Articles by "Event"
Showing posts with label Event. Show all posts
 hai assalammualaikum

Program Cuci Masjid Anjuran Kopetro Dengan Kerjasama Persatuan Seniman - Alhamdulillah, sehari sebelum Ramadan, Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad (KOPETRO) telah menjayakan program tanggungjawab sosial korporat iaitu program cuci masjid kepada masyarakat bertempat di Masjid Al-Hidayah, Sentul, Kuala Lumpur dengan kerjasama Persatuan Seniman. Program ni berjalan dengan lancar dan mengikut SOP.

Program Cuci Masjid Anjuran Kopetro Dengan Kerjasama Persatuan Seniman

Program ini dijalankan menyediakan ruang ibadat yang bersih dan selesa kepada para qariah masjid yang bakal menunaikan solat sunat terawih sempena bulan Ramadan yang bermula pada 13 April 2021 di Masjid Al-Hidayah Sentul. 




Kerja-kerja pembersihan dan sanitasi dilakukan oleh Team KVCLEAN. Menawarkan khidmat pembersihan dan disinfeksi KVCLEAN, servis daripada KOPETRO ini dijamin berkesan dan mampu untuk menghapuskan 99% virus dengan menggunakan bahan bukan toksik yang selamat dan bebas alkohol. 
 
Sempena Ramadan dan Syawal yang bakal tiba, KVCLEAN menawarkan servis pembersihan rumah serendah RM90 untuk 3 jam manakala servis disinfeksi pula hanya RM258 untuk satu sesi.
 
PuasRaya Promo: Beribadah dengan lebih selesa dan selamat pada bulan Ramadhan ini dengan KV Clean. Dapatkan promosi berbaloi-baloi PuasRaya daripada KV Clean bermula 1 April sehingga 31 May. Nak mudah? Hubungi KVClean je di 013-3996788.

“Selain menyantuni Masjid Al-Hidayah, KOPETRO juga prihatin dengan kebajikan ahli-ahli Persatuan Seniman Malaysia yang banyak terkesan dengan pandemik Covid-19. Oleh kerana itu, hari ini KOPETRO ingin berkongsi rezeki bersama ahli-ahli Seniman semoga Ramadan kali ini akan lebih ceria buat insan-insan seni yang banyak menyumbangkan bakat dan keringat mereka dalam menghiburkan hati masyarakat.”



Sumbangan daripada KOPETRO telah disampaikan oleh Datuk Haji Abdul Razak Hussain kepada En. Zed Zaidi, selaku Presiden Persatuan Seniman Malaysia dalam sebuah majlis ringkas mengikut tatacara norma baharu yang diadakan di Masjid Al-Hidayah hari ini.



KOPETRO juga menyampaikan sumbangan berbentuk wang tunai dan juga makanan sejuk beku jenama LengQuas keluaran KOPETRO kepada 50 ahli Persatuan Seniman Malaysia. Sedikit sebanyak dapat meringankan beban dan memberi keceriaan kepada para seniman ini.

Layari laman web www.kopetro.com.my atau ikuti akaun media sosial berikut untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai produk dan perkhidmatan yang ditawarkan oleh KOPETRO.
Facebook:
https://www.facebook.com/kopetroberhad/
https://www.facebook.com/lengquas.official
 

 hai assalammualaikum
 
Qaseh Gold Produk Sesuai Untuk Seisi Keluarga, Banyak Kebaikannya - Ada yang kenal dan guna produk Qaseh Gold ni? Qaseh Gold ni, makanan tambahan berorientasikan Sunnah yang telah diformulakan untuk memberi lebih kesan baik bagi sistem imuniti tubuh badan. Banyak rangkaian produk Qaseh Gold ni, dan ia sesuai untuk seisi keluarga, baik untuk kaum adam, hawa dan kanak-kanak. Haritu, nad bersama rakan lain bersuai kenal bersama founder Qaseh Gold dan diperkenalkan setiap produk Qaseh Gold.
 
Qaseh Health Resources Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat yang memasarkan produk makanan tambahan yang sihat dan berkualiti dengan hasrat membina komuniti yang lebih sihat. Qaseh Health Resources bernaung dibawah Ana Edar dah telah berada di pasaran sejak 1983 lagi. 
 

