Showing posts with label Event
hai assalammualaikum

Majlis Menandatangani memorandum Persefahaman Alphacomp Solution Sdn Bhd Dan Persatuan Penjaja Dan Peniaga Di Kawasan Lembah Klang : ASSB Kenalkan Sistem MySejiran, Fokus Bantu Peniaga B40 - Sekarang, orang lebih suka gunakan aplikasi untuk memudahkan urusan mereka, jimat tenaga dan jimat masa. Salah satu sistem yang baru, bakal dikeluarkan iaitu MySejiran, di mana platform baharu ni dapat bantu peniaga B40 meluaskan perniagaan mereka.
 hai assalammualaikum

Pelancaran Produk Kesihatan Seisi Keluarga, Figura Coffee Latte - Baru-baru ni syarikat pengeluar produk kesihatan iaitu Figura ( M ) Sdn Bhd, ( Figura International ), sebuah syarikat milik penuh bumiputera telah melancarkan produk kesihatan terbaru mereka iaitu Figura dan Figura Coffee Latte, produk yang sesuai untuk seisi keluarga di Hotel Flamingo, Ampang, Kuala Lumpur. 

Dalam kehidupan seharian kita, memang memerlukan makanan tambahan untuk kesihatan dalaman dan luaran. Lagi-lagi waktu pandemik sekarang, kesihatan amat penting untuk kita jaga. Untuk memilih makanan tambahan yang bagus, bahan kandungan yang digunakan dalam sesuatu produk itu amat penting. 

ASTRUM AMPANG, RUMAH IDAMAN ANDA!

in , , by Nadia Johari, 17:07:00
 hai assalammualaikum

Astrum Ampang, Rumah Idaman Anda!- Baru-baru ni nad pergi ke showroom Astrum Ampang di Phileo Damansara, saja nak tengok showroom rumah, mana tau berkenan kan. Mungkin juga ada yang tengah mencari rumah idaman gaya moden di tengah-tengah Kuala Lumpur, hah, ni nad kongsi dekat korang, mana tau korang berminat.
 hai assalammualaikum

Program Cuci Masjid Anjuran Kopetro Dengan Kerjasama Persatuan Seniman - Alhamdulillah, sehari sebelum Ramadan, Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad (KOPETRO) telah menjayakan program tanggungjawab sosial korporat iaitu program cuci masjid kepada masyarakat bertempat di Masjid Al-Hidayah, Sentul, Kuala Lumpur dengan kerjasama Persatuan Seniman. Program ni berjalan dengan lancar dan mengikut SOP.
 hai assalammualaikum
 
Qaseh Gold Produk Sesuai Untuk Seisi Keluarga, Banyak Kebaikannya - Ada yang kenal dan guna produk Qaseh Gold ni? Qaseh Gold ni, makanan tambahan berorientasikan Sunnah yang telah diformulakan untuk memberi lebih kesan baik bagi sistem imuniti tubuh badan. Banyak rangkaian produk Qaseh Gold ni, dan ia sesuai untuk seisi keluarga, baik untuk kaum adam, hawa dan kanak-kanak. Haritu, nad bersama rakan lain bersuai kenal bersama founder Qaseh Gold dan diperkenalkan setiap produk Qaseh Gold.
 hai assalammualaikum

Mini Wraps Keluaran Terbaru Mission Food, Saiz Mini Sesuai Untuk Kanak-Kanak - Seronok Fariza, bila mommy ajak dia pergi event. Event pulak bukan datang duduk sahaja, tapi ada aktiviti memasak. Bertambah seronok la dia, sebab dekat rumah pun dah baisa tolong mommy dia memasak..hehee. Event haritu memang ikut SOP ya, kena sentiasa pakai mask tau, bagus sangat. Jadi haritu, event pelancaran Mini Wraps keluaran terbaru Mission Food.
 hai assalammualaikum

