, diletakkan cebisan serat mangga dan taburan sirap mangga sebagai lapisan hiasan atas aiskrim yang cukup memangkinkan selera, terutamanya pada cuaca yang panas. Musim panas ni memang sedap bila makan aiskrim. Sejuk je tekak ni. Magnolia Mag-A-Cone Mangga
yang baharu ini boleh didapati di pasaran dengan harga RM2.30 untuk satu kon dan dalam bentuk pek yang mengandungi 4 kon aiskrim (dua Magnolia Mag-A- Cone Mangga dan dua Magnolia Mag-A-Cone Coklat) pada harga yang RM8.55. Kedua-dua ini boleh diperolehi di pasaraya mulai Oktober 2018.






Makan aiskrim bukan sahaja masa bersantai, malah dekat rumah pun boleh. Makan dengan orang tersayang seperti kawan karib dan keluarga pada setiap masa.

MENGENAI F&N CREAMERIES
F&N Creameries, Bahagian Aiskrim merupakan sebahagian daripada kumpulan Fraser & Neave, menawarkan portfolio produk aiskrim untuk memenuhi pelbagai segmen pelanggan. Syarikat ini berhasrat untuk menjadi pengeluar aiskrim utama yang terkemuka di pasaran ASEAN yang kini sedang berkembang pesat dan mengeluarkan jenama aiskrim sendiri iaitu Magnolia dan King’s kerana kesemua ini mendapat banyak portfolio dan menjadi kegemaran ramai sepanjang zaman.
Untuk maklumat lanjut berkenaan F&N Creameries, sila layari www.fnncreameries.com

MENGENAI FRASER AND NEAVE, LIMITED
Ditubuhkan pada 1883, Fraser and Neave, Limited (“F&N”) sebagai peneraju Kumpulan Pengguna Asia Tenggara, dengan mempunyai kepakaran dan kedudukan utamanya di dalam industri Makanan & Minuman serta Penerbitan & Pencetakan. F&N menyediakan sumber utama dan menetapkan strategik untuk subsidiari dengan menggunakan kepakarannya dalam bidang pemasaran dan pengedaran; penyelidikan dan pembangunan; jenama dan pengurusan kewangan; serta pengalaman pengambilalihannya. Disenaraikan di bursa saham Singapura, F&N merupakan salah satu syarikat yang paling berjaya di rantau ini dengan jenama terkenal dan mempunyai kepimpinan pasaran yang kukuh. F&N wujud di 11 negara merentasi Asia Pasifik, Eropah dan Amerika Syarikat, dan mempunyai melebihi 7,700 pekerja di seluruh dunia. Untuk maklumat lanjut tentang F&N, sila ke www.fraserandneave.com
hai assalammualaikum

Hai Ladies, Sila Jaga Miss V atau Bahagian Intim Anda Dengan Betul!!

Tips Penjagaan Miss V Kekal Bersih , Segar dan Wangi - Miss V, alat sulit, faraj, bahagian intim, dan macam-macam lagi gelaran untuk bahagian peribadi wanita ini sangat penting untuk dijaga. Selalunya kita amik tau pasal penjagaan luaran sahaja, tapi bahagian tersembunyi ni, kita pandang remeh. Tau tak, bahagian miss v merupakan aset wanita yang perlu diberi perhatian yang tinggi dan  kita patut jaga dengan betul seawal dari remaja lagi. Penjagaan miss v yang betul dapat elakkan bahagian keintiman kita daripada terkena pelbagai penyakit.

Antara penyakit yang dialami bahagian miss v ni ,  rasa gatal dekat bahagian intim, atau rasa bau yang kurang menyenangkan akibat keputihan. Bagi yang dah berkahwin, bahagian tu semakin longgar..hah!!,  mesti ada kan. Hah direct terus nad cakap tau..takde dah tapis-tapis..hahaa..biar korang paham. Sebab tu nad cakap, penjagaan bahagian ni memang sangat penting. Perlu diamalkan sejak remaja lagi, supaya bila dah meningkat usia nanti, dah beranak pinak, takda masalah ni semua. Nak cakap dengan orang malu kan, jadi google la produk apa yang sesuai untuk penjagaan miss v ni.


Cosmoderm Manjakani Hygiene Wash

Memang banyak produk penjagaan keintiman ni dekat luar sana. Disarankan supaya berhati-hati memilih produk meneliti kandungan, bahan dan sumber pencuci terlebih dahulu. Misalnya pilih pencuci yang tidak memberi kesan sampingan, diuji secara klinikal,kandungan pH yang sesuai untuk faraj dan terbukti kebersihannya. Pernah, nad pakai produk penjgaan intim yang lagi buatkan miss v nad semakin gatal. Sejak tu, nad takut nak guna produk penjagaan keintiman ni. Nad basuh dengan air biasa je. Tapi rasa macam tak cukup sahaja bila basuh dengan air. Sampaila nad nampak produk penjagaan miss v dari Cosmoderm iaitu Manjakani Hygiene Wash.


Cosmoderm ada dua produk pencuci bahagian intim ni, yang nad pilih ialah Manjakani Hygiene wash sesuai untuk yang dah berkahwin dan wanita dewasa. Botol berwarna pinky gitu. Botol saiz 375ml dengan harga RM18.90. Botol berbentuk pump dan mudah digunakan. Korang boleh tengok dekat website cosmoderm.

Sejak nad pakai produk ni, nad takda rasa gatal pun, lagi selesa adalah. Masa basuh bahagian intim tu, rasa sejuk je. Memang best la. Wangi pun ya..heehe. Ssssyyhhhhhhhh....khas untuk yang dah berkahwin sahaja. Suami makin sayang tau..hahhahaha..Katanya boleh bagi ketat mana yang longgar..gituhh..


Terang-terang produk ni dah bagitau ia adalah manjakani hygiene wash, maknanya ramuan dia ada manjakani. 99% Manjakani dengan ektrak herbal tradisional iaitu ada juga kacip fatimah dan sireh. Korang mesti ada baca, betapa bagusnya ketiga-tiga bahan ini kan. Orang dulu pun pakai bahan-bahan ni tau. Lagi bagus sebab Zero Paraben , SLS dan SLES . Sebab tu nad pakai selesa je, dan tidak mengeringkan. Nad rasa makin bersih dan segar je.


Kelebihan Cosmoderm Manjakani Hygiene Wash
- Membantu mencerahkan dan menyamankan kulit di bahagian intim
- Haruman yang lembut dan eksotik
- Membantu meredakan iritasi kulit
- Membantu mencerahkan celahan peha dengan penggunaan yang kerap
- Membantu mengimbangi PH di kawasan vagina
- Sesuai digunakan untuk semua golongan wanita


Cara penggunaan
Disebabkan botol jenis pump, jadi ia mudah digunakan. Hanya tekan sedikit sahaja Manjakani Hygiene Wash ini di atas tapak tangan yang lembap. kemudian, bersihkan terus di bahagian intim dengan lembut. Basuh sekejap sahaja kemudian bilas dengan air. Rasa nyaman, sejuk je dan wangi. Sejuk sekejap sahaja, tapi memang rasa segar..hehee.


Teksturnya nampak pekat, jadi picit sedikit sahaja, jangan ambil macam nak pakai sabun badan pulak..hahaa. Botol besar, boleh tahan berbulan-bulan.

Masalah bahagian intim ni kalau jadi teruk boleh menggangu kehidupan seharian kita. Semua benda serba tak kena. Lagi teruk bila ada masalah bau dan keputihan yang banyak sehingga melekat di tempat yang kita duduk. Jadi macam tu malu ooo..Bagi yang dah berkahwin, tidak selesa semasa melakukan seks. Jadi, cepat-cepatla cari penyelesaiannya dan jangan pandang remeh pasal penjagaan dalaman ni.

