Articles by "review product"
Showing posts with label review product. Show all posts
hai assalammualiakum

Pynocare Bio-Life Kembalikan Tona Kulit Yang Sekata Bagaikan Kristal - Tona kulit tak sekata sememangnya sangat menganggu penampilan kita. Kulit bukan sahaja nampak suram,bahkan akan membuatkan kita nampak seperti orang yang kepenatan, tidak bermaya, nampak lebih tua dan tidak sihat. Bintik-bintik hitam dan tona kulit yang tidak sekata disebabkan oleh penghasilan melanin yang berlebihan pada kawasan yang terdedah kepada pancaran matahari terutamanya di bahagian pipi, atas bibir, hidung dan dagu. salah satu produk yang dapat kembalikan tona kulit sekata ialah Pynocare dari Bio-Life.

Ada banyak faktor penyebab tona kulit tak sekata, antaranya
- Cahaya matahari merupakan faktor utama terjadinya kulit tak sekata.
- Perubahan hormon seperti kehamilan, pil kontraseptif
- Masalah endokrin seperti tiroid, ovari
- Kosmetik juga menjadi punca terjadinya kulit tak sekata. Kosmetik yang bertoksik pada cahaya, merkuri, asid salisilik
- Ubat-ubatan yang bertoksik pada cahaya: antibiotik, ubat anti keradangan


Pynocare Bio-Life Kembalikan Tona Kulit Yang Sekata Bagaikan Kristal

Hah ni la produk dari Bio-Life yang korang boleh cuba. Pynocare, penyelesaian masalah melalui oral dengan antioksidan untuk mengembalikan kesekataan kulit. Pynocare merupakan kapsul oral semulajadi dengan MSCC Complex Actisome™ iaitu satu formula khas dan ia menggabungkan tumbuhan semulajadi dan ekstrak rumpai laut.


MSCC Complex Actisome meningkatkan bioavailability untuk penyerapan yang lebih baik. Ia dapat mempertahankan kulit dari radikal bebas dimana ia membekalkan antioksidan yang berkuasa untuk melawan radikal bebas yang menjadi pencetus utama kepada masalah tona kulit tak sekata.


Selain itu, ia juga bertindak sebagai pelindung UV. Antioksidan yang ada dapat meningkatkan pertahanan terhadap kerosakan kulit yang disebabkan oleh cahaya matahari.

Bagaimanakah Pynocare membantu dalam kesihatan kulit?

Ekstrak Kulit Kayu Pain Maritim Perancis - Kaya dengan procyanidinoligomerik ( OPCs ) dan bioflavonoid yang berfungsi sebagai antioksidan untuk menghapuskan radikal bebas. Berupaya untuk membentuk lebih banyak struktur antioksidan dengan mengitar semula Vitamin C dan menghasilkan Vitamin E.

Vitamin C - Merupakan antioksodan semulajadi dan melindungi kulit daripada UVA,UVB dan cahaya yang boleh dilihat. Ia turut menghalang penghasilan dan pembentukan melanin  dan bekerjasama dengan Vitamin E.


Ekstrak D.Salina - Membekalkan sumber semulajadi yang kaya dengan karotenoid, beta-karotena. Merupakan antioksidan semulajadi yang melindungi membran sel dari pengoksidaan kipid dan kerosakan yang disebabkan oleh cahaya UV.

Vitamin E - Sebagai antioksidan larut lemak utama yang menghalang pengoksidaan lipid dan menghapuskan radikal bebas. Memberikan perlindungan UV serta mengurangkan kesan-kesan foto-penuaan.

Siapakah yang digalakkan untuk mengambil Pynocare?
- Individu yang mengambil berat terhadap masalah kulit
- Individu yang sering terdedah kepada pancaran matahari
- Individu yang gemarkan aktiviti luar


Berapakah dos yang disarankan?
 DUA kapsul sehari selepas makan

Menarik kan produk ni. Lagipun produk dari Bio-Life ni memnag diyakini dan sangat bagus untuk diambil. Pynocare kombinasi ramuan tumbuhan semulajadi yang dapat melindungi kulit daripada penuaan pra-matang, tona kulit yang tidak sekata.


Kalau korang nak cuba produk Pynocar Bio-Life ni, boleh dapatkan di
Lazada : http://Biolife.2.vu/Lazada-Pynocare
CARiNG : http://Biolife.2.vu/CARiNG-Pynocare
Watsons : http://Biolife.2.vu/Watsons-Pynocare
hai assalammulaikum

Perfume Far Away Glamour Dari Avon - Ya, nad masih lagi manggunakan produk Avon. Baru-baru ni, Avon ade keluarkan perfume terbaru, yang lebih glamour, wangi dan cantik design dia. Muka dah lawa, baju dah cantik, mestilah nak bau harum kan. Demi melihatkan anda nampak anggun, dengan bauan yang menarik  Avon memperkenalkan Perfume Far Away Glamour.


Nampak tak bentuk botol dia..menarik bukan..Bauan dia jangan cakapla, memang wangi..

Bauan harum Far Away Glamour ni adalah daripada bauan kehebatan Vanilla Madagascar bersama kesegaran bungaan floriental, haruman glamor ini turut mengetengahkan sentuhan akkord anggur hitam dan kesturi yang mendakapmu penuh keayuan serba glamor setiap kali menyemburkannya.

Amat sesuai untuk momen glamor anda, ia juga boleh digunakan saat bercuti atau ke majlis malam hari. Wangian ini turut tersedia dalam bekas Purse Spray 10ml supaya anda kekal harum, ke mana sahaja, bila-bila masa.

Far Away Glamour Eau de Parfum Spray oleh Avon
•Wangian anggun yang kekal lama ini meraikan gaya hidup glamor
•Sebahagian dari rangkaian haruman Avon Far Away
•Dilancarkan pada 1 September 2019
•RM69.00 WM/ RM79.35 EM










Sebelum ni,  Far Away hanya ada tiga jenis bauan sahaja dan Far Away Glamour (warna hitam)  merupakan edisi baru dari jenama haruman Avon #1 dunia, Far Away.

Bestnya, sempena pelancaran baru ini, Avon turut memperkenalkan wajah baru yang lebih moden buat koleksi ini iaitu Far Away Classic, Far Away Gold dan Far Away Infinity. 

Siapa yang menggunakan perfume Far away ni,  taula wajah dia sebelum ni macam mana,  nampak biasa sahaja. Sekarang nampak elegant,  dan moden.

Hiduplah penuh glamor. Far Away Glamour Eau de Parfum Spray 50ml dan Far Away Glamour Purse Spray 10ml . Dapatkannya dari mana-mana Wakil Avon, Butik Kecantikan AVON atau menerusi atas talian di shop.avon.my. Untuk maklumat lanjut, hubungi talian bebas tol AVON di 1-800-18-AVON (2866).

hai assalammualaikum

Prego Sos Pasta Makaroni Dan Keju Yang Pekat Dan Sedap - Asyik makan nasi je,  bosan juga kadang-kadang. Bila dah bosan,  cari makanan yang tak melibatkan nasi tapi mengenyangkan. Selalunya pilihan nad mestilah western macam pasta,  macaroni tu semua. Sebab tu nad selalu simpan stok Prego ni dekat rumah. Wajib ada ok.. Kadang anak nak makan tak kira masa. Lagi pun Prego ni mudah disediakan, campak-campak dah siap. Apa nad suka dengan Prego sebab semua sos dia sedap..Terbaru,  Prego ada keluarkan sos Makaroni dan Keju.. Perghh.. keju guyss.. kejuu..Apa lagi terus nad dapatkan sos terbaru ni.


Sos Terbaharu Prego, Sos Pasta Makaroni Dan Keju 

Selalunya kalau buat pasta atau macaroni ni, memang akan letak keju. Siapa yang gila keju macam nad, kita geng, lagi sedap kan bila ada keju ni..Bila Prego buat sos Mac n Cheese ni, senang..tak perlu beli cheese lain dah..cukup sos ni je yang ada.

Makaroni dan keju atau Mac n cheese, atau Maccheroni al formaggio!!, hah gitu nama dia. Tak kisahla apa sahaja nama dia, kalau dah namanya keju meleleh dan sos putih digabung dengan makaroni atau pasta memang menjadi kegilaan ok.



Prego Penyelamat Ketika Lapar Atau Pening Nak Fikir Menu

Selalunya yang masak dalam rumah ni memang nad la, siapa lagi. Selalunya, nak kenyang , memang masak nasi dan beberapa lauk. Memang banyak habiskan masa dalam satu jam juga untuk siapkan beberapa hidangan. Lagipun takkan hari-hari menu yang sama je kan, mesti nak cuba pelbagai resipi, asalkan dapat memuaskan hati dan mengenyangkan orang tersayang.

Bagi wanita yang bekerja , mesti ada yang tak sempat masak disebabkan kehidupan yang terlalu sibuk, dan pelu membahagikan masa antara kerjaya dan keluarga, apatah lagi tugas menjadi ibu, kawan, isteri, anak perempuan, kakak, atau adik dan pekerja pada masa yang sama. Jadi, mereka tidak ada masa dan sentiasa mencari jalan penyelesaian yang mudah, terutamanya apabila perlu menyediakan makanan buat keluarga atau diri sendiri. Takkan nak beli makanan dekat luar je selalu kan. Sekali sekala nak masak sendiri juga kan.


Jadi, nak mudah dan senang, Prego la penyelamat ketika lapar, sebab senang dan cepat dimasak.

May Lim selaku Pengarah Urusan Campbell Sounth East Asia Sdn Bhd berkata " Para ibu di luar sana tahu bahawa tiada yang dapat menandangi masakan di rumah. Merak sering tercari-cari cara untuk menyediakan hidangan yang mengenyangkan, namun senang untuk dimasak buat keluarga tersayang. Mereka lebih suka masakan yang senang dan cepat dimasak serta mempunyai rasa yang lazat. Prego Sos Pasta Makaroni & Keju menawarkan para ibu pilihan yang mudah untuk masak dalam masa yang singkat "

Lagi satu masalah surirumah ni macam nad, setiap hari  memang pening nak fikir menu apa untuk dimakan. Sebab tu, bila dah jemu makan nasi, atau dah tak tau nak masak lauk apa, nad masak pasta dari Prego ni. Anak-anak dan suami makan je, sebab memang sedap dan mengenyangkan.




Bagusnya, sebab ia mudah disediakan,hanya 10 minit sahaja dah siap. Cuma, kadang kita kene kreatif, tambah banyak bahan, seperti daging, sosej, cendawan atau apa sahaja yang nampak kelainan. Kalau malas sangat, buat je rebus makaroni atau spaghetti dan tambah sahaja sos Prego dah cukup dan sedap dimakan.


Bila masak Prego ni, nad suka masak dengan anak. Fariza memang suka memasak ni. Sebab masak Prego senang dan tak susah, tak renyah, memang seronok dapat masak bersama dengan anak.





Makaroni Dan Keju Yang Pekat Dan Sedap

Lagi nak mudah, bila Prego dah keluarkan sos baru Makaroni dan Keju ni, sebab tak perlu beli cheese lain. Cukup satu botol ni buat korang tak keruan nak makan..hehee..Cheese banyak oii..pekat giler..




Korang cubalah rasa..memang terbaik!! Prego Sos Pasta Makaroni & keju baharu ini boleh didapati di pasar raya besar dan pasar raya seluruh negara dengan harga RM 6.49 setin.
hai assalammualaikum

Sabun Manjabath, Sabun Homemade Yang Natural - Korang mesti suka kan guna barang yang natural, takde chemical atau sebarang bahan lain dalam sesuatu produk. Kalau boleh nak natural je, lagi sihat dan elok digunakan, serta selamat untuk kulit kita. Pertama kali nad tengok sabun handmade ni, iaitu sabun dari Manjabath. Comel sangat bentuk sabun ni.


Nampak tak bentuk dia, macam kuih pun ada..ehhee.. Tapi sebenarnya sabun. Seni kan diaorang buat bentuk macam ni. Cara mereka memanipulasi warna, bentuk dan wangian untuk menghasilkan bar yang kelihatan cantik untuk digunakan dan dipamerkan amat mengagumkan.


Meh tengok dekat, apa yang korang nampak..Ya, ada nampak oat kan. Yang ni Lavender Oat Soap. Bau dia wangi sangat. Tau kan oat memnag elok dekat kulit kita. Kreatif kan diaorang buat sabun homemade macam ni. Nampak sangat oat dia. Nad dah guna yang ni..memang best. Lembut je kulit nad pakai sabun ni.


Yang ni pulak Calendula dan Charcoal Soap. Yang ni nad tak guna lagi, tapi tau mesti best juga ni..

Banyak kelebihan pakai sabun homemade ni. Wangian yg digunakan utk sabun homemade adalah dari minyak esensial . Ini memberikan kesan aromaterapi yang besar dan santai untuk minda dan tubuh. Minyak esensial juga memiliki sifat antibakteri yang baik untuk tubuh, dan juga bagi mereka yg mempunyai masalah penyakit kulit

Sabun biasa menggunakan warna sintetik yang berbahaya bagi kulit dalam jangka masa panjang. Manakala sabun homemade mengandung warna-warna semulajadi yg diperoleh dari sumber aslinya dan bertaraf "food gred". Contohnya, sabun biru karena telah dibuat dari ekstrak lavender.

Buih yang banyak bila menggunakan sabun biasa boleh menyebabkan kerosakan pada kulit kerana mengandung beberapa bahan kimia berbahaya. Sabun organik bila digunakan buihnya halus dan sedikit , tidak memedihkan mata dan kulit rasa segar , lembab dan halus jika diguna berterusan.

Pemilihan sabun organik/ homemade adalah TERBAIK kerana tidak mengadungi bahan chemicals terlarang dan berlebihan yg boleh merosakan kulit dlm jangka masa panjang.

Kornag nak cuba sabun homemade ni, boleh ke
Facebook; https://www.facebook.com/manjabath/
Instagram: https://www.instagram.com/manjabath/

hai assalammualaikum

Teh Boh Digemari Ramai Walaupun Sudah 90 Tahun - Teringat dulu, zaman kanak-kanak, mak selalu sediakan sarapan pagi atau minum malam dengan air teh BOH. Kitaorang adik beradik, cepat-cepat duduk, dengan cawan masing-masing. Lepas tu, ambil biskut dan cicah. Sambil makan, sambil berborak...rindu sangat waktu tu. Sebenarnya sampai sekarang nad masih buat pun, dengan anak sendiri la..hehee..Teh BOH memang digemari walaupun sudah 90 tahun lamanya. Minuman teh yang menyegarkan dan sedap dinikmati dengan apa sahaja makanan, seperti nasi lemak, kuih, pencuci mulut dan macam-macam lagi.


Teh Boh Digemari Ramai Walaupun Sudah 90 Tahun, Ada BOH Ada Ummph!!

Teh BOH minuman teh popular sejak 1929 lagi. BOH telah wujud selama 90 tahun dan masih kukuh "Experteas" dan merupakan jenama untuk setiap generasi. Teh BOH ni telah menjadi air minuman ruji masyarakat Malaysia, tidak kira Melayu, China dan India. Ia telah menjadi sebahagian daripada keluarga sejak zaman nenek moyang lagi. Nad pasti, air teh BOH ni ada di simpan di setiap rumah di Malaysia.


Minuman ini digemari kerana aromanya yang memikat. Aroma teh BOH sememangnya menjanjikan kelainan rasa dan keunikan tersendiri. Rasanya yang sedap, masih tidak berubah, warnanya yang menarik, dan ketika menikmati air ini, memang dapat melegakan tekak dan menghangatkan badan. Sekali minum, memang rasa Ummph!!!!..


Teh BOH dihasilkan di Cameron Highlands

Korang mesti tau dari mana teh BOH ni dihasilkan. Semestinya tempat percutian yang digemari ramai iaitu Cameron Highlands. Salah satu tempat yang wajib pergi apabila bercuti di Cameron Highlands ialah Ladang Teh Sungai Palas. Teruja sangat kan melihat ladang teh yang menghijau, landskap yang menakjubkan dan pemandangan panorama yang menakjubkan, ladang teh benar-benar indah.

Cameron Highlands adalah salah satu tempat pertanian yang paling subur di negara ini, yang mempunyai semua ciri-ciri yang sesuai untuk meningkatkan teh yang luar biasa. Dengan persekitaran tanah tinggi beriklim nyaman dan tanah yang subur serta kepakaran yang diwarisi turun temurun telah menghasilkan teh BOH yang cukup istimewa dengan aroma dan ciri-ciri tersendiri.


Teh BOH diproses dengan teliti untuk mendapatkan kualiti teh yang bagus. BOH menggunakan gabungan kaedah tradisional dan moden untuk menuai dan menghasilkan teh asli yang asli, rasa dan aroma tersendiri.


Dengan Potbag BOH, Minuman Teh Mudah Disediakan

Kalau dulu, teh BOH keluar dalam bentuk serbuk, kemudian dikeluarkan dalam bentuk uncang atau potbag. Minuman teh jadi bertambah mudah disediakan dengan hanya memasukkan teabag ke dalam sebuah teko, dan rendamkan dengan air panas. Kemudian ditambah sedikit gula bagi menambah kemanisan air teh, Siap!!..Dah boleh dihidangkan. Satu potbag BOH cukup untuk satu teko dan diminum beramai-ramai. Potbag nampak sahaja kecil tetapi ia membawa kehangatan dan
kebahagiaan untuk semua generasi.



BOH Menjadi Sebahagian Isi Rumah 

Sampai sekarang, nad dah bekeluarga pun masih minum air teh BOH ni. Suami nad memang gila kan air teh lagi-lagi teh BOH ni. Stok dekat rumah memang sentiasa ada, tak pernah tak ada. Pada nad, BOH dapat menyatukan keluarga dan memberi ikatan yang kuat sebab semua orang suka dengan teh BOH. Sampai anak-anak sendiri suka minum air teh ni. Anak-anak ikut cara mak waktu kecik. Minum air teh dengan biskut..hehee..


Kemana-mana sahaja, pasti akan ada minuman teh ni. Kepekatan, keunikan dan perisanya, telah menghasilkan teh keemasan kepada mereka yang ingin menikmati masa-masa yang teristimewa bersama keluarga dan sahabat handai. Yang pastinya, Ummph dikongsi bersama. Tanpa teh BOH, rasa tak lengkap je. Bila tetamu datang ke rumah, pasti minuman teh BOH ni akan dihidangkan. Sambil minum, sambil berborak menghabiskan masa bersama.


Ketika buat kerja pun, nad menikmati dengan secawan teh BOH..Masa tu, rasa dapat pulak banyak idea, dan kerja dengan keadaan yang tenang.

BOH telah menjadi sebahagian daripada isi rumah dan menjadi kegemaran semua orang, bukan sahaja orang tua, dewasa, malah anak-anak dapat menikmati air teh ini. BOH dapat memupuk perpaduan dan mewujudkan keseragaman di kalangan orang yang tersayang.


Teh BOH Boleh Dinikmati Pelbagai Cara

Sebenarnya, air teh ni bukan diminum sebagai  air teh biasa sahaja, malah boleh dinikmati dengan banyak cara. Antaranya, air yang nad buat ni, air teh BOH ditambah dengan halia dan madu. Cara ni bagi membuang angin dalam badan.

Banyak lagi cara, seperti teh ais lemon, teh susu, dan macam-macam lagi.


Teh BOH memang digemari walaupun sudah 90 tahun lamanya. Tidak sah bagi masyarakat Malaysia jika tidak menikmati teh tarik dalam sehari. Ia seperti minuman wajib bagi rakyat Malaysia. Minuman teh yang menyegarkan dan sedap dinikmati pada bila-bila masa sahaja, sama ada pagi,petang atau malam. Teh BOH sudah terkenal bukan sahaja di Malaysia, malah di luar negara.


Untuk ketahui lebih lanjut berkenaan BOH boleh layari
Website: https://bohtea.com/
Facebook: https://www.facebook.com/BohTeaMalaysia/
Instagram: https://www.instagram.com/bohteamalaysia/
hai assalammualaikum

Bowel Wellness Dan Women Wellness, Produk Himalaya Wellness Untuk Kesihatan Tubuh Badan - Korang pernah dengar produk Himalaya tak. Nad tau pun dari kawan-kawan nad yang ambil produk Himalaya ni. Selalu juga nad nampak kedai Himalaya ni dalam shopping mall, tapi jarang masuk. Selepas baca  maklumbalas dari kawan-kwan, diaorang cakap produk Himalaya ni bagus. Sejak tu, nad terus cuba pakai produk Himalaya ni. Sebelum ni, beli produk untuk anak-anak ( bonnisan untuk tambah selera anak ) dengan skincare je, sekarang nad ambil produk Himalaya Wellness iaitu Bowel Wellness dan Women Wellness untuk kesihatan tubuh badan nad.

Kalau dulu muda remaja, tak risau sangat badan ni, tak risau kesihatan langsung, yela, muda kan, kuat katanya. Dah dewasa, beranak pinak ni, macam-macam pulak tak kena dengan kesihatan, dengan badan ni. Dah paham la, kita ni makin berusia..hahaha..Jadi, sakit sana sini..Hormon badan tak stabil, penat, tekanan. Mudah sangat badan ni lenguh, sakit sendi la, package denagn sembelit..perut tak lawas...haishh, macam-macam la...Sebab tu nad cuba ambil produk Himalaya Wellness iaitu Bowell Wellnes Triphala dan Women Wellness Shatavari.


Bowel Wellness Dan Women Wellness, Produk Himalaya Wellness Untuk Kesihatan Tubuh Badan

Ok nad cerita satu-satu produk ya..



Women Wellness Shatavari

Women Wellness Shatavari ialah produk untuk menyokong kesihatan wanita, mengawal haid dan untuk wanita selepas melahirkan anak.


Mesti korang tertanya, Shatavari tu apa? Hah Shatavari atau Asparagus racemosus adalah herba popular dengan tepat dipanggil "Formula Kesihatan Perempuan". Shatavari dalam bahasa Sanskrit bermaksud 'dia yang memiliki 100 suami', yang menunjukkan peranan penting herba dalam kesihatan dan daya hidup keseluruhan wanita. Secara tradisinya, Shatavari (Asparagus) dianggap sebagai tonik rejuvinatif terbaik untuk wanita.

Bahan-bahan lain: Mikrosial Selulosa, Kalsium Hidrogen Phosphate Dihydrate, Silica Colloidal Anydrous, Magnesium Stearate.


Antara kelebihan Women Wellness Shatavari ni ialah:
- Membantu mengawal kitaran haid dan hormon dalam badan.
- Membantu merawat gejala PMS dgn melegakan kesakitan
- Meremajakan kesihatan dalaman
- Mengurangkan simptom menopause
- Meningkatkan kesuburan
- membantu ibu baru untuk menyusu
- membantu dengan memulih badan ibu selepas pelahiran
- membantu mengatasi keletihan

Siapa yang boleh mengambil produk ini
1. Wanita yang ingin mengekalkan kesihatan rahim
2. Wanita yang sedang menopaus.
3. Wanita yang ingin memperbaiki kesihatan reproduktif.
4. Ibu menyusu dengan susu ibu yang rendah


Cara nak mengambilnya:
- Ambil 2 kapsul dua kali sehari selepas makan.

Dalam satu botol ada 60 biji kapsul.

Selepas nad ambil Women Wellness Shatavari ni, badan nad rasa lain je. Rasa lebih bertenaga. Paling ketara, bila haid datang lepas ambil Shatavari ni. Nad memang jarang kena period ( haid )..orang kata biasa, tapi nad taknak la. Kalau boleh nak keluarkan darah kotor tu. Dan ambil ni, alhamdulillah, ok. Pada masa sama, susu pun bertambah. sebab tu adik nak melekat je..

Untuk mereka yang ada Diabetes / Hipertensif disarankan untuk berunding dengan doktor sebelum menggunakan produk ini.

Ok, produk kedua pulak



Bowell Wellness Triphala

Dekat kotak dia cakap Bowell Wellness Triphala ni dapat bantu penghadaman dan masalah sembelit. Hah!!,masalah nad bab perut tak lawas memang dah lama terjadi. Lepas dua atau tiga hari baru nak membuang. Bila dapat buang tu perit giler..Dulu tak tau apa ubat perlu ambil. Biarkan jela. Lepas kenal Himalaya Wellness, ada ubat untuk masalah sembelit, hah terus cuba.

Triphala (Tiga buah ) adalah salah satu rumusan herba tertua dan paling seimbang dalam tradisi Ayurveda. Perumusan ini menggabungkan tiga buah masam dan astringen yang unik untuk kesan yang dapat memberikan kesihatan.


Triphala menggabungkan kebaikan gooseberry India, Belleric Myrobalan dan Chebulik Myrobalan, yang bekerja bersama untuk melegakan sembelit dengan menghasilkan pergerakan usus yang berkesan. Triphala membantu pencernaan dan menggalakkan kesihatan gastrousus.

Bahan yang ada Ekstrak Triphala (buah Amla (Emblica officinalis), buah myrobalan belleric (Terminalia bellirica), cherobic myrobalan buah (Terminalia chebula) - 250 mg. , Koloid silikon dioksida, magnesium stearate.

Siapa yang boleh mengambil produk ini
1) Orang yang mengalami sembelit kronik.
2) Orang yang senak, perut kembung dan belching.


Cara ambilnya;
Ambil 2 kapsul selepas makan dua kali sehari.

Gembira gila lepas ambil Bowell Wellness Triphala ni. Nad dah tak sembelit, lancar je usus ni. Makan malam tu, esok paginya mesti membuang..hehee..Badan pun rasa ringan, dan ok je.

Sebenarnya bukan ubat ni sahaja kita kena ambil, dari segi pemakanan dan senaman pun kita kena titiberatkan. Paling penting minum banyak cecair: Air dan cecair yang mencukupi akan membantu melembutkan najis.



No Added
Apa yang nad suka dengan produk Himalaya Wellness ni, sebab produk dia tiada gula tambahan, warna tiruan, perisa tiruan, bahan pengawet, bahan soya dan tenusu. Bahan-bahan yang digunakan berasaskan herba.



Dua produk ni boleh diambil secara serentak selepas makan..


Produk Himalaya Wellness semestinya Halal..

Lagi satu, kesemua produk Himalaya Wellness ni perlu dapatkan nasihat doktor, yang ada penyakit, ibu mengandung tu..ok..


Korang kalau nak cuba, boleh dapatkan produk Himalaya Wellness ni di kedai Himalaya sendiri, sellaunya di dalam shopping mall, banyak sekarang ada. Kalau susah sangat, dekat Watson pun ada jual. Hah nak lagi senang, beli online je..hehe..

Untuk keterangan lanjut, boleh layari
Website: http://www.himalayainasia.com/index.php
Facebook: https://www.facebook.com/HimalayaHealthcareMalaysia/
Instagram: https://www.instagram.com/himalayamalaysia/?hl=en
hai assalammualaikum

Susu Karihome Membantu Meningkat Perkembangan Sistem Imun Kanak-Kanak - Besarkan anak-anak bukan la perkara yang mudah, banyak cabaran dan ujian terpaksa dilalui ibu bapa terutama dari segi penjagaan kesihatan serta pencegahan penyakit. Apabila anak makin membesar dan mula terdedah kepada penyakit, secara tidak langsung tubuhnya akan memberi isyarat kepada sistem imun badan.

Korang tau tak, sistem imun adalah salah satu fungsi tubuh yang sangat penting. Tanpa sistem imun, maka mudah sekali badan diserang penyakit yang disebabkan oleh bakteria dan virus. Sebab itu, amat penting anak-anak anda mempunyai kekebalan tubuh yang kuat untuk menghindari penyakit sepanjang pembesaran mereka.

Selain sistem imun, kalsium juga amat penting dalam pembesaran serta perkembangan anak-anak terutamanya dalam pembentukan tulang dan gigi anak-anak. Sebab itu pengambilan susu yang betul dan lengkap dengan nutrisi yang diperlukan untuk tubuh badan mereka  perlu dititikberatkan.


Susu Karihome Membantu Meningkat Perkembangan Sistem Imun Kanak-Kanak

Salah satu cara, nak bagi anak kita sistem imun yang kuat dan kalsium yang cukup dengan pengambilan susu. Susu kambing misalnya, menawarkan kalsium yang tinggi dan mampu mencegah masalah pereputan tulang. Ia juga mengekalkan protein dan asid amino dalam badan pada tahap yang diperlukan. Dalam banyak-banyak susu kambing, nad pilih Susu Kambing Karihome.


Susu kambing terbaik yang ada dipasaran adalah Susu Kambing Karihome.  Diimport dari New  Zealand, ia dipasarkan di banyak negara termasuk Australia, Perancis, United Kingdom, Itali, Singapura dan Malaysia.

Menariknya, Karihome adalah rumusan susu kambing yang pertama seumpamanya dan satu-satunya menjalani dua kajian klinikal, satu dari New Zealand dan kedua dari Eropah. Oleh itu, pengguna terutamanya ibu-ibu di luar sana tidak perlu bimbang untuk mengguna susu kambing Karihome.


Farhanah usia dia menginjak ke dua tahun, jadi nad fikir, untuk cari susu tepung yang sesuai dengan dia. Jadi nad pilih Susu Kambing Karihome untuk Farhanah. Mujurla dia suka dan nak minum. Susu Karihome ni takda la bau pelik, takda bau hamis. Bau natural susu je.

Kelebihan yang ada pada susu Karihome adalah ia mengandungi nutrisi semula jadi yang tinggi dan lengkap yang amat diperlukan bagi kanak-kanak yang sedang membesar dan memerlukan keperluan kalsium yang mencukupi untuk perkembangan tumbesaran mereka.


Farhanah ni jenis aktif, lincah dan lasak. Jadi, selama pembesaran dia ni, nad akan pastikan dia membesar dengan sihat dan cergas. Alhamdulillah, sejak dia minum susu kambing Karihome, dia kurang dapat sakit dan setiap hari ada je aktiviti dia buat.



Dua pilihan Susu Kambing Karihome Mengikut Peringkat Umur  

Susu kambing Karihome ini menyediakan keperluan nutrisi mengikut peringkat umur anak-anak  iaitu:
1. Karihome Growing-Up Formula ( Langkah 3 )
2. Karihome Pre-School Formula ( Langkah 4 )

Kandungan Susu Kambing Karihome Yang Elok Untuk Perkembangan Anak- Anak

Selain itu, Karihome diformulasi dengan Double Action yang dapat membantu  sistem imun dan berat badan pada anak-anak yang mana kandungan bahan-bahan bioaktif seperti Nukleotida meningkatkan  serta menyokong perkembangan sistem imun manakala CLA dan kalsium menambah berat badan tanpa menyebabkan masalah ‘obesity’.


Susu kambing Karihome turut mengandungi Casein Phosphopeptide (CPP) yang membantu meningkatkan kelarutan dan penyerapan mineral seperti kalsium, besi dan zink. Begitu juga Taurina menyokong perkembangan otak dan fizikal anak-anak manakala Vitamin A pula menyokong perkembangan mata.

Protein curd susu kambing pula halus dan senang dihadam maka ia membantu mengurangkan masalah ekzema dan masalah penghadaman yang sering berlaku pada anak-anak yang sedang membesar.


Jadi, gunakan susu kambing Karihome yang dapat memberi nutrisi keperluan mencukupi untuk anak-anak.

Untuk Maklumat Lanjut, boleh layari
Website: https://www.karihome.com.tw/ms-MY
Facebook: https://www.facebook.com/karihomemalaysia/
Instagram: https://www.instagram.com/karihome_malaysia/