Articles by "Event"
Showing posts with label Event. Show all posts
hai assalammualaikum


Keseronokan Menanti Di Puteri Harbour  Hujung Minggu Ni - Bila musim cuti sekolah mesti anak-anak tanya, " Ibu, ayah, cuti skeolah ni, kita nak bercuti dengan mana"..Mesti ibu dengan ayah jenuh nak fikir, dekat mana nak bawak bercuti kan. hehe..Takpe, apa kata hujung minggu ni korang pergi ke Puteri Harbour. Sebab ada aktiviti best yang akan diadakan di sana nanti. Nad rasa nak pergi juga, nak bawak Fariza ke sana. Fariza mesti suka tempat-tempat comel ni. Anak-anak mesti seronok dapat jumpa kartun animasi dia, dapat tengok Hello Kitty dan Thomas. Eh, mommy pun teruja ok bila dapat tau, hujung minggu ni Astro ada buat Fun Escapade ni.

Puteri Harbour, tempat salah satu yang nad nak pergi sangat dan nak bawak anak-anak ke sini. Bila dapat tau Astro buat Fun Escapade menampilkan konsert dan sesi bertemu peminat dengan watak-watak popular seperti Didi & Friends, Omar & Hana, Cam & Leon dan banyak lagi, mesti anak-anak seronok. Terdapat juga pelbagai akiviti menarik untuk disertai anak-anak dan ibu bapa. Fun Escapade ni akan diadakan pada Sabtu dan Ahad, 15 dan 16 Disember 2018 ini di SANRIO HELLO KITTY TOWN dan THOMAS TOWN!


Harga tiket 

Pakej istimewa Family Fun Weekend (Pakej Keluarga Play4Fun) : RM418
4 Tiket untuk Dua-Park Pass
- SATU (1) x RM10 Baucer Makanan & Minuman
- SATU (1) x RM10 Runcit Voucher
- SATU (1) x RM38 5R Photo Print Voucher
- DUA (2) x Complimentary Fun Escapade Passport (setelah menyelesaikan cabaran, anda akan menerima DUA (2) x Astro Fun Escapade Limited Edition Merchandize)
EMPAT (4) x Persiaran VIP Pass @ Fun Escapade Mini percuma

Pakej Berkembar Fun2Play : RM269
2 Tiket untuk Dua-Park Pass
- SATU (1) x RM10 Baucer Makanan & Minuman
- SATU (1) x RM10 Runcit Voucher
- SATU (1) x RM38 5R Photo Print Voucher
- SATU (1) x Passport Escapade Fun Complimentary (setelah menyelesaikan cabaran, anda akan menerima SATU (1) x Astro Fun Escapade Limited Edition Merchandize)
DUA (2) x Persiaran Mini VIP Pass @ Fun Escapade percuma

* Kanak-kanak di bawah usia 3 tahun ATAU di bawah 90cm tinggi dibenarkan kemasukan taman percuma

Tiket hanya boleh didapatkan melalui http://www.kidxy.com/puteriharbour

Harga tiket memang murah kan. Dahla murah boleh pulak akan tengok persembahan muzikal menarik yang menampilkan watak-watak terkenal seperti Omar & Hana, XTY Tong Tong, Cam & Leon serta Didi & Friends. Selain itu, mereka juga akan menerima Pasport Escapade untuk mengambil bahagian dalam 15 aktiviti baharu di SANRIO HELLO KITTY TOWN dan THOMAS TOWN.

Lebih menarik, seisi keluarga akan turut menerima barangan edisi terhad Fun Escapade dan baucar untuk membeli-belah, baucar makanan dan minuman serta baucar cetakan foto. Tu diaa..banyak sangat ni yang dapat..Ni bukan anak-anak je enjoy, mak ayah pun enjoy..hehe.

