Showing posts with label review product
 hai assalammualaikum

Cantik, Sihat Luar Dan Dalam Dengan BeauSiti, Produk Kesihatan Dato Sri Siti Nurhaliza - Setelah 2 tahun kita tak dapat beraya, alhamdulillah tahun ini, kita dapat beraya dengan penuh meriah dan pulang ke kampung halaman. Lagi meriah raya kali ni bila Nad dapat Gift Box Indah Rentas Raya BeauSiti dari Dato Sri Siti Nurhaliza. Sesuai sangat tema ' Indah Rentas Raya ' dengan raya kali ni. Teruja sangat tau nampak isi dalamnya. Raya ni kita cantik dan sihat dengan BeauSiti.

Siapa yang tak kenal dengan Dato Sri Siti Nurhaliza, penyanyi yang dikenali dan diminati ramai. Memiliki suara yang merdu, wajah yang cantik dan penyayang. Dato Sri Siti Nurhaliza yang juga dikenali sebagai Tokti, bukan sahaja berjaya dalam nyanyian, malah kini menjadi usahawan yang berjaya. Selain produk skincare dan makeup Simply Siti, Siti Nurhaliza memperkenalkan produk minuman kesihatan dari BeauSiti iaitu Beautessence, Beaunest dan Beaukids yang bukan sahaja bermanfaat untuk kecantikan bahkan juga kesihatan. 
 hai assalammualaikum

Louisa Scarf, Tudung Mudah Dibentuk, Cantik Dan Selesa - Kalau tengok laci, dah banyak tudung yang ada, tapi tetap juga nak membeli kalau nampak yang berkenan..hehehe. Macam nad banyak dah tudung plain, yang bercorak ni memang tak banyak. Bukan senang nak cari tudung bercorak yang senang dibentuk. Corak lawa tapi kain licin, sangat tak suka. Banyak kali tersalah pilih. Nad kalau boleh tudung ni, paling penting la senang dibentuk, awning on point, barula bila keluar tu takda stress.

Macam biasa aktiviti harian scroll instagram, like kawan punya posting. Lepas tu ternampak kawan nad gayakan satu tudung ni, cantik sangat corak dia. Kawan pakai pun cantik je, apa lagi terus nad ke instagram tudung tu, Louisa Scarf. Masa nad usha tu dia baru buat launching 5 March haritu. 
hai assalammualaikum

Panasonic Lancarkan Pembersih Vakum Pegang Tanpa Wayar Bebas Kusut & Basmi Bakteria yang dinanti-nantikan Seluruh Rakyat Malaysia - Rumah ni kalau boleh, setiap hari kita nak bersihkan, yela, banyak habuk dan kekotoran yang ada terutama sekali rambut dan bulu binatang. Lagi sekarang, kita lebih banyak menghabiskan masa di rumah, situasi jadi lebih mencabar bila ada anak kecil dan juga haiwan peliharaan untuk memastikan ruang kediaman kekal bersih. 

Kalau guna penyapu sahaja, takkan bantu bersihkan sepenuhnya, sebab itu perlu adanya vakum di rumah untuk membersihkan rumah, menyedut habuk-habuk, terutama sekali habuk halus yang sukar nampak dan boleh menyedut rambut serta bulu binatang tanpa tersangkut. 
hai assalammualaikum

Garam SASA Garam No 1 Di Timur Tengah Kini Di  Malaysia - Selepas lebih 50 tahun menguasai 80 peratus pasaran di Timur Tengah   SASA Garam Laut Merah (Garam SASA) yang menjadi  pilihan nombor satu pengguna di sana kini berada di pasaran tempatan.

Garam SASA adalah garam halal berkualiti tinggi di dunia. Dikeluarkan oleh Saudi Automatic Salt Refinery,  Jeddah, Arab Saudi.

Perniagaan itu diasaskan oleh Bin Afif pada 1960 diproses secara tradisional dan dimodenkan secara berperingkat sehingga berjaya mendapat pengiktirafan Pensijilan ISO 22000, Food Safety dan Halal.
 hai assalammualaikum

Dizo Watch 2 Realme, Smartwatch Yang Ku Idamkan - Last nad pakai jam masa sekolah menengah, lepas tu tak pakai jam sebab nak cari yang berkenan di hati tu tak jumpa. Bila dah kawain ni, tengok ramai kawan pakai jam smartwatch yang siap boleh tengok healthy kita, yang siap ada mode sukan. Tertarik pulak tengok jam macam tu, tapi jadi pening sebab banyak pilihan..hehee. Akhirnya nad pilih Dizo Watch 2 Realme, ikut budget yang sesuai dengan duit poket nad dan fungsi menarik.

Ni pun nad dapatlan di shopee Dizo Official Shop. Masa nad beli, diaorang ada buat diskaun, harga dari RM 259, dapat diskaun dalam RM139, sekarang nad tengok harga RM169. Boleh klik https://shp.ee/nhpjyv5
hai assalammualaikum

Leede Shakolat 2 in 1, Minuman Mengenyangkan Dan Bantu Kawal Nafsu Makan - Orang nampak nad kat gambar je kurus, tapi ada bahagian-bahagian badan ni dah naik tau. Anak-anak pun dah mula tegur lagi-lagi bahagian perut buncit. Hahaha. Semenjak dua menjak ni memang nad rasa nak makan je. Perut asyik lapar je. Makan pulak bukan dalam kuantiti yangs ikit tapi banyak.

Bila dah naik badan, hah mula la gelabah. Jadi, kita pun nak kawal makan ni, kita cuba Leedee Shakolat ni. Ni pun sebab kawan yang cadangkan, suruh cuba shakolat ni. Nama pun dah shakolat, mestila minuman coklat, tapi bukan coklat kosong, ada bahan lain yang sangat bagus untu mengenyangkan perut kita dan bantu kawal nafsu makanan. Bila kita makan benda yang mengenyangkan ni, takdala kita nak makan sahaja kan.
hai assalammualaikum

Pelancaran Kempen Sensodyne #ReclaimLifeSmallPleasures Memperkenalkan Sensodyne Repair & Protect Deep Repair  - Nad pasti ramai yang alami masalah gigi sensitif. Bila makan makanan sejuk, manis atau panas, mesti akan rasa sensitif gigi, terasa ngilu. Bila jadi macam ni, nak makan pun rasa tak best kan. Tapi, sebenarnya masalah gigi sensitif ni boleh diatasi tau dengan ubat gigi Sensodyne Repair & Protect Deep Repair.

Baru-baru ni, nad sertai pelancaran virtual kempen Sensodyne #ReclaimLifeSmallPleasures, untuk tau lebih lanjut berkenaan gigi sensitif dan cara mengatasi masalah ini. Banyak info yang nad dapat masa join virtual event ni. 
 hai assalammualaikum

The Pink Stuff, The Miracle Cleaning Paste - Benda ni dah lama viral, tapi nad baru nak cuba. Nampak ramai retweet cleaning paste The Pink Stuff ni, katanya boleh hilangkan kekotoran dengan mudah tanpa perlu sental yang kuat. Jadi kita pun nak cubala, boleh ke hilangkan sikit kotoran belakang bontot periuk kita tu..hehee. Hah terus beli dekat shopee.

The Pink Stuff ni ada banyak jenis, ada jneis cleaning paste macam nad  beli ni, ada jenis spray, jenis cecair, ikutla korang nak yang mana untuk kegunaan apa. Macam and sebab nak guna untuk bontot kuali je, jadi beli yang cleaning paste ni.

hai assalammualaikum

Bonnisan Himalaya Galakkan Pertumbuhan Yang Sihat Dan Tingkatkan Selera Makan Anak - Bila dah jadi ibu, kesihatan anak-anak menjadi perkara utama. Bila anak sakit, kembung perut, sakit perut, dengan anak-anak meragam, memang tak tenang rasa. Lagi satu bila anak susah makan, memang tak senang duduk.

Pernah alami situasi, bila suap makananan dekat anak, anak tolak. Lepas tu dia pilih sendiri makanan mana dia suka. Kebanyakan anak-anak ni tak suka sayur, nasi, makanan yang penting untuk tumbesaran mereka. Nad rasa bukan nad je pernah lalui anak susah makan, ramai dekat luar sana anak yang "picky eater" ni kan. 

 hai assalammualaikum

Supercube Soothe Mist Natural Therapy, Minyak Moden Bantu Legakan Lenguh Badan Dan Pening Kepala - Kalau dulu, minyak urut paling popular minyak gamat, sekarang pun orang ada guna juga, jenis minyak urut yang warna hitam tu untuk urut badan yang lenguh-lenguh. Minyak tu kan jenis melekit dan tak rasa apa sangat. 

Dulu takde pilihan sangat minyak urut, lama-lama orang pun keluarkan macam-macam jenis minyak. Macam nad, suka jenis minyak yang panas, memang sedap kalau pakai bila badan lenguh, pening kepala ke. Lagi best pakai bila masa period, hah paham-paham jela perempuan kalau period, perlukan sesuatu yang hangat. 
 hai assalammualaikum

Glowpeach Produk Kolagen Kesihatan Dan Kecantikan Berasaskan Bahan Organik - Kesihatan dan kecantikan amat penting dan ia perlu seiring dengan kehendak serta gaya hidup masyarakat. Pengambilan produk kolagen selalunya menjadi pilihan masyarakat untuk kekal cantik luar dan dalam.

Berdasarkan kajian dan pengalamannya sendiri, Khaireen Kamarulzaman, 23, seorang bekas pramugari mendapat idea untuk mengeluarkan produk kolagen berasaskan bahan organik iaitu Glowpeach, dalam bentuk minuman yang mudah untuk diamalkan.
 hai assalammualaikum

Pelancaran Produk Kesihatan Seisi Keluarga, Figura Coffee Latte - Baru-baru ni syarikat pengeluar produk kesihatan iaitu Figura ( M ) Sdn Bhd, ( Figura International ), sebuah syarikat milik penuh bumiputera telah melancarkan produk kesihatan terbaru mereka iaitu Figura dan Figura Coffee Latte, produk yang sesuai untuk seisi keluarga di Hotel Flamingo, Ampang, Kuala Lumpur. 

Dalam kehidupan seharian kita, memang memerlukan makanan tambahan untuk kesihatan dalaman dan luaran. Lagi-lagi waktu pandemik sekarang, kesihatan amat penting untuk kita jaga. Untuk memilih makanan tambahan yang bagus, bahan kandungan yang digunakan dalam sesuatu produk itu amat penting. 
 hai assalammualaikum

Dulu Kerja Makan Gaji, Kini Buat RM9 Juta Sebulan Jual Produk Orang Lain - Kalau dulu-dulu, berniaga kena buka kedai atau buat jualan langsung jumpa orang sana sini berjemur bawah matahari bagi flyers dan bisnes kad. Tu pun belum tentu orang nak tengok flyers yang kita bagi.

Tapi kini zaman dah berubah, banyak perniagaan telah beralih ke atas talian (online) melalui social media dan website. Perubahan ini juga telah membuka peluang kepada ramai orang untuk menceburi perniagaan sebab banyak syarikat sekarang ni menawarkan peluang perniagaan bersama mereka tanpa perlu keluarkan modal dan tanpa perlu pegang stok produk. Lagi-lagi Zaman social media ketika ni membuka banyak peluang kepada kita nak jana pendapatan tambahan.
hai assalammualaikum

Crystal Skin, Suplemen Dari Bahan Semulajadi Bagus Untuk Merawat Kulit - Masalah kulit, bukan nad je pernah lalui, ramai pernah lalui. Dari kusam, jerawat, lepas tu parut jerawat dan macam-mcam lagi. Bila ada masalah kulit muka ni, kita akan rasa down, tak yakin nak berhadapan dengan orang lain. Kalau jalan tu rasa nak tunduk je..huhu. Masalah kulit muka bukan berlaku dekat perempuan je, lelaki pun sama. 
hai

Realme Malaysia Lauched First Laptop realme Book - Today, realme Malaysia has officially launched its first laptop, realme Book while announcing its availability in the Malaysian market. Powered by the 11th Gen Intel® Core™ Processor, the realme Book will be offered in three variants through its first sale on Shopee with prices starting from RM2,499 to RM3,499 assured with a two-year warranty. The realme Book comes in two colors which are Real Blue and Real Grey, realme fans will be able to purchase realme Book via Shopee, SENHENG, Courts, and all realme Authorized Stores from 27th August onwards.
 hai assalammualaikum

Tau Tak, Ada Daging Berasaskan Tumbuhan? Daging Dari Phuture Daging - Kita tau, kalau daging je, mesti la datang daripada daging binatang, tak kira la daging lembu ke, daging ayam, daging kambing. Tapi, korang tau tak, ada daging diperbuat daripada tumbuhan, berasakan tumbuhan? Mesti korang rasa macam pelik je, macam tak masuk akal je, dah tumbuhan macam mana nak buat daging..Betul kan!

 hai assalammualaikum

Bubur Supercube Teh Herb - Haritu mr mafia sakit gigi, jadi nad pun buatla bubur. Bubur bukan sebarang bubur, tapi bubur supercube. What? apa tu bubur sueprcube? Bubur tu ada super ke,hahaha...Takla, bubur ni nad masukkan Supercube Ginger Teh Herb. Selalukan nak buat bubur ada tambah halia kan, tapi ni nad ganti dengan supercube ginger. 

 hai assalamualaikum

LAMEEYS Colla-genic Dengan Jus Delima, Rahsia Kecantikan Dalam Dan Luar -  Semua orang mesti nak cantik, nak sihat kan!. Cantik luaran biasa kita guna skincare, makeup, tapi dalaman tak terjaga. Korang tau tak, kunci kecantikan tu bermula dari dalam badan. Dalam badan kita ni ada kolagen tau, tapi semakin usia meningkat, kolagen pun semakin berkurangan. Pengambilan minuman suplement kolagen salah satu cara untuk  kekal cantik dan sihat.
 hai assalammualaikum
 
Kedai Hiasan Rumah KayuHome Terengganu Untuk Peminat Dekorasi Rumah  - Nad ni sekarang tengah mood untuk dekorasi rumah, nak cantikkan rumah. Yela, rumahku syurgaku..hehhee. Bila rumah cantik, kemas, ada konsep tersendiri, mesti la rasa best, rasa tenang. Balik rumah, tengok cantiknya rumah aku. Hah!!, dekorasi rumah ni dapat mempengaruhi jiwa kita juga tau. Setiap orang berlainan citarasa, ada orang suka modern, ada orang suka klasik, english style, macam-macam la.
 
 hai assalammualaikum
 
Tukar Kipas Siling Rosak Ke Kipas Siling Baru Yang Lebih Elegan Jenama Ecoluxe - Kipas siling lama dah hampir setahun juga rosak. Bukan taknak betulkan, tapi setiap kali nak beli kipas siling lain, mesti ada benda lain yang kena bayar dulu. Jadi, selama kipas siling tu rosak, gunalah kipas kaki yang jensi kecik tu. Bayangkanla kipas kecik, letak dekat rumah tamu, tak semua tempat kipas ni dapat ya.
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS