Articles by "review product"
Showing posts with label review product. Show all posts
hai assalammualaikum

Kebaikan Makanan Sunnah Untuk Kesihatan: Surya S Great Grain, Rahsia Minuman Berkhasiat Untuk Seisi Keluarga - Buat ape tu...Tengah melantak makanan raya lagi ke..hehee. Makan, makan juga, kesihatan kena jaga ye!! Nad tau, semua orang kalau boleh, nak mulakan hari dengan makanan yang sihat. Kalau boleh semua orang nak kurus, nak bertenaga, tak nak ada penyakit pun. Tapi, bila dah nampak macam-macam makanan depan mata, mestila tak boleh tahan kan. Lagi nak sediakan makanan yang berkhasiat, bukan semua orang rajin pun. Bila ada Surya S Great Grain ni, korang boleh kawal pemakanan korang dan jaga tubuh badan.

Jadi setiap pagi dan sebelum tidur, apa kata korang ambil Surya S Great Grain ni, sebab kandungannya yang mempunyai 18 bijirin dan campuran 5 bahan istimewa  yang memang berkhasiat untuk tubuh badan kita. Sebelum ni nad pernah cerita pengalaman nad ambil semasa bulan puasa haritu. Nad amalkan Surya S Great Grain ni sehingga ke harini, bukan sahaja untuk nad, malah diminum seisi keluarga.




Tubuh badan yang sihat sangat berkait rapat dengan punca makanan dan amalan pemakanan seseorang individu. Selain makanan berkhasiat,amalan mengambil makanan sunnah sangat bagus untuk kesihatan tubuh badan kita.Tapi, nak makan setiap hari memang susah dan harganya yang sangat mahal.



Sekarang, dengan S Great Grain, korang dapat memperoleh manfaat dengan hanya dalam satu pek ni sahaja. S Great Grain ni mempunyai 18 bijirin dan campuran 5 bahan istimewa, bukan satu tau, tapi lima ye.. iaitu habbatus sauda, madu, zaitun, delima dan buah tin, di mana kita tau bahan ni memang bagus untuk diambil. Tak perlu makan satu-satu dah. Sebab bahan istimewa ni dah diproses menjadi minuman bijirin. Jadi, hanya minum dah siap.

Kalau beli satu-satu makanan sunnah ni dah mahal. Tapi, dengan S Great Grain tak perlu berbelanja besar. Kelima-lima bahan itu dapat memberi kita manfaat yang diperlukan demi menjaga kesihatan kita.

Kebaikan Makanan Sunnah Untuk Kesihatan: Surya S Great Grain, Rahsia Minuman Berkhasiat Untuk Seisi Keluarga

S Great Grain ni boleh diminum oleh semua golongan umur. Kanak-kanak pun boleh. Nad bagi Fariza minum air ni untuk kesihatan tubuh badan dan otak dia. Ibu-ibu yang ingin memberikan yang terbaik kepada anak mereka boleh memanfaatkan S Great Grain kerana ia datang lengkap dengan nutrien diperlukan yang akan memberi anak-anak tenaga dan fokus untuk menjalankan aktiviti harian mereka.


Rasa S Great Grain ni lain sikit. Kalau anak-anak tak suka minum macam tu sahaja, korang boleh je buat resepi kek atau dessert menggunakan S Great Grain yang boleh dimakan bersama keluarga dan anak-anak. Lagi diaorang suka kan, lain daripada yang lain. Yela, kadang budak ni susah sikit nak telan, banyak perangai dia..haha..


Surya S Great Grain sememangnya pilihan yang tepat untuk nad sekeluarga kerana nad sentiasa menggalakkan anak-anak saya untuk mengambil makanan dan minuman yang sihat dari usia yang awal demi melahirkan masyarakat yang lebih sihat. Jadi, untuk mereka yang nak kurus, diet secara sihat boleh amalkan S Great Grain ni. Nak berpuasa, ambil minuman bijirin Surya S Great Grain ni memang bagus.

Jangan risau, Surya S Great Grain ni diyakini HALAL, serta diperakui GMP, HACCP dan MESTI.


Apa tunggu lagi, korang boleh dapatkan Surya S Great Grain di kedai-kedai Watsons dan kedai farmasi di seluruh Malaysia dengan dua variasi - pek atau kotak yang mengandungi 15 sachet pada harga RM39.90 atau boleh juga dibeli di laman e-commerce Shopee.

Untuk ketahui lebih lanjut, boleh layari;
Shopee : SGGShopee
Facebook : https://www.facebook.com/Surya.Malaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/surya.malaysia/

hai assalammualaikum


Dashing Deo + Perfume Body Spray - Hari Bapa haritu, tak sambut pun, tapi nad bagi hadiah dekat suami. Sebenarnya tak tau nak bagi, tengok perfume dia macam dah nak habis, masa tu pulak rezeki dapat perfume sekali dengan deodorant, 2 in 1 dari Dashing..wahh..memang rezeki sangat, terus bagi dekat suami. Suka mr mafia dapat hadiah deodorant + perfume Dashing ni. Selamat Hari Bapa Mr Mafia, terima kasih menjadi ayah kepada dua orang anak perempuan, bertukus lumus mencari rezeki..

Esoknya nad terbau wangi sangat, sedap bau dia, terus nad cakap dekat dia " bau apa wangi sangat ni ".Bau dia sampai ke bawah rumah..Mr Mafia cakap, " bau apa? abang pakai Dashing yang sayang bagi tu jela"..tu dia..bau Dashing deodorant dan perfume tu..perghh..wangi, sedap bau dia..Laki kita ni sejenis hisap rokok, jadi kenala pakai minyak wangi. Bau rokok takda, bertukar ke bau wangi yang sedap..

Bukan orang perempuan je kena wangi, orang laki pun kena wangi, sentiasa segar, dan perlu nampak hebat untuk memulakan aktiviti harian dengan penuh yakin. Oleh itu, menggunakan minyak wangi badan supaya berbau harum dan deodoran agar kekal segar dan menghindar bau badan sudah menjadi satu kemestian buat si jejaka. Selalaunya, nak cari dua benda, deodorant dan pewangi ni memang susah, kalau beli lain-lian, bila ada Dashing Deo + Perfume ni, senang dah, takyah pening. Jimat pulak dekat situ. satu botol boleh guna untuk seluruh badan.

Minyak wangi sememangnya lebih mahal, sebab itu sesetengah lelaki hanya menggunakan satu produk sahaja iaitu semburan deodoran untuk mencegah bau badan. Mereka tidak menggunakan minyak wangi untuk haruman hebat sebab kos minyak wangi yang lebih tinggi.Pastinya lebih bagus kalau mempunyai semuanya dalam satu! Ringkas, mudah, dan cepat, itulah mantra seorang lelaki.


Produk DASHING DEO + PERFUME BODY SPRAY yang baru dilancarkan ini menggabungkan kedua-dua manfaat deodoran dan minyak wangi dalam SATU botol! Dirumus dengan wangian DASHING Eau De Toilette, ia memberikan haruman maskulin tahan lama untuk memastikan si lelaki berbau hebat sepanjang hari. Dengan agen anti-bau dan anti-bakteria, DEO + PERFUME baharu ini berkesan memberikan perlindungan 24 jam terhadap bau badan.

Semburan deodoran biasa hanya boleh bertahan dalam 2 ke 3 minggu, manakala DASHING DEO + PERFUME baharu ini berada dalam liga tersendiri. Formulanya adalah 100% deodoran. Ia amat menjimatkan dan dapat bertahan lama kerana satu botol boleh meyembur sehingga 880 semburan, oleh itu tahan sehingga 146 hari! Ini bermakna satu botol mampu bertahan sehingga 5 BULAN!
Kaum lelaki kini boleh menikmati semua manfaat DASHING DEO +PERFUME BODY SPRAY yang datang dalam pek bersaiz 120ml. Dengan reka bentuk ringkas dan menawan, pastinya mudah untuk di bawa kemana sahaja anda pergi


Empat Jenis Variasi DASHING DEO + PERFUME BODY SRAY


HATTRICK
- Jaringan kemenangan lelaki DASHING. Wangian Hattrick sememangnya memberikan semangat untuk terus mara ke jaringan gol. Hattrick terhasil dari percikan gabungan haruman unik epal dan kesegaran sitrus, bersulamkan nota bunga dan calitan amber.

ULTIMATE KICK
- Inilah wangian sebenar sang juara. Ultimate Kick menyerlahkan personaliti sofistikated dari dalam diri dan kehidupan seorang lelaki moden. Wangian Ultimate Kick menampilkan haruman musim panas dengan gabungan lemon, diperhebat dengan kesegaran buah pelaga dan diadun dengan nota asas dari vanilla dan musky.

SPEED
- Buat lelaki yang sentiasa bersedia untuk menghadapi cabaran dengan bauan segar dan bersemangat. Aroma klasik fougere dengan wangian kontemporari nota buah-buahan dan diperhebat dengan lapisan nota musky.

HITMAN
- Hitman direka khusus buat lelaki aktif dan sporty yang sentiasa bersedia ke mana sahaja. Di dahului dengan aroma kesegaran Citrus dan Ice Cucumber. Diikuti dengan nota Sichuan pepper dan Lavender berserta dengan Patchouli dan Gaiac Wood, menjadikan wangian daya tarikan yang semestinya meningkatkan keyakinan setiap lelaki aktif.


DASHING DEO + BODY SPRAY hadir dalam botol semburan pam bersaiz 120ml dengan harga RMM12.20. Produk ini boleh didapati di seluruh negara termasuk pasaraya utama, pasaraya hyper serta platform belian atas talian. Untuk maklumat lanjut berkenaan DASHING sila layari laman Facebook DASHING di, https://www.facebook.com/Dashing.MY/ dan Instagram di https://www.instagram.com/dashing_my/.

hai assalammualaikum


Surya S Great Grain, Minuman Multi -Bijirin Yang Mengenyangkan Dan Untuk Tenaga

Surya S Great Grain, Minuman Multi -Bijirin Yang Mengenyangkan Dan Untuk Tenaga - Sebagai surirumah, seorang isteri, dan seorang ibu yang menyusukan anak, nad memang memerlukan tenaga yang lebih untuk buat semua kerja setiap hari. Lagi-lagi bila menyusukan anak, memang cepat betul lapar  dan penat. Nak makan banyak kali, memang tak sempatla, bila kau dah terlalu sibuk dengan rutin harian. Lagi-lagi masa bulan puasa, memang akan cari alternatif, apa nak makan supaya perut tak cepat lapar dan tetap kenyang sepanjang hari, walaupun menyusukan anak. Selalunya nad akan makan nasi dengan susu sahaja, tapi bulan puasa haritu, nad tukar dengan mengambil makanan bersama dengan minuman multi-bijirin Surya S Great Grain yang lengkap dengan nutrisi pada waktu sahur. Alhamdulillah, memang kurang rasa lapar dan tak penat sampaila waktu berbuka walaupun menyusukan anak.

Semua tau kan, minuman bijirin ni memang bagus, dan nad sendiri pernah cuba minuman bijirin yang ada di pasaran. Bila nampak kawan-kawan post berkenaan minuman Surya S Great Grain ni, terus nad rasa nak cuba sebab minuman ni lain sikit dari minuman bijirin di luar. Minuman ni lengkap dengan pelbagai nutrisi, yang dapat membantu badan kita kekal bertenaga dan kenyang sepanjang hari. Sebelum ni, nad pernah cuba produk Surya, iaitu Cuka Epal, memang sangat elok diamalkan. Bila Surya keluarkan produk minuman bijirin, kenapa taknak cuba kan..



Lainnya, minuman multi-bijirin Surya S Great Grain, ia mempunyai bahan kandungan terdiri daripada 18 bijirin berkhasiat ( beras merah, kacang merah, kacang hijau, benih coix, biji bunga teratai, biji rami, beras perang, jagung, kacang soya, gandum, sekoi, bijan hitam, kacang walnut, kernel aprikot, kacang hitam, benih cia dan beras pulut)  dan campuran 5 makanan sunnah ( Habbatus Sauda, Zaitun, Delima, Buah Tin dan Madu ) yang mempunyai set nutrien yang komprehensif termasuk karbohidrat yang baik, protein, serat makanan, vitamin dan antioksidan, menjadikannya pilihan yang terbaik untuk mereka yang ingin memulakan hari dengan sempuna.


Sebab tu masa puasa, kadang, terlepas sahur, sebab terbangun lambat, nad minum sahaja Surya S Great Grain ni, tak sangka boleh bertahan sampai waktu berbuka. Badan pun cergas dan bertenaga je walaupun menyusukan anak.



Nak sediakan pun senang, hanya bancuh satu sachet Surya S Great Grain bersama air suam dan kacau sehingga sebati. Warna pink gitu..Rasa dia memang tawar sikit la, macam rasa kacang merah atau aiskrim kacang tu, tapi ni jenis takda rasa apa..hehee..Bagi nad, boleh je minum, tapi kalau korang nak tambah sedap, boleh je minum dengan air buah atau makan dengan kurma. Lepas minum memsti rasa macam penuh perut ni..hehee..Ianya tiada bahan pengawet.


Hah!, bulan Ramadan dah berlalu, lepas raya sambung lagi puasa 6, boleh amalkan minum Surya S Great Grain ni. Minum ni bukan waktu puasa sahaja, tapi boleh dijadikan dalam diet seharian. Sesiapa yang nak kurus, nak diet secara sihat, boleh la ambil kerana kebaikannya adalah untuk kesihatan tubuh badan dan untuk gaya hidup sihat dengan kandungan kebaikan yang di peroleh dari gabungan bijirin dan makanan sunnah ia nya sesuai dalam landskap multi-bijirin Malaysia.

Surya S Great Grain boleh dijadikan minuman untuk seisi keluarga dan pada ibu-ibu yang ingin memberi nutrisi yang baik untuk anak-anak. Nampak tak, buakn orang dewasa je boleh minum, tapi anak-anak pun boleh.


Hah, cubalah..sangat bagus untuk kesihatan dan tubuh badan kita. Dan lagi bagus untuk elakkan penyakit seperti kolestrol, obesiti dan macam-macam lagi. Macam ibu mengandung dan ibu menyusu pun elok minum ni..Surya S Great Grain ni, korang boleh dapatkan di di semua cawangan Watsons, butik Himalaya, farmasi tempatan terpilih atau boleh juga dibeli di laman e-commerce Shopee.
.
Untuk tau lebih lanjut, boleh layari;
Shopee : SGGShopee
Facebook : https://www.facebook.com/Surya.Malaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/surya.malaysia/

hai assalammualaikum

Tak Selesa Perut Kembung! Minum Surya Apple Cider Vinegar, Pasti Lega..

Apple Cider Bantu Selesaikan Masalah Perut Kembung - Sejak kebelakangan ni, nad kerap sangat angin masuk dalam badan. Kalau dah masuk angin tu, jenis yang senang keluarkan takpa, ni susah nak keluarkan sampai tertonggeng dibuatnya. Lagi kalau perut kembung, huishh, sengsara, tak selesa, nak buat apa pun tak boleh. Nad ni dahla kurus, tiba-tiba perut kembung macam mengandung pulak..hahaha. Ramai pulak ucap tahniah!!..ah sudah..hahaha. Nad ada juga sapu minyak, minum air halia, tapi sama juga.


Lepas tu, nad ternampak kawan nad ambil Apple Cider untuk masalah kembung perut. Dia cakap, ok minum Apple Cider tu, habis semua angin keluar. Apa lagi, nad pun cepat-cepat beli online dekat Lazada. Ada pulak promosi untuk pembelian dua botol, jadi nad grab je la terus.

Ni pertama kali nad minum Apple Cider Vinegar ni. Sebelum tu nad bacala arahan dia dekat botol, macam mana cara minum, berapa sukatan, apa khasiat dia. Bagus juga cuka epal ni rupanya ya. Banyak khasiat tau selain boleh menghilangkan kembung perut. Antara khasiat dia
- membantu menurunkan berat badan
- membantu mengatasi masalah penghadaman
- membantu penghadaman dan senang lawas
- melegakan sakit tekak
- menjadikan rambut lebih sihat
- boleh menggantikan minuman kordial
- menggantikan asam jawa dan gula

Cara Minum Surya Apple Cider Vinegar



Nad minum Apple Cider ni selepas makan. Ia boleh diminum begitu sahaja, tapi nad selalu ambil bersama air kosong selepas makan. Nad masukkan dua sudu ke dalam air kosong, kacau, kemudian minum. Huishh, terkejut juga bila rasa, ada rasa tajam sikit. Yela, mungkin sebab dia cuka kan, nad pun jarang makan atau minum bercuka ni. Nad ambil ni pun sebab nak hilangkan perut kembung nad ni. Mujurlah masih lagi boleh masuk dalam tekak ni ha sebab ada rasa manis di situ.


Manis rasa tu sebab cuka epal ni dah dicampur dengan madu asli. Sebab tu, masih boleh telan lagi.  Sebenarnya bukan sahaja boleh diminum dengan air kosong, malah boleh guna air buah-buahan, atau masukkan ke dalam makanan. Bagus kan. Nad selalu ambil waktu selepas sarapan dan sebelum tidur.

Masalah Kembung perut Selesai Dengan Apple Cider Vinegar

Lepas je nad minum cuka epal ni,  atau Apple Cider ni,  terus angin keluar sikit-sikit.. " pruttt,  prutt, prutt"..Memang tersangat-sangatla lega.  Kalau tak, kadang sampai tak boleh bernafas kalau angin dah masuk tu. Kadang loya pening bila angin dah masuk tu. Nad pun tak tau sebab apa,  mungkin kadang maka lewat atau tersalah makan. Yela nad ni main bedal je makan. .Kihkih..Esok pagi terus laqas nak membuang.


Sekarang tak risau dah bila badan masuk angin,  perut kembung,  nad ambil Surya Apple Cider Vinegar setiap hari. Memang takkan tinggal. Lagipun Apple Cider ni boleh diminum seisi keluarga. Disebabkan nad baru tau cuka epal ni boleh dimasukkan dalam makanan,  nad pun kadang masukkan sikit.

Korang yang ada masalah seperti nad masalah kembung perut boleh cuba minum Surya Apple Cider Vinegar ni. Korang noleh dapatkan di semua cawangan Watsons, butik Himalaya dan farmasi-farmasi yang berdekatan kecuali Guardian. Apple Cider ni Halal dan HACCP certified, so tak was-was nak minum dia.


Kalau malas pergi kedai, boleh sahaja order secara online. Nad pun order online di Lazada. Beli dua terus sebab  tengah ada promosi dengan mengguakan kod KBBA10. Boleh klik link Twin Pack Surya Apple Cider Vinegar.

Untuk maklumat lanjut atau untuk mendapatkan maklumat promosi terkini korang boleh dapatkan di :Facebook : https://www.facebook.com/Surya.Malaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/surya.malaysia/
hai assalammualaikum


Pewangi Spray baharu Mistbreeze Spray, Pewangi Serbaguna - Haritu mr mafia balik, nad terbau wangiii sangattt..mula la curiga..eh..hahaa..terus cakap " ni apa bau wangi sangat ni , sedap bau dia"..kene soal siasat..kohkoh..Dia pun cakap " wangi kuat kan, sedap kan.abang sembur dalam kereta je, boleh melekat dekat baju"..cepat-cepat nad pergi kereta, pergh wangi. Bau yang menyenangkan. Terus nad cakap "wangi apa ni?"..terus dia tunjuk Mistbreeze Fabric Persume Spray ni. Terus dia sembur dlaam rumah..sedap bau dia, bau lavender. Sejak dari tu, terus pakai Misztbreeze ni.

Kita ni, kalau boleh, dalam rumah, kereta, dalam bilik, dekat dapur semua nak wangi, lagi-lagi macam nad surirumah. Duduk rumah mesti nak suasana yang nyaman, lagi-lagi kalau dapat bauan yang menyenangkan, bauan segar dalam rumah dari siang sampai ke malam. Tak nak ada bau busuk pun.   Sebelum ni, nak bagi bau wangi dekat langsir, sofa,karpet, biasa dah guna Febreeze tu. Tapi sejak nad pakai Mistbreeze ni, lagi best dan bau harum lagi tahan lebih lama.




Mistbreeze Fabric Perfume Spray bukan sembarangan pewangi spray, ni spray pewangi serbaguna. Boleh guna dekat seluruh dalam rumah, tidak kira ruang tamu, karpet ,sofa, langsir, dalam bilik, dekat tandas. Eh dalam kereta pun boleh weii, sembur je dekat carseat..tempat rak kasut pun boleh..semuala korang rasa tempat yang berbau. Baju, tudung, topi pun boleh..hah!!..Satu botol lengkap untuk semua, takyah beli lain-lain.


Nak gunakannya pun memang sangat mudah, spray sahaja tempat atau benda yang korang ank spray, sekejap je hilang bau busuk diganti dengan bauan segar. Tengok dekat botol pun dah tau, bauan lavender. Siapa tak suka bau lavender, segar, nyaman dan tenang, bau seperti perfume. Kadang-kadang suruh Fariza je spray..hahaa..

Kalau rumah bau wangi, kan eratkan lagi kasih sayang tu..eh..hehee..

Jom mewangi korang...kena ada ni dekat rumah. satu botol 500ml dengan harga RM20 sahaja. Korang kalau nak order boleh je whatsup 016615 9885.






hai assalammualaikum

Tempah Bisnes Kad Murah, Cepat Dan Berkualiti Dnegan BG Design Resources

Tempah Bisnes Kad Murah, Cepat Dan Berkualiti Dengan BG Design Resources - Baru-baru ni, nad baru je buat bisnes kad dengan seorang rakan, Kak Huda dari BG Design Resources.. Kebetulan masa tu bisnes kad nad memang dah habis, dan dia pulak tengah buat promosi, apa lagi, nad pun grab dan tempah terus. Murah giler ok..RM10 perbox, minimum order 3 box, free postage pulak, promosi ni sehingga 31/3 ni je. Nad pun amik terus 3 box. 1 box ada 100 keping, 3 box 300 keping. Senang ambil banyak terus, dah tengah ada promosi kan.

Design kad ikutla, nak kita punya design atau korang takda idea mintak dia design ke. Tapi semestinya nak dari kita yang design kan..hahaha. Lepas dah ok semua,details semua dah bagi, design ok, takde perubahan lagi terus Kak Huda proceed cetak dan hantar. Dalam masa 4 hari, tiba-tiba abang posmen hantar barang, tengok-tengok kad busines nad..perghh, pertama kali buat business card secepat ini sampainya, tak sampai seminggu dah sampai dekat rumah..terbaik!!!

Korang tau kan, sebagai blogger pun perlu ada business card, sebab dengan business card la kita dapat kembangkan network kita dengan orang lain. Kalau pergi event, atau tempat yang kita rasa ada potensi client yang nak berkerjasama dengan kita, business card ni la yang buat kita nampak professional. Bila jumpa client, kenalkan diri, pas business card kita dan bertukar business card denagn client tersebut. Insyallah, dengan adanya business card, client akan cari kita semula. Business card ni pun boleh diberi kepada rakan blogger kita sendiri.


Ni la hasil design untuk business card nad kali ni. Simple je, yang penting ada muka sendiri..hehehe. Nad memang cerewet sikit, yela, kalau boleh nak hasilnya macam apa yang kita nak. Kalau tak kena, ada business card pun tak guna, nak bagi orang pun segan. Tapi bila dapat, alhamdulillah, hasilnya memang memuaskan hati. Kad juga nampak berkualiti.


Warna nad pilih semestinya warna kesukaan nad, warna biru, ditambah sikit dengan warna kuning. Masa buat, memang nad cakap nak warna biru, pastu kak Huda bgaitau nak biru tekstur ke atau plain. Siap dia bagi contoh je. Jadi nad pilih biru teksture. Ada la corak sikit. Pastu mintak tambah sikit warna kuning, biar nampak cantik sikit. Biru je tak best la kan. Mesti nak dua warna biar kontra..hehee..Cerewet sangat kan nad..hahaa. Masa tu pulak, gambar nad bagi macam tak sesuai apa yang nad nak..Nad hantar yang baru dan kak Huda tetap layan apa yang business card nad inginkan dan berikan servis layanan yang terbaik. Kak Huda buat sampai nad puashati..



Ni bahagian hadapan dan belakang business card. Material card jenis standard iaitu 260gsm art card, tahan lasak, anti koyak dan kalis air. Biar nampak biasa, asalkan ada busniess card ok..hehee.

Untuk korang yang tercari-cari mana nak buat business card yang murah dan penghantaran cepat, boleh buat dengan BG Design Resources ni, nad rekomen sangat korang buat dengan kak Huda Halid.

Promosi Business Card Sehingga 31.3 2019, RM10 perbox Minimum Order 3 Box


Grab korang, jangan tak grab, Bg design resoures tengah buat promosi RM10 perbox, murah giler!! Minimum order 3 box. Ala baru RM30. Material pulak jenis 260gsm artcard (matt), pun dah nampak bagus dan berkualiti. 3 box design yang sama, dengan penghantaran percuma untuk semenanjung sahaja. Promosi business card ni sehingga 31.3.2019 ni je..Siapa nak buat tu cepat ni..tengah murah..




BG Design Resources bukan sahaja membuat business kad malah menyediakan perkhidmatan untuk membuat blog, bunting, banner, poster, logo dan pamplete untuk perniagaan. Lagi best ni ada lagi promosi berganda pada 15 Mac- 15 Mei 2019.






Hah, dah nak dekat pausa ni bolehla beli satu kan letak dekat rumah. Alang-alang tu beli sekali sampul raya untuk bagi duit raya nanti. Design sampul raya lawa-lawa, mesti orang akan simpan..hehehe..

Nak tengok contoh design lain, korang boleh tengok di facebook https://www.facebook.com/bgdesign/ atau contact terus ke nombor 010-7950473. Diaorang akan bagi servis layanan terbaik, design yang menarik dan harga yang berpatutan. Lagi bagus grab masa promosi ni.
hai assalammualaikum

Shapee Lafee Nursing Bra, Selesa Dipakai Dan Mudah Menyusukan Anak - Sebagai ibu yang menyusukan anak, semestinya pemilihan bra yang sesuai amat penting untuk keselesaan diri dan ketika menyusukan anak. Ibu yang menyusu ni, saiz payudaranya akan berubah tau, pulak tu akan mengeluarkan susu, jadi kena ambil tau bra seperti mana yang sesuai untuk dipakai bagi memberi keselesaan ekstrak ketika menyusukan anak di mana sahaja dan memudahkan penyusuan tanpa bersusah payah. Nad masih menyusukan Farhanah, jadi bila nad dapat tau, Shapee ada keluarkan bra terbaru, terus rasa nak grab.



Nad memang pengguna nursing bra dari Shapee.  Nursing bra dari Shapee, memang sangat selesa dan tahan lasak. Kali ni, nad pakai pula Shapee Lafee Nursing Bra , keluaran terbaru mereka sempena Hari Wanita. Rekaannya yang mempunyai lace memang menambat hati dan warnanya yang lembut tu. Bila keluar design jenis lace ni nampak la macam pakai bra biasa dan nampak seksi gitu..kihkih..Buat mommy rasa makin cantik tau..hahaha.

Shapee Lafee Nursing Bra ni ada tiga jenis warna iaitu grey, pink dan beige. Nad memilih warna pink. Pink dia pun pink lembut dan tak pekat.

Pentingnya Memilih Nursing Bra

Pentingnya kita, ibu yang menyusu, memilih nursing bra, sebab perubahan saiz payudara kita.
- Memilih ukuran bra yang bersesuaian
- Jangan beli yang ada dawai tu lagi sebab boleh menyekat susu.
- Pilih bra yang jenis kain cotton
- Pilih rekaan yang mempunyai klip khas di bahagian depan yang mudah dibuka dan ditutup dengan satu tangan sahaja
- Mempunyai tali yang besar dan mudah regang
- Rekaan yang cantik..mak pun nak cantik walaupun hanya pakai baju dalam..hehee..


Semua ciri ni ada di nursing bra Shapee Lafee. Lafee nursing bra ada pelbagai jenis ukuran dari saiz M sehingga ke XXL.
M (32B; 32C; 32D; 32E)
L (34B; 34C; 34D; 34E)
XL (36B; 36C; 36D; 36E)
XXL (38B; 38C; 38D; 38E)


Nad suka pakai Lafee Nursing Bra ni sebab kainnya  diperbuat daripada 100% cotton. Keluar dalam keadaan cuaca panas pun rasa biasa je, tak panas dan serap peluh. Biasanya ibu yang menyusu atau pregnant ni badannya cepat merasa panas dan berpeluh, jadi kain kapas ni dapat beri ruang udara dalam breast kita dan kulit pun boleh bernafas dengan helok ..


Lafee nursing bra ni kain jenis strectable, boleh regang. Takde dawai yang boleh menyakitkan breast kita. Lagipun , kita mana sesuai pakai bra yang berdawai ni bila menyusukan anak, sakit ooo..Lagi aklau bengkak susu. Pulak tu kadang, kalau bra yang berdawai, bra rosak dan dawai terkeluar..bahaya oo..Jadi bra jenis boleh regang ni yang sesuai dan ia boleh muat sehingga tiga size cup.


Jangan risau, takut breast korang meleper ke apa, sebab bra ni jenis support breast kita dengan rekabentuk fully cup yang sangat selesa. Jadi bila pakai, breast nampak elok je, terletak elok je..hehee. Cup ni boleh dikeluarkan dan dimasukkan semula.


Paling penting bagi ibu menyusu memilih nursing bra ialah rekaan yang mempunyai klip khas di bahagian depan yang mudah dibuka dan ditutup dengan satu tangan sahaja. Paham-paham jela, anak ni bila dah nak menyusu, dia tau nangis dan meragam sekuat hati. Kita ni la yang kalut nak menarik bra semua. Bila ada klip ni, senang je, dengan satu tangan sahaja buka untuk menyusukan anak, dan klip semula untuk tutup bila anak dah selesai susu. Takdela kalut samapi kita angkat-angkat bra semua kan..hehee. 


Macam nad, breast takdela besar mana, tapi bila pakai nursing bra Lafee ni, memang selesa sangat, sebab dia mempunyai lebar kain yang sedap apabila di pakai. Bahagian cangkuk pula mempunyai 4 cangkuk yang mana korang boleh adjust ikut keselesaan ketika memakai. Kalau rasa tak cukup, boleh tambah extension yang diberi.Ya, akan dapat cangkuk percuma tau untuk melebarkan lagi band size korang.


Tali yang sangat support dan tak mudah lari.


Kalau korang nak tau Lafee Nursing Bra ni didatangkn sekali dengan lace panties yang sangat cantik dan simple sahaja design dia. Memang selesa pakai panties ni, sebab kain pun daripada cotton. Boleh tengok design dia, yang berbentuk V, sebab panties ni direka juga untuk ibu mengandung bagi memberi keselesaan di bahagian bawah perut ketika dipakai. Kainnya pun sangat elastik dan boleh diregang.


Nad memang selesa pakai Lafee Nursing bra ni tak kira siang atau malam. Setiap kali nak menyusu anak memang takde masalah dan happy je..hehee..Korang yang ibu mengandung dan menyusukan anak dapatkan la Lafee Nursing Bra ni..nah code nad bagi " LNBNJ "..dapat diskaun guna code nad ni setiap pembelian di online Shapee. Klik link https://www.theshapee.com/shop/lafee-nursing-bra/