Articles by "Event"
Showing posts with label Event. Show all posts
hai assalammualaikum

Promosi raya 2019 Rawatan serendah  RM199 Di MBH Medispa - Sekejap lagi dah nak masuk bulan Ramdhan, kemudian bulan Syawal pula. Hah!!, nad tau, ramai dah buat persiapan raya kan. Walaupun .kita tengok macam awal je lagi, tapi buat persiapan awal tu bagus. Takdala kelam kabut sangat kan. Tak kira lelaki atau perempuan, setiap kali musim raya ni, bukan baju dan perhiasan rumah sahaja nak cantik dan baru, diri sendiri pun mesti nak nampak cantik dan "baru". Masing-masing taknak kalah, mesti nak tampil dengan wajah berseri, badan yang langsing dan rambut yang menarik. Bila nak berOOTD tu rasa seronok je kan. Orang tengok pun, "woww, cantiknya dia, hensemnya dia, kurusnya dia"..gitu..hehehe..



Promosi Raya 2019 Rawatan Serendah Dan RM 199 Di MBH Medispa  

Hah!!, nak cantik dari hujung rambut sampai hujung kaki, tapi tak tau nak buat macam mana? Jangan risau, ni nad nak kongsi dengan korang, nak bagitau berita gembira yang korang boleh dapatkan wajah yang cantik berseri, badan yang langsing dan rambut yang menawan di MBH Medispa. Bertemakan " Raya Semua Baru", denagn tagline mereka "MBHRayaNiConfirmCun, rangkaian MBH dibawah syarikah MOHA GROUP SDN BHD, yang menggabungkan empat anak syarikatnya iaitu MBH Medispa, MBH Haircare dan MBH Body Theory dan Dermaklair telah melancarkan kempen menjelang Raya, dan membuat kelainan dengan menawarkan rawatan terbaru, koleksi raya terbaru, pakej raya terbaru dan loyalty point kepada pelanggan mereka.


Sempena raya bakal tiba ni, MBH Medispa menawarkan harga promosi untuk setiap rawatan dari rambut, muka dan badan serendah RM199 bermula 1 April sehingga 31 Mei 2019. Boleh dah buat sekarang guys!!..Harga yang diberikan memang sangat berpatutan dan murah.

Rawatan Terbaharu MBH Sempena Raya 2019
Rawatan yang ditawarkan di MBH sempena raya merangkumi semua, dari rawatan rambut, rawatan wajah, dan rawatan badan.

Rawatan Rambut
- Mana yang ada masalah rambut tu, seperti rambut gugur, rambut gatal sana sini, botak kepala, boleh cuba rawatan pertumbuhan rambut iaitu Hair Growth Booster Laser. Rawatan ini dapat merangsang pertumbuhan anak rambut yang baru dan menghilangkan kelemumur, membunuh kuman bakteria yang menjadi punca rambut tak sihat. dengan rawatan ini, rambut akan sihat dan kuat.

Rawatan Wajah
- Semestinya, wajah amat penting untuk kita kan. Musim raya ni nak berjumpa dengan ramai orang, sanak saudara. Kalau muka tak cantik, mesti malu kan nak keluar beraya. Jadi ni rawatan yang boleh korang buat.
* Salmon DNA Booster Treatment
* Pinkish Cheek KPOP
* Crystal Clear Treatment
* Vitamin C Whitening Infusion

Dalam banyak-banyak rawatan wjaah ni, nad tertarik dengan Pinkish Cheek KPOP. Rawatan ni buat pipi kita nampak pinky kemerahan tau, tak perlu pakai blusher. Semulajadi dia merah..hehehe. Disarankan buat ni seminggu sebelum raya.

Rawatan Badan
- Mana yang nak badan langsing, kurus, ada bentuk cantik solid tu, bolehlah dapatkan rawatan badan di MBH Medispa ni. Yela, nak pakai baju kebaya kan tahun ni..hheheeh..Rawatan yang dibuat ialah "inch loss" iaitu Staright Loss Shell.

Dermaklair juga melancarkan produk baharunya iaitu
- Sensitive skincare
- Whitening tablet
- UV tinted PRO
- Let It Melt
- Burn It Fast.









Hah banyak pakej dan koleksi raya tu, korang tinggal pilih je nak buat yang mana, nak buat semua pun boleh..hehee..Murah je you alls. Jangan tak tau ada yang dah book tau untuk promosi Raya ni, yela nak tampil dengan imej "baru" raya nanti..hheehe..

MBH Program Loyalty khas untuk Pelanggan 

" Setakat ini, sambutan yang ditunjukkan para pelanggan amat menggalakkan", kata Puan Yaya Mohammad selaku pengarah urusan MOHA Group Sdn Bhd. " Bukan sahaja untuk kempen raya, sebelum-sebelum ini, pelanggan MBH sentiasa memberikan sokongan tidak henti setiap kali MBH mengeluarkan promosi terbaharu.



Hah!!, nampak tak, ramai yang dah cuba buat rawatan di MBH. Jadi untuk pelanggan setia atau pelanggan yang datang buat rawatan di MBH, pihak MBH akan memberikan " Loyalty point ", diskaun, rawatan percuma, kad keahlian MBH kepada ahli-ahlinya bagi mengembirakan dan memberi kepuasan maksima kepada pelanggannya. Ada juga aktiviti menraik sepanjang keahlian. Bagus kan, bila ada ni semua, pelanggan rasa betul dihargai.


Bagi korang yang daftar sebagai ahli atau yang datang buat rawatan pakej raya ni, korang akan dapat set travel mini ni dan pelbagai voucher lagi. Wah, menarik kan. Nad pun nak jadi pelanggan setia MBH la..hehee..

MBH Medispa telah ditubuhkan selama 10 tahun dan mempunyai 17 cawangan, antaranya
- MBH Medispa Tebrau,
- MBH Medispa Penang,
- MBH Skin Expert Segamat,
- MBH Medispa Johor Bahru,
- MBH Medispa Batu Pahat,
- MBH Medispa Melaka,
- MBH Medispa Senawang,
- MBH Medispa Ampang,
- MBH Medispa Kota Damansara,
- MBH Medipspa Wangsa Maju,
- MBH Medipsa Cheras,
- MBH Medispa Bangi,
- MBH Medispa Shah Alam,
- MBH Medispa Kuantan,
- MBH Medispa Temerloh,
- MBH Medispa Ipoh
- MBH Medispa Sungai Petani


Hah, apa tunggu lagi, book appointment sekarang untuk buat rawatan di MBH Medispa, sementara harga promosi sempena raya ni oii!!, murah je serendah RM199. Raya ni nak wajah cantik, nak badan solid, nak rambut sihat apa tunggu lagi, pergila MBH medispa berdekatan ok. Nad pun nak buat ni..hehee..bagi meletup raya ni kau..hahaaha..

Untuk maklumat lanjut boleh layari
Website : www.mbhmedispa.com

MBH Medispa:
Facebook:  https://www.facebook.com/mbhmedispa1/
Instagram: https://www.instagram.com/mbh_medispa/

MBH Haircare:
Facebook: @MBH Haircare Malaysia 
Instagram: https://www.instagram.com/MBH.HAIRCARE_MALAYSIA/

MBH Body Theory:
Facebook:  MBH Body Theory
Instagram: https://www.instagram.com/MBHBODYTHEORYHQ/
hai assalammualaikum

Boat Noodle The Gardens Mall

Kemeriahan Sambutan Ulangtahun Ke 5 Boat Noodle 

Kemeriahan Sambutan Ulangtahun Ke 5 Boat Noodle - Pertama kali jejak ke Boat Noodle di The Gardens Mall untuk sama-sama memeriahkan sambutan ulangtahun ke 5 mereka. Perasaan seronok,  teruja tu ada sebab ni merupakan salah satu restoran makanan yang nad nak pergi dan nak cuba rasa makanannya. Selalu tengok kawan makan bermangkuk-mangkuk, bertingkat-tingkat, nampak menarik pulak. Apa yang nad tau, Boat Noodle ni merupakan Thai Street Food di mana makanan dihidangkan dalam mangkuk kecik dengan kuantiti yang sedikit. Sebab tu nad tengok orang makan bertingkat-tingkat mangkuk dia, lepas tu susun tinggi-tinggi dan ambil gambar. Bukti makan banyak..hahaha. Ni namanya makan selagi boleh...Kena la dengan slogan dia "Makan Stack, Repeat"..hehehe..

Pertama kali datang ke Boat Noodle dan Sambut Birthday Mereka ke 5

Nad pernah ajak mr mafia beberapa kali ke Boat Noodle, tapi, disebabkan mr mafia ni jenis kalau nama kedai pelik, makanan nampak pelik dia tak berapa suka. Tapi, bila dia dapat rasa pada hari tu,  dia boleh cakap " sedap makanan dekat sini "..Kannnn..tu la ajak dah lama taknak pergi. Lepas ni boleh repeat makan semula. .Hehehe..

Happy 5th Anniversary Boat Noodle Dan Pembukaan Cawangan Terbaru Di The Gardens Mall

Happy Birthday To You,
Happy Birthday To You,
Happy Birthday To Boat Noodle,
Happy Birthday To Youuuu..
Happy Birthday Boat Noodle Yang ke 5 Tahunnnn...

Kek dia, cantik betul

Tu dia, mangkuk Boat Noodle..

Meriah sambutan Ulangtahun Boat Noodle

Tak sangka dah 5 tahun Boat Noodle beroperasi dan ia telah menjadi restoran makanan kegemaran rakyat Malaysia. Bagi meraikan kejayaan ini, sambutan harijadi telah diraikan bersama-sama peminat setia dan influencer di salah satu cawangan terbaru mereka iaitu di Boat Noodle The Gardens Mall. Ni merupakan outlet yang yang paling latest, yang ke 48 weiii. .Perghh terbaiklaa..Nad yang rasa teruja sebab akhirnya dapat masuk ke restoran terbaru mereka dan merasai sendiri makanan di situ.

Tony Lim, CEO and Founder of Boat Noodle memotong kek

pertandingan siapa paling cepat makan

melantak la kau sampai 10 mangkuk..hehee

Gift untuk yang hadie. Mangkuk dengan nama sendiri dan gambr photobooth

Majlis pada haritu memang meriah sangat. Dengan host yang memang pandai berkata-kata, buat lawak. Dengan sorakan tetamu. Ada pula teka soalan berkenaan Boat Noodle. Soalan mudah je, nad tengok jela. Ramai sangat angkat tangan..hahaha..(padahal kau memang fikir lama nak tau jawapan dia). Ada lawan pertandingan makan, photobooth dan lucky draw. Memang happening sangat, riuh restoran tu.

Masa Untuk Makan!!!

Saat yang dinanti, untuk merasai sendiri makanan di sini. Ni yang nad tunggukan..ehhee. Mana taknya, pertama kali datang ke Boat Noodle. Nak tau juga makanan dia sedap ke tidak.

Makan time!!..yummy

Bila nampak mangkuk-mangkuk kecik ni, alahai, comelnya..Dalam hati cakap, macam ni punya portion, satu mangkuk mana cukup, ni mau 10 mangkuk ni..hahaa.

Pertama kali rasa mee masuk dalam mulut, ahhh, sedapnya. Sebab dia mee kan, semua orang suka makan mee. Makan sekali suap je..kah, ni tipu, dua, tiga kali suap jugala..hahhaa. Ada rasa pedas, ada rasa masam. Macam semua rasa adalah..hahaha. Haritu 4 mangkuk disediakan dengan berlainan mee setiap seorang, dan nad makan semua. Sampai yang kawan sebelah, taknak makan dia pass dekat nad. Masa tu pulak memang tenagh lapar, jadi kita dapat habiskan 6 mangkuk..hahhaa.

Orang cakap, datang Boat Noodle wajib order Sangkaya ni. Sedap giler, roti lembut.

Flamed grill Chicken, rasa ayam dia dimasak dengan sempurna. Disajikan dengan sos yang pmanis pedas tu..memang ngamla

 Crunchy Thai Popeye's Tempura, mula ingat sayur apa la ni..hahaa..rupanya spinach ke..Dicicah denagn sos dia.

Meatball, anak-anak suka

Dekat Boat Noodle, menu dia bukan mee sahaja, ada side dish lain juga seperti Crunchy Thai Popeye's Tempura, Flamed grill Chicken, Chicken/Beef meat Ball dan macam-macam lagi.

Iced tea

Air pula, pilihan nad ialah air Green tea dan Iced Tea.

Menu di Boat Noodle

Nak tau menu lain dekat Boat Noodle, tu nad tepek gamabr dia.

Menu Ayutthaya 2.0 Kembali!!!

Siapa yang biasa pergi Boat Noodle, mesti tau menu Ayutthaya ni. Katanya, menu Ayutthaya sebelum ni pernah dikeluarkan dari menu. Sempena ulangtahun Boat Noodle, menu Ayutthaya kembali semula dengan nama Ayutthaya 2.0 yang telah diolah dengan rasa yang lebih sedap dan lebih ummphhh!!..

Ayutthaya 2.0 lebih sedap

Hidangan Ayutthaya 2.0 ni dihidangkan dengan cendawan enoki goreng dan pilihan ayam cincang atau topping daging lembu. Setiap mangkuk Ayutthaya 2.0 dihiasi dengan bawang putih goreng dengan minyak, daun ketumbar cincang dan sedikit chili flakes, bagi rasa pedas.

Nad tak tau rasa Ayutthaya sebelum ni macam mana, tapi, apa yang nad rasa Ayutthaya 2.0 ni, rasanya sedap, kuah pekat dan rasa seperti ala-ala tomyam. Okla, boleh masuk tekak ni. Korang nak rasa, datangla ke Boat Noodle yang berdekatan..hehe..

Tebus Mangkuk Secara Percuma Dengan Noodle Master Card

Noodle Master Card

Berita gembira lagi, ya, ada lagi benda best sempena ulangtahun Boat Noodle. Diaorang tengah baik hati ni..hehee. Ni nak kongsi dengan korang, lagi-lagi yang suka makan Boat Noodle ni. Korang boleh tebus 5, 10 atau 20 mangkuk secara percuma dengan Noodle Master Card ( tengok gambar kad dia rupa macam mana. Boleh dapatkan di outlet Boat Noodle).

Stamps untuk tebus mangkuk percuma

Caranya, korang makan banyak-banyak sehingga 20 mangkuk untuk dapatkan 1 stamp. Esoknya, makan lagi 20 mangkuk untuk dapat stamp yang kedua dan seterusnya sehingga capai yang dikehendaki.

Ni jumlah stamps dan jumlah mangkuk percuma yang korang boleh dapatkan:
3 stamps: redeem 5 bowls of noodle
6 stamps: redeem 10 bowls of noodle
9 stamps: redeem 20 bowls of noodle

See bertingkat kau..hahaa

Nampak macam susah je kan, tapi senang je, korang baak jela kawan-kawan atau keluarga makan sini..Order banyak-banyak, next day atau tulat makan lagi untuk dapatkan stamps yang dikehendaki..hhee..ok kan..Tapi kene cepatla sebab valid sampai 30 April 2019 ni sahaja.

Untuk maklumat lanjut, boleh layari
Website : https://boatnoodle.com.my/
Facebook: https://www.facebook.com/myboatnoodle/
Instagram : https://www.instagram.com/myboatnoodle/
Cawangan Boat Noodle: https://boatnoodle.com.my/outlets.html

Thank You Inviting Us Boat Noodle. Semoga Terus Maju

Happy Birthday Boat Noodle

Meriah denagn makanan

Sedapya kek ni

Comel tak

Tony Lim, CEO and Founder of Boat Noodle

makan ramai-ramai memang best

Kami memng suka bergamabr..Kami makan tak banyak, tapi tak gemuk pun..hahaha

Photo group

Thank you Boat Noodle Inviting KBBA9..semoga boat Noodle terus maju dan sediakan amkanan yang sedap untuk kita..hehee

hai assalammualaikum



Banyaknya Produk Yang Ada di Malaysia Halal Ekspo ( MHE 2019 ) Di KL Convention Centre 

Pelbagai Produk Halal Di Malaysia Halal Ekspo ( MHE 2019 ) KL Convention Centre - Sebelum ni nad ada kongsi di Facebook dan instagram berkenaan Malaysia Halal Ekspo ( MHE 2019 ) yang diadakan pada 24 sehingga 26 January di Kuala Lumpur Convention Centre. Nad ada cakap dengan mr mafia berkenaan ekspo halal ni, dan dia pun setuju untuk pergi. Memandangkan hari Sabtu dia bekerja, jadi, nad pun cadang pergi hari Jumaat. Malaysia Halal Ekspo 2019 buka pada pukul 10 pagi sehingga 6 petang, jadi kitaorang gerak dari rumah pukul 10 pagi. Rumah dengan KL Convention Centre dekat je, tapi paham-paham jela dengan jemnya, tapi tu tak menghalang nak pergi tengok apa produk halal yang ada di MHE 2019 tu. Ekspo ni terbuka, so sesiapa boleh datang dari baby sampailah ke warga tua..hehe. Nad macam biasa, bawak keluarga kecil nad ke sini.




Sampai di KL Convention Centre, terus ke Exhibition hall dia. Sebelum masuk hall, perlu daftar dahulu. Ingat daftar macam biasa, ke kaunter ke apa, nad tengok ramai orang beratur, tanyala staff yang jaga ekspo tu, rupanya kene daftar secara online. Nampak macam susah je, tapi tak, senang je, isi detail kita yang tak sampai 5 minit, lepas tu akan keluar " barcode ". Dengan "barcode" tu la kita akan scan dekat mesin khas dia, untuk mendapatkan pelekat pass masuk ke dalam MHE 2019 tu. Nampak canggih kan..hehee..takyah tulis nama bagai..kihkih. Daftar siap-siap dari rumah pun boleh, di www.mhe.1reg.my ,sampai sini tinggal scan je..huhu..kemudian lekat dekat baju dan boleh masuk.



Banyak aktiviti yang dijalankan semasa ekspo ni berlangsung, antaranya;
- Pameran Halal
- Pocket Talk
- Business Matching
- Islamic innovation Challenge


Jom Tengok Produk Apa Yang Ada Di Malaysia Halal Ekspo ( MHE 2019 )!! Yang Penting Berkualiti dan Halal

Nad ingatkan, sikit jela produk yang ada dekat sini, sebab hanya satu hall je, rupanya banyak giler weii..bukan satu hall, tapi sampai lebih dari dua hall ok..hahaa. dari hujung sampaila ke hujung. Masuk sini, akan tau ni bahagian apa, tu bahagian apa, sebab ada signboard. dekat sini kemudahan semua ada, tandas, tong sampah, tempat rehat. Jom tengok produk apa yang ada di MHE 2019 ni, yang penting produk di sini berkualiti dan halal.








Masuk sini memang tak sedar, sebab akan kusyuk tengok setiap produk yang ada dekat sini. Masuk je terus nampak produk makanan dan minuman. Banyak nad tengok jenis makanan jenis pes dan rempah yang senang disediakan. Masuk dalam kuali je, campak bahan-bahan dan siap. Tak perlu letak perasa sebab makanan tu dah siap dengan rasa..hebat kan.




Booth produk artis pun ade.





Best bila datang ekspo ni, ialah kita dapat merasa dahulu sebelum nak membeli...hehee. Bestnya Fariza la, kalau sedap mesti dia nak lagi dan lagi, akhirnya kena la membeli..hehe. Siap sedia duit yang banyak ye bial datang sini, sebab bukan mak je yang akan suka, anak pun pasti suka makanan dekat sini. Ada je makanan seperti aiskrim, kek dan makanan ringan. Masa ni, nak membeli memang bagus, sebab diaorang ada buat diskaun dan harga semua produk menjadi murah daripada harga biasa.



Apa yang nad tengok, ada produk yang nad pernah nampak dan dengar, ada tu tak pernah nampak dan tak pernah dengar. Bagus bila ada ekspo macam ni, sebab kita baru tau, banyak rupanya produk halal yang ada di MHE 2019 ni. Nad boleh cakap, ada 320 booth pameran yang sertai Malaysia Halal Ekspo 2019 ni. dan nad boleh rasa, semua booth tu nad singgah dan tengok..hahaa.


Susunan untuk setiap booth memang teratur, dan walaupun orang ramai, takda sesak mana. Tapi biasalah, orang bukan datang tengok dan membeli semata, ada tu nak tau produk ni dari mana, macam mana cara membuatnya dan macam-macam lagi la. Masa ni la boleh buat bisness perniagaan sampingan yang mana kita rasa berpotensi untuk dijual. Untuk surirumah macam nad ni, memang ok sangat la kan..hehe. Hah, sebab tu wajibla ambil kad bisness diaorang, lagi bagus kalau korang  ada kad juga, boleh tukar-tukar kad bisness..gitu..







Malaysia Halal Ekspo ( MHE 2019 ), bukan sahaja mempamerkan makanan, malah ada lagi produk lain yang ada seperti
- Produk Halal Kosmetik
- Produk Halal Kesihatan dan Farmasi
- Produk Halal Logistik
- Produk Halal Bioteknologi
- Produk Halal Bahan Ramuan

Macam-macam jenis kosmetik ada tau. Haishh, tak bawak duit banyak tadi. Tapi nad beli juga produk shower gel Cosmoderm. Sabun mandi dah habis, jadi kenala beli.

Kalau korang nak tau, sebenarnya Malaysia Halal Ekspo ( MHE 2019 ) ni diadakan bagi mempromosikan barangan produk dan perkhidmatan halal diterima di negara luar terutama Jepun. Satu projek usahasama Kementerian Pembangunan Usahawan (MED) dengan agensi SME Corp. Malaysia menganjurkan MHE 2019 dengan tema " Malaysia 2 Japan For Olympic 2020 " adalah  salah satu usaha memastikan industri halal Malaysia dapat menerokai pasaran Jepun menjelang Sukan Olimpik Tokyo 2020 dan Sukan Paralimpik Tokyo 2020. Bagus apa yang diusahakn oleh MED ni, sebab memberi peluang peniaga tempatan untuk mengetengahkan produk mereka ke pasaran antarabangsa. Pengunjung yang datang ke sini pun nad tengok bukan sahaja orang melayu, malah orang luar negara pun ada.

Nad nampak pun, kebanyakan produk dekat sini, produk yang mudah dibawa travel juga. Makanan dan minuman yang mudah disediakan, kosmetik , semuala..


Esok last Malaysia Halal Ekspo ni tau, korang pergila. Tak rugi kalau pergi, berbaloi sangat. Nak tau lebih lanjut, korang boleh ke
website: http://www.halal-expo.my/
Venue: Kuala Lumpur Convention Center
Time: 10 am - 6 pm
Date: 24-26 January 2019