Peraduan Makan & Menang LengQuas Anjuran Kopetro - Korang pernah dengar LengQuas tak? Hah, ni bukan sayur lengkuas tu tau, tapi LengQuas yang ni produk makanan sejuk beku. Produk LengQuas ni menjadi pilihan sebab ia mudah disediakan. Hanya panaskan dan sedia untuk dimakan. Berguna kan makanan macam ni, kalau masa kita sibuk atau tak berapa nak rajin masak, stok LengQuas ni kena ada. Lagi-lagi bulan Ramadhan ni, hah, elokla beli. Sambil beli, boleh join peraduan Makan & Menang LengQuas.
hai assalammualaikum

Minyak Kelapa Dara D'Aura, Lantik Dayah Bakar Sebagai Duta Dan Memperkenalkan Program Intrapreneur - Produk D'Aura memang dah dikenali dan nad pasti ramai yang pernah nampak dan kenal produk D'Aura ni. Kebanyakan produk D'Aura dikenali sebagai produk untuk ibu megandung, sebab produk ni berasaskan dari minyak kelapa dara, dimana kita tau, minyak kelapa dara ni memang elok diambil wkatu mengandung tapi sebenarnya ia sesuai diambil oleh semua sesiapa pun. Macam nad sendiri, pernah ambil produk D'Aura softgel ketika mengandung. Kesannya memang sangat bagus bagi nad, buat badan nad lagi cergas, tak penat dan hb semua ok.
hai assalammualaikum

Mondelez International Malaysia Menganjurkan Sesi Pendidikan Tentang Pemakanan Yang Sihat Sempena Hari Wanita Sedunia 2020 - Terima kasih Mondelez Malaysia kerana menjemput nad untuk hadir sama-sama menyambut Hari Wanita Sedunia 2020 pada 9 March 2020. Mungkin tak terlewat untuk nad mengucapkan Selamat Hari Wanita Sedunia kepada semua para wanita dil luar sana. Mondel─ôz International (Malaysia) syarikat snek kegemaran semua menganjurkan pelbagai aktiviti untuk mendidik dan mengalakkan pemakanan seimbang yang sihat untuk wanita. Aktiviti ini telah diadakan di office mereka di First Avenue Petaling.

Mondelez International Malaysia Menganjurkan Sesi Pendidikan Tentang Pemakanan Yang Sihat Sempena Hari Wanita Sedunia 2020

Kalau korang nak tau, Mondelez International Malaysia adalah syarikat yang mengeluarkan snek seperti Oreo, Cdbury, Chipsmore, Jacobs dan banyak lagi. Syarikat Snek Kegemaran Malaysia, selama beberapa generasi, telah dipercayai oleh rakyat Malaysia kerana kualiti, keselamatan dan rasa mereka. Walaupun mereka mengeluarkan snek yang dikatakan tidak sihat, tapi, bagi mereka sendiri, mereka menyediakan snek yang betul, untuk masa yang betul dan membuatnya dengan cara yang betul. Maksudnya, jika makan dengan cara betul, ok je makan snek tu. Tak semua snek tak bagus.

Jadi, sempena Hari Wanita Sedunia 2020 ni, Mondelez International Malaysia, menganjurkan sesi pendidikan dengan Kementerian Kesihatan (KKM). Sesi ini, yang dikenali sebagai Health Eating Responsibilities (HER), adalah inisiatif yang diperkenalkan MOH dan advokasi nutrisi keseluruhan untuk wanita yang merangkumi topik mengenai pemakanan yang sihat dan manfaatnya untuk membimbing wanita ke arah kehidupan yang lebih sihat dan berkhasiat.

Macam nad kata tadi, walaupun mereka mengeluarkan makanan snek, tapi mereka juga menitikberatkan tentang pemakanan sihat, dan Mondelez Malaysia merupakan syarikat pertama yang menganjurkan ceramah seperti ini di Malaysia.


Raja Zalina Raja Safran; Ketua, Hal Ehwal Korporat & Kerajaan, Mondel─ôz International Malaysia & Singapura

Sebagai seorang wanita yang membuat pelbagai kerja, jika kita tak jaga cara pemakanan kita, kita akan mudah sakit. Jadi, pentingnya bagi seorang wanita untuk bijak membahagikan waktu dan sentiasa menjaga kesihatan, dengan mengambil pemakanan yang betul.


Ceramah Health Eating Responsibilities ( HER ) ini telah disampaikan oleh Puan Nurul Zaiza Penolong Pengarah Kanan, Bahagian Pemakanan, Kementerian Kesihatan.

Kebiasaan makan harian bukan sahaja memberi kesan kepada berat badan kita, tetapi juga boleh menjejaskan produktiviti kerja, tahap kecergasan, tenaga, fokus, malah penampilan anda dan banyak masalah kesihatan yang tidak dijangka.

Bermula dengan makan keseimbangan, sederhana dan pelbagai nutrien kaya makanan setiap hari sebagai salah satu kunci untuk menjadi sihat. Dengan menjadi sihat, wanita boleh menjadi lebih yakin, mereka boleh menjadi lebih produktif di tempat kerja. Makanan ni sangat penting lagi-lagi wanita hamil.



Adakah wanita di Malaysia ni sihat?
Kalau tengok dalam gamabr ada jawapannya..
-34.7% wanita berumur 15-49 tahun adalah Anemia ( NHMS 2015 )
- 48.9% berusia 18 tahun, berat badan berlebihan dan obesiti ( NHMS 2015 )
- 52.2% wanita berusia 18 tahun dan ke atas ada penyakit kolesterol yang tinggi dalam darah ( NHMS 2015 )
- 1 out of 3 wanita mengandung adalah anemia ( NHMS 2016 )

dan banyak lagi. Pergh menakutkan.


Hah, nampak dekat gambar, makanan yang kita suka makan. Minuman berkafein, akan hipster dan viral. Asal ada orang post mesti kita nak cuba kan. Makan bergula dan mengemukkan. Makanan ni sebolehnya kita jauhkan. Kalau nak makan boleh tapi bukan  setiap hari atau kerap. Mungkin sebulan sekali ke demi kesihatan kita ye.

Rutin pemakanan yang sihat ni perlu dilakukan dari awal lagi. Sebelum kita hamil dan sebelum kita monopause. Mikro nutrien dalam badan perlulah mencukupi dalam badan seperti vitamin dan mineral dari semasa ke semasa.




Perlu mengambil banyak makanan yang kaya dengan Iron, Kalsium, Iodin. Iodin sangat penting terutama kepada ibu yang berpantang. Jika kekurangan iodin dalam badan, boleh menjejaskan IQ baby terjejas dan ibu berpantang boleh mengalami depression. Yela, masa berpantang kan penat, jadi perlu mengambil makanan yang sihat, yang betul untuk tenaga dan kesihatan tubuh badan.


6 Tip Gaya Hidup Sihat Untuk Wanita
- Amalkan #sukusukuseparuh Pinggan sihat Malaysia
- Cuba untuk mencapai berat badan optimum untuk ketinggian anda.
- Merancang kehamilan anda.
- Berhenti merokok.
- Buat aktiviti fizikal setiap hari.
- Menguruskan tekanan anda.

Banyak input berkenaan pemakanan pada haritu dan nad dah kongsi dengan korang dekat sini. Jadi, fikir-fikir kan ye..hehee..




Selepas ceramah, kami membuat checking kesihatan. Dah lama tak cek, dan alhamdulillah, semua normal ye..Walaupun berat rendah, tapi masih ok lagi..ehhee

Jadi, wanita-wanita semua, kalau nak kekal sihat dan bertenaga mestila jaga pemkanan kita setiap hari. Mengambil makanan yang betul dapat mengurangkan penyakit dan menjadi lebih produktif dalam membuat seusatu kerja.

