Articles by "review product"
Showing posts with label review product. Show all posts
hai assalammualaikum

Cantik Seperti Orang Korea dengan Althea Bare Essential - Seronok bila dapat barang dari Althea ni. Bila dapat je mesti senyum sampai telinga dan tak sabar nak buka. Nad memang suka shoping dekat Althea beli barang makeup. Kali ketiga nad dapat produk dari Althea. Selalunya barang makeup je, tapi kali ni berlainan pulak. Kali ni dapat skincare daripada Althea. Ni adalah new babies, new product daripada Althea. tahniah Althea. Teruja kita tau nak cuba skincare Althea ni. Produk dari Korea, semestinya nak cantik seperti orang Korea kan. Kulit muka nampak putih, licin je. Jom nad share skincare terbaru daripada Althea ni.


Hah!!, ni la dia Althea Bare Essentials. Semuanya nampak warna putih je..suci bersih gitu. Walaupun nampak simple, tapi tengok macam eksklusif ye. Bare Essentials ada tiga produk yang bantu mencantikkan kulit wajah kita persis orang Korea, gitu. Hanya tiga langkah, sangat mudah sangat senang, korang dah boleh cantik. Benda paling penting penjaagan wajah ialah pencuci, toner dan pelembap. Tiga ni je sebenarnya dah cukup untuk bagi kulit korang cantik, putih, dan sihat.

Althea Bare Essentials : Cantik Dengan 3 Langkah Sahaja

Nad dah guna sebulan dah, dan hampir separuh produk Bare Essentials ni. Best sangat kau. Tiga jenis produk Althea Bare Essential yang terdiri daripada
- The Contour Cleanser - RM 23.00 / 150g
- The Primer Water - RM 43.00 / 200ml
- The Fixer Cream - RM50 / 50g


The Contour Cleanser

Benda paling penting dalam penjaag muka mestila cuci muka. Yela muka dah kena habuk semua, wajib cuci muka, pagi dan malam sebelum tidur. bersihkan muka dari segala kekotoran. Contour Cleanser, pembersih yang kaya dan berbuih yang dapat menghilangkan kekotoran. Contour Cleanser mengandungi Ice plant yang membantu menghidrat dan mengelakkan kemerahan muka serta kulit tidak akan mengelupas. Yela, kadang ada pencuci tu buat muka kita merah atau mengelupas, katanya untuk buang segala sel kulit mati jadi tak cantik la kan.


Contour cleanser ni,  Ia mengandungi kapsul mikro untuk perlahan-lahan menghilangkan sel-sel kulit mati dan membuat kulit berasa sejuk dan segar. Selain itu, ia mengandungi lemon myrtle, kaya dengan vitamin c dan antioksidan bagi menegangkan kulit muka. Lagi special, pembersih ni membantu peredaran darah dan membuatkan muka berbentuk V.


Cara menggunakan Contour Cleanser sangat mudah. Hanya basuh muka dengan air. Picit sedikit ke tangan dan usap ke muka. Urut dengan gerakan bulat. Sleepas tu bilas dengan air. Buih dia memnag banyak, dan wangi. Nad pakai, muka rasa sejuk, segar dan lembut je.

The Primer Water

Langkah kedua untuk wajah cantik dan berseri ialah dengan The Primer Water. Nad ingat Primer Water ni air, tapi bukan. Cecair yang padat, tak melekit dan cepat meresap ke dalam kulit. The Primer Water mampu menghidratkan dan botol keajaiban ini mampu menembusi lapisan kulit untuk melembutkan kulit wajah ,melicinkan dan mencerahkan kulit  kerana mengandungi Snow Lotus. Primer Water ni seperti menghidupkan semula kulit kita dan memberikan kelembapan segera serta berkesan kerana ia patented " dewdrop" formulation.


Primer Water ini bertindak sebagai toner dan primer atau asas sebelum kita makeup nanti. Penting kan sebelum makeup mesti pakai primer..tapi yang ni dua dalam satu. Toner pun boleh, primer pun boleh..best weii!


Tuangkan sedikit sahaja di tapak tangan, tak perlu pakai kapas, dan sapukan secara merata ke muka, perlahan-lahan seperti mengurut muka untuk mendapatkan penyerapan yang lebih baik.


The Fixer Cream

Langkah terakhir mestilah pakai cream untuk melembabkan dan melembutkan kulit. The Fixer Cream memberikan kulit dengan penghidratan sehingga 24 jam untuk kulit yang segar. Botol kecil tapi bagi keberkesanan yang berganda pada kulit kita. Bukan sahaja menghidratkan, malah mengekalkan kulit menjadi lembap kerana kandungan teh hijau yang ada dalam Fixer Cream ni.



Selalunya, nad kalau pakai cream, muka akan berminyak, tapi pakai Fixer Cream, muka elok je. Esok pagi bangun, lembut je. Muka makin nampak glowing gitu.


Hah!!, ni la tiga langkah mudah nak cantik you alls!!..Althea Bare Essentials ni sesuai untuk semua jenis kulit. Harga satu-satu botol nad dah bagitau, tapi nad syorkan beli satu set ni. Hanya RM 116 je dah boleh cantik bak Korea. Seriusly, nad pakai ni, muka nad memang lembap, anjal dan lembut je.

Korang boleh dapatkan Althea Bare Essentials ni di www.althea.kr ok..cepat weii..


Video nad unboxing dan gossip macam mak jemah ni serta cara nad pakai Althea Bare Essentials.



hai assalammualaikum


Bersih Sentiasa Dengan Carrier Junior Wipes - Permulaan yang baik ke arah kehidupan yang sihat dan bersih bermula dengan memupuk amalan kebersihan sejak kecil. Amalan yang baik adalah dengan memastikan tangan sentiasa bersih sepanjang masa namun akan ada keadaan dimana air dan sabun tangan sukar diperolehi. Apakah yang akan anda lakukan bila berhadapan situasi seperti ini? Pada saat ini, tisu basah amat berguna untuk ibu bapa dan kanak-kanak.


Keriangan Tanpa Henti Dengan Carrier Junior Funtime Wipes  

Carrie Junior, sebuah rangkaian kelengkapan diri kanak-kanak yang telah berada di pasaran selama 19 tahun dan menjadi jenama utama penjagaan diri kanak-kanak di Malaysia memperkenalkan Carrie Junior Funtime Wipes. Sesuai untuk keluarga dan kanak-kanak, Carrie Junior Funtime Wipes sangat memudahkan urusan ibu bapa dan kanak-kanak dengan pek mudah bawa yang mengandungi 30 helai tisu dan pek keluarga dengan kandungan 80 helai sesuai diletakkan di kediaman atau di dalam kereta.


Pek ini amat bersesuaian untuk diletakkan di dalam bag sekolah untuk dibawa bersama ke sekolah. Carrie Junior Funtime Wipes sangat berguna untuk mereka kerana kanak-kanak sentiasa terdedah kepada bakteria dan virus yang berbahaya apabila melakukan rutin harian di sekolah mahupun aktiviti kokurikulum. Amalan-amalan seperti mengelap tangan dengan Carrie Junior Funtime Wipes sebelum dan selepas makan, bermain di kawasan kediaman, dan selepas keluar dari bilik mandi akan memastikan tangan mereka bersih dan bebas kuman.



Hadir dalam dua variasi buah-buahan yang menarik iaitu Cheeky Cherry dan Smoothie Berries, Carrie Junior Funtime Wipes dirumus khas dengan Fruito-E, gabungan ekstrak buah-buahan semulajadi yang kaya dengan vitamin dan nutrien membantu menyuburkan dan melembapkan kulit. Carrie Junior Funtime Wipes ini bebas alcohol, bebas paraben, bebas formaldehida dan hipoallergenik. Telah diuji secara dermatologi dan disahkan halal; produk ini turut mengandungi kelembapan yang tinggi. Ia juga sangat lembut pada kulit bayi yang halus dan sensitif. Carrie Junior Funtime Wipes merupakan penyelesaian terbaik untuk kanak-kanak yang sentiasa keluar, mengembara, dan juga untuk kegunaan sebelum dan selepas makan. Yang paling penting, ia memberikan anda rasa selesa dengan aroma buah yang manis tanpa rasa melekit pada kulit.

Kedua-dua variasi Carrie Junior Funtime Wipes boleh didapati dalam pek mudah bawa dan digunakan yang mengandungi 30 helai dan dijual pada harga RM7.30 (Semenanjung) / RM7.70 (Sabah & Sarawak) atau pek keluarga yang mengandungi 80 helaian dan dijual pada harga RM9.00 (Semenanjung) / RM9.50 (Sabah & Sarawak).
*Harga termasuk GST.

hai assalammualaikum


Bio-Gold 24k Radiance Cleanser Dan Bio-Gold Water

Bio Gold 24k Menghilangkan Kedutan,Meremajakn Kulit - Haritu nad ada terima kejutan daripada Bio Essence iaitu Bio-Gold Radiance Cleanser dan Bio-Gold Water. Tak sangka, nad dapat cuba produk yang memang dikenali dan popular ni yang boleh membantu melawan penuaan dan kedutan. Nad percaya ramai pembaca nad pernah dengar perkara-perkara hebat tentang Bio-Essence sebelum ini.



Bila tengok produk, seperti ada emas di dalamnya. Emas? Keremajaan? Glowing? Sangat menarik bukan. Emas bukan sekadar perhiasan sahaja sekarang malah emas boleh buat muka kita cantik. Ni yang buat keterujaan nam mencuba Bio Gold 24k ni. Siapa tak mahu tepek emas kat muka. Nad baca, ramai cakap best pakai Bio-Gold ni. Nad dah pun cuba selama seminggu, memang best. Wangi je bau dia.


Dirumuskan dengan Bio Energy Complex ™,24K Bio-Gold Formula yang mengubah keupayaan kulit untuk membaiki, memperbaharui, dan mengisi semula dirinya. Dengan meningkatkan pengambilan oksigen, ia membantu kulit menghirup sel yang berubah dari keadaan yang tidak aktif ke keadaan bertenaga. Meningkatkan penyerapan bahan bio yang berharga untuk menjadikan kulit anda lebih sihat, lebih berseri dan cantik.

Ia juga merangsang pengeluaran kolagen dan elastin yang sudah ada di kulit, dan meningkatkan serat kolagen untuk sentiasa menjaga kulit dan nampak muda selalu.


Bio-Gold 24k Radiance Cleanser

Pencuci muka Bio-Gold 24k Radiance Cleanser menyegarkan dan menghidrat kulit dengan buih halus dan wangi. Pencuci ni memberikan kulit jadi lembut dan bersih.



Bila nad pakai, muka jadi lembap je. Dengan sabun yang mengandungi emas, banyak buih, sangat wangi. Muka jadi segar dan terhidrat tanpa mengelupas atau menyakitkan. Dengan harta anti oksidan untuk menahan tanda-tanda penuaan, meningkatkan keanjalan dan ketajaman kulit.


Bio-Gold Water

Bio-Gold Water , produk ini seperti serum. Ia mengandungi sejumlah besar serpihan emas tulen sehingga 98%, yang sangat berkesan untuk meningkatkan kadar metabolisme kulit dan merangsang pembaharuan sel serta meresap ke dalam kulit dengan cepat. Bukan itu sahaja, malah ianya membantu melawan sinaran UV berbahaya serta memberikan nutrisi yang mencukupi pada kulit.



Bio-Gold Water ni tidak melekit dan seperti air. Sapukan dua kali sehari, pagi dan malam selepas mencuci muka. Tuang sedikit sahaja dan sapu ke seluruh wajah.

Kelebihan Bio-Gold Water
- Mengetatkan liang-liang yang diperbesarkan untuk tekstur halus yang licin
- Meningkatkan keanjalan kulit untuk mengelakkan kendur.
- Memadamkan kulit sehingga menentang kedut dan garis halus
- Mengawal kelembapan dan sebum seimbang, menjadikan kulit lebih licin dan Sihat
- Memulihkan kulit yang berseri secara semula jadi

Best sangat pakai Bio-Gold 24k ni. Dengan semua gabungan ini, mencapai kulit impian anda yang sempurna tidak sukar sama sekali! Sangat sangat penting untuk menggunakan perawatan wajah yang mengandung Antiaging untuk menghilangkan kedutan diah muka. Lagu nad dah menjangkau ke 30 series ni, memang kena jaga dah.

Rangkaian Bio Essence iaitu Bio-Gold 24K Gold Radiance Cleanser dan Bio-Gold Gold Water boleh di dapati di semua pasaraya terkemuka, farmasi Guardian, Watson's dan platform online shopping seperti Lazada.

Untuk maklumat selanjutnya mengenai BIO ESSENCE 24K GOLD, sila layari : http://bio-essence.com.my/

hai assalammualaikum

Bawa Tisu Lembap Ke Mana Sahaja - Kalau sebelum ada anak, nad memang jarangla bawak tisu lembap atau tisu basah ni. Yela, kita mana ada buat kotor-kotor ni. Tapi sejak ada anak, memang kena sediakan tisu lembap dalam beg. Paham-paham jela, budak-budak, mana-mana nak kena jaga kebersihan dia. Tak pun diaorang buat kotor masa makan, mesti kena sediakan tisu basah. Bukan budak je guna tisu basah, orang dewasa pun pakai tisu basah ni. Yela, kadang takda air nak bersihkan, pakai je tisu lembap ni. Jadi wajib bawa tisu lembap dalam beg kemana sahaja. Nad nak kongsi, tisu lembap daripada Aiken.


Bersih Dan Segar Di Mana Sahaja Dengan Tisu Lembap Antibakteria Aiken


Tidak dapat dilihat dengan mata kasar namun tetap hadir: itulah kuman dan bakteria yang sentiasa hidup di dalam dan disekeliling kita. Bakteria dan kuman membiak dengan cepat sehingga mampu menyebarkan pelbagai penyakit. Salah satu cara yang berkesan untuk mencegah kehadiran kuman adalah melalui penjagaan tangan agar ia sentiasa bersih.


AIKEN, jenama yang dipercayai sebagai produk penjagaan antibakteria sejak 3 dekad yang lalu kini memperkenalkan tisu lembap antibakteria, Tisu Lembap Antibakteria Aiken. Produk ini berupaya menyingkirkan 99.9% bakteria merbahaya dengan berkesan dan memberikan haruman serta meninggalkan kelembapan pada kulit.

Tisu antibakteria ini sungguh berguna ketika anda sedang sibuk dengan rutin harian.  Mengelap trolley barangan serta pemegang bakul; ataupun selepas memilih barangan runcit yang mudah rosak seperti daging, sayur-sayuran, buah-buahan mampu membantu mengurangkan penyebaran bakteria merbahaya berkat manfaat antibakteria dari Tisu Lembap Antibakteria Aiken.


Tisu Lembap Antibakteria Aiken menyediakan pembersihan serta-merta kerana ia dapat dibawa ke mana-mana sama ada di dalam kenderaan ataupun tas tangan kerana ia dapat digunakan untuk aktiviti luar, mengembara, berkelah, ke tandas awam, di kawasan taman dan lain-lain. Dalam keadaan seperti di pam petrol yang tidak menyediakan kawasan membasuh tangan yang berdekatan, pek tisu antibakteria sesuai dijadikan alternatif untuk membersihkan tangan anda.


Tisu Lembap Antibakteria Aiken sesuai untuk digunakan oleh seluruh ahli keluarga dalam apa jua keadaan sekalipun. Pek Tisu Lembap Antibakteria Aiken boleh didapati dalam dua variasi menarik untuk dipilih:


TISU LEMBAP ANTIBAKTERIA AIKEN  - PERLINDUNGAN EKSTRA

Dirumus khas dengan Minyak Tea Tree yang terkenal dengan manfaat pembersih semulajadi untuk meningkatkan perlindungan. Ia menyegarkan serta membersihkan kulit daripada kekotoran, serta lebihan minyak dengan pantas supaya meninggalkan kulit berasa lebih bersih, lembut dan menyegarkan. Produk ini telah diuji secara dermatologi, ia selamat digunakan oleh seisi keluarga dan adalah 100% bebas alkohol.


TISU LEMBAP ANTIBAKTERIA AIKEN – PELEMBAPAN EKSTRA

Diperkaya dengan Aloe Vera untuk kelembapan yang selesa pada kulit, Tisu Lembap Antibakteria Aiken menyingkirkan 99.9% bakteria berbahaya sambil mengekalkan kesegaran, kelembapan, serta memberikan anda kulit yang lembut. Tisu ini diperbuat dari fabrik bertekstur lembut yang membersih tanpa sebarang ketidakselesaan. Ia menjadikan kulit anda berasa segar dengan bau yang menyenangkan. Tisu Lembap Antibakteria Aiken adalah 100% bebas alcohol, telah diuji secara dermatologi dan selamat digunakan oleh seluruh ahli keluarga.

Tisu Lembap Antibakteria Aiken yang baharu boleh didapati pada harga RM*6.50(Semenangjung)/ RM*6.80(Sabah & Sarawak) untuk pek berkembar. Produk yang mengandungi 20 helaian di dalam setiap pek ini boleh didapati di semua pasaraya terkemuka, pasaraya hyper dan farmasi di seluruh negara.
hai assalammualaikum

Minyak Kelapa Dara Asfa - Nad tau, ramai dah kenal dan dengar tentang minyak kelapa atau VCO (  Virgin Coconut Oil ), tapi tak ramai yang menggunakannya. Macam nad sendiri, selalu nampak iklan VCO ni lalu dekat tineline facebook, instagram, tapi tak terfikir nak cuba. Sampaila masa mengandung anak kedua, nad cuba nak rasa pakai minyak kelapa dara ni. Tengok testimoni, minyak kelapa dara ni bagus untuk ibu mengandung. Jadi, mengandung kedua ni, nak la cuba kan.

Minyak kelapa dibuat dari kelapa segar yang diproses melalui beberapa cara sehingga minyak dihasilkan dari kelapa tersebuti. Minyak Kelapa Dara merupakan makanan tambahan terbaik dan tersihat di dunia kerana mempunyai 1001 manfaat kepada tubuh badan kita.


Minyak Kelapa Dara Asfa Homemade

Banyak minyak kelapa dara yang dijual di pasaran, tapi pilihan nad Minyak kelapa dara Asfa homemade ni. Tak tau kenapa tertarik dengan VCO ni. Banyak testimoni positif bila nad tengok, sebab tu nak cuba VCO Asfa ni. VCO Asfa ni boleh diminum dan disapu di kulit.

Amalkan Minyak Kelapa Dara Asfa Masa Mengandung Dan Berpantang

Nad ambil VCO Asfa ni masa mengandung masuk 8 bulan..lambat sangat..hahaha. Sebab baru terfikir nak cuba kan. Seeloknya VCO ni diambil seawal mengandung lagi, sebab VCO ni sangat bagus untuk ibu mengandung. Nad juga amalkan Minyak Kelapa Dara Asfa ni semasa berpantang.


Pertama kali rasa, terkejut kejap..hahhaa. Rasanya pelik dan kelat. Nak sihat selalu semasa mengandung, kenala telan je..hehehe.

Cara ambil VCO Asfa Homemade:
Dewasa- 1 sudu , 2 kali sehari, pagi dan malam.
Kanak-kanak - 1 sudu kecik, 2 kali sehari, pagi dan malam
** Amalkan sebelum makan
** Boleh disapu di kulit

Testimoni Nad sendiri

Semasa nad amalkan MKD Asfa ni, badan nad selalu segar dan bertenaga je. Setiap pagi akan buang air besar. Tak sembelit pun. Masa berpantang pun sama. Weii syok..buang air besar pun lancar je. Takda takut nak pergi buang air besar.

Masa nak bersalin, dah memang rasa sakit nak meneran. Nurse cek terus buka 8cm dah. Ada nad cerita pengalaman nad bersalin adik Fariza. Tak susah nak bersalin, mudah je.

Nad pun ada sapu MKD Asfa dekat perut kesan strectmark ni sampai sekarang. Strecthmark pun makin kurang. Kira bagusla minyak kelapa dara ni kalau diamalkan.

Makcik urut pun guna minyak kelapa dara Asfa ni sapu dekat baby Farhanah. Kulit Farhanah pun elok je.


Minyak Kelapa Dara Asfa Sesuai Untuk Semua

Sebenarnya, minyak kelapa dara Asfa ni sesuai untuk semua, tak kira warga tua, dewasa dan kanak-kanak. Sebab khasiat minyak kelapa dara Asfa yang sangat bagus untuk sesiapa sahaja dan mampu merawat pelbagai penyakit.


Kelebihan VCO Asfa

MKD ASFA - Ikhtiar tradisi terbaik Pilihan Ibu Hamil, Mudah Bersalin, Atasi Masalah Hormon, Sangat baik merawat masalah kulit, Atasi masalah kesihatan Kronik seperti Kencing Manis, Darah Tinggi, Gout, Asma, Lelah, Buasir, Sembelit dan Masalah ketidakhadaman. Melancarkan Pembuangan Najis dan menyingkirkan toksid dalam badan.





Banyak lagi kelebihan minyak kelapa dara ni. Bolehla layari
Facebook: Minyak kelapa dara Asfa
Instagram: Minyak Kelapa Dara Asfa

hai assalammualaikum

Bonnisan Himalaya, Produk Tambah Selera Makan Anak - Setiap kali makan, memang Fariza akan ikut makan sama, tapi dia makan ikut apa dia nak, apa dia suka, yang nampak sedap dimatanya. Kalau sediakan nasi sepinggan, memang takkan habis, lagi dibuat main ada la. Dia akan makan satu atau dua makanan sahaja, itu pun makanan yang tak berkhasiat. Nampak je pipi dan badan Fariza berisi, tapi sebenarnya cara dia makan memang sedikit. Setiap kali check up pun, badan naik sikit je. Ibu mana tak risau kan.

Bonnisan Himalaya Supplement Tambah Selera Makan Anak












Ada kawan syorkan produk dari Himalaya yang boleh membantu tambah selera makan anak iaitu Bonnisan. Himalaya bukan sahaja mempunyai produk kecantikan, malah macam-macam produk ada.Nad percaya, produk Himalaya memang bagus, sebab ramai kawan promote Himalaya ni. Jadi nad tak rasa was-was nak cuba dekat Fariza.


Sampai je Himalaya Bonnisan ni dekat rumah, terus nad bagi dekat Fariza. Memang susah sikit budak ni nak minum, tapi demi nak tengok anak berselera makan, nad bagi juga. Masa dia minum, berkerut-kerut muka dia..hahhaa. Nad cuba gak rasa sikit-sikit, nak tau apa rasanya, berperisa ke??. Rasanya ada berangin sedikit dan bau seperti doublemint. Patutla muka Fariza berkerut..hehehe..Budak dua tahun, makan ubat pun payah, apa lagi bagi supplement jenis air ni. Tapi, okla, lepas rasa, dia macam ok je.


Warna dan tekstur: Ia mempunyai warna kekuningan yang sangat terang dan berkilat, menyerupai minyak tetapi tidak berminyak dan ringan dalam konsistensi.

Sukatan untuk budak minum Bonnisan ni
- Kanak-kanak umur 1 tahun : 2 sudu teh
- Kanak-kanak umur 2 tahun : 2 ke 3 sudu teh ( 3 ke 4 kali sehari )



Pertama kali bagi memang takda perubahan. Setelah seminggu bagi, alhamdulillah, Fariza makin bertambah selera makan. Nad bagi nasi sepinggan, dia makan sendiri sampai habis. Selera sungguh dia ni. Selalu tak habis makanan dia. Lepas tu, masa kita makan pun, dia cakap " nak nasi, nak nasi".. Dalam sehari, kalau nampak orang makan, dia nak makan juga. Korang boleh tengok video tu. Nad pulak yang seram, sebab Fariza asyik makan je...hahaha. Tapi pada masa sama, nad gembira, sebab makanan dia makan sampai habis, selera bertambah. Makin membulat la nampak gayanya.

Suka dengan Himalaya Bonnisan ni. Ia membantu memulihkan fungsi saluran pencernaan bayi dan membantu dalam pergerakan usus dengan mudah. Bahan dalam Bonnisan adalah selamat dan bebas dari alkohol dan bahan bahaya yang lain.


Ajaib sangat Himalaya Bonnisan ni. Memang berkesan untuk budak-budak yang takde selera nak makan tu. Jadi, kepada ibu-ibu yang ada masalah anak tak nak makan atau memilih makanan, boleh cuba Himalaya Bonnisan ni. Insyallah, ada perubahan. Ibu-ibu kenalah rajin bagi Bonnisan ni. Ikut sukatan yang betul.

Boleh dapatkan Himalaya Bonnisan ni di Farmasi atau cawangan Himalaya yang ada.





hai assalammualaikum


Kopi Halia Bara Yusmira


Kopi Halia Bara Bantu Buangkan Angin - Hah!! ingat tak,nad pernah cerita,badan nad masuk angin disebabkan makan brokoli. Masa Pantang merana oii bila angin tak keluar, terkumpul dalam badan masa pantang ni.

Korang boleh baca entry tu dekat sini : Badan Masuk Angin Disebabkan Makan Brokoli

Sampai nak naik demam bila angin tak terkeluar. Banyak dah bubuh minyak panas dekat perut, belakang, kaki, tapi tak juga keluar anginnya. Sampaila kakak cadangkan suruh minum air kopi halia bara yusmira ni. Air kopi halia ni memang selalu ada dekat rumah, abang nad yang jual. Nad pun tak pernah minum, dan ni pertama kali nad minum. Mula risau juga, yela halia kan panas, nad pula tengah menyusu anak, takut jadi apa-apa dekat baby. Tapi nak taknak, minum juga la, sebab nak keluarkan angin ni. Tak tahan oii, tak boleh jalan bila angin dalam badan.


Air ni mudah je, dalam bentuk sachet, cuma tuang je, bubuh air panas. Pastu minum..fuh segar. Lepas minum secawan tu, angin dalam badan keluar sikit-sikit. Sakit juga masa dia nak keluar. Tapi lega..esoknya nad minum lagi, alhamdulillah, semua angin keluar. Nad fikir cukupla minum dua kali je, fikir ke baby farhanah, kang minum banyak kali, takut pula. Tapi nad minum Kopi Halia Bara ni, anak pun ikut kentut juga..hehehe. Tapi okla baby Farhanah, dia takda apa.

Nad google, tengok apa kebaikan Kopi Halia Bara ni ialah dapat membantu merawat demam, demam malaria, resdung, sengal-sengal sendi, menambahkan tenaga batin. Malah halia bara juga dapat membantu menghadamkan makanan serta membuang angin yang terdapat dalam usus kecil dan besar.

Apa yang nad tau, halia ni selalu dibubuh dalam masakan untuk menyedapkan makanan. Selain tu, nad tau halia memang bantu buang angin. Tapi sebenarnya, banyak khasiat halia ni. Halia memang punya banyak khasiat untuk kaum wanita khususnya bagi yang sudah berkahwin. Antaranya membuang angin dalam badan, membakar lemak, memanaskan tubuh, menguatkan sistem pertahanan tubuh dari penyakit dan banyak lagi. Jadi, buat anda yang belum mengamalkannya, bolehlah mulakan dari sekarang.

Korang kalau nak cuba kopi halia bara yusmira ni, nak beli, boleh beli dengan abang ku, contact 0123170752.
hai assalammualaikum

Whitenin BB Dirnk Dan Pimple Away Dari Kitsui

Kitsui Whitenin BB Drink Dan Pimple Away

Kitsui Untuk Putih Kulit dan Bebas Jerawat - Dah lama nad tau pasal produk Kitsui ni, sebab nampak ada beberapa kawan nad yang ambil supplement Kitsui ni. Mungkin ada juga yang jarang nampak atau dengar produk Kitsui ni. Takpe, meh nad kenalkan korang dengan Kitsui ni. Nad pun tengah amalkan minuman Kitsui ni. Sebenarnya Kitsui dah lama ditubuhkan sejak 1996 lagi, dan produk dia bukan satu jenis je, tapi banyak jenis kau..fuh. Ikut korang ada masalah apa, macam nad, masalah jerawat, bekas jerawat dan pori besar, dalam masa sama nak putihkan kulit. Jadi nad pilih Whitenin BB Drink dan Pimple Away Drink.

Macam nad kata, Kitsui ada banyak jenis..ada untuk detox, kuruskan badan,whitening, besarkan payudara, buang lemak, selesaikan masalah jerawat dan banyak lagi la. Nad terpengaruh pun sebab tengok testimoni kawan-kawan dan pengguna-pengguna di facebook dan instagram yang positif-positif belaka. Tengah mengandung ni, paham-paham jela, wajah kusam dengan tak cukup tidur, jadi nak kembalikan wajah yang cantik mulus, bebas dari jerawat. Mengandung kali ni, memang nak cantik je, taknak macam sebelum ni, nampak selekeh je..hahaa. Nad dah amalkan dari minggu lepas lagi. Memang best sangat, dan dah nampak sikit perubahan dekat wajah nad.

Apa kelebihan Whitenin BB Drink dan Pimple Away Drink dari KItsui ni?
Meh nad terangkan satu-satu produk, dan kelebihan dia. Untuk korang juga yang nak wajah cerah, putih, gebu gebas, pada masa yang sama bebas daripada jerawat. Kedua-dua ni memang sesuai untuk mereka yang ada masalah teruk dengan jerawat.

Kelebihan Whitenin BB Drink

Whitenin BB Drink

Kalau sebut white, mesti fikir nak putih je kan, tapi sebenarnya ia adalah penyelesaian bagi masalah kulit, masalah jeragat, bintik-bintik hitam dan kusam. Dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi seperti Alpha lipoid Asid, Ekstrak Campuran Beri, Ceri Acerola dan Ekstrak Oren. Nampak tak bahan-bahan dia, memang bagus dan elok untuk kulit kita.

KELEBIHAN WHITENIN B.B

- Mencerah & memutihkan seluruh wajah
- Menghalang pembentukan blackhead & whitehead
- Membantu mengurangkan jerawat muka dan badan.
- Mengawal minyak berlebihan di muka.
- Menaikkan seri wajah.
- Mencerahkan mata.
- Menghalang penghasilan melanin kulit.
- Memutihkan kulit menjadi putih pink & gebu
- Menutup liang pori muk.a
- Meningkatkan kecerahan warna kulit dengan ketara dalam masa 1-2 minggu.

Ia didatangkan dengan saiz pembungkusan 15 paket x 10 gm. Jadi memang mudah nak ambil. Hanya tambah 1 paket (10 gram) untuk 150ml air suam atau air biasa. Goncang dan minum dengan segera. Ambil supplement, mestilah kena minum air masak yang secukupnya untuk hasil yang terbaik. Korang boleh ikut , nak ambil satu paket atau dua paket sehari. Macam nad, nad ambil whitenin ni belah pagi semasa perut kosong.

Whitenin BB drink Berwarna oren

Nampak tak rupa Whitenin BB drink. Warna oren kan. Rasanya seperti oren dan manis.

Pimple Away Drink

Tadi nad dah cerita berkenaan Whitenin BB Drink, sekarang pulak Pimple Away dari Kitsui ni. Ia adalah untuk mereka yang mempunyai masalah jerawat, masalah otot, masalah jeragat, bintik-bintik hitam dan kusam. Jadi korang yang ada masalah jerawat yang teruk, boleh cuba ambil Pimple Away ni.

Pimple Away Drink

KELEBIHAN PIMPLE AWAY

- Mengecilkan ruang pori.
- Mencegah dan menghilangkan jerawat.
- Membaiki strukur kulit ( hilang parut ).
- Mengatasi masalah kulit berminyak.
- Mengatasi kulit berjerawat bengkak dan bernanah.
- Menghilangkan ‘blackheads & whitehead’ di muka.
- Mengurangkan kemerahan kesan dari keradangan.

Bahan kandungan dia adalah  Alpha Lipoic, Tricalcium Phosphate, Vitamin C+, dan Non Dairy Creamer. Dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi dengan saiz pembungkusan 15 paket x 10 gm.

Satu sachet sehari

Cara minum hanya tambah 1 paket (15 gram) dalam 150ml air suam atau air biasa. Goncang dan minum dengan segera. Minum air yang secukupnya sepanjang hari untuk hasil yang terbaik. Ambil 1 paket sehari, sebaik-baiknya sebelum tidur. Goncang sebelum minum. Nad ambil Pimple Away ni sebelum tidur. Warna air ni warna putih macam air barli.

Pengambilan air yang dicadangkan untuk produk Kitsui:
- Boleh bancuhkan/goncangkan dalam air suam atau air biasa.
- Boleh juga bancuhkan/goncangkan dalam air sejuk tetapi perlu pastikan betul-betul larut dulu sebelum minum.
- Elakkan pengambilan dengan air panas

Wajah cerah berseri dan jerawat tak ada

Kalau rujuk pada kotak, result boleh dapat dalam masa 7 hari. Tapi tindakbalas badan seseorang adalah berbeza. ada yang cepat cerah dan ada yang lambat. Yang penting kena konsisten. Perubahan nad, muka memang makin berseri dan jerawat pun jarang dah ada.

Bahan semulajadi 

Semua produk Kitsui adalah dari bahan semulajadi, menawarkan pelbagai jenis ekstrak yang berkualiti dari seluruh dunia. Produk Kitsui bertujuan untuk menawarkan produk kesihatan semulajadi yang selamat dan berkesan dan mempunyai kelulusan GMP. Kitsui boleh diambil oleh wanita dan lelaki. Hah!, yang ni specialnya, untuk yang mengandung atau menyusukan anak pun boleh ambil produk Kitsui ni. Yela, apa ibu minum, anak pun dapat khasiat daripada kita ambil. Ibu nak putih anak pun nak putih juga..gitu.  Disarankan ambil setelah kandungan atau ibu yang menyusukan itu 4 bulan ke atas.Tapi perlulah ambil nasihat daripada doktor juga untuk keselamatan ibu dan anak.

testimoni pengguna

Wah, pencapaian Kitsui yang menjadi "most wanted" oleh watsons. Kitsui juga pernah memenangi Super Health Brand Asia 2016/2017..Oh ya! produk Kitsui mudah didapati, ada je di Watsons atau Guardian. Bila masuk Watson atau Guardian tu, bolehlah tengok Kitsui, mesti ada macam-macam jenis. Mesti pilih apa masalah korang hadapi ya. Jangan ambil semua..hehee. Boleh juga beli online di Lazada.

Untuk maklumat lanjut mengenai Produk KITSUI, sila layari :
Web : www.kitsui.com.my
Facebook : kitsui my
Instagram : kitsuimalaysia


Meh tengok video nad tunjukkan cara minum dan muka nad yang berseri setelah ambil Kitsui..hehee.