Articles by "Event"
Showing posts with label Event. Show all posts
hai assalammualaikum

Rangkaian Produk Baby Ku.Ku Duckbill Ada Di Butik Tateh - Kalau bab barangan anak ni, mommy memang suka ye. Yela, barang untuk anak ni sekarang semua comel-comel belaka. Bukan setakat comel, malah pembuatannya lebih kepada keselamatan untuk baby. Tu yang nad suka. Sebagai seorang mak, walaupun barang anak dah banyak, tapi bila kita tengok jenama tu macam wow, berkualiti, bagus untuk baby kita, mesti nad akan beli punya..hehhee. Dan salah satu jenama rangkaian produk baby yang menambat hati nad ialah Ku.Ku Duckbill.


Rangkaian Produk Baby Ku.Ku Duckbill Ada Di Butik Tateh

Sebelum ni, nad macam pernah nampak produk mereka tapi di ekspo baby macam tu. Baru-baru ni, nad pergi ke pelancaran Ku.Ku Duckbill di Ampang Glass House, dan berita gembira yang semua barang kelengkapan bayi dari Ku.Ku duckbill dah ada di Malaysia...yeahhh..Dekat mana? Mana lagi kalau bukan di Butik Tateh..Biasa dengar kan Butik Tateh, yang menjual kelengkapan ibu dan anak. Sebagai seorang ibu kepada dua orang anak, semestinya nad teruja bila barangan Ku.Ku Duckbill ni senang nak dicari sekarang..yeahhh..





Untuk pengetahuan korang, produk Ku.Ku Duckbill ni daripada Taiwan. Jenama Ku.Ku Duckbill telah diasaskan oleh pengurus besar Jini Baby, Guan Lin Li. Kalau korang tengok dia punya ikon tu comel je kan. Rupa nampak macam itik tapi platipus..hehee..Macam-macam jenis rangkaian produk di bawah jenama Ku.ku duckbill dari makanan bayi, penjagaan kesihatan mulut bayi, produk tekstil kapas dan mainan bayi. Terdapat 1200 jenis produk di bawh jenama Ku.Ku Duckbill.


Pelancaran haritu, memperkenalkan beberapa jenis produk Ku.Ku Duckbil yang memang sesuai untuk anak. Barang tersebut ialah botol susu PPSU ( Polyphenylene Sulfone ) and Glass Wide Nick Bottle, milk powder container, Pacifier Bandana bib, Scissors food, Swaddle and Sleeping Bag, serta Baby Pacifier. Meh nad terangkan satu-satu kelebihan setiap produk ni.

Kelebihan Produk Ku.Ku Duckbill


PPSU Standard Feeding Bottle -240ml
- Diperbuat dari FDA Compliant food- contact grade dan medical grade material. (bahan gred yang berkaitan dengan makanan). PPSU (polyphenylene sulfone) tidak mempunyai kimia berhormon (Bisphenol A), selamat untuk bayi dan PPSU ni boleh tahan panas sehingga 200 darjah selsius untuk pensterilan dan mencegah bau dan penyerapan warna.Plastik yang ringan dan bebas BPA. Puting diperbuat daripada cecair silikon gred makanan yang lembut, tidak berbau, tidak berwarna dan tidak mudah kotor. Pengaliran udara yang unik membantu dari bayi tersedak dan bentuknya sama seakan-akan payudara untuk menggalakkan penyusuaan susu ibu secara semulajadi.

The Dream Of You Glass Wide-Nick Feeding Bottle-240ml
- Bentuk botol ni kiut sangta. Nak aim yang ni tau..hehee.. Bentuknya yang kecil dan slim tu. Rekaannya yang lebih ringan dan mudah dipegang berbeza dengan botol lain. Botol ni merupakan 'anti-colic air system' dan ada BS EN 1400: 2013 European Safety Standards. Jadi kualiti dia memang bagus. Walaupun nampak macam cawan kaca, tapi bila jatuh, insyallah tak pecah..hehe.. Botol ni selamat untuk dimasukkan dalam peti ais atau di dalam air panas untuk memanaskan susu. Puting dia pun diperbuat daripada food grade liwuid silicone, dan terbentuk seperti payudara. Jadi anak takdela rasa pelik bila hisap botol.



Milk Powder Container
- Sebelum ni nad ada bekas serupa macam ni, tapi jenis kecil dan hanya ada satu tutup je. Yang ni nad tengok memang berguna sangat untuk nad dan memudahkan kerja mak. Lagi-lagi kalau nak pergi travel atau jalan-jalan. Nampak tak bekas dia bercantum tapi setiap bekas sebenarnya ada penutup masing-masing. Ada penutup kecik dan penutup bawah. Bekas ni nama je milk powder tapi boleh je isi benda lain, macam snack ke, makanan baby ke. Memamng mudah kan...Tengok bekasnya pun besar sikit.


Take-Apart Food Scissors 
- Mempunyai penutup bebas habuk, single-blade, menggunakan stainless steel, BPA free dan anti-karat.


Swaddle & Sleeping Bag ni 
- Berfungsi untuk membalut bayi dengan langkah mudah hanya 3 saat. Mengurangkan bayi dari terkejut dari tidur, 2 cara Zip yang direka khas untuk membantu ibubapa menukar lampin. Pertama kali nampak swaddle yang bukan sahaja balut bayi malah banyak kegunaanya iaitu boleh bertukar menjadi anti-kicking sleep bag atau wearable blanket mengikut keperluaan..hahaa..weii sukanya tengok..jimat habis ni..

Macaron Orthodontic Baby Pacifier 0 month +
- Direka khas untuk mengurangkan tangisan bayi, bebas phtalate, sangat mudah dibersikan, mempunyai pelindungan yang selamat dan orthodontic untuk mengelakkan gigi bayi jadi jonggang, heh.

Ku.ku Duck Bill sangat menitikberatkan pembangunan produknya dengan melakukan penyelidikan dan pemahaman tentang keperluan di Malaysia. sebab tu kita tengok barang dia unik sikit ye..hehee.




Hah korang kalau nak dapatkan barang Ku.Ku Duckbill ni bolehla dapatkan di Butik Tateh yang berdekatan dengan korang. Butik Tateh sudah mempunyai 17 cawangan seluruh Malaysia..

Untuk ketahui lebih lanjut, boleh layari
Website : www.tateh.com.my
Facebook : https://www.facebook.com/ButikTateh

Suasana sekitar Majlis dan Sesi bergambar..














Meriah sebab majlis untuk ibu bapa dana nak..rasa taknak balik pulak..ehhee..Tempat best, dekorasi menarik..Tahniah Ku.Ku Duckbill untuk pelancaran ini. Terima kasih Butik Tateh sebab jemput kami semua.
hai assalammualaikum

Produk Inovatif Taiwan Buat Aku Terpegun Di Pameran Taiwan Excellence Pavillion @ Archidex 2019 KL Convention Centre - Hari Rabu haritu, nad meluangkan masa pergi ke KL Convention Centre untuk melihat sendiri pelbagai keunikan, kecanggihan produk di Pameran Archidex 2019 . Pameran terbesar untuk tahun ini menonjolkan peningkatan integrasi di antara pelbagai bidang termasuk seni bina, tekologi dan teknologi pintar yang penting untuk memenuhi keperluan di masa hadapan. Paling menarik perhatian adalah di Pameran Taiwan Excellence Pavillion @ Archidex KL Convention Centre Hall 8. Sebelum tu, mestilah kene daftar dahulu. Bila dah daftar, masuk dan tengok je, woww, sangat kagum dengan produk mereka. Kalau dulu, rasa tak pandang langsung produk Taiwan ni, tapi lepas ke sini, memang terpegun tengok produk mereka. Ni la dikatakan mengikut peredaran masa.


Taiwan Excellence, produk inovatif dan berkualiti tinggi dari Taiwan yang dipilih berdasarkan pelbagai kriteria ketat termasuk penyelidikan dan pembangunan (R&D), reka bentuk, kualiti produk dan model pemasaran. Taiwan Excellence memasuki sesi ke-27 tahun ini dan telah membina reputasi kukuh dan label yang dipercayai seluruh dunia sejak diperkenalkan pada tahun 1992. Sebanyak 21 pengilang dari Taiwan yang mengambil bahagian di Archidex 2019 ni.


Pameran ni bertujuan untuk mempromosikan imej perindustrian Taiwan dan meneroka peluang perniagaan dengan peniaga atau pengguna di Malaysia. Memang semua produk berteknologi tinggi dan sangat selamat penggunaannya. Setiap produk ada kelebihan yang lain daripada lain dan Paling penting setiap produk memudahkan pengguna.

Produk Inovatif Taiwan Buat Aku Terpegun Di Pameran Taiwan Excellence Pavillion @ Archidex 2019

Pameran ini mempamerkan 60 jenis produk  dari 4 kategori iaitu sistem keselamatan, kelengkapan rumah, peralatan rumah, teknologi pintar dan bahan binaan.


Wah Dr. Eric Leong, pereka bentuk terkenal dari Malaysia, jadi duta untuk Taiwan Excellence ni. Eric Leong akan menjadi hos beberapa diskusi mengenai lima produk terpilih dari Taiwan. Idea untuk menyatukan pelbagai jenama di bawah Taiwan Excellence adalah suatu konsep yang menakjubkan. Ia telah berjaya meningkatkan pengiktirafan produk-produk dari Taiwan dan menambahkan daya saing mereka.

Memang semua produk yang ada semua best. Tapi nad lebih tertumpu kepada dua produk ni  yang nad rasa memang elok digunakan di Malaysia iaitu Kunci pintu pintar WiFi dari Tanmo dan Aver Video Sounbar


Tanmo Smart Lock Door

Ni merupakan kunci pintu tanpa menggunakan kunci atau kad untuk masuk ke dalam rumah. Ia hanya menggunakan nombor yang diberi melalui wifi. Memang sangat sesuai digunakan kepada mereka yang mempunyai Airbnb, Hostel, Warehouse atau rental property.


Tanmo Smart Lock Door atau Kunci Pintu Pintar TANMO membolehkan korang mengemas kini kod ping kunci dari jauh. Yela, nak masuk rumah mesti ade kunci kan, jadi kalau pakai kunci biasa, orang yang nak stay tu kene jumpa owner dia. So kalau nak memudahkan orang, Kunci Pintu Pintar Tanmo ni memang sangat sesuai digunakan. Dengan pengurusan menggunakan cloud-based management platform, anda boleh membuka pintu dari jauh, tambah / padam kod dengan jadual yang berbeza dan lawati kod satu kali kepada tetamu melalui telefon bimbit atau komputer anda

Boleh bagi melalui phone sahaja nombor pintu tu. Maksudnya, korang hanya menguruskan semuanya melalui PC, komputer riba, tablet atau telefon bimbit anda, bila-bila masa dan di mana sahaja. Tidak perlu memasang APP atau perisian ke peranti korang. Korang boleh menggunakan borang plat Tanmo untuk menguruskan akses pada harta anda. Kunci Tanmo bersambung dengan AP WiFi korang yang sedia ada. Anda tidak memerlukan jambatan tambahan atau peralatan untuk menyambungkan kunci ke WiFi anda. Simple dan mudah kan.




Tengok design dia pun menarik kan, bentuk bulat beserta dengan pemegang pintu. Body material zinc alloy yang tidak mudah karat dan rosak.

Lagi satu, kadang rumah ni ada orang nak ceroboh, kalau guna kunci atau card senang orang nak buka kunci tu. Tapi dekat Tanmo Kunci pintu ni, dia tak tau nombor tu, dan kalau dia cuba 5 kali nombor dan tak berjaya, pintu tu akan stuck selama 10 minit. Memang selamat sangat. Nad ada letak video dalam instagram cara penggunaan Tanmo Wifi Smart Lock ni. Korang boleh tekan link SINI untuk tengok ye.


Ni antara kelebihan dia
- Multiple Access Code Scheduling
- Auto-generated One-time Access Code
- Remote Unlock
- Cloud Access Record
- Scalability – Add new locks to the cloud in minutes.
- Manage your locks anytime & anywhere

Nak tau lebih details lagi pasal produk ni, boleh ke https://www.tanmolock.com


Aver Video Soundbar VB342

Hah yang ni nad tertarik sangat. Di amacam video cam, tapi yang ni lebih canggih tau. Kalau dulu, memang rajin la skype dengan suami, waktu zaman bercinta. Tu guna kamera laptop yang tak berapa nak ummphh..Kurang jelas, dan pecah. Tapi Aver Video Sounbar VB342 ni video sangat terang sebab ia menggunakan 4k PTZ camera dan juga mempunyai speaker yang jelas dan kuat. Nad dah tengok sendiri depan-depan, memnag puas hati. Kalau korang zoom pun, video takkan pecah.


Aver Video Soundbar memang sangat bagus digunakan lagi-lagi dekat mesyuarat. Tak perlu pakai projector, pakai ni je..hehee... Ada kamera, speaker dan mikrofon. Dua mikrofon uni-arahnya meliputi pelbagai 4m, yang cukup untuk didengar dalam satu bilik. Pembesar suara stereo menawarkan rangkaian penuh 5W. Tidak kira sejauh mana semua orang, ia akan terdengar seperti mereka berada di dalam bilik yang sama.



Bila  korang live bermesyaurat dengan orang luar atau bervideo dengan orang luar, memang ia akan tunjuk penuh satu mensyuarat.

Produk ni pun mudah sangat dipasang. Wayar dia dah siap dekat tempat masing-masing.



Memang suka sebab dia 4K PTZ camera. 4K VB342 kamera menyediakan resolusi yang hebat, keseimbangan warna, dan terperinci walaupun korang zoom atas bawah atau depan. Lagi mudah ia dicontrol dengan remote. Jadi hanya dengan remote control korang boleh gerakakn kamera atas bawah kiri dan kanan, besarkan suara, dan macam-macam lagi.


Mudah digunakan, hanya pasang dan install software dia. Korang boleh tengok lebih lanjut di http://communication.aver.com/model/vb342 mesti korang rasa kagum juga dan rasa nak beli..hehehe..

Ada banyak lagi barang inovatif Taiwan yang ada, seperti penukar udara segar dengan penapis dalaman Flow2 One Plus dari TUMÄ;  Sistem interkom pengkomputeran awan (cloud) untuk komuniti pintar dari Tonnet; Sistem laci keselamatan dengan penolak buka, penutup lembut SIMLEAD dan VSD dari King Slide; kepala paip berhias yang berfungsi dari Justime, dan
banyak lagi.


Kalau korang nak tengok depan-depan, korang boleh datang ke Archidex 2019  KL Convention Centre. Pameran ini bermula 3 July sehingga 6 July..Esok sahaja. Waktu dari 10 pagi sehingga 7 malam. Untuk Taiwan Excellence ni dia dekat Hall 8 ok. Untuk lebih lanjut boleh layari  https://archidex.com.my/ .Untuk register bolek klik https://archidex.com.my/registration/


Taiwan Excellence juga akan bekerjasama dengan The One Academy untuk memajukan bidang pendidikan pengeluaran menggunakan produk di bawah naungan Taiwan Excellence. Pelajar-pelajar boleh mengambil kesempatan ini untuk mempamerkan wawasan mereka mengenai reka bentuk gaya hidup moden menggunakan produk Taiwan Excellence. Ini adalah peluang yang baik untuk para pelajar memperoleh pengalaman di dunia sebenar yang berhubung kait dengan pendidikan mereka.



















hai assalammualaikum

Blossoming Raya Di IPC Shopping Centre

Blossoming Raya Di IPC Shopping Centre - Hari minggu haritu, nad ajak suami jalan-jalan pergi IPC Shopping Centre terletak di Mutiara Damansara. Jalan sana nak shopping raya, lagipun dah lama tak pergi Mutiara Damansara ni. Pertama kali jejak ke IPC, saja nak tengok apa yang menarik dekat sini. Pusingla dari satu ke dai ke satu kedai, memang cantik dan selesa tempat dia. Banyak tempat untuk membeli belah dekat sini. Bila dah pusing-pusing tu, ternampak la satu dekorasi cantik dekat Main Concourse Area. Kita ni memang pantang ye nampak tempat cantik. Apa lagi terus pergi..heheee..Dekorasi " Blossoming Raya " di IPC Shopping Centre berkolaborasi dengan Ecoworld sempena musim raya dah nak dekat ni.


Wah!!, tengok la style dekorasi ni, ala-ala kampung gitu. Dah tak sabar nak raya rasanya ni..hehee. Alang-alang nad dengan anak dah siap pakai baju berkebaya, apa lagi bergambar la..hehee..Ada 3 Gazebo ala-ala Mediterranean Garden dekat sini. Siap dengan lampu raya, lampu liplap, lagi dipasang lagu raya..memang makin semangat nak raya ni..hahaa..





Kalau korang memang suka bergambar, datang la sini. Walaupun tempat takda besar mana, tapi kalau nak #OOTD Raya setiap tempat korang boleh ambil gambar tengok la nad ambil gambar banyak-banyak dekat sini..ehhee..

Tempat ni memang sesuai untuk seisi keluarga. Datang sini bukan bergambar sahaja, malah ada banyak aktiviti yang anak-anak pun boleh join tau.

Pelbagai Aktiviti Disediakan Di IPC Blossoming Raya

Masa kitaorang datang, ada pulak workshop buat kad raya..Apa lagi, terus ajak Fariza buat. Fariza memang suka buat benda-benda kreatif macam ni.






Seronok dia dapat buat. Ada contoh kad yang dah siap. Jadi, Fariza tinggal tengok jela, bagi sama. Mommy pun bantu dia buat, macam kena tampal guna gam tu. Yang lain dia buat sendiri..hehee.






Selain tu, ada juga permainan congkak dalam pukul 2 petang sehingga 4 petang. Lama dah tak main congkak ni, jadi dah alang-alang tu main sekali la. Menarik gila! Seronok dapat tunjuk Fariza old-school Malaysian games macam mommy main time kecik kecik. Fariza pun dapat main..

Ada banyak lagi aktiviti dekat sini tau. Semuanya best. Korang boleh tekan link IPC BLOSSOMING SYAWAL


Adik, tengok je kakak buat aktiviti dekat sini. Dia nak buat tak tau lagi..ehehe..Tapi adik enjoy juga, sebab ada kuda dekat sini. Adik paling suka kuda tu, sampai taknak balik..hahaa..Dia pegang kuat kuda tu taknak lepas..hahaha..Kalau boleh nak bawak balik..ahhaa..

Kalau korang datang waktu Ramadan, nak berbuka, boleh je berbuka dekat sini, sebab ada disediakan untuk korang berbuka. Beli makanan dan duduk dekat gazebo yang cantik ni.

Dapatkan Voucher Dan Double Rewards Bila Shopping di IPC



Best IPC Shopping Centre ni, banyak kedai makan, ada macam-macam kedai boleh shopping raya atau just jalan jalan je. Tapi, lagi bagus shopping, sebab bila korang spend RM 200 dalam satu resit korang akan dapat voucher, boleh guna untuk shopping lagi..ehhee.. Lagi bagus kalau shopping hari Selasa dan Rabu, dapat double rewards ok..huhu..Haritu memang nad shopping raya..


By the Way, Blossoming Raya ni bermula 16 May sehingga 16 June 2019 ni. Datang bawak keluarga dan kawan-kawan ke sini. Kalau dengan kawan-kawan lagi syok ni, mesti meriah dengan kekecohan kawan-kawan kan. Sebelum balik raya, boleh bergambar dekat sini. Salam bersalaman, maaf bermaafan sebelum balik raya gitu..hehee..Selepas raya pun boleh lepak sini..


Memang banyak aktiviti dan rewards korang akan dapat bila pergi ke IPC Shopping Center ni. Korang boleh tekan link IPC BLOSSOMING SYAWAL .