Articles by "Event"
Showing posts with label Event. Show all posts
hai assalammualaikum

McDonald's Cipta Malaysia Book Of Records Bagi " Drive-Thru Challenge " Dalam tempoh 24 Jam -  Baru-baru ni, McDonald's ada membuat " Cabaran Hujung Minggu Pandu-lalu McDonald's ( McDonald’s Drive-Thru Weekend Challenge) yang diadakan pada 26 hingga 28 April. Catatan jumlah kereta sepanjang tiga hari itu sejumlah 473,860 kenderaan mendapatkan hidangan mereka melalui Drive-Thru McDonald's di seluruh negara.


McDonald's Cipta Malaysia Book Of Records Bagi " Drive-Thru Challenge

Dan pada hari kedua cabaran tersebut, iaitu pada 27 April , McDonald's telah mencipta rekod baharu, dengan jumlah kenderaan paling banyak menggunakan perkhidmatan Pandu-Lalu dalam tempoh 24 jam, sebanyak 164,235 kenderaan, menjadikan McDonald's Malaysia diiktiraf  secara rasmi sebagai pemegang Malaysia Book of Records bagi “Penyertaan Paling Tinggi untuk Cabaran Pandu-Lalu dalam Tempoh 24 Jam”. Dan jumlah ini telah diumumkan pada Hari Isnin 29 April, di majlis Drive-Thru Leadership for Customer Convenience di cawangan McDonald’s Kota Damansara. Tahniah McDonald's. Nad sendiri menjadi saksi pengumuman itu diucapkan.



‘McDonald’s Drive-Thru Weekend Challenge ’ melambangkan kemampuan McDonald’s untuk menguruskan segmen perniagaan yang semakin berkembang ini. Dalam usaha berterusan untuk mengembangkan perniagaan McDonald's di seluruh negara, segmen perniagaan Drive-Thru McDonald’s merupakan komponen penting dalam strategi perniagaannya. Mereka sentiasa komited untuk mengekalkan kepimpinan pasaran mereka dan pada masa sama meningkatkan lagi kecekapan operasi.

“Segmen perniagaan Drive-Thru telah menyumbang pertumbuhan yang cukup signifikan sejak restoran Drive-Thru pertama dibuka di McDonald’s Titiwangsa pada tahun 1988. Sejak daripada itu, segmen Drive-Thru telah menjadi kunci utama terhadap kejayaan syarikat, dimana jualan menerusi tingkap Drive-Thru menyumbang hampir 50 peratus jumlah jualan keseluruhan bagi semua 167 restoran Drive-Thru McDonald’s. Selain itu, kami juga melihat purata pertumbuhan sebanyak 10 peratus tahun ke tahun untuk jualan Drive-Thru bagi suku pertama tahun 2019,” kata Azmir Jaafar, Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald’s Malaysia.

Tambah Azmir Jaafar, syarikat mensasarkan untuk membuka 20 restoran Drive-Thru McDonald’s tahun ini. Ini akan memberi nilai tambah kepada 167 restoran Pandu-Lalu yang sedia ada hari ini.


Drive-Thru McDonald's Memudahkan Mereka Yang Sibuk Dengan Rutin Harian.

Nampaknya, ramai rakyat Malaysia menggunakan Drive-Thru ni untuk memudahkan mereka mendapatkan makanan ketika lapar atau sibuk. Bila perut lapar, malas nak makan dekat kedai, nak parking lagi, lambat pergi kerja, ramai anak tak boleh nak handle dalam restoran, benda senang untuk nad cari makanan ialah Drive-Thru McDonald's je..hehee. Perkhidmatan yang hanya memesan dan ambil makanan tanpa perlu keluar daripada kereta. Dah dapat makanan, terus jalan je pulang ke rumah atau memang dah lapar, boleh makan dalam kereta.

Nad pun kadang-kadang, pergi Drive-Thru McDonalds je kalau teringin nak makan McD. Kadang malas nak masuk dalam restoran, nak cari parking lagi, nak beratur order makanan lagi..huhu..Kalau ikutkan nad lagi senang order Drive-Thru je.


Memang mudah dan pantas bila guna drive-thru ni, lagi-lagi buat mereka yang sibuk dengan rutin harian. Faktor utama yang mendorong pelanggan menggunakan perkhidmatan drive-thru ni bukan sahaja mudah malah efisien dan menjimatkan masa. Lagipun McDonald's ni ada di mana-mana lokasi dan mudah didapati.

Pihak McDonalds akan melaksanakan lebih banyak inisiatif lagi untuk pelanggan pada masa hadapan dan mereka yakin, mereka mampu memenuhi keperluan makanan yang lazat untuk dihidangkan kepada pelanggan dengan pelbagai citarasa tanpa mengira masa apabila mereka pergi ke McDonald's.

Menjelang tahun 2021, McDonald’s Malaysia mensasarkan 70 peratus restoran McDonald’s di seluruh negara untuk menjadi restoran Drive-Thru.


Sekali lagi, tahniah kepada McDonald's Malaysia kerana telah mencipta nama di Malaysia Book Of Records. Semoga terus maju.

Untuk maklumat lanjut, boleh layari www.mcdonalds.com.my
hai assalammualaikum

Nak Ubah Hidup 2019 - Setiap tahun mesti kita akan berazam, nak jadi lebih baik dari tahun sebelum ni. Nak ubah hidup, nak capai lebih banyak kejayaan, kegembiraan dari kesedihan. Kalau boleh, taknak lagi ada masalah kewangan, taknak tertekan dengan pelbagai masalah. Semua orang boleh berjaya, semua orang boleh berubah, yain pada diri sendiri yang kita boleh buat.


Mungkin ada sesetengah memerlukan motivasi dari orang tertentu. Mungkin anda tertanya-tanya
- Bagaimana anda boleh ubah hidup anda menjadi jauh lebih baik dengan perniagaan anda yang berjaya?
- Bagaimana anda boleh kuasai potensi diri anda dan jadikannya kekuatan untuk anda capai lebih banyak kejayaan?
- Bagaimana anda boleh capai impian yang anda impikan dalam hidup?

Dan banyak lagi persoalan dalam diri kan..Kalau nak tau jawapannya, korang boleh datang  ke program KUASAI POTENSI DIRI, KEWANGAN DAN BISNES secara Live Event pada 30 Ogos hingga 1 September 2019 di Setia City Convention Center (SCCC). Setelah 11 tahun ditubuhkan, lebih 700,000 peserta telah hadir ke program yang dianjurkan oleh RichWorks.


Ramai antara mereka yang hadir, telah berjaya merubah diri mereka dari hidup biasa-biasa menjadi luar biasa dengan berniaga. Apa yang lebih menarik, ramai dari mereka asalnya hadir dengan keadaan kusut, penuh bermasalah, dengan tekanan kewangan dan beban hutang keliling pinggang.

Berniaga ni bukan sekadar ada barang, kemudian jual ilmu perniagaan yang betul, takda ilmu sebab tu la bisnes susah nak berkembang. Berniaga kena tau cara promote, tau cara berinteraksi dengan orang..semua tu cabaran berniaga. Semua ini boleh mempengaruhi tahap kewangan dan pendapatan  sehingga menyebabkan ramai antara mereka terpaksa menanggung beban hutang bisnes yang mempengaruhi keadaan hidup mereka.



Tapi, lepas join beberapa program RichWorks, ramai yang mula berubah, menikmati hidup yang lebih baik. Kebanyakannya muncul sebagai usahawan berjaya di dalam pelbagai bidang kerana mereka berjaya mengambil tindakan merubah hidup mereka untuk keluar dari kepompong bebanan masalah dan tekanan kewangan.

Dr Azizan Osman Sebagai Master Coach RichWorks

Dr Azizan Osman sebagai Master Coach RichWorks telah berjaya melahirkan ramai usahawan jutawan dan banyak menyumbang kepada perkembangan dan kemajuan bidang keusahawanan di negara ini, antaranya kemajuan anak-anak bangsa dengan rekod peningkatan pencapaian usahawan melalui program bisnes dan pemasaran hanya dalam tempoh seawal 3 bulan hingga 18 bulan.


Bergelar jutawan seawal usia 32 tahun melalui syarikat yang diasaskannya pada 2008, Azizan menerusi Richworks International Sdn Bhd.


Kini, Dr Azizan merupakan peneraju seminar latihan dan pencetus pembangunan keusahawanan dan pemasaran.

RichWorks melihat program ini sebagai peluang untuk membantu lebih ramai orang dengan berkongsi ilmu bagaimana mereka boleh Ubah Hidup dengan menguasai potensi diri, kewangan dan bisnes.

Program Nak Ubah Hidup

Sasaran Program Nak Ubah Hidup pada bulan Ogos ini sempena Merdeka 2019 akan dihadiri oleh lebih 10,000 peserta selari dengan misi untuk melahirkan lebih ramai bakal usahawan. Program ini akan menjadi pencetus titik perubahan dalam kehidupan mereka apabila mereka sedar dan tahu bagaimana program ini boleh bantu ubah hidup mereka dari Zero ke Jutawan hanya dengan berniaga.


“Ramai di luar sana merasai bahang daripada tekanan ekonomi dan saya melihat ia semakin mencabar terutama buat mereka yang berpendapatan tetap, rendah atau sederhana dan golongan yang tidak bekerja, ditambah dengan kesan peningkatan harga barang dan kesan daripada kenaikan kos barangan dari luar negara disebabkan nilai tukaran ringgit yang lemah buat masa ini.”

Azizan berkata, beliau sebagai individu mungkin tidak mampu mengubah ekonomi dunia tetapi melalui platform program ini yang merupakan inisiatifnya dipercayai dapat membantu lebih ramai orang, terutamanya Melayu untuk memperkasakan diri dan bangsa dengan ilmu dan formula untuk melonjakkan keupayaan diri.


“Mungkin tidak semua akan menghargai perkongsian ilmu bernilai ini tetapi mudah-mudahan ia dapat membantu mereka yang komited dan perlukan bimbingan daripada ilmu dan pengalaman saya selama ini untuk membina kehidupan dan tahap kewangan yang luar biasa, InsyaAllah.” 

“Selain dari itu, jika sebelum ini Richworks adalah sinonim dengan Program Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK) yang telah berakhir pada bulan November 2018, kami yakin isi kandungan Program Nak Ubah Hidup ini akan 10 kali lebih berimpak dari Program IMKK kerana program baru ini dapat membuka peluang kepada lebih ramai rakyat Malaysia untuk memahami potensi sebenar diri mereka melalui ilmu serta pengalaman dan kesilapan saya untuk mereka mengubah dan memperbaiki diri, hidup dan tahap kewangan mereka menjadi luar biasa.” kata Azizan lagi.



Apa tunggu lagi, korang rasa nak berjaya dalam hidup. Nak ubah hidup korang dari zero ke yang lebih berjaya, datang ke Program Nak Ubah Hidup 2019 ni. Cepat join, sebab nad pernah tengok mereka yang hadir ke program ni memang bersemangat tau. Korang boleh klik www.nakubahhidup.com ni  untuk daftar..Segera takut penuh je..

Untuk maklumat lanjut, layari:
Richworks International Sdn Bhd
Website: www.richworks.com
Email: inquiries@richworks.com.my
Facebook :https://www.facebook.com/azizanosmanofficial/
Instagram: https://www.instagram.com/azizanosmanofficial/
Twitter : https://twitter.com/azizanofficial
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCrfKlqYU1AsoRVkpy6HLbZw
Linked : https://www.linkedin.com/in/azizanosmanofficial
RichWorks Hotline : 1300-88-2424
hai assalammualaikum

GMBB Souk Raya 2019 Mempamerkan Rekaan Pereka Tempatan Sepanjang Ramadan

GMBB Souk Raya 2019 Mempamerkan Rekaan Pereka Tempatan Sepanjang Ramadan - Haritu nad hadiri fashion show di GMBB Mall di Bukit Bintang. Kalau korang yang tengah nak cari baju raya tu, bolehlah datang ke GMBB Mall ni sebab ada banyak koleksi baju raya yang korang boleh pilih. Baju dari orang dewasa hingga kanak-kanak. GMBB Souk Raya 2019 ni akan diadakan sepanjang bulan Mei ni.

Lebih 30 jenama fesyen akan mempamerkan koleksi fesyen Raya terkini di Souk Raya bertempat di GMBB dari 1hb hingga 31hb Mei
Kreativiti menjadi tumpuan di pentas utama GMBB Bukit Bintang sepanjang bulan Ramadan Mei ini bersempena Souk Raya

GMBB, pusat membeli-belah pertama yang menjadi tuan rumah kepada acara Souk Raya 2019, pasar raya yang bertemakan konsep Maghribi pada sepanjang bulan Ramadan. GMBB sebagai penaja lokasi bekerjasama dengan AX Events and Communications sebagai penganjur. Souk Raya dilancarkan dengan pertunjukan fesyen yang menunjukkan lebih daripada 30 gaya menarik dari 9 pereka yang terkenal untuk pakaian wanita dan lelaki serta pakaian kanak-kanak.

Pertunjukan fesyen ini menampilkan rekaan siap dipakai (ready-to-wear) dan couture dari pereka tempatan seperti Shanell Harun, Raya oleh Calvin Thoo, Koleksi De Bunga Raya oleh Ridzuan Bohari, Chic Cool Chica oleh Tom Signature untuk pakaian wanita manakala Goodman dan Dato Shah Reza untuk gaya lelaki.



Lain-lain jenama pereka Kids by ASLI untuk kanak-kanak, Najla Shoes, aksesori oleh Suzanna dan bunga-bungaan oleh Bunga Lab.

Pertunjukan fesyen Souk Raya ini turut menerima kunjungan dari Yang Mulia Che Puan Temenggong Perlis, Datin Seri Diraja Fazarinawati Datuk Mohd Din. Lebih 300 tetamu undangan diberi kesempatan untuk melihat dengan lebih dekat setiap satu rekaan unggul yang dipamerkan pereka-pereka di pertunjukan fesyen Souk Raya ini. Peraga fesyen tempatan dan selebriti-selebriti seperti Datuk Tom Abang Saufi dan Iman Zulkarnain turut hadir memeriahkan acara tersebut.



Souk Raya adalah pasar trend dan fesyen urban unik yang diadakan sepanjang bulan Ramadan. GMBB ialah lokasi yang dipilih secara khusus bagi menyediakan pengunjung dan pembeli untuk merasai pengalaman membeli-belah yang berbeza. Ini adalah tahun pertama GMBB menganjurkan acara seperti ini bagi membangkitkan cita rasa artisan serta pengalaman peruncitan bebas di mana daya kreativiti menjadi perhatian utama. Dari couture hingga rekaan siap dipakai (ready-to-wear) pada harga yang berpatutan, pembeli turut boleh dapati pelbagai variasi pilihan lain seperti pakaian, kasut, tudung dan aksesori.


Pengarah Urusan AX Event and Communications, Encik. Abdul Azeez Salleh berkata di majlis tersebut, "Kami berbesar hati untuk bekerjasama dengan pereka-pereka fesyen tempatan yang berbakat untuk memperkenalkan koleksi Raya 2019 mereka kepada rakyat Malaysia. Melakar inspirasi menerusi elemen dan komponen setiap satu rekaan, setiap koleksi mempamerkan gabungan tekstur, warna dan corak unik yang mewakili maksud yang tersirat. Souk Raya bukan sekadar platform untuk pereka fesyen tempatan mempamerkan kreativiti fesyen masing-masing, ia juga turut berkongsi pandangan mengenai reka cipta pereka-pereka fesyen kepada orang ramai, sambil memberi mereka peluang untuk menubuhkan jenama dalam industri perniagaan. Inilah kali pertama Souk Raya diadakan di GMBB. Kami yakin konsep GMBB bersesuaian dengan Souk Raya dan kami berharap agar dapat menjalinkan usaha ini setiap tahun - di mana trend fesyen menjadi satu. Kami ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada GMBB atas sokongan yang diberikan. "


Souk Raya berpamerkan di tingkat 1 dan 2 di GMBB. Dengan pelbagai tawaran menarik yang disediakan bersempena sambutan Hari Raya, pengunjung dialu-alukan untuk melawat Souk Raya 2019 dari hari ini hingga 31 haribulan setiap hari bermula dari 10 pagi hingga 10 malam. 

Untuk maklumat lanjut tentang Souk Raya dan senarai aktiviti terkini di GMBB, sila ikuti kami di Facebook (https://www.facebook.com/gmbbkl/) atau Instagram kami di (https://www.instagram.com/gmbb.kl/).


hai assalammualaikum


Baju Kurta 5 Waktu Pilihan Baju Raya Tahun Ni Untuk Suami - Dah lama nad berkenan dengan Baju 5 waktu ni, lagi-lagi baju kurta dia, nak bagi suami pakai. Suka tengok rekaan dan cutting baju tu yang sesuai dengan lelaki. Bila tengok duta baju 5 waktu, Aeril Zafri pakai, bayangkan laki kita pakai, wah hensem bergaya kau..hahah..Suami kita pun badan bukan besar, badan jenis tuff juga macam Aeril..eh..kihkihkih. Jadi, raya kali ni, nad suruh suami pakai baju kurta 5 Waktu ni. Suami turutkan saja, janji bukan baju pelik-pelik..ye dakk...

Pembukaan Butik 5 Waktu Di Seri Bangi Seksyen 8

Disebabkan raya tahun ni, nak sangat suami pakai baju kurta 5 Waktu, nad ajak dia pergi ke Pembukaan Butik 5 Waktu di Seri Bangi pada Sabtu lepas. Katanya, sebelum ni, Butik 5 Waktu ni terletak di Bangi Sentral. Disebabkan di situ terlalu sesak, jadi mereka buka cawangan lain di Seri Bangi Seksyen 8 Bandar Baru Bangi ni. Nad ni tak pakar sangat tempat di Bangi, bila nak pergi waze je..hahaa..Jarang shopping baju di Bangi. Haritu je, sebab nak dapatkan baju kurta untuk suami, nad gigih ke pembukaan butik 5 Waktu ni. Butik terbaru ni terletak bersebelahan dengan restoran RSMY, kedai best cheese nan meleleh. Lokasi terbaru ni, nad tengok takda banyak butik baju, jadi, takda la crowded sangat. Parking pun senang.


Sampai je ke lokasi, mak aihh,, tu dia..ramai yang dah beratur nak dapatkan baju 5 Waktu ni..Mereka datang lagi awal ye..hahaa..agak-agak pukul berapa agaknya?? Baju 5 Waktu memang dah terkenal, jadi tak hairanla kalau ramai yang datang nak dapatkan baju ni. Lagipun, pada hari tu, 100 pengunjung yang datang awal akan dapat sehelai baju percuma..Perghh..mau tak berpusu-pusu yang datang. Bagusnya, diaorang ni menunggu dengan penuh sabar ye, menunggu untuk masuk dapatkan baju 5 Waktu ni walaupun yang tak dapat menjadi 100 terawal tu, termasuk nad..hahaa..


Tengok dekat luar pun dah ramai orang, masuk dalam butik pun masih ramai orang..hahaha. Tapi keadaan masih lagi terkawal ya. Masing-masing datang nak dapatkan baju 5 waktu dengan harga yang istimewa sempena Pembukaan Butik 5 Waktu ni. Masing-masing pilih mana yang berkenan di hati termasuk nad sendiri...hahaa..




Baju 5 Waktu ni khas untuk orang lelaki, tapi nad yang sibuk ni mencari. Suami, apa yang isteri pilih, tu la yang dia akan pakai. Ni la pertama kali nad tengok koleksi baju 5 Waktu dengan lebih dekat. Serius, memang tertarik dengan rekaan dia. Setiap baju tak sama, ada yang jenis cutting ada yang tak. Tapi nad suka yang bercutting, jadi nampakla hensem, bergaya suami kita pakai. Kain dia memang berkualiti, tebal, tak panas dan nampak selesa bila dipakai. Baju pun kurang berkedut.

Hah, gigih nad pilih untuk suami. Memang paksa suami tukar baju ni, tukar baju tu..hahaha.



Tengokla ni, hensem kan bila dia pakai baju kurta ni..huhu..


Baju 5 Waktu ni bukan baju kurta sahaja, ada baju jubah juga. Saiz dari XS sampaila XXL..tengok baju juga..


Harga pulak takda mahal sangat, paling murah serendah RM59..

Siap pilih baju Kurta 5 waktu untuk suami. raya tahun ni berkurta la dia. Segak seperti duta 5 waktu..hahahaa



Haritu juga, duta Baju 5 Waku , Aeril Zafril dan Chazy datang merasmikan pembukaan Butik 5 Waktu ni. Pelanggan dapatla beramah mesra dengan diaorang, dapat bergambar. I sempat dengan Chazy je..hehee..


Meh layan video ni.

Haritu, pengunjung takda la rasa penat sangat, sebab disediakan makanan dan minuman di luar butik. Sambil menunggu, boleh makan dulu alas perut dahulu. Dah selesai membeli pun boleh jamah lagi makanan..hahaha..Mau taknya event sampai ke petang..Ada kambing golek semua..hah...

Hah, para lelaki, jejaka atau para isteri dan wanita di luar sana yang berkenan denagn baju 5 Waktu ni, korang boleh dapatkan di Butik 5 Waktu di Seri bangi Seksyen 8 ni. Terjah awal-awal, sebab macam ni, stok masih banyak. Kalau lambat, last minute takut baju yang dikehendaki takda pulak..hehee..


Nak tau lebih lanjut atau promosi Baju 5 Waktu ni, korang boleh ke
BUTIK 5 WAKTU
(Seri Bangi) G10, Jalan 8/35, Seksyen 8,
43650 Bandar Baru Bangi,
Selangor Darul Ehsan
0122828907
Facebookhttps://www.facebook.com/limawaktuofficial
Instagramhttps://www.instagram.com/limawaktuhq/




hai assalammualaikum

Promosi raya 2019 Rawatan serendah  RM199 Di MBH Medispa - Sekejap lagi dah nak masuk bulan Ramdhan, kemudian bulan Syawal pula. Hah!!, nad tau, ramai dah buat persiapan raya kan. Walaupun .kita tengok macam awal je lagi, tapi buat persiapan awal tu bagus. Takdala kelam kabut sangat kan. Tak kira lelaki atau perempuan, setiap kali musim raya ni, bukan baju dan perhiasan rumah sahaja nak cantik dan baru, diri sendiri pun mesti nak nampak cantik dan "baru". Masing-masing taknak kalah, mesti nak tampil dengan wajah berseri, badan yang langsing dan rambut yang menarik. Bila nak berOOTD tu rasa seronok je kan. Orang tengok pun, "woww, cantiknya dia, hensemnya dia, kurusnya dia"..gitu..hehehe..



Promosi Raya 2019 Rawatan Serendah Dan RM 199 Di MBH Medispa  

Hah!!, nak cantik dari hujung rambut sampai hujung kaki, tapi tak tau nak buat macam mana? Jangan risau, ni nad nak kongsi dengan korang, nak bagitau berita gembira yang korang boleh dapatkan wajah yang cantik berseri, badan yang langsing dan rambut yang menawan di MBH Medispa. Bertemakan " Raya Semua Baru", denagn tagline mereka "MBHRayaNiConfirmCun, rangkaian MBH dibawah syarikah MOHA GROUP SDN BHD, yang menggabungkan empat anak syarikatnya iaitu MBH Medispa, MBH Haircare dan MBH Body Theory dan Dermaklair telah melancarkan kempen menjelang Raya, dan membuat kelainan dengan menawarkan rawatan terbaru, koleksi raya terbaru, pakej raya terbaru dan loyalty point kepada pelanggan mereka.


Sempena raya bakal tiba ni, MBH Medispa menawarkan harga promosi untuk setiap rawatan dari rambut, muka dan badan serendah RM199 bermula 1 April sehingga 31 Mei 2019. Boleh dah buat sekarang guys!!..Harga yang diberikan memang sangat berpatutan dan murah.

Rawatan Terbaharu MBH Sempena Raya 2019
Rawatan yang ditawarkan di MBH sempena raya merangkumi semua, dari rawatan rambut, rawatan wajah, dan rawatan badan.

Rawatan Rambut
- Mana yang ada masalah rambut tu, seperti rambut gugur, rambut gatal sana sini, botak kepala, boleh cuba rawatan pertumbuhan rambut iaitu Hair Growth Booster Laser. Rawatan ini dapat merangsang pertumbuhan anak rambut yang baru dan menghilangkan kelemumur, membunuh kuman bakteria yang menjadi punca rambut tak sihat. dengan rawatan ini, rambut akan sihat dan kuat.

Rawatan Wajah
- Semestinya, wajah amat penting untuk kita kan. Musim raya ni nak berjumpa dengan ramai orang, sanak saudara. Kalau muka tak cantik, mesti malu kan nak keluar beraya. Jadi ni rawatan yang boleh korang buat.
* Salmon DNA Booster Treatment
* Pinkish Cheek KPOP
* Crystal Clear Treatment
* Vitamin C Whitening Infusion

Dalam banyak-banyak rawatan wjaah ni, nad tertarik dengan Pinkish Cheek KPOP. Rawatan ni buat pipi kita nampak pinky kemerahan tau, tak perlu pakai blusher. Semulajadi dia merah..hehehe. Disarankan buat ni seminggu sebelum raya.

Rawatan Badan
- Mana yang nak badan langsing, kurus, ada bentuk cantik solid tu, bolehlah dapatkan rawatan badan di MBH Medispa ni. Yela, nak pakai baju kebaya kan tahun ni..hheheeh..Rawatan yang dibuat ialah "inch loss" iaitu Staright Loss Shell.

Dermaklair juga melancarkan produk baharunya iaitu
- Sensitive skincare
- Whitening tablet
- UV tinted PRO
- Let It Melt
- Burn It Fast.









Hah banyak pakej dan koleksi raya tu, korang tinggal pilih je nak buat yang mana, nak buat semua pun boleh..hehee..Murah je you alls. Jangan tak tau ada yang dah book tau untuk promosi Raya ni, yela nak tampil dengan imej "baru" raya nanti..hheehe..

MBH Program Loyalty khas untuk Pelanggan 

" Setakat ini, sambutan yang ditunjukkan para pelanggan amat menggalakkan", kata Puan Yaya Mohammad selaku pengarah urusan MOHA Group Sdn Bhd. " Bukan sahaja untuk kempen raya, sebelum-sebelum ini, pelanggan MBH sentiasa memberikan sokongan tidak henti setiap kali MBH mengeluarkan promosi terbaharu.



Hah!!, nampak tak, ramai yang dah cuba buat rawatan di MBH. Jadi untuk pelanggan setia atau pelanggan yang datang buat rawatan di MBH, pihak MBH akan memberikan " Loyalty point ", diskaun, rawatan percuma, kad keahlian MBH kepada ahli-ahlinya bagi mengembirakan dan memberi kepuasan maksima kepada pelanggannya. Ada juga aktiviti menraik sepanjang keahlian. Bagus kan, bila ada ni semua, pelanggan rasa betul dihargai.


Bagi korang yang daftar sebagai ahli atau yang datang buat rawatan pakej raya ni, korang akan dapat set travel mini ni dan pelbagai voucher lagi. Wah, menarik kan. Nad pun nak jadi pelanggan setia MBH la..hehee..

MBH Medispa telah ditubuhkan selama 10 tahun dan mempunyai 17 cawangan, antaranya
- MBH Medispa Tebrau,
- MBH Medispa Penang,
- MBH Skin Expert Segamat,
- MBH Medispa Johor Bahru,
- MBH Medispa Batu Pahat,
- MBH Medispa Melaka,
- MBH Medispa Senawang,
- MBH Medispa Ampang,
- MBH Medispa Kota Damansara,
- MBH Medipspa Wangsa Maju,
- MBH Medipsa Cheras,
- MBH Medispa Bangi,
- MBH Medispa Shah Alam,
- MBH Medispa Kuantan,
- MBH Medispa Temerloh,
- MBH Medispa Ipoh
- MBH Medispa Sungai Petani


Hah, apa tunggu lagi, book appointment sekarang untuk buat rawatan di MBH Medispa, sementara harga promosi sempena raya ni oii!!, murah je serendah RM199. Raya ni nak wajah cantik, nak badan solid, nak rambut sihat apa tunggu lagi, pergila MBH medispa berdekatan ok. Nad pun nak buat ni..hehee..bagi meletup raya ni kau..hahaaha..

Untuk maklumat lanjut boleh layari
Website : www.mbhmedispa.com

MBH Medispa:
Facebook:  https://www.facebook.com/mbhmedispa1/
Instagram: https://www.instagram.com/mbh_medispa/

MBH Haircare:
Facebook: @MBH Haircare Malaysia 
Instagram: https://www.instagram.com/MBH.HAIRCARE_MALAYSIA/

MBH Body Theory:
Facebook:  MBH Body Theory
Instagram: https://www.instagram.com/MBHBODYTHEORYHQ/
hai assalammualaikum

Boat Noodle The Gardens Mall

Kemeriahan Sambutan Ulangtahun Ke 5 Boat Noodle 

Kemeriahan Sambutan Ulangtahun Ke 5 Boat Noodle - Pertama kali jejak ke Boat Noodle di The Gardens Mall untuk sama-sama memeriahkan sambutan ulangtahun ke 5 mereka. Perasaan seronok,  teruja tu ada sebab ni merupakan salah satu restoran makanan yang nad nak pergi dan nak cuba rasa makanannya. Selalu tengok kawan makan bermangkuk-mangkuk, bertingkat-tingkat, nampak menarik pulak. Apa yang nad tau, Boat Noodle ni merupakan Thai Street Food di mana makanan dihidangkan dalam mangkuk kecik dengan kuantiti yang sedikit. Sebab tu nad tengok orang makan bertingkat-tingkat mangkuk dia, lepas tu susun tinggi-tinggi dan ambil gambar. Bukti makan banyak..hahaha. Ni namanya makan selagi boleh...Kena la dengan slogan dia "Makan Stack, Repeat"..hehehe..

Pertama kali datang ke Boat Noodle dan Sambut Birthday Mereka ke 5

Nad pernah ajak mr mafia beberapa kali ke Boat Noodle, tapi, disebabkan mr mafia ni jenis kalau nama kedai pelik, makanan nampak pelik dia tak berapa suka. Tapi, bila dia dapat rasa pada hari tu,  dia boleh cakap " sedap makanan dekat sini "..Kannnn..tu la ajak dah lama taknak pergi. Lepas ni boleh repeat makan semula. .Hehehe..

Happy 5th Anniversary Boat Noodle Dan Pembukaan Cawangan Terbaru Di The Gardens Mall

Happy Birthday To You,
Happy Birthday To You,
Happy Birthday To Boat Noodle,
Happy Birthday To Youuuu..
Happy Birthday Boat Noodle Yang ke 5 Tahunnnn...

Kek dia, cantik betul

Tu dia, mangkuk Boat Noodle..

Meriah sambutan Ulangtahun Boat Noodle

Tak sangka dah 5 tahun Boat Noodle beroperasi dan ia telah menjadi restoran makanan kegemaran rakyat Malaysia. Bagi meraikan kejayaan ini, sambutan harijadi telah diraikan bersama-sama peminat setia dan influencer di salah satu cawangan terbaru mereka iaitu di Boat Noodle The Gardens Mall. Ni merupakan outlet yang yang paling latest, yang ke 48 weiii. .Perghh terbaiklaa..Nad yang rasa teruja sebab akhirnya dapat masuk ke restoran terbaru mereka dan merasai sendiri makanan di situ.

Tony Lim, CEO and Founder of Boat Noodle memotong kek

pertandingan siapa paling cepat makan

melantak la kau sampai 10 mangkuk..hehee

Gift untuk yang hadie. Mangkuk dengan nama sendiri dan gambr photobooth

Majlis pada haritu memang meriah sangat. Dengan host yang memang pandai berkata-kata, buat lawak. Dengan sorakan tetamu. Ada pula teka soalan berkenaan Boat Noodle. Soalan mudah je, nad tengok jela. Ramai sangat angkat tangan..hahaha..(padahal kau memang fikir lama nak tau jawapan dia). Ada lawan pertandingan makan, photobooth dan lucky draw. Memang happening sangat, riuh restoran tu.

Masa Untuk Makan!!!

Saat yang dinanti, untuk merasai sendiri makanan di sini. Ni yang nad tunggukan..ehhee. Mana taknya, pertama kali datang ke Boat Noodle. Nak tau juga makanan dia sedap ke tidak.

Makan time!!..yummy

Bila nampak mangkuk-mangkuk kecik ni, alahai, comelnya..Dalam hati cakap, macam ni punya portion, satu mangkuk mana cukup, ni mau 10 mangkuk ni..hahaa.

