Articles by "review product"
Showing posts with label review product. Show all posts
hai assalammualaikum

Kebaikan Aromatic Virgin Coconut Oil ( AVCO ) D'Aura Untuk Kecantikan - Sebut minyak kelapa dara, mesti semua orang tau banyak kebaikannya untuk tubuh badan dan kulit kita. Salah satu jenama yang nad pernah ambil minyak kelapa dara semasa mengandung ialah D'Aura. Produk yang nad ambil ialah minyak kelapa dara softgel dalam bentuk kapsul. Banyak produk D'Aura ni, dan baru-baru ni D'Aura, jenama minyak kelapa dara No 1 di Malaysia telah mengeluarkan satu produk AVCO ( Aromatic Virgin Coconut Oil ) untuk kegunaan luaran sahaja, tak perlu minum atau makan dan sesuai untuk seisi keluarga. Bila tau produk ni untuk luaran sahaja, nad teruja nak mencubanya.




Aromatic Virgin Coconut Oil atau AVCO merupakan minyak kelapa dara 100% asli tanpa bahan kimia, tiada SLS, plumbum dan tiada paraben. AVCO ni kaya dengan antioksidan dan Vitamin E.


Kalau tengok pada teksturnya,nampak macam berminyak tapi jangan risau, teksturnya sangat lembut, dan cepat meresap ke dalam kulit. Ya betul, ni nad tak tipu, AVCO ni takkan buat kulit kita berminyak dan melekit pun.


Menariknya, AVCO ni dicampur denagn bauan semulajadi. Jadi takda la bau minyak kelapa sahaja. AVCO ada dua bauan, Floral Fresh, dan Morning Dew. Bauan AVCO ni tak terlalu kuat, hanya 1% sahaja bauan tu. Bila korang pakai, dalam masa 10 saat, bauan haruman segar tu akan keluar.


Banyak sangat kebaikan Aromatic Virgin Coconut oil ni untuk kecantikan. Boleh diguna dari rambut sampai hujung kaki. Jimat sangat satu botol tu tau!! Nad ni memang suka kalau produk yang mempunyai pelbagai fungsi..hehee.


Nad kongsi dengan korang apa kebaikan AVCO ni untuk kecantikan.

1) Merawat Rambut
- Selepas mandi, nad akan sapu AVCO di rambut dan kulit kepala. Bukan rambut nad sahaja, rambut anak pun nad sapu. Rambut kitaorang ni kadang-kadang kering, bercabang, jadi sapu AVCO ni dapat menyihatkan dan rambut mudah diuruskan.

2) Melembapkan kulit tangan dan kaki
- Selain rambut nad akan sapu di tangan dan kaki supaya sentiasa lembap dan lembut. AVCO ni boleh digunakan sebagai hand lotion dan body oil. Sesiapa yang mengalami kulit kering, tumit merekah dan bekerja di tempat yang beraircond, elokla pakai AVCO ni. Kulit sensitif pun boleh guna AVCO ni.

3) Pelembap wajah dan Agen anti penuaan
- Nad pakai AVCO di muka sebagai pelembap muka. AVCO ni sangat selamat sebab 100% menggunakan minyak kelapa dara, jadi ia dapat melembapkan, menganjalkan serta mengurangkan parut dan kdutan di kulit wajah. Ia juga mampu mengawal jerawat dan memudarkan jeragat.


4) Pelembap bibir
- Kadang bibir ni akan kering dengan cuaca yang tak tentu. Jadi nad sapu AVCO ni di bibir. Nampak la bibir tu lembap dan shining

5) Mencantikkan kuku
- Untuk kuku pun nad pakai AVCO ni. Kuku jadi sihat dan bersinar

6) Sebagai double cleansing dan makeup remover
- Ni paling best, tak sangka AVCO ni boleh dibuat sebagai double cleansing dan makeup remover. Ia mampu membersihkan kotoran di wajah dengan sempurna. Nad pakai AVCO ni, memang tanggal makeup di wajah. Muka bersih sebersihnya.

Video nad review dan cara nad guna AVCO sebagai kegunaan harian

Bagus kan AVCO ni, satu botol banyak sangat kebaikan dan kegunaanya.
- 100% semula jadi tanpa campuran bahan kimia
- Pengunaan minyak kelapa dara yang paling berkualiti
- Campuran estrak tumbuhan menghasilkan haruman yang menenangkan menjadikan hari-hari anda sentiasa ceria!


Saiz botol yang kecik dan ringan ni, mudah nad nak bawak ke mana sahaja. 

Nad pakai AVCO ni setiap hari sebab ia tidak meninggalkan minyak dan selamat dipakai tanpa kesan sampingan. Memang sangat sesuai untuk kegunaan harian. Tengokla video cara nad guna setiap hari.

 AVCO keluaran D'Aura ni dihasilkan dari sumber organic dan mempunyai kelulusan KKM. Jadi, nad tak was-was untuk menggunakannya. Lagipun ia produk buatan Malaysia, semestinya kita sokong produk tempatan ni.


Korang pun kena cuba tau, satu botol ni hanya RM22.90 sahaja.

Untuk ketahui lebih lanjut, boleh layari
Website: www.daura.com.my
Facebook: www.facebook.com/daura.hq.official
Instagram: www.instagram.com/daura_hq
hai assalammualaikum

Cara Tingkatkan Pengeluaran Susu Badan Yang Para Ibu Boleh Cuba -  Teringat nad masa lahirkan anak pertama, pengalaman pertama menjadi ibu, gembira bila anak depan mata. Masa mengandung, memang niat nak susukan anak sampai 2 tahun. Bila lahir je anak pertama, terus excited bagi susu badan.  Ingatkan, lepas lahirkan anak, susu ni memang sentiasa ada, penuh, cukup untuk baby, tapi, rupanya, tak!! Sebelum-sebelum tu pernah nampak kakak susukan anak diaorang, tengok macam senang je, tapi rupanya menyusukan anak ni struggle ya, susu badan nad sikit.


Bila susu merundum, emosi pulak tak stabil, dengan anak yang menangis selalu sebab laparkan susu. Memang waktu tu niat memang nak susukan anak dengan susu badan, so nad bagi je susu badan ni, walaupun tau susu merudum. Anak pulak, hisap tak berhenti sampaila puting melecet. Bukan senang ye jadi ibu menyusu ni, susu merudum, melecet pulak puting. Sakit dia, ya ampun, tak terkata!! Anak pulak tetap nangis sebab lapar nak susu. Nak taknak bagi je dengan puting melecet tu. Tahan jela!!

Lepas tu nad mula baca bab nursing ni. Usaha cari jalan penyelesaian untuk tingkatkan susu badan. Alhamdulillah, ramai yang kongsi cara untuk tingkatkan susu badan dan penghasilan susu ni. Yang ni nad jumpa lain sikit dari biasa orang buat. Selalunya kita nampak milk booster ni dengan cara minum, makan pil, tapi yang nad jumpa ni dengan hanya sapuan sahaja, tak perlu minum dan makan. Hah, percayalah, dengan sapuan sahaja dapat tingkatkan susu badan.


Cara Tingkatkan Pengeluaran Susu Badan Yang Ibu Boleh Cuba

Melkful Breast oil dari Pump It, essential oil untuk milk booster dan tingkatkan pengeluaran susu badan. Kalau essential oil, mestila tau jenis minyak, tapi bukan letak dalam air, kemudian bau..hehee. Melkful Breast Oil ni caranya dengan sapuan di payudara kita. Mudahla, untuk ibu-ibu di luar sana tidak kira ibu bekerja atau pun tidak bekerja. Macam nad, walaupun tak bekerja, tapi memerlukan bantuan juga untuk tingkatkan susu badan ni. Biasalah, persekitaran dekat rumah pun boleh buat emosi tak menentu tau..huhuhu.

Sebagai seorang ibu yang breastfeeding, yang masih lagi menyusukan anak, bila dapat tau ada produk jenis sapuan macam ni, mestila teruja nak cuba. Tertanya juga macam mana cara guna? macam mana ia berfungsi?



Melkful ni 100% semulajadi minyak berasaskan tumbuhan, herba dan bunga yang digunakan secara tradisional. Kalau dah tiga gabungan ni semula jadi ni, memang nad percaya ia dapat menyokong sistem hormon untuk menggalakkan Prolaktin bagi membekalkan pengeluaran susu dan meningkatkan lebih banyak susu.


Bagi ibu yang menyusu anak, tekanan tu mesti ada. Emosi ni la yang akan menyebabkan susu merudum. Jadi Melkful membantu mengimbangi hormon dan pengaliran susu dengan lancar. Melakful ni berangin, jadi bila pakai tu, rasa tenang sekejap.


Tengok saiz botol sangat kecil dan ringan, sangat mudah dibawa kemana sahaja. Cara pemakaian pun bukan hari-hari, pakai bila perlu sahaja bukan pakai hari-hari ye!!


Bila susu banyak, anak pun kenyang dan gembira. Part ni paling ibu-ibu gembira..hehee. Lagi-lagi kalau dengar anak sendawa.

Melkful Breast Oil Pump it, item yang perlu ada setiap ibu yang menyusu. Memang sangat membantu untuk meningkatkan pengeluaran susu dan pengaliran susu dengan lancar. Bila susu lancar, stok susu pun sentiasa ada untuk anak kita.


Susu ibu adalah susu yang terbaik untuk anak. Setiap ibu mesti nak sediakan makanan yang berkhasiat ingin menyediakankhasiat yang terbaik dan sihat untuk bayi mereka.


Nursing ni bukan sesuatu yang mudah, tapi kalau kita tau cara, dan usaha, mesti ia akan jadi sesuatu yang indah. Alhamdulillah, dari anak pertama, sambung anak kedua, nad dapat bagi susu badan dekat anak. Setakat ni tak berhenti lagi susu badan nad. Melkful ni pun nad dah ada dekat rumah. Walaupun kita ambil produk milkbooster ni, jangan lupa untuk lakukan teknik penyusuan susu dengan betul juga, buat demand supply, pemakanan yang sihat dan kawal emosi kita ok.

Untuk lebih lanjut, boleh layari
Website: www.pumpit.com.my
Facebook: https://www.facebook.com/pumpitmalaysia
Instagram: https://www.instagram.com/pumpit.malaysia/
hai assalammualaikum

Monesco Boromon Cookies, Snack Sihat Untuk Anak - Bila anak dah masuk peringkat membesar ni, gigi dah tumbuh banyak, hah mula la dia nak makan apa sahaja. Memang nad akan pastikan makanan untuk diaorang sentiasa ada. Selain nasi, nad pun ada bagi makanan ringan, biskut dekat anak-anak. Bagi waktu-waktu tertentu, macam waktu pagi, waktu tonton tv, waktu santai-santai, dan paling penting waktu jalan-jalan. Hah, paham-paham jela, budak, kalau lapar, mesti tak kena. Jadi, makanan ringan ni bantu mak-mak ya, supaya perut anak sentiasa terisi. Tapi, dalam memilih makanan ringan atau biskut, mestilah pilih yang bebas gluten dan sihat.


Banyak sekarang produk biskut, kudapan untuk anak-anak ni, tapi sebagai ibu, mestilah nak pilih yang terbaik untuk anak. Kalau boleh snack tu sihat, dan bebas gluten. Macam anak-anak usia setahun bagi snack yang lembut bila masuk dalam dan senang kunyah, jangan bagi yang keras, takut tercekik. Anak-anak ni, waktu usia tu memnag semua masuk mulut je, tapi diaorang tak tau lagi nak gigit sangat, kadang terus telan. Sebab tu pilih snack yang mudah cair dan lembut.


Monesco Boromon Cookies, Snack Sihat Untuk Anak

Budak berdua ni jenis kuat makan, almaklumla ikut mak dia..hahaa. Kadang dah makan nasi, diaorang nak makanan ringan. yelah, makan santai-santai macam tu. Nak kunyah-kunyah mulut. Banyak je resepi untuk biskut anak ni, tapi bagi yang rajin bolehla buat. Macam nad, memang takda masa nak buat semua tu, jadi mudahnya kita beli jela..hehe. Nad beli Monesco Boromon Cookies dekat Dmart. Harganya pun murah sahaja.



Monesco Boromon Cookies, ada dua perisa, perisa Milk dan perisa Tutti Frutti. Biskut ni untuk anak-anak usia setahun dan ke atas. Sebenarnya, biskut ni bukan anak-anak je makan, mommy pun join makan..hahahaa. Nad, tak risau bagi anak-anak Boromon Cookies ni, sebab, bila di makan, dia terus lembut ke dalam mulut. Sesuai sangat untuk adik yang berusia 2 tahun ni. Kalau bagi benda keras, takut tercekik kang.




Boromon Cookies, sesuai untuk anak-anak usia 1 tahun ke atas.


Ada dua perisa, milk memang ada rasa susu, dan satu lag tutti frutti, rasa macam buah-buahan. Anak-anak pun suka dua-dua perisa. Tapi kalau tengok pada kotak, Boromon Cookies ni diperbuat dari pati kentang, sugar dan telur. Rasanya memang sedap.

Biskut ni berbentuk sfera sangat sesuai untuk membantu kanak-kanak mengembangkan kemahiran motor skillanak-anak. Biskut yang mudah cair dalam mulut apabila makan dan rasanya yang digemari anak-anak.


Boromon Cookies, dalam bentuk kotak tapi dalam satu kotak, dipek kecil-kecil lagi. Ada 6 sachet dalam satu kotak. Satu sachet pun dah banyak, boleh makan sehari untuk 1 sachet. Tengok gambar, biskut dalam pinggan tu la 1 sachet.

Pembungkusan pun sangat bersih dan mudah dibawa ke mana-mana. Nak pergi bercuti, makanan anak kena wajib ada ye. Jadi, Boromon Cookies ni boleh masuk dalam wishlist semasa nak bercuti bersama anak-anak kecil.




Tengokla diaorang tu, suka sangat dengan biskut Boromon ni.


Monesco Boromon Cookies ia halal dan selamat untuk dimakan.


Ok ibu, atau ayah yang mencari biskut untuk anak usia setahun ke atas, bolehla bagi Boromon Cookies ni. Maafkan muka adik, dia nak tunjuk biskut tu dia makan..hahahha..

Ibu, ayah boleh dapatkan Monesco Boromon Cookies di kedai Manjaku Baby mall, atau nak shopping online boleh dapatkan di Lazada dan Shopee. Boromon Cookies ni ada promosi dekat Dmart,Shopee and Lazada bermula 15th August - 15 September 2020. Hah, boleh borong banayak-banyak kan..hehee..

Boleh dapatkan biskut ni di
Website:  https://www.dmart.my/
Facebook: https://www.facebook.com/dmart.my
Instagram: https://www.instagram.com/dmartmy/
Lazada : Boromon Cookies
Shopee : Boromon Cookies
hai assalammualaikum

Baby Carrie, Produk Penjagaan Baby 100% Organik Dan Tumbuhan Semulajadi - Sebut je Carrie Junior, mesti dah kenal kan, mana taknya rangkaian penjagaan baby yang sudah ada dipasaran selama lebih dari 20 tahun. Brand yang dipercayai sebagai penjagaan diri khusus bayi dan kanak-kanak di Malaysia. Dari anak-anak nad kecil, memang Carrie Junior la yang nad gunakan, dari sabun mandi, shampoo, lotion badan dan macam-macam lagi.

 

Baby Carrie, Produk Penjagaan Baby 100% Organik Dan Tumbuhan Semulajadi

Banyak produk Carrie Junior ni, dah yang terbaru, produk yang sesuai untuk baby yang baru lahir, iaitu Baby Carrie. Produk terbaru yang dihasilkan daripada 100% bahan organik dan tumbuhan semulajadi, yang dapat menjaga kulit baby yang baru lahir. Kalau sebut organik, siapa yang tak suka kan. Kita sebolehnya nak pastikan anak-anak kita selamat daripada sebarang bahan kimia. Bila bahan organik, memnag bagus untuk anak-anak kita, lagi-lagi baby yang baru lahir. Kadang kulit baby ni sensitif.


Bahan yang terkandung dalam Baby Carrie ialah Organic Oat Milk & Milk of Almonds and Organic Almond Oil & Wheat Germ Oil. Bahan ni dapat menjaga kulit baby, beri khasiat pada kulit bayi, kulit jadi lembut dan sihat serta dilindugi daripada kerosakan sel. Kalau dah oat dengan susu, memang buat kulit baby halus mulus je.


Baby Carrie terdiri daripada Baby Bath, Baby Head to Toe, Baby lotion dan Baby Nourishing Oil.


Baby Bath dapat membersihkan kulit bayi yang sensitif dengan lembut. Bahan susu oat organik dan susu badam dapat memperbaiki kelembapan kulit bayi, mengehadkan kehilangan kelembapan dan menguatkan kulit. Keanjalan kulit bayi ditingkatkan dengan Vitamin A & E yang juga sebagai antioksidan untuk melindungi kulit.


Sabun ni berbau wangi, dan bila nad basuh ke badan anak, badan anak jadi lembut dan harum. Suka la anak-anak bila dapat mandi dengan produk Baby Carrie ni.



Head to Toe ni paling nad suka sebab dia jimat, boleh digunakan dari atas kepala sampai ke kaki. Bila nad pakaikan dekat rambut anak, rambut jadi lembut dan ia tidak memedihkan mata. Baby Head To Toe sebagai diperkaya dengan Wheat germ oil, kaya dengan Vitamin E, sebagai antioksidan untuk melindungi kulit. Ia melembabkan kulit bayi dengan minyak badam organik agar kulit menjadi lembut dan halus.



Baby Nourishing Oil, minyak ni nad akan pakaikan selepas mandi. Bau pun sangat wangi. Nourishing oil adalah minya urutan  bayi. Ia menenangkan & melegakan kulit kering dan mengunci kelembapan kulit bayi. Campuran wheat germ oil, minyak badam dan minyak zaitun membantu kulit bayi menyerap dan mengekalkan kelembapan sambil melindungi kulit.

Nad memang suka pakaikan anak-anak dengan lotion. Ada sesetengah lotion tu kadang melekit dan buat anak tak selesa. Baby Lotion ni best. Ia cepat serap, dan baunya yang harum. Kulit anak pun jadi lembut  macambaby baru lahir...hehehe. Tu suka gomol-gomol dia ni.



Baby Lotion memberikan kulit bayi dengan pelembapan selama 48 jam , tidak berminyak dan rasa ringan. Ia diperkaya dengan gliserin untuk menghidrat dan menenangkan kulit bayi dan diselitkan dengan susu oat organik dan susu badam untuk melembapkan dan melindungi kulit.




Tengokla muka dia, ceria je lepas mandi dengan rangkaian produk Baby Carrie ni. Nampak je produk Baby Carrie ni cepat je nak mandi. Bau pun wangi. Selamat digunakan untuk anak-anak, dengan bahan organik dan tumbuhan semulajadi. Nad pun rasa seronok tengok anak-anak selesa lepas mandi dan tak risau kerana kulit mereka dilindungi.





Ibu ayah diluar sana, kalau nak cuba rangkaian produk penjagaan Baby Carrie ni boleh layari
Facebook: https://www.facebook.com/CarrieMY/
Instagra: https://www.instagram.com/carrie.malaysia/
hai assalamualaikum

Bawa Pulang Kebaikan Produk Apotec Ke Kampung Untuk Orang Tersayang - Hah, Raya Haji pun dah nak tiba. Setiap hari countdown nak balik kampung. Perasaan gembira dan tak sabar bila dapat pulang ke kampung sambut Hari Raya Haji ni bersama orang tersayang. Bila dapat balik, mestilah bawa buah tangan untuk mak ayah ..hehee. Bawa kebaikan produk Apotec untuk orang tersayang. Sebab tengah ade promo, nad grab tiga produk. 

Satu produk untuk nad iaitu Apple Cider dan dua produk lagi untuk mak ayah dekat kampung. Memang kalau apa-apa, mesti teringat orang tersayang. Yela, kita kalau boleh nak jaga kesihatan, bukan sorang je, nak jaga kesihatan untuk orang tersayang juga. Nak sihat,biar sihat bersama-sama..gitu..hehee..

Sebab haritu mak ada telefon dia sakit kaki, sakit badan sebab penat buat kerja. Mak nad jual kuih frozen, jadi setiap hari mak akan buat kuih sebab sentiasa ada tempahan. Tapi tu la, bila mak ngadu sakit badan semua, nad pun risau. Takkan nak suruh mak berhenti buat kuih kan. Ayah pulak, kesihatan kejap ok, kejap tak, tapi tetap nak buat kerja, sebab kalau duduk je pun dia bosan.  Sebagai anak, mestilah kita risau, kalau boleh nak mak ayah sihat selalu.


Bawa Pulang Kebaikan Produk Apotec Ke Kampung Untuk Orang Tersayang

Apotec ni dah lama ada di pasaran. Mungkin ada yang tak pernah nampak. Produk ni dijual di Constant Farmasi. Produk Apotec meliputi produk kesihatan dalaman dan luaran. Haritu nad order online di website Constant Farmasi , nad beli tiga produk Apotec, sebab tengah ada promo kan untuk 3 barang, jadi grab harga promo tu. Tiga produk yang nad dapatkan ialah Apotec Omega-3 Fish Oil (1300mg), Apotec Curmax Turmeric (250mg) dan Apotec Apple Cider Vinegar with Honey (750ml).


Mesti korang nak tau, apa kelebihan setiap produk kan? Banyak sangat kelebihannya, memang elok untuk diambil setiap hari.


Apple Cider Vinegar With Honey ( 710ml )

Penggunaan cuka telah digunakan untuk pelbagai kegunaan isi rumah. Tu cuka kosong, tapi yang ni cuka yang ditambah dengan madu, bagus sangat untuk kesihatan tubuh badan kita. Madu juga sangat berkhasiat, ia mempunyai jejak mineral dan vitamin apatah lagi antioksidan yang menghancurkan radikal bebas dan melambatkan penuaan. Rasanya pun lebih sedap, sebab ada rasa manis madu sedikit, dan masam cuka tu sendiri. Apple Cider ni diperbuat 100%  asli dan selamat, tanpa bahan tambahan; tanpa gula tambahan, tanpa pengawet, tanpa pewarna atau perasa tiruan, tanpa bahan kimia.

Bahan yang terkandung dalam Apotec Apple Cider Vinegar with Honey ni ialah air, jus epal pekat, madu dan juga cuka.

Banyak kelebihan Apotec Apple Cider Vinegar ni. Antaranya
- Meningkatkan pencernaan dan penyerapan
- Meningkatkan rasa kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan
- Melegakan masalah sembelit dan membantu dalam proses detoksifikasi
- Bertindak sebagai antioksidan


Macam nad, jenis mudah kena sembelit. Lepas minum Apple Cider tu, alhamdulilah, sistem pencernaan berjalan dengan lancar dan baik je. Setiap pagi akan membuang dan perut pun rasa lawas je. Badan pun rasa ringan je. Sekarang, masalah sembelit pun selesai. Korang yang rasa nak diet tu, kuruskan badan, boleh cuba ambik Apple Cider Vinegar Apotec ni.


Nad ambil Apple CiderVinegar with Honey ni pada waktu sebelum tidur dan pada waktu pagi. Nad akan ambil 30ml Apple Cider dan bancuh dengan 180ml air suam. Pastikan ambil Apple Cider ni selepas makan. Apple Cider ni boleh diambil seisi keluarga.

Oh, lupa, produk ni halal dan dah diperakui oleh Jakim. Jadi jangan risau, jangan ragu-ragu nak ambil ye. Memang elok untuk diamalkan.



Apotec Omega-3 Fish Oil (1300mg), Apotec Curmax Turmeric (250mg) Untuk Mak Ayah Di Kampung

Dua produk Apotec yang nad nak beri dekat mak ayah di kampung, Apotec Omega-3 Fish OIL (1300mg) dan Apotec Curmax Turmeric (250mg). Biasalah, bila dah lanjut usia, dah berumur, banyak penyakit yang diaorang kena. Paham-paham jela orang tua, kadang ada je nak buat kerja macam-macam, jenis tak boleh duduk diam. Lepas tu, nanti ngadu sakit badan, penat semua tu. Nak suruh berehat je pun, nanti diaorang bosan. Sebab tu, nad nak bagi dua produk kesihatan Apotec ni supaya diaornag tetap cergas dan kesihatan diaorang terjaga.


Apotec Omega -3 Fish Oil dan Apotec Curmax Turmeric banyak kelebihan dia. Sebenarnya bukan sahaja untuk orang tua, untuk kita sendiri ambil pun elok.

Apotec Omega-3 Fish Oil

Apotec Omega -3 Fish Oil ni nad nak bagi dekat ayah, sebab ayah ada tekanan darah tinggi. Tengok kebaikan Omega-3 Fish Oil ni memnag sesuai untuk ayah.

Sebenarnya asid lemak penting untuk kesihatan manusia tetapi badan kita tidak dapat hasilkan asid lemak tu. Sebab itu, asid lemak omega-3 mesti diperoleh dari makanan. Sumber utama asid lemak omega-3 ialah dari sumber haiwan dan sumber tumbuhan. Sumber asid lemak EPA dan DHA haiwan yang biasa termasuk minyak ikan, minyak telur, minyak sotong, dan minyak krill.


Boleh tengok Apotec Omega -3 Fish Oil berbentuk softgel. Minyak ikan mengandungi banyak omega-3 asid lemak. Omega-3 asid lemak yang dengan kata lainnya dipanggil DHA dan EPA. Apotec Omega -3 Fish Oil mengandungi 650 mg EPA dan 260 mg DHA. Ia 3 kali lebih kuat daripada kapsul Minyak Ikan 1000mg biasa. Selain itu Apotec Omega-3 Fish Oil Highest purity – molecular distillation.

Kelebihan Apotec Omega -3 Fish Oil
- Menurunkan tekanan darah dan denyutan jantung yang berehat
- Mengurangkan kadar kolesterol dan trigliserida LDL
- Meningkatkan daya ingatan dan tumpuan
- Melegakan sakit sendi
- Memperbaiki simptom mata kering
- Meningkatkan kesihatan kardiovaskular

Siapa yang memerlukan Apotec Omega-3 Fish Oil?
- Warga Emas
- Individu menderita kardiovaskular
- Individu yang mempunyai profil tinggi BP, Kolesterol, Lipid
- Individu yang ingin meningkatkan kesihatan kognitif dan sendi

Cara mengambilnya
Ambil 1-2 softgelsonce setiap hari selepas makan atau seperti yang diarahkan oleh ahli farmasi atau doktor anda.

Apotec Curmax Turmeric (250mg)

Kita tau, kunyit memang banyak khasiatnya. Apotec Curmax Turmeric ni untuk mak tersayang. Harap lepas dia makan Curmax ni, kesihatan dia bertambah baik dan sakit sendi, otot semua berkurangan.

Apotec Curmax Turmeric menggunakan teknologi yang dipatenkan - UltraSOL untuk mendapatkan ekstrak kunyit semula jadi ( serbuk ekstrak Rhizome Curcuma lona ). Mengandungi hingga 95% curcuminnnoids - lembut ke perut kita.


Ia mengandungi curcumin, zat dengan sifat anti-radang dan antioksidan yang kuat. Sifat-sifat ini memberikan kesan pelindung kepada tubuh kita, melindungi kita dari kerosakan radikal bebas dan mengawal keradangan untuk mengurangkan risiko penyakit kronik.

Apotex Curmax menyerap 46 kali lebih baik, lebih berkesan dan hasilnya dapat dilihat dalam masa yang singkat.

Produk berkualiti tinggi, telah ikilangkan dengan perakuan GMP, HACCP dan MeSTI.

Kelebihan Apotec Curmax Turmeric
- Antioksidan kuat yang menyokong dan mengekalkan kesihatan sel dengan melawan kerosakan oksidatif
- Kesan anti-radang
- Meningkatkan peredaran darah dan mencegah penyakit kardiovaskular.
- Meningkatkan kesihatan sendi

Siapa yang boleh mengambil Apotec Curmax
1. Mereka yang ingin menjaga kesihatan sel & meningkatkan kekebalan tubuh.
 2. Mereka yang menderita sakit sendi (osteoartritis dan rheumatoid arthritis). 3. Siapa yang menderita sakit otot dan neuropatik.
4. Mereka yang mahu mencegah penyakit kardiovaskular.

Cara mengambilnya
Ambil 2 kapsul sekali sehari selepas makan atau ambil 1 kapsul dua kali sehari selepas makan.

Harga Bundle Promosi

Macam nad kata tadi, nad dapatkan dengan harga promo. Constant Farmasi ada buat bundle promo untuk tiga barang Apotec iaitu Apotec Omega-3 Fish Oil (1300mg), Apotec Curmax Turmeric (250mg) dan Apotec Apple Cider Vinegar with Honey (750ml ) dengan harga hanya RM200 sahaja.


Berbaloi kalau beli sekarang. Beli bukan untuk diri sendiri, boleh beli untuk orang tersayang di kampung. Kalau korang nak, korang boleh ke website https://www.constant.com.my/Salepage/Index/221336

Untuk maklumat lanjut boleh layari
hai assalammualaikum

Penjagaan Rambut dan Kulit Kepala Yang Sihat Bermula Dari Dalam - Setiap orang ingin memiliki rambut yang sihat dan cantik. Dalam penjagaan rambut, kebanyakan kita bila ada masalah rambut, selalu terfikir, mungkin tersalah pilih produk shampoo ke apa. Tapi, korang nak tau tak, sebenarnya, penjagaan rambut perlu bermula dari dalam untuk menguatkan dan menghidupkan rambut kita. Sama je macam kita nak cantik muka, minum suplement untuk dapatkan kulit yang sihat dan menawan, begitu juga rambut. Barula kita dapat kulit kepala yang sihat dan rambut yang cantik.


Penjagaan Rambut dan Kulit Kepala Yang Sihat Bermula Dari Dalam

Haritu, nad bervirtual meeting bersama-sama dengan Ms Rozzana Chung Abdullah, Penasihat Penjagaan Rambut dan Ms Min Lee, Perunding di BiO-LiFE® Marketing Sdn. Bhd dan beberapa orang lagi untuk mengetahui bagaimana kita dapat menghidupkan semula rambut kita dari dalam, menguatkannya dan memiliki kulit kepala yang sihat, apakah nutrien yang tepat untuk mencapai rambut yang sihat dan produk terbaru dari BiO-LiFE®, formula khas 4 dalam 1 membantu kita mencapai rambut yang cantik dan sihat dari dalam.


Rambut ni adalah " mahkota " berharga bagi seorang wanita atau lelaki, yang menggambarkan gaya keperibadian menyerlahkan ciri feminin atau maskulin, personaliti dan paling utama, melambangkan kesihatan kita. Memang ramai yang ikut trend dalam menggayakan rambut, ada kalanya bukan mudah untuk mengekalkan penampilan rambut – walaupun jika anda hanya ingin menyimpan rambut lebat kerkilat.

Tak kisahlan rambut pendek atau panjang, kita suka buat pelbagai gaya rambut untuk nampak menawan sehingga mendedahkan kita terhadap pelbagai bahan kimia semasa mengerinting, meluruskan, mewarnakan rambut, serta menggunakan produk-produk rambut secara berlebihan. Dalam jangka masa panjang, ia akan melemahkan folikel rambut sehingga menjadi kering, rapuh dan mudah putus. Akhirnya, rambut kita akan menjadi kurang bermaya dan tidak sihat!

Jangan Ambil Mudah Penjagaan Rambut

Semestinya, ramai antara kita akan bimbang apabila rambut tiba-tiba tidak bemaya dan kekurangan zat! Demi pertumbuhan rambut yang sihat, apakah zat-zat yang perlu diambil oleh wanita dan juga lelaki untuk mengukuhkan rambut dari dalam?


Ni antara perkongsian daripada Pn. Rozzana Chung Abdullah, Penasihat Penjagaan Rambut, pengalaman lebih 30 tahun, telah melihat beribu-ribu kulit kepala dan merawat para wanita dan lelaki bagi menangani masalah rambut mereka ke arah rambut yang subur dan sihat.

“Jika anda melihat rambut seakan tidak bemaya, kemungkinan besar bahawa ia mengalami kekurangan nutrisi. Inilah masanya untuk ambil tindakan dan pastikan anda membekalkan rambut dengan nutrisi yang betul bagi menggalakkan pertumbuhan rambut yang lebih sihat dari dalam. Kenalpasti dan elakkan amalan rambut yang tidak bagus dan mulakan mengambil langkah yang betul untuk penjagaan rambut yang terbaik,” kata Rozzana.


Kalau korang nak tau kita semua mempunyai 100,000 rambut (ada yang mungkin ada lebih ; antara 120,000 -130,000) dari 100,000 folikel di kulit kepala kita. Boleh tak bayangkan betapa banyaknya rambut kita dan kita perlu jaga rambut kita dengan betul.

Rambut terdiri daripada protein bernama keratin yang dihasilkan dalam folikel rambut di lapisan luar kulit. Folikel rambut memerlukan zat seperti protein, vitamin dan mineral untuk membina tunjang rambut yang kuat bagi menghasilkan helaian rambut yang sihat.

Ni la ilmu yang nad dapat, selalunya nad kalau bab rambut, lebih fokus kepada produk, tapi sebenarnya, rambut ni memerlukan nutrisi dari dalam bagi menghasilkan rambut yang sihat.


Tak salah pun nak warnakan rambut, nak buat gaya apa pun dekat rambut, tapi pastikan rambut cukup nutrein supaya kekal sihat dan cantik.

Faktor-Faktor Kekurangan Zat dalam Rambut
Selain, penggayaan rambut, tekanan sekeliling, faktor pemakanan juga memberi kesan kepada rambut kita. Apabila kurangnya protein, mineral, asid lemak penting dan vitamin (iaitu vitamin B-kompleks) dalam pemakanan ia boleh mengakibatkan kecacatan struktur rambut.



Cik Min Lee, Perunding di BiO-LiFE® Marketing Sdn. Bhd. berkata “Mereka yang mengamalkan diet pemakanan yang ketat juga harus memberi perhatian untuk memastikan kesihatan rambut. Kekurangan protein dalam masa dua atau tiga bulan boleh memberi kesan yang buruk terhadap kualiti rambut anda. Semasa mengamalkan diet pemakanan, anda juga perlu membekalkan khasiat untuk rambut dengan zat nutrisi yang betul. Di samping itu, kita juga perlu ingat bahawa penyerapan zat akan menjadi lemah apabila usia kita meningkat. Justeru, kita perlu memastikan rambut dapat dibekalkan zat yang betul demi kesihatan rambut.


“Kita juga perlu peka jika rambut menjadi rapuh, kering, pudar dan menampakkan uban pramatang. Ini merupakan petanda akan kekurangan zat dan perlulah ditangani dari dalam dengan membekalkan zat yang tepat ke dalam pemakanan,” tambahnya lagi.

Hah, siap sedia bila nampak uban dekat rambut ye..hehehe..

Tip Rambut Sihat untuk Wanita Muda

Sekarang ni la masanya untuk kita tau mengenai penjagaan rambut yang betul. Boleh tengok, masalah rambut ni bukan sahaja berlaku pada orang dewasa malah masalah rambut ni terjadi dekat mereka yang muda remaja. Ini disebabkan kekurangan nutrisi dalam pemakanan kita. Jadi, sangat penting untuk memastikan rambut kita mendapt nuterin yang betul. Bila rambut kita sihat, kita akan lebih yakin dan beri kesan psikologi positif kepada kita.


Haritu, nad bersama dengan salah seorang Digital Content Creator, YouTuber & Penyunting Pen My Blog, Shivani Balraj, berkongsi cara kami menguruskan rambut seharian.




Macam nad sendiri, untuk wanita bertudung memang sangat mencabar dalam penjagaan rambut. Seharian memakai tudung apabila keluar, dengan rambut tertutup, mesti akan ada masalah yang terjadi, seperti panas dan rambut mula gatal dan tergaru. Nak buat aktiviti pun rasa tak selesa je. Nad mulai sedar yang masalah rambut nad makin serius selepas berkahwin dan melahirkan anak. Memang ramai kawan nad cakap, lepas ada anak diaorang pun mengalami masalah rambut yang sama.

Macam nad kata tadi, nad lebih pentingkan produk dan tips yang diberi, tapi rupanya, rambut perlu cukup zat nutrisi dari dalam bagi mendapatkan rambut yang kuat dan sihat.



BiO-LiFE® reVitiz,  Kembalikan Kesihatan Helaian Rambut dari Dalam

Ok, korang, sekarang nad tengah mencuba produk baharu BiO-LiFE® reVitiz ni. BiO-LiFE® reVitiz baru, suplemen kesihatan, membantu pemulihan rambut, pengukuhan rambut dan perawatan kulit kepala. Ini adalah formulasi 4-dalam-1 yang terdiri daripada nutrien penting yang ditawarkan di pasaran.


Kandungan dalam BiO-LiFE® reVitiz
- L-Cysteine Hydrochloride, asid amino sulfat tertinggi yang merupakan elemen asas untuk keratin rambut bagi menghasilkan rambut yang sihat dan kuat dari dalam
- Vitamin B Complex (B3, B5, B6 dan B7) dan Vitamin C dalam BiO-LiFE® reVitiz menyuburkan kulit kepala untuk menguatkan helaian rambut
- Gabungan Mineral zat besi, zink dan tembaga yang boleh membantu untuk menambahbaikkan nutrisi rambut serta mengembalikan kesuburan rambut. Kekurangan zat besi, yang sering disebut sebagai salah satu sebab utama rambut kekurangan zat.
- Ekstrak Horsetail, sejenis herba yang menyediakan silika semulajadi (terdapat pada rambut secara semulajadi dan merupakan unsur surih ketiga paling banyak di dalam badan) untuk memberikan sinaran yang cantik kepada rambut.

BiO-LiFE® reVitiz hadir dalam bungkusan mengandungi 30 kapsul dan cara mengambil dengan hanya sehari 1 kapsul sahaja. Ia tidak mengandungi gula, ragi, derivatif susu, gluten, bahan pengawet dan perisa tiruan. Oleh itu, selamat untuk dimakan dan disahkan halal.



Encik Balaji Rajagopal, Pengurus Besar Malaysia & Singapura, BiO-LiFE® Marketing Sdn. Bhd, juga berkata, "Pada usia apa sekalipun, rambut yang rosak dan tidak bermaya  adalah sesuatu yang tidak menyenangkan. Namun begitu, penjagaan dan penyuburan rambut dengan zat nutrisi yang betul, para wanita dan lelaki dapat menangani masalah rambut mereka dengan lebih yakin. BiO-LiFE® reVitiz membantu untuk menyuburkan rambut dengan zat nutrisi yang betul supaya rambut tumbuh sihat dan kuat dari dalam. Melalui penambahbaikan dan inovasi yang berterusan, kami sedia membawa lebih banyak produk yang bermanfaat untuk pengguna kami.”

BiO-LiFE® reVitiz boleh didapati di semua farmasi terkemuka di seluruh negara termasuk Aeon Wellness, Careing, Guardian, Watsons dan farmasi tempatan yang lain. BiO-LiFE® reVitiz dijual pada harga RM 64.90 setiap pek 30 kapsul. Sila lawati http://Biolife.2.vu/reVitizML untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai BiO-LiFE® reVitiz (MAL 18096014NCR).

Memang banyak ilmu berkenaan rambut nad dapat pada haritu. Sekarang, nad akan pastikan rambut nad dapat zat nutrisi yang betul.