Articles by "review product"
Showing posts with label review product. Show all posts
hai assalammualaikum

Penutup Suis Schneider Elektrik AvatarOn Yang Sangat Cantik - Bab mencantikkan rumah ni memang menyeronokkan. Selalu kita dekorasi rumah fikir pasal sofa, carpet, lampu, dan mcam-macam lagi la. Tapi, ada tak korang fikir nak cantikkan suis? Ya, suis rumah yang kita gunakan untuk menghidupkan dan mematikan barangan elektrik kita. Selalu kita nampak suis rumah warna putih je, apa kata tukar suis rumah dengan bentuk yang sangat menarik dan tidak membosankan? Lagi best boleh dilakukan bersama dengan anak-anak. Mesti korang berfikir, macam mana aktivti tukar suis rumah boleh menarik minat anak-anak?..hah. Baca sampai bawah...


Menghasilkan Seni dan Aktiviti Menyeronokkan Dengan Anak-Anak Semasa Musim Cuti Sekolah Ni!!

Sekarang tengah cuti sekolah, apa aktiviti yang korang buat sebagai ibu bapa bersama dengan anak? Korang biarkan anak korang berehat sahaja ke? Sebagai ibu bapa, kita tidak mahu anak-anak kita terpaku pada alat-alat mereka seperti telefon pintar, tablet dan PSP. Aktiviti luar akan menjadi salah satu idea hebat untuk menghabiskan masa dengan anak-anak tetapi bagaimana kalau korang jenis hanya boleh tinggal di rumah dan bersenang-senang dalam rumah?

Nak suruh mereka bersihkan rumah, mungkin tu idea yang bagus, tapi adakala tak bagus juga, sebab ada anak-anak yang susah nak membantu, ibarat kau suruh diorang pergi berus gigi sambil makan Oreo..kah!! Rumah lagi bersepah ada la kan! Jadi, nad cadangkan, apa kata ibu bapa diluar sana, suruh anak-anak berfikiran kreatif dalam menukar penutup suis di rumah..

Pelik, cover/penutup suis baru? Bukankah ia sepatutnya warna putih je?

Dengar macam pelik, tapi sebenarnya aktiviti ni bukan sahaja buat anak gembira, sebab boleh berkongsi idea kreatif diorang malah boleh mencantikkan suis rumah. Kenapa nad cakap macam tu, sebab, design cover suis ni hanya perlu dilakukan di photobook sahaja. Senangkan!!


Beralih ke Art dengan AvatarOn

AvatarOn oleh Schneider Electric adalah jenis suis yang boleh didapati dengan pelbagai penutup! Penutup ini boleh diganti untuk penyesuaian suis tersebut dengan mana-mana jenis hiasan rumah. AvatarOn membolehkan korang mempunyai fleksibiliti untuk menyesuaikan dan mencantikkan suis di rumah korang. Korang juga dapat mengubahnya pada bila-bila masa mengikut corak yang korang mahukan. Teknologi yang unik, dipatenkan dengan pembuatan cantik dan menarik ini memastikan operasi yang selesa. Reka bentuk yang mudah dipasang membolehkan korang mengubah faceplates (penutup suis) dengan cepat dan senang seperti yang korang inginkan.



AvatarOn oleh Schneider Electric boleh disesuaikan dengan mudah ke dalam gaya dalaman apa pun dengan pelbagai jenis material dinding termasuk plastik, kayu, logam atau marmar. AvatarOn yang unik dan mudah ini didatangkan dengan perlindungan yang boleh digunakan untuk semua suis dan soket dari Schneider Electric AvatarOn.

Reka bentuk penutup yang inovatif dalam AvatarOn memberikan korang fleksibiliti untuk mencorakkan suis dengan hanya menanggalkannya dengan satu tangan, semudah menukar casing telefon bimbit.


Reka bentuk yang tiada bandingan dan permukaan berkilat AvatarOn berfungsi sebagai kanvas yang sempurna untuk penyesuaian DIY. Kini korang boleh menghabiskan masa dengan anak-anak untuk mengubah reka bentuk penutup suis kegemaran korang dan mengintegrasikannya dengan mudah ke dalam hiasan rumah. Atau korang juga boleh mencetak watak superhero kegemaran mereka untuk mengembangkan lagi imaginasi mereka!

Hah, masa ni la korang dan boleh menggabungkan idea-idea anak-anak berkreatif, bersama-sama mencantikkan ruang dalam rumah dan menjadikan perspektif kreatif mereka kepada sekeping seni!!


Dapatkan Schneider Electric AvatarOn Di Jualan Lazada 12.12!

So, korang mesti excited dah kan nak tukar suis di rumah ke Schneider Electric AvatarOn. Lepas ni boleh la dapatkan idea-idea dengan anak-anak untuk rekaan penutup suis yang baru. Tapi macam mana nak dapatkan?