Pertama kali rasa mee masuk dalam mulut, ahhh, sedapnya. Sebab dia mee kan, semua orang suka makan mee. Makan sekali suap je..kah, ni tipu, dua, tiga kali suap jugala..hahhaa. Ada rasa pedas, ada rasa masam. Macam semua rasa adalah..hahaha. Haritu 4 mangkuk disediakan dengan berlainan mee setiap seorang, dan nad makan semua. Sampai yang kawan sebelah, taknak makan dia pass dekat nad. Masa tu pulak memang tenagh lapar, jadi kita dapat habiskan 6 mangkuk..hahhaa.

Orang cakap, datang Boat Noodle wajib order Sangkaya ni. Sedap giler, roti lembut.

Flamed grill Chicken, rasa ayam dia dimasak dengan sempurna. Disajikan dengan sos yang pmanis pedas tu..memang ngamla

 Crunchy Thai Popeye's Tempura, mula ingat sayur apa la ni..hahaa..rupanya spinach ke..Dicicah denagn sos dia.

Meatball, anak-anak suka

Dekat Boat Noodle, menu dia bukan mee sahaja, ada side dish lain juga seperti Crunchy Thai Popeye's Tempura, Flamed grill Chicken, Chicken/Beef meat Ball dan macam-macam lagi.

Iced tea

Air pula, pilihan nad ialah air Green tea dan Iced Tea.

Menu di Boat Noodle

Nak tau menu lain dekat Boat Noodle, tu nad tepek gamabr dia.

Menu Ayutthaya 2.0 Kembali!!!

Siapa yang biasa pergi Boat Noodle, mesti tau menu Ayutthaya ni. Katanya, menu Ayutthaya sebelum ni pernah dikeluarkan dari menu. Sempena ulangtahun Boat Noodle, menu Ayutthaya kembali semula dengan nama Ayutthaya 2.0 yang telah diolah dengan rasa yang lebih sedap dan lebih ummphhh!!..

Ayutthaya 2.0 lebih sedap

Hidangan Ayutthaya 2.0 ni dihidangkan dengan cendawan enoki goreng dan pilihan ayam cincang atau topping daging lembu. Setiap mangkuk Ayutthaya 2.0 dihiasi dengan bawang putih goreng dengan minyak, daun ketumbar cincang dan sedikit chili flakes, bagi rasa pedas.

Nad tak tau rasa Ayutthaya sebelum ni macam mana, tapi, apa yang nad rasa Ayutthaya 2.0 ni, rasanya sedap, kuah pekat dan rasa seperti ala-ala tomyam. Okla, boleh masuk tekak ni. Korang nak rasa, datangla ke Boat Noodle yang berdekatan..hehe..

Tebus Mangkuk Secara Percuma Dengan Noodle Master Card

Noodle Master Card

Berita gembira lagi, ya, ada lagi benda best sempena ulangtahun Boat Noodle. Diaorang tengah baik hati ni..hehee. Ni nak kongsi dengan korang, lagi-lagi yang suka makan Boat Noodle ni. Korang boleh tebus 5, 10 atau 20 mangkuk secara percuma dengan Noodle Master Card ( tengok gambar kad dia rupa macam mana. Boleh dapatkan di outlet Boat Noodle).

Stamps untuk tebus mangkuk percuma

Caranya, korang makan banyak-banyak sehingga 20 mangkuk untuk dapatkan 1 stamp. Esoknya, makan lagi 20 mangkuk untuk dapat stamp yang kedua dan seterusnya sehingga capai yang dikehendaki.

Ni jumlah stamps dan jumlah mangkuk percuma yang korang boleh dapatkan:
3 stamps: redeem 5 bowls of noodle
6 stamps: redeem 10 bowls of noodle
9 stamps: redeem 20 bowls of noodle

See bertingkat kau..hahaa

Nampak macam susah je kan, tapi senang je, korang baak jela kawan-kawan atau keluarga makan sini..Order banyak-banyak, next day atau tulat makan lagi untuk dapatkan stamps yang dikehendaki..hhee..ok kan..Tapi kene cepatla sebab valid sampai 30 April 2019 ni sahaja.

Untuk maklumat lanjut, boleh layari
Website : https://boatnoodle.com.my/
Facebook: https://www.facebook.com/myboatnoodle/
Instagram : https://www.instagram.com/myboatnoodle/
Cawangan Boat Noodle: https://boatnoodle.com.my/outlets.html

Thank You Inviting Us Boat Noodle. Semoga Terus Maju

Happy Birthday Boat Noodle

Meriah denagn makanan

Sedapya kek ni

Comel tak

Tony Lim, CEO and Founder of Boat Noodle

makan ramai-ramai memang best

Kami memng suka bergamabr..Kami makan tak banyak, tapi tak gemuk pun..hahaha

Photo group

Thank you Boat Noodle Inviting KBBA9..semoga boat Noodle terus maju dan sediakan amkanan yang sedap untuk kita..hehee