Jangan lupa untuk cek status kesihatan anda, Weight and body mass index categories (BMI), Tahap hemoglobin (HB), Tahap Tekanan Darah dan Gula darah Darah;

Mengamalkan gaya hidup sihat, makan lebih banyak makanan nutrien, gunakan plat sihat Malaysia untuk merancang makanan sehari-hari, bertujuan untuk mempunyai julat berat normal dan berkongsi pengetahuan dan sokongan terhadap pemakanan yang sihat di kalangan keluarga dan rakan-rakan.


Jom amalkan makanan diet seimbang. Makan snek boleh, tapi dengan cara yang betul.
hai assalammualaikum

Minnature Malaysia : Galeri Miniatur " Mini Stories Of Malaysia " Di JUMPA @ Sungei Wang Yang Menakjubkan Mesti Dikunjungi - Haritu, nad pergi ke pembukaan Minnature Malaysia di JUMPA @ Sungei Wang Tingkat 1. Tengok sendiri depan mata, pergh, speechless dengan hasil diaorang buat. Semuanya adalah sangat kecil  tapi pembuatannya sangat halus dan kemas sehingga hampir sama dengan yang asal. Nad habiskan banyak masa juga tengok galeri miniatur ni, kagum sangat..hehee. Rasa nak bawak balik je semua model mini ni. Comel sangat..
hai assalammualaikum

Royale Palace Skyview Lokasi Menarik Untuk Majlis Perkahwinan Dan Majlis Korporat - Kepada bakal pengantin atau pengusaha produk, yang tercari-cari lokasi sesuai untuk mengadakan majlis, lengkap dengan pelbagai kemudahan, dan mempunyai pemandangan yang cantik, nad cadangkan salah satu tempat iaitu di Royale Palace Skyview. Tempat ni di dalam bangunan Skytech Tower 2 Cyberjaya di tingkat 10. Korang mesti terpegun dengan tempat dia ni, terutama kepada bakal pengantin di luar sana.



Royale Palace Skyview Lokasi Menarik Untuk Majlis Perkahwinan Dan Majlis Korporat

Hari Ahad haritu, nad datang untuk melihat sendiri lokasi Royale Palace Skyview ni. Sampai je di tingkat 10, terus terpegun dengan hiasan dan dekorasi yang dibuat. Penuh dengan bunga-bungaan, lampu, memang terlalu cantik dan indah. Nad bayangkan, ini adalah majlis perkahwinan nad, aduh, memang tersenyum sepanjang masa. Majlis perkahwinan yang akan menjadi kenangan indah buat bakal pengantin..hehee.






Susunan untuk meja makan raja sehari, meja makan tetamu, semua dihias dengan cantik. Tempat pun luas dan nampak mewah. Royale Palace Skyview ni mampu menempatkan 300 pax kapasiti dalam satu masa. Dewan ni boleh diubah mengikut citarasa pelanggan mahukan.

Yela, Royale Palace Skyview ni bukan sahaja untuk majlis perkahwinan, malah majlis pertunangan, majlis harijadi, cukur jambul ke, atau majlis korporat, majlis pelancaran produk..hah semua boleh.





Istimewanya tempat ni, mempunyai bahagian luar dengan pemandangan yang sangat cantik. Tengokla, nampak seperti taman siap dengan air terjun dengan panorama yang sangat indah. Bila duduk sini, akan rasa berangin je..best sangat..

Tempat itu juga boleh disewa secara eksklusif pada waktu petang dan hujung minggu. Ruang acara ini juga sesuai untuk mereka yang mencari ruang dengan kawasan luar, dengan pemandangan yang memukau terutama pada waktu matahari terbenam. Jadi, pelanggan boleh memilih untuk inddor atau outdoor atau kedua-duanya sekali.

