Articles by "review product"
Showing posts with label review product. Show all posts
 hai assalammualaikum
 
Pertama Kali Nampak Perkasam Sotong, Terus Nak Cuba - Memang jarang makan perkasam, almaklumla, dari kecil tak pernah diajar makan perkasam. Lepas kawin, husband pernahla bawak ikan perkasam, cuba rasa makan dengan nasi, okla. Yela, pertama kali makan, mesti macam pelik. Lepas tu makan ikan perkasam dengan rumah kawan, eheh sedap pulak..hahaa. Lain-lain ke cara orang buat ni..ahhaa. Kemudian nampak kawan post, dia jual perkasam, dan paling rare, pertama kali nad nampak perkasam telur sotong. Perkasam ikan dan daging dan biasa nampak dan dengar, tapi telur sotong ni unik sikit. 

Siapa tak suka makan telur sotong, nad suka gila. Tu sebab nak cuba rasa perkasam telur sotong dari Warisan Tokyah ni. Lagipun cara nak buat pun senang. Ramadan ni cari menu mudah untuk santapan keluarga, simpan stok perkasam ni.


Serius, mula-mula rasa macam cuak juga, yela, sebelum ni kita rasa perkasam ikan je, ni telur sotong. Biasalah benda tak pernah rasa la kita nak rasakan..hehee. 


Ingatkan kecik tau , sekali masa sampai, gemuknya bungkusan dia.


Lepas buka, tengok, besar-besar telur sotong tu. Perkasam Warisan Tokyah ni datang dalam pek segera. Mudah sekarang, takyah susah macam dulu nak buat perkasam. Sekarang semua orang buat untuk memudahkan kita makan..hehe. Isinya yang padat dengan harga yang sangat berbaloi.


Dekat bahagian depan plastik ni dah bagitau cara-cara nak memasak.
- Panaskan minyak
- Masukkan perkasam telur sotong ( goreng sehingga kekuningan )
- Masukkan bawang besar dan cili padi
- Perah sedikit limau nipis

Buat perkasam ni memang dari dulu masak macam ni je, takda orang buat gulai ke, sambal ke...hahaha. Masa nad masak, bau semerbak satu rumah perkasam ni..hehee. Nad pun tak tau betul ke tak nad buat ni, hahahaa. Selalu beli dah siap je.


Ni la rupanya lepas nad masak. Telur sotong tu lembut, sedap je dimakan dengan nasi. Sedap juga. Ramuan perkasan tu rasa elok je. Korang yang belum rasa tu bolehla rasa sendiri. Tekak orang berbezakan.

Harga untuk perkasam telur sotong ni RM15. Ada juga perkasam ikan RM15, dan perkasam daging RM10.

Korang boleh dapatkan Perkasam Warisan Tokyah ni dengan Syuhaina, facebook https://www.facebook.com/sue.aina.7
 hai assalammualaikum
 
Sambal Ikan Talang Bebelan Cik Min - Bab sambal-sambal ni mestila semua orang akan cari kan. Macam sambal hitam ikan bilis, sambal tempoyak, apa jenis sambal la. Lagi-lagi bulan puasa ni, sambal memang dicari, sebab memudahkan kita, terutama sekali masa sahur. Setengah orang suka makan simple je waktu sahur, jadi ada sambal ni pun dah cukup makan dengan nasi dan telur. Macam nad, stok sambal ni memang ada, sebab suka makan nasi dengan sambal. Kali ni nad cuba rasa sambal hitam ikan talang pulak.
 
Mulanya nak sambal hitam ikan bilis, tapi kak min tak buat, dia buat sambal hitam ikan talang dan sambal acar. Takpela, kita beli jela sambal hitam ikan talang. Nak juga rasa kan, ikan talang ni. Sambal hitam ni memang pure sambal hitam Pahang, sebab kak min ni orang Pahang tak silap nad la. Harga untuk sebungkus RM15.
 

Sambal hitam ni Kak Min yang buat sendiri dekat rumah. Bukan senang buat sambal hitam ni, pernah dengar kawan nad cerita. Sebelum-sebelum ni nad pernah makan sambal hitam pahang kak sue, tapi nak cuba pulak kak min punya. Puasa ni sambal hitam dia memang dapat sambutan hangat.
 

Hah, ni sambal hitam Pahang ikan talang. Memang sedap makan dengan nasi panas-panas macm ni. Pergh rasa dia meletup juga la..haha. Pedas giler ok!! Sampai berhingus..hahaa. Tapi masih makan lagi walaupun pedas. Tu namanya sedap. Ikan pun takdala hancur sangat, ada cebisan ikan talang tu yang kita boleh makan. 
 

 
Ni gambar cantik sikit dari owner..hehhhe..


Yang ni pulak Acar ikan masin. Tak tau la rasa ni macam mana, sebab nad tak beli lagi. Nanti boleh cuba beli.

Kalau korang nak rasa korang boleh beli dekat shopee https://shopee.com.my/minshamsuddin
 hai assalammualaikum
 
Kunyah-Kunyah Homemade Sambal Tempe Afiq - Orang jawa dengan tempe tak dapat dipisahkan ye. Banyak khasiat tempat, nad pernah kongsikan dalam blog. Boleh baca khasiat tempe yang perlu anda tahu. Tempe ni boleh buat macam-macam, boleh goreng, boleh buat sambal sayur jawa dan pelbagai jenis menu boleh buat. Lagi satu yang orang suka makan ialah sambal tempe. Makan begitu sahaja pun ok buat kudap-kudapan. Ni buat sendiri pun boleh, tapi kalau malas, nak rasa orang lain punya kita belila..heehee.
 


Bila kau tengah relaks-relaks, petang-petang, santai, kunyah-kunyah sambal tempe yang nad beli dengan Afiq, kawan nad ni. Lepas tu datang sorang-sorang duk kacau makan. Haishh mujur kita beli dua botol tau. Lalai makan sampai dah setengah botol habis. 


Sambal tempe ni rasanya pedas, tapi bagi nad tak berapa pedas. Tapi nad baca feedback ada yang kata pedas tak tahan. Yang penting rasanya memang sedap. Ada tempe dan ikan bilis yang digoreng rangup dan disalut sambal yang sekata. Nad suka meratah-ratah macam ni. Bolehla makan dengan roti atau bubur ke, tapi nad lebih suka ratah..hehehe.


Harga sambal tempe ni RM15 sebotol untuk 250gram.

Korang kalau nak boleh order dengan Afiq, contact je no 019 282 2654. Dekat shopee tak berapa pasti ada ke tak. Mana yang jauh, boleh je delivery. Setakat ni nad tengok dia dah deliver dekat beberapa kawan yang luar dari Selangor. Sampai dalam keadaan baik. 

Hah!!, apa lagi boleh order denagan dia sekarang.
 hai assalammualaikum

Ecolite Boostick Untuk kecantikan Kulit, Kesihatan Mata dan Tubuh Badan - " Woww!!, Ecolite ada produk baru la, Ecolite Boostick. Menarik, ada macam-macam perisa pulak tu. Ambil semua la, kita cuba semua..hehee. ".  Salah satu produk Ecolite nad pernah rasa ialah Ecolite Joylife Birdnest botol biru, bila nampak produk baru Ecolite Boostick terus rasa nak cuba. 

Ecolite Boostick Untuk Kecantikan Kulit, Kesihatan Mata dan Tubuh Badan

Dah umur 30 tahun ni, memang la kena jaga kesihatan dalaman dan luaran. Walaupun umur dah meningkat, pastikan badan sentiasa bertenaga, muka sentiasa cantik. Terutama sekali mata, kena jaga dengan elok. Produk Ecolite Bosstick ni bukan satu jenis, tapi ada tiga jenis perisa dan sangat bagus untuk kecantikan kulit, kesihatan badan dan mata, dan buat kita sentiasa bertenaga.


Tiga perisa Ecolite Boostick yang korang boleh cuba
- Ecolite Boostick Concentrated Wolfberry + White Chrysanthemum
- Ecolite Boostick Concentrated Red Dates + Date Palm
- Ecolite Boostick Concentrated Pear + Bird's Nest

Suka tengok packaging Ecolite ni, setiap kotak mempunyai warna yang sesuai mengikut perisa dan fungsi yang berbeza. 

 
Lagi menarik, bila buka je, ia dibungkus dalam plastik ziplock, sangat la friendly untuk dibawa kemana-mana. Dalam setiap box ada 10 paket bersaiz kecil.


Ecolite Boostick ni teksturnya memang pekat dan rasanya yang manis dari bahan semulajadi. 
 
Mesti korang nak tau kelebihan setiap satu perisa ni kan!..hehee..Ecolite Boostick ni dibuat untuk mereka yang ingin kekal sihat, cantik dan bertenaga dengan cara mudah. 


Ecolite Boostick Concentrated Wolfberry + White Chrysanthemum
 
Macam nad, kerja sebagai blogger, memang mengadap phone dan laptop setiap hari. Kadang duduk depan laptop sampai lewat malam. Mata ni, makin lama makin letih, berpinar dan rasa kabur. Cahaya skrin laptop dan handphone buat mata pedih. Jadi, sebelum jadi tambah teruk, nad ambil Ecolite Boostick Concentrated Wolfberry + White Chrysanthemum. 


Bahan kandungan kaya dengan pelbagai nutrien yang bermanfaat untuk mata seperti Buah goji, bunga kekwa, Sirap Glukosa, Air, Jus Pekat Prun, Jus Pekat Delima, Madu Linden, Sirap Galacto Oligosakarida, dan Asid Benzoik. . Ia dapat membantu melegakan keletihan mata,  melindungi mata, memperbaiki penglihatan, melegakan mata kering

Rasanya sedap, lebih kepada rasa bunga chrysanthemum. Selepas ambil Boostick ni, sedikit sebanyak dapat melegakan mata nad setiap kali mengadap skrin laptop dan handphone.

Korang yang mengalami masalah penglihatan dan ketegangan mata, cubala ambil Ecolite Boostick Wolfberry + White Chrysanthemum ni. Mana tau dapat selesaikan masalah mata korang. Ia juga dapat mencegah katarak, rabun, dan presbiopia, mencegah kerosakan cahaya biru, anti-pengoksidaan.


Ecolite Boostick Concentrated Red Dates + Date Palm
 
Kalau sebut red dates dan date palm mesti semua orang tau kan. Kurma sudah menjadi makanan seharian kita yang mengandungi banyak khasiat dan membantu beri tenaga kepada tubuh badan kita.  Campuran dua buah kurma, yang kaya dengan zat besi dan pelbagai vitamin untuk menyuburkan darah, meningkatkan fungsi hematopoietik, menyuburkan rambut serta melegakan sembelit.
 
Suplemen ni dihasilkan dengan teknologi tinggi dan resipi tradisional dan ia sesuai untuk semua generasi. Antara kandungan lain dalam Ecolite Boostick Concentrated Red Dates + Date Palm ni adalah Sirap Glukosa, Madu linden, Gula Merah, Sirap Galacto Oligosakarida, Air dan Asid Benzoik. Rasanya semestinya rasa buah kurma yang sedap dan manis tu.


Macam nad ni, kerja dari siang sampai ke malam, tak berhenti. Dari mengemas, menjaga anak, dan buat kerja sebagai blogger. Memang seharian tenaga banyak digunakan. Ecolite Boostick Red Dates + Date Palm ni la banyak membantu nad dalam menguruskan kerja seharian. Sentiasa bertenaga walaupun bulan puasa ni. Kerja semua dibuat dapat dibuat dengan lancar tanpa rasa lemau badan..hehe. Bulan puasa ni nad selalu ambil waktu sahur atau selepas waktu berbuka.
 
Oh, suplemen ni bukan untuk tenaga sahaja tau, tapi sesuai juga untuk mereka yang sentiasa berasa pucat dan sejuk tangan dan kaki. selain tu sesuai untuk mereka yang peredaran darah yang lemah dan senggugut. Macam suami nad, dia selalu cramp kaki, nad pun bagi dia cuba Ecolite Boostick Red Dates + Date Palm ni, dan alhamdulillah, kurang sedikit cramp kaki dia tu.


Ecolite Boostick Concentrated Pear + Bird's Nest
 
Hah, nak cantik berseri, sentiasa awet muda, boleh ambil Ecolite Boostick Concentrated Pear + Bird's Nest ni.  Kandungan tinggi air, serat dan nutrien yang terdapat pada pear cina, digabungkan dengan sarang burung mendorong pembaharuan sel kulit dan memberi khasiat tambahan. Bagus sangat kan, buah digabungkan dengan sarang burung. Memang makin cun melecun la..hehee.
 
Antara kandungan lain dalam Ecolite Boostick Concentrated Pear + Bird’s Nest ni adalah Sirap Glukosa, Pekatan Lobak, Air, Madu Linden, Sirap Galacto Oligosakarida, Halia, Lily Bulb, Tuckhoe, Buah Lou Han Guo, Akar Kudzu, Ubi Ophiopogon dan Asid Benzoik.


Nak cantik cara mudah dan senang, consume je Ecolite Boostick Pear + Bird's Nest ni. Sedap sungguh rasa dia. Sesuai juga untuk mereka yang bekerja sehingga lewat malam. Takdela muka tu jadi buruk walaupun berjaga sepanjang malam..ehhee.

Ia juga dapat memperbaiki sistem pencernaan dan mencegah sembelit

Ecolite Boostick ni boleh diambil pada bila-bila masa sahaja dan boleh diminum di mana sahaja. Tak kira korang tengah kerja, travel, masa waktu senaman pun boleh ambil. Sangat mudah untuk amalkan setiap hari.



Cara pengambilan, boleh diambil terus dari pek atau boleh campur dengan air kosong. 

Ketiga-tiga ni memang mempunyai fungsi yang berbeza, tapi kalau nak ambil semua, lagi bagus dan sangat elok untuk kesihatan menyeluruh. Boleh ambil 1- 2 stick setiap hari. Simpan di tempat kering dan sejuk.
 
Harga untuk sekotak sangatla murah, hanya RM38.80 sahaja,kalau ade sale, lagi murah boleh dapat RM35. Korang boleh dapatkan Ecolite Boostick ni di Guardian, Big Pharmacy, Health lane dan Family Pharmacy.
 
Korang jangan risau, produk ni selamat untuk di ambil dan halal. Telah mendapat pengiktirafan daripada KKM.

Untuk info lanjut, korang boleh layari
 hai assalammualaikum
 
Qaseh Gold Produk Sesuai Untuk Seisi Keluarga, Banyak Kebaikannya - Ada yang kenal dan guna produk Qaseh Gold ni? Qaseh Gold ni, makanan tambahan berorientasikan Sunnah yang telah diformulakan untuk memberi lebih kesan baik bagi sistem imuniti tubuh badan. Banyak rangkaian produk Qaseh Gold ni, dan ia sesuai untuk seisi keluarga, baik untuk kaum adam, hawa dan kanak-kanak. Haritu, nad bersama rakan lain bersuai kenal bersama founder Qaseh Gold dan diperkenalkan setiap produk Qaseh Gold.
 
Qaseh Health Resources Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat yang memasarkan produk makanan tambahan yang sihat dan berkualiti dengan hasrat membina komuniti yang lebih sihat. Qaseh Health Resources bernaung dibawah Ana Edar dah telah berada di pasaran sejak 1983 lagi. 
 

Qaseh Gold Produk Sesuai Untuk Seisi Keluarga, Banyak Kebaikannya

Rangkaian produk Qaseh Gold diformulasikan daripada bahan-bahan semula jadi dan superfood seperti Kurma, Madu, Habbatus Sauda, Delima, Gam Arab, Za’faran, Buah Tin, Minyak Zaitun dan banyak lagi. Produk Qaseh adalah 100% bebas daripada gula putih dan manis produknya adalah dari bahan-bahan seperti kurma dan madu. 
 
Formulasi Makanan Sunnah Qaseh Gold adalah makanan kesihatan yang dirumus tanpa menggunakan bahan kimia berbahaya yang bakal meninggalkan kesan negatif dalam jangka masa yang panjang. Sebaliknya, hampir keseluruhan kandungan Qaseh Gold adalah berdasarkan bahan semulajadi dan organik

Manfaat daripada produk Qaseh adalah:
a. Meningkatkan sistem imun badan
b. Menambah baik sistem penghadaman dan perlawasan
c. Membekalkan tenaga tubuh dan minda untuk aktiviti seharian
d. Membantu dalam penambahan tahap kecerdasan minda
e. Membantu memperbaiki tahap kesihatan yang lebih optimum

Produk Qaseh terbahagi kepada dua kategori iaitu produk untuk dewasa dan kanak-kanak.
 
 
Antara Produk untuk pengguna dewasa adalah:
a. Qaseh Gold Adinda
b. Qaseh Gold Kekanda
c. Qaseh Gold Premier

 


Manakala produk bagi kanak-kanak pula adalah:
a. Qaseh Gold Junior Asli (perisa kurma)
b. Qaseh Gold Junior Oren
c. Qaseh Gold Junior Premium (perisa Blueberi)
d. Brainee Bytes (tablet sihat)
 
Qaseh Gold Junior ni boleh diambil oleh kanak-kanak seawal usia 1 tahun. Menariknya, Qaseh Gold Junior ni, boleh dimasukkan dalam makanan untuk anak-anak. 
 


Paling menarik, mereka juga ada mengeluarkan kit Fun Learning Box untuk anak-anak. Banyak aktiviti menarik di dalamnya. Hah, bagus belikan untuk anak-anak. Takdela mengadap gadjet je kan.
 

Produk yang paling laris jualan di pasaran adalah Qaseh Gold Adinda, Qaseh Gold Kekanda dan Qaseh Gold Junior Asli.
 
Harga Qaseh Gold Adinda : RM75 (SM) / RM85 (SS)
Harga Qaseh Gold Kekanda : RM75 (SM) / RM85 (SS)
Harga Qaseh Gold Junior Asli : RM59 (SM) / RM69 (SS)
 




Selain produk berasakan minuman sunnah, Qaseh Gold juga ada mengelurkan produk barasaskan makanan, penjagaan diri seperti Pati Kristal Garam Mineral Masakan, Pati Kristal Garam Mineral Sole, Tonik Rambut Minyak Zaitun, Teh Hijau Plus, Qaseh aromatherapy Roll On dan macam- macam lagi. Ada juga barang kosmetik, kecantikan dan banyak lagi.

Haritu, nad berpeluang bertemu dan beramah mesra bersama pengasas Qaseh Health Resources, Puan Hasniza Binti Hassan. Sangat manis, cantik, peramah dan lembut je orangnya. Puan Hasniza merupakan Pengarah Eksekutif Ana Global Venture (AGV) yang memayungi 7 syarikat lain. Nad cerita serba sedikit tentang Puan Hasniza ni. 


Biodata Pengasas QasehHealth Resources
Nama: Hasniza binti Hassan
Dob: 10 April 1973
Asal : Melaka
Status : Berkahwin
Nama suami : Luqman bin Othman
Jawatan di Ana Edar: Pengarah Eksekutif
 
Nama anak :
1. Muhammad Farhan bin Luqman (22 tahun)
Universiti Teknologi Mara ,Bidang Pengajian: Ijazah Sains Kesukanan
2. Sarah NurLiyana binti Luqman (18 tahun)
Anak istimewa kelainan upaya
3. Muhammad Firdaus bin Luqman (meninggal dunia selepas 16 hari lahir)
4. Aisyah binti Luqman (10 tahun)
Sekolah: Sekolah Rendah Islam Al Amin Gombak
 
Puan Hasniza bertanggungjawab dalam mengeluarkan produk Qaseh Gold yang visinya untuk menjadi peneraju solusi kesihatan patuh syariah. Menurut beliau, produk Qaseh Gold dikeluarkan bagi memudahkan pengguna untuk mendapatkan makanan sunnah dalam satu botol. 
 
Semua produk-produk Qaseh merupakan produk halal, berkhasiat dan berkualiti demi kehidupan lebih bermakna. Dalam menyediakan produk kesihatan untuk semua, dalam masa yang sama, mereka ingin membangunkan usahawan dengan menyediakan sistem-sistem ke arah kejayaan dan bimbingan demi masa depan lebih cerah.

Produk Qaseh telah menjadi jenama pilihan keluarga yang kekal di pasaran sejak 1983 dan menjadi antara syarikat MLM terawal mendapat pengesahan patuh syariah daripada Panel Syariah yang diiktiraf. Mereka juga telah berjaya melahirkan barisan usahawan berpendapatan 5 angka sebulan.
 

Produk berasakan sunnah ni memang menjadi pilihan kita sekarang, lagi-lagi bila sedia diminum terus. Zaman sekarang, macam-macam penyakit ada, sebab tu disarankan untuk ambil makanan sunnah untuk kesihatan tubuh badan. Oh, kalau korang berminat untuk menjana pendapatan, nak jadi agen, stokis atau dropship, sangat-sanagt dialukan, kerana mereka menawarkan peluang ekonomi kepada mana-mana individu yang berminat untuk menjana pendapatan sampingan. 
 
Untuk lebih Lanjut,boleh layari
 hai assalammualaikum

Cover Buku Rekod Kesihatan Anak Dan Buku Pink, Dengan Design Menarik Dan Murah - Siapa ada nak kecil yang masih pergi check up, mesti ada buku warna pink tu. Buku tu la wajib dibawa kehulur hilir pergi klinik. Buku menunjukkan kesihatan anak dari semasa ke semasa. Dah bila setiap hari bawa, lepas tu main letak je, lama-lama buku pun jadi tak kemas,kadang terlipat la bahagian tepi, comot sana sini. Sama jugala dengan buku pink kesiahtan ibu mengandung.  Benda kadang nampak baisa, simple, tapi entah kadang sakit mata tengok buku macam tu.

Lepas tu, nad scroll la dekat instagram, masa tu cari barang anak-anak. Biasalah, dah scroll, jumpa barang tu, pastu taip lain lagi jumpa barang ni. Sekali ternampak satu ni, buku cover rekod kesihatan anak. Terus tekan, tengok instagram tu. Wah!!, ada macam-macam design cover buku untuk buku rekod kesihatan anak. Comel pulak tu design dia. 

Cover Buku Rekod Kesihatan Anak Dan Buku Pink, Dengan Design Menarik Dan Murah

Selalu kalau pergi checkup anak, tunggu no giliran, mesti no giliran tu distapler..yela taknak bagi hilang. Nurse buat macam tu sebab mommy nak pegang anak lagi, mesti tercicir punya. Bila lama-lama buat macam tu, rosak pulak buku tu. Tak pun, selit kad temujanji dekat buku, bila kelam kabut habis jatuh buku dan bersepah. Dahla stress dengana nak, tambah stress lagi dengan buku macam tu. Nasib jumpa cover buku rekod ni. 

Harga buku ni RM27 sahaja.













Ni dia, ada macam-macam design. Ada kartun, ada bunga, ada binatang, semua ada, pilih je. Masa nad tengok, aduh rambang mata nak pilih yang mana..hehee. Cover buku ni dibuat dari fabrik kapas, jadi takkan rosak, dan terletak elok je.




Cover buku ni senang je nak guna, tinggal masukkan je, kemudian klip butang. Ada poket belakang untuk letak kad temujanji je, atau apa-apa kad. Ada juga penanda buku, senang bila waktu next checkup, tanda bahagian mana dengan buku tu. Takdela kita lipat-lipat kertas dalam tu kan. Bahagian depan lutsinar, jadi boleh nampak la bahgian nama tu semua.
 
Cantik je bila bawa pergi klinik kan. Nurse atau doktor tengok pun terus puji, gitu. Bila ada cover buku yang comel macam ni, takdela buku rekod kesihatan anak kita nampak lusuh, koyak dan macam-macam lagi kan.
 
Cover Buku, Boleh Digunakan Pelbagai Jenis Buku

Sebenarnya, cover buku ni bukan sahaja untuk buku rekod kesihatan anak, tapi boleh juga guna untuk buku pink mommy yang mengandung atau buku log hrian sekolah anak-anak. Kiranya, mana-mana buku yang bersesuaian boleh guna cover ni.
 

Bagus juga guna cover buku ni. Bila simpan tu nampak kemas dan cantik je..hehee.

 
Cover buku ni boleh juga dijadikan hadiah dekat kawan yang baru menimang cahaya mata atau kawan yang mengandung. Mesti happy je tengok.

Ok pada yang berminat, korang boleh dapatkan di