Articles by "review product"
Showing posts with label review product. Show all posts
hai assalammualaikum

Tak Selesa Perut Kembung! Minum Surya Apple Cider Vinegar, Pasti Lega..

Apple Cider Bantu Selesaikan Masalah Perut Kembung - Sejak kebelakangan ni, nad kerap sangat angin masuk dalam badan. Kalau dah masuk angin tu, jenis yang senang keluarkan takpa, ni susah nak keluarkan sampai tertonggeng dibuatnya. Lagi kalau perut kembung, huishh, sengsara, tak selesa, nak buat apa pun tak boleh. Nad ni dahla kurus, tiba-tiba perut kembung macam mengandung pulak..hahaha. Ramai pulak ucap tahniah!!..ah sudah..hahaha. Nad ada juga sapu minyak, minum air halia, tapi sama juga.


Lepas tu, nad ternampak kawan nad ambil Apple Cider untuk masalah kembung perut. Dia cakap, ok minum Apple Cider tu, habis semua angin keluar. Apa lagi, nad pun cepat-cepat beli online dekat Lazada. Ada pulak promosi untuk pembelian dua botol, jadi nad grab je la terus.

Ni pertama kali nad minum Apple Cider Vinegar ni. Sebelum tu nad bacala arahan dia dekat botol, macam mana cara minum, berapa sukatan, apa khasiat dia. Bagus juga cuka epal ni rupanya ya. Banyak khasiat tau selain boleh menghilangkan kembung perut. Antara khasiat dia
- membantu menurunkan berat badan
- membantu mengatasi masalah penghadaman
- membantu penghadaman dan senang lawas
- melegakan sakit tekak
- menjadikan rambut lebih sihat
- boleh menggantikan minuman kordial
- menggantikan asam jawa dan gula

Cara Minum Surya Apple Cider Vinegar



Nad minum Apple Cider ni selepas makan. Ia boleh diminum begitu sahaja, tapi nad selalu ambil bersama air kosong selepas makan. Nad masukkan dua sudu ke dalam air kosong, kacau, kemudian minum. Huishh, terkejut juga bila rasa, ada rasa tajam sikit. Yela, mungkin sebab dia cuka kan, nad pun jarang makan atau minum bercuka ni. Nad ambil ni pun sebab nak hilangkan perut kembung nad ni. Mujurlah masih lagi boleh masuk dalam tekak ni ha sebab ada rasa manis di situ.


Manis rasa tu sebab cuka epal ni dah dicampur dengan madu asli. Sebab tu, masih boleh telan lagi.  Sebenarnya bukan sahaja boleh diminum dengan air kosong, malah boleh guna air buah-buahan, atau masukkan ke dalam makanan. Bagus kan. Nad selalu ambil waktu selepas sarapan dan sebelum tidur.

Masalah Kembung perut Selesai Dengan Apple Cider Vinegar

Lepas je nad minum cuka epal ni,  atau Apple Cider ni,  terus angin keluar sikit-sikit.. " pruttt,  prutt, prutt"..Memang tersangat-sangatla lega.  Kalau tak, kadang sampai tak boleh bernafas kalau angin dah masuk tu. Kadang loya pening bila angin dah masuk tu. Nad pun tak tau sebab apa,  mungkin kadang maka lewat atau tersalah makan. Yela nad ni main bedal je makan. .Kihkih..Esok pagi terus laqas nak membuang.


Sekarang tak risau dah bila badan masuk angin,  perut kembung,  nad ambil Surya Apple Cider Vinegar setiap hari. Memang takkan tinggal. Lagipun Apple Cider ni boleh diminum seisi keluarga. Disebabkan nad baru tau cuka epal ni boleh dimasukkan dalam makanan,  nad pun kadang masukkan sikit.

Korang yang ada masalah seperti nad masalah kembung perut boleh cuba minum Surya Apple Cider Vinegar ni. Korang noleh dapatkan di semua cawangan Watsons, butik Himalaya dan farmasi-farmasi yang berdekatan kecuali Guardian. Apple Cider ni Halal dan HACCP certified, so tak was-was nak minum dia.


Kalau malas pergi kedai, boleh sahaja order secara online. Nad pun order online di Lazada. Beli dua terus sebab  tengah ada promosi dengan mengguakan kod KBBA10. Boleh klik link Twin Pack Surya Apple Cider Vinegar.

Untuk maklumat lanjut atau untuk mendapatkan maklumat promosi terkini korang boleh dapatkan di :Facebook : https://www.facebook.com/Surya.Malaysia/
Instagram : https://www.instagram.com/surya.malaysia/
hai assalammualaikum


Pewangi Spray baharu Mistbreeze Spray, Pewangi Serbaguna - Haritu mr mafia balik, nad terbau wangiii sangattt..mula la curiga..eh..hahaa..terus cakap " ni apa bau wangi sangat ni , sedap bau dia"..kene soal siasat..kohkoh..Dia pun cakap " wangi kuat kan, sedap kan.abang sembur dalam kereta je, boleh melekat dekat baju"..cepat-cepat nad pergi kereta, pergh wangi. Bau yang menyenangkan. Terus nad cakap "wangi apa ni?"..terus dia tunjuk Mistbreeze Fabric Persume Spray ni. Terus dia sembur dlaam rumah..sedap bau dia, bau lavender. Sejak dari tu, terus pakai Misztbreeze ni.

Kita ni, kalau boleh, dalam rumah, kereta, dalam bilik, dekat dapur semua nak wangi, lagi-lagi macam nad surirumah. Duduk rumah mesti nak suasana yang nyaman, lagi-lagi kalau dapat bauan yang menyenangkan, bauan segar dalam rumah dari siang sampai ke malam. Tak nak ada bau busuk pun.   Sebelum ni, nak bagi bau wangi dekat langsir, sofa,karpet, biasa dah guna Febreeze tu. Tapi sejak nad pakai Mistbreeze ni, lagi best dan bau harum lagi tahan lebih lama.




Mistbreeze Fabric Perfume Spray bukan sembarangan pewangi spray, ni spray pewangi serbaguna. Boleh guna dekat seluruh dalam rumah, tidak kira ruang tamu, karpet ,sofa, langsir, dalam bilik, dekat tandas. Eh dalam kereta pun boleh weii, sembur je dekat carseat..tempat rak kasut pun boleh..semuala korang rasa tempat yang berbau. Baju, tudung, topi pun boleh..hah!!..Satu botol lengkap untuk semua, takyah beli lain-lain.


Nak gunakannya pun memang sangat mudah, spray sahaja tempat atau benda yang korang ank spray, sekejap je hilang bau busuk diganti dengan bauan segar. Tengok dekat botol pun dah tau, bauan lavender. Siapa tak suka bau lavender, segar, nyaman dan tenang, bau seperti perfume. Kadang-kadang suruh Fariza je spray..hahaa..

Kalau rumah bau wangi, kan eratkan lagi kasih sayang tu..eh..hehee..

Jom mewangi korang...kena ada ni dekat rumah. satu botol 500ml dengan harga RM20 sahaja. Korang kalau nak order boleh je whatsup 016615 9885.






hai assalammualaikum

Tempah Bisnes Kad Murah, Cepat Dan Berkualiti Dnegan BG Design Resources

Tempah Bisnes Kad Murah, Cepat Dan Berkualiti Dengan BG Design Resources - Baru-baru ni, nad baru je buat bisnes kad dengan seorang rakan, Kak Huda dari BG Design Resources.. Kebetulan masa tu bisnes kad nad memang dah habis, dan dia pulak tengah buat promosi, apa lagi, nad pun grab dan tempah terus. Murah giler ok..RM10 perbox, minimum order 3 box, free postage pulak, promosi ni sehingga 31/3 ni je. Nad pun amik terus 3 box. 1 box ada 100 keping, 3 box 300 keping. Senang ambil banyak terus, dah tengah ada promosi kan.

Design kad ikutla, nak kita punya design atau korang takda idea mintak dia design ke. Tapi semestinya nak dari kita yang design kan..hahaha. Lepas dah ok semua,details semua dah bagi, design ok, takde perubahan lagi terus Kak Huda proceed cetak dan hantar. Dalam masa 4 hari, tiba-tiba abang posmen hantar barang, tengok-tengok kad busines nad..perghh, pertama kali buat business card secepat ini sampainya, tak sampai seminggu dah sampai dekat rumah..terbaik!!!

Korang tau kan, sebagai blogger pun perlu ada business card, sebab dengan business card la kita dapat kembangkan network kita dengan orang lain. Kalau pergi event, atau tempat yang kita rasa ada potensi client yang nak berkerjasama dengan kita, business card ni la yang buat kita nampak professional. Bila jumpa client, kenalkan diri, pas business card kita dan bertukar business card denagn client tersebut. Insyallah, dengan adanya business card, client akan cari kita semula. Business card ni pun boleh diberi kepada rakan blogger kita sendiri.


Ni la hasil design untuk business card nad kali ni. Simple je, yang penting ada muka sendiri..hehehe. Nad memang cerewet sikit, yela, kalau boleh nak hasilnya macam apa yang kita nak. Kalau tak kena, ada business card pun tak guna, nak bagi orang pun segan. Tapi bila dapat, alhamdulillah, hasilnya memang memuaskan hati. Kad juga nampak berkualiti.


Warna nad pilih semestinya warna kesukaan nad, warna biru, ditambah sikit dengan warna kuning. Masa buat, memang nad cakap nak warna biru, pastu kak Huda bgaitau nak biru tekstur ke atau plain. Siap dia bagi contoh je. Jadi nad pilih biru teksture. Ada la corak sikit. Pastu mintak tambah sikit warna kuning, biar nampak cantik sikit. Biru je tak best la kan. Mesti nak dua warna biar kontra..hehee..Cerewet sangat kan nad..hahaa. Masa tu pulak, gambar nad bagi macam tak sesuai apa yang nad nak..Nad hantar yang baru dan kak Huda tetap layan apa yang business card nad inginkan dan berikan servis layanan yang terbaik. Kak Huda buat sampai nad puashati..



Ni bahagian hadapan dan belakang business card. Material card jenis standard iaitu 260gsm art card, tahan lasak, anti koyak dan kalis air. Biar nampak biasa, asalkan ada busniess card ok..hehee.

Untuk korang yang tercari-cari mana nak buat business card yang murah dan penghantaran cepat, boleh buat dengan BG Design Resources ni, nad rekomen sangat korang buat dengan kak Huda Halid.

Promosi Business Card Sehingga 31.3 2019, RM10 perbox Minimum Order 3 Box


Grab korang, jangan tak grab, Bg design resoures tengah buat promosi RM10 perbox, murah giler!! Minimum order 3 box. Ala baru RM30. Material pulak jenis 260gsm artcard (matt), pun dah nampak bagus dan berkualiti. 3 box design yang sama, dengan penghantaran percuma untuk semenanjung sahaja. Promosi business card ni sehingga 31.3.2019 ni je..Siapa nak buat tu cepat ni..tengah murah..




BG Design Resources bukan sahaja membuat business kad malah menyediakan perkhidmatan untuk membuat blog, bunting, banner, poster, logo dan pamplete untuk perniagaan. Lagi best ni ada lagi promosi berganda pada 15 Mac- 15 Mei 2019.






Hah, dah nak dekat pausa ni bolehla beli satu kan letak dekat rumah. Alang-alang tu beli sekali sampul raya untuk bagi duit raya nanti. Design sampul raya lawa-lawa, mesti orang akan simpan..hehehe..

Nak tengok contoh design lain, korang boleh tengok di facebook https://www.facebook.com/bgdesign/ atau contact terus ke nombor 010-7950473. Diaorang akan bagi servis layanan terbaik, design yang menarik dan harga yang berpatutan. Lagi bagus grab masa promosi ni.
hai assalammualaikum

Shapee Lafee Nursing Bra, Selesa Dipakai Dan Mudah Menyusukan Anak - Sebagai ibu yang menyusukan anak, semestinya pemilihan bra yang sesuai amat penting untuk keselesaan diri dan ketika menyusukan anak. Ibu yang menyusu ni, saiz payudaranya akan berubah tau, pulak tu akan mengeluarkan susu, jadi kena ambil tau bra seperti mana yang sesuai untuk dipakai bagi memberi keselesaan ekstrak ketika menyusukan anak di mana sahaja dan memudahkan penyusuan tanpa bersusah payah. Nad masih menyusukan Farhanah, jadi bila nad dapat tau, Shapee ada keluarkan bra terbaru, terus rasa nak grab.



Nad memang pengguna nursing bra dari Shapee.  Nursing bra dari Shapee, memang sangat selesa dan tahan lasak. Kali ni, nad pakai pula Shapee Lafee Nursing Bra , keluaran terbaru mereka sempena Hari Wanita. Rekaannya yang mempunyai lace memang menambat hati dan warnanya yang lembut tu. Bila keluar design jenis lace ni nampak la macam pakai bra biasa dan nampak seksi gitu..kihkih..Buat mommy rasa makin cantik tau..hahaha.

Shapee Lafee Nursing Bra ni ada tiga jenis warna iaitu grey, pink dan beige. Nad memilih warna pink. Pink dia pun pink lembut dan tak pekat.

Pentingnya Memilih Nursing Bra

Pentingnya kita, ibu yang menyusu, memilih nursing bra, sebab perubahan saiz payudara kita.
- Memilih ukuran bra yang bersesuaian
- Jangan beli yang ada dawai tu lagi sebab boleh menyekat susu.
- Pilih bra yang jenis kain cotton
- Pilih rekaan yang mempunyai klip khas di bahagian depan yang mudah dibuka dan ditutup dengan satu tangan sahaja
- Mempunyai tali yang besar dan mudah regang
- Rekaan yang cantik..mak pun nak cantik walaupun hanya pakai baju dalam..hehee..


Semua ciri ni ada di nursing bra Shapee Lafee. Lafee nursing bra ada pelbagai jenis ukuran dari saiz M sehingga ke XXL.
M (32B; 32C; 32D; 32E)
L (34B; 34C; 34D; 34E)
XL (36B; 36C; 36D; 36E)
XXL (38B; 38C; 38D; 38E)


Nad suka pakai Lafee Nursing Bra ni sebab kainnya  diperbuat daripada 100% cotton. Keluar dalam keadaan cuaca panas pun rasa biasa je, tak panas dan serap peluh. Biasanya ibu yang menyusu atau pregnant ni badannya cepat merasa panas dan berpeluh, jadi kain kapas ni dapat beri ruang udara dalam breast kita dan kulit pun boleh bernafas dengan helok ..


Lafee nursing bra ni kain jenis strectable, boleh regang. Takde dawai yang boleh menyakitkan breast kita. Lagipun , kita mana sesuai pakai bra yang berdawai ni bila menyusukan anak, sakit ooo..Lagi aklau bengkak susu. Pulak tu kadang, kalau bra yang berdawai, bra rosak dan dawai terkeluar..bahaya oo..Jadi bra jenis boleh regang ni yang sesuai dan ia boleh muat sehingga tiga size cup.


Jangan risau, takut breast korang meleper ke apa, sebab bra ni jenis support breast kita dengan rekabentuk fully cup yang sangat selesa. Jadi bila pakai, breast nampak elok je, terletak elok je..hehee. Cup ni boleh dikeluarkan dan dimasukkan semula.


Paling penting bagi ibu menyusu memilih nursing bra ialah rekaan yang mempunyai klip khas di bahagian depan yang mudah dibuka dan ditutup dengan satu tangan sahaja. Paham-paham jela, anak ni bila dah nak menyusu, dia tau nangis dan meragam sekuat hati. Kita ni la yang kalut nak menarik bra semua. Bila ada klip ni, senang je, dengan satu tangan sahaja buka untuk menyusukan anak, dan klip semula untuk tutup bila anak dah selesai susu. Takdela kalut samapi kita angkat-angkat bra semua kan..hehee. 


Macam nad, breast takdela besar mana, tapi bila pakai nursing bra Lafee ni, memang selesa sangat, sebab dia mempunyai lebar kain yang sedap apabila di pakai. Bahagian cangkuk pula mempunyai 4 cangkuk yang mana korang boleh adjust ikut keselesaan ketika memakai. Kalau rasa tak cukup, boleh tambah extension yang diberi.Ya, akan dapat cangkuk percuma tau untuk melebarkan lagi band size korang.


Tali yang sangat support dan tak mudah lari.


Kalau korang nak tau Lafee Nursing Bra ni didatangkn sekali dengan lace panties yang sangat cantik dan simple sahaja design dia. Memang selesa pakai panties ni, sebab kain pun daripada cotton. Boleh tengok design dia, yang berbentuk V, sebab panties ni direka juga untuk ibu mengandung bagi memberi keselesaan di bahagian bawah perut ketika dipakai. Kainnya pun sangat elastik dan boleh diregang.


Nad memang selesa pakai Lafee Nursing bra ni tak kira siang atau malam. Setiap kali nak menyusu anak memang takde masalah dan happy je..hehee..Korang yang ibu mengandung dan menyusukan anak dapatkan la Lafee Nursing Bra ni..nah code nad bagi " LNBNJ "..dapat diskaun guna code nad ni setiap pembelian di online Shapee. Klik link https://www.theshapee.com/shop/lafee-nursing-bra/


hai assalammualaikum

Tips Muka Sentiasa Lembap dan Cerah, Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Jawapannya

Tips Muka Sentiasa Lembap dan Cerah, Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Jawapannya - Walaupun nad seorang surirumah, jarang keluar, nad tetap jaga muka, tetap pakai basic skincare routine supaya muka sentiasa cantik berseri. Paling penting jangan lupa pakai moisturizer muka tau, sebab moisturizer tu la buatkan muka kita jadi lembap dan tak kering. Kalau korang ingat atau nampak moisturizer yang nad guna sekarang, moisturizer Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature, nad ada post dekat facebook dan instagram, pernah juga cerita  di blog, boleh tekan link SINI, memang dah jadi peneman setia nad sekarang moisturizer ni. Aqua Whitening Cream ni la rahsia yang buat muka nad sentaisa lembap dan cerah.

Aqua Whitening Cream, berasakan water drop


Kalau sebelum ni, nad kongsi berkenaan produk tu, kali ni nad nak share perubahan yang nad alami setelah sebulan menggunakan Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature ni.

Kulit semakin lembap dan Cerah
Kalau sebelum ni, nad memang jarang pakai moisturizer, sebab kebanyakan moisturizer buat muka jadi melekit dan berminyak. Tapi sejak pakai Aqua Whitening Cream, muka nad jadi lembap selalu walaupun cuaca panas terik. Muka dah tak kering dan makin bertambah cerah. Aqua Whitening Cream ni jenis water drop, bila sapu je akan keluar titisan air. Titisan air tu la yang membuatkan muka lembap selalu, dan ia meresap dengan lebih cepat dan tidak melekit.

Muka makin anjal dan glowing

Bila nak keluar, nad tak lupa sapu Aqua Whitening Cream, bagi memberi pelindungan kulit muka dari cahaya matahari. Nak keluar menghadap cuaca panas terik  pun dah tak risau.

Kulit jadi glowing dan anjal
Dengan kandungan Niacinamide; penggunaan konsisten bukan saja dapat melembapkan kulit, ia juga dapat mengembalikan keanjalan kulit dengan mencegah penuaan. Memang setiap hari, nad akan sentuh kulit muka nad, perempuan biasalah, kalau kulit dah cantik nak sentuh je..hehe. Nad rasakan kulit nad bertambah lembut dan tak kasar. Bila muka dah lembap ni, memang dia buat muka makin anjal dan glowing. Kalau sebelum ni, nad buat video pun teragak-agak, tapi sekarang, nak video untuk tutorial makeup ke, atau apa-apa la tanpa pakai makeup pun confident giler..hehee.

Jerawat hilang dan tiada kesan parut
Bestnya, Aqua Whitening Cream ni,juga mampu merawat kulit muka kita. Kandungan ekstrak herba dalam bahan produk ini berupaya membaikpulih dan merawat masalah kulit kering, tona tidak sekata, kulit radang sebab sunburn atau kulit sensitif yang kemerah-merahan (redness).

jerawat, kemerahan hilang sedikit demi sedikit

Haritu, tiba-tiba je jerawat keluar, mungkin nad tertekan, yela dengan kerja, dengan anak lagi dan tak cukup rehat. Nad memang sentiasa pakai Aqua Whitening Cream ni sebab ia juga berfungsi untuk merawat. Setiap hari tak kira siang dan malam nad pakai aqua ni, dan tak sangka, jerawat yang ada ni mengecut dan hilang tanpa meninggalkan bekas pun..seronok giler..yela selalu kan kalau ada jerawat, mesti tinggalkan parut..

Aqua Whitening Cream sebagai asas makeup

Aqua Whitening Cream Sebagai Asas Makeup
Kalau sebelum ni, nad keluar, mesti pakai makeup tebal-tebal sikit, semenjak pakai Aqua Whitening Cream, setiap kali keluar, sebelum makeup, nad akan apply dahulu Aqua Whitening Cream ni jadikan dia sebagai basic makeup. Selain nak lindung kulit  kita dan bagi lembap, Aqua Whitening Cream mampu buat makeup kita tahan lebih lama. Muka pun nampak cantik je, makeup sekata je dari pagi sampai ke malam.

Krim berwarna putih yang ringan dan tidak melekit

Titisan air yang keluar akan meresap ke dalam kulit 

Kandungan utama Aqua Whitening Cream :
Camellia Japonica Seed Oil
- Non-comedogenic; tidak menghalang liang pori, merawat kekeringan dan kerosakkan kulit kerana sunburn atau redness (kemerah-merahan) dengan menyalurkan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit wajah
- Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
Membaiki tona kulit wajah dengan mencerahkan, membersih dan menganjalkan semula kulit kau orang. Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan jauh ke dalam kulit, so kulit kau orang tampak lebih berseri !

Bahan utama lain: Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Banyak Kebaikan Aqua Whitening Cream

Fungsi dan Kebaikan Aqua Whitening Cream:
- Memberi kesan kelembapan yang tinggi ke kulit sepanjang hari
- Segarkan semula kulit - Kulit anda berasa sejuk & lembut
- Kawalan lebihan minyak / sebum
- Pemutihan kulit
- Menghidratkan kulit anda.
- Meningkatkan nada kulit yang tidak sekata
- Mencerahkan nada kulit
- Menenangkan kulit sensitif dan kulit yang kukuh
- Pembaikan kemerahan dan kulit terbakar yang rosak
- Bahan semulajadi, tumbuhan, menenangkan kulit
- Boleh digunakan pada waktu pagi sebelum memakai make up
- Digunakan waktu pagi dan malam

Untuk pengetahuan korang, produk Hansaegee Nature yang berasal dari Korea ini telah lama berada di Malaysia tau. Kebanyakan produk mereka banyak mendapat feedback positif. Nad pakai ni pun sebab nampak feedback kawan-kawan. Nad pun share la pengalaman dan perubahan nad alami ni dekat korang pulak. Setiap skincare yang kita guna mestilah dipakai sekerap mungkin dan konsisten kalau nak hasil yang memuaskan. Memnag nad syorkan moisturizer ni dekat korang.

Hansaegee Nature

Untuk Matlumat Lanjut :
Company name: Hansaegee Nature
Website: www.hansaegee.com/shop
IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/
FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia





hai assalammualaikum


Masa Mandi Lebih Menyoronokkan Dengan Carrie Junior Bubbly Bar : Membersih Sambil Melembapkan Kulit Secara Semulajadi

Sabun Mandi terbaru Carrie Junior Bubbly Bar - Memang budak-budak, kalau nampak sabun mandi Carrie Junior, laju je nak mandi. Yela, sabun dia dengan packaging yang comel, dan berwarna tu memang menarik anak-anak nak mandi. Carrie Junior ada keluarkan produk sabun mandian terbaru, jenis sabun buku. Hah, kalau sebelum ni jenis dalam botol kan, kali ni jenis bubbly bar. Carrie Junior mengeluarkan sabun mandi terbaru iaitu Carrie Junior Bubble Bar.


Kalau dekat botol ada mainan di bahagian belakang, dekat bubble bar ni pun ada mainan yang akan korang dapat. Fariza dapat puzzle tu.

Masa mandi adalah lebih daripada sekadar rutin; ia adalah masa yang tepat dan berharga untuk mengeratkan hubungan. Ia merupakan rutian harian yang boleh memberi manfaat kepada kanak-kanak melalui belaian kasih sayang yang lebih dari ibu bapa dan penjaga. Mandi dapat membantu si manja untuk berehat dan setiap sentuhan fizikal memberikan mereka keyakinan terhadap kasih sayang dari ibu bapa.


CARRIE JUNIOR- sebuah jenama yang dipercayai dalam kelengkapan mandian kanak-kanak memperkenalkan CARRIE JUNIOR Bubbly Bar bagi memberi keseronokan lagi mandian anak-anak. Sabun ni buakn biasa-baisa sahaja tau, tapi sabun ni ada lukisan Gajah..hehee. Sabun buku mandian baharu dengan hiasan imej 3D CARRIE yang timbul dipermukaan sabun, anak tengok pun seronok. dapat pegang gambar gajah tu. Bau dahla wangi.

CARRIE JUNIOR Bubbly Bar ini merupakan sabun Gliserin, menjadikannya lebih lembut pada kulit daripada kebanyakan sabun. Gliserin berasal dari minyak tumbuhan semulajadi menjadikan sabun ini mempunyai bacaan pH lebih rendah berbanding sabun lain. Ia membersihkan sambil memberikan lapisan perlindungan kelembapan, agar kulit kekal lembap. Gliserin yang terkandung di dalam CARRIE JUNIOR Bubbly Bath juga bertindak sebagai humektan, memberikan kelembapan pada kulit agar terhidrasi sepanjang masa. Humektan tidak menjadikan kulit berminyak sebaliknya menjadikan kulit lebih lembut. CARRIE JUNIOR Bubbly Bar diuji secara dermatologi, sesuai untuk semua jenis kulit, sangat lembut dan tidak mengasari permukaan kulit; apabila digunakan bersama air, ia mempunyai kesan yang menenangkan dan juga melembutkan kulit.

Sebagai ibu bapa, mestilah sentiasa memastikan kulit anak terhidrasi dan dapat melembapkan kulit anak sehingga beberapa jam selepas mandi. Pengunaan CARRIE JUNIOR Bubbly Bar yang berterusan menjadikan kulit lembut dan gebu. Menyental dengan sabun ketika mandi juga merupakan terapi yang dapat melegakan tubuh badan.





CARRIE JUNIOR Bubbly Bar hadir dalam 3 aroma buah-buahan dengan warna terang dan menarik iaitu merah jambu, hijau dan biru sesuai dengan setiap variannya iaitu Groovy Grapeberry, Cheeky Cherry dan Double Milk menjadikan kulit sentiasa segar dan bersih. CARRIE JUNIOR Bubbly Bar dirumus khas dengan kandungan istimewa Carrie Junior, Fruito-E yang merupakan gabungan semulajadi ekstrak buah-buahan. Fruito-E diperkaya dengan vitamin dan nutrient untuk membantu menyuburkan dan melembapkan kulit.



Bila ada sabun buku Bubbly Bar ni, anak-anak mesti lebih seronok di dalam bilik mandi kerana CARRIE JUNIOR Bubbly Bar turut hadir dengan mainan rahsia di dalam setiap kotak. CARRIE JUNIOR Bubbly Bar boleh didapati di kedai runcit utama, pasar raya, pasar besar di seluruh negara; sabun buku seberat 100gm ini berharga RM4.00 (Semenanjung Malaysia) dan RM4.20 (di Sabah Sarawak) setiap satu.