Lokasi ni banyak kemudahan, antaranya
- Laluan kerusi roda
- 10 tingkat tempat letak kereta
- Bilik persalinan dan Holding room
- Rooftop dan Garden area
- Surau (tahap 1)
- Basic decorations and Sound system
- Ballroom dengan hawa dingin
- Kawasan merokok yang ditetapkan




Ni merupakan package yang Royale Palace Skyview Tawarkan:
- Basic Package
- Full Package
- Dome Package
- Corporate Package
- Grand Hall Nikah Package
- Rental Hall (for Nikah only)
- Full Nikah Package









Antara hidangan makanan yang disediakan semasa majlis perkahwinan. Semua nampak sedap belaka.

Kalau korang nak tau, Royale Palace telah ditubuhkan pada tahun 2016 dan diuruskan oleh RSZ Ventures Sdn Bhd. Tempat pertama mereka berada di Seksyen U6 Shah Alam dan Royala Palace Skyview di Cyberjaya ni baru sahaja dilancarkan pada hari Ahad lepas.

Royale Palace Skyview beroperasi dari 9 pagi hingga 6 petang, 5 hari seminggu, Selasa hingga Ahad.



Pada sesiapa yang ingin mengadakan majlis, tidak kira majlis perkahwinan atau korporat atau pelancaran produk, atau apa sahaja, anda boleh hubungi mereka
Royale Palace Skyview
Alamat : Level 10, Skytech Tower 2, MKN Embassy Techzone,
Jalan Teknorat 2, Cyber 4, 63000 Cyberjaya
Selangor Darul Ehsan.

Contact No. : 019-3316728 (Rashman), 016-4450538 (Pogy)

Waze : Skytech Tower 2

Website : www.royale-palace.com
Instagram : Royal Palace
Instagram : Royale Palace Cyberjaya
Facebook : Royale Palace Cyberjaya
hai assalammualaikum

CTOS SecureID, Lindungi Data Peribadi Dari Penipuan:Perkhidmatan Pemantauan Dark Web Dan Perlindungan Takaful  - Bila tiba-tiba data peribadi korang kena scam, mau tak bercelaru hidup. Sekarang ni, banyak kes melibatkan pencurian dan penipuan identiti data kita oleh sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab. Hal ini bukan sahaja berlaku di Malaysia malah di seluruh dunia. Sebab tu, sebagai pengguna, harus mengambil langkah berwaspada bagi mengelakkan data peribadi kita atau kad kredit digunakan sesuka hati. Bagi mengelakkan penyalahgunaan data pengguna CTOS telah melancarkan CTOS SecureID. Ia merupakan cara selamat melindungi data peribadi dan kredit pengguna dari scammer.

CTOS SecureID Lindungi Data Peribadi

Apa CTOS SecureID?

Perlindungan dari penipuan,pemantauan kredit dan perlindungan takaful

CTOS SecureID, iaitu khidmat perlindungan penipuan dan pemantauan kredit untuk memerangi pencurian dan penipuan identiti yang semakin meningkat, di samping membantu memantau kredit pengguna. Perkhidmatan pemantauan dark web adalah yang terulung seumpanya dilancarkan oleh sebuah agensi pelaporan kredit di Aisa tenggara.

CTOS SecureID Lindungi Data Peribadi Anda


CTOS SecureID, Melindungi Data Peribadi Dari Penipuan 

Pelancaran Perkhidmatan Pemantauan Dark Web Dan Perlindungan Takaful

Disebabkan banyaknya transaksi dalam talian dan jejak digital di media sosail menggunakan berbilang paltform, maka pencurian identiti dan data boleh terjadi melalui pelbagai cara. Dalam enam bulan pertama sahaja tahun 2019, kebocoran sebanyak 4.1 billion rekod peribadi di seluruh dunia telah berlaku akibat pelanggaran data. Banyak anasir jenayah menggunakan Dark Web untuk urusan jual beli data orang orang ramai.

Dengan adanya CTOS SecureID ni, ia dapat memberi peringatan kepada pengguna jika maklumat peribadi dikesan dalam Dark Web.

Bagaiman Dark Web Monitoring berfungsi


Pengguna akan dimaklumkan jika berlaku sebarang perubahan profil kredit, seperti permohonan kredit baharu, bayaran yang tertinggal, perubahan had kredit, penutupan kemudahan kredit, kemuflisan, kes litigasi dan juga amaran jika ditemui butiran peribadi dalam dark web. Dengan adanya semua ciri ini, pengguna menjadi lebih proaktif supaya berwaspada dalam menjaga identiti mereka dan menguruskan kesihatan kredit masing-masing.

Perlindungan Takaful

Selain itu, perlindungan Takaful sehingga RM20 000 yang turut disediakan memberi ketenangan fikiran seandainya anda menjadi mangsa penipuan dan pencurian.

Pelancaran telah dirasmikan oleh Y.Bhg. Dato' Dr. Haji Amiruddin Bin Abdul Wahab, Ketua Pegawai Eksekutif Cybersecurity Malaysia, pihak CTOS Data System Sdn Bhd ( CTOS ), iaitu agensi pelaporan agensi kredit terkemuka di Malaysia, turut menampilkan Kapten CTOS, bintang TV dan filem popular tanahair iaitu Hisyam Hamid..

Kapten CTOS SecureID, Hisyam Hamid


Kapten CTOS, segak bergaya, asal ada masalah data, dia sedia datang membantu..hehee..Hisyam Hamid akan melalui berbagai media penyiaran dalam bulan-bulan akan datang melalui satu kempen khas.

 Dennis Martin, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan CTOS

Jelas Dennis Martin, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan CTOS, " Dengan adanya CTOS SecureID hari ini bermakna kami mempunyai perkhidmatan terulung dalam pasaran yang boleh membantu melindungi pengguna daripada pencurian dan penipuan, di samping membantu meningkatkan celik kewangan, sejajar denagn misi kerajaan untuk mempromosi pendidikan kewangan dan keterangkuman. "

CTOS SecureID Fraud Protection and Credit Monitoring

Cara Melanggan dan Harga

Mesti korang tertanya, macam mana nak buat CTOS SecureID ni dan berapa harga dia? meh nak bagitau, harga hanya RM9.90 sebulan atau RM99 setahun, sesiapa sahaja boleh menikmati perlindungan CTOS SecureID dan ketenangan fikiran.

Harga CTOS SecureID

Pelanggan CTOS SecureID turut menerima sokongan berupa maklumat terkini mengenai panduan pencegahan penipuan dan pencurian, sokongan dalam hal-hal berkaitan pencurian identiti serta empat Laporan Skor MyCTOS setahun.

Download CTOS SecureID App

Lindungi Data Peribadi dengan CTOS SecureID

Untuk maklumat lanjut dan nak melanggan CTOS SecureID ni boleh layari https://www.ctoscredit.com.my.
hai assalammualaikum

Australia Summerfruits : Kempen " Celebration Of Flavours ", Nikmati Buah-Buahan Musim Panas Australia Mengikut Citarasa Anda - Yeahh!!, musim buah-buahan musim panas Australia kembali!!..Siapa suka makan buah peach, plum, nectarines dan aprikot? Hah !!, korang boleh rasai summer fruits dari Australia ni sekarang. Lagi best, dapat menikmati buah ini bersama orang tersayang, terutama waktu perayaan. Disebabkan itu, Taste Autralia melancarkan kempen " Celebration Of Flavours " untuk semua orang merasai buah musim panas Australia ni dinikmati mengikut citarasa korang atau dijadikan hadiah di musim perayaan.



Nampak tak ada pelbagai warna buah-buahan ni. Dia punya bentuk pun menarik, bulat cantik je. Summer fruit Australia ni banyak khasiat dan nutrisi dia. Ia kaya denga Vitamin A, C dan E, sumber serat dan potassium. Dengan iklim dan musim panasa di Australia, yang berbeza, terhasil buah yang sangat segar, manis dan juicy. Nad sendiri dah merasai buah summer fruits ni, memang sedap. Rugi kalau korang tak cuba. Antara buah ni nad suka bah plum dan peach.

Makan buah ni ada banyak cara untuk dinikmati. Ada makan macam tu je, ada juga yang dihiris dalam buah-buahan atau salad , lazat dalam pencuci mulut yang dibakar dan segar, di rebus panggang, atau tumis, dan membuat jams,jeruk  dan macm-macm lagi. Buat puree untuk anak kita pun boleh. Nak galakkan anak makan buah, hah, mestila dari baby kan..heee..






Ni antara dessert yang menggunakan summer fruits. Semua nad dah rasa. Paling nad suka creampuff warna merah..sedap..




Hah, tak lama lagi, Chinese New Year akan tiba, korang tau tak, Australia Summer Fruits ni boleh dijadikan hidangan dalam Yee Sang. Haritu selebriti Masterchef, Abang Brian, telah membuat Yee Sang menggunakan summer fruits ni. Nampak menarik sangat rupa hidangan apabila menggunakan summer fruits ni. Bagus kan, makan makana sihat dalam Yee Sang beramai-ramai.

Resepi Celebration of Colours Yee Sang

Components of Yee Sang
1/2 packet popiah skin, cut into strips and fried
50g White nectarine, sliced
50g Yellow nectarine, sliced
50g Black plum, sliced
50g White peach, sliced
50g Yellow peach, sliced
100g taro, peeled, cut into cubes and fried
100g sengkuang (jicama), shredded
80g daikon, peeled and shredded
1 carrot, peeled and shredded
1/4 cup cilantro, chopped
10 slices picked ginger, sliced

To serve
1/2 tsp five spice powder
1 tbsp toasted sesame seeds
50g smoked salmon
1 tbsp lime juice

Dressing
80ml hoisin sauce
80ml apricot + red plum compote
2 tbsp honey
2 tbsp water
1 tsp sesame oil
1 pinch of salt



Pada haritu juga, Abang Brian berkongsi resepi kek iaitu Romantic Peach and Chocolate Trifle Layered dengan peach yang berjuicy dan white coklat cream. Dihias dengan buah-buahan musim panas Australia.

Resepi Romantic Peach and Chocolate Trifle

Jelly
2 cups water
1 cup fresh white nectarine juice
3 tbsp gelatine
2 tbsp caster sugar
4-6 peaches, each cut into 8 wedges

Almond Crumble
1 cup all-purpose flour
3 tbsp sugar
1/4 teaspoon freshly grated nutmeg
1/2 cup sliced almonds
6 tbsp unsalted butter, cut into cubes
1 tsp of salt

White Chocolate Cream
100g white chocolate, chopped
75ml thickened cream
250ml thickened cream, whipped

500g of chocolate swiss roll
red plums pitted, and cut into half

For topping
350g topping cream, whipped
2 peaches, cut into wedges and slightly bruleed
Red plums and black plums, to decorate
Mint leaves

Nampak kan kek yang sangat menarik untuk Valentine's Day atau Chinese New Year, atau harijadi, atau apa sahaja. Dah la sedap, berkhasiat dan lebih sihat untuk dimakan.





Ni antara khasiat Summer Fruits Australia




Buah-buahan ini boleh dijadikan hadiah yang sempurna dengan bentuk bulat dan warna merah keemasan dikatakan simbol kesejahteraan dan membawa nasib baik sepanjang tahun ini.

Nak dapatkan buah ni tak [erlu pergi Australia, boleh pergi ke Jaya Grocer, Village Grocer dan smeua Aeon Supermarkets. Dapatkan ye korang..


© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS