Showing posts with label review product
 hai assalammualaikum

The Pink Stuff, The Miracle Cleaning Paste - Benda ni dah lama viral, tapi nad baru nak cuba. Nampak ramai retweet cleaning paste The Pink Stuff ni, katanya boleh hilangkan kekotoran dengan mudah tanpa perlu sental yang kuat. Jadi kita pun nak cubala, boleh ke hilangkan sikit kotoran belakang bontot periuk kita tu..hehee. Hah terus beli dekat shopee.

The Pink Stuff ni ada banyak jenis, ada jneis cleaning paste macam nad  beli ni, ada jenis spray, jenis cecair, ikutla korang nak yang mana untuk kegunaan apa. Macam and sebab nak guna untuk bontot kuali je, jadi beli yang cleaning paste ni.

hai assalammualaikum

Bonnisan Himalaya Galakkan Pertumbuhan Yang Sihat Dan Tingkatkan Selera Makan Anak - Bila dah jadi ibu, kesihatan anak-anak menjadi perkara utama. Bila anak sakit, kembung perut, sakit perut, dengan anak-anak meragam, memang tak tenang rasa. Lagi satu bila anak susah makan, memang tak senang duduk.

Pernah alami situasi, bila suap makananan dekat anak, anak tolak. Lepas tu dia pilih sendiri makanan mana dia suka. Kebanyakan anak-anak ni tak suka sayur, nasi, makanan yang penting untuk tumbesaran mereka. Nad rasa bukan nad je pernah lalui anak susah makan, ramai dekat luar sana anak yang "picky eater" ni kan. 

 hai assalammualaikum

Supercube Soothe Mist Natural Therapy, Minyak Moden Bantu Legakan Lenguh Badan Dan Pening Kepala - Kalau dulu, minyak urut paling popular minyak gamat, sekarang pun orang ada guna juga, jenis minyak urut yang warna hitam tu untuk urut badan yang lenguh-lenguh. Minyak tu kan jenis melekit dan tak rasa apa sangat. 

Dulu takde pilihan sangat minyak urut, lama-lama orang pun keluarkan macam-macam jenis minyak. Macam nad, suka jenis minyak yang panas, memang sedap kalau pakai bila badan lenguh, pening kepala ke. Lagi best pakai bila masa period, hah paham-paham jela perempuan kalau period, perlukan sesuatu yang hangat. 
 hai assalammualaikum

Glowpeach Produk Kolagen Kesihatan Dan Kecantikan Berasaskan Bahan Organik - Kesihatan dan kecantikan amat penting dan ia perlu seiring dengan kehendak serta gaya hidup masyarakat. Pengambilan produk kolagen selalunya menjadi pilihan masyarakat untuk kekal cantik luar dan dalam.

Berdasarkan kajian dan pengalamannya sendiri, Khaireen Kamarulzaman, 23, seorang bekas pramugari mendapat idea untuk mengeluarkan produk kolagen berasaskan bahan organik iaitu Glowpeach, dalam bentuk minuman yang mudah untuk diamalkan.
 hai assalammualaikum

Pelancaran Produk Kesihatan Seisi Keluarga, Figura Coffee Latte - Baru-baru ni syarikat pengeluar produk kesihatan iaitu Figura ( M ) Sdn Bhd, ( Figura International ), sebuah syarikat milik penuh bumiputera telah melancarkan produk kesihatan terbaru mereka iaitu Figura dan Figura Coffee Latte, produk yang sesuai untuk seisi keluarga di Hotel Flamingo, Ampang, Kuala Lumpur. 

Dalam kehidupan seharian kita, memang memerlukan makanan tambahan untuk kesihatan dalaman dan luaran. Lagi-lagi waktu pandemik sekarang, kesihatan amat penting untuk kita jaga. Untuk memilih makanan tambahan yang bagus, bahan kandungan yang digunakan dalam sesuatu produk itu amat penting. 
 hai assalammualaikum

Dulu Kerja Makan Gaji, Kini Buat RM9 Juta Sebulan Jual Produk Orang Lain - Kalau dulu-dulu, berniaga kena buka kedai atau buat jualan langsung jumpa orang sana sini berjemur bawah matahari bagi flyers dan bisnes kad. Tu pun belum tentu orang nak tengok flyers yang kita bagi.

Tapi kini zaman dah berubah, banyak perniagaan telah beralih ke atas talian (online) melalui social media dan website. Perubahan ini juga telah membuka peluang kepada ramai orang untuk menceburi perniagaan sebab banyak syarikat sekarang ni menawarkan peluang perniagaan bersama mereka tanpa perlu keluarkan modal dan tanpa perlu pegang stok produk. Lagi-lagi Zaman social media ketika ni membuka banyak peluang kepada kita nak jana pendapatan tambahan.
hai assalammualaikum

Crystal Skin, Suplemen Dari Bahan Semulajadi Bagus Untuk Merawat Kulit - Masalah kulit, bukan nad je pernah lalui, ramai pernah lalui. Dari kusam, jerawat, lepas tu parut jerawat dan macam-mcam lagi. Bila ada masalah kulit muka ni, kita akan rasa down, tak yakin nak berhadapan dengan orang lain. Kalau jalan tu rasa nak tunduk je..huhu. Masalah kulit muka bukan berlaku dekat perempuan je, lelaki pun sama. 
hai

Realme Malaysia Lauched First Laptop realme Book - Today, realme Malaysia has officially launched its first laptop, realme Book while announcing its availability in the Malaysian market. Powered by the 11th Gen Intel® Core™ Processor, the realme Book will be offered in three variants through its first sale on Shopee with prices starting from RM2,499 to RM3,499 assured with a two-year warranty. The realme Book comes in two colors which are Real Blue and Real Grey, realme fans will be able to purchase realme Book via Shopee, SENHENG, Courts, and all realme Authorized Stores from 27th August onwards.
 hai assalammualaikum

Tau Tak, Ada Daging Berasaskan Tumbuhan? Daging Dari Phuture Daging - Kita tau, kalau daging je, mesti la datang daripada daging binatang, tak kira la daging lembu ke, daging ayam, daging kambing. Tapi, korang tau tak, ada daging diperbuat daripada tumbuhan, berasakan tumbuhan? Mesti korang rasa macam pelik je, macam tak masuk akal je, dah tumbuhan macam mana nak buat daging..Betul kan!

 hai assalammualaikum

Bubur Supercube Teh Herb - Haritu mr mafia sakit gigi, jadi nad pun buatla bubur. Bubur bukan sebarang bubur, tapi bubur supercube. What? apa tu bubur sueprcube? Bubur tu ada super ke,hahaha...Takla, bubur ni nad masukkan Supercube Ginger Teh Herb. Selalukan nak buat bubur ada tambah halia kan, tapi ni nad ganti dengan supercube ginger. 

 hai assalamualaikum

LAMEEYS Colla-genic Dengan Jus Delima, Rahsia Kecantikan Dalam Dan Luar -  Semua orang mesti nak cantik, nak sihat kan!. Cantik luaran biasa kita guna skincare, makeup, tapi dalaman tak terjaga. Korang tau tak, kunci kecantikan tu bermula dari dalam badan. Dalam badan kita ni ada kolagen tau, tapi semakin usia meningkat, kolagen pun semakin berkurangan. Pengambilan minuman suplement kolagen salah satu cara untuk  kekal cantik dan sihat.
 hai assalammualaikum
 
Kedai Hiasan Rumah KayuHome Terengganu Untuk Peminat Dekorasi Rumah  - Nad ni sekarang tengah mood untuk dekorasi rumah, nak cantikkan rumah. Yela, rumahku syurgaku..hehhee. Bila rumah cantik, kemas, ada konsep tersendiri, mesti la rasa best, rasa tenang. Balik rumah, tengok cantiknya rumah aku. Hah!!, dekorasi rumah ni dapat mempengaruhi jiwa kita juga tau. Setiap orang berlainan citarasa, ada orang suka modern, ada orang suka klasik, english style, macam-macam la.
 
 hai assalammualaikum
 
Tukar Kipas Siling Rosak Ke Kipas Siling Baru Yang Lebih Elegan Jenama Ecoluxe - Kipas siling lama dah hampir setahun juga rosak. Bukan taknak betulkan, tapi setiap kali nak beli kipas siling lain, mesti ada benda lain yang kena bayar dulu. Jadi, selama kipas siling tu rosak, gunalah kipas kaki yang jensi kecik tu. Bayangkanla kipas kecik, letak dekat rumah tamu, tak semua tempat kipas ni dapat ya.
 hai assalammualaikum

Perisa Baru kokojar Shake, Strawberry Yogurt dan Manggo Yogurt - Hah kuih raya dah habis, jadi kita cari kudapan lain untuk mulut ni mengunyah. Teringat dengan Kokojar Shake, terus tengok instagramnya. Wow, nampak Kokojar Shake ada perisa baru, lagi unik, perisa Strawberry yogurt dan Manggo yogurt. Kita cubala..hehehe.
 hai assalammualaikum
 
Pertama Kali Nampak Perkasam Sotong, Terus Nak Cuba - Memang jarang makan perkasam, almaklumla, dari kecil tak pernah diajar makan perkasam. Lepas kawin, husband pernahla bawak ikan perkasam, cuba rasa makan dengan nasi, okla. Yela, pertama kali makan, mesti macam pelik. Lepas tu makan ikan perkasam dengan rumah kawan, eheh sedap pulak..hahaa. Lain-lain ke cara orang buat ni..ahhaa. Kemudian nampak kawan post, dia jual perkasam, dan paling rare, pertama kali nad nampak perkasam telur sotong. Perkasam ikan dan daging dan biasa nampak dan dengar, tapi telur sotong ni unik sikit. 

SAMBAL IKAN TALANG BEBELAN CIK MIN

in , by Nadia Johari, 19:04:00
 hai assalammualaikum
 
Sambal Ikan Talang Bebelan Cik Min - Bab sambal-sambal ni mestila semua orang akan cari kan. Macam sambal hitam ikan bilis, sambal tempoyak, apa jenis sambal la. Lagi-lagi bulan puasa ni, sambal memang dicari, sebab memudahkan kita, terutama sekali masa sahur. Setengah orang suka makan simple je waktu sahur, jadi ada sambal ni pun dah cukup makan dengan nasi dan telur. Macam nad, stok sambal ni memang ada, sebab suka makan nasi dengan sambal. Kali ni nad cuba rasa sambal hitam ikan talang pulak.
 
 hai assalammualaikum
 
Kunyah-Kunyah Homemade Sambal Tempe Afiq - Orang jawa dengan tempe tak dapat dipisahkan ye. Banyak khasiat tempat, nad pernah kongsikan dalam blog. Boleh baca khasiat tempe yang perlu anda tahu. Tempe ni boleh buat macam-macam, boleh goreng, boleh buat sambal sayur jawa dan pelbagai jenis menu boleh buat. Lagi satu yang orang suka makan ialah sambal tempe. Makan begitu sahaja pun ok buat kudap-kudapan. Ni buat sendiri pun boleh, tapi kalau malas, nak rasa orang lain punya kita belila..heehee.
 hai assalammualaikum

Ecolite Boostick Untuk kecantikan Kulit, Kesihatan Mata dan Tubuh Badan - " Woww!!, Ecolite ada produk baru la, Ecolite Boostick. Menarik, ada macam-macam perisa pulak tu. Ambil semua la, kita cuba semua..hehee. ".  Salah satu produk Ecolite nad pernah rasa ialah Ecolite Joylife Birdnest botol biru, bila nampak produk baru Ecolite Boostick terus rasa nak cuba. 
 hai assalammualaikum
 
Qaseh Gold Produk Sesuai Untuk Seisi Keluarga, Banyak Kebaikannya - Ada yang kenal dan guna produk Qaseh Gold ni? Qaseh Gold ni, makanan tambahan berorientasikan Sunnah yang telah diformulakan untuk memberi lebih kesan baik bagi sistem imuniti tubuh badan. Banyak rangkaian produk Qaseh Gold ni, dan ia sesuai untuk seisi keluarga, baik untuk kaum adam, hawa dan kanak-kanak. Haritu, nad bersama rakan lain bersuai kenal bersama founder Qaseh Gold dan diperkenalkan setiap produk Qaseh Gold.
 hai assalammualaikum

Cover Buku Rekod Kesihatan Anak Dan Buku Pink, Dengan Design Menarik Dan Murah - Siapa ada nak kecil yang masih pergi check up, mesti ada buku warna pink tu. Buku tu la wajib dibawa kehulur hilir pergi klinik. Buku menunjukkan kesihatan anak dari semasa ke semasa. Dah bila setiap hari bawa, lepas tu main letak je, lama-lama buku pun jadi tak kemas,kadang terlipat la bahagian tepi, comot sana sini. Sama jugala dengan buku pink kesiahtan ibu mengandung.  Benda kadang nampak baisa, simple, tapi entah kadang sakit mata tengok buku macam tu.
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS