Articles by "review product"
Showing posts with label review product. Show all posts
hai assalammualaikum

Jamu Asam Kunyit Aswanish

Khasiat Air Jamu Asam Kunyit Aswanish

Khasiat Air Jamu Asam Kunyit Untuk Lelaki Dan Perempuan -Nad ingat lagi masa mengurut waktu berpantang, makcik urut tu suruh nad minum air kunyit. Ya, dia yang buatkan air kunyit tu dari kunyit asli ok. Dia bubuh madu sikit bagi air kunyit tu sedap dan nad boleh telan..hahaa. Yela, ada madu, jadi manisla sikit. Banyak kelebihan kunyit ni tau, bukan sahaja untuk masakan dan kecantikan, malah boleh dibuat air, untuk kesihatan tubuh badan .Minum air kunyit ni ada kebaikannya, dia cakap untuk mengecutkan rahim. Kalau rajin buatla sendiri ye, tapi kalau tak rajin, senang je, beli yang dah siap dalam botol. Ada je orang jual sekarang, banyak dah. Yup, nad minum air Jamu Asam Kunyit dalam botol ni.

Bagusnya, minuman Jamu Asam Kunyit ni bukan sahaja boleh diminum oleh perempuan malah orang lelaki pun boleh ok. Ibu berpantang dan anak dara pun boleh ambil. Macam nad, baru lepas berpantang, memang wajibla kena ambil jamu kan. Nak jaga badan katanya. Selain tu, nak sentiasa cergas. Ada jamu tu, kita tak boleh telan, sebab pahit dan bau yang kurang menyenangkan..hahaa. Ada tu pulak, nampak ok, tapi harganya, mak aih, takpela, lupakan. Tapi yang ni memang mampu milik, murah pun murah. Bolehlah tahan seminggu lebih, kalau minum sikit-sikit, bukan seteguk botol kau minum.

Airnya warna kuning kunyit

Nad dah mula minum air Jamu Asam Kunyit ni masa anak pertama lagi. sekarang dah masuk anak kedua pun ambil minuman Jamu Asam Kunyit ni. Sebab jamu ni je yang boleh masuk tekak. Kata orang kalau tak cuba tak tau, dah cuba, dah rasa baru lah kita tau keberkesanannya. Rasanya memang sedap dan ramuan yang digunakan juga dari bahan-bahan seperti kunyit, halia, cekur, sireh, asam jawa, gula batu dan lain-lain bahan.

Bila rasa memang taknak berhenti, sebab sedap sangat..haha. Tapi kenalah minum seperti yang disarankan ye. Minum dua kali sehari sebelum sarapan dan sebelum tidur. setengah cawan je ok. Boleh diminum suam atau sejuk. Tapi nad lebih suka minum sejuk-sejuk, baru segar tekak ni. Minum Jamu Asam Kunyit ni, memang angin kerap keluar. Badan rasa ringan je. Lagipun, nad sekarang tengah menyusu dua orang anak, jadinya memang sesuai ambil Jamu Asam Kunyit ni sebab dia memperbanyakkan susu badan.

Banyak kelebihan minum Air Jamu Asam Kunyit Aswanish

Kelebihan Jamu Asam Kunyit

- Mengurangi lemak dalam badan
- Melambatkan proses penuan
- Memgecilkan/mengempiskan perut
- Memberi tenaga
- Membuang angin dalam badan
- Awet muda
- Menyegarkan tubuh badan
- Melancarkan darah haid & nifas
- Menaikkan seri wajah
- Merapatkan miss v
- Merawat keputihan & masalah senggugut
- Menghilangkan bau-bau badan
- Memberi kecergasan tubuh
- Menambahkan keintiman
- Melawaskan pembuangan
- Membanyakkan susu badan
- Menghilangkan sakit-sakit badan
- Mengawal berat badan
- Antibakteria/mempercepatkan sembuh luka dalaman
- Melancarkan peredaran darah
- Warna kulit menjadi cerah

Bagus kan, semua bahan adalah semulajadi dan homemade buatan orang Malaysia, orang kita sendiri. Jadi sokongla buatan orang Melayu ni.

Berpuasa Dengan Air Jamu Asam Kunyit Aswanish

Tadi baru je diumumkan tarikh hari puasa, hah puasa-puasa ni tubuh memerlukan lebih banyak tenaga,vitamin dan mineral untuk membantu tubuh sihat supaya dapat menjalankan aktiviti meskipun berpuasa sepanjang hari.

Salah satu cara yang mudah,murah serta sihat adalah dengan mengamalkan jamu asam kunyit setiap hari.Ia boleh diminum ketika bersahur atau berbuka puasa.

Fungsi:-
1) Memberi tenaga dan stamina tubuh
2) Menghindari masuk angin
3) Mengawal nafsu makan
4) Menghilangkan keletihan dan lesu-lesu badan

Suka sangat dengan jamu moden ni, Jamu Asam Kunyit Aswanish

Hah, jomla kita amalkan minum Jamu Asam Kunyit ni, harga RM15/500ml dan RM30/1ltr. Boleh whatsap teru ke www.wasap.my/60163361335 facebook , https://www.facebook.com/sitinoraini.misbah
hai assalammualaikum

Koleksi Terhad " Be With Me " Bunga Dalam Jar Yang Comel - Siapa tak suka dapat kejutan daripada orang tersayang kan. Tak kisahlah, kejutan sempena Hari Lahir, Hari Perkahwinan atau sambutan apa pun. Kejutan tersebut mesti menjadi kenangan sepanjang masa, lagi-lagi kalau dapat hadiah yang comel dan boleh disimpan lama. Bagi perempuan, dapat bunga pun dah seronok. Bunga masih menjadi hadiah yang diminati untuk diberikan kepada pasangan sebab rasa dihargai dan disayangi. Perempuan dan bunga tak dapat dipisahkan. Bunga bukan sahaja pada pasangan kekasih, malah boleh diberikan kepada orang tua dan sahabat.

" Be With Me " Koleksi Bunga Dalam Jar Yang Comel

Selalunya orang bagi sejambak bunga kan, dan lama-lama bunga tu akan layu. Tapi, ni nad nak bagitau korang, apa kata korang bagi bunga yang lain dari yang lain. Bunga ni tak akan layu dan mati. Bunga ni memang sangat comel dan cantik. Pasangan korang mesti suka. Tapi koleksi bunga ni sangat terhad tau!! Koleksi bunga dalam jar " Be With Me " yang sangat unik, pasti akan beri kesan yang romantis bila korang berikan kepada pasangan. Bukan itu sahaja, kalau diberikan kepada ibu, ayah atau sahabat, mesti diaorang akan ingat korang selalu. Serius!, cantik sangat bunga ni.


Mengejutkan orang-orang istimewa dalam diri korang, dengan bunga-bunga yang indah pada bulan Mei ini. Ni la dia Koleksi Terhad " Be With Me " Bunga Dalam Jar yang sangat comel dan cantik. Bunga ni boleh menjadi hadiah yang sempurna sempena Hari Ibu, Hari Guru dan juga 520.


Keistimewaan bunga ni ialah bunga yang tak akan mati, kerana bunga ni, bunga pertama yang diawet. Hasil kolabarasi Inflority Preserved Flower dengan Yuki's Fiori telah menghasilkan bunga yang sangat menarik seolah-olah nampak bunga itu seperti bunga yang segar. Bunga yang diawetkan adalah bunga semulajadi 100%.


Teknik yang dibuat memang sangat menakjubkan. Kalu korang tengok dekat gambar ni, memang bentuk dan design sangat menarik. Bunga yang dipelihara dan masih mengekalkan kelenturan mereka dan kesegaran semulajadi mereka tanpa ada sebarang cacat celanya. Mereka tidak memerlukan air, tidak ada penjagaan khusus dan mereka boleh bertahan hingga sekurang-kurangnya 3 tahun.

Koleksi terhad " Be With Me " tersedia dalam 3 reka bentuk - Galaxy, True Love & Unicorn. Setiap set datang dalam kotak hadiah yang termasuk pencahayaan LED dan kad ucapan.



Galaxy is Preserved Baby Breathe with Rainbow colors wrapped in mini bouquet.


True Love is Cotton Flower wrapped with preserved and dried foliage in mini bouquet.


Unicorn is Preserved Hydrangea wrapped with pastel tone colors hydrangeas in mini bouquet.

Cuba bayangkan, orang tersayang yang korang nak bagi, mesti dia teruja tengok bunga unik macam ni. Mesti penerima bunga ni akan lebih rasa cinta dan sayang dekat korang, lagi-lagi bunga ni tak akan layu. Hri-hari boleh tengok bunga ni, siap ada lampu lagi. Romatik sangat kau!!..

Koleksi Terhad Bulan Mei Sahaja!!

Be With Me Collection dijual pada bulan Mei sahaja guys!!. Harga 1 Jar RM188 dan untuk semua 3 reka bentuk, dijual pada RM488 (jimat RM76). Semua harga termasuk penghantaran untuk Malaysia Barat, manakala untuk penghantaran ke Malaysia Timur tambah RM10.


Berita baik untuk pembaca nad, dapatkan " Be With Me " dengan  10% diskaun. Hanya bagitau kod [NADIA10] ketika membeli bunga ini, dan bagitau korang baca dekat blog nad ni..ok!!..Tunggu apa lagi, jom dapatkan koleksi bunga " Be With Me " ni untuk orang tersayang. Hanya terhad di bulan Mei sahaja.

Info lanjut
Inflority Preserved Flower
Facebook: https://www.facebook.com/inflority/

Yuki's Fiori 
Facebook : https://www.facebook.com/yukifiori/
Instagaram : https://www.instagram.com/yuki_fiori/









hai assalammualaikum

Cantik Seperti Orang Korea dengan Althea Bare Essential - Seronok bila dapat barang dari Althea ni. Bila dapat je mesti senyum sampai telinga dan tak sabar nak buka. Nad memang suka shoping dekat Althea beli barang makeup. Kali ketiga nad dapat produk dari Althea. Selalunya barang makeup je, tapi kali ni berlainan pulak. Kali ni dapat skincare daripada Althea. Ni adalah new babies, new product daripada Althea. tahniah Althea. Teruja kita tau nak cuba skincare Althea ni. Produk dari Korea, semestinya nak cantik seperti orang Korea kan. Kulit muka nampak putih, licin je. Jom nad share skincare terbaru daripada Althea ni.


Hah!!, ni la dia Althea Bare Essentials. Semuanya nampak warna putih je..suci bersih gitu. Walaupun nampak simple, tapi tengok macam eksklusif ye. Bare Essentials ada tiga produk yang bantu mencantikkan kulit wajah kita persis orang Korea, gitu. Hanya tiga langkah, sangat mudah sangat senang, korang dah boleh cantik. Benda paling penting penjaagan wajah ialah pencuci, toner dan pelembap. Tiga ni je sebenarnya dah cukup untuk bagi kulit korang cantik, putih, dan sihat.

Althea Bare Essentials : Cantik Dengan 3 Langkah Sahaja

Nad dah guna sebulan dah, dan hampir separuh produk Bare Essentials ni. Best sangat kau. Tiga jenis produk Althea Bare Essential yang terdiri daripada
- The Contour Cleanser - RM 23.00 / 150g
- The Primer Water - RM 43.00 / 200ml
- The Fixer Cream - RM50 / 50g


The Contour Cleanser

Benda paling penting dalam penjaag muka mestila cuci muka. Yela muka dah kena habuk semua, wajib cuci muka, pagi dan malam sebelum tidur. bersihkan muka dari segala kekotoran. Contour Cleanser, pembersih yang kaya dan berbuih yang dapat menghilangkan kekotoran. Contour Cleanser mengandungi Ice plant yang membantu menghidrat dan mengelakkan kemerahan muka serta kulit tidak akan mengelupas. Yela, kadang ada pencuci tu buat muka kita merah atau mengelupas, katanya untuk buang segala sel kulit mati jadi tak cantik la kan.


Contour cleanser ni,  Ia mengandungi kapsul mikro untuk perlahan-lahan menghilangkan sel-sel kulit mati dan membuat kulit berasa sejuk dan segar. Selain itu, ia mengandungi lemon myrtle, kaya dengan vitamin c dan antioksidan bagi menegangkan kulit muka. Lagi special, pembersih ni membantu peredaran darah dan membuatkan muka berbentuk V.


Cara menggunakan Contour Cleanser sangat mudah. Hanya basuh muka dengan air. Picit sedikit ke tangan dan usap ke muka. Urut dengan gerakan bulat. Sleepas tu bilas dengan air. Buih dia memnag banyak, dan wangi. Nad pakai, muka rasa sejuk, segar dan lembut je.

The Primer Water

Langkah kedua untuk wajah cantik dan berseri ialah dengan The Primer Water. Nad ingat Primer Water ni air, tapi bukan. Cecair yang padat, tak melekit dan cepat meresap ke dalam kulit. The Primer Water mampu menghidratkan dan botol keajaiban ini mampu menembusi lapisan kulit untuk melembutkan kulit wajah ,melicinkan dan mencerahkan kulit  kerana mengandungi Snow Lotus. Primer Water ni seperti menghidupkan semula kulit kita dan memberikan kelembapan segera serta berkesan kerana ia patented " dewdrop" formulation.


Primer Water ini bertindak sebagai toner dan primer atau asas sebelum kita makeup nanti. Penting kan sebelum makeup mesti pakai primer..tapi yang ni dua dalam satu. Toner pun boleh, primer pun boleh..best weii!


Tuangkan sedikit sahaja di tapak tangan, tak perlu pakai kapas, dan sapukan secara merata ke muka, perlahan-lahan seperti mengurut muka untuk mendapatkan penyerapan yang lebih baik.


The Fixer Cream

Langkah terakhir mestilah pakai cream untuk melembabkan dan melembutkan kulit. The Fixer Cream memberikan kulit dengan penghidratan sehingga 24 jam untuk kulit yang segar. Botol kecil tapi bagi keberkesanan yang berganda pada kulit kita. Bukan sahaja menghidratkan, malah mengekalkan kulit menjadi lembap kerana kandungan teh hijau yang ada dalam Fixer Cream ni.



Selalunya, nad kalau pakai cream, muka akan berminyak, tapi pakai Fixer Cream, muka elok je. Esok pagi bangun, lembut je. Muka makin nampak glowing gitu.


Hah!!, ni la tiga langkah mudah nak cantik you alls!!..Althea Bare Essentials ni sesuai untuk semua jenis kulit. Harga satu-satu botol nad dah bagitau, tapi nad syorkan beli satu set ni. Hanya RM 116 je dah boleh cantik bak Korea. Seriusly, nad pakai ni, muka nad memang lembap, anjal dan lembut je.

Korang boleh dapatkan Althea Bare Essentials ni di www.althea.kr ok..cepat weii..


Video nad unboxing dan gossip macam mak jemah ni serta cara nad pakai Althea Bare Essentials.



hai assalammualaikum


Bersih Sentiasa Dengan Carrier Junior Wipes - Permulaan yang baik ke arah kehidupan yang sihat dan bersih bermula dengan memupuk amalan kebersihan sejak kecil. Amalan yang baik adalah dengan memastikan tangan sentiasa bersih sepanjang masa namun akan ada keadaan dimana air dan sabun tangan sukar diperolehi. Apakah yang akan anda lakukan bila berhadapan situasi seperti ini? Pada saat ini, tisu basah amat berguna untuk ibu bapa dan kanak-kanak.


Keriangan Tanpa Henti Dengan Carrier Junior Funtime Wipes  

Carrie Junior, sebuah rangkaian kelengkapan diri kanak-kanak yang telah berada di pasaran selama 19 tahun dan menjadi jenama utama penjagaan diri kanak-kanak di Malaysia memperkenalkan Carrie Junior Funtime Wipes. Sesuai untuk keluarga dan kanak-kanak, Carrie Junior Funtime Wipes sangat memudahkan urusan ibu bapa dan kanak-kanak dengan pek mudah bawa yang mengandungi 30 helai tisu dan pek keluarga dengan kandungan 80 helai sesuai diletakkan di kediaman atau di dalam kereta.


Pek ini amat bersesuaian untuk diletakkan di dalam bag sekolah untuk dibawa bersama ke sekolah. Carrie Junior Funtime Wipes sangat berguna untuk mereka kerana kanak-kanak sentiasa terdedah kepada bakteria dan virus yang berbahaya apabila melakukan rutin harian di sekolah mahupun aktiviti kokurikulum. Amalan-amalan seperti mengelap tangan dengan Carrie Junior Funtime Wipes sebelum dan selepas makan, bermain di kawasan kediaman, dan selepas keluar dari bilik mandi akan memastikan tangan mereka bersih dan bebas kuman.



Hadir dalam dua variasi buah-buahan yang menarik iaitu Cheeky Cherry dan Smoothie Berries, Carrie Junior Funtime Wipes dirumus khas dengan Fruito-E, gabungan ekstrak buah-buahan semulajadi yang kaya dengan vitamin dan nutrien membantu menyuburkan dan melembapkan kulit. Carrie Junior Funtime Wipes ini bebas alcohol, bebas paraben, bebas formaldehida dan hipoallergenik. Telah diuji secara dermatologi dan disahkan halal; produk ini turut mengandungi kelembapan yang tinggi. Ia juga sangat lembut pada kulit bayi yang halus dan sensitif. Carrie Junior Funtime Wipes merupakan penyelesaian terbaik untuk kanak-kanak yang sentiasa keluar, mengembara, dan juga untuk kegunaan sebelum dan selepas makan. Yang paling penting, ia memberikan anda rasa selesa dengan aroma buah yang manis tanpa rasa melekit pada kulit.

Kedua-dua variasi Carrie Junior Funtime Wipes boleh didapati dalam pek mudah bawa dan digunakan yang mengandungi 30 helai dan dijual pada harga RM7.30 (Semenanjung) / RM7.70 (Sabah & Sarawak) atau pek keluarga yang mengandungi 80 helaian dan dijual pada harga RM9.00 (Semenanjung) / RM9.50 (Sabah & Sarawak).
*Harga termasuk GST.

hai assalammualaikum


Bio-Gold 24k Radiance Cleanser Dan Bio-Gold Water

Bio Gold 24k Menghilangkan Kedutan,Meremajakn Kulit - Haritu nad ada terima kejutan daripada Bio Essence iaitu Bio-Gold Radiance Cleanser dan Bio-Gold Water. Tak sangka, nad dapat cuba produk yang memang dikenali dan popular ni yang boleh membantu melawan penuaan dan kedutan. Nad percaya ramai pembaca nad pernah dengar perkara-perkara hebat tentang Bio-Essence sebelum ini.



Bila tengok produk, seperti ada emas di dalamnya. Emas? Keremajaan? Glowing? Sangat menarik bukan. Emas bukan sekadar perhiasan sahaja sekarang malah emas boleh buat muka kita cantik. Ni yang buat keterujaan nam mencuba Bio Gold 24k ni. Siapa tak mahu tepek emas kat muka. Nad baca, ramai cakap best pakai Bio-Gold ni. Nad dah pun cuba selama seminggu, memang best. Wangi je bau dia.


Dirumuskan dengan Bio Energy Complex ™,24K Bio-Gold Formula yang mengubah keupayaan kulit untuk membaiki, memperbaharui, dan mengisi semula dirinya. Dengan meningkatkan pengambilan oksigen, ia membantu kulit menghirup sel yang berubah dari keadaan yang tidak aktif ke keadaan bertenaga. Meningkatkan penyerapan bahan bio yang berharga untuk menjadikan kulit anda lebih sihat, lebih berseri dan cantik.

Ia juga merangsang pengeluaran kolagen dan elastin yang sudah ada di kulit, dan meningkatkan serat kolagen untuk sentiasa menjaga kulit dan nampak muda selalu.


Bio-Gold 24k Radiance Cleanser

Pencuci muka Bio-Gold 24k Radiance Cleanser menyegarkan dan menghidrat kulit dengan buih halus dan wangi. Pencuci ni memberikan kulit jadi lembut dan bersih.



Bila nad pakai, muka jadi lembap je. Dengan sabun yang mengandungi emas, banyak buih, sangat wangi. Muka jadi segar dan terhidrat tanpa mengelupas atau menyakitkan. Dengan harta anti oksidan untuk menahan tanda-tanda penuaan, meningkatkan keanjalan dan ketajaman kulit.


Bio-Gold Water

Bio-Gold Water , produk ini seperti serum. Ia mengandungi sejumlah besar serpihan emas tulen sehingga 98%, yang sangat berkesan untuk meningkatkan kadar metabolisme kulit dan merangsang pembaharuan sel serta meresap ke dalam kulit dengan cepat. Bukan itu sahaja, malah ianya membantu melawan sinaran UV berbahaya serta memberikan nutrisi yang mencukupi pada kulit.



Bio-Gold Water ni tidak melekit dan seperti air. Sapukan dua kali sehari, pagi dan malam selepas mencuci muka. Tuang sedikit sahaja dan sapu ke seluruh wajah.

Kelebihan Bio-Gold Water
- Mengetatkan liang-liang yang diperbesarkan untuk tekstur halus yang licin
- Meningkatkan keanjalan kulit untuk mengelakkan kendur.
- Memadamkan kulit sehingga menentang kedut dan garis halus
- Mengawal kelembapan dan sebum seimbang, menjadikan kulit lebih licin dan Sihat
- Memulihkan kulit yang berseri secara semula jadi

Best sangat pakai Bio-Gold 24k ni. Dengan semua gabungan ini, mencapai kulit impian anda yang sempurna tidak sukar sama sekali! Sangat sangat penting untuk menggunakan perawatan wajah yang mengandung Antiaging untuk menghilangkan kedutan diah muka. Lagu nad dah menjangkau ke 30 series ni, memang kena jaga dah.

Rangkaian Bio Essence iaitu Bio-Gold 24K Gold Radiance Cleanser dan Bio-Gold Gold Water boleh di dapati di semua pasaraya terkemuka, farmasi Guardian, Watson's dan platform online shopping seperti Lazada.

Untuk maklumat selanjutnya mengenai BIO ESSENCE 24K GOLD, sila layari : http://bio-essence.com.my/

hai assalammualaikum

Bawa Tisu Lembap Ke Mana Sahaja - Kalau sebelum ada anak, nad memang jarangla bawak tisu lembap atau tisu basah ni. Yela, kita mana ada buat kotor-kotor ni. Tapi sejak ada anak, memang kena sediakan tisu lembap dalam beg. Paham-paham jela, budak-budak, mana-mana nak kena jaga kebersihan dia. Tak pun diaorang buat kotor masa makan, mesti kena sediakan tisu basah. Bukan budak je guna tisu basah, orang dewasa pun pakai tisu basah ni. Yela, kadang takda air nak bersihkan, pakai je tisu lembap ni. Jadi wajib bawa tisu lembap dalam beg kemana sahaja. Nad nak kongsi, tisu lembap daripada Aiken.


Bersih Dan Segar Di Mana Sahaja Dengan Tisu Lembap Antibakteria Aiken


Tidak dapat dilihat dengan mata kasar namun tetap hadir: itulah kuman dan bakteria yang sentiasa hidup di dalam dan disekeliling kita. Bakteria dan kuman membiak dengan cepat sehingga mampu menyebarkan pelbagai penyakit. Salah satu cara yang berkesan untuk mencegah kehadiran kuman adalah melalui penjagaan tangan agar ia sentiasa bersih.


AIKEN, jenama yang dipercayai sebagai produk penjagaan antibakteria sejak 3 dekad yang lalu kini memperkenalkan tisu lembap antibakteria, Tisu Lembap Antibakteria Aiken. Produk ini berupaya menyingkirkan 99.9% bakteria merbahaya dengan berkesan dan memberikan haruman serta meninggalkan kelembapan pada kulit.

Tisu antibakteria ini sungguh berguna ketika anda sedang sibuk dengan rutin harian.  Mengelap trolley barangan serta pemegang bakul; ataupun selepas memilih barangan runcit yang mudah rosak seperti daging, sayur-sayuran, buah-buahan mampu membantu mengurangkan penyebaran bakteria merbahaya berkat manfaat antibakteria dari Tisu Lembap Antibakteria Aiken.


Tisu Lembap Antibakteria Aiken menyediakan pembersihan serta-merta kerana ia dapat dibawa ke mana-mana sama ada di dalam kenderaan ataupun tas tangan kerana ia dapat digunakan untuk aktiviti luar, mengembara, berkelah, ke tandas awam, di kawasan taman dan lain-lain. Dalam keadaan seperti di pam petrol yang tidak menyediakan kawasan membasuh tangan yang berdekatan, pek tisu antibakteria sesuai dijadikan alternatif untuk membersihkan tangan anda.


Tisu Lembap Antibakteria Aiken sesuai untuk digunakan oleh seluruh ahli keluarga dalam apa jua keadaan sekalipun. Pek Tisu Lembap Antibakteria Aiken boleh didapati dalam dua variasi menarik untuk dipilih:


TISU LEMBAP ANTIBAKTERIA AIKEN  - PERLINDUNGAN EKSTRA

Dirumus khas dengan Minyak Tea Tree yang terkenal dengan manfaat pembersih semulajadi untuk meningkatkan perlindungan. Ia menyegarkan serta membersihkan kulit daripada kekotoran, serta lebihan minyak dengan pantas supaya meninggalkan kulit berasa lebih bersih, lembut dan menyegarkan. Produk ini telah diuji secara dermatologi, ia selamat digunakan oleh seisi keluarga dan adalah 100% bebas alkohol.


TISU LEMBAP ANTIBAKTERIA AIKEN – PELEMBAPAN EKSTRA

Diperkaya dengan Aloe Vera untuk kelembapan yang selesa pada kulit, Tisu Lembap Antibakteria Aiken menyingkirkan 99.9% bakteria berbahaya sambil mengekalkan kesegaran, kelembapan, serta memberikan anda kulit yang lembut. Tisu ini diperbuat dari fabrik bertekstur lembut yang membersih tanpa sebarang ketidakselesaan. Ia menjadikan kulit anda berasa segar dengan bau yang menyenangkan. Tisu Lembap Antibakteria Aiken adalah 100% bebas alcohol, telah diuji secara dermatologi dan selamat digunakan oleh seluruh ahli keluarga.

Tisu Lembap Antibakteria Aiken yang baharu boleh didapati pada harga RM*6.50(Semenangjung)/ RM*6.80(Sabah & Sarawak) untuk pek berkembar. Produk yang mengandungi 20 helaian di dalam setiap pek ini boleh didapati di semua pasaraya terkemuka, pasaraya hyper dan farmasi di seluruh negara.
hai assalammualaikum

Minyak Kelapa Dara Asfa - Nad tau, ramai dah kenal dan dengar tentang minyak kelapa atau VCO (  Virgin Coconut Oil ), tapi tak ramai yang menggunakannya. Macam nad sendiri, selalu nampak iklan VCO ni lalu dekat tineline facebook, instagram, tapi tak terfikir nak cuba. Sampaila masa mengandung anak kedua, nad cuba nak rasa pakai minyak kelapa dara ni. Tengok testimoni, minyak kelapa dara ni bagus untuk ibu mengandung. Jadi, mengandung kedua ni, nak la cuba kan.

Minyak kelapa dibuat dari kelapa segar yang diproses melalui beberapa cara sehingga minyak dihasilkan dari kelapa tersebuti. Minyak Kelapa Dara merupakan makanan tambahan terbaik dan tersihat di dunia kerana mempunyai 1001 manfaat kepada tubuh badan kita.


Minyak Kelapa Dara Asfa Homemade

Banyak minyak kelapa dara yang dijual di pasaran, tapi pilihan nad Minyak kelapa dara Asfa homemade ni. Tak tau kenapa tertarik dengan VCO ni. Banyak testimoni positif bila nad tengok, sebab tu nak cuba VCO Asfa ni. VCO Asfa ni boleh diminum dan disapu di kulit.

Amalkan Minyak Kelapa Dara Asfa Masa Mengandung Dan Berpantang

Nad ambil VCO Asfa ni masa mengandung masuk 8 bulan..lambat sangat..hahaha. Sebab baru terfikir nak cuba kan. Seeloknya VCO ni diambil seawal mengandung lagi, sebab VCO ni sangat bagus untuk ibu mengandung. Nad juga amalkan Minyak Kelapa Dara Asfa ni semasa berpantang.


Pertama kali rasa, terkejut kejap..hahhaa. Rasanya pelik dan kelat. Nak sihat selalu semasa mengandung, kenala telan je..hehehe.

Cara ambil VCO Asfa Homemade:
Dewasa- 1 sudu , 2 kali sehari, pagi dan malam.
Kanak-kanak - 1 sudu kecik, 2 kali sehari, pagi dan malam
** Amalkan sebelum makan
** Boleh disapu di kulit

Testimoni Nad sendiri

Semasa nad amalkan MKD Asfa ni, badan nad selalu segar dan bertenaga je. Setiap pagi akan buang air besar. Tak sembelit pun. Masa berpantang pun sama. Weii syok..buang air besar pun lancar je. Takda takut nak pergi buang air besar.

Masa nak bersalin, dah memang rasa sakit nak meneran. Nurse cek terus buka 8cm dah. Ada nad cerita pengalaman nad bersalin adik Fariza. Tak susah nak bersalin, mudah je.

Nad pun ada sapu MKD Asfa dekat perut kesan strectmark ni sampai sekarang. Strecthmark pun makin kurang. Kira bagusla minyak kelapa dara ni kalau diamalkan.

Makcik urut pun guna minyak kelapa dara Asfa ni sapu dekat baby Farhanah. Kulit Farhanah pun elok je.


Minyak Kelapa Dara Asfa Sesuai Untuk Semua

Sebenarnya, minyak kelapa dara Asfa ni sesuai untuk semua, tak kira warga tua, dewasa dan kanak-kanak. Sebab khasiat minyak kelapa dara Asfa yang sangat bagus untuk sesiapa sahaja dan mampu merawat pelbagai penyakit.


Kelebihan VCO Asfa

MKD ASFA - Ikhtiar tradisi terbaik Pilihan Ibu Hamil, Mudah Bersalin, Atasi Masalah Hormon, Sangat baik merawat masalah kulit, Atasi masalah kesihatan Kronik seperti Kencing Manis, Darah Tinggi, Gout, Asma, Lelah, Buasir, Sembelit dan Masalah ketidakhadaman. Melancarkan Pembuangan Najis dan menyingkirkan toksid dalam badan.





Banyak lagi kelebihan minyak kelapa dara ni. Bolehla layari
Facebook: Minyak kelapa dara Asfa
Instagram: Minyak Kelapa Dara Asfa