Articles by "review product"
Showing posts with label review product. Show all posts
hai assalammualaikum


Manfaat NH Colla Plus 3 Untuk Kulit

Nak Cantik Macam Janna Nick, NH Colla-Plus 3 Rahsianya - Nad tau, sekarang ramai yang ambil minuman kolagen,  tidak kira perempuan mahupun lelaki disebabkan khasiatnya yang mampu mengembalikan keanjalan dan mencantikkan kulit. Almaklumlah, semakin usia kita meningkat, kolagen dalam badan semakin terhapus dan dari situlah penuaan wajah semakin ketara...sebab tu lah kolagen sangat penting. Nak cantik luar mestilah kena jaga bahagian dalam kan. Nad sendiri ada ambil minuman kolagen. Minuman kolagen yang nad cuba minum sekarang, NH Colla-Plus 3, minuman botani anggur dengan Yis Seramida. Minuman ni Janna Nick pun ambil tau, pelakon, pengacara terkenal tu.




Meet And Greet Bersama Janna Nick

Haritu nad berpeluang dapat berjumpa dengan Janna Nick di Majlis Meet And Greet Bersama Janna Nick di IOI City Mall Putrajaya. Nak tengokla lawa ke tidak macam dekat tv tu!! Seriusla, bila dia datang je, tengok muka dia, lawa sungguh. Kulit licin, cantik, nampak muda remaja kau. Jeles pulak kita. Peramah pulak tu, manis sangat orangnya. Sanggup layan peminat dia yang ramai tu untuk bergambar. Suka sangat dengan Janna Nick ni uiii. Cara dia bercakap, sama je macam dekat dalam tv..pot pet..pot pett..hehee..Terhibur tengok gaya dia tau.





Kalau korang nak tau, Janna Nick merupakan duta NH Colla-Plus 3 ni. Selalunya, sebelum nak jadi duta, wajibla dia ambil dan cuba dulu produk ni kan. Dia pun kongsi apa perubahan yang dia alami selepas ambil NH Colla-Plus 3 ni. Sebagai pelakon dan pengacara, kerja selama 18 ke 20 jam memang lama, dan semestinya rehat tidak mencukupi. Selalunya bila kurang rehat ni, muka akan lesu, naik jerawat, kurang bermaya, tapi bagi Janna, perubahan yang dia dapat, muka nampak glowing, dan paling ketara selepas pengambilan 3 hari, kulit jadi licin je..woww!!..Ya, nad tengok depan-depan, kulit Janna, takda cacat cela, memang cantik sangat, lembut je tangan dia..kagum ok..

Sebab tu nad pun minum ni, nak cantik macam Janna kan..hahaa.  NH Colla- Plus 3 merupakan jus buah-buahan yang mengabungkan kebaikan semulajadi anggur hitam dan merah dengan manfaat kebaikan  teh hijau plyphenol, yis seramida, ekstrak zaitun dan kolagen marin.


Formula unik NH Colla Plus 3 mempunyai rasa pahit, yang sedikit yang berasal dari 'bahan-bahan semulajadi. Diperbuat dari bahan-bahan semulajadi 100% dan tanpa bahan pengawet, perasa sintetik, pewarna dan bahan tambahan kimia. Nad dah rasa sendiri, memang rasa masam-masam kelat macam tu. Tapi masih boleh diminum masuk ke tekak terus, tanpa perlu tutup hidung..hehee.


Keistimewaan Yis Seramida dan Ekstrak Zaitun (15% Hydroxytyrosol)

Keistimewaan NH Colla-Plus 3 ni ia mempunyai Ekstrak Zaitun (15% Hydroxytyrosol) dan Yis Seramida. Kajian menunjukkan bahawa Yis Seramida dan ekstrak zaitun adalah dua ramuan kuat yang memberikan kulit yang lebih sihat apabila digunakan dengan kerap.

Seramida merupakan  komponen membran sel yis yang boleh dimakan yang membantu dalam memulihkan kehilangan ceramida pada kulit kita. Ramuan seperti ini penting dalam menyokong struktur kulit kerana ia membantu untuk membina semula dan mengekalkan kelembapannya, menghalang pengeluaran melanin dan mencerahkan pigmentasi kulit. Apabila digabungkan dengan kolagen, ia meningkatkan pengeluaran kolagen dalam badan kita

Keajaiban Yis Seramida
• Membantu menambah seramidayang hilang disebabkan oleh faktor-faktor persekitaran dan penuaan yang keras.
• Meningkatkan pengeluaran kolagen pada kulit.
• Memulihkan dan mengekalkan kelembapan.
• Membantu menghalang pengeluaran melanin dan mempromosikan kesan pencahayaan pigmen.
• Menyokong struktur kulit untuk mengelakkan kedut dan garisan.

Sementara itu, ekstrak zaitun mengandungi hydroxytyrosol, yang merupakan antioksidan kuat yang dapat meringankan bintik-bintik dan mencerahkan nada kulit. Aktifkan antioksidan glutation untuk menyokong kecerahan kulit kita.


Cara pengambilan;
Hari 1 hingga 6: Makan satu botol setiap hari pada perut kosong pada waktu pagi atau sebelum waktu tidur.
Hari ke 7 dan seterusnya: Ambil satu botol setiap hari ganti.

Sesuai untuk Semua
• Umur 18 tahun ke atas yang mahukan kulit yang sihat dan cantik.
• Sesuai untuk Lelaki dan Perempuan
• Sesuai untuk semua jenis kulit, dengan atau tanpa masalah kulit.


Kesan pengambilan NH Colla-Plus 3

Macam biasalah, kesannya mungkin berbeza mengikut badan masing-masing. Yang penting consume minum. Nad minum mengikut seperti yang disarankan. Nad dah minum 6 botol, dan alhamdulillah, nampak perubahan pada kulit nad. Kulit makin lembap dan muka pun tak nampak penat walaupun tak cukup tidur, jaga dua orang anak ni ha. Nad dapat rasa, lepas minum botol yang ke 4. Kulit pun rasa licin je..hihihi. Memang kena beli lagi la ni nampaknya.


Setiap bahan di dalam NH Colla Plus 3 apabila digabungkan, ia membentuk ramuan yang kuat untuk memberikan kulit yang licin dan lembut. Ia juga mengandungi kolagen laut sebagai bahan sokongan untuk membantu mencapai kulit yang kelihatan muda. Botol nampak kecik, tapi kelebihannya menakjubkan.

Harga:

NH Colla-Plus 3 ( 6 botol x 50ml) : RM48
NH Colla-Plus 3 (12 botol x 50ml) : RM86.80



Korang boleh dapatkan NH Colla-Plus 3 di semua Watson yang berdekatan dengan korang. Nak beli online pun boleh, lagi senang kan..Terjah https://www.watsons.com.my/ sekarang. Nak cantik macam Janna Nick tak, jom la kita minum NH Colla-Plus 3 ni..hihi..
hai assalammualaikum

Kitkat Duo Perisa " Teh Tarik " Memang Unik - Rakyat Malaysia memang suka minum Teh Tarik. Teh Tarik, sentiasa menjadi minuman rakyat Malaysia ketika meluangkan masa di kedai kopi, atau majlis keramaian.Nad ni yang sebenarnya tak boleh minum, sebab asal minum teh tarik mesti pening, mual semua, tapi kadang teringin nak minum, mesti tetap minum bagi hilangkan rasa teringin tu. Sedap oo teh tarik ni. Air teh yang dicampur dengan susu, lepas tu ditarik tinggi-tinggi..Tengah taip pun telan air liur je..hahaa. Paling unik, Kitkat ada keluarkan perisa terbaru mereka iaitu Kitkat Duo Milk Tea / Teh Tarik.

Kitkat Duo Perisa Teh Tarik

Siapa pengemar wafer coklat Kitkat, dan penggemar minum air Teh Tarik mesti suka dengan perisa baru keluaran mereka ni. Nad sendiri dah cuba rasai Kitkat perisa Teh Tarik ni, memang rasa teh tarik. Wafer rangup yang datang dengan dua lapisan, iaitu atas perisa teh Tarik, bawah perisa coklat. Bagi nad, Kitkat Teh Tarik ni takda rasa manis mana pun, tapi memang betul rasa Teh Tariknya.

Berehat sebentar bersama Kitkat

Masa ni telefon nad ada masalah, memang serabut gila kepala. Mujur ada Kitkat Duo Perisa Teh Tarik ni dekat rumah. Duduk luar kejap, sambil menikmati Kitkat ni. Tenang sikit fikiran. Betul la tagline dia " berehat sebentar bersama Kitkat "..hahaa. Dekat rumah ni memang stok Kitkat selalu ada. Bila stress makan la Kitkat.

Kitkat Duo Teh Tarik ni boleh didapati di Giant dan Kedai Mesra Petronas. Boleh juga dapatkan secara online di Shopee dan Lazada. Boleh makan Kitkat dekat mana-mana pun dan bila-bila masa. Makan dengan orang tersayang.
hai assalammualaikum

Fresh and Beautiful Business Grand Opening Flowers




Whether you are shopping for your own business or you want to send a flower for opening ceremony for someone’s business grand opening day, there is a specific design of Flower Delivery meant to make the shop more beautiful. The Florist assures you that flower arrangement you select for this special event is perfect for the business. The business grand opening flowers are guaranteed fresh and beautiful no matter the height or width. Check these awesome arrangements from the online florist Singapore:

Prosperous Beginning
Fresh flowers are beautiful gifts for a prosperous beginning. The florist in Singapore arranges them in beautiful designs to show well wishes. Flowers with vibrant colors are perfect for a design suitable for prosperous beginnings. Some flower arrangements are at approximately 3 feet to as tall as 5 feet. This design is sure to welcome your guests, visitors, and prospective clients on opening day of your business. In case you want this flower arrangement delivered to a friend’s grand opening day, you can count on the florist to personally handle the job.

Congratulatory Flowers
The fresh flowers of Gerberas and Roses combined with balloons make a meaningful Grand Opening Flower Stand on grand opening day. You can choose colorful flowers and balloons for a flower stand that express congratulatory messages. For prompt and on time florist delivery of this flower stand, let the florist guide you whether you select a pre-arranged design or you prefer to customize one for your own business or for someone’s business grand opening day. The flower shop Singapore has the selections of flowers you need for this kind of flower stand for your own shop or for someone’s shop on opening day.





A Masterpiece for Great Achievement
The fresh and beautiful flowers of Stargazers and Gerberas accentuated with the soaring Heliconias show how you want to shout your support to a family or friend for this great achievement. If it’s you who are opening a new venture, you may also choose a masterpiece with beautiful flower arrangement. The flowers are definitely a masterpiece of the florist and you can make it your wonderful design on the shop for as long as the flowers endure the time.

For any fresh and beautiful business grand opening flowers that you need for your gift or for your shop, the florist is your best place to find one. The flower stands that you choose to have or to send will surely express your warmest congratulations and complete the joyous celebration.

hai assalammualaikum

Buying Business Grand Opening Flowers on a Budget

It is never a problem buying fresh and beautiful Flower for opening ceremony. of a business when you shop for Flower Delivery through the online Florist. However, getting them for a cheap price may not be as easier, especially if you want fabulous designs for the flower stands. Fortunately, there are ways to buy business grand opening flowers on a budget. With the help of the florist in Singapore, you can have the best flower arrangements delivered just in time for the celebration for less the price.

Buy from the online florist.




Buying from the online florist is more convenient and affordable because the florist has huge selections of low priced flowers. They have local and seasonal flowers to choose from, which are cheaper in price but high in quality. Local and seasonal flowers, for instance, are brighter in color and more fragrant. For beautiful and colorful grand opening flower stands, you will never get disappointed with the seasonal and local flowers available at the flower shop. The online florist is there to help you pick the best designs with the prettiest flowers.

Create your own assortment.
Buying Congratulatory Flower Stand is more budget-friendly when you choose to create your own assortment. The florist provides possibilities for customization, even on flower stands. You will be able to send your warmest and sincerest greetings and congratulations to a family or friend on the grand opening day of the business if you will go out of the box and create a unique personalized flower arrangement. The florist can help you pick the appropriate and low priced assortments for the special flower stand. In addition, it will also save you a bit if you will send the flower personally on grand opening day.



Avail discounted arrangements.
Instead of buying expensive floral designs, choose to buy from the arrangements offered on discounts. From deals of the day to discounted flowers to flower arrangements with free delivery charges, the options are plenty when you choose to buy flowers from the florists in Singapore. There is no reason why buying them on a budget can never happen because every florist aims to keep customers happy and satisfied of their products and services.

Buying flowers for grand opening day of any business is sure within your budget if you follow these tips. The Flower Delivery of flower stands will surely express your support and happiness for a family or friend’s success for the new business.

hai assalammualaikum


Fernleaf , Mmmmm Sedapnya!! Susu Nutrisi Lengkap Seisi Keluarga

Susu Fernleaf, 100% Susu Dari New Zealand, Susu Untuk Seisi Keluarga - Setiap kali keluar, mesti Fariza akan pergi ke tempat air. Dekat rumah ni, memang akan ada stok minuman UHT ni, jenis terus minum. Biasalah, kitaorang ni memang kuat minum air susu..hehee. Susu kan bagus untuk kita semua, tidak kira kanak-kanak, dewasa dan warga tua. Kalau kita jadikan minuman susu sebagai minuman harian, kita akan dapat sumber nutrisi yang cukup untuk membantu kanak-kanak dalam tumbesaran dan perkembangannya selain memperkukuhkan tulang serta otot untuk golongan dewasa. Salah satu pilihan susu nad dan anak ialah susu Fernleaf. Susu 100% daripada lembu dari New Zealand. Susu yang sangat bagus untuk seisi keluarga.


Sihat Dan Ceria Minum Susu

Nak minum susu pun mestilah kena ceria..hehee..Minum dengan gaya hipster. Takkan nak minum guna straw je. Buat lain daripada lain, macam Fariza minum ni. Siap dengan kaca mata kau..haha. Minuman tu, dia sedut dan dia lalu dekat mata terus ke tekak. Memang " fun " tau macam ni..hehee..Fariza pun enjoy je minum.

Kalau sebelum ni, kita tau, susu Fernleaf, dalam bentuk tepung, kena bancuh semua kan. Jadi macam leceh je. Sekarang susu Fernleaf dah ada dalam pek UHT, jenis minum terus. Bila ada pek UHT ni, lagi orang suka minum susu, sebab tinggal cucuk dengan straw dan minum tanpa perlu bancuh. Susu Fernleaf UHT dibungkus dengan 100% Trusted GoodnessTM dari New Zealand.


Susu Fernleaf, minuman yang berkhasiat dan mempunyai pelbagai zat yang diperlukan tubuh seperti kalsium, protein, vitamin A dan vitamin D, boleh diminum dalam pelbagai bentuk dan boleh dinikmati dengan segera bersama seisi keluarga dan rakan-rakan. Tidak ada alasan untuk mengelak minum susu bagi mendapatkan nutrisi diperlukan badan tidak kira kanak-kanak mahupun golongan dewasa. Tidak kira, korang sedang membuat kerja, bersantai atau apa sahaja, korang boleh nikmati susu Fernleaf ini di mana sahaja.

Fernleaf Dihasilkan 100% Susu Dari New Zealand

Kalau korang nak tau, rasa susu Fernleaf ni bukan sahaja sedap, malah ia tak terlalu manis dan tak terlalu tawar. Sebab apa? Hah!!, ni sebabnya nad nak bagitau dekat korang semua. Korang mesti tak tau, korang tau minum je..hahaa..


Siapa pernah pergi New Zealand, taula cuaca dia macam mana, dan apa yang ada dekat sana. Yang tak tau baca apa nad tulis ni..hehe. Dekat New Zealand, apa yang ada mestila lembu, moo moo..hehee..Lembu warna hitam putih tu. Macam nad kata tadi, susu Fernleaf dihasilkan daripada 100% susu lembu dari New Zealand. New Zealand adalah sebuah negara dengan tanah yang subur, hujan yang sangat baik dan cahaya matahari bagus, menjadikannya salah satu tempat terbaik di dunia menghasilkan susu. Sebab iklimnya yang selesa, udara dan air yang bersih, rumput menjadi segar dan elok. Lembu di sana, bebas sebebasnya meragut rumput yang hijau sepanjang tahun. Lembu yang dijaga dengan baik, yang diberi makan rumput semula jadi akan menjadikan lembu yang sihat; dan seterusnya menghasilkan susu berkhasiat berkualiti tinggi.




Dengan rumput yang berkualiti tinggi, dan cuaca yang elok, lembu pulak dijaga dengan rapi dan baik, mereka dapat menghasilkan susu secara semula jadi tanpa memerlukan apa-apa bahan lain dan ia merupakan 100% susu lembu itu sendiri. Dengan lebih daripada 140 tahun pengalaman dalam pertanian tenusu, warisan dan kepakaran petani, mereka telah menjadikan New Zealand sebagai peneraju dunia dalam tenusu hari ini. Itulah sebabnya rasa susu Fernleaf UHT adalah 100% Mmmmm ...


Kesimpulannya
- Lembu tenusu yang diberi makan rumput - merumput di luar rumah dengan bebas
- Rumput segar berkualiti tinggi
- Menghasilkan susu secara semulajadi
- Pakar tenusu
- 100% Mmmmm
- Dibuat dengan 100% Susu dari New Zealand


Jadi, pilihan susu korang yang mana?? Pilihlah susu yang terbaik untuk seisi keluarga. Dapatkan susu UHT Fernleaf untuk diri sendiri dan keluarga anda, jadikan kebaikan tenusu dari New Zealand memastikan  100% bersedia dalam membuat sesuatu aktiviti. Susu Fernleaf didatangkan dengan tiga variasi iaitu Full Cream, Low Fat dan Chocolate, memenuhi setiap cita rasa yang berbeza dalam keluarga. Ada dua saiz iaitu kotak kecil (200ml) dan kotak besar (1L). Susu ini didapati di pasar raya hiper, pasar raya dan kedai-kedai di seluruh negara dengan harga yang sangat murah. Jmeput minum..100%Mmmmm sedapnyaaa...
hai assalammualaikum


Anak Selesa Dipeluk Bila Pakai Mamaway Baby Ring Sling Ni !!

Mamaway Baby Ring Sling - Tak semestinya, setiap tempat kita pergi, kita akan bawak stroller. Ada sesetengah tempat, tak sesuai bawak stroller.  Anak pulak nak didukung dan dipeluk je dengan maknya. Macam tu la dengan Farhanah, dia ni anak mak..hahaa. Nak maknya pegang je. Kalau dapat badan maknya, diam elok je. Bagi seorang mak pulak, kalau boleh, tangan ni nak free, nak dukung anak lama - lama ni penat dan lenguh. Sebab tu terciptanya baby carrier bagi memudahkan ibu-ibu ni membuat kerja sambil menjaga anak. Baby Carrier ni banyak jenis dan design yang ibu-ibu mana rasa sesuai. Nad sendiri ada banyak dekat rumah..hahaa. Setiap baby carrier boleh diguna untuk ke mana sahaja. Kali ni, nad nak kongsi dengan korang Mamaway Baby Carrier Ring Sling.



Kenapa Mamaway Baby Ring Sling Menjadi Pilihan?

Sebelum ni nad ada baby wrap, jenis kain tu, tapi, payahnya nak pakai. Kena belit sana sini oii..Bila anak dah merengek, dia punya meronta nak keluar tu, jadi kelam kabut. Kenapa nad tengok orang lain pakai, senang je..hahaa. Sampai sekarang nad dah tak guna baby wrap tu. Ni sebab nad pilih Baby Ring Sling Mamaway.

Mudah Digunakan Dan Selamat

Lepas tu nad ternampak baby ring sling Mamaway ni. Jenis kain juga, tapi bagusnya sebab dia ada ring besar tu dan cara pakainya pun nampak mudah. Tak perlu terbelit-belit..hahaa. Cuma masukkan kain dekat dalam ring tu je dan ketatkan ikut keselesaan anak dan ibu. Cincin diperbuat daripada nilon dan sangat selamat. Kiranya, ring dia ni memang kuat sebab boleh tampung budak setahun. Ia telah diuji untuk membawa beban berat sehingga 75kg. Ring takkan melorotkan kain, malah dia terletak elok je.


Bila anak meronta nak keluar, cuma longgarkan sedikit tali dibahagian ring tu, dan keluarkan anak. Senang je.

Kain Yang Nyaman Dan Pelbagai Warna serta Design

Mula-mula nad pakai, terkial-kial juga. Tapi, lama-lama biasa. Apa yang nad tengok pada Baby Ring Sling Mamaway ni semestinya la sebab warna dia cantik, warna pelangi gitu. Nad pilih  Rainbow Sweetheart Baby Ring Sling. Ada banyak lagi pilihan baby sling ni, korang boleh klik https://bit.ly/2NEhNts . Lepas tu tengok jenis kain dia. Kain dia memang 100% cotton dan sangat sejuk, membuatkan baby selesa je duduk dekat situ. Farhanah, bila nad masukkan dalam ni, mesti terus tidur..haha.


Pembawa sling Mamaway direka berdasarkan teori kedudukan Spread Squat (M & J) sebagai kedudukan pinggul yang betul dikekalkan semasa menggunakan sling, dengan manfaat besar untuk perkembangan semula jadi pinggul dan kaki bayi.

Memudahkan Kita Membuat Kerja

Bila Pakai baby Carrier ni, bolehla lepas tangan dan buat kerja kita. Kadang keluar shopping, nak cari barang, nak pegang phone lagi..nak selfie..haha, dah senang. Lagipun Farhanah ni dah duduk, jadi senang dimasukkan dalam ring sling ni.


Boleh Menyusukan Anak

Idea ni tiba-tiba nad dapat, bila nampak ada tali berlebihan tu..hahaa. Tali yang lebih tu boleh digunakan untuk cover ketika anak nak menyusu. Dah tak perlu bawak nursing cover yang lain kan..Takyah penuhkan beg lagi..hehee..Ni part kita suka. Ringan sikit beg kita.

Mudah disimpan dan Dibawa ke Mana Sahaja



Lagi nad suka dengan baby carrier ring sling Mamaway ni sebab ia mempunyai poket beg supaya, bila dah taknak guna tu, boleh dilipat ring sling ni ke dalam semula. Hah!!, jadi saiz kecil la. Nampak tak. Lipat, bagi cantik dan nipis. Memang membantu sangat ni.

Selalunya, kalau baby carrier sebelah tangan je, memang bahu akan sakitla. Melainkan korang pakai dengan elok mesti takda sakit. Kalau sakit tu, boleh tukar ke bahagian lain. Atau boleh bagi suami pakai dan bawa anak, senang..hehehe. Baby Carrier Sling Mamaway ni boleh digunakan untuk seisi keluarga, kalau bapak pakai pun nampak elok je..hehee.


Kalau korang berkenaan, korang boleh tengok di link ni https://bit.ly/2NEhNts

Mamaway banyak barang lagi selain baby carrier ni, korang boleh tengok di
Website : https://my.mamaway.com/
Facebook: https://www.facebook.com/MamawayMalaysia/
Instagram: https://www.instagram.com/mamawaymy/

hai assalammualaikum

McCormick's trendy new packaging for its herbs, spices and seasonings lives up to the brand's promise of bringing consumers fresh, delicious flavors in every dish.

Wah, Botol Baru Herba Dan Rempah McCormick weiii!!

Herba Dan Rempah McCormick Berwajah Baharu - Korang biasa nampak serbuk herba McCormick ni. Pernah guna tak? Herba dan Rempah McCormick akan berwajah baru. McCormick, pengeluar herba dan rempah yang terkenal di dunia, menyuntik nafas segar ke dalam rangkaian produknya dengan pembungkusan terkini yang lebih menarik dan bergaya.

Warna hijau ni cun sangat

Dengan logo yang dikemas kini dan warna-warna menarik, pengguna kini dapat mencari produk McCormick kegemaran mereka dengan mudah di rak-rak kedai. Imej kontemporari dan yang bertumpu kepada penggunaan kod warna baharu hijau, merah dan oren untuk setiap kategori produk, membolehkan pengguna memilih apa yang diperlukan dengan mudah, sama ada mereka menginginkan herba, rempah atau perasa.

Nad mestilah ambil warna hijau, sebab bahagian dapur tema barang semau warna hijau..hahaha.

Tak tau nak masak apa? Hah!! Label baharu disertakan dengan pelbagai cadangan dan idea tentang cara untuk menggunakan setiap produk, sama ada untuk ditabur di atas bahan tertentu, digandingkan dengan satu lagi produk McCormick, atau ditambah ke dalam sajian kegemaran.

McCormick's Garlic Powder

McCormick's Chili Flakes

McCormick's Cinnamon Ground


Menurut Mohan Alagappar, Pengurus Besar GBA Corporation Sdn Bhd, pengedar eksklusif bagi McCormick, “Sebagai pakar dalam pengeluaran herba dan rempah, McCormick memahami pengguna kami dan mengetahui apa yang mereka ingini. Wajah baharu direka supaya lebih jelas dan lebih menarik pandangan, dengan nama produk lebih besar dan maklumat yang jelas untuk kesenangan pengguna kami. Paling penting, pembungkusan lebih menarik ini terus mencerminkan janji jenama kami untuk menambah kesegaran dan kelazatan rasa kepada setiap sajian masakan.”

Banyak produk McCormick sudah berwajah baharu, termasuk rangkaian produk popular seperti Black Pepper Cracked, Oregano Leaves, Paprika Ground, Mixed Herb, Chili Flakes dan lain-lain yang boleh didapati di saluran runcit utama dan juga pasar raya di seluruh negara.

Untuk maklumat lanjut tentang herba dan rempah McCormick atau idea-idea resipi, sila layari laman web www.mccormick.com.

hai assalammualaikum

Rambut Gugur Tiada Lagi, Shampoo Cadeau Memang Best

Masalah Rambut Gugur Tiada Lagi Dengan Cadeau Shampoo - Bila suami nampak gumpalan rambut yang nad kumpul, terus dia cakap " apa tu, nampak macam tikus je "..errr suka la mengusik kita, taula baru bunuh tikus, boleh dia samakan gumpalan rambut tu macam tikus. Korang boleh bayangkan tak..hahahha. Nad memang suka kumpul rambut yang gugur tu, lepas tu baru buang. Nak tengok banyak mana gugurnya lahai..Sedih tau bila tengok..Nasib mak-mak memang macam ni erk. Lagi bila anak mula menyembur..aduhh..


Mimpi Ngeri Bagi Seorang Mak

Masa lahirkan anak pertama, rambut gugur juga, tapi takda banyak macam sekarang sebab Fariza tak menyembur. Anak kedua ni, Farhanah, memang la suka menyembur, habis air liur asyik keluar je. Memang nad perasan rambut gugur lagi banyak. Masa buka ikatan rambut, mesti ada, masa sikat lagilah banyak. Ngeri sangat bila tengok, macam orang sakit je bila nampak rambut gugur ni..huhu..Sampai anak tengok pun dia takut ok..hahaha..Sabar jela.

Kita ni, nampak je macam " ah lantakla, dah tak boleh buat apa "..Tapi dalam hati, nak juga selesaikan masalah rambut gugur ni. Gunalah macam-macam jenis shampoo yanga ada. Terpengaruh dengan iklan semua, tapi semua jahanam. Sebotol habis, sama je kesannya. Makin buat rambut bertambah kelemumur dan berminyak adalah. Stress!!.Orang cakap, shampoo rambut kena hari-hari. Yup, itu pun nad dah buat, tapi tetap sama. Memang best bila basahkan rambut, shampoo , buat rambut wangi, tapi nangis bila tengok rambut jatuh ke lantai.

Nad sampai fikir, takpe tu rambut rosak yang memang kena buang, nanti rambu tumbuh lain..hahaa..nak sedapkan hati punya pasal. Tapi nad rasa, rambut nad makin nipis dan sikit..Haishh, boleh jadi kemurungan macam ni..hahaha..


Set Penjagaan Rambut Cadeau

Perempuan biasalah, akan cuba banyak produk smpai dia puas hati. Tak perlu takut mencuba, mungkin produk tu serasi dengan kita dan dapat seelsaikan masalah kita. Dan masalah nad terjawab apabila ada kawan kenalkan nad denagan satu shampoo yang nad sendiri baru dengar dan tengok. Nama dia pun susah nak sebut..kihkih..

Inila dia Set Penjagaan Rambut Cadeau yang nad guna. Dalam sebutan Perancis ia disebut " Kadoo "..dalam sebutan English sebutan " Kehedu "..hah macam tula. Set penjagaan rambut Cadeau ni ada macam-macam, ada shampoo, conditioner, tonic dan serum. Hah!, selalu nad pakai satu botol jenis shampoo je ikut masalah rambut nad, tapi hasilnya menyedihkan. Cuba pulak yang ada set ni..Nad pakai Shampoo, Conditioner, Tonic dan Serum. Satu botol shampoo ni memang khas untuk masalah rambut gugur dan kelemumur. Mandi lama dalam bilik mandi itu biasa..hahaa..Nak bersih kan.



Natural Handmade Shampoo and Bodywash 110ml & 500ml

Selalunya pakai shampoo nak banyak buih, nak wangi, tapi nad pakai shampoo Cadeau ni, tak wangi dan tak banyak buih. Bau pun macam minyak kelapa dara..hahaha. Tapi bila nad tengok, memang ada bahan minyak kelapa dara. Patutla..Tapi minyak kelapa ni kan bagus untuk rambut dan kulit kepala kita. Takbau wangi takpe, yang penting cepat dibasuh tanpa memerlukan banyak air. Yela, kalau shampoo banyak buih kena basuh banyak kali sampai buih hilang..Dan paling nad cuak, bila shampoo, rambut keras..hahahha..weii betul ke shampoo ni ok.

Natural Handmade Shampoo and Bodywash dirumus khas menggunakan minyak kastor, minyak kelapa dara, minyak zaitun, ekstrak kek tease, peppermint dan lavender. Ia adalah syampu buatan tangan semula jadi yang memberi tumpuan kepada asid ricolenic dari minyak kastor yang merangsang folikel rambut untuk tumbuh rambut baru.

Antara kebaikannya:
1. Membantu mengurangkan penurunan rambut secara semulajadi.
2. Meneutralkan keracunan daripada pewarnaan rambut dan rawatan.
3. Membantu meningkatkan pertumbuhan rambut dan akar rambut yang kuat.
4. Membantu mengurangkan pengeluaran minyak berlebihan di rambut anda.
   Ia membantu mengekalkan minyak semula jadi di rambut anda.
5. Ia mengurangkan pengeluaran kelemumur di kulit kepala.
6. Tidak menyebabkan keradangan kulit, kerengsaan kulit kepala, kemerahan dan gatal-gatal.




Advanced Revitalizing Hair Conditioner 100ml & 500ml

Sebab takut dengan rambut kasar dan keras tu, nad pakai pulak conditioner. Hah!!, korang mestila tau fungsi conditioner ni. Advanced Revitalizing Hair Conditioner, nad pakai lepas shampoo. lepas tu biarkan sambil sabun dan bilas badan. Masa nak bilas badan tu, bilas sekali rambut. Hah, rambut yang kasar, dah jadi lembut dan wangi dengan conditioner ni. Kalau korang nak tau conditioner Cadeau ni dapat memberi  kelembapan untuk rambut kering dan rosak. Iadipertingkatkan dengan ekstrak panthenol dan aloe vera, perapi ini meningkatkan ketegangan dan keanjalan rambut dengan pro vitamin b5, menghasilkan rambut yang lebih sihat dan lebih mudah diurus.

Conditioner ni sesuai untuk semua jenis rambut. Cadeau Advanced Revitalizing Hair Conditioner meneutralkan lebihan syampu yang tidak dibersihkan dengan sempurna, menutup lapisan kutikula rambut dan menggantikan vitamin dan minyak pati yang rambut dan kulit kepala kita mungkin hilang semasa proses mencuci.

Kelebihan Advanced Revitalizing Hair Conditioner
1. Hidrat folikel dengan itu mengeluarkan kepingan kering dan biarkan rambut lembut.
2. Membantu melegakan dan melancarkan kutikula rambut sehingga menjadikan rambut berkilat dan halus.
3. Memberi kekuatan kepada rambut dengan itu menghalang rambut dari kerosakan yang berlebihan dan pecahnya.
4. Membantu mengekalkan bentuk pemotongan rambut anda dan memperbaiki tekstur.
5. Melindungi rambut daripada alam sekitar.
6. Kurang pudar warna apabila terdedah kepada cahaya matahari setiap hari.

Rambut Cepat Kering

Lepas siap shampoo dan conditioner, macam biasa kita akan keringkan rambut. Nad memang tak pakai hair dryer nak keringkan rambut, nad pakai tuala sahaja. Selama ni kalau shampoo, memang amik masa nak keringkan rambut, tapi sejak pakai Cadeau, rambut cepat je kering.



Tonic Dan Serum Cadeau, Dua Benda Penting Dalam Penjagaan Rambut

Cadeau Advanced Hair Growth Tonic 100ml

Ada lagi penting untuk pastikan rambut kekal sihat, lembut dan kuat. Hey korang ingat, muka dan badan je ke ada step-step dia kena jaga, rambut pun ada juga tau. Hair Tonic dan Serum perlu dipakai supaya rambut sentiasa sihat dan kuat. Lepas rambut kering, terus pakai hair tonic Cadeau ni. Picit sikit dan urut-urut dekat kulit kepala. Urut lembut je macam dekat Spa. Nak lagi best suruhla orang urutkan..hahaa. Selepas tiga minggu pakai, ada tumbuh rambut sikit tau. Pakai lagi selamanya, mesti rambut akan jadi lebat..wah..happy gilerr..

Cadeau Advanced Hair Growth Tonic dirumus khas untuk mencegah keguguran rambut dan pemulihan rambut baru.Ia dirumus khas untuk membantu menyuburkan dan menguatkan folikel rambut, mengurangkanrambut jatuh dan menggalakkan pertumbuhan rambut baru.

Faedah:
1. Penyelesaian untuk keguguran rambut dan pemulihan.
2. Membantu menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat.
3. Menglembapkan rambut.
4. Memudahkan pengayaan rambut.
5. Bantu melicinkan kulit kepala kering.
6. Bantu mengurangkan kelemumur.

Cadeau Advanced Crystal Repair Hair Serum 100ml

Selesai urut kepala dengan Tonic, nad pakai pulak Serum. Picit serum dan sapu dari pangkal rambut sehingga hujung rambut. Serum ni akan merawat rambut rosak dan rambut bercabang. Gembira sangat, bila sapu serum ni, rambut nad jadi lembut, dan mudah diurus. Selalu kalau sikat rambut, sikat tu mesti tergantung dekat rambut, tapi semenjak pakai serum ni, senang je sikat. Takde tersangkut, takde rambut gugur dah. Terkejut sangat. 

Cadeau Advanced Crystal Repair Hair Serum dirumuskan dengan silikon, ceramida dan pelbagai asid amino. Silikon adalah salah satu bahan utama dalam perumusan yang menjadikan rambut anda lancar, keriting bebas dan juga menambah bersinar. 

Faedah:
1. Memberikan rambut anda kelihatan lembut dan berkilau.
2. Mengisi retak folikel rambut yang menyebabkan rambut menjadi lebih kuat dan mengurangkan peluang pecahnya.
3. Menutup kelembapan dalam batang rambut dan mencegah rambut bercabang disebabkan kekeringan.
4. Mengelakkan penutup pada batang rambut yang akan mengalami daripada haba, sinar matahari yang berbahaya, kotoran dan pencemar.
5. Membuat rambut anda lebih mudah diurus dan gaya rambut lebih mudah.
6. Menglindungi rambut anda daripada panas apabila anda menggunakan pengering rambut.

Testimoni Nad Sendiri Menggunakan Set Penjagaan Rambut Cadeau


Dah 3 minggu nad pakai shampoo ni, dan  Nad sendiri terkejut dengan keputusannya. Korang perasan ada tiga gambar, yang pertama rambut nad memang gugur banyak, macam nad cakap, penuh tangan dengan rambut. Dan dua gambar lagi ni selepas tiga minggu penggunaan. Yang bahagian tengah selepas seminggu penggunaan, gambar nombor tiga selepas tiga minggu penggunaan. Yeeahh, tiada lagi rambut gugur, rambut makin sihat, lembut dan kuat. Gembira sangat. Takda lagi rambut dekat lantai, dekat tilam, dekat bilik air, tiada lagi gumpalan rambut yang macam bentuk tikus tu bak kata suami kita..Nad berterima kasih dengan kawan yang kenalkan shampoo ni dekat Nad. Hari-hari nad belai rambut ni, sebab lembut sangat..aaahhhh..hahaha.

Kalau sebelum ni, malas betul nak pakai tu semua, tapi lepas nad tengok perubahan yang berlaku, nad jadi rajin nak pakai..Memang nad syorkan, siapa yang ada masalah rambut tu, pakai la set penjagaan Cadeau ni.


Anti Hair Loss Shampoo for treated and colored hair 100ml & 500ml ( Bagi yang Merawat dan Mewarna Rambut )

Untuk mereka yang pernah atau ada buat rawatan atau warna rambut, korang tak perlu pakai shampoo dia, tapi korang pakai Anti Hair Loss Shampoo for treated and colored hair. Apabila rambut kita dirawat secara kimia atau berwarna, pembentukan kimia luar dan caj elektrik berubah. Ia boleh menyebabkan rambut melekat bersama sehingga memberi perasaan yang tidak menyenangkan. The Cadeau Anti Hair Loss Shampoo untuk rambut yang dirawat dan berwarna diperkaya dengan silikon semulajadi yang membantu mengatasi masalah ini.

Kelebihan:
1. Membantu mengurangkan keguguran rambut akibat pewarnaan rambut dan rawatan.
2. Menggalakkan pertumbuhan rambut baru.
3. Mengekalkan rambut yang dirawat atau berwarna dan kulit kepala lancar dan terhidrasi.
4. Menghilangkan kekeringan rambut dan mengeluarkan helai lembut.
5. Mengurangkan kulit kepala yang meradang untuk mereka yang mempunyai kulit kepala atau kulit sensitif.
6. Kawalan minyak dan memerangi kekeringan.

Set Trial, Pack Kecik Shampoo Cadeau




Nad pakai set yang besar, kalau rasa nak mencuba, korang boleh pakai set yang kecik.

Shampoo Homemade HALAL, GMP dan Lulus KKM

Jangan risau, shampoo ni selamat, halal dan telah mendapat kelulusan KKM.

Harga Setiap Shampoo Cadeau

Shampoo for normal,  dandruff anti hair loss hair
1) Natural Handmade Shampoo and Bodywash 110ml RM20
2) Natural Handmade Shampoo and Bodywash 500ml RM90

Shampoo for treated & colored hair
1) Anti Hair Loss Shampoo for treated and colored hair 100ml RM25
2) Anti Hair Loss Shampoo for treated and colored hair 500ml RM100

Conditioner / perapi
1) Advanced Revitalizing Hair Conditioner 100ml RM25
2)  Advanced Revitalizing Hair Conditioner 500ml RM100

Treatment
1) Cadeau Advanced Crystal Repair Hair Serum 100ml RM110
2) Cadeau Advanced Hair Growth Tonic 100ml RM110

Untuk ketahui lebih lanjut pasal Cadeau, korang boleh layari
Contact : Call  / whatsapp di  013-3019 203

atau boleh dapatkan di www.shopee.com.my/health123beauty
hai assalammualaikum

3D Shock Proof Universal Stroller Liner Mamaway - Sebelum ni nad fikir stroller liner ni tak perlu ada, sebab rasa membazir je beli. Tapi lepas fikir balik, banyak kebaikan pakai stroller liner ni. Yela, kadang stroller yang kita beli tu kain dia panas atau keras dan tak sesuai dengan anak kita. Jadi, letakkan stroller liner ni bagi keselesaan pada anak kita semasa di dalam stroller. Lagipun, Stroller liner sekarang lebih berinovasi mempunyai cooling gel yang membuat anak kita berasa sejuk. Pada amsa sama, bagi mengelakkan stroller daripada kotor.


Kalau cari dekat facebook, instagram atau mana-mana, memang banyak dah stroller liner sekarang ni. Tapi, nad pilih 3D Shock Proof Universal Stroller Liner Mamaway. Sebelum membeli stroller pad, sebaiknya memahami beberapa aspek yang perlu diperhatikan. Pilihlah produk yang aman dan nyaman bagi bayi, serta mudah untuk dipasang. Melihat kepada ciri ciri Stroller Liner Mamaway ni, nad pasti ibu bapa semua pasti suka.


Boleh tengok video ini sekejap, tentang stroller liner Mamaway. Lepas tu boleh baca kenapa nad suka stroller liner ni.

Nad suka dengan 3D Shock Proof Universal Stroller Liner Mamaway ni sebab bentuknya yang kiut tu. Ada bahagian kepala dan bahagian kaki. Lagi satu ada tali yang boleh diikat supaya stroller liner ni yang membuatkan liner ini terletak elok di dalam stroller dan tidak lari atau tergelincir. mekanisme menyerap kejutan memastikan bayi anda mendapat perjalanan yang selesa dan lancar.


Tengokla Farhanah, bukan main selesa lagi duduk dalam stroller ni. 3D Shock Proof Universal Stroller Liner Mamaway mampu mengimbangi pengurusan haba dan kelembapan proaktif  suhu pada kulit bayi dengan menyerap dan menyimpan haba dan kelembapan dalam mikrokapsul untuk mengurangkan kepanasan dan berpeluh. Ini boleh membantu dengan pencegahan ekzema, ruam panas dan kerengsaan kulit. Kain yang dipakai sangat berkualiti, bukan biasa-biasa punya kain. Kainnya yang berkualitiber dan super lembut dipertingkatkan dengan teknologi outlast yang aktif mengimbangi tahap haba dan kelembapan dengan menyerap, menyimpan dan melepaskan haba, menjaga kulit bayi pada suhu optimum 28 c. Ini yang paling penting semasa memilih strolelr liner. Kulit anak kan sangat sensitif.


Korang mesti risau, stroller liner ni akan kotor sebab ia berwarna putih. Jangan risau, sebab stroller liner ni antibakteria, tahan debu dan mudah dibasuh dengan menggunakan mesin. Bahan berkualiti tinggi yang secara semula jadi tahan bakteria dan hama habuk. Boleh dibasuh menggunakan mesin basuh untuk persekitaran yang mudah dan bersih untuk kulit bayi.


Selain itu, stroller liner Mamaway sangat ventilasi dan menggalakkan peredaran udara. Sokongan 3d yang dipatenkan mampu menampung berat bayi, tidak kira berat berapa daripada kendur.


Paling best, 3D Shock Proof Universal Stroller Liner Mamaway  ni sangat serbaguna. Boleh digunakan untuk  apa sahaja. Ringan dan mudah alih, pelantar kami direka bentuk agar sesuai dengan kebanyakan tempat seperti carseat, car basket dan semestinya stroller.


Mamaway 3D Shock Proof Universal Stroller Liner menyediakan keselesaan termal optimum untuk bayi apabila mereka keluar. Tidak lagi berpeluh, dan berpanas. Diperkaya dengan teknologi yang disahkan NASA. Telah mendapat Lulus Ujian Keselamatan & Antibakteria serta Lulus ujian keselamatan produk tertinggi (AS / NZS 1249: 201). Jadi jangan ragu-ragu lagi ok. Korang boleh tengok stroller liner Mamaway ni di Mamaway website ( 3D Shock Proof Universal Stroller Liner )

Untuk tau lebih lanjut boleh layari
Website : https://my.mamaway.com/
Facebook: https://www.facebook.com/MamawayMalaysia/
Instagram: https://www.instagram.com/mamawaymy/