Korang hanya boleh membuat reka bentuk AvatarOn Schneider Electric yang unik melalui Photobook Malaysia di sini: https://www.photobook.com.my/home-decor/schneider-avataron-switch-cover, tetapi pastikan suis di rumah korang adalah suis AvatarOn dari Schneider Electric. Kalau bukan, korang kena call eletrician untuk install dulu. 

Kalau korang berminat, korang boleh ke https://www.se.com/my/en/home/campaign/avataron.jsp atau belilah dari Lazada semasa Flash Sale 12.12! Korang boleh mendapatkan AvatarOn dengan banyak dan penghantaran PERCUMA! mesti korang tidak mahu ketinggalan ini!

Cepat rebut..jom cantikkan rumah dengan anak-anak..
hai assalammualaikum

Clay Body Wash Azyma Care - Kita tau tanah liat ni memang elok untuk kulit. Dulu ingat lagi suka main tanah liat, tepek dekat muka. Tapi tu tanah liat yang dikorek dekat tepi parit.. Hahaha. Tapi sekarang tanah liat banyak digunakan dalam bahan kecantikan. Selalunya,  kita dengar penggunaan tanah liat ada dalam produk kosmetik tapi yang nad jumpa ni, tanah liat dalam sabun mandi. Teruja kot, jadi,  nad pun nak cuba pakai. Clay Body Wash keluaran Azyma Care ni merupakan gel mandian yang mengandungi tanah liat dikatakan mampu menghilangkan bau badan dan masalah kulit.

MISZROCKERSDOTCOM CLAY BODY WASH AZYMA CARE, GEL MANDIAN DARI TANAH LIAT SESUAI UNTUK MASALAH KULIT BADAN

Clay Body Wash Azyma Care

Produk ni nampak eksklusif,  sebab satu-satunya sabun badan yang mengandungi tanah liat. Tanah liat pulak tanah liat Koalin Clay...yg sangat baik untuk kulit manusia. Tanah liat ini, adalah dari dasar dalam tanah yg di lombong di Tapah, Negeri Perak. Tanah liat kaolin mempunyai sifat penyerapan semula jadi yang mengurangkan kulit berminyak ke liang-liang.

Azymacare mengandungi tanah liat kaolin asli yg bermutu tinggi khusus untuk penjagaan kesihatan semua jenis kulit. Di samping itu bahan bahan utama lain spt extract  Aloe Vera, Chamomile, cucumber dan lavender oil adalah semuanya natural.

MISZROCKERSDOTCOM CLAY BODY WASH AZYMA CARE, GEL MANDIAN DARI TANAH LIAT SESUAI UNTUK MASALAH KULIT BADAN

Chamomile - Chamomile secara semulajadi mempromosikan kulit yang terasa lembut, bersih, dan sihat, dan ia juga boleh melegakan keradangan pada kulit.

Lavendar Oil - Aroma kesegaran lavender adalah kesan yang menyenangkan pada tubuh dan secara semula jadi melegakan ketegangan tekanan.

Timun - Mengekalkan penghidratan air dalam kulit dan membantu badan anda membuang toksin secara semulajadi dan mengekalkan kulit yang sihat.

Lidah Buaya - Termasuk beta karotena, vitamin C dan E yang boleh membantu meningkatkan ketegasan semula jadi kulit dan mengekalkan kulit terhidrat.

Body Odour Remover - Clay Bodywash Azymacare mengkhususkan diri dalam menghilangkan bau yang tidak menyenangkan dan kulit berminyak tanpa menggosok kulit sensitif dengan kuat.

MISZROCKERSDOTCOM CLAY BODY WASH AZYMA CARE, GEL MANDIAN DARI TANAH LIAT SESUAI UNTUK MASALAH KULIT BADAN

Suka tengok botol dia yang cantik dengan warna oren. Botol pulak jenis pump,  jadi senang nak digunakan. Satu pump sahaja dah boleh digunakan untuk satu mandian.

MISZROCKERSDOTCOM CLAY BODY WASH AZYMA CARE, GEL MANDIAN DARI TANAH LIAT SESUAI UNTUK MASALAH KULIT BADAN

Sesuai Untuk Mengatasi Masalah Bau Badan,  Gatal-Gatal, dan Eczema

Nad dah pakai,  memang best. Badan rasa segar je. Disebabkan bahan ada lavender,  bau dia sedap dan wangi. Bau yang menyenangkan. Ada seharian nad tak pakai deodoran semua,  badan, ketiak tak berbau pun.. Huhu..

Memang elok siapa yang ada masalah bau badan,  atau yang suka bersukan dan buat aktiviti lasak, korang pakai Clay Body Wash Azyma Care.

MISZROCKERSDOTCOM CLAY BODY WASH AZYMA CARE, GEL MANDIAN DARI TANAH LIAT SESUAI UNTUK MASALAH KULIT BADAN

Nad ada baca feedback orang,  katanya bukan sahaja untuk menghilangkan bau badan, mamlah dapat menyelesaikan masalah gatal2 dan penyakit eczema dan menghilangkan parut-parut lama. Clay Body Wash sesuai untuk semua jenis kulit walaupun kulit sensitif. Bagusnya ia boleh digunakan sebagai shampoo. Paham jela kalau orang lelaki,  suka pakai produk yang all in one.. Hahaha..

MISZROCKERSDOTCOM CLAY BODY WASH AZYMA CARE, GEL MANDIAN DARI TANAH LIAT SESUAI UNTUK MASALAH KULIT BADAN

Produk Diyakini, Selamat Dan Halal

Jangan risau,  nad pakai sangat selamat. Jadi produk ni memang selamat. Azymacare clay body wash dikilangkan oleh Kilang yg mempunyai international certs dan diiktiraf oleh pengeluar produk personal care antarabangsa. Ada GMP, pengiktirafan Halal Jakim ada ISO (MS Cert Malaysia), dan mendapat U.S. Food and Drug Adminnistration (US FDA)

Azyma clay body wash juga tidak memgandungi bahan2 kimia berbahaya spt paraben, diethanolamin, pewarna tiruan dan lyral.

Paling penting ianya disahkan halal Jakim, dan didaftarkan dengan KKM (NPRA).

Azyma Care Clay body wash boleh dipakai untuk semua jenis kulit, walaupun kulit super sensitif, termasuk kanak2 yg berumur 2 tahun ke atas. Ianya lembut dan PHnya adalah neutral.

Harga RM68/pax (300ml) 
Harga Promosi RM100/ 2 pax (sehingga stok masih ada) 

Korang kalau nak beli,  boleh hubungi 
+6019 776 0647/ +603 6732 0647 

atau layari 

atau wasap terus 
https://www.wasap.my/+60197760647

hai assalammualaikum

Banyak Manfaat Vitamin C Bio-Life Nat C 1000 Untuk Tubuh Badan Dan Kulit Kita - Nad pasti, ramai yang tau kebaikan Vitamin C ni untuk tubuh badan dan kulit kita, bukan sahaja untuk kecantikan dalaman dan luaran malah untuk kesihatan tubuh badan kita. Nad hari itu ada buat research sikit tentang Vitamin C.. Nad nak share apa yang Nad jumpa.

Apa itu  Vitamin C ?
Vitamin C, juga dikenali dengan nama saintifiknya – asid askorbik, adalah sejenis vitamin larut air. Ia tidak disimpan dalam jumlah yang besar dalam badan – sebarang lebihan akan dikumuh melalui air kencing. Sesetengah haiwan berkeupayaan menghasilkan vitamin C tetapi manusia perlu mendapatkan vitamin ini daripada makanan atau suplemen kesihatan yang diambil secara oral. Vitamin C ni boleh didapati dari sumber pemakanan seperti buah-buahan dan sayur-sayuran.

Buah-buahan seperti Jambu batu, betik, buah sitrus (seperti oren dan limau gedang), kiwi dan strawberi.
Sayur-sayuran pula seperti brokoli dan tomato.

Sumber: http://www.myhealth.gov.my/kepentingan-dan-ketoksikan-vitamin-c/

Jadi, badan kita tak boleh produce vitamin c sendiri, perlu ada support dari makanan/supplemen lah kan? Kenapa kena ambil Vitamin C? Ini yang penting..

Vitamin C adalah penting untuk pelbagai fungsi fisiologi seperti pembentukan kolagen – sejenis protein yang memberikan struktur kepada tulang, rawan, otot dan saluran darah. Selain itu, vitamin C juga dikenali sebagai antioksida semula jadi yang membantu melindungi sel daripada kerosakan.

Okay, ini sangat penting! Kita kena cari cara untuk sentiasa topup Vitamin c dalam badan. So Nad mula buat research produk Vitamin c yang ada dipasaran (especially yang dah dapat kelulusan dari kerajaan). So far Nad recommend Bio-Life Nat C 1000mg kat korang…

Sekarang memang ada macam-macam jenis Vitamin C, ada bentuk tablet dan cecair. Nad pilih tablet sebab senang, telan je terus.

Banyak Manfaat Vitamin C Bio-Life Nat C 1000 Untuk Tubuh Badan Dan Kulit Kita 

Kalau korang nak tau, sebenarnya kita perlu makan sekurang-kurangnya 32 biji oren sehari untuk mendapatkan manfaat 1000mg Vitamin C. Tapi, takkanla nak beli oren banyak-banyak kan. Lagipun, nad ni kadang-kadang jarang makan buah. Jadi, senangnya, kita beli suplement Vitamin C yang memang cukup sama zat yang kita perlukan. Bio-Life Nat C 1000 ni, sudah mempunyai kadar dos yang diperlukan.

Kelebihan BiO-LiFE Nat C ni  mengandungi 1000mg Vitamin C dengan formulasi 6 dalam 1 yang penuh dengan antioksidan semula jadi.

Satu tablet sudah memadai sehari untuk kita ambil dan kita sudah dapat 1000mg Vitamin C dalam tubuh badan kita. Tak perlu makan oren banyak-banyak kan atau tak perlu nak suntik vitamin tu..huishh ngeri..

Kalau nampak badan tak sihat, kulit kusam, tak bermaya tu, maknanya badan kita kekurangan Vitamin C. Banyak faktor yang menyebabkan imuniti kita lemah, iaitu pencemaran, pemakanan, dan gaya hidup tidak sihat.


Uniknya Vitamin C ni, ianya 'buffered-form' dan bebas dari asid, menyebabkan tidak merengsakan perut. Oleh itu, yang ada gastrik ke, boleh makan dengan selamat.

NAT C mengandungi 1000 mg vitamin C dan kombinasi bioflavonoid lemon, hesperidin dan rutin. 'Rutin & Hespiridin' bertindakbalas dengan Vitamin C untuk membina struktur kolagen dan tisu secara semulajadi. Ia juga meningkatkan imunisasi badan dan tidak mudah demam selsema. Selain itu, ia mengandungi ekstrak rosehip dan acerola yang merupakan sumber semula jadi vitamin C. Bioflavonoid meningkatkan keberkesanan dan antioksida vitamin C. dalam tubuh kita. Di samping itu, NAT C membantu meningkatkan imuniti dan menguatkan kapilari darah.

Kebaikan Bio-Life Nat C 1000
- membantu penyerapan zat besi
- membantu sistem immunisasi
- menguatkan pertahanan badan
- menghindari jangkitan kuman
- Wajah akan kelihatan cantik berseri
- Kulit akan menjadi lebih putih dan lembut



Cara pengambilan
- Ambil satu tablet setiap hari selepas makan

Satu botol besar ni dalamnya ada 150 tablet. Cukupla untuk beberapa bulan kan, sebab ambil sebiji sehari.


Disebabkan Vitamin C ni elok untuk penghasilan kolagen untuk memberi kulit yang cantik dan membantu meningkat imuniti badan, nad pun ambil Bio-Life Nat C 1000 ni. Kalau sebelum ni, rasa kulit tak bermaya, kusam, lemah badan. Sejak nad ambil Nat C 1000 selama seminggu lebih ni, alhamdulillah, nad rasa sedikit perubahan pada kulit ni Lagipun badan nad ni jenis kurus, jadi kulit tu macam menipis. Tambah Vitamin C dalam badan, bagi kulit nampak cantik dan badan bertenaga. Baru seminggu dah ada perubahan sedikit. Macam ni, memang nad akan teruskan ambil Bio-Life Nat C 1000 ni..hehee. Lagipun perut selesa makan Biolife Nat C ni, takde meragam ke apa atau sensitif.

Nat C 1000 ni boleh diambil oleh sesiapa pun, sama ada lelaki atau perempuan. Tapi bagi ibu mengandung dan ibu menyusu atau yang mempunyai penyakit dinasihatkan supaya untuk merujuk kepada doktor.

Nad, yakin dengan produk Bio-Life sebab semua produknya telah mendapat kelulusan daripada kerajaan. Bio-Life sendiri telah lama dipasaran selama 29 tahun dan ianya halal. Boleh makan tanpa risau dan was-was.

Nak dapatkan Mega Bio-Life Nat C 1000 ni pun senang. Korang boleh dapatkan di mana-mana farmasi seperti Caring, Guardian, dan Watsons.

Untuk ketahui lebih lanjut, boleh layari:
Website: http://Biolife.2.vu/natc
Facebook: https://www.facebook.com/biolifemarketing/
Instagram: https://www.instagram.com/biolifemy/
hai assalammualiakum

Pynocare Bio-Life Kembalikan Tona Kulit Yang Sekata Bagaikan Kristal - Tona kulit tak sekata sememangnya sangat menganggu penampilan kita. Kulit bukan sahaja nampak suram,bahkan akan membuatkan kita nampak seperti orang yang kepenatan, tidak bermaya, nampak lebih tua dan tidak sihat. Bintik-bintik hitam dan tona kulit yang tidak sekata disebabkan oleh penghasilan melanin yang berlebihan pada kawasan yang terdedah kepada pancaran matahari terutamanya di bahagian pipi, atas bibir, hidung dan dagu. salah satu produk yang dapat kembalikan tona kulit sekata ialah Pynocare dari Bio-Life.

Ada banyak faktor penyebab tona kulit tak sekata, antaranya
- Cahaya matahari merupakan faktor utama terjadinya kulit tak sekata.
- Perubahan hormon seperti kehamilan, pil kontraseptif
- Masalah endokrin seperti tiroid, ovari
- Kosmetik juga menjadi punca terjadinya kulit tak sekata. Kosmetik yang bertoksik pada cahaya, merkuri, asid salisilik
- Ubat-ubatan yang bertoksik pada cahaya: antibiotik, ubat anti keradangan


Pynocare Bio-Life Kembalikan Tona Kulit Yang Sekata Bagaikan Kristal

Hah ni la produk dari Bio-Life yang korang boleh cuba. Pynocare, penyelesaian masalah melalui oral dengan antioksidan untuk mengembalikan kesekataan kulit. Pynocare merupakan kapsul oral semulajadi dengan MSCC Complex Actisome™ iaitu satu formula khas dan ia menggabungkan tumbuhan semulajadi dan ekstrak rumpai laut.


MSCC Complex Actisome meningkatkan bioavailability untuk penyerapan yang lebih baik. Ia dapat mempertahankan kulit dari radikal bebas dimana ia membekalkan antioksidan yang berkuasa untuk melawan radikal bebas yang menjadi pencetus utama kepada masalah tona kulit tak sekata.


Selain itu, ia juga bertindak sebagai pelindung UV. Antioksidan yang ada dapat meningkatkan pertahanan terhadap kerosakan kulit yang disebabkan oleh cahaya matahari.

Bagaimanakah Pynocare membantu dalam kesihatan kulit?

Ekstrak Kulit Kayu Pain Maritim Perancis - Kaya dengan procyanidinoligomerik ( OPCs ) dan bioflavonoid yang berfungsi sebagai antioksidan untuk menghapuskan radikal bebas. Berupaya untuk membentuk lebih banyak struktur antioksidan dengan mengitar semula Vitamin C dan menghasilkan Vitamin E.

Vitamin C - Merupakan antioksodan semulajadi dan melindungi kulit daripada UVA,UVB dan cahaya yang boleh dilihat. Ia turut menghalang penghasilan dan pembentukan melanin  dan bekerjasama dengan Vitamin E.


Ekstrak D.Salina - Membekalkan sumber semulajadi yang kaya dengan karotenoid, beta-karotena. Merupakan antioksidan semulajadi yang melindungi membran sel dari pengoksidaan kipid dan kerosakan yang disebabkan oleh cahaya UV.

Vitamin E - Sebagai antioksidan larut lemak utama yang menghalang pengoksidaan lipid dan menghapuskan radikal bebas. Memberikan perlindungan UV serta mengurangkan kesan-kesan foto-penuaan.

Siapakah yang digalakkan untuk mengambil Pynocare?
- Individu yang mengambil berat terhadap masalah kulit
- Individu yang sering terdedah kepada pancaran matahari
- Individu yang gemarkan aktiviti luar


Berapakah dos yang disarankan?
 DUA kapsul sehari selepas makan

Menarik kan produk ni. Lagipun produk dari Bio-Life ni memnag diyakini dan sangat bagus untuk diambil. Pynocare kombinasi ramuan tumbuhan semulajadi yang dapat melindungi kulit daripada penuaan pra-matang, tona kulit yang tidak sekata.


Kalau korang nak cuba produk Pynocar Bio-Life ni, boleh dapatkan di
Lazada : http://Biolife.2.vu/Lazada-Pynocare
CARiNG : http://Biolife.2.vu/CARiNG-Pynocare
Watsons : http://Biolife.2.vu/Watsons-Pynocare
hai assalammulaikum

Perfume Far Away Glamour Dari Avon - Ya, nad masih lagi manggunakan produk Avon. Baru-baru ni, Avon ade keluarkan perfume terbaru, yang lebih glamour, wangi dan cantik design dia. Muka dah lawa, baju dah cantik, mestilah nak bau harum kan. Demi melihatkan anda nampak anggun, dengan bauan yang menarik  Avon memperkenalkan Perfume Far Away Glamour.


Nampak tak bentuk botol dia..menarik bukan..Bauan dia jangan cakapla, memang wangi..

Bauan harum Far Away Glamour ni adalah daripada bauan kehebatan Vanilla Madagascar bersama kesegaran bungaan floriental, haruman glamor ini turut mengetengahkan sentuhan akkord anggur hitam dan kesturi yang mendakapmu penuh keayuan serba glamor setiap kali menyemburkannya.

Amat sesuai untuk momen glamor anda, ia juga boleh digunakan saat bercuti atau ke majlis malam hari. Wangian ini turut tersedia dalam bekas Purse Spray 10ml supaya anda kekal harum, ke mana sahaja, bila-bila masa.

Far Away Glamour Eau de Parfum Spray oleh Avon
•Wangian anggun yang kekal lama ini meraikan gaya hidup glamor
•Sebahagian dari rangkaian haruman Avon Far Away
•Dilancarkan pada 1 September 2019
•RM69.00 WM/ RM79.35 EM










Sebelum ni,  Far Away hanya ada tiga jenis bauan sahaja dan Far Away Glamour (warna hitam)  merupakan edisi baru dari jenama haruman Avon #1 dunia, Far Away.