Event: Family Fun Weekend (Fun Escapade-Johor Special Appearance)
Tarikh: 15 & 16 Disember 2018
Masa: 10 pagi - 10 malam
Tempat: SANRIO HELLO KITTY TOWN & THOMAS TOWN, Persiaran Puteri Selatan, Puteri Harbour, 79000 Iskandar Puteri, Johor Darul Ta'zim, Malaysia

Untuk 2 Hari sahaja! Dapatkan Astro Fun Escapade Limited Edition Merchandize serta Konsert Mini oleh Didi & Friends, Omar & Hana, Tong Tong dan banyak lagi ...Layari http://www.kidxy.com/puteriharbour or call 1 300 88 FAMILY (326459)"
hai assalammualaikum


Tawaran Hebat Pakej Perkahwinan Di Pameran Pengantin MEFA 2018 - Nak kawin memang best, serius best, sebab masa tu la kau jadi raja sehari..haha. Tapi, tapi, nak merealisasikan apa kau nak seperti raja sehari tu bukan mudah ye. Kena fikir dari A sampai Z. Lagi susah kalau takda sesiapa bantu. Menangis kau, rupanya banyak benda nak kena buat..sobsob. Teringat masa nad kawin, masa tu tak tau nak tempah baju dekat mana, doorgift lagi. Tapi nasib baik nampak post dekat facebook pasal MEFA ni. Terus ajak tunang kita waktu tu yang sekrang dah jadi suami, ke MEFA tu..hehee. Senang, banyak pilihan dekat situ, kau pilih dan tengok harga je mana kau rasa mampu. Kalau korang nak tau baju pengantin dengan doorgift nad dapatkan dekat Pameran Pengantin MEFA ni.

Kalau korang yang nak melangsungkan perkahwinan tidak lama lagi dan masih lagi belum buat persiapan majlis atau pun masih lagi tercari-cari pakej perkahwinan yang sesuai untuk majlis korang datanglah ke Pameran Pengantin MEFA yang akan diadakan di Shah Alam Convention Centre (SACC) pada bulan December 2018 ini . Pameran Pengantin MEFA ni memang akan setiap tahun. Memang macam-macam jenis tawaran pakej perkahwinan yang ada. Dekat sini korang boleh cari semua pakej perkahwinan lengkap untuk majlis perkahwinan korang.


Pameran Pengantin MEFA 2018 Kembali

Kali ini, Pameran oleh Malaysia Wedding Festival (MEFA) akan diadakan di Shah Alam Convention Centre (SACC) akan menawarkan pelbagai promosi, pelbagai pakej perkahwinan lengkap, pelbagai jenis vendor perkahwinan khas untuk bakal pengantin. Sesiapa yang tengah rancang nak buat majlis perkahwinan, tengah mencari produk seperti, Katering, Pelamin, Busana Pengantin, Pakej Lengkap Pekahwinan, Dewan Perkahwinan, Kad Kahwin, Fotografi, Videografi, Door gift, Hantaran dan macam-macam lagi, Pameran Pengantin MEFA adalah pilihan paling tepat. Jangan lepaskan peluang tau! Pameran Pengantin MEFA akan berlangsung pada bermula pada 7 Disember 2018 (Jumaat) sehingga 9 Disember 2018 (Ahad) di SACC, Shah Alam.


Menarik Di Pameran Pengantin MEFA

Teringat masa nad datang sini, memang macam-macam ada, pening juga nak pilih mana. Tapi kita pilih ikut bajet kita. Apa yang Menarik jika anda membuat tempahan di pameran? Dengan promosi selama 3 hari sahaja daripada vendor perkahwinan yang berpengalaman dan berkualiti. Vendor-vendor perkahwinan ini menawarkan pakej-pakej yang memberi kelebihan kepada bakal-bakal pengantin seperti diskaun sehingga 50%, percuma kambing golek, percuma penghantaran dan paling BEST! Percuma pakej bulan madu. WOW! Memang rugi kalau tak cuba rebut peluang ini. Tengok, macam-macam diaorag bagi hadiah semata nak bagi kepuasan kepada bakal pengantin.