Qaseh Gold Produk Sesuai Untuk Seisi Keluarga, Banyak Kebaikannya

Rangkaian produk Qaseh Gold diformulasikan daripada bahan-bahan semula jadi dan superfood seperti Kurma, Madu, Habbatus Sauda, Delima, Gam Arab, Za’faran, Buah Tin, Minyak Zaitun dan banyak lagi. Produk Qaseh adalah 100% bebas daripada gula putih dan manis produknya adalah dari bahan-bahan seperti kurma dan madu. 
 
Formulasi Makanan Sunnah Qaseh Gold adalah makanan kesihatan yang dirumus tanpa menggunakan bahan kimia berbahaya yang bakal meninggalkan kesan negatif dalam jangka masa yang panjang. Sebaliknya, hampir keseluruhan kandungan Qaseh Gold adalah berdasarkan bahan semulajadi dan organik

Manfaat daripada produk Qaseh adalah:
a. Meningkatkan sistem imun badan
b. Menambah baik sistem penghadaman dan perlawasan
c. Membekalkan tenaga tubuh dan minda untuk aktiviti seharian
d. Membantu dalam penambahan tahap kecerdasan minda
e. Membantu memperbaiki tahap kesihatan yang lebih optimum

Produk Qaseh terbahagi kepada dua kategori iaitu produk untuk dewasa dan kanak-kanak.
 
 
Antara Produk untuk pengguna dewasa adalah:
a. Qaseh Gold Adinda
b. Qaseh Gold Kekanda
c. Qaseh Gold Premier

 


Manakala produk bagi kanak-kanak pula adalah:
a. Qaseh Gold Junior Asli (perisa kurma)
b. Qaseh Gold Junior Oren
c. Qaseh Gold Junior Premium (perisa Blueberi)
d. Brainee Bytes (tablet sihat)
 
Qaseh Gold Junior ni boleh diambil oleh kanak-kanak seawal usia 1 tahun. Menariknya, Qaseh Gold Junior ni, boleh dimasukkan dalam makanan untuk anak-anak. 
 


Paling menarik, mereka juga ada mengeluarkan kit Fun Learning Box untuk anak-anak. Banyak aktiviti menarik di dalamnya. Hah, bagus belikan untuk anak-anak. Takdela mengadap gadjet je kan.
 

Produk yang paling laris jualan di pasaran adalah Qaseh Gold Adinda, Qaseh Gold Kekanda dan Qaseh Gold Junior Asli.
 
Harga Qaseh Gold Adinda : RM75 (SM) / RM85 (SS)
Harga Qaseh Gold Kekanda : RM75 (SM) / RM85 (SS)
Harga Qaseh Gold Junior Asli : RM59 (SM) / RM69 (SS)
 




Selain produk berasakan minuman sunnah, Qaseh Gold juga ada mengelurkan produk barasaskan makanan, penjagaan diri seperti Pati Kristal Garam Mineral Masakan, Pati Kristal Garam Mineral Sole, Tonik Rambut Minyak Zaitun, Teh Hijau Plus, Qaseh aromatherapy Roll On dan macam- macam lagi. Ada juga barang kosmetik, kecantikan dan banyak lagi.

Haritu, nad berpeluang bertemu dan beramah mesra bersama pengasas Qaseh Health Resources, Puan Hasniza Binti Hassan. Sangat manis, cantik, peramah dan lembut je orangnya. Puan Hasniza merupakan Pengarah Eksekutif Ana Global Venture (AGV) yang memayungi 7 syarikat lain. Nad cerita serba sedikit tentang Puan Hasniza ni. 


Biodata Pengasas QasehHealth Resources
Nama: Hasniza binti Hassan
Dob: 10 April 1973
Asal : Melaka
Status : Berkahwin
Nama suami : Luqman bin Othman
Jawatan di Ana Edar: Pengarah Eksekutif
 
Nama anak :
1. Muhammad Farhan bin Luqman (22 tahun)
Universiti Teknologi Mara ,Bidang Pengajian: Ijazah Sains Kesukanan
2. Sarah NurLiyana binti Luqman (18 tahun)
Anak istimewa kelainan upaya
3. Muhammad Firdaus bin Luqman (meninggal dunia selepas 16 hari lahir)
4. Aisyah binti Luqman (10 tahun)
Sekolah: Sekolah Rendah Islam Al