Articles by "Event"
Showing posts with label Event. Show all posts
hai assalammualaikum



Banyaknya Produk Yang Ada di Malaysia Halal Ekspo ( MHE 2019 ) Di KL Convention Centre 

Pelbagai Produk Halal Di Malaysia Halal Ekspo ( MHE 2019 ) KL Convention Centre - Sebelum ni nad ada kongsi di Facebook dan instagram berkenaan Malaysia Halal Ekspo ( MHE 2019 ) yang diadakan pada 24 sehingga 26 January di Kuala Lumpur Convention Centre. Nad ada cakap dengan mr mafia berkenaan ekspo halal ni, dan dia pun setuju untuk pergi. Memandangkan hari Sabtu dia bekerja, jadi, nad pun cadang pergi hari Jumaat. Malaysia Halal Ekspo 2019 buka pada pukul 10 pagi sehingga 6 petang, jadi kitaorang gerak dari rumah pukul 10 pagi. Rumah dengan KL Convention Centre dekat je, tapi paham-paham jela dengan jemnya, tapi tu tak menghalang nak pergi tengok apa produk halal yang ada di MHE 2019 tu. Ekspo ni terbuka, so sesiapa boleh datang dari baby sampailah ke warga tua..hehe. Nad macam biasa, bawak keluarga kecil nad ke sini.




Sampai di KL Convention Centre, terus ke Exhibition hall dia. Sebelum masuk hall, perlu daftar dahulu. Ingat daftar macam biasa, ke kaunter ke apa, nad tengok ramai orang beratur, tanyala staff yang jaga ekspo tu, rupanya kene daftar secara online. Nampak macam susah je, tapi tak, senang je, isi detail kita yang tak sampai 5 minit, lepas tu akan keluar " barcode ". Dengan "barcode" tu la kita akan scan dekat mesin khas dia, untuk mendapatkan pelekat pass masuk ke dalam MHE 2019 tu. Nampak canggih kan..hehee..takyah tulis nama bagai..kihkih. Daftar siap-siap dari rumah pun boleh, di www.mhe.1reg.my ,sampai sini tinggal scan je..huhu..kemudian lekat dekat baju dan boleh masuk.



Banyak aktiviti yang dijalankan semasa ekspo ni berlangsung, antaranya;
- Pameran Halal
- Pocket Talk
- Business Matching
- Islamic innovation Challenge


Jom Tengok Produk Apa Yang Ada Di Malaysia Halal Ekspo ( MHE 2019 )!! Yang Penting Berkualiti dan Halal

Nad ingatkan, sikit jela produk yang ada dekat sini, sebab hanya satu hall je, rupanya banyak giler weii..bukan satu hall, tapi sampai lebih dari dua hall ok..hahaa. dari hujung sampaila ke hujung. Masuk sini, akan tau ni bahagian apa, tu bahagian apa, sebab ada signboard. dekat sini kemudahan semua ada, tandas, tong sampah, tempat rehat. Jom tengok produk apa yang ada di MHE 2019 ni, yang penting produk di sini berkualiti dan halal.








Masuk sini memang tak sedar, sebab akan kusyuk tengok setiap produk yang ada dekat sini. Masuk je terus nampak produk makanan dan minuman. Banyak nad tengok jenis makanan jenis pes dan rempah yang senang disediakan. Masuk dalam kuali je, campak bahan-bahan dan siap. Tak perlu letak perasa sebab makanan tu dah siap dengan rasa..hebat kan.




Booth produk artis pun ade.





Best bila datang ekspo ni, ialah kita dapat merasa dahulu sebelum nak membeli...hehee. Bestnya Fariza la, kalau sedap mesti dia nak lagi dan lagi, akhirnya kena la membeli..hehe. Siap sedia duit yang banyak ye bial datang sini, sebab bukan mak je yang akan suka, anak pun pasti suka makanan dekat sini. Ada je makanan seperti aiskrim, kek dan makanan ringan. Masa ni, nak membeli memang bagus, sebab diaorang ada buat diskaun dan harga semua produk menjadi murah daripada harga biasa.



Apa yang nad tengok, ada produk yang nad pernah nampak dan dengar, ada tu tak pernah nampak dan tak pernah dengar. Bagus bila ada ekspo macam ni, sebab kita baru tau, banyak rupanya produk halal yang ada di MHE 2019 ni. Nad boleh cakap, ada 320 booth pameran yang sertai Malaysia Halal Ekspo 2019 ni. dan nad boleh rasa, semua booth tu nad singgah dan tengok..hahaa.


Susunan untuk setiap booth memang teratur, dan walaupun orang ramai, takda sesak mana. Tapi biasalah, orang bukan datang tengok dan membeli semata, ada tu nak tau produk ni dari mana, macam mana cara membuatnya dan macam-macam lagi la. Masa ni la boleh buat bisness perniagaan sampingan yang mana kita rasa berpotensi untuk dijual. Untuk surirumah macam nad ni, memang ok sangat la kan..hehe. Hah, sebab tu wajibla ambil kad bisness diaorang, lagi bagus kalau korang  ada kad juga, boleh tukar-tukar kad bisness..gitu..







Malaysia Halal Ekspo ( MHE 2019 ), bukan sahaja mempamerkan makanan, malah ada lagi produk lain yang ada seperti
- Produk Halal Kosmetik
- Produk Halal Kesihatan dan Farmasi
- Produk Halal Logistik
- Produk Halal Bioteknologi
- Produk Halal Bahan Ramuan

Macam-macam jenis kosmetik ada tau. Haishh, tak bawak duit banyak tadi. Tapi nad beli juga produk shower gel Cosmoderm. Sabun mandi dah habis, jadi kenala beli.

Kalau korang nak tau, sebenarnya Malaysia Halal Ekspo ( MHE 2019 ) ni diadakan bagi mempromosikan barangan produk dan perkhidmatan halal diterima di negara luar terutama Jepun. Satu projek usahasama Kementerian Pembangunan Usahawan (MED) dengan agensi SME Corp. Malaysia menganjurkan MHE 2019 dengan tema " Malaysia 2 Japan For Olympic 2020 " adalah  salah satu usaha memastikan industri halal Malaysia dapat menerokai pasaran Jepun menjelang Sukan Olimpik Tokyo 2020 dan Sukan Paralimpik Tokyo 2020. Bagus apa yang diusahakn oleh MED ni, sebab memberi peluang peniaga tempatan untuk mengetengahkan produk mereka ke pasaran antarabangsa. Pengunjung yang datang ke sini pun nad tengok bukan sahaja orang melayu, malah orang luar negara pun ada.

Nad nampak pun, kebanyakan produk dekat sini, produk yang mudah dibawa travel juga. Makanan dan minuman yang mudah disediakan, kosmetik , semuala..


Esok last Malaysia Halal Ekspo ni tau, korang pergila. Tak rugi kalau pergi, berbaloi sangat. Nak tau lebih lanjut, korang boleh ke
website: http://www.halal-expo.my/
Venue: Kuala Lumpur Convention Center
Time: 10 am - 6 pm
Date: 24-26 January 2019







hai assalammualaikum


Keseronokan Menanti Di Puteri Harbour  Hujung Minggu Ni - Bila musim cuti sekolah mesti anak-anak tanya, " Ibu, ayah, cuti skeolah ni, kita nak bercuti dengan mana"..Mesti ibu dengan ayah jenuh nak fikir, dekat mana nak bawak bercuti kan. hehe..Takpe, apa kata hujung minggu ni korang pergi ke Puteri Harbour. Sebab ada aktiviti best yang akan diadakan di sana nanti. Nad rasa nak pergi juga, nak bawak Fariza ke sana. Fariza mesti suka tempat-tempat comel ni. Anak-anak mesti seronok dapat jumpa kartun animasi dia, dapat tengok Hello Kitty dan Thomas. Eh, mommy pun teruja ok bila dapat tau, hujung minggu ni Astro ada buat Fun Escapade ni.

Puteri Harbour, tempat salah satu yang nad nak pergi sangat dan nak bawak anak-anak ke sini. Bila dapat tau Astro buat Fun Escapade menampilkan konsert dan sesi bertemu peminat dengan watak-watak popular seperti Didi & Friends, Omar & Hana, Cam & Leon dan banyak lagi, mesti anak-anak seronok. Terdapat juga pelbagai akiviti menarik untuk disertai anak-anak dan ibu bapa. Fun Escapade ni akan diadakan pada Sabtu dan Ahad, 15 dan 16 Disember 2018 ini di SANRIO HELLO KITTY TOWN dan THOMAS TOWN!


Harga tiket 

Pakej istimewa Family Fun Weekend (Pakej Keluarga Play4Fun) : RM418
4 Tiket untuk Dua-Park Pass
- SATU (1) x RM10 Baucer Makanan & Minuman
- SATU (1) x RM10 Runcit Voucher
- SATU (1) x RM38 5R Photo Print Voucher
- DUA (2) x Complimentary Fun Escapade Passport (setelah menyelesaikan cabaran, anda akan menerima DUA (2) x Astro Fun Escapade Limited Edition Merchandize)
EMPAT (4) x Persiaran VIP Pass @ Fun Escapade Mini percuma

Pakej Berkembar Fun2Play : RM269
2 Tiket untuk Dua-Park Pass
- SATU (1) x RM10 Baucer Makanan & Minuman
- SATU (1) x RM10 Runcit Voucher
- SATU (1) x RM38 5R Photo Print Voucher
- SATU (1) x Passport Escapade Fun Complimentary (setelah menyelesaikan cabaran, anda akan menerima SATU (1) x Astro Fun Escapade Limited Edition Merchandize)
DUA (2) x Persiaran Mini VIP Pass @ Fun Escapade percuma

* Kanak-kanak di bawah usia 3 tahun ATAU di bawah 90cm tinggi dibenarkan kemasukan taman percuma

Tiket hanya boleh didapatkan melalui http://www.kidxy.com/puteriharbour

Harga tiket memang murah kan. Dahla murah boleh pulak akan tengok persembahan muzikal menarik yang menampilkan watak-watak terkenal seperti Omar & Hana, XTY Tong Tong, Cam & Leon serta Didi & Friends. Selain itu, mereka juga akan menerima Pasport Escapade untuk mengambil bahagian dalam 15 aktiviti baharu di SANRIO HELLO KITTY TOWN dan THOMAS TOWN.

Lebih menarik, seisi keluarga akan turut menerima barangan edisi terhad Fun Escapade dan baucar untuk membeli-belah, baucar makanan dan minuman serta baucar cetakan foto. Tu diaa..banyak sangat ni yang dapat..Ni bukan anak-anak je enjoy, mak ayah pun enjoy..hehe.

Event: Family Fun Weekend (Fun Escapade-Johor Special Appearance)
Tarikh: 15 & 16 Disember 2018
Masa: 10 pagi - 10 malam
Tempat: SANRIO HELLO KITTY TOWN & THOMAS TOWN, Persiaran Puteri Selatan, Puteri Harbour, 79000 Iskandar Puteri, Johor Darul Ta'zim, Malaysia

Untuk 2 Hari sahaja! Dapatkan Astro Fun Escapade Limited Edition Merchandize serta Konsert Mini oleh Didi & Friends, Omar & Hana, Tong Tong dan banyak lagi ...Layari http://www.kidxy.com/puteriharbour or call 1 300 88 FAMILY (326459)"
hai assalammualaikum


Tawaran Hebat Pakej Perkahwinan Di Pameran Pengantin MEFA 2018 - Nak kawin memang best, serius best, sebab masa tu la kau jadi raja sehari..haha. Tapi, tapi, nak merealisasikan apa kau nak seperti raja sehari tu bukan mudah ye. Kena fikir dari A sampai Z. Lagi susah kalau takda sesiapa bantu. Menangis kau, rupanya banyak benda nak kena buat..sobsob. Teringat masa nad kawin, masa tu tak tau nak tempah baju dekat mana, doorgift lagi. Tapi nasib baik nampak post dekat facebook pasal MEFA ni. Terus ajak tunang kita waktu tu yang sekrang dah jadi suami, ke MEFA tu..hehee. Senang, banyak pilihan dekat situ, kau pilih dan tengok harga je mana kau rasa mampu. Kalau korang nak tau baju pengantin dengan doorgift nad dapatkan dekat Pameran Pengantin MEFA ni.

Kalau korang yang nak melangsungkan perkahwinan tidak lama lagi dan masih lagi belum buat persiapan majlis atau pun masih lagi tercari-cari pakej perkahwinan yang sesuai untuk majlis korang datanglah ke Pameran Pengantin MEFA yang akan diadakan di Shah Alam Convention Centre (SACC) pada bulan December 2018 ini . Pameran Pengantin MEFA ni memang akan setiap tahun. Memang macam-macam jenis tawaran pakej perkahwinan yang ada. Dekat sini korang boleh cari semua pakej perkahwinan lengkap untuk majlis perkahwinan korang.


Pameran Pengantin MEFA 2018 Kembali

Kali ini, Pameran oleh Malaysia Wedding Festival (MEFA) akan diadakan di Shah Alam Convention Centre (SACC) akan menawarkan pelbagai promosi, pelbagai pakej perkahwinan lengkap, pelbagai jenis vendor perkahwinan khas untuk bakal pengantin. Sesiapa yang tengah rancang nak buat majlis perkahwinan, tengah mencari produk seperti, Katering, Pelamin, Busana Pengantin, Pakej Lengkap Pekahwinan, Dewan Perkahwinan, Kad Kahwin, Fotografi, Videografi, Door gift, Hantaran dan macam-macam lagi, Pameran Pengantin MEFA adalah pilihan paling tepat. Jangan lepaskan peluang tau! Pameran Pengantin MEFA akan berlangsung pada bermula pada 7 Disember 2018 (Jumaat) sehingga 9 Disember 2018 (Ahad) di SACC, Shah Alam.


Menarik Di Pameran Pengantin MEFA

Teringat masa nad datang sini, memang macam-macam ada, pening juga nak pilih mana. Tapi kita pilih ikut bajet kita. Apa yang Menarik jika anda membuat tempahan di pameran? Dengan promosi selama 3 hari sahaja daripada vendor perkahwinan yang berpengalaman dan berkualiti. Vendor-vendor perkahwinan ini menawarkan pakej-pakej yang memberi kelebihan kepada bakal-bakal pengantin seperti diskaun sehingga 50%, percuma kambing golek, percuma penghantaran dan paling BEST! Percuma pakej bulan madu. WOW! Memang rugi kalau tak cuba rebut peluang ini. Tengok, macam-macam diaorag bagi hadiah semata nak bagi kepuasan kepada bakal pengantin.





Korang datang sini bukan sahaja dapat tengok pakej perkahwinan yang korang nak, tapi ada cabutan
bertuah sebab penganjur akan memberikan cabutan bertuah seperti baucer, barangan gajet, pakej bulan madu, wang tunai, Tshirt limited edition dan banyak lagi untuk bakal pengantin. Meriah weii, siap ada cabutan bertuah, mana tau luck korang kan.


Bagi yang 1,000 orang terawal datang, penganjur akan menyediakan hadiah istimewa nanti. Rugi kalau tak datang awal dan buat tempahan awal, silap-silap nanti, habis semua orang rebut. Bagitau je pasangan, set datang awal pagi, banyak hadiah menanti.




Selain itu, MEFA juga ada buat secara LIVE untuk pertunjukan fesyen dan makeup di pentas selama 3 hari. LIVE Makeup daripada MUA ternama di Malaysia akan dilakukan di pentas MEFA pada hari Jumaat dan Sabtu, manakala pertunjuk fesyen pada hari terakhir iaitu Ahad.

Jangan ketinggalan tau! Ini tawaran yang bukan main-main untuk bakal-bakal pengantin. Bagi
memudahkan semua yang datang, boleh layari laman social penganjur yang sentiasa up to date
perkembangan pameran.



P/S: Sebarang pertanyaan atau ingin menempah booth jualan boleh hubungi: Encik Azahari (012-
3871775). Jangan lupa share hal ini dengan keluarga atau rakan-rakan you all yer.


hai assalammualaikum


Aplikasi Cannis Bakal Disenaraikan Dalam Nasdaq Menjelang 2021 - Korang pernah dengar berkenaan Cannis App? Nad ada terbaca pasal cannis ni dekat blog kawan. Tengok macam menarik Cannis App ni, sebab ia mengabungkan 7 dalam 1 fungsi dalam satu apps. Bagus kan, sebabnya kita ni memang suka guna apps-apps ni macam shopping, chat dan macam-macam lagi. Penuh pulak telefon bila banyak apps ni. Bila dapat tau pasal Cannis app 7 dalam 1 ni, lagi kita nak tau lebih lanjut kan. Nad dah install app tu dekat google store, sekarang tengah tengok-tengok macam mana dia berfungsi. Nad dapat tau, aplikasi Cannis bakal disenaraikan dalam Nasdaq menjelang 2021..Woww!!..

"Bintang Terhebat yang Akan Bersinar di Nasdaq ~ Cannis"

Aplikasi mudah alih Cannis telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Cannis bakal menjadi bintang terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat.


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.


Ketua Pegawai Eksekutif Dato 'Ching Eu Boon juga menyatakan semasa persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" bersama 3000 peserta Cannis bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan  preventif dan industri kecantikan.

"Kami sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O."

Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.


Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun.

Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.


Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O

App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.


Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utama  melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis

Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (凯 优 影视 控股 有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (名 资 股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.


Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, Persembahan mereka sangat luar biasa.

Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan pelbagai aplikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang,  diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App.

Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.

Korang pun boleh install aplikasi Cannis ni, dan tengok macam mana fungsi dia ok.