Bestnya, sempena pelancaran baru ini, Avon turut memperkenalkan wajah baru yang lebih moden buat koleksi ini iaitu Far Away Classic, Far Away Gold dan Far Away Infinity. 

Siapa yang menggunakan perfume Far away ni,  taula wajah dia sebelum ni macam mana,  nampak biasa sahaja. Sekarang nampak elegant,  dan moden.

Hiduplah penuh glamor. Far Away Glamour Eau de Parfum Spray 50ml dan Far Away Glamour Purse Spray 10ml . Dapatkannya dari mana-mana Wakil Avon, Butik Kecantikan AVON atau menerusi atas talian di shop.avon.my. Untuk maklumat lanjut, hubungi talian bebas tol AVON di 1-800-18-AVON (2866).

hai assalammualaikum

Prego Sos Pasta Makaroni Dan Keju Yang Pekat Dan Sedap - Asyik makan nasi je,  bosan juga kadang-kadang. Bila dah bosan,  cari makanan yang tak melibatkan nasi tapi mengenyangkan. Selalunya pilihan nad mestilah western macam pasta,  macaroni tu semua. Sebab tu nad selalu simpan stok Prego ni dekat rumah. Wajib ada ok.. Kadang anak nak makan tak kira masa. Lagi pun Prego ni mudah disediakan, campak-campak dah siap. Apa nad suka dengan Prego sebab semua sos dia sedap..Terbaru,  Prego ada keluarkan sos Makaroni dan Keju.. Perghh.. keju guyss.. kejuu..Apa lagi terus nad dapatkan sos terbaru ni.


Sos Terbaharu Prego, Sos Pasta Makaroni Dan Keju 

Selalunya kalau buat pasta atau macaroni ni, memang akan letak keju. Siapa yang gila keju macam nad, kita geng, lagi sedap kan bila ada keju ni..Bila Prego buat sos Mac n Cheese ni, senang..tak perlu beli cheese lain dah..cukup sos ni je yang ada.

Makaroni dan keju atau Mac n cheese, atau Maccheroni al formaggio!!, hah gitu nama dia. Tak kisahla apa sahaja nama dia, kalau dah namanya keju meleleh dan sos putih digabung dengan makaroni atau pasta memang menjadi kegilaan ok.



Prego Penyelamat Ketika Lapar Atau Pening Nak Fikir Menu

Selalunya yang masak dalam rumah ni memang nad la, siapa lagi. Selalunya, nak kenyang , memang masak nasi dan beberapa lauk. Memang banyak habiskan masa dalam satu jam juga untuk siapkan beberapa hidangan. Lagipun takkan hari-hari menu yang sama je kan, mesti nak cuba pelbagai resipi, asalkan dapat memuaskan hati dan mengenyangkan orang tersayang.

Bagi wanita yang bekerja , mesti ada yang tak sempat masak disebabkan kehidupan yang terlalu sibuk, dan pelu membahagikan masa antara kerjaya dan keluarga, apatah lagi tugas menjadi ibu, kawan, isteri, anak perempuan, kakak, atau adik dan pekerja pada masa yang sama. Jadi, mereka tidak ada masa dan sentiasa mencari jalan penyelesaian yang mudah, terutamanya apabila perlu menyediakan makanan buat keluarga atau diri sendiri. Takkan nak beli makanan dekat luar je selalu kan. Sekali sekala nak masak sendiri juga kan.


Jadi, nak mudah dan senang, Prego la penyelamat ketika lapar, sebab senang dan cepat dimasak.

May Lim selaku Pengarah Urusan Campbell Sounth East Asia Sdn Bhd berkata " Para ibu di luar sana tahu bahawa tiada yang dapat menandangi masakan di rumah. Merak sering tercari-cari cara untuk menyediakan hidangan yang mengenyangkan, namun senang untuk dimasak buat keluarga tersayang. Mereka lebih suka masakan yang senang dan cepat dimasak serta mempunyai rasa yang lazat. Prego Sos Pasta Makaroni & Keju menawarkan para ibu pilihan yang mudah untuk masak dalam masa yang singkat "

Lagi satu masalah surirumah ni macam nad, setiap hari  memang pening nak fikir menu apa untuk dimakan. Sebab tu, bila dah jemu makan nasi, atau dah tak tau nak masak lauk apa, nad masak pasta dari Prego ni. Anak-anak dan suami makan je, sebab memang sedap dan mengenyangkan.




Bagusnya, sebab ia mudah disediakan,hanya 10 minit sahaja dah siap. Cuma, kadang kita kene kreatif, tambah banyak bahan, seperti daging, sosej, cendawan atau apa sahaja yang nampak kelainan. Kalau malas sangat, buat je rebus makaroni atau spaghetti dan tambah sahaja sos Prego dah cukup dan sedap dimakan.


Bila masak Prego ni, nad suka masak dengan anak. Fariza memang suka memasak ni. Sebab masak Prego senang dan tak susah, tak renyah, memang seronok dapat masak bersama dengan anak.





Makaroni Dan Keju Yang Pekat Dan Sedap

Lagi nak mudah, bila Prego dah keluarkan sos baru Makaroni dan Keju ni, sebab tak perlu beli cheese lain. Cukup satu botol ni buat korang tak keruan nak makan..hehee..Cheese banyak oii..pekat giler..




Korang cubalah rasa..memang terbaik!! Prego Sos Pasta Makaroni & keju baharu ini boleh didapati di pasar raya besar dan pasar raya seluruh negara dengan harga RM 6.49 setin.
hai assalammualaikum

Sabun Manjabath, Sabun Homemade Yang Natural - Korang mesti suka kan guna barang yang natural, takde chemical atau sebarang bahan lain dalam sesuatu produk. Kalau boleh nak natural je, lagi sihat dan elok digunakan, serta selamat untuk kulit kita. Pertama kali nad tengok sabun handmade ni, iaitu sabun dari Manjabath. Comel sangat bentuk sabun ni.


Nampak tak bentuk dia, macam kuih pun ada..ehhee.. Tapi sebenarnya sabun. Seni kan diaorang buat bentuk macam ni. Cara mereka memanipulasi warna, bentuk dan wangian untuk menghasilkan bar yang kelihatan cantik untuk digunakan dan dipamerkan amat mengagumkan.


Meh tengok dekat, apa yang korang nampak..Ya, ada nampak oat kan. Yang ni Lavender Oat Soap. Bau dia wangi sangat. Tau kan oat memnag elok dekat kulit kita. Kreatif kan diaorang buat sabun homemade macam ni. Nampak sangat oat dia. Nad dah guna yang ni..memang best. Lembut je kulit nad pakai sabun ni.


Yang ni pulak Calendula dan Charcoal Soap. Yang ni nad tak guna lagi, tapi tau mesti best juga ni..

Banyak kelebihan pakai sabun homemade ni. Wangian yg digunakan utk sabun homemade adalah dari minyak esensial . Ini memberikan kesan aromaterapi yang besar dan santai untuk minda dan tubuh. Minyak esensial juga memiliki sifat antibakteri yang baik untuk tubuh, dan juga bagi mereka yg mempunyai masalah penyakit kulit

Sabun biasa menggunakan warna sintetik yang berbahaya bagi kulit dalam jangka masa panjang. Manakala sabun homemade mengandung warna-warna semulajadi yg diperoleh dari sumber aslinya dan bertaraf "food gred". Contohnya, sabun biru karena telah dibuat dari ekstrak lavender.

Buih yang banyak bila menggunakan sabun biasa boleh menyebabkan kerosakan pada kulit kerana mengandung beberapa bahan kimia berbahaya. Sabun organik bila digunakan buihnya halus dan sedikit , tidak memedihkan mata dan kulit rasa segar , lembab dan halus jika diguna berterusan.

Pemilihan sabun organik/ homemade adalah TERBAIK kerana tidak mengadungi bahan chemicals terlarang dan berlebihan yg boleh merosakan kulit dlm jangka masa panjang.

Kornag nak cuba sabun homemade ni, boleh ke
Facebook; https://www.facebook.com/manjabath/
Instagram: https://www.instagram.com/manjabath/

hai assalammualaikum

Teh Boh Digemari Ramai Walaupun Sudah 90 Tahun - Teringat dulu, zaman kanak-kanak, mak selalu sediakan sarapan pagi atau minum malam dengan air teh BOH. Kitaorang adik beradik, cepat-cepat duduk, dengan cawan masing-masing. Lepas tu, ambil biskut dan cicah. Sambil makan, sambil berborak...rindu sangat waktu tu. Sebenarnya sampai sekarang nad masih buat pun, dengan anak sendiri la..hehee..Teh BOH memang digemari walaupun sudah 90 tahun lamanya. Minuman teh yang menyegarkan dan sedap dinikmati dengan apa sahaja makanan, seperti nasi lemak, kuih, pencuci mulut dan macam-macam lagi.


Teh Boh Digemari Ramai Walaupun Sudah 90 Tahun, Ada BOH Ada Ummph!!

Teh BOH minuman teh popular sejak 1929 lagi. BOH telah wujud selama 90 tahun dan masih kukuh "Experteas" dan merupakan jenama untuk setiap generasi. Teh BOH ni telah menjadi air minuman ruji masyarakat Malaysia, tidak kira Melayu, China dan India. Ia telah menjadi sebahagian daripada keluarga sejak zaman nenek moyang lagi. Nad pasti, air teh BOH ni ada di simpan di setiap rumah di Malaysia.


Minuman ini digemari kerana aromanya yang memikat. Aroma teh BOH sememangnya menjanjikan kelainan rasa dan keunikan tersendiri. Rasanya yang sedap, masih tidak berubah, warnanya yang menarik, dan ketika menikmati air ini, memang dapat melegakan tekak dan menghangatkan badan. Sekali minum, memang rasa Ummph!!!!..


Teh BOH dihasilkan di Cameron Highlands

Korang mesti tau dari mana teh BOH ni dihasilkan. Semestinya tempat percutian yang digemari ramai iaitu Cameron Highlands. Salah satu tempat yang wajib pergi apabila bercuti di Cameron Highlands ialah Ladang Teh Sungai Palas. Teruja sangat kan melihat ladang teh yang menghijau, landskap yang menakjubkan dan pemandangan panorama yang menakjubkan, ladang teh benar-benar indah.

Cameron Highlands adalah salah satu tempat pertanian yang paling subur di negara ini, yang mempunyai semua ciri-ciri yang sesuai untuk meningkatkan teh yang luar biasa. Dengan persekitaran tanah tinggi beriklim nyaman dan tanah yang subur serta kepakaran yang diwarisi turun temurun telah menghasilkan teh BOH yang cukup istimewa dengan aroma dan ciri-ciri tersendiri.


Teh BOH diproses dengan teliti untuk mendapatkan kualiti teh yang bagus. BOH menggunakan gabungan kaedah tradisional dan moden untuk menuai dan menghasilkan teh asli yang asli, rasa dan aroma tersendiri.


Dengan Potbag BOH, Minuman Teh Mudah Disediakan

Kalau dulu, teh BOH keluar dalam bentuk serbuk, kemudian dikeluarkan dalam bentuk uncang atau potbag. Minuman teh jadi bertambah mudah disediakan dengan hanya memasukkan teabag ke dalam sebuah teko, dan rendamkan dengan air panas. Kemudian ditambah sedikit gula bagi menambah kemanisan air teh, Siap!!..Dah boleh dihidangkan. Satu potbag BOH cukup untuk satu teko dan diminum beramai-ramai. Potbag nampak sahaja kecil tetapi ia membawa kehangatan dan
kebahagiaan untuk semua generasi.



BOH Menjadi Sebahagian Isi Rumah 

Sampai sekarang, nad dah bekeluarga pun masih minum air teh BOH ni. Suami nad memang gila kan air teh lagi-lagi teh BOH ni. Stok dekat rumah memang sentiasa ada, tak pernah tak ada. Pada nad, BOH dapat menyatukan keluarga dan memberi ikatan yang kuat sebab semua orang suka dengan teh BOH. Sampai anak-anak sendiri suka minum air teh ni. Anak-anak ikut cara mak waktu kecik. Minum air teh dengan biskut..hehee..


Kemana-mana sahaja, pasti akan ada minuman teh ni. Kepekatan, keunikan dan perisanya, telah menghasilkan teh keemasan kepada mereka yang ingin menikmati masa-masa yang teristimewa bersama keluarga dan sahabat handai. Yang pastinya, Ummph dikongsi bersama. Tanpa teh BOH, rasa tak lengkap je. Bila tetamu datang ke rumah, pasti minuman teh BOH ni akan dihidangkan. Sambil minum, sambil berborak menghabiskan masa bersama.


Ketika buat kerja pun, nad menikmati dengan secawan teh BOH..Masa tu, rasa dapat pulak banyak idea, dan kerja dengan keadaan yang tenang.

BOH telah menjadi sebahagian daripada isi rumah dan menjadi kegemaran semua orang, bukan sahaja orang tua, dewasa, malah anak-anak dapat menikmati air teh ini. BOH dapat memupuk perpaduan dan mewujudkan keseragaman di kalangan orang yang tersayang.


Teh BOH Boleh Dinikmati Pelbagai Cara

Sebenarnya, air teh ni bukan diminum sebagai  air teh biasa sahaja, malah boleh dinikmati dengan banyak cara. Antaranya, air yang nad buat ni, air teh BOH ditambah dengan halia dan madu. Cara ni bagi membuang angin dalam badan.

Banyak lagi cara, seperti teh ais lemon, teh susu, dan macam-macam lagi.


Teh BOH memang digemari walaupun sudah 90 tahun lamanya. Tidak sah bagi masyarakat Malaysia jika tidak menikmati teh tarik dalam sehari. Ia seperti minuman wajib bagi rakyat Malaysia. Minuman teh yang menyegarkan dan sedap dinikmati pada bila-bila masa sahaja, sama ada pagi,petang atau malam. Teh BOH sudah terkenal bukan sahaja di Malaysia, malah di luar negara.


Untuk ketahui lebih lanjut berkenaan BOH boleh layari
Website: https://bohtea.com/
Facebook: https://www.facebook.com/BohTeaMalaysia/
Instagram: https://www.instagram.com/bohteamalaysia/