Articles by "review product"
Showing posts with label review product. Show all posts
 hai assalammualaikum
 
Pencuci Tangan Plash Afy Haniff , Membersihkan Kotoran, Melembap Dan Melembutkan Tangan Serta Membunuh 99.9% Bakteria - Kita tau, tangan merupakan anggota badan yang melakukan banyak perkara seperti memegang dan menyentuh pelbagai permukaan, makanan, benda dan macam-macam lagi. Bakteria, kuman dan kotoran akan melekat di tangan kita selepas kita melakukan aktiviti dan dengan tangan jugala akan menyebabkan kita menyebarkan penyakit kepada orang lain sekiranya tangan kita tidak dibersihkan. 
 
Sebab tu, kita disarankan untuk kerap membasuh tangan supaya segala bakteria, kuman dan kotoran pada tangan kita dapat dibersihkan dan ia juga langkah penting untuk mencegah dan menyebarkan sebarang bakteria dan kuman kepada orang lain. 
 
 

Pencuci Tangan Plash Afy Haniff , Membersihkan Kotoran, Melembap Dan Melembutkan Tangan Serta Membunuh 99.9% Bakteria

 
Mungkin sebelum ni, rutin mencuci tangan memang sudah dilakukan, tapi tidak secara serius. Bila ada kes Covid 19 ni, diingatkan mencuci tangan perlu dilakukan sekerap mugkin. Mencuci tangan menggunakan sabun dan membasuh dengan air dapat membersihkan tangan dari segala bakteria, kuman dan kotoran. 
 
 
Bila dah kerap membasuh tangan, pemilihan pencuci tangan juga memainkan peranan yang penting, yela kadang ada sabun tangan yang boleh mengeringkan kulit tangan kita. Nad suka dengan pencuci tangan Foaming Handwash Plash Afy Haniff yang dapat melembapkan dan melembutkan tangan serta dapat membunuh 99.9% bakteria.
 


Pencuci tangan foaming wash Plash Afy Haniff ni nad suka sebab dia bentuk buih. Basuh dengan sabun ni dapat membersihkan minyak dan kotoran disamping menghapuskan 99.9% virus dan bakteria berbahaya. Diperkaya dengan ekstrak lidah buaya yang membantu mengekalkan kelembapan kulit dan sesuai untuk kegunaan harian.
 
Pencuci Plash Afy Haniff ni pun free daripada Paraben, Phthalate dan Dye serta tidak diuji pada haiwan.
 
Baunya pun sangat wangi. Bila basuh dengan sabun tangan Plash ni, tangan bau harum je, suka sangat. Anak cuci tangan guna Plash ni pun, dia mesti cakap " ermmm wanginya mommy "..hehee. Pencuci Tangan Plash Afy Haniff ada dua haruman iaitu Fresh Aloe vera dan Sweet Sakura.
 
 
Pencuci tangan ni ada dua saiz, satu 400ml dan satu lagi 200ml. Yang saiz 200ml, memang sesuai bawak ke mana sahaja, yela, kes covid ni kita kena kerap basuh tangan. Basuh dengan sabun lagi bagus kan. Kadang dekat luar mana ada disediakan sabun, nah kita bawak sendiri. Selamat bukan kita sahaja, malah keluarga kita. 
 

Saiz 200ml ni pun boleh dijadikan goodies. Waktu sekarang memang sesuai la bagi hadiah macam ni, berguna sangat tau...hehehe..Dahlan bentuk dia kecil dan comel.
 
Pencuci Tangan Plash Afy Haniff ni bagi nad tahan lama juga, sebab setiap kali nak basuh, nad guna satu pam sahaja dah cukup. Sangat jimat sebab satu pam sama dengan 4 kali pam.
 

Produk Afy Haniff dah lama di pasaran, dan merupakan produk 100% Bumiputera. Kalau korang ingat nama produk serai wangi, hah tu la dia. Sekarang dah ada 37 produk daripada serai wangi penghalau serangga (Swipel) semulajadi kepada cecair pencuci pinggan ( 40 days ) , pencuci tangan ( Plash ) dan penyegar rumah ( D'menc ). 
 
Produk Afy Haniff mempunyai ISO, GMP dan HACCP, menggunakan bahan semulajadi, tanpa bahan kimia, lebih selamat untuk digunakan.


Nad sendiri pengguna produk ni, bukan sahaja pencuci tangan malah spray Swipel penghalau serangga yang kini berwajah baru dengan packaging yang lebih menarik.

Jenama Afy Haniff kini dijual di 2000 pasaraya di Malaysia , Brunei, Singapura dan Thailand. produk Afy Haniff ni boleh didapati di Giant, Mydin, Aeon, Aeon Big, Jaya Groser, tesco, KK Mart. Untuk pembelian secara online boleh ke https://afyhaniff.yzza.io/4led/
 
Untuk ketahui lebih lanjut boleh layari 
hai assalammualaikum

Norwex, Kain Buruk Kayangan, Memudahkan Kerja Membersih - Terjebak juga ye dengan kain buruk kayangan ni. Sana sini kain Norwex tu lalu timeline, tak facebook, ada dekat instagram, ada juga dekat twitter. Mula tu memang pejam mata jela, malas nak layan, tapi layan jugala demo kain Norwex punya video, gambar tu semua, yela dah lalu kan. Tiba-tiba, dalam hati, ' bestnya tengok, guna air je. Lap apa pun boleh, senangnya '..arghh sudah. Sabar nad, sabar..kain biasa, harga murah je kau guna, sama je kain buruk juga. Sekaliiiiiii....jeng,jeng,jeng..Kain Norwex sampai dekat rumah..kihkihkih..

Orang cakap belum cuba belum tau. Nad ingatkan sama je macam kain buruk biasa tapi tak ye. Kain Norwex ni banyak jenis, ada untuk kitchen, window, kereta, lantai, tuala, haishh banyak la. Tapi nad punya yang penting jela, kain Norwex Kitchen, Norwex Window dan Norwex Enviro. 
 


Norwex, Kain Buruk Kayangan, Memudahkan Kerja Membersih

Kain Norwex ni microfibre, boleh hilangkan kotoran dengan hanya menggunakan air sahaja.produk Micofibre Norwex mengandungi BacLock yang boleh membersih dengan mudah secara menyeluruh apabila basah. 
 
Lepas pakai kain Norwex ni, nad nampak bezanya. Kerja membersih, mengelap jadi mudah dan menjimatkan masa. Macam sebelum ni, Nad kerap tukar kain buruk sebab setiap kali bersihkan dapur, cermin, atau apa sahaja, kain tu akan kotor dan hitam, yela kerap guna. Lagi kalau bersihkan dapur, kain akan melekit, berminyak.. Setiap tempat lain-lain kain. tapi semua kain jadi sama, hitam dan kotor, kemudian berbau.
 


Lagi kalau dapur berminyak, sambal, kain biasa akan jadi berminyak dan melekit. Tapi bila guna Norwex Kitchen, hanya basahkan kain, kemudian lap je macam tu. Walaupun dapur berminyak, kesan sambal merecik, lap je guna kain tu, terus bersih. Kain pulak bila dibersihkan semula dengan air takde melekit, takde berminyak. Jimat spray dan sabun dan tak perlu guna selalu.



Sebelum ni, nad akan bersihkan cermin atau apa sahaja, dengan pencuci-pencuci lain, macam sabun, kemudian spray, atau suratkhabar, tapi dengan kain Norwex, nad hanya guna dua kain sahaja iaitu Norwex Enviro dan Norwex Window untuk bersihkan cermin, peti ais, dan benda-benda berkilat ni la. Oh dua kain ni pun boleh digunakan untuk bersihkan kabinet.
 
Cara nad guna, nad akan bersihkan kain Norwex Enviro tu untuk mengelap. Kain Enviro ni bagus tau sebab kain ni mengelap segala kekotoran tanpa tinggalkan kesan pun. Lepas tu nad guna Norwex Window tanpa basahkan, kering sahaja untuk lap lagi, macam polish bagi berkilat. Memang berkilat habis setiap cermin, peti ais, kabinet.




Macam cermin, peti ais, sebelum ni pakai kain biasa macam ada tompok-tompok macam tu, masih ada kesan garisan lagi kat cermin, even guna pembersih cermin jenis tarik tu, tapi pakai kain norwex terus kilat.. Takde tompok, takde kesan kotor.



Oh, nad pun ada cuba-cuba lap almari ikea anak, dengan Norwex Enviro, eh tak sangka contengan anak buat dekat almari tu hilang. Tapi biasalah kena sental sikit. Korang boleh nampak dekat video nad buat tu. Puas hati tau.
 
 
Video nad bersihkan kitchen, peti ais, cermin dan almari ikea anak. Tengokla, betapa mudahnya kerja membersih.
 



Kain mengikut jenis tempat permukaan yang sesuai.

Nad boleh nampak beza pakai kain Norwex ni. Nad boleh cakap kain ni memudahkan kerja membersih, menjimatkan masa dan tenaga. Korang ingat kerja membersih tu tak penat ke, tiada siapa suka kerja membersih ni, sebab tu kadang ada orang sanggup upah orang untuk bersihkan rumah. Dengan kain Norwex ni, korang akan jadi suka untuk membersih.

Lagi satu kain Norwex ni tak berbau walau dah berulng kali pakai. 
 
Kelebihan Kain Norwex
 
Norwex Enviro - E untuk segalanya, bersihkan setiap bahagian rumah sama ada menggunakannya kering atau basah, ia dapat mengangkat zarah-zarah debu dan kotoran terkecil ke kotoran dan menghalangnya daripada menetap di permukaan, dan juga mengeluarkan minyak minyak dengan hanya air.

Norwex Kitchen - Kain dapur sangat sesuai untuk dapur kerana tidak setebal kain enviro, oleh itu ia kering dengan cepat. Keluarkan minyak gris dengan berkesan juga! Boleh nampak nad dah tunjukkan kain tu berkesan membersih minyak, sambal dengan berkesan. Boleh dilipat dan dilipat semula untuk membuat beberapa permukaan untuk pembersihan tanpa henti.

Norwex Window - Kain tingkap berfungsi sebagai kain pengilat untuk tingkap, barang kaca, pintu pancuran, cermin dan juga perhiasan. Kain ini sesuai digunakan kering. Anda boleh menyemburkan permukaan dengan sedikit air dan kemudian menggunakan kain tingkap untuk mengeringkan dan menggosok atau hanya menggunakan kering untuk menggosok.
 
Oh nad suka lagi, kain ni bila basuh, lepas diperah, dia tak menitik-nitik air dekat kain.
 
Cara Menjaga Kain Norwex 
- Jangan gunakan peluntur, pelembut fabrik atau lapisan pengering apabila mencuci microfiber, ia akan menyeliputi fibre dan mengurangkan keupayaannya membersihkan dengan berkesan.
- Cuci tuala microfibre berasingan atau dengan pakaian bebas tiras. Keringkan sepenuhnya.
- Bilas sekejap tuala mikrofiber dengan air suam yangmengalir dan sidai hingga kering atau masukkan dalam mesin pengering.
- Norwex pun ada sabun tersendiri, untuk hasil terbaik, gunakan detergen dobi yang bebas dari bahan pemekat, Norwex Ultra Plus laundry detergent.

Korang kena cuba. Try tiga kain nad guna ni Norwex Kitchen, Norwex Enviro dan Norwex Window. Boleh roger instagram @mandy_sim. Nak tanya apa, tanya je, dia boleh jawab. Ada banyak jenis lagi kain Norwex ni. Korang boleh contact mandy sim di 017 334 9119
 hai assalammualaikum
 
Mudahnya Buat Apple Smoothie Dengan Beko Vacuum Blender - Hah korang duduk rumah tu buat apa? cukup-cukupla buat air dalgona tu, jom kita buat air smoothie pulak. Minum minuman sihat dari buah sebenar. Sebelum ni mesti malas nak buat kan sebab perlu tekan blender tu lama-lama. Tapi, kalau korang guna Beko Vacuum Blender ni, air smoothie jadi lebih mudah. Minum air daripada buah sebenar dapat menyihatkan tubuh badan kita.  
 

Mudahnya Buat Apple Smoothie Dengan Beko Vacuum Blender

Nad buat smoothie ni pun dengan anak-anak. Nad tunjuk cara dekat anak-anak, dan diaorang pun buat ikut apa nad suruh. Beko Vacuum Blender ni selamat digunakan untuk sesiapa sahaja. Kalau blender biasa memang tak selamatla, dengan kena pegang dan perlu tekan banyak kali, tapi Beko Vacuum Blender ni mempunyai set yang ia boleh bergerak dan auto off sendiri. Beko Vacuum Blender mempunyai ciri-ciri safety lock yang ada pada pengisar itu sendiri.
 
Haritu kami buat Apple Smoothie yang mudah dan sedap.
 

 
Bahan-bahannya
- 3 biji epal hijau
- 1/2 cup susu
- 1/3 plain yogurt
- 1 sudu madu
 

 
Masukkan semua dalam blender, on dan set Vacuumblend. Tak perlu pegang, tak perlu tekan banyak kali, set vacuum blend, dia blend sendiri dan akan auto off sendiri. Fuh teruja kejap..hehee.
 


 
Nampak tak, jadi dah epal smoothie. Rasanya masam, manis, memang sedap dan rasa kesegaran smoothie dari buah sebenar tu. Memang best pakai Beko Vacuum Blender ni.

 Apa nad suka dengan Beko Vacuum Blender ni? Banyak sangat kelebihannya. 
1) Anti Slip - tidak mudah bergerak atau terjatuh di setiap permukaan tidak kira basah atau kering. 



2) Menyelamatkan nutrisi dan rasa - menggunakan teknik vakum inovasi untuk mencegah pengoksidaan dan mengurangkan pendedahan dengan udara sehingga dapat mengekalkan nutrien dalam makanan dan mengekalkan warna , kesegaran pada jus buah campuran kita. 
 

 
3) Variasi tahap kelajuan - kawalan kelajuan dengan sederhana dan mudah menggunakan sistem pulse
4) Mempuanyai 6 set pilihan - set menu seperti sauce, ice, smoothie, vacuum,vacuum blend dan autoclean untuk penggunaan cepat dan mudah
 

 

5) Bilah keluli mempunyai 6 bilah yang tajam dan tahan karat dapat mengisar bahan dengan lebih halus



6) Jug Tritan berkapasiti 1.5 liter.
7 ) Mudah untuk dibersihkan - hanya tekan autoclean, dan ia bersih sendiri
 
Memang berbaloi kalau korang nak beli, nak buat smoothie pun mudah. Sekarang bagus la untuk kita amalkan minuman sihat macam ni. 
 

 

Beko adalah jenama perkakas rumah terkemuka di Eropah dengan sejarah selama puluhan tahun dalam membangunkan peralatan rumah yang inovatif dan berkesan yang mengutamakan kualiti dan kemudahan penggunaan.
 
Nak tau lebih lanjut boleh layari
 hai assalammualaikum

Periuk Yang Diidamkan, Periuk Batu Dari KayuHome, Selamat Digunakan - Ada sesiapa yang tengah survey periuk ke? Nad ni pun tengah duk survey periuk -periuk yang best. Ada rezeki lebih, tak salah invest duit dekat barang-barang dapur ni. Lagipun, macam nad memang masak selalu. 

Ada orang cakap, ala guna je kuali biasa, masak juga, sedap juga. Ya, memang, tapi nak juga kita periuk yang memudahkan kerja memasak dan tak ambil masa lama dekat dapur tu. Paling penting periuk tu tak melekat masa memasak, tak hangus, senang dicuci, tahan lasak dan selamat digunakan. Oh lupa, cantik pun diambil kira..hehee. Nak masak pun best je kan bila dapat periuk yang diidamkan..hehee. Ala bukan nad sorang je, semua orang yang suka memasak, mestila nak periuk macam ni kan.
 


Periuk Yang Diidamkan, Periuk Batu Dari KayuHome, Selamat Digunakan

Ok, macam biasa, bila otak tengah berfikir sesuatu barang, sekali media sosial akan tunjukkan. Magic bukan!! Contoh macam korang tengah fikir baju, tiba-tiba banyak keluar iklan baju dekat media sosial. Macam tu juga dengan nad, tengah survey periuk, sekali banyak keluar iklan periuk. Bila keluar tu, ada satu yang berkenan di hati ni ha. Periuk Batu dari KayuHome. Mula tengok page dia, dan usha. Pergh!!, warna lawa, tengok ramai orang komen, mesti best ni periuk batu KayuHome ni. Tengok orang memasak guna periuk ni pun menarik je.

Nad memang berkenan lama dengan periuk batu ni. Nampak kawan-kawan masak guna periuk batu ni best je. Bila masak tak merecik ke dinding, tak melekat semua tu. Tapi kawan beli yang biasa punya. Banyak kelebihan periuk batu ni tau. Antaranya
- Periuk batu ni selamat menggunakan elemen semulajadi, kukuh, tahan lama, dan tidak mudah tercalar. Periuk batu ni juga yang ia mempunyai kapasiti haba yang tinggi dan mampu mengekalkan panas untuk beberapa ketika.
- Design yang menarik dan cantik.
- Penggunaan periuk batu bantu kita untuk mendapatkan makanan sihat dan berkhasiat. Dengan pengurangan penggunaan minyak, makanan masak dengan sekata dengan pemanasan yang sekata. Tak perlu nak kacau setiap masa, jimat tenaga.
- Senang nak cuci sebab periuk batu ni ia tak melekat langsung.
- Sesuai digunakan di dapur gas, elektrik, kaca seramik atau induksi.
 
Ni la antara ciri-ciri kenapa nad pun suka periuk batu ni. Bila tengok periuk batu KayuHome ni, jatuh cinta pulak. Nampak gayanya kene kumpul sikit-sikit duit la kan..hehee. 
 
Meh nad tunjuk periuk batu KayuHome ni, mungkin korang pun berkenan.

Periuk Dreamial KayuHome

Periuk Dreamial, periuk Batu Granite Merah KayuHome Dengan Teknologi German ini merupakan periuk terbaru dari KayuHome.

 






Geram pulak tengok, lawa kan. Warna merah,nampak berkualiti dan tahan lasak. Kalau dapat ni, nak masak pun gembira je..hehee. 

Nad tengok ramai yang minat periuk batu granite merah ni. Satu lagi yang special periuk ni penutup die mempunyai tiub auto bebas wap, dan sekeliling die ada silikon yang tahan haba. Bila masak tu takda la bunyi bising kung kang kung kang penutup bunyi.

Apa bestnya Periuk Batu Dreamial ni?
- Bebas bahan kimia berbahaya 
- Buku manual penggunaan disediakan
- Periuk sangat tebal dan tahan lasak
- Penutup kaca berbentuk flat dan tebal
- Penutup dilitupi silikon,selamat digunakan
- Penutup mempunyai auto tiub memudahkan wap keluar ketika memasak
- Warna yang menarik,wine red
- Handle jenis bakelite, tahan panas
- Anti calar, anti lekat, mudah dicuci
- Size sesuai untuk kegunaan harian
- Sesuai untuk semua jenis dapur, eletrik dan gas
 
Periuk Rendang KayuHome 
 
Ni lagi, salah satu periuk batu KayuHome yang menarik perhatian. Periuk Rendang KayuHome. Besar weii. Standard saiz berukuran 40cm, 10 ekor ayam boleh muat. Nad ingat namanya periuk rendang sesuai untuk buat rendang je, rupanya ia epriuk yang sesuai untuk masak dalam kuantiti yang banyak. 
 

 
Time kenduri, nak raya, kumpul ramai-ramai, takda masalah kalau nak masak dalam kuantiti yang banyak. Orang datang, tengok periuk ni, mesti diaorang pun teruja..hehee. Walaupun namanya periuk rendang tapi boleh je masak nasi atau lauk pauk lain. Kalau masak nasi, tak berkerak nasi. Adeh, nad yang info ni pun dah rasa tak keruan. Rasa nak membeli terus je..haha. Periuk ni sesuai untuk semua jenis dapur  dan mudah dicuci. Pemegang pun direka untuk tujuan keselamatan dan mudah dipegang semasa buka dan tutup periuk.
 





 
Kelebihan Periuk Rendang KayuHome
- Bersaiz 40cm muat 10 ekor ayam
- *FREE 2 Pemegang Silicon*
- Boleh dimasak di dapur gas dan elektrik
- Tebal bawah induksi periuk 4.5mm
- Bebas bahan kimia berbahaya
- Handle penutup yang mudah untuk Grip
 


Hah, macam mana, tergoda tak. Nad pun dah tertarik denagn periuk batu KayuHome ni. Kumpul duit dulu, nanti kita masuk minang ye, hehe. Sebelum nak beli tu kena tengok betul-betul, sebab ada juga yang menjual periuk tiruan. Jadi, nak dapatkan periuk yang berkualiti 100% terjamin, belilah di KayuHome ni. Tak kira laki atau perempuan yang suka memasak, dapat periuk batu macam ni, emmang kerja memasak jadi seronok kan..hehee. Kalau korang nak, boleh contact http://www.wasap.my/60136699512/kayuhome

Nak tau lebih lanjut boleh layari
 hai assalammualaikum

Rambut Semakin Sihat Dan Kuat Dengan BiO-LiFE® reVitiz - Ingat tak, dua bulan lepas, nad ada kongsi dengan korang, yang nad join bervirtual meeting dekat zoom bersama dengan penasihat penjagaan rambut dan perunding dari BiO-LiFE® sendiri. Topik haritu berkenaan dengan penjagaan rambut. Mungkin korang lupa, tapi boleh baca semula, klik link ( Penjagaan Rambut Dan Kulit Kepala Yang Sihat Bermula Dari Dalam ). Haritu juga, nad diperkenalkan dengan produk baru BiO-LiFE® untuk penjagaan rambut iaitu BiO-LiFE® reVitiz. Dari diperkenalkan sampai sekarang nad consume makan produk ni. 
 
Sebelum ni masalah rambut nad tidak bermaya, kering dan macam-macam lagi. Kemudian, rambut nad pula jenis cepat panjang, dan nad pula bertudung, lagi bertambah la penjagaan rambut tu. Bukan senang ye, perempuan bertudung nak jaga rambut, nak mengekalkan penampilan rambut supaya sentiasa kelihatan sihat meskipun sekadar hitam berkilat. Dengan rambut sentiasa tertutup apabila bertudung dan ditambah pula faktor cuaca di Malaysia menyebabkan nadsering menghadapi masalah kulit kepala.
 
Bila rambut kurang sihat, memang boleh merosakkan mood kita. Rambut ni memerlukan nutrisi yang cukup untuk sentiasa sihat dan kuat. Faktor sekeliling, mengikut gaya trend terkini dan pemakanan menjadi punca rambut tak sihat. Sebab tu, nad cuba untuk ambil BiO-LiFE® reVitiz, sekurangnya dapat bantu sedikit dalam penjagaan rambut nad ni untuk mendapat nutrisi yang mencukupi.


Rambut Semakin Sihat Dan Kuat Dengan BiO-LiFE® reVitiz

Dah hampir 3 bulan nad consume makan BiO-LiFE® reVitiz ni, dan nad sangat puas hati dengan keputusannya.  Memang setiap hari nad akan belai rambut nad ni, dan boleh nampak perubahannya. Nad boleh rasa rambut semakin sihat dan kuat. Kalau sebelum ni, rasa susah hati, dengan masalah rambut, tapi sekarang tak, BiO-LiFE® reVitiz ni bantu masalah rambut nad, dengan menguatkan rambut dan memiliki kulit kepala yang sihat. Nad pasti rambut nad dah dapat nutrisi yang cukup dari dalam, sehingga rambut nad kembali cantik, bersinar dan kukuh.
 
Suka sangat bila tengok rambut bertambah bermaya dan tidak kusam. Setiap hari belai tanpa risau rambut rosak. Walaupun, nad ambil suplement ni, tapi nad tak lupa penjagaan rambut yang lain, seperti shampoo, jaga rambut, jaga pemakanan semua.


Setiap hari, selepas makan, nad akan ambil satu biji BiO-LiFE® reVitiz ni yang mengandungi 30 kapsul. Ia merupakan suplemen kesihatan, membantu pemulihan rambut, pengukuhan rambut dan perawatan kulit kepala. Ini adalah formulasi 4-dalam-1 yang terdiri daripada nutrien penting yang membantu menyelesaikan masalah rambut.
 
Formulasi 4-dalam-1 yang terdiri daripada nutrien penting , iaitu asid amino sulfurasi tertinggi dengan L-Cysteine Hydrochloride, blok untuk keratin rambut untuk membina rambut sihat yang kuat. Vitamin B Complex (B3, B5, B6, dan B7) dan Vitamin C dalam BiO-LiFE® reVitiz memberi khasiat pada kulit kepala untuk menguatkan helai rambut. Gabungan Mineral zat besi, zink dan tembaga yang boleh membantu untuk menambahbaikkan nutrisi rambut serta mengembalikan kesuburan rambut. 


Dan paling best, kandungan dalam BiO-LiFE® reVitiz ialah Ekstrak Horsetail. Ekstrak ini digunakan dalam reVitiz sebagai sebahagian daripada kombo 4 dalam 1 untuk memberikan sinaran yang cantik kepada rambut.

Ia tidak mengandungi gula, ragi, derivatif susu, gluten, bahan pengawet dan perisa tiruan. Oleh itu, selamat untuk dimakan dan disahkan halal.
Nah, jika korang merasa rambut menipis, rapuh, kering, kusam, dan mulai memiliki uban pramatang, korang kene ambil Bio-LiFE reVitiz ni. 

BiO-LiFE® reVitiz boleh didapati di semua farmasi terkemuka di seluruh negara termasuk Aeon Wellness, Caring, Guardian, Watsons dan farmasi tempatan yang lain. BiO-LiFE® reVitiz dijual pada harga RM 64.90 setiap pek 30 kapsul. Sila lawati http://Biolife.2.vu/reVitizML untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai BiO-LiFE® reVitiz (MAL 18096014NCR).
hai assalammualaikum

Kebaikan Aromatic Virgin Coconut Oil ( AVCO ) D'Aura Untuk Kecantikan - Sebut minyak kelapa dara, mesti semua orang tau banyak kebaikannya untuk tubuh badan dan kulit kita. Salah satu jenama yang nad pernah ambil minyak kelapa dara semasa mengandung ialah D'Aura. Produk yang nad ambil ialah minyak kelapa dara softgel dalam bentuk kapsul. Banyak produk D'Aura ni, dan baru-baru ni D'Aura, jenama minyak kelapa dara No 1 di Malaysia telah mengeluarkan satu produk AVCO ( Aromatic Virgin Coconut Oil ) untuk kegunaan luaran sahaja, tak perlu minum atau makan dan sesuai untuk seisi keluarga. Bila tau produk ni untuk luaran sahaja, nad teruja nak mencubanya.




Aromatic Virgin Coconut Oil atau AVCO merupakan minyak kelapa dara 100% asli tanpa bahan kimia, tiada SLS, plumbum dan tiada paraben. AVCO ni kaya dengan antioksidan dan Vitamin E.


Kalau tengok pada teksturnya,nampak macam berminyak tapi jangan risau, teksturnya sangat lembut, dan cepat meresap ke dalam kulit. Ya betul, ni nad tak tipu, AVCO ni takkan buat kulit kita berminyak dan melekit pun.


Menariknya, AVCO ni dicampur denagn bauan semulajadi. Jadi takda la bau minyak kelapa sahaja. AVCO ada dua bauan, Floral Fresh, dan Morning Dew. Bauan AVCO ni tak terlalu kuat, hanya 1% sahaja bauan tu. Bila korang pakai, dalam masa 10 saat, bauan haruman segar tu akan keluar.


Banyak sangat kebaikan Aromatic Virgin Coconut oil ni untuk kecantikan. Boleh diguna dari rambut sampai hujung kaki. Jimat sangat satu botol tu tau!! Nad ni memang suka kalau produk yang mempunyai pelbagai fungsi..hehee.


Nad kongsi dengan korang apa kebaikan AVCO ni untuk kecantikan.

1) Merawat Rambut
- Selepas mandi, nad akan sapu AVCO di rambut dan kulit kepala. Bukan rambut nad sahaja, rambut anak pun nad sapu. Rambut kitaorang ni kadang-kadang kering, bercabang, jadi sapu AVCO ni dapat menyihatkan dan rambut mudah diuruskan.

2) Melembapkan kulit tangan dan kaki
- Selain rambut nad akan sapu di tangan dan kaki supaya sentiasa lembap dan lembut. AVCO ni boleh digunakan sebagai hand lotion dan body oil. Sesiapa yang mengalami kulit kering, tumit merekah dan bekerja di tempat yang beraircond, elokla pakai AVCO ni. Kulit sensitif pun boleh guna AVCO ni.

3) Pelembap wajah dan Agen anti penuaan
- Nad pakai AVCO di muka sebagai pelembap muka. AVCO ni sangat selamat sebab 100% menggunakan minyak kelapa dara, jadi ia dapat melembapkan, menganjalkan serta mengurangkan parut dan kdutan di kulit wajah. Ia juga mampu mengawal jerawat dan memudarkan jeragat.


4) Pelembap bibir
- Kadang bibir ni akan kering dengan cuaca yang tak tentu. Jadi nad sapu AVCO ni di bibir. Nampak la bibir tu lembap dan shining

5) Mencantikkan kuku
- Untuk kuku pun nad pakai AVCO ni. Kuku jadi sihat dan bersinar

6) Sebagai double cleansing dan makeup remover
- Ni paling best, tak sangka AVCO ni boleh dibuat sebagai double cleansing dan makeup remover. Ia mampu membersihkan kotoran di wajah dengan sempurna. Nad pakai AVCO ni, memang tanggal makeup di wajah. Muka bersih sebersihnya.

Video nad review dan cara nad guna AVCO sebagai kegunaan harian

Bagus kan AVCO ni, satu botol banyak sangat kebaikan dan kegunaanya.
- 100% semula jadi tanpa campuran bahan kimia
- Pengunaan minyak kelapa dara yang paling berkualiti
- Campuran estrak tumbuhan menghasilkan haruman yang menenangkan menjadikan hari-hari anda sentiasa ceria!


Saiz botol yang kecik dan ringan ni, mudah nad nak bawak ke mana sahaja. 

Nad pakai AVCO ni setiap hari sebab ia tidak meninggalkan minyak dan selamat dipakai tanpa kesan sampingan. Memang sangat sesuai untuk kegunaan harian. Tengokla video cara nad guna setiap hari.

 AVCO keluaran D'Aura ni dihasilkan dari sumber organic dan mempunyai kelulusan KKM. Jadi, nad tak was-was untuk menggunakannya. Lagipun ia produk buatan Malaysia, semestinya kita sokong produk tempatan ni.


Korang pun kena cuba tau, satu botol ni hanya RM22.90 sahaja.

Untuk ketahui lebih lanjut, boleh layari
Website: www.daura.com.my
Facebook: www.facebook.com/daura.hq.official
Instagram: www.instagram.com/daura_hq