Articles by "review product"
Showing posts with label review product. Show all posts
 hai assalammualaikum
 
Hadiahkan Anak-Anak Dengan Sejadah Dan Telekung, Seronok Diaorang Nak Solat - Fariza, si sulung, sejak kecil tengok mommy solat, bila dah pandai jalan, dah pandai buat macam-macam, sikit-sikit mommy ajak dia duduk sebelah dan solat. Adik pulak, ikut apa kakak buat, memang tak ajar, kakak ikut cakap mommy, adik ikut cara kakak, macam tu la. Sebelum ni pakai telekung budak warna putih dan sejadah kecik yang ada dekat rumah arwah mak mertua ni je.

Hadiahkan Anak-Anak Dengan Sejadah Dan Telekung, Seronok Diaorang Nak Solat

Bila dua-dua dah besar, kakak dah 6 tahun, adik dah 3 tahun, masing-masing dah paham, dan nak solat, jadi mommy pun terfikir nak hadiahkan diaorang sejadah dan telekung pilihan warna masing-masing. Bagi diaorang semangat dan seronok nak solat. Nasib baikla mommy ni ejen buku dan toys Mommyhappy, dapatla diaorang sejadah kanak-kanak waran idaman masing-masing..hehee. 

Ya, dekat mommyhappy ni bukan buku dan toys je, sejadah pun ada. Untung jadi ejen ni. Dapat pulak harga murah. Siapa nak jadi ejen buku dan edutoys kanak-kanak boleh roger nad..hehee..Terpromote pulak..hehee. 

Dapatla mommy hadiahkan anak-anak sejadah, buku,edutoys semua tu.






Ok, ni antara warna dan design sejadah untuk kanak kanak yang ada di Mommyhappy. 

Ada warna ungu, hijau, pink,pink, biru dan merah. Saiz sejadah ni 90cm x 45cm.

Paling best setiap sejadah ni akan dapat buku aktiviti syoknya solat dan buku aktiviti anakku bijak Alif Ba Ta. Hah, mana nak dapat kan, beli sejadah dapat buku. Sejadah pulak design warna warni dan pelbagai, mesti anak-anak seronok kan.

Macam ni la kita nak buat anak-anak rajin untuk solat. Sediakan kelengkapan solat dengan sejadah dan telekung.

Sejadah ni diperbuat dari polyester yang mana ia tahan lama dan tidak mudah rosak atau terkoyak. Kain sangat sejuk dan selesa semasa anak-anak solat. Sejadah ni sesuai untuk lelaki dan perempuan.

Permukaan dia tak licin dan antislip. Memang selamatla. Lagi bagus , sejadah kanak-kanak ni boleh dibasuh dengan tangan atau mesin basuh. 



Nampak muka anak masing-masing seronok. Setiap hari cepat-cepat nak solat. Pastu masing-masing cakap " my blue" , " my pink "..gitu kau.




Bukan sejadah je nak beli, telekung untuk anak-anak pun nad beli. Nad beli telekung ni dekat shopee. Harga murah je, tapi kain berkualiti. Tengok diaorang pakai pun ok je, walaupun besar tapi sesuai je untuk kakakk 6 tahun, adik 3 tahun tu. Kain sejuk dan selesa je.
 
Memang saja beli besar sebab boleh pakai sampai diaorang besar kan..hehee. Harga untuk satu telekung ni RM13.
 
Korang boleh klik dekat sini https://shp.ee/cc8h8tj
 
Macam ni la nak ajak anak-anak solat, bagi diaorang seronok solat. semoga anak-anak mommy jadi anak yang soleh.
 hai assalammualaikum

Sotong Bakar Masak Ala Portugis!!, Guna Pes Ikan Bakar Homemade Siap Annoura - Dah lama tak makan sotong bakar masak ala portugis ni. Dulu kerap makan dekat foodcourt. Lepas tu dah jarang pergi, kerap nampak dekat bazar ramadan. Ni PKP lagi la entah mana nak cari. Sudahnya buatla sendiri. Korang tau tak sotong bakar masak ala portugis ni. Ala yang makanan dia dimasak dalam kertas aluminium, pastu ada daun pisang, ada sayur bendi tu, hah tu la dia. Lama betul nad tak makan tau. 

Kalau diikutkan, bahan-bahan nak membuatnya memang banyak, bawang la, halia, lengkuas, ada tu cili, eh macam-macam la.Tengok macam senang, tapi tu la kadang nak membuatnya tu, aduh bila rajin la..hahaa. Masakan yang banyak bahan ni memang lemah ye nak buat, hahaha. Nak kupas satu-satu, haishh leceh. Kalau boleh semua benda nak siap dah, tinggal bubuh dan masak, senang kerja..hahaaa. 

Sotong Bakar Masak Ala Portugis!!, Guna Pes Ikan Bakar Homemade Siap Annoura

Ternampak pulak kawan kita, Eika post dia masak ikan bakar guna pes dia buat. Dia open order juga, terus nad mintak order. Tengok dia buat ikan bakar tu macam sedap je. Harga untuk satu pes RM10, jadi nad beli dua. Baik beli lebih dari beli satu kang menyesal..hahaa. 


Tengok aja pembngkusan dia, cantik je, siap botol putih ni. Pes dimasukkan dalam botol, pastu boleh simpan peti ais. Botol ni kita boleh recycle semula ye..hehee. Bila dah dapat terus buat sotong bakar masak ala postugis tu. Haritu pun baru pergi pasar beli sotong, ngam sangat la beli pes ni.


Cara penggunaan Original Pes Ikan Bakar Ann Noura
- Bersihkan ikan siakap/ikan merah/ikan jenahak/sotong/udang/kerang. Alas dengan aluminium foil dan lapik dengan daun pisang. Nalk cantik hiasannya, tapi nad duk cari daun pisang, kat pasaraya, takde ye wak, sudahnya pakai aluminium sahaja.
- Selalu nampak masak portugis ni ada sayur bendi kan, hah dapatla sayur bendi ni.
- Tambah sedikit air ke dalam bungkusan pes, tuang dan ratakan pada makan yang nak di masak. Bau pes bau tomyam, sedap. 
- Nad buat, letak sayur bendi dekat kertas aluminium, pastu bubuh pes ikan bakar sikit, kemudian letak sotong, kemudian letak pes ikan bakar dan atas sekali letak sayur bendi lagi.
- Nak lagi sedap, letak daun kunyit & daun limau purut yang sudah dimayang halus. Tapi kita tak jumpa juga daun kunyit, daun limau purut ada, tapi kita tak letak. Cukupla sayur bendi je..ahhaa.
- Lepastu tutup bungkusan aluminum foil tadi. 
- Nak lagi ummphh, perap sekurang-kurangnya setengah jam dan sedia dibakar.


Macam nad bakar guna periuk pemanggang ajaib tu, senang. Kalau sotong ni jangan bakar lama-lama nanti keras.
 
Cadangan: dimasak dalam pemanggang ajaib (magic pan). Biarkan tutup dengan api sederhana-perlahan dalam anggaran 45 minit (bagi ikan).

Jika ada minyak berlebihan, boleh buang dahulu sebelum dibakar bersama ikan.


Ni la rupa sotong bakar masak ala portugis, aumm!! Nampak sedap tak..hehehee. Terliur tak!! 
 
Memang sedap sangat guna pes ni. Cuma pes ni tak pedas sangat, so anak-anak boleh makan. Buka kertas aluminium foil tu keluar bau semerbak sampai anak cakap " wah, cedapnya bau mommy ". Habis semua sotong ni..ehee.
 
Rasa mungkin sedikit berbeza kerana manusia dikurniakan dengan deria rasa yang berlainan.hehee. Mungkin tekak korang rasa kureng bolehla tambah apa yang patut..kita dah ok dah..hehe
 
Pes sesuai untuk aneka makan laut (ikan siakap/ikan merah/ikan jenahak/sotong/udang/kerang) dan pelbagai jenis ikan sungai (keli, talapia dsb).

 
Kalau korang nak cuba masak ala portugis ni, mencari pes ikan bakar yang sedap, boleh la pergi ke

 hai assalammualaikum

Kek Mamasab Combo Jadi Pilihan Dijadikan Kek Harijadi - Kek harijadi untuk tahun ni bagi birthday February, kita beli kek mamasab je..hehehee. 
 
Kenapa beli kek mamasab, kenapa tak beli kek harijadi yang cantik-cantik tu? 

 
Haha, sebabnya, pernah beli kek harijadi satu perisa tu, sudahnya tak habis, sebab tak semua dalam rumah ni suka perisa tu. 
 
Kek mamasab ada ke perisa campur-campur? 
 
Ya Ada, sebab tu terfikir, tahun ni kek harijadi beli kek mamasab combo je..hehehe.

Kita support kakak sayang kita Julia Johari, dia agen mamasab. Terus whatsup dia cakap nak kek mamasab, terus dia bagi katalog. Bila dah bagi katalog memang rambang mata la, susah juga nak pilih ni..hahahha.

Kek Mamasab Combo Jadi Pilihan Dijadikan Kek Harijadi

Sebenarnya nad teringin sangat nak makan nutella tart mamasab tu, tapi tangguhkan dulu sebab fikir, dalam rumah ni tak semua suka coklat. Scroll punya scroll nampak kek mamasab combo ni. Hah, terus cakap, baik order kek ni ada 4 jenis perisa. Semua boleh makan.
 
Kek combo mamasab ni ada perisa Kuih Pandan Gula Melaka, Pecan Butterscotch, Kek Coklat Devil Food Tanpa Keju dan Red Velvet Standard. Bentuk segiempat.

Terus cakap dengan kak Julia Johari, nak kek combo mamasab ni, pada tarikh 12hb. Siap suruh letak perkataan Happy Birthday Daddy dan Farhanah..ehhee.

Terus kak Julia uruskan, bayar apa semua dan tunggulah 12hb.


Hari yang ditiba pun sampai, runner pun sampai petang. Okla, sebab nak sambut pun malam, jadi kita masukkan dalam peti ais dulu. Dibungkus macam dalam gambar tu..ehehe. Siap ade tulisan Happy Birthday.


Malam tu buka, wow kotak dia unicorn. Suka la budak-budak, tengok kotak pun dah lawa..hahaa.





Alhamdulillah, kek dalam keadaan baik, nampak sedap ye, sama macam dalam gambar.

Kasi close up sikit, aummm sedap kan. Cream di atu, cantik je bentuk.

Sebelum-sebelum ni takut nak beli, sebab ramai cakap kek mamasab ni tak sedap. Yela, dah keluarkan banyak-banayka jadi kualiti kek tu kurang. Tapi, tu la, tekak orang lain-lain, kene cuba sendiri baru tau sedap ke tak.

Bagi nad sedap kek mamasab combo ni. Lembut je kek dia. Macam suami dan anak-anak diaorang suka tiga perisa tu, pandan, butterscoth dan red velvet. Coklat kurang sikit bagi diaorang sebab rasa betul coklat, rasa pekat, ada rasa pahit coklat. Kira okla kek mamasab ni, takdela tak sedap sangat macam orang cakap tu.

Sama je macam kain Norwex, nampak mahal, taknak beli, membazir katanya, tapi cuba try dulu, baru tau kenapa dia mahal. Kain bukan sebarang kain, kain tahan lama, tak berkulat, tak amcam kain biasa cepat kotor, berbau tu. Hah!, kalau korang bermiant dengan kain Norwex, boleh whatsup nad https://nrwexnad.wasap.my/ .Eh terpromote pulak..hehehee..

Korang kalau nak cuba kek mamasab ni, boleh je contact kak Julia Johari  contact +60 13-632 7333
hai assalammualaikum
 
Pembasmi Kuman Germ Killer: Cara Nad Membas Kuman Di Dalam Rumah Dengan Mudah - Bila tengok angka covid meningkat sampai 4 ribu,memang menakutkan wei!! Risau? Mestilah risau gila. Dahla virus ni tak nampak, entah mana dia datang, entah mana dia dah tersebar. Walaupun kita dah duduk dalam rumah, belum tentu akan selamat dari virus covid ni. Sebab tu kena selalu bersihkan rumah, pastikan rumah bersih dan guna pembasmi kuman untuk elakkan virus dan bakteria dalam rumah ni. 


Nad bukan setakat jaga diri sendiri dan keluarga, malah nad kongsi benda ni sebab #kitajagakita. Korang kene ada rangkaian produk pembasmi kuman Germ Killer ni dekat rumah. Salah satu cara untuk membasmi kuman dalam rumah dengan mudah.

Pembasmi Kuman Germ Killer

Memang banyak produk pembasmi kuman di luar sana, tapi nad memilih untuk menggunakan produk rangkaian Germ Killer Malaysia ni sebab setiap produk GK-GermKiller® mempunyai formula berasaskan air eksklusif yang memenuhi penggunaan khusus. Formulasi ini sangat selamat di semua permukaan dan tidak membahayakan pengguna. Sangat selamat untuk seisi keluarga.
 


GK-GermKiller®  menggunakan campuran sebatian amonium kuarter (QUATS) sebagai bahan aktif utamanya. QUATS adalah agen kuman yang cepat bertindak dan tidak beracun kepada manusia atau haiwan.  
 
 

Paling tiga produk rangkaian Germ Killer ni sudah lulus testing untuk membunuh 99.9% virus SARS-COV-2 ( sumber www.einpresswire.com ) . Nampak tak badge tu. So tanpa was-was dan yakin dapat gunakan produk Germ Killer ni. Produk Germ Killer juga telah disyorkan oleh Singapore NEA sebagai pembasmi kuman rumah yang berkesan bakteria dan kuman.
 
Disebabkan sekarang waktu PKP, dan kita banyak menghabiskan masa di rumah. Jadi, nad kena pastikan rumah sentiasa bersih. Disebabkan risau, nad bukan pakai satu produk je, nad ambil 4 produk terus yang sesuai digunakan untuk semua permukaan rumah dan isi rumah iaitu GK Hand Sanitiser, GK Concentrate, GK Surface dan GK Air.

GK Hand Sanitiser

 
Semestinya benda pertama yang akan dipandang ialah hand sanitizer ni. Semua tau kan hand sanitiser benda yang sangat penting sekarang. Pergi mana-mana mesti kena bawa hand sanitiser ni. Tangan tempat kita menyentuh semua tempat. Jadi tangan ni anggota penting untuk dijaga dan dibersihkan. 


Memang banyak hand sanitiser dekat luar tu, tapi ada tu tak sesuai dengan tangan kita. Ada hand sanitiser yang sebabkan tangan kering dan mengelupas bila pakai terlalu kerap. Berbeza dengan hand sanitiser Germ Killer ni. 


GK Hand Sanitiser bebas alkohol. Berkesan dan mudah untuk membunuh 99 99% bakteria di tangan. Formulasi bebas alkohol, tidak kering dan sesuai pada kulit sensitif, pada baby dan pets, memang selamat untuk digunakan. Walaupun takde alcohol, tapi dia guna bahan aktif benzalkonium chloride (QUATS) dan sangat berkesan apabila digunakan. Bau dia pun wangi je macam bau bedak baby..hehe. Anak-anak pun suka.

GK Hand Sanitiser ada lock dia dekat bahagian tengah. Jadi, kalau nak gunakan boleh tolak untuk buka lock tu, bila taknak gunakan tolak semula untuk unlock. Selamat kan. Sekarang, kerap guna adalah suami, sebab dia keluar masuk rumah beli barang. Kitaorang pun kadang pakai bila rasa perlu.

GK Concentrate

 
Hah!!, yang ni paling nad suka. Senang sangat nak sanitiser baju, pinggan mangkuk, mainan anak, lantai dan macam-macam lagi. Senang sangat membasmi kuman dalam rumah ni dengan GK Concentrate. Ia boleh digunakan di semua permukaan, supaya sentiasa bersih. GK Concentrate telah diperakui NSF (National Sanitisation Foundation) dan merupakan produk Singapore Green Label.
 
GK Concentrate ™  adalah disinfeksi berasaskan air premium dengan tindakan bakteria spektrum luas yang membunuh sehingga 99,99999% kuman. Sangat berkesan dalam perlindungan 24 jam.


 
Bila tengok lantai ni, 24 jam la kita pijak, dan anak-anak pun main dan baring kat lantai. Memang setiap masa nad vakum dan sapu, tapi tu tak memadai dah bersih ye. Jadi, nad gunakan GK Concentrate untuk pembersihan lantai dengan menghapuskan bakteria dan kuman sekali. Nad masukkan 60ml dalam air dan mop macam biasa.


Bukan tu je, mainan anak pun nak sanitiser. 


 
Baju suami pun nad rendam. Yela, dia paling kerap keluar masuk rumah cari barang. Bila dia balik je, terus nad suruh buka baju dia dan masukkan dalam besen. Bagi sanitiser dulu baju dengan rendam dalam air dan masukkan 60ml GK Concentrate dalam rendaman baju tu. Nak guna dekat mesin basuh pun boleh. 

GK Concentrate juga sangat berkesan dengan high dilution rate 1:80 ( 1ml GK Concentrate campur 80ml air ) untuk soaking  dan ia berkesan untuk membunuh virus dan bakteria. Kalau sekadar nak cuci tanpa soaking macam lantai, tandas, tingkap atau apa-apa boleh guna rate 1:40, 1:20 atau 60ml GK Concentrate.
 
 

Banyak kegunaan GK Concentrate ni sebenarnya. Boleh digunakan dekat tandas, dijadikan sabun basuh pinggan. Hah!!, macam-macam la. Bagus kan!! 

Paling best ia bukan sahaja membersihkan dan membasmi kuman semua permukaan, malah meninggalkan wangian yang menyegarkan. Ia tidak merengsakan kulit, menjadikannya selamat untuk penggunaan harian.

GK Surface


GK Surface ™ mengandungi formula pelbagai tindakan yang membersihkan, membasmi kuman dan melindungi dalam satu langkah mudah. Dengan tindakan bakterisida dan virucidal spektrum luas yang membunuh hingga 99,9999% bakteria, produk ini mudah digunakan dan siap digunakan tanpa perlu dicairkan. 

Kalu bab sembur-sembur memang senang kan kerja..hehee. GK Surface ni bukan setakat sembur je, tapi sembur yang boleh membunuh bakteria dan kuman. Keberkesanan GK Surface sehingga 24 jam kesan anti mikroba, menghilangkan bau dan melindungi dari kuman,bakteria, gram-negative bacteria (P.Aeruginosa), gram-positive bacteria (Staph. Aureus), MRSA, HFMD, H1N1 Influenza A.
 
GK Surface ™ memenuhi standard penilaian keberkesanan ASTM untuk agen virucidal yang ditujukan untuk permukaan persekitaran mati mengikut panduan ujian prestasi produk EPA A.S.
 
Baunya yang wangi, memastikan tiada bau busuk dan berfungsi melawan cendawan pada permukaan. Hah, so selamat untuk sembur di mana sahaja.



Macam nad, nad akan sembur dekat tombol pintu, tempat pemegang yang selalu disentuh. Pintu peti ais, suis, remote control. Dah sembur kita lap. Dekat tempat yang rasa tinggi tu pun kita boleh sembur. 
 

 
Dekat meja makan, dapur, sofa, langsir, mangkuk tandas pun boleh. Tapi bukan sembur selalu. Sembur bila perlu sahaja.
 

Gk Surface ni ada dalam bentuk wipes, mudah untuk dibawa kemana-mana.  GK Surface ™ wipes dibuat dengan formula pelbagai tindakan yang mempunyai tindakan bakteria, virucidal dan fungicidal, membunuh sehingga 99,9999% kuman.  
 
 
GK Surface ™ wipes tidak mengandungi bahan kimia yang keras, dan selamat digunakan setiap hari untuk membersihkan semua permukaan persekitaran yang keras dan tidak berpori bila-bila masa, di mana sahaja.

GK Air

Kalau diikutkan, udara segar dalam rumah ni memang tak cukup. Yela, rumah bukan macam dekat kampung, rumah bandar, paham-paham jela. Depan rumah dah jalan raya. Bila bau yang kurang menyenangkan menusuk dalam hidung, rasa tak selesa. Lagi suami seorang yang hisap rokok, bau rokok dalam bilik kerja dia tu buat nad tak tahan. Asal nak masuk bilik kerja dia je, mesti nad akan suruh dia buat sesuatu hilangkan bau rokok tu. 


Kita ni dahla kene duduk dalam rumah, mestilah nak bau yang segar dan menyenangkan. Duduk rumah pun takda la stress. Kalau dah bau busuk, bau hapak, bau sampah, siapa yang suka kan. Boleh sesak nafas..huhu. Jadi, penyelesaiannya, nad guna GK Air. Bau sangat harum tau, bau teh hijau, memang rasa tenang je bila bau.
 
GK Air ™ mempunyai sifat bakteria spektrum luas yang dapat membunuh hingga 99,9999% bakteria. Ia juga membantu menghapuskan bau yang kurang menyenangkan dan beri keharuman di setiap tempat.

GK Air ™ memenuhi standard penilaian keberkesanan ASTM untuk agen virucidal yang ditujukan untuk permukaan persekitaran mati mengikut panduan ujian prestasi produk EPA A.S.
 
Semburan menggunakan GK Air selamat dan ia tidak mudah terbakar.



Nad selalu sembur dalam toilet, dekat sampah, dekat bilik husband, sebab dia merokok dalam bilik dia. Sembur dekat bilik tidur, dekat ruang tamu. boleh juga sembur dekat penapis penghawa dingin. Jadi udara yang keluar akan ditapis dari bakteria berbahaya dan keluarkan bau wangi teh hijau. Memang sedap bau dia, rasa segar je. 
 

Oh Gk Air ni boleh juga disembur di dalam kereta. Yela, orang keluar masuk dalam kereta, mestila ada kuman, bakteria, virus melekat. Jadi kita sembur untuk bunuh virus dan kuman dan bagi kesegaran dalam kereta.

Bagi nad, semua produk Germ Killer  Malaysia ni memang bagus dan memudahkan kita untuk membasmi kuman di dalam rumah. Produk yang berasaskan air dan selamat digunakan untuk seisi keluarga. Sentiasa jaga kebersihan di dalam dan di luar rumah. Lindungi keluarga kita daripada sebarang kuman , virus dan penyangkit berjangkit dengan produk disinfeksi Germ Killer. Wajib ada dalam setiap rumah tau!!.


Korang boleh dapatkan produk Germ Killer ni di website mereka www.gkgermkiller.com.my . Masa membeli tu jangan lupa pakai code GKNADIA. Ada hadiah misteri menanti you all.

Code Untuk Hadiah Misteri  : GKNADIA
 
Untuk info lebih lanjut berkenaan Germ Killer Malaysia boleh layari