Jadi, sesiapa tengah cari pencuci bahagian intim ni, nad syorkan Cosmoderm Manjakani Hygiene Wash ni. Botol besar, harga berpatutan. Mempunyai status halal dan kelulusan dari GMP.  Suami pun kena ambil tau berkenaan pencuci intim ni tau. Yela, untuk isteri juga. Bila baca ni, rasa nak suruh isteri pakai, why not, belikan jela kan. Bukan mahal pun..huhu..demi kebahagiaan bersama..gituhh...


Harga Cosmoderm Manjakani Hygiene Wash: 
Mempunyai dua saiz
- Saiz 150ml hanya RM12.90
- Saiz 375ml hanya RM18.90
- Botol berwarna pink
- Khas untuk wanita dewasa dan berumahtangga

Ada juga untuk remaja iaitu Soothing Hygiene Wash botol berwarna kuning. Mana yang ada anak perempuan, remaja tu bolehla suruh mereka cuci dengan itu.

Cosmoderm Soothing Hygiene Wash
- Saiz 150ml hanya RM9.90
- Saiz 375ml hanya RM16.90
- Botol berwarna kuning
- Khas untuk wanita dan remaja

Barang Cosmoderm mudah didapati sama ada di online mereka iaitu www.cosmoderm.com.my atau di Aeon Wellness , Caring , Watsons dan farmasi yang terdekat.
Ikuti berkenaan Cosmoderm juga di
Facebook: https://www.facebook.com/Cosmoderm/
Instagram: https://www.instagram.com/cosmoderm/
hai assalammualaikum

Beli Mesin Basuh Baru, Mesin Basuh Samsung 10 kg - Sebenarnya dari mula kawin, nad basuh baju dekat dobi. Dekat rumah mr mafia ni ada mesin basuh arwah mommy, tapi disimpan dekat belakang rumah, dan tak tau mesin basuh tu diguna atau tak selepas arwah mommy meninggal. Nad pernah tengok mesin basuh tu, masa mula-mula kawin, tapi dia siap dikunci dan disimpan dalam satu peti simpanan yang dibuat khas untuk simpan mesin basuh tu. Pulak tu diletak dekat belakang rumah, yang bila waktu malam memang la gelap..huhu. Jadi, memang tak pernah gunala mesin basuh. Lagipun mesin basuh tu guna manual. Satu hal pulak. Sebab terfikir, kalau nak membasuh waktu malam, mestilah tak boleh. Seram oii nak keluar, gelap-gelap macam tu.

Ada mintak suruh mr mafia, cuba keluarkan mesin basuh tu, kotla boleh guna, tak perlu keluarkan duit beli baru. Tapi dia kata takyah, mungkin dah rosak. Kita pun malas nak cakap banyak, biorla dia kata nak beli baru, beli jela. tiga tahun juga kitaorang basuh dekat dobi, eh 4 tahun..masuk anak kedua ni, tak larat dah nak pergi dobi. Mana taknya, nak keluarkan baju la, nak angkut budak dua orang ni..heyy..nanti bertambah kurus gue..Memang cakap, kena gak ada mesin basuh dekat rumah ni.




Sampaila haritu, kitaorang survey la mesin basuh. survey punya survey, last-last pergi Seng Heng, kedai dekat dengan rumhah. Survey la satu-satu mesin basuh dekat situ. Tengok mesin basuh jenis penutup atas, penutup tengah, tengok yang kecik, yang besar. Dah belek-belek, dah fikir punya fikir, last-last ambil yang mesin basuh jenama Samsung Active Dualwash Wobble Technology bersaiz besar, yang boleh muat baju 10 kg, penutup kepala bahagian atas dan istimewanya ada tempat untuk rendam baju dan gosok baju di bahagian atas. Hah, boleh rujuk pada gambar..hehee. Nad tak suka jenis penutup tengah, takutla, tak tau kenapa, mungkin fikirkan anak. Pulak tu ambil yang besar sebab keluarga walaupun kecil, paham-paham jela, basuh baju bukan selalu, tunggu baju banyak baru basuh. Jimat sikit. Dan mesin basuh ni automatik, jadi basuh tunggu samapi dia habisla.

Setiap mesin basuh mesti ada perbezaan , cara guna, cara berfungsi. Kalau sebelum ni, pakai dekat rumah mak, abang nad ada beli mesin basuh automatik dan senang digunakan. Boleh dibuka waktu tengah basuh. Tapi yang nad beli ni, lain daripada yang lain.


Hah, ni la bahagian tempat rendam dan gosok-gosok baju yang kotor tu. Sebab tu nama dia active dual wash..sebab ada dua jenis tempat basuh. Nak letak bahagian atas ni, letak baju yang jenis kotor yang sikit, kita gosok-gosok dekat gerigi dia tu, lepas tu tekan water jet, untuk bagi rendam seketika. Hah lepas tu boleh tuang terus ke dalam mesin dengan air yang terkumpul atas tu. Senang kan.


Masa nak cuba pakai tu, boleh dikatakan cuak jugakla. Yela mesin basuh terlebih automatik..hahaha. Tapi ikut arahan dekat buku, hah paham la sikit-sikit. Mesin basuh ni, kena masukkan baju dahulu, letak sabun dan pewangi ( ada tempat khas sabun dan pewangi )..kemudian baru tutup dan buka air. Selagi kita tak tutup pintu dia, selagi tu dia takkan keluar air. Hah , macam tu. Keselamatan ada di situ.


Lepas tu, tunggula dia air penuh, then pusing sendiri. Mesin basuh ni memang perlahan je bunyinya. memang tak dengar pun waktu dia berpusing...hahaa. masa dah siap cuci pun dia siap ada bunyi lagu tau..heehe.


Ni fungsi-fungsi, button yang ada dekat mesin basuh active dualwas wobble technology.
- Fuzzy tu kalau jenis basuh biasalah.
- Quick , kalau korang nak cepat basuh.
- Soak, rendam baju
- Jeans, basuh seluar atau baju jeans sahaja.
- Blanket, basuh selimut. Tapi nad pernah masukkan cadar, tapi jenis yang tak tebal la.
- Delicate, kalau cuci secara lembut. Macam kemeja ke, atau baju korang yang jenis tak boleh basuh kasar-kasar, kuat-kuat tu..hah!..

Ok, masa pertama kali nad guna, tiba-tiba je dia keluar tanda 4C dekat petunjuk tu.  Nad dah cuak, panggil mr mafia, dia pun tak tau. Jadi tengokla buku panduan yang diberi. Tengok satu-satu, selak baca satu-satu.Ok akhirnya nampak part 4C tu.



Ok korang tengok dalam gambar, ni antara nombor dan huruf yang akan keluar, jika mesin basuh atau air ada masalah. Makna 4C tu sebab tekanan air tak kuat atau apa-apa berkaitan air la. Memang dekat rumah nad ni air kecik je. Tekanan tak kuat, jadi kenala hadap selalu bila jadi macam ni. Dia akan berbunyi bila keluar tu. Jadi nad akan biarkan sekejap, dalam bebrapa saat tekan semula start. Nanti dia jalan macam biasa. Hah, memang tengah nak betulkan paip dekat rumah ni. Rumah dah lama kan, bahagian paip memang tak pernah dibaiki dari arwah mommy lagi. Jadi bersabar jela. Asalkan dapat membasuh dekat rumah okla.

Selalunya nad akan membasuh bila takda orang nak guna bilik air. sebab paip sambung ke bilik air.

Masa nad beli mesin basuh ni, memang tak tau nak letak mana. Mula cadang letak depan rumah, dekat luar, tapi takut terkena hujan, kotor semua bagai. Jadi pilihan hanya di dapur. Nasib nad kemas ada lah ruang mesin basuh besar ni. Saluran buang air pun masuk ke tandas. Siap beli pembungkus mesin basuh bagi taknak kotor..hehe.


Mesin basuh ni nad beli RM1+++....lebih tu lupala..Tak sampai RM1500. Ada warranty. Korang boleh tengok video nad amik basuh guna Mesin Basuh Active DualWash Wobble Technology ni er. Kot ada yang nak beli mesin basuh kan..huhu



hai assalammualaikum


Alamak Muka Berkedut, Jangan Bimbang, Murad Dew A Little, Bentuk Kecik Tapi Mampu Atasi Masalah Kedut Dan Garis Halus

Murad Dew A little Travel Pack - Kita ni kalau boleh nak kekal cantik, nak nampak muda walaupun usia semakin meningkat ni. Biar orang cakap, " cantiknya muka ko, licinnya kulit, takda kedut pun dekat muka ye walaupun usia ko dah meningkat ni "..hah gituu..Siapa tak kembang kan, kalau kawan cakap macam tu..hahaha. Cuba korang belek-belek muka korang tu dekat cermin, ada tak kedut atau garis halus dekat muka tu. Kalau ada, cepat-cepatla cari produk yang mampu atasi masalah kedut dan garis halus ni. Hah!!, jangan risau, nad nak kenalkan korang dengan produk Murad Dew A Little Mini Pack ni. Kecik molek je, tapi fungsinya wow!!!..

Biasalah, umur dah meningkat, mula la garis-garis halus, kedutan kesan penuaan di wajah ni akan muncul. Itu menandakan kita kurang ambil berat tentang penjagaan wajah. Dengan penggunaan Murad Dew A Little ni, insyallah, ia mampu atasi masalah mengurangkan kedutan dan garis halus di wajah dalam masa 1 minggu jika digunakan secara berterusan.


Murad Dew A Little ni jenis krim warna putih. Teksturnya ringan dan tidak melekit. Bila sapu je dekat muka, terus je meresap ke dalam kulit. Ia mampu memberi penghidratan 24 jam untuk mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedut di muka. Keistimewaan Murad ni ia menggunakan teknologi asid hyaluronik meningkatkan keupayaan kulit untuk menarik dan mengekalkan air untuk penghidratan yang tahan lama. Jadi ia bukan sahaja mengatasi masalah kedutan malah melembapkan muka korang.

Murad Dew A Little ni takda bau wangi ke apa. Bau dia macam ubat gatal warna putih tu..Kalau korang biasa pakai ubat gatal tu la..ehehe..

Cara memakainya:
- Urut secara merata ke muka, leher dan dada secara lembut. Nak lagi bagus, lepas guna Murad A Dew Little ni, boleh gunakan Murad sunscreen di siang hari sahaja untuk melindungi kulit daripada sinaran UV. Ia boleh digunakan pada waktu pagi dan malam.

Kandungan Utama :
- Ekstrak Kelapa : Mengekalkan kelembapan dengan lebih baik untuk menghalang dehidrasi dan menjadikan tekstur kulit lebih licin serta kelihatan lebih muda
- Asid Hyaluronik : Meningkatkan keupayaan kulit untuk menarik dan mengekalkan air jauh kedalam permukaan kulit bagi tujuan penghidratan yang lebih baik dan tahan lama
- Mentega Shea, Alpukat, Bunga Matahari dan Minyak Buah Zaitun : Membantu memulihkan kelembutan kulit dan menjadikan kulit lebih sihat.

Produk ni juga bebas daripada paraben, sulfat , gluten dan phthalates. Jadi selamat nak digunakan. Lagipun , produk Murad ni dibuat oleh Howard Murad iaitu ahli dermatologi yang disahkan oleh lembaga, ahli farmasi terlatih dan Profesor Klinikal Perubatan di Sekolah Perubatan Geffen, UCLA. Sebab tu nama produk ni Murad..hehee.

Murad Dew A little sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Tak kira kulit jenis
- Kering
- Kombinasi
- Normal
- Sensitif.


Dalam gambar, nampak je macam besar, tapi sebenarnya ia didatangkan dengan saiz mini edisi terhad yang ringan, comel sangat. Saiz kecil yang mudah dibawa ke mana sahaja. Jadi peneman setia bila keluar bercuti. Memang boleh je sumbat dalam beg.

Nad tau pasal Murad ni pun daripada kawan. Kawan cakap produk skincare Murad ni memang bagus. Ada kawan nad memang pengguna Murad ni. Nad tengok muka dia pun cantik je, takde kedutan di muka. Muka maintain awek muda je walaupun anak dah tiga..fuh..


Murad Dew A Little Saiz Mini ni merupakan " Bestselling Hydro-Dynamic Ultimate Moisture " dengan harganya hanya RM88. Nampak je macam mahal, tapi bagus.

Selain Murad Dew A little ni, jenama Murad ada pelbagai skincare lain..korang kalau rasa nak cuba, boleh je ke
Website https://www.murad.com.my/
                https://www.murad.com.my/dew-a-little
Instagram: https://www.instagram.com/muradmalaysia

hai assalammualaikum

Alamak, Kotor Dah Baju, Macam Mana Nak Buat!!, MistBreeze Magic Stain Remover Selesaikan Masalah Anda!!

MistBreeze Magic Stain Remover, Hilangkan Kotoran Dengan Pantas - Pernah tak terjadi dekat korang, tengah makan, tiba-tiba kuah terkena baju atau tudung, tengah suap anak, tertumpah pulak makanan. Lepas tu risau, kotoran tak hilang walaupun dah cuci guna sabun. Makin buat baju belang adalah. Lagi-lagi baju putih weii!!.. Ada tu pulak, karpet atau sofa, haish masalah betul. Kalau boleh, nak je ada produk yang boleh hilangkan kotoran dengan pantas. Yeszaa!! ada je you alls, produk yang boleh hilangkan kotoran degil tu dekat baju, tudung, carpet, rugs dan sofa, asalkan fabrik ni. MistBreeze Magic Stain Remover teman setia korang lepas ni. Mesti korang puas hati dengan keberkesanan dia menghilangkan kotoran.


Nad pernah je alami situasi macam nad cakap di atas, lagi makan dengan anak-anak. Budak-budak paham jela, kalau tak comot tak sah. Kalau basuh pun belum tentu hilang, kena rendam banyak kali, berus, baru hilang..Memang payah bila dah jadi macam tu. sampaila kawan kenalkan dengan MistBreeze Magic Stain Remover ni. Magic memang magic.

Mula, nad tak percaya sangat produk macam ni, betul ke boleh hilang sekelip mata. Hey, payahla. Sekali nad cubala dekat tudung putih. Ya, putih you alls, ank tunjukkan keberkesanan dia hilangkan kotoran. Nad tuang kicap dekat tudung ni..hahhaa..Kicap weii, hitam pekat tu kena dekat tudung putih atau baju putih..bayangkanla..hahaha..




Lepas tu nad spray dekat MistBreeze Magic Stain Remover ni. Lepas tu dap-dap kan dengan tisu basah..pergh hilang kau..putih seperti sediakala..suka giler..senang hati pasni tak risau denga kotoran bila ada MistBreeze Magic Strain Remover ni.


Korang boleh tengok video nad buat ni..


Ada juga nad buat dekat karpet..Bersih, kotoran hilang sekelip mata je.

MistBreeze Magic Strain Remover ni bukan sahaja boleh digunakan untuk baju, tudung dan karpet, malah boleh digunakan untuk sofa, rak, yang mana ia adalah kain fabrik..Ingat tau kain Fabrik je ..hehee..

Bahan yang digunakan pun baking soda, oxygen bleach, hydrogen proxid, lemon juice dan natural soap.


Harga untuk Magic Strain Remover ni cuma RM20 untik 30ml.

Sangat comel dan mudah dibawa ke mana sahaja. Wajib ada dalam beg ok.

Kalau rasa berkenan, nak order boleh whatsup 01151179905 .