Articles by "review product"
Showing posts with label review product. Show all posts
hai assalammualaikum


Alamak Muka Berkedut, Jangan Bimbang, Murad Dew A Little, Bentuk Kecik Tapi Mampu Atasi Masalah Kedut Dan Garis Halus

Murad Dew A little Travel Pack - Kita ni kalau boleh nak kekal cantik, nak nampak muda walaupun usia semakin meningkat ni. Biar orang cakap, " cantiknya muka ko, licinnya kulit, takda kedut pun dekat muka ye walaupun usia ko dah meningkat ni "..hah gituu..Siapa tak kembang kan, kalau kawan cakap macam tu..hahaha. Cuba korang belek-belek muka korang tu dekat cermin, ada tak kedut atau garis halus dekat muka tu. Kalau ada, cepat-cepatla cari produk yang mampu atasi masalah kedut dan garis halus ni. Hah!!, jangan risau, nad nak kenalkan korang dengan produk Murad Dew A Little Mini Pack ni. Kecik molek je, tapi fungsinya wow!!!..

Biasalah, umur dah meningkat, mula la garis-garis halus, kedutan kesan penuaan di wajah ni akan muncul. Itu menandakan kita kurang ambil berat tentang penjagaan wajah. Dengan penggunaan Murad Dew A Little ni, insyallah, ia mampu atasi masalah mengurangkan kedutan dan garis halus di wajah dalam masa 1 minggu jika digunakan secara berterusan.


Murad Dew A Little ni jenis krim warna putih. Teksturnya ringan dan tidak melekit. Bila sapu je dekat muka, terus je meresap ke dalam kulit. Ia mampu memberi penghidratan 24 jam untuk mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedut di muka. Keistimewaan Murad ni ia menggunakan teknologi asid hyaluronik meningkatkan keupayaan kulit untuk menarik dan mengekalkan air untuk penghidratan yang tahan lama. Jadi ia bukan sahaja mengatasi masalah kedutan malah melembapkan muka korang.

Murad Dew A Little ni takda bau wangi ke apa. Bau dia macam ubat gatal warna putih tu..Kalau korang biasa pakai ubat gatal tu la..ehehe..

Cara memakainya:
- Urut secara merata ke muka, leher dan dada secara lembut. Nak lagi bagus, lepas guna Murad A Dew Little ni, boleh gunakan Murad sunscreen di siang hari sahaja untuk melindungi kulit daripada sinaran UV. Ia boleh digunakan pada waktu pagi dan malam.

Kandungan Utama :
- Ekstrak Kelapa : Mengekalkan kelembapan dengan lebih baik untuk menghalang dehidrasi dan menjadikan tekstur kulit lebih licin serta kelihatan lebih muda
- Asid Hyaluronik : Meningkatkan keupayaan kulit untuk menarik dan mengekalkan air jauh kedalam permukaan kulit bagi tujuan penghidratan yang lebih baik dan tahan lama
- Mentega Shea, Alpukat, Bunga Matahari dan Minyak Buah Zaitun : Membantu memulihkan kelembutan kulit dan menjadikan kulit lebih sihat.

Produk ni juga bebas daripada paraben, sulfat , gluten dan phthalates. Jadi selamat nak digunakan. Lagipun , produk Murad ni dibuat oleh Howard Murad iaitu ahli dermatologi yang disahkan oleh lembaga, ahli farmasi terlatih dan Profesor Klinikal Perubatan di Sekolah Perubatan Geffen, UCLA. Sebab tu nama produk ni Murad..hehee.

Murad Dew A little sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Tak kira kulit jenis
- Kering
- Kombinasi
- Normal
- Sensitif.


Dalam gambar, nampak je macam besar, tapi sebenarnya ia didatangkan dengan saiz mini edisi terhad yang ringan, comel sangat. Saiz kecil yang mudah dibawa ke mana sahaja. Jadi peneman setia bila keluar bercuti. Memang boleh je sumbat dalam beg.

Nad tau pasal Murad ni pun daripada kawan. Kawan cakap produk skincare Murad ni memang bagus. Ada kawan nad memang pengguna Murad ni. Nad tengok muka dia pun cantik je, takde kedutan di muka. Muka maintain awek muda je walaupun anak dah tiga..fuh..


Murad Dew A Little Saiz Mini ni merupakan " Bestselling Hydro-Dynamic Ultimate Moisture " dengan harganya hanya RM88. Nampak je macam mahal, tapi bagus.

Selain Murad Dew A little ni, jenama Murad ada pelbagai skincare lain..korang kalau rasa nak cuba, boleh je ke
Website https://www.murad.com.my/
                https://www.murad.com.my/dew-a-little
Instagram: https://www.instagram.com/muradmalaysia

hai assalammualaikum

Alamak, Kotor Dah Baju, Macam Mana Nak Buat!!, MistBreeze Magic Stain Remover Selesaikan Masalah Anda!!

MistBreeze Magic Stain Remover, Hilangkan Kotoran Dengan Pantas - Pernah tak terjadi dekat korang, tengah makan, tiba-tiba kuah terkena baju atau tudung, tengah suap anak, tertumpah pulak makanan. Lepas tu risau, kotoran tak hilang walaupun dah cuci guna sabun. Makin buat baju belang adalah. Lagi-lagi baju putih weii!!.. Ada tu pulak, karpet atau sofa, haish masalah betul. Kalau boleh, nak je ada produk yang boleh hilangkan kotoran dengan pantas. Yeszaa!! ada je you alls, produk yang boleh hilangkan kotoran degil tu dekat baju, tudung, carpet, rugs dan sofa, asalkan fabrik ni. MistBreeze Magic Stain Remover teman setia korang lepas ni. Mesti korang puas hati dengan keberkesanan dia menghilangkan kotoran.


Nad pernah je alami situasi macam nad cakap di atas, lagi makan dengan anak-anak. Budak-budak paham jela, kalau tak comot tak sah. Kalau basuh pun belum tentu hilang, kena rendam banyak kali, berus, baru hilang..Memang payah bila dah jadi macam tu. sampaila kawan kenalkan dengan MistBreeze Magic Stain Remover ni. Magic memang magic.

Mula, nad tak percaya sangat produk macam ni, betul ke boleh hilang sekelip mata. Hey, payahla. Sekali nad cubala dekat tudung putih. Ya, putih you alls, ank tunjukkan keberkesanan dia hilangkan kotoran. Nad tuang kicap dekat tudung ni..hahhaa..Kicap weii, hitam pekat tu kena dekat tudung putih atau baju putih..bayangkanla..hahaha..




Lepas tu nad spray dekat MistBreeze Magic Stain Remover ni. Lepas tu dap-dap kan dengan tisu basah..pergh hilang kau..putih seperti sediakala..suka giler..senang hati pasni tak risau denga kotoran bila ada MistBreeze Magic Strain Remover ni.


Korang boleh tengok video nad buat ni..


Ada juga nad buat dekat karpet..Bersih, kotoran hilang sekelip mata je.

MistBreeze Magic Strain Remover ni bukan sahaja boleh digunakan untuk baju, tudung dan karpet, malah boleh digunakan untuk sofa, rak, yang mana ia adalah kain fabrik..Ingat tau kain Fabrik je ..hehee..

Bahan yang digunakan pun baking soda, oxygen bleach, hydrogen proxid, lemon juice dan natural soap.


Harga untuk Magic Strain Remover ni cuma RM20 untik 30ml.

Sangat comel dan mudah dibawa ke mana sahaja. Wajib ada dalam beg ok.

Kalau rasa berkenan, nak order boleh whatsup 01151179905 .

hai assalammualaikum

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Melembapkan dan Merawat Kulit

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Melembapkan dan Merawat Kulit - Sana sini nad nampak kawan-kawan nad pakai aqua whitening cream produk dari Korea ni. Memang bila tengok video diaorang pakai produk ni, nad jadi tertarik, sebab produk ni ada magic. Bukan magic terus pakai jadi cantik, magic produk ni bila pakai, ia mengeluarkan titisan air. Mula tertanya-tanya juga, apa bagusnya produk ni dengan titisan air? Nad baca feedback diaorang, produk ni bukan sahaja melembap, malah dapat merawat kulit wajah. Titisan air yang keluar tu la yang dapat menyegarkan dan melembapkan kulit kita sebab ia serap terus ke dalam kulit. Muka sunburn pun boleh hilang dengan produk ni. Apa lagi, terus nad dapatkan Aqua Whitening Cream ni di Hansaegee Nature punya website.


Kalau bab pelembap, nad memang memilih, sebab tak semua pelembap sesuai dengan kulit. Pernah sebelum ni, pelembap nad beli, bukan makin melembap, malah makin buat muka nad berminyak dan tumbuh jerawat..Semenjak tu, nad takut nak pakai pelembap. Jadi, bila kawan-kawan ramai pakai Aqua Whitening Cream ni, terus nad dapatkan. Nak cuba, betul ke dia boleh melembapkan kulit? Nad dapatkan waktu ada promosi. Siap sekali dapat freegift daripada Hansaegee Nature seperti pouch bag,paper beg, pen, coupon discount.

Cuaca dekat Malaysia sekarang, tak menentu, kejap sejuk kejap panas je. Jadi taknak muka jadi kering, carila pelembap muka yang sesuai.


Aqua Whitening Cream, ia dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan dalam dalam kulit, menormalkan tahap kelembapan dalam kulit dan dapat merawat semua jenis kulit seperti kulit berminyak, kulit kering, kemerahan atau sun burn, kulit yang sensitive dan berjerawat, tona kulit tidak sekata dan garisan kedutan di wajah.

Bila sampai je, terus rasa nak pakai..hahaa..Tak menyabar kan. Yela, nak tengok keajaiban titisan air tu.



Tekturnya yang jenis krim, ringan dan tidak melekit. Selepas beberapa sapuan, akan keluar titisan air daripada situ dengan segera pada kulit kita dalam beberapa saat, Magic kan!!.Hah, bila titisan air ni keluar, korang jangan lap dengan kain, tapi korang dap-dap je water drop tu dekat muka sampai dia serap ke dalam muka. Titisan air ni la yang menyegarkan muka, memang amat sesuai ketika cuaca panas. Nad pakai, rasa sejuk dan dingin je dekat muka..hehee



Cara menggunakan Aqua Whitening Cream
- Bersihkan muka terlebih dahulu, lepas tu lap muka. Then, korang boleh sapu Aqua Whitening Cream ni. Tak perlu sapu tebal-tebal, ambil sedikit sahaja dah memadai. Sapu di bahagian muka dan leher. Dalam masa beberapa saat, titisan air akan kelur. Dap-dap kan sahaja titisan air tu sehingga ia serap ke dalam kulit.



Korang boleh cuba dulu dekat tangan, nak tengok sama ada sesuai atau tidak dengan kulit korang. Tengok sama ada, ia beri kesan iritasi atau tidak. Kalau takda, bolehla pakai terus dekat muka. Biasalah, kulit kita ni lain-lain.

Nad tak rasa was-was pilih Aqua Whitening Cream ni sebagai pelembap, sebab nad tau produk korea ni kebanyakannya diperbuat daripada bahan semulajadi. Ia mengandungi Minyak Benih Camellia Japonica yang membantu melembapkan kulit, tidak menyekat liang kulit dan menghalang daripada jerawat. Ia juga dapat mencerah, dan merawat kulit daripada kering dan sunburn.

Ia juga mempunyai Niacinamide juga dikenali sebagai vitamin B3, yang mana kita tau ia sangat bermanfaat untuk penuaan kulit sebagai agen pemutihan, membantu menyeratakan tona kulit yang tidak sekata, memutih, membersih dan merawat kulit sensitif.

Bahan semulajadi seperti Niacinamide, Ekstrak Root Angelica Acutiloba, Minyak Benih Camellia Japonica, Ekstrak Cicidium Officinale Root, Ekstrak Buah-buahan Florida Gardenia, Ekstrak Ekstrak Paeonia Albiflora, Ekstrak Daun Ekstrak Pinus Densiflora, Prunus Armeniaca (Apricot) Minyak Kernel, Ekstrak Rehmannia Chinensis dan sebagainya.

Testimoni Nad Menggunakan Aqua Whitening Cream


Nad dah gunakan selama dua minggu Aqua whitening Cream ni, dan ia memang sesuai dan serasi dengan muka nad. hari demi har, nad boleh rasa muka nad semakin lembap dan tidak kering. Nad guna pada waktu pagi dan malam. Setiap kali keluar, nad tak lupa pakai, untuk elak muka daripada cahaya matahari. Bila nad pakai Aqua ni pun, makeup nad nampak smooth je. Oh produk ni pun boleh memutihkan kulit, kan nama dia whitening cream..ehehe. Muka pun makin berseri lepas pakai ni. Muka nad pun dah kurang berminyak sejak pakai Aqua Whitening Cream ni.

Sesuai Semua Jenis Kulit Untuk Wanita Dan Lelaki

Nad sarankan, mereka yang ada masalah kulit sensitif, kulit mudah terkena sunburn, kulit kering, kulit berminyak dan apa sahaja, baik pakai Aqua Whitening Cream ni. Memang best. Memang sesuai untuk semua jenis kulit dan bukan sahaja orang perempaun boleh guna, orang lelaki pun boleh. Yang suka travel, yang kerja dekat luar, yang kerja dekat aircond, lagi memerlukan pelembap.

Kalau korang nak, korang boleh je terjah



Aqua Whitening Cream, Krim Berasaskan Water drop (50ml)
Company name: Hansaegee Nature
Website: www.hansaegee.com/shop
Instagram: https://www.instagram.com/hansaegeenature/
Facebook: https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Youtube : https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia
hai assalammualaikum

Agen hantar Lazz Susu Kambing yang kita order depan ruamh

Stok Lazz Susu Kambing Minuman Berkhasiat Sentiasa Ada Di Rumah, Mudah Dengan Lazzdelivery

Stok Lazz Susu Kambing Minuman Berkhasiat Sentiasa Ada Di Rumah, Mudah Dengan Lazzdelivery, Duduk Rumah, Pengedar Yang Hantar - Kalau korang nak tau, nad dari mengandung dah amalkan minum Lazz Susu Kambing ni. Pernah nad tulis entry dekat SINI ( klik nak tau lebih lanjut tentang kebaikan Lazz Susu Kambing Semasa Mengandung ). Nad sambung terus masa berpantang dan sampai sekarang sebagai milkbooster, tambah susu badan. Stok Lazz susu kambing memang sentiasa ada dekat rumah. Mudah sekarang nak dapatkan stok bila ada Lazzdelivery ni.

www.lazzdelivery.com

Lazz untuk milkbooster

Stok susu Lazz kena sentiasa ada dekat rumah. Bila tinggal sikit je, terus order cepat-cepat dekat website www.lazzdelivery.com. Isi borang dan nanti ada pengedar dia whatsup dan terus hantar dekat rumah. Cepat, tak perlu tunggu lama nak dapatkan stok susu Lazz, tak perlu ke kedai. Tunggu rumah sahaja, sama ada hari korang order dia akan sampai atau esoknya, waktu pagi dia hantar susu Lazz kambing ni...hehe..senang kerja nad kan. Macam nad, order petang, dia hantar esok pagi pukul 10 pagi dekat rumah. Agen pun ramah sangat, siap suggest susu mana yang bersesuaian  untuk nad , ibu menyusu ni. Tiada caj tambahan dikenakan.

Seisi Keluarga boleh minum Lazz susu kambing

Lazz Susu Kambing Sebagai Milkbooster Untuk Ibu Menyusu

Nad ambil susu Lazz sebagai milkbooster, nak tambah susu badan. Nad bukan susukan seorang anak tapi dua orang anak. Sebab tu kurus sangat haishh, anak duk sedut je..hahaha. Jadi nad kena minum susu berkhasiat untuk susu badan dan bagi nad bertenaga. Alhamdulillah, sedar tak sedar, si kakak sekarang dah usia 3 tahun, walaupun Fariza masih menyusu, si adik, Farhanah, masih kenyang menyusu badan. Tu maknanya, susu nad sentiasa ada dan penuh. Kadang boleh bengkak bila kakak tak menyusu.

Lagi satu, mak menyusu ni memang nak makan je kan, pulak tu makan apa sahaja sebab lapar. Kadang ibu menyusu ni termakan benda yang berangin atau sejuk, tapi bila minum susu kambing ni bantu kurangkan simptom angin dan sejuk. Bila minum, ia takkan beri kesan ekpada anak sebab susu kambing lazz ni bersifat alkali.

Pacakging baru

Semua orang tau berkenaan keenakan dan kebaikan susu kambing ni. Ia amat sesuai diminum seisi keluarga. Anak dan suami pun minum juga. Lagipun, Lazz susu kambing ni dah keluar dengan packaging baru. Packaging Omar dan Hana. Fariza tengok, lagila dia suka nak minu. Sikit-sikit, " mommy nak susu Omar Hana "..hahaha..jadi dah paham dah dia nak susu apa.

Sebab tu kadang stok cepat habis..ehhee. Pulak tu, Lazz susu kambing ada pelbagai perisa, Lazz Orgamilk, Lazz Kurma, Lazz Choco dan yang paling best, mereka yang suka minum kopi, Lazz ada keluarkan Lazz Cafe. Semua perisa memang sedap.

Susu Lazz Kurang manis, kurang gula

Susu kambing lazz punyai kandungan gula paling rendah (kategori less sugar below 5g) dan rasa tidak manis pun. Sesuai la untuk anak, lagipun susu Lazz, susu natural (hanya kandungan susu kambing yang kekalkan khasiat semulajadi susu kambing sebenar ). Jadi khasiat tu lebih pantas diserap oleh anak..

Lazz cafe paling sedap..siapa addict minum kopi, better ambil ni..berkhasiat

Korang yang suka sangat minum nescafe atau seangkatan denganya, baik ambil je Lazzcafe ni sebab rendah cafein. Kali pertama nad jumpa susu kambing yang ada campuran kurma ni. Ya, ia ada campuran kurma ok..memang bagus sangat. Antara kebaikan yang ada dalam Lazzcafe ni memang sesuai untuk ibu hamil, berpantang, menyusu, juga lelaki dan warga emas. Rasanya memang sedap, lemakberkrim, tak terlalu kuat dan aromanya memang menyenangkan otak ni. Ia dapat memberi tenaga, dan menghilangkan kelesuan, terasa segar je bila minum. Bagi warga emas, Lazzcafe ni pilihan yang baik kerana ada kandungan kalsium dalam campuran ni.

Susu Lazz boleh diambil panas atau sejuk.


Lazz Susu Kambing Boleh Campur-Campur

Sejak ada Lazz Cafe ni, nad memang kerap la amalkan minum susu kambing ni. Sebab boleh campur-campur dengan Lazz Choco atau Lazz Kurma. Yela, selalu kita rasa satu perisa sahaja, kali ni boleh campur-campur. Itu pun agen yang hantar susu lazz ni yang cadangkan.

Lazzchoco+Lazzcafe

Kalau nak rasa mocha, boleh campur satu paket Lazz Cafe dengan dua skop Lazz Choco.

Lazz Kurma + Lazz Cafe

Kalau nak rasa Latte, boleh campur satu paket Lazz Cafe dengan dua skop Lazz Kurma. Serius, sedap sangat.


senang dalam bentuk sachet

Lazz Ada Dalam Bentuk Sachet

Senang bila ada dalam bentuk sachet ni kan. Kalau sebelum ni, memang Lazz Cafe dalm bentuk sachet, tapi sekarang Lazz Orgamilk pun ada dalam bentuk sachet.

Standby susu dimana-mana sahaja

Lazz Orgamilk atau susu kambing pracampuran kurma dalam bentuk sachet, mudah di simpan dan di bawa ke mana sahaja. Boleh standby, bawa Lazz sachet dalam beg. Nak minum, senang, koyak, bancuh dan minum.

Mudah disediakan:
- Untuk Stok susu anak semasa travel
- Untuk ibu menyusu yang kelaparan
- Untuk yang nak elak godaan minum manis di restauran..ehehe
.
Hah!!, bagus kan Lazz susu kambing ni. Dahla sesuai untuk seisi keluarga, mempunyai pelbagai perisa, dalam bentuk sachet yang mudah dibawa ke mana sahaja dan boleh dicampur bagi menikmati rasa susu yang berbeza.

Order sekarang

Nak order boleh ke
Website : http://www.lazzdelivery.com/
Facebook : https://www.facebook.com/lazzsusukambing/
Instagram : https://www.instagram.com/lazzsusukambinghq/




hai assalammulaikum

Kedai Cermin Mata Murah, Eye Pro Vision William Sungei Wang Viral - Seumur hidup, tak pernah la nak pakai cermin mata, sebab berlagak, cakap mata kita ni elok je, takda rabun ke apa!! Tak pernah juga pergi cek mata dekat kedai mana-mana. Tapi akhirnya tewas,  kena pakai cermin mata juga. Ku ingat ,orang pakai cermin mata ni sebab rabun je, takda benda lain, tapi rupanya ada juga masalah lain seperti silau. Cek mata haritu dekat satu kedai cermin mata murah yang dikatakan viral di Sg Wang, Eye Pro Vision, baru nad tau, nad ada masalah silau yang tinggi dan rabun sedikit. Sayangkan mata oii, jadi ambil la satu spek mata. Nasib murah..Ambil spek mata baru pun sebab lens Alpha Blue 420. Apa lens tu?? Hah!!, baca sampai bawah, mesti kornag nak dapatkan spek mata baru juga dekat kedai ni..hehee.

Kedai Cermin Mata Murah, Eye Pro Vision William Sungei Wang Viral, Tergoda Dengan Lens Alpha Blue 420

Nak dijadikan cerita, sebenarnya, Isnin baru ni, nad ikut suami pergi ke Sungei Wang Plaza dekat Bukit Bintang. Suami nak jumpa client dia, nad apa lagi, jalan-jalan sekitar dalam tu. Naik ke tingkat Ground Floor (G111 ), nampak satu kedai cermin mata, Eye Pro Vision nama dia. Tengok tengah ada promosi bingkai dengan cermin multicoated hanya RM65. Dalam masa yang sama, nad memang nak cek mata nad. Tak pernah cek kan!!! Sebab selama nad mengadap laptop, telefon, nad kadang sakit mata, mata kabur, kadang tu pening.








Lepas tu disapa dengan orang chinese ni. Muka dia sebiji macam Jae Suk Running Man. Masa mula nampak, tengok eh Jae Suk ke?..haha. Kalau la dapat tengok Jae suk depan-depan, mesti seronok giler, dapat jumpa klon dia pun jadila..hahaha..Dia mulala cakap, tengah ada promosi, spek banyak pilihan, lebih 4000 jenis cermin mata ada. Ada yang jenis bingkai boleh lentur, ada cermin yang bulat, petak, eh semua ada la.

Nad ni dengar je la dia cakap. Lepas tu, nad tanya la dekat dia, kalau macam nad jenis tak rabun, tapi nak pakai spek mata, boleh ke? Alah kadang kan orang trend pakai cermin mata ni. Lepas tu dia cadangkan, boleh, tapi lens guna Alpha Blue 420. Apa benda pulak la tu kan..Nad ni memang la tak tau bab-bab cermin ni la. Tak pernah pakai. Sekali dia offer untuk tunjuk apa kelebihan lens Alpha Blue 420 ni. Hah!!, kita ikut jela..walaupun sebenarnya malas nak dengar..hahaa.

Kelebihan Lens Alpha Blue 420



Tapi, nak tau juga kan, yela mana tau ada rakan-rakan nad tengah cari cermin mata, atau sama situasi dengan nad, nak pakai cermin mata, jadi kita dengarkan jela. Nama chinese ni William. Dia owner kedai cermin mata ni rupanya..huhu. Tapi nad tengok macam Jae Seuk..haahhaa..

Gigih dia terangkan kelebihan Lens Alpha Blue 420 ni, dan nad terus terdiam, terkaku tengok demo dia pasal Apla Blue ni. Mana taknya, korang boleh tengok video nad post ni, giler tak terkejut. Tergoda terus tau tengok cermin ni.



Kelebihan Lens Alpha Blue 420 yang korang kena tau;
- anti silau malam ( macam lampu kereta, tengah drive kadang lampu kereta orang lain terang sangat)
- anti silau untuk pekerja atau pelajar yang mengadap kerja depan laptop, komputer, dan smartphone. Hah!!, ni nad la, kerja 24 jam dengan semua ni.
- 100% block sinar uv dan ultra ungu ( UV420 ).
- Tahan lasak, diketuk banyak kali pun tak pecah, tak calar.
- Mudah dibersihkan daripada ekkotoran, seperti pen marker, tapak tangan.

Hah!!, masa ni nad dah rasa, " ok aku kena dapatkan satu spek "..Nad kerja depan laptop dan smartphone hampir 24 jam, dan setiap hari. Memang bila buat kerja dalam gelap, cahaya lampu dari laptop dan telefon buat mata sakit dan pening kepala. Lens ni memang sesuai sangat untuk nad. Sayangkan mata oii..Pakai waktu nak buat kerja jela.


Harga Alpha Blue 420

Dalam hati, berapa la agaknya harga lens ni ye? Tanya la William, harga macam mana pulak? William kata, harga asal RM250,  tapi promosi, harga cuma RM125 je. Dari harga promosi RM65, tambah RM60 je untuk Aplha Blue 420 ni. Macam tak caya je. Yela, mana taknya dahla canggih sangat cermin dia, sekali harga tambah RM60 jerr..Mana nak dapat kedai lain dengan harga macam ni.


Serius nad cakap, memang nad tak pernah tau harga cermin mata ni berapa, sebab tak pernah pakai cermin mata, tapi nad dengar daripada kawan-kawan nad yang pakai cermin mata, diaorang semua cakap harga mahal, lebih daripada RM150 ke atas.

Alpha blue ni rabun boleh sampai 400 nad rasa William cakap, tapi kalau lebih dari tu, kena tambah sikit duit kot.

Cermin Mata Siap Dalam Masa 1 Jam


Lepas tu, apa lagi, nad terus cakap nak buat cermin mata la. Mula la pening nak pilih cermin mata yang mana. Semua nampak lawa je. Mintak pendapat mr mafia memang tak dapatla, dia semua tak tau. Mintak pendapat kawan-kawan dekat group..hahaa. Last-last mintak pendapat pekerja perempuan dekat situ. Mujur dia suggest yang lawa-lawa..hahaa. Yang jenis bulat. Layanan yang bagus daripada pekerja dia.


Dah pilih tu, kenala cek mata nad ni. Cek punya cek, rupanya nad ada masalah silau yang tinggi dengan rabun sikit. hey!!, terkejut kita tau..





Lepas tu test tengok huruf dekat depan tv tu. Dia letak satu-satu lens, kejap kabur kejap terang. Pandai-pandaila dia kan..huhu..

Lepas tu, dia mintak, cermin mata nad pilih, dia hantar ke kedai dia yang lain untuk buat terus cermin mata nad ni. Woww!!, hebat, haritu juga boleh dapat. Kita suka, kita suka..hehee. Macam tak caya, dengar daripada kawan, diaorang selalu buat spek mata ambil masa 2 ke 3 hari. Macam ni , memang senangla.

Disebabkan kedai dia ni dah viral, kadang ramai orang datang sini, kena tunggu lama sikit. Sambil tunggu, sambil jalan-jalan dekat situ. Agak-agak satu jam, datang semula kedai ni kan.



Cermin Mata Pertama Nad

Tadaaa, siap dah cermin mata pertama nad sepanjang nad hidup ni..kahkahkah..!!..jangan fikir mata kau ok, silalah cek mata korang weii..Sayang mata lebih ni..Lagi siapa yang mengadap, kerja depan laptop, smartphone ni.




Cantik tak, nad suka, sebab dia bulat. Suka yang bingkai hitam, sebab biar nampak kita pakai cermin mata..hahha. Yang penting dia tak kembangkan tudung ok.


Cari William Kalau Datang kedai Eye Pro Vision Sunger Wang ni!!


Hah!!, apa lagi, korang yang nak buat cermin mata, datangla ke kedai William ni. Kalau boleh jumpa William terus, dia akan terangkan apa yang korang nak tau, lagi pasal Alpha Blue 420 ni. William akan layan korang dengan tiptop sekali..heehee

Nad sarankan korang ambil lens Alpha ni..berguna sangat. Pastikan datang kedai masa tak ramai orang, kalau ramai orang, paham-paham jela. Mujur nad pergi tak ramai orang..nak pilih cermin mata pun senang..hehee.



Nad guna masa nak buat kerja depan telefon atau laptop. Selesa dah mata, terang je dan tak sakit mata.


Ni no contact William, cari dia ye bila datang kedai dia..ehhee. Baru tau, kedai ni la yang viral tu. Viral sebab cermin mata dia murah giler!!, hah!, cepat-cepat promosi sampai bila-bila, sampai takde stok.