Korang datang sini bukan sahaja dapat tengok pakej perkahwinan yang korang nak, tapi ada cabutan
bertuah sebab penganjur akan memberikan cabutan bertuah seperti baucer, barangan gajet, pakej bulan madu, wang tunai, Tshirt limited edition dan banyak lagi untuk bakal pengantin. Meriah weii, siap ada cabutan bertuah, mana tau luck korang kan.


Bagi yang 1,000 orang terawal datang, penganjur akan menyediakan hadiah istimewa nanti. Rugi kalau tak datang awal dan buat tempahan awal, silap-silap nanti, habis semua orang rebut. Bagitau je pasangan, set datang awal pagi, banyak hadiah menanti.




Selain itu, MEFA juga ada buat secara LIVE untuk pertunjukan fesyen dan makeup di pentas selama 3 hari. LIVE Makeup daripada MUA ternama di Malaysia akan dilakukan di pentas MEFA pada hari Jumaat dan Sabtu, manakala pertunjuk fesyen pada hari terakhir iaitu Ahad.

Jangan ketinggalan tau! Ini tawaran yang bukan main-main untuk bakal-bakal pengantin. Bagi
memudahkan semua yang datang, boleh layari laman social penganjur yang sentiasa up to date
perkembangan pameran.



P/S: Sebarang pertanyaan atau ingin menempah booth jualan boleh hubungi: Encik Azahari (012-
3871775). Jangan lupa share hal ini dengan keluarga atau rakan-rakan you all yer.


hai assalammualaikum


Aplikasi Cannis Bakal Disenaraikan Dalam Nasdaq Menjelang 2021 - Korang pernah dengar berkenaan Cannis App? Nad ada terbaca pasal cannis ni dekat blog kawan. Tengok macam menarik Cannis App ni, sebab ia mengabungkan 7 dalam 1 fungsi dalam satu apps. Bagus kan, sebabnya kita ni memang suka guna apps-apps ni macam shopping, chat dan macam-macam lagi. Penuh pulak telefon bila banyak apps ni. Bila dapat tau pasal Cannis app 7 dalam 1 ni, lagi kita nak tau lebih lanjut kan. Nad dah install app tu dekat google store, sekarang tengah tengok-tengok macam mana dia berfungsi. Nad dapat tau, aplikasi Cannis bakal disenaraikan dalam Nasdaq menjelang 2021..Woww!!..

"Bintang Terhebat yang Akan Bersinar di Nasdaq ~ Cannis"

Aplikasi mudah alih Cannis telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Cannis bakal menjadi bintang terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat.


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.


Ketua Pegawai Eksekutif Dato 'Ching Eu Boon juga menyatakan semasa persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" bersama 3000 peserta Cannis bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan  preventif dan industri kecantikan.

"Kami sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O."

Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.


Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun.

Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.


Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O

App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.


Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utama  melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis

Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (凯 优 影视 控股 有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (名 资 股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.


Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, Persembahan mereka sangat luar biasa.

Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan pelbagai aplikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang,  diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App.

Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.

Korang pun boleh install aplikasi Cannis ni, dan tengok macam mana fungsi dia ok.
hai assalammualaikum

Mark, Makeup Terbaru Avon - Siapa yang tak kenal Avon. Nama yang dikenali sejak nad zaman sekolah lagi. Siap ada kawan yang jadi agen Avon ni lagi. Bawak katalog ke sekolah suruh kitaorang beli..hehehe. Barang-barang Avon memang best semuanya. Avon ialah syarikat kecantikan jualan terkemuka yang menjual produk penjagaan kulit, kosmetik warna, wangian dan penjagaan diri.



Baru-baru ni, Avon ada melancarkan mekap terbaru mereka di Concourse The Curve iaitu Mark. Nad pun tak lepaskan peluang untuk melihat sendiri mekap Mark ni. Perempuan dengan mekap memang tak boleh dipisahkan..hehehe. Mesti nak cuba mekap baru. Perempuan kan suka pakai macam-macam jenis mekap, yang penting sesuai dengan kulit muka kita.


" Mark, melambangkan trend kecantikan golongan milenial yang ekspresif dan ini menepati aspirasi syarikat untuk menjadi jenama kecantikan paling diingati belia, terutamanya penggemar mekap " kata Onur Erdinc, Pengurus Besar Avon Malaysia.




Rangkaian kosmetik Mark menawarkan 18 konsep baru, warna bibir berkemasan " matte " , gincu berpigmen tinggi yang berkrim, gincu pengubah warna, 4 jenis eyeliner dan eyebrow, tiga jenis maskara, bedak contour dan highlight, pemwrah pipi, foundation, compact powder, eyeshadow pallete yang boleh dipakai kering dan lembap, primer dan semburan mekap ( facemist ). Memang semua ada la mekap Mark ni.




Nad ada cuba masa Mark dilancarkan, dan sememangnya mekap dia memang menetapi citarasa nad. Warna cantik, best la tengok semuanya.


Masa pelancaran haritu, telah dijemput jurusolek profesional Avon iaitu Steven Sunny. Tengok dia pakaikan mekap Mark dekat model memang cantik. Tertarik dengan gincu yang boleh dipakai dua warna bagi memberi warna yang menyerlah.

Lagi satu nak tertarik dengan eyeliner dia. Dahla tajam..memang senang nak dibentuk.




" Identiti Mark, sememangnya menetapi perspektif profesional dan peribadi saya tentang mekap dan seni. Saya amat teruja untuk mencipta dan berkongsi karya teragung Mark bersama semua " ujar Steven.



Rangkaian mekap Mark, jenama mekap yang memberi kuasa si pemakai untuk mencipta solekan tersendiri #makeyourmark. Diinspirasikan dari seni dengan produk inovatif dan formula tahan lama. Telah dilancarkan pada 1 September. Korang boleh dapatkan mekap Mark di di Butik Avon seluruh negara, wakil Avon dan laman web Avon di shop.avon.my atau talian bebas tol di 1 800 22 AVON ( 2866 ).



hai assalammualaikum

Rumah Ronald McDonald's Bakal Dibina di HUSM Kelantan - Korang mesti tertanya-tanya, apa tu Rumah Ronald McDonald's kan?? Mana yang pernah dengar, ok la, mana yang belum pernah dengar, macam nad sendiri, ni nad bagitau. Nad sendiri baru tau berkenaan Ronalds McDonald's House Charities semasa menghadiri majlis Kejohanan Golf Amal RMHC di Tropicana Golf & Resort Petaling Jaya. Rumah ini bukan rumah untuk orang bercuti macam homestay ke ape ye, tapi rumah ni sebenarnya, khas untuk waris pesakit yang mana anak mereka mendapatkan rawatan di hospital berkenaan.


Bayangkan, keluarga tu duduk jauh, nak menginap dekat mana bila anak sakit?  Hotel?, mesti memakan kos yang banyak kan. Nak ulang alik dari rumah, perjalanan jauh, rasa tak berbaloi kan. Ada anak yang perlu mendapatkan rawatan lebih dari 3 bulan, sanggup ahli keluarga duduk dan baring di koridor, demi untuk menemani anak mereka yang sakit tu sebab tiada tempat tinggal. Sebab tu terbinanya Rumah Ronalds McDonald's ni bagi memberi kemudahan tempat tinggal sementara untuk keluarga pesakit kanak-kanak tersebut ketika mereka mendapatkan rawatan. Waris pesakit boleh duduk di Rumah Ronald McDonald's ni bagi meringankan beban dan dekat dengan pesakit selama mana mereka menjalani rawatan perubatan di hospital. Kena sangat dengan sloga mereka " Keeping Families Close "

Latarbelakang RMHC Malaysia 

Rumah Ronald McDonald's ni dah lama wujud sejak 1999 lagi. RMHC pertama telah dibina di dalam kawasan Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) sebagai sebuah organisasi bukan berasaskan keuntungan dengan misi untuk mewujudkan, mendapatkan dan menyokong program yang dapat meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan kanak-kanak yang kurang bernasib baik di Malaysia. Sejak 28 tahun lalu, RMHC Malaysia telah memberi impak positif dalam kehidupan lebih 20,000 kanak-kanak melibatkan Kesihatan, Pendidikan dan Kebajikan dengan dana berjumlah lebih RM 20 juta.


Inisiatif-inisiatif RMHC lain yang akan dilaksanakan pada tahun ini termasuklah program Kembali-ke-Sekolah melibatkan kira-kira 20,000 pelajar dari keluarga berpendapatan rendah dengan pemberian kelengkapan sekolah yang baharu untuk sesi persekolahan 2019; program ‘Gift of Smile’ yang menaja kanak-kanak untuk melalui pembedahan sumbing bibir; dan pembinaan lebih banyak Bilik Sensori Ronald McDonald untuk kanak-kanak istimewa.


Nad tengok rumah ni memang sangat cantik dan banyak kemudahan. Hanya dengan RM5 sehari sahaja, keluarga dah boleh menginap di Rumah Ronald Mcdonalds. Murah kan!!

Semasa majlis tersebut, ada perkongsian sedikit daripada keluarga pesakit dan pesakit sendiri semasa menginap di Rumah Ronald McDonald's ni. Memang sedih nad dengar. Sebab mereka bukan dari keluarga yang senang dan duduk jauh. Nak ulang alik memang  penat ditambah dengan anak-anak yang masih kecil. Ada yang terpaksa tidur dalam kereta semata nak temankan anak semasa buat rawatan. Selepas diperkenalkan RMHC ni, mereka memang lega, dan rasa selesa duduk di situ.


Puan Mimi Faizah Lee Abdullah adalah salah seorang keluarga pesakit pediatrik yang telah mendapat manfaat dari Rumah Ronald McDonald's pertama di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia sejak tahun 2005. Menurut beliau, kemudahan Rumah Ronald McDonald's yang disediakan ini merupakan sesuatu yang amat bermakna semasa anak dan cucu beliau manjalani rawatan kanser di hospital.

“Proses rawatan yang dilalui adalah kadang kala sakit dan menakutkan bagi kanak-kanak kecil, dan berada di samping mereka ketika proses rawatan boleh membantu memberi ketenangan kepada mereka. Selain itu, keluarga yang tinggal di Rumah Ronald McDonald dapat memberi sokongan moral kepada satu sama lain untuk menghadapi tekanan emosi yang dilalui,” kata Mimi Faizah.


Pesakit bernama Amin pula, berkongsi, duduk di rumah RMHC memang sangat seronok sehingga lupa tentang penyakitnya. Dia pun nampak ibu dia sangat gembira di situ sebab ramai kawan. Nampak kan, RMHC memang membantu mereka memberi keselesaan dan memudahkan keluarga pesakit.

Rumah Ronald McDonald's Kedua Akan Dibina di HUSM Kelantan

Rumah Ronald McDonald's kedua yang akan dibina di Hospital USM di Kelantan pula dijadualkan siap dan bersedia menerima kunjungan keluarga mulai suku pertama 2019 .Pelbagai kemudahan yang disediakan untuk keluarga pesakit yang tinggal disini. Selain bilik keluarga rumah Ronald McDonald's bakal menyediakan kemudahan seperti ruang makan, ruang tv, dan ruang istirehat, dapur, bilik mesin basuh, dan juga taman permainan. Ronald McDonald's turut menyediakan Bilik Sensori bagi membantu perkembangan kanak-kanak istimewa dengan bantuan peralatan deria khas.


Profesor Dato’ Dr Ahmad Sukari Halim, Pengarah Hospital USM & Pengarah Kampus Kesihatan USM berkata, Rumah Ronald McDonald's yang baharu ini semestinya memberi manfaat yang besar memandangkan kebanyakan keluarga yang mendapatkan rawatan untuk anak-anak mereka di Hospital USM merupakan golongan berpendapatan rendah.

“Sebaik-baiknya kita mahu keluarga ini sentiasa berada dekat antara satu sama lain memandangkan proses rawatan kadangkala melibatkan jangka masa yang panjang dan boleh memberi tekanan kepada keluarga dan pesakit sendiri. Sesetengah keluarga juga terpaksa menempuh perjalanan yang jauh dimana adakalanya melibatkan lebih dua jam perjalanan. Dengan Rumah Ronald McDonald's di Hospital USM, Kelantan yang bakal siap tidak lama lagi, keluarga boleh memberi tumpuan sepenuhnya terhadap proses rawatan dan pemulihan anak mereka di hospital,” kata beliau


Kejohanan Golf Amal RMHC raih RM440,000 untuk pembinaan Rumah Ronald McDonald di Hospital Universiti Sains Malaysia 

Kejohanan Golf Amal Persatuan Kebajikan Ronald McDonald (RMHC) telah berjaya meraih RM440,000 untuk pembinaan Rumah Ronald McDonald baharu di Hospital Universiti Sains Malaysia (Hospital USM) di Kubang, Kerian, Kelantan. Naib presiden RMHC Malaysia Victor Sim berkata jumlah dana yang berjaya diraih ini menunjukkan komitmen tidak berbelah bahagi rakan-rakan perniagaan McDonald’s kearah menyokong aktiviti-aktiviti amal dan memainkan peranan masing-masing kearah kesejahteraan masyarakat.

“Kami sangat menghargai sumbangan yang telah diberikan oleh rakan-rakan perniagaan McDonald’s. Memastikan keluarga dan anak-anak mendapat  peluang yang lebih baik dalam kehidupan merupakan matlamat kami di RMHC. Setiap sen yang disumbang kepada RMHC mampu memberi perubahan yang cukup besar dengan memastikan keluarga dapat sentiasa bersama,” kata Sim.


Jom Sama-Sama Membantu

Bagus kan inisiatif yang dilakukan oleh McDonald's ni. Korang pun boleh turut sama-sama membantu dengan memberi sumbangan menerusi tabung-tabung derma yang terdapat di restoran-restoran McDonald’s seluruh negara. Nad tau, ramai yang suka lepak atau makan makanan Mcdonalds ni, nad sendiri suka. Jadi baki duit yang kita beli makanan tu, tak salah masukkan dalam tabung tu kan. Tabung warna merah tu. Selain itu, sumbangan juga boleh dibuat menerusi pindahan bank atau online menerusi PayPal.


Maklumat lanjut berhubung perkara ini boleh didapati di sila https://rmhc-malaysia.my/get-involved/make-a-donation/.

Maklumat lanjut mengenai RMHC dan Rumah Ronald McDonald, sila layari https://rmhc-malaysia.my/.



hai assalammualaikum

Prego  Buddies,  Pasta  Kering  Berbentuk  Menarik Yang  Pertama  Untuk  Kanak- Kanak  Oleh  PREGO  

Prego Buddies Untuk Anak-anak - Fariza suka sangat makan makanan western macam pasta tu. Kalau makan dekat luar, mesti order pasta untuk dia. Sebelum ni pasta rupa dia biasa je, yela orang dewasa sekali makan. arna pun suram je. Tapi sekarang, ada pasta yang berbentuk menarik untuk anak-anak. Prego Buddies, Pasta kering untuk anak-anak berbentuk angkasawan dan sukan. Buddies dikeluarkan oleh Prego yang merupakan pakar  hidangan  pasta. Makin sukala Fariza makanan kegemaran dia ada bentuk menarik sekarang.



Haritu nad ada pergi ke pelancaran Prego Buddies di Sunway Pyramid. Meriah sangat event ni. Ramai parents datang, sebab nak dapatkan Prego Buddies ni.  Kalau korang nak tau, Prego  Buddies  diperbuat  daripada  serbuk  bayam  dan  tomato  asli. Jadi kalau anak jenis tak makan sayur tu, bolehla bagi makan Prego Buddies ni..hehee. Mesti diaorang suka. Dengan macam-macam bentuk ada, mesti mereka hidangan dengan penuh berkhasiat dan menyeronokkan.

Turut  hadir  pada  majlis  pelancaran  yang  diadakan  di  Sunway  Pyramid  itu  ialah  selebriti  serta  pelakon  wanita  terkenal,  Scha  Alyahya  dan  anaknya  Lara  Alana;  pengacara  radio  dan  TV,  Gan  Mei  Yan  dan  anaknya  Jo;  tukang  masak  cilik,  Danish  Harraz;  maskot  Prego  Buddies,  Buddies  dan  watak  siri  animasi  popular  Malaysia,  BoBoiBoy.    



Pada  majlis  itu,  Danish  Harraz  yang  baru  berusia  sebelas tahun  turut  mempamerkan  bakatnya  dalam  bidang  masakan  dengan  menyediakan  salah  satu  daripada  dua  resipi  ciptaannya  yang  menggunakan  Prego  Buddies  dan  sos  pasta  Prego. Apa  yang  pasti,  hidangan  Buddies  Ayam  Keju  hasil  air  tangannya  itu  telah  mendapat  sambutan  hangat  dari  kalangan  para  selebriti  serta  media  yang  dijemput  ke  majlis  berkenaan. 


 Para  penggemar  pasta  boleh  mendapatkan  resipi  istimewa  hasil  ciptaan  Danish  iaitu  Buddies  Ayam  Keju  dan  Cucur  Ayam  Buddies  di  www.pregobuddies.com.  Para  ibu  dan  anak-anak  boleh  mendapatkan  inspirasi  untuk  mencipta  resipi  mereka  sendiri  di  laman  sesawang  berkenaan  sementara anak-anak  menerokai  aktiviti  menyeronokkan  bersama-sama  dengan  Buddies.    





Nad sebelum-sebelum ni pun buat pasta guna Prego. Lagi-lagi sos pasta dia. Sedap dan mudah disediakan. Prego  kini  teruja  untuk  mengembangkan  lagi  rangkaian  pasta  kering  keluarannya    dengan  memperkenalkan  Prego  Buddies,  khas  untuk  si  cilik  yang  menggemari  pasta. Haritu juga nad join masak-masak dekat situ. Masak Prego Buddies bersama anak..hehe. Seronok je rasanya. Semua bahan dah ada, tinggal pilih dan masak je. Hasilnya tengok jela dalam gambar tu. Masak dalam masa 10 minit je, dah siap..hehee..memang cepat. 

Dengan  adanya  Prego  Buddies,  para  ibu  hanya  memerlukan  10  minit  sahaja  untuk  menyediakan  beraneka  jenis  hidangan  pasta  dengan  penuh  kasih  sayang  dan  boleh  disediakan  pada  bila-bila  masa  sahaja  dengan  menggunakan  sos  pasta  Prego  atau  menambah  beberapa  ramuan  tambahan,  memastikan  si  cilik  sentiasa  gembira. 




Haritu, Fariza mintak masak Prego Buddies ni. Nad cuma rebus je Buddies ni sebab sos pasta takda. Dia suka je..makan juga. Lepastu bubuh sup daging sikit. Lagi dia suka sampai tak bagi nad rasa..hehe..

Prego  Buddies  didatangkan  dalam  dua  varian  berbeza  iaitu  pasta  bertemakan  bentuk  sukan  dan  angkasa,  sesuai  untuk  kanak-kanak  berusia  tiga  tahun  ke  atas.  Ia  diperbuat  daripada  serbuk  bayam  dan  tomato  asli  serta  boleh  didapati  dalam  pek  200g,  pada  harga  runcit  yang  dicadangkan  RM  2.35.  Pengenalan  pasta  untuk  kanak-kanak  itu  ke  dalam  rangkaian  produk  sos  pasta  dan  pasta  kering  Prego  bakal  memenuhi  kehendak  serta  citarasa  pengguna  yang  lebih  luas.  Semua  produk  tersebut  boleh  didapati  dengan  mudah  di  seluruh  negara.  Dapatkan  beraneka  resepi  yang  mudah  serta  enak  untuk  disediakan  di  www.pregobuddies.com.