Articles by "review product"
Showing posts with label review product. Show all posts
hai assalammualaikum

Minum SeraiMas Kurma Hidayah Plus Beri Tenaga Sepanjang Hari - Jenama SeraiMas ni memang dah lama di pasaran dan nad tau ramai kenal dengan jenama ini. Keluarga nad sendiri  pernah mengambil salah satu produk mereka. Sekarang, nad sendiri amalkan minum SeraiMas Kurma Hidayah Plus untuk kesihatan tubuh badan dan tenaga sepanjang hari.


SeraiMas Kurma Hidayah Plus Beri Tenaga Sepanjang Hari

Kenapa nad pilih SeraiMas Kurma Hidayah Plus ni?

Kalau korang nak tau, SeraiMas Kurma Hidayah sinonim dengan jus mampu milik yang menggabungkan 6 Formulasi lengkap nutrisi yang kaya dengan bahan semulajadi iaitu Madu, Kurma, Buah Tiín, Kismis, Goji dan Delima. Formulasi terbaik bagi membekalkan nutrisi yang mencukupi untuk tenaga, meningkatkan tahap kesihatan serta kecergasan tubuh badan.


Tengok sahaja tekstur dia,  pekat dan nampak sedap.

Apa yang bagusnya dengan SeraiMas Kurma Hidayah Plus ni, kandungan bahan di dalamnya bebas daripada gula sintetik. Kita boleh tau kan beza rasa gula tu manisnya dia macam mana. Bila nad minum jus Kurma Hidayah ni,  memang tau,  rasa manis jus ni bukanla dari gula tapi rasa tu datang dari manisan campuran bahan semulajadi. Sangat sedap sampai anak-anak pun suka dengan tekstur rasa dia.

Kelebihan Seraimas Kurma Hidayah Plus
Meningkatkan tenaga
Bebas kolestrol
Melindungi bakteria baik
Penyelenggaraan kesihatan Keseluruhan untuk organ anda
Mudah untuk mengambil dan larut dalam bentuk cecair
Penghadaman dan penyerapan nutrisi yang cekap
Peningkatan keselamatan untuk mengekalkan keaslian produk


Cara mengambilnya
1. Diambil 1jam sebelum makan atau ketika perut kosong.

2. Goncang dahulu sebelum minum.

3. Untuk orang dewasa
-  2 kali sehari iaitu 2 sudu besar (30ml)
- Sebelum makan pagi atau sebelum makan tengahari
- Sebelum makan malam

4. Untuk Kanak-kanak
- 2 kali sehari iaitu 1 sudu teh (5ml)
- Sebelum makan pagi atau sebelum makan tengahari
- Sebelum makan malam

5. Simpan ditempat yang kering dibawah 30 celcius.

6. Jika ada mengambil sebarang ubat atau makanan tambahan lain, jarakkan pengambilan selama satu jam.

7. Untuk mendapatkan keberkesanan yang efektif, amalkan 8 gelas air putih sehari.


SeraiMas Kurma Hidayah Plus Sesuai Untuk Semua Peringkat Usia.

Seeloknnya, cari minuman berkhasiat ni, cari yang boleh diminum seisi keluarga. SeraiMas Kurma Hidayah Plus memang sangat sesuai untuk seisi keluarga. Sesuai diamalkan oleh semua peringkat usia. Jus ini boleh diambil oleh lelaki dan wanita, kanak-kanak seawal usia 2 tahun dan ibu mengandung. Ibu mengandung lagi elok ambil, yela bahan pun sangat elok untuk kesihatan ibu dan anak.



Tengok, Artis Diana dan keluarga pun minum SeraiMas Kurma Hidayah Plus ni.


Perubahan Nad Alami

Nad ni surirumah, jadi kerja surirumah ni memang boleh dikatakan kerja yang sentiasa ada. Uruskan rumah, layan anak, masak dan macam-macam lagi. Jadi,  badan tu kurang berehat dan cepat letih,  tenaga pun dah tak kuat. Korang tau tak antara faktor kekurangan tenaga ni disebabkan dehidrasi Dehidrasi dapat membuatkan kita rasa lesu dan letih untuk konsentrasi. Bahkan dehidrasi juga menyebabkan penurunan berat badan sehingga 3 peratus dari berat badan sebenar. Adakah sebab ni,  badan nad tak naik-naik.. Haahahha..

Bila dah siang layan anak, malam la masa untuk tengok handphone. Selalunya memang sebelum tidur nad akan tengok handphone dulu,  tengok facebook,  instagram semua la. Memang susah nak tidur juga la. Sebab tu esoknya akan letih dan tak bertenaga. Nad baru tau cahaya dari skrin telefon bimbit juga dapat mengganggu hormon tidur melatonin dan membuatkan kita keletihan keesokan harinya.

Tenaga kurang juga disebabkkan kekurangan zat besi. Mineral zat besi berfungsi membawa dan menyalurkan oksigen ke seluruh tubuh serta membantu membersihkan sisa dari sel-sel tubuh anda. Jika kekurangan zat besi iaitu kurang dari 18 miligram sehari, tubuh akan merasa keletihan.Kadar zat besi yang terlalu rendah juga dapat menyebabkan anemia, kekurangan zat besi.

Semenjak nad amalkan SeraiMas Kurma Hidayah Plus ni,  alhamdulilah,  badan sentiasa bertenaga. Setiap pagi, badan rasa cergas je nak mulakan aktiviti harian. Selalunya bdan cepat letih lepas buat beberapa kerja, sekarang, nak buat apa pun tak rasa penat.

Boleh tengok bahan didalamnya memang bagus untuk beri kita tenaga. 
Kurma - kerana ia mengandungi kandungan nutrien yang tinggi. Antaranya gula semula jadi (fruktosa, glukosa, sukrosa) yang tinggi dalamnya, serat, kalsium, zat besi, serta vitamin.  
Madu - satu sudu besar madu mengandungi 64% kalori dan bebas dengan kolestrol, lemak dan sodium. madu membantu dalam pengedaran darah dengan lebih baik dan bertindak sebagai penambah sel darah merah dan kadar oksigen di dalam badan seseorang. Dan sudah tentu, oksigen yang tinggi bermakna tenaga yang tinggi. 
Goji - Vitamin B Komplex, perlu untuk menukarkan makanan kepada tenaga. Goji berry mampu meningkatkan tenaga dan menjadi ramuan alternatif bagi mengembalikan tenaga dan mengurangkan keletihan.


Korang pun boleh cuba.. Jangan risau, produk ni selamat dan boleh diambil tanpa was-was. Disebabkan jenama ni dah lama di pasaran,  nad tak ragu-ragu nak ambil. SeraiMas Kurma Hidayah telah diiktiraf mencapai standard kebersihan, kualiti, keberkesanan & keselamatan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) & Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Produk ni disahkan Halal JAKIM,  Amalan Perkilangan Baik dan telah mendapat
Asia Pacific Super Health Brand 2018-2020.

Kalau korang nak rasa SeraiMas Kurma Hidayah Plus ni,  untum kesihatan tubuh badan, korang boleh dapatkan produk Kurma Hidayah Plus di Caring dan kedai-kedai jamu berdekatan.  Kalau ada sebarang pertanyaan, boleh hubungi , whatsup +60 13 782 5282 ( Seraimas) atau layari https://kurmahidayahplus.seraimas.my
hai assalammualaikum

Tidur Lena Dengan Bantal Lembut Das Abdul Global, Bantal Hotel 7 Bintang - Nad ni memang susah sangat nak tidur lena. Kadang mudah terjaga-jaga. Bila tidur tak lena tu, mula la kepala sakit, badan sakit, tengkuk sakit, semua sakitla. Bangun tidur je mesti dalam keadaan yang lesu. Salah satu buat tidur tak lena ialah bantal yang nad pakai. Dah lama sangat bantal yang nad pakai sekarang, takda rasa empuk, keras je. Memang selalu fikir, kalaulah ada bantal macam kat hotel tu dekat rumah, bantal yang lembut, baring je terus tidur lena..mesti best gila. Bangun pagi terus cergas nak buat kerja..hehee..

Suatu hari, kawan nad bagitau berkenaan bantal Das Abdul Global. Bila tengok gambar ada seorang lelaki pegang bantal, terus nad cakap dalam hati " eh ni gambar dekat billboard jalan lebuhraya yang aku selalu lalu "..memang selalu nampak billboard tu, pernah terdetik nak usha dekat google pasal bantal ni, sebab tengok dia peluk bantal tu nampak best je, nampak lembut dan empuk betul bantal tu. Setiap kali nampak mesti aku cakap dalam hati " Kalau la dapat bantal ni, mesti aku tidur lena 2 hari terus"..hahaha..Lepas kawan bagitau, terus nak terjah website dia dan nad ada kongsi dengan korang berkenaan Das Abdul Global ni di blog. Lepas tu terus nad dapatkan bantal ni..hahaa..

Akhirnya, nad dapat juga bantal lembut, bantal yang bertaraf hotel 7 bintang ni weiii..suka gilaa..Masa sampai tu, dah dapat agak ni bantal Das Abdul Global, sebab pegang je dah rasa lembut..hehee. Ingatkan kecil sederhana je bantal dia, rupanya besar juga..


Tidur Lena dengan Bantal Lembut Das Abdul Global, Seperti Berada Di Hotel

Lepas dapat, malam tu jugala kita pakai..Hey tak boleh tangguh-tangguh wak..Kita nak tidur lena..nak rasa sendiri, betul ke lembut, betul ke best bantal ni. Letak je kepala, Allahuakbar, selesanya..sedapnyaaaa..Terus macam suasana sekeliling tu seperti di hotel..hahaha. Nad rasa tenang je bila letak kepala dekat bantal DAG ni. Terus rasa nak terlelap. Sleep Like A King katanyaa..




Sekali betul la, tidur sampai terbabas esok paginya kau. Nad salahkan bantal ni sebab buat nad terlajak..haha..tu la selesa sangat. Bangun pagi, badan, kepala, leher semua tak sakit sangat, sebab, tidur tanpa gangguan. Bantal DAG ni memang memberi kepuasan kita ketika tidur. Memang rasa puas sangat, lena selena-lenanya..Setiap malam, mimpi indah dan memang rasa nikmat tidur sebenarnya.

Nad ni menyusukan anak, jadi, bila susukan anak, baring dekat bantal DAS ni, selesa gila. Paham-paham jela bila menyusukan anak, kalau guna bantal biasa, memang sakit. Dah tukar dengan bantal DAG, menyusukan anak pun takda masalah. Tak rasa tengah nyusukan anak, sebab mata dah lena betul..hahaa. Pada masa sama, bantal ni dapat betulkan postur tulang belakang kita.


Mesti korang akan cakap , “Eleh! Bantal je pun? Ada beza ke bantal jenis A dan bantal jenis B?

Nad sendiri pernah cakap macam tu, tapi bila nad guna sendiri bantal Das Abdul ni, memang lain sangat dengan bantal lain. Menyesal pulak dapatkan satu je..Lepas ni nak tambah lagi. Dah berebut dengan anak dah..hahaha...Tak rasa menyesal pun keluarkan duit beli bantal ni.

Bantal Das Abdul Global ni bukan ada satu jenis je tau tapi ada banyak jenis, iaitu White Duck Down Feather, Memory Foam ( M3 ), Bantal Cong Codei, Bantal Kapok ( Organic ), Bantal Microfibre ( M3 ), Bantal H- Class Pro, Bantal H - Classic, dan Bantal Polyester Helix DAG ( PHD ). Nak lebih details, korang boleh tengok di https://www.dasabdulglobal.com/produk/ apa perbezaan setiap bantal.

Dalam banyak-banyak bantal nad pilih yang H-Classic sebab bantal ni hot selling dan harganya yang murah.



Antara kelebihan H- Classic
- Bersifat Hygiene - tidak berdebu dan anti alergik. Sangat bagus untuk mereka yang ada asma.
- Lembut dan Gebu - Bantal ni dibuat dengan material Polyester (Fiber) Hollowfill iaitu bahan yang empuk.
- Sesuai dengan tekstur kepala dan bahu.
- Selesa dan tidak panas
- Mudah untuk dicuci & dijaga.
- Tidak memerangkap lembapan seperti habuk dan peluh yang sebabkan bantal menjadi lembab, busuk, gatal dan tekstur dalaman menjadi lembik.
- Paling best, boleh dibasuh menggunakan washing machine.


Bila ada bantal DAG ni, tak tidur hotel pun takpa, sebab dah ada bantal hotel ni dekat rumah, feeling dia bila letakkan kepala dekat bantal ni dah macam tiba-tiba je kau kat hotel..hahaa.. Lembut, empukkkk dan rasa syiokkknyaa nak tido dan golek golek kat katil tu especially bila weekends dan boleh tidur lama sikit kann?.

Lagipun bantal ni tak memerlukan special care, walaupun cuci dengan mesin basuh akan kelihatan seperti biasa..Bantal DAG ni memang berkualiti dan standard serta setanding kualiti bantal di hotel 4 atau lima bintang. Memang sesuai dengan tekstur kepala dan bahu kita ketika tidur.

Selain daripada menjual pelbagai jenis bantal hotel dengan jenis material dan kelembutan yang berbeza, DAG juga mempunyai variasi kelengkapan bilik tidur yang lain seperti tilam, sarung bantal, selimut dan lain-lain.

Jadi lepas ni
Ingat DAG, Ingat Bantal Hotel
( Bantal DAG Memberikan Kepuasan, Keselesaan, Kebersihaan, Kemewahan, Kenikmatan Setiap Malam Seperti Bermalam Di Hotel 7 Bintang )

Kalau korang baca review nad, terasa nak membelinya, korang boleh dapatkan bantal ni di:
Das Abdul Global Sdn. Bhd. |
No.3a, Jalan 6/11, Kawasan Perindustrian Bandar Rinching, Bandar Rinching Seksyen 6, 43500 Semenyih, Selangor, Malaysia
Call Us +60 19-900 0815
Call Us +603 87276210
Email: admin@dasabdulglobal.com
Website: https://www.dasabdulglobal.com/
Facebook: https://www.facebook.com/dasabdulglobal/
Instagram: https://www.instagram.com/dasabdulglobalofficial/
hai assalammualaikum

Meja Lipat Mudah Dibawa Ke Mana-Mana - Meja ni dah lama nad beli, tahun lepas lagi. Harini baru nak share berkenaan meja lipat ni. Tempat baisa nad shopping online mestila dekat Shopee. Nad cari meja, sebab nak buat untuk photoshoot gambar, nak shoot produk, ambil video dengan meja, macam-macam la. Cari punya cari, nampak meja lipat Aluminium Foldable Picnic Table Easy Carry Camping Table ni.

Meja Lipat Aluminium Foldable Picnic Table Easy Carry Camping Table

saiz meja panjang dan besar

Ingat sedang-sedang je, walaupun dekat description, dekat gambar dah tunjuk ukuran, tapi kita tak fikir besar mana kan. sekali dapat, boleh tahan bagus. Besar, panjang, boleh adjust ketinggian, boleh lipat. Elok sangat la beli..huhu. Boleh bawa pergi mana-mana, ringan je tak berat pun.

Ni nad beli dekat Shopee

Ada banyak jensi warna, tapi macam biasalah, pilih warna putih. Bukan putih sangat, ada corak sikit. Warna lain ada warna biru, hijau , coklat dan oren. Harga nad beli meja ni, RM49.87. Memang nampak mahal, tapi nad guna untuk kerja. Jadi berbaloi beli.

Ada tangkai, nak bawak senang

Kunci, bila tutup dan bila buka, so takde terbuka

Ni lepas dibuka dari lipatan. Tarik-tarik kaki dia sahaja. Buat sorang je pun boleh

Tolak sini, supaya kaki tegak elok

Ketinggian yang boleh diadjust

Kalau nak bercamping, atau bercuti dekat air terjun, buat majlis, atau kenduri, nak letak makanan, meja ni sanagt berguna. Tengah-tengah meja ada bulat, boleh letak payung besar tu. Boleh je buat meja untuk anak menulis semua.

Ni produk dekripsinya
Tables Dimensions: 120 x 60 (L x W)
Height adjustable: 55cm - 62cm - 71cm
Packing size: 62x 63x7.2cm
High density aluminium alloy andfire board
Tube: High-strength aluminium alloy silver; rounded aluminium tube
Capacity: Tables 60KG
Portable & folded as a suitcase and convenient to carry out
Usage: outdoor furniture, outdoor picnic, etc.
It has an aluminium alloy frame for durability
Folds compactly for easy storage or transport
Lightweight and quick to set up
Easy to Carry and Portable
Table has a hole in middle to fit in umbrella

Product Specification:
Material: aluminium alloy
Table load: 60kg
Tables Dimensions: 120 x 60 (L x W)
Height adjustable: 55cm - 62cm - 71cm
Packing size: 62x 63x7.2cm
Rust-resistant
Portable & folded as a suitcase and convenient to carry out
Usage: outdoor furniture, outdoor picnic, etc.
It has an aluminium alloy frame for durability
Folds compactly for easy storage or transport
Lightweight and quick to set up
hai assalammualaikum

Syairah's Homemade Soap, Sabun Aromaterapi Yang Best Dan Selamat - Terbaru, sabun buatan sendiri atau homemade menggunakan kaedah lebih mudah semakin popular dalam kalangan masyarakat kerana tidak memerlukan perkakasan atau bahan yang banyak. Sabun homemade pula dihasilkan dengan kreativiti sendiri dengan bahan semulajadi. Nad suka sebab sabun homemade sabun natural, takda bahan kimia semua berbanding sabun yang dijual di pasaran.

Sebelum ni nad pernah pakai sabun homemade, nad guna sabun homemade oat dan calendula. Kemudian kawan kenalkan nad dengan Syairah's homemade soap ni. Nad pun cuba relaxing lavender dan blue peepy seeds lavender scrub dia. Sebelum ni nad pakai sabun homemade takda bau, tapi relaxing lavender Syairah's sabun homemade ni ada bau dan sedap pulak bau lavender dia.


Syairah's Homemade Soap, Sabun Aromaterapi Yang Best Dan Selamat

Sebagai surirumah,  memang kerja tak pernah berhenti,  dengan menghadap rumah,  menghadap anak lagi,  takda masa nak pergi spa, nak tenangkan fikiran. Kalau dapat pergi tu boleh dikira la dengan jari. Kalau boleh nak pergi spa hari-hari..hahaha. Jadi Syairah's sabun homemade relaxing lavender ni membantu sangat. Bau dia yang sedap, beri aroma yang menenangkan. Rasa hilang terus penat lelah seharian bekerja, dah macam dekat spa je rasanya bila pakai sabun homemade relaxing lavender Syairah's ni. Bau bukan bau pewangi tu, tapi bau natural lavender tu.



Sebab tu nad suka bila waktu nak mandi. Lepas penat buat kerja, memasak, badan melekit, rasa kotor, cepat-cepat pergi mandi, bagi badan segar dan bersih. Walaupun rumah takde bathtub, rumah ada pancuran air je, lepas pakai pulak sabun homemade Syairah's relaxing lavender ni, aduh..lagi rasa terus segar. dan rehat otak. Bau-bauan wangi yang menenangkan ni kan orang cakap, memang dapat buat fikiran kita tenang, dan merehatkan badan kita.


Bila pakai Blue Peppy Seeds Lavender Scrub, badan rasa bersih je. Sabun diperbuat daripada biji poppy biru dan lavender kaya dengan asid lemak berkhasiat kulit, yang melembutkan kulit.

Lavender merupakan herba yang terkenal dan digunakan dalam pelbagai barangan harian. Lavender mengandungi minyak yang mampu menenangkan dan membantu otot-otot untuk relaks. Lavender juga mempunyai kesan antibakteria dan antifungal. Selain itu, ia juga membantu untuk mengurangkan masalah anxiety dan depression. Lavender juga dikatakan membantu untuk mendapatkan rehat dan tidur yang berkualiti!


Syairah's homemade soap ni lain daripada yang lain dengan sabun di apsaran. Sabun yang berada di pasaran telah ditambah dengan detergen sintetik, bahan kimia, dan penambah buih sintetik. Bahan-bahan tersebut sebenarnya merengsa dan mengeringkan kulit. Sabun homemade diperbuat dengan minyak sayuran semulajadi dan kaya dengan pelembap semulajadi, iaitu gliserin. Sabun homemade juga tidak mempunyai bahan kimia tambahan.

Sabun Syairah's Homemade merupakan sabun semulajadi yang kaya dengan gliserin dan tidak ditambah dengan bahan pengawet atau bahan kimia berbahaya. Seperti yang diketahui, gliserin mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit anda kekal mulus selepas mandi. Ia juga bebas daripada paraben dan sulfat. Syairah's Homemade Soap diperkayakan dengan essential oil yang telah diuji di makmal dan diiktiragf ketulenannya. Sangat sesuai untuk semua jenis kulit, tiada lagi rasa kulit tegang selepas mandi.


 Kenapa korang perlu pakai Syairah's Homemade Soap
- Tidak perlu mencari masa untuk ke spa, nikmati mandian seperti di spa setiap hari di rumah.
- Aromaterapi essential oil dengan pelbagai manfaat.
- Diperbuat dengan minyak sayuran yang sustainable dan boleh terbiodegrasi
- Sabun semulajadi tanpa bahan kimia berbahaya
- Tiada paraben atau sulfat
- Eco friendly
- Produk Muslim dijamin kebersihan dan kredibiliti
- Sesuai untuk dijadikan hadiah yang bermakna


Menarik kan sabun ni. Lagi menarik kalau sabun homemade syairah's ni dijadikan hadiah, atau goodies..Mesti diaorang suka.

Korang boleh gunakan .sabun Syairah's Homemade Soap yang mesra pengguna dan mesra alam tanpa was was!

Korang boleh beli secara online di Shopee. Klik link Shopee: https://shopee.com.my/syairahsyassakii

Korang juga boleh lawati:
Facebook: https://www.facebook.com/syairahshomemade/
Instagram: https://instagram.com/syairahshomemade
Contact: No tel 013-6494929
hai assalammualaikum

Penutup Suis Schneider Elektrik AvatarOn Yang Sangat Cantik - Bab mencantikkan rumah ni memang menyeronokkan. Selalu kita dekorasi rumah fikir pasal sofa, carpet, lampu, dan mcam-macam lagi la. Tapi, ada tak korang fikir nak cantikkan suis? Ya, suis rumah yang kita gunakan untuk menghidupkan dan mematikan barangan elektrik kita. Selalu kita nampak suis rumah warna putih je, apa kata tukar suis rumah dengan bentuk yang sangat menarik dan tidak membosankan? Lagi best boleh dilakukan bersama dengan anak-anak. Mesti korang berfikir, macam mana aktivti tukar suis rumah boleh menarik minat anak-anak?..hah. Baca sampai bawah...


Menghasilkan Seni dan Aktiviti Menyeronokkan Dengan Anak-Anak Semasa Musim Cuti Sekolah Ni!!

Sekarang tengah cuti sekolah, apa aktiviti yang korang buat sebagai ibu bapa bersama dengan anak? Korang biarkan anak korang berehat sahaja ke? Sebagai ibu bapa, kita tidak mahu anak-anak kita terpaku pada alat-alat mereka seperti telefon pintar, tablet dan PSP. Aktiviti luar akan menjadi salah satu idea hebat untuk menghabiskan masa dengan anak-anak tetapi bagaimana kalau korang jenis hanya boleh tinggal di rumah dan bersenang-senang dalam rumah?

Nak suruh mereka bersihkan rumah, mungkin tu idea yang bagus, tapi adakala tak bagus juga, sebab ada anak-anak yang susah nak membantu, ibarat kau suruh diorang pergi berus gigi sambil makan Oreo..kah!! Rumah lagi bersepah ada la kan! Jadi, nad cadangkan, apa kata ibu bapa diluar sana, suruh anak-anak berfikiran kreatif dalam menukar penutup suis di rumah..

Pelik, cover/penutup suis baru? Bukankah ia sepatutnya warna putih je?

Dengar macam pelik, tapi sebenarnya aktiviti ni bukan sahaja buat anak gembira, sebab boleh berkongsi idea kreatif diorang malah boleh mencantikkan suis rumah. Kenapa nad cakap macam tu, sebab, design cover suis ni hanya perlu dilakukan di photobook sahaja. Senangkan!!


Beralih ke Art dengan AvatarOn

AvatarOn oleh Schneider Electric adalah jenis suis yang boleh didapati dengan pelbagai penutup! Penutup ini boleh diganti untuk penyesuaian suis tersebut dengan mana-mana jenis hiasan rumah. AvatarOn membolehkan korang mempunyai fleksibiliti untuk menyesuaikan dan mencantikkan suis di rumah korang. Korang juga dapat mengubahnya pada bila-bila masa mengikut corak yang korang mahukan. Teknologi yang unik, dipatenkan dengan pembuatan cantik dan menarik ini memastikan operasi yang selesa. Reka bentuk yang mudah dipasang membolehkan korang mengubah faceplates (penutup suis) dengan cepat dan senang seperti yang korang inginkan.



AvatarOn oleh Schneider Electric boleh disesuaikan dengan mudah ke dalam gaya dalaman apa pun dengan pelbagai jenis material dinding termasuk plastik, kayu, logam atau marmar. AvatarOn yang unik dan mudah ini didatangkan dengan perlindungan yang boleh digunakan untuk semua suis dan soket dari Schneider Electric AvatarOn.

Reka bentuk penutup yang inovatif dalam AvatarOn memberikan korang fleksibiliti untuk mencorakkan suis dengan hanya menanggalkannya dengan satu tangan, semudah menukar casing telefon bimbit.


Reka bentuk yang tiada bandingan dan permukaan berkilat AvatarOn berfungsi sebagai kanvas yang sempurna untuk penyesuaian DIY. Kini korang boleh menghabiskan masa dengan anak-anak untuk mengubah reka bentuk penutup suis kegemaran korang dan mengintegrasikannya dengan mudah ke dalam hiasan rumah. Atau korang juga boleh mencetak watak superhero kegemaran mereka untuk mengembangkan lagi imaginasi mereka!

Hah, masa ni la korang dan boleh menggabungkan idea-idea anak-anak berkreatif, bersama-sama mencantikkan ruang dalam rumah dan menjadikan perspektif kreatif mereka kepada sekeping seni!!


Dapatkan Schneider Electric AvatarOn Di Jualan Lazada 12.12!

So, korang mesti excited dah kan nak tukar suis di rumah ke Schneider Electric AvatarOn. Lepas ni boleh la dapatkan idea-idea dengan anak-anak untuk rekaan penutup suis yang baru. Tapi macam mana nak dapatkan?




Korang hanya boleh membuat reka bentuk AvatarOn Schneider Electric yang unik melalui Photobook Malaysia di sini: https://www.photobook.com.my/home-decor/schneider-avataron-switch-cover, tetapi pastikan suis di rumah korang adalah suis AvatarOn dari Schneider Electric. Kalau bukan, korang kena call eletrician untuk install dulu. 

Kalau korang berminat, korang boleh ke https://www.se.com/my/en/home/campaign/avataron.jsp atau belilah dari Lazada semasa Flash Sale 12.12! Korang boleh mendapatkan AvatarOn dengan banyak dan penghantaran PERCUMA! mesti korang tidak mahu ketinggalan ini!

Cepat rebut..jom cantikkan rumah dengan anak-anak..
hai assalammualaikum

Clay Body Wash Azyma Care - Kita tau tanah liat ni memang elok untuk kulit. Dulu ingat lagi suka main tanah liat, tepek dekat muka. Tapi tu tanah liat yang dikorek dekat tepi parit.. Hahaha. Tapi sekarang tanah liat banyak digunakan dalam bahan kecantikan. Selalunya,  kita dengar penggunaan tanah liat ada dalam produk kosmetik tapi yang nad jumpa ni, tanah liat dalam sabun mandi. Teruja kot, jadi,  nad pun nak cuba pakai. Clay Body Wash keluaran Azyma Care ni merupakan gel mandian yang mengandungi tanah liat dikatakan mampu menghilangkan bau badan dan masalah kulit.

MISZROCKERSDOTCOM CLAY BODY WASH AZYMA CARE, GEL MANDIAN DARI TANAH LIAT SESUAI UNTUK MASALAH KULIT BADAN

Clay Body Wash Azyma Care

Produk ni nampak eksklusif,  sebab satu-satunya sabun badan yang mengandungi tanah liat. Tanah liat pulak tanah liat Koalin Clay...yg sangat baik untuk kulit manusia. Tanah liat ini, adalah dari dasar dalam tanah yg di lombong di Tapah, Negeri Perak. Tanah liat kaolin mempunyai sifat penyerapan semula jadi yang mengurangkan kulit berminyak ke liang-liang.

Azymacare mengandungi tanah liat kaolin asli yg bermutu tinggi khusus untuk penjagaan kesihatan semua jenis kulit. Di samping itu bahan bahan utama lain spt extract  Aloe Vera, Chamomile, cucumber dan lavender oil adalah semuanya natural.

MISZROCKERSDOTCOM CLAY BODY WASH AZYMA CARE, GEL MANDIAN DARI TANAH LIAT SESUAI UNTUK MASALAH KULIT BADAN

Chamomile - Chamomile secara semulajadi mempromosikan kulit yang terasa lembut, bersih, dan sihat, dan ia juga boleh melegakan keradangan pada kulit.

Lavendar Oil - Aroma kesegaran lavender adalah kesan yang menyenangkan pada tubuh dan secara semula jadi melegakan ketegangan tekanan.

Timun - Mengekalkan penghidratan air dalam kulit dan membantu badan anda membuang toksin secara semulajadi dan mengekalkan kulit yang sihat.

Lidah Buaya - Termasuk beta karotena, vitamin C dan E yang boleh membantu meningkatkan ketegasan semula jadi kulit dan mengekalkan kulit terhidrat.

Body Odour Remover - Clay Bodywash Azymacare mengkhususkan diri dalam menghilangkan bau yang tidak menyenangkan dan kulit berminyak tanpa menggosok kulit sensitif dengan kuat.

MISZROCKERSDOTCOM CLAY BODY WASH AZYMA CARE, GEL MANDIAN DARI TANAH LIAT SESUAI UNTUK MASALAH KULIT BADAN

Suka tengok botol dia yang cantik dengan warna oren. Botol pulak jenis pump,  jadi senang nak digunakan. Satu pump sahaja dah boleh digunakan untuk satu mandian.

MISZROCKERSDOTCOM CLAY BODY WASH AZYMA CARE, GEL MANDIAN DARI TANAH LIAT SESUAI UNTUK MASALAH KULIT BADAN

Sesuai Untuk Mengatasi Masalah Bau Badan,  Gatal-Gatal, dan Eczema

Nad dah pakai,  memang best. Badan rasa segar je. Disebabkan bahan ada lavender,  bau dia sedap dan wangi. Bau yang menyenangkan. Ada seharian nad tak pakai deodoran semua,  badan, ketiak tak berbau pun.. Huhu..

Memang elok siapa yang ada masalah bau badan,  atau yang suka bersukan dan buat aktiviti lasak, korang pakai Clay Body Wash Azyma Care.

MISZROCKERSDOTCOM CLAY BODY WASH AZYMA CARE, GEL MANDIAN DARI TANAH LIAT SESUAI UNTUK MASALAH KULIT BADAN

Nad ada baca feedback orang,  katanya bukan sahaja untuk menghilangkan bau badan, mamlah dapat menyelesaikan masalah gatal2 dan penyakit eczema dan menghilangkan parut-parut lama. Clay Body Wash sesuai untuk semua jenis kulit walaupun kulit sensitif. Bagusnya ia boleh digunakan sebagai shampoo. Paham jela kalau orang lelaki,  suka pakai produk yang all in one.. Hahaha..

MISZROCKERSDOTCOM CLAY BODY WASH AZYMA CARE, GEL MANDIAN DARI TANAH LIAT SESUAI UNTUK MASALAH KULIT BADAN

Produk Diyakini, Selamat Dan Halal

Jangan risau,  nad pakai sangat selamat. Jadi produk ni memang selamat. Azymacare clay body wash dikilangkan oleh Kilang yg mempunyai international certs dan diiktiraf oleh pengeluar produk personal care antarabangsa. Ada GMP, pengiktirafan Halal Jakim ada ISO (MS Cert Malaysia), dan mendapat U.S. Food and Drug Adminnistration (US FDA)

Azyma clay body wash juga tidak memgandungi bahan2 kimia berbahaya spt paraben, diethanolamin, pewarna tiruan dan lyral.

Paling penting ianya disahkan halal Jakim, dan didaftarkan dengan KKM (NPRA).

Azyma Care Clay body wash boleh dipakai untuk semua jenis kulit, walaupun kulit super sensitif, termasuk kanak2 yg berumur 2 tahun ke atas. Ianya lembut dan PHnya adalah neutral.

Harga RM68/pax (300ml) 
Harga Promosi RM100/ 2 pax (sehingga stok masih ada) 

Korang kalau nak beli,  boleh hubungi 
+6019 776 0647/ +603 6732 0647 

atau layari 

atau wasap terus 
https://www.wasap.my/+60197760647

hai assalammualaikum

Banyak Manfaat Vitamin C Bio-Life Nat C 1000 Untuk Tubuh Badan Dan Kulit Kita - Nad pasti, ramai yang tau kebaikan Vitamin C ni untuk tubuh badan dan kulit kita, bukan sahaja untuk kecantikan dalaman dan luaran malah untuk kesihatan tubuh badan kita. Nad hari itu ada buat research sikit tentang Vitamin C.. Nad nak share apa yang Nad jumpa.

Apa itu  Vitamin C ?
Vitamin C, juga dikenali dengan nama saintifiknya – asid askorbik, adalah sejenis vitamin larut air. Ia tidak disimpan dalam jumlah yang besar dalam badan – sebarang lebihan akan dikumuh melalui air kencing. Sesetengah haiwan berkeupayaan menghasilkan vitamin C tetapi manusia perlu mendapatkan vitamin ini daripada makanan atau suplemen kesihatan yang diambil secara oral. Vitamin C ni boleh didapati dari sumber pemakanan seperti buah-buahan dan sayur-sayuran.

Buah-buahan seperti Jambu batu, betik, buah sitrus (seperti oren dan limau gedang), kiwi dan strawberi.
Sayur-sayuran pula seperti brokoli dan tomato.

Sumber: http://www.myhealth.gov.my/kepentingan-dan-ketoksikan-vitamin-c/

Jadi, badan kita tak boleh produce vitamin c sendiri, perlu ada support dari makanan/supplemen lah kan? Kenapa kena ambil Vitamin C? Ini yang penting..

Vitamin C adalah penting untuk pelbagai fungsi fisiologi seperti pembentukan kolagen – sejenis protein yang memberikan struktur kepada tulang, rawan, otot dan saluran darah. Selain itu, vitamin C juga dikenali sebagai antioksida semula jadi yang membantu melindungi sel daripada kerosakan.

Okay, ini sangat penting! Kita kena cari cara untuk sentiasa topup Vitamin c dalam badan. So Nad mula buat research produk Vitamin c yang ada dipasaran (especially yang dah dapat kelulusan dari kerajaan). So far Nad recommend Bio-Life Nat C 1000mg kat korang…

Sekarang memang ada macam-macam jenis Vitamin C, ada bentuk tablet dan cecair. Nad pilih tablet sebab senang, telan je terus.

Banyak Manfaat Vitamin C Bio-Life Nat C 1000 Untuk Tubuh Badan Dan Kulit Kita 

Kalau korang nak tau, sebenarnya kita perlu makan sekurang-kurangnya 32 biji oren sehari untuk mendapatkan manfaat 1000mg Vitamin C. Tapi, takkanla nak beli oren banyak-banyak kan. Lagipun, nad ni kadang-kadang jarang makan buah. Jadi, senangnya, kita beli suplement Vitamin C yang memang cukup sama zat yang kita perlukan. Bio-Life Nat C 1000 ni, sudah mempunyai kadar dos yang diperlukan.

Kelebihan BiO-LiFE Nat C ni  mengandungi 1000mg Vitamin C dengan formulasi 6 dalam 1 yang penuh dengan antioksidan semula jadi.

Satu tablet sudah memadai sehari untuk kita ambil dan kita sudah dapat 1000mg Vitamin C dalam tubuh badan kita. Tak perlu makan oren banyak-banyak kan atau tak perlu nak suntik vitamin tu..huishh ngeri..

Kalau nampak badan tak sihat, kulit kusam, tak bermaya tu, maknanya badan kita kekurangan Vitamin C. Banyak faktor yang menyebabkan imuniti kita lemah, iaitu pencemaran, pemakanan, dan gaya hidup tidak sihat.


Uniknya Vitamin C ni, ianya 'buffered-form' dan bebas dari asid, menyebabkan tidak merengsakan perut. Oleh itu, yang ada gastrik ke, boleh makan dengan selamat.

NAT C mengandungi 1000 mg vitamin C dan kombinasi bioflavonoid lemon, hesperidin dan rutin. 'Rutin & Hespiridin' bertindakbalas dengan Vitamin C untuk membina struktur kolagen dan tisu secara semulajadi. Ia juga meningkatkan imunisasi badan dan tidak mudah demam selsema. Selain itu, ia mengandungi ekstrak rosehip dan acerola yang merupakan sumber semula jadi vitamin C. Bioflavonoid meningkatkan keberkesanan dan antioksida vitamin C. dalam tubuh kita. Di samping itu, NAT C membantu meningkatkan imuniti dan menguatkan kapilari darah.

Kebaikan Bio-Life Nat C 1000
- membantu penyerapan zat besi
- membantu sistem immunisasi
- menguatkan pertahanan badan
- menghindari jangkitan kuman
- Wajah akan kelihatan cantik berseri
- Kulit akan menjadi lebih putih dan lembut



Cara pengambilan
- Ambil satu tablet setiap hari selepas makan

Satu botol besar ni dalamnya ada 150 tablet. Cukupla untuk beberapa bulan kan, sebab ambil sebiji sehari.


Disebabkan Vitamin C ni elok untuk penghasilan kolagen untuk memberi kulit yang cantik dan membantu meningkat imuniti badan, nad pun ambil Bio-Life Nat C 1000 ni. Kalau sebelum ni, rasa kulit tak bermaya, kusam, lemah badan. Sejak nad ambil Nat C 1000 selama seminggu lebih ni, alhamdulillah, nad rasa sedikit perubahan pada kulit ni Lagipun badan nad ni jenis kurus, jadi kulit tu macam menipis. Tambah Vitamin C dalam badan, bagi kulit nampak cantik dan badan bertenaga. Baru seminggu dah ada perubahan sedikit. Macam ni, memang nad akan teruskan ambil Bio-Life Nat C 1000 ni..hehee. Lagipun perut selesa makan Biolife Nat C ni, takde meragam ke apa atau sensitif.

Nat C 1000 ni boleh diambil oleh sesiapa pun, sama ada lelaki atau perempuan. Tapi bagi ibu mengandung dan ibu menyusu atau yang mempunyai penyakit dinasihatkan supaya untuk merujuk kepada doktor.

Nad, yakin dengan produk Bio-Life sebab semua produknya telah mendapat kelulusan daripada kerajaan. Bio-Life sendiri telah lama dipasaran selama 29 tahun dan ianya halal. Boleh makan tanpa risau dan was-was.

Nak dapatkan Mega Bio-Life Nat C 1000 ni pun senang. Korang boleh dapatkan di mana-mana farmasi seperti Caring, Guardian, dan Watsons.

Untuk ketahui lebih lanjut, boleh layari:
Website: http://Biolife.2.vu/natc
Facebook: https://www.facebook.com/biolifemarketing/
Instagram: https://www.instagram.com/biolifemy/
hai assalammualiakum

Pynocare Bio-Life Kembalikan Tona Kulit Yang Sekata Bagaikan Kristal - Tona kulit tak sekata sememangnya sangat menganggu penampilan kita. Kulit bukan sahaja nampak suram,bahkan akan membuatkan kita nampak seperti orang yang kepenatan, tidak bermaya, nampak lebih tua dan tidak sihat. Bintik-bintik hitam dan tona kulit yang tidak sekata disebabkan oleh penghasilan melanin yang berlebihan pada kawasan yang terdedah kepada pancaran matahari terutamanya di bahagian pipi, atas bibir, hidung dan dagu. salah satu produk yang dapat kembalikan tona kulit sekata ialah Pynocare dari Bio-Life.

Ada banyak faktor penyebab tona kulit tak sekata, antaranya
- Cahaya matahari merupakan faktor utama terjadinya kulit tak sekata.
- Perubahan hormon seperti kehamilan, pil kontraseptif
- Masalah endokrin seperti tiroid, ovari
- Kosmetik juga menjadi punca terjadinya kulit tak sekata. Kosmetik yang bertoksik pada cahaya, merkuri, asid salisilik
- Ubat-ubatan yang bertoksik pada cahaya: antibiotik, ubat anti keradangan


Pynocare Bio-Life Kembalikan Tona Kulit Yang Sekata Bagaikan Kristal

Hah ni la produk dari Bio-Life yang korang boleh cuba. Pynocare, penyelesaian masalah melalui oral dengan antioksidan untuk mengembalikan kesekataan kulit. Pynocare merupakan kapsul oral semulajadi dengan MSCC Complex Actisome™ iaitu satu formula khas dan ia menggabungkan tumbuhan semulajadi dan ekstrak rumpai laut.


MSCC Complex Actisome meningkatkan bioavailability untuk penyerapan yang lebih baik. Ia dapat mempertahankan kulit dari radikal bebas dimana ia membekalkan antioksidan yang berkuasa untuk melawan radikal bebas yang menjadi pencetus utama kepada masalah tona kulit tak sekata.


Selain itu, ia juga bertindak sebagai pelindung UV. Antioksidan yang ada dapat meningkatkan pertahanan terhadap kerosakan kulit yang disebabkan oleh cahaya matahari.

Bagaimanakah Pynocare membantu dalam kesihatan kulit?

Ekstrak Kulit Kayu Pain Maritim Perancis - Kaya dengan procyanidinoligomerik ( OPCs ) dan bioflavonoid yang berfungsi sebagai antioksidan untuk menghapuskan radikal bebas. Berupaya untuk membentuk lebih banyak struktur antioksidan dengan mengitar semula Vitamin C dan menghasilkan Vitamin E.

Vitamin C - Merupakan antioksodan semulajadi dan melindungi kulit daripada UVA,UVB dan cahaya yang boleh dilihat. Ia turut menghalang penghasilan dan pembentukan melanin  dan bekerjasama dengan Vitamin E.


Ekstrak D.Salina - Membekalkan sumber semulajadi yang kaya dengan karotenoid, beta-karotena. Merupakan antioksidan semulajadi yang melindungi membran sel dari pengoksidaan kipid dan kerosakan yang disebabkan oleh cahaya UV.

Vitamin E - Sebagai antioksidan larut lemak utama yang menghalang pengoksidaan lipid dan menghapuskan radikal bebas. Memberikan perlindungan UV serta mengurangkan kesan-kesan foto-penuaan.

Siapakah yang digalakkan untuk mengambil Pynocare?
- Individu yang mengambil berat terhadap masalah kulit
- Individu yang sering terdedah kepada pancaran matahari
- Individu yang gemarkan aktiviti luar


Berapakah dos yang disarankan?
 DUA kapsul sehari selepas makan

Menarik kan produk ni. Lagipun produk dari Bio-Life ni memnag diyakini dan sangat bagus untuk diambil. Pynocare kombinasi ramuan tumbuhan semulajadi yang dapat melindungi kulit daripada penuaan pra-matang, tona kulit yang tidak sekata.


Kalau korang nak cuba produk Pynocar Bio-Life ni, boleh dapatkan di
Lazada : http://Biolife.2.vu/Lazada-Pynocare
CARiNG : http://Biolife.2.vu/CARiNG-Pynocare
Watsons : http://Biolife.2.vu/Watsons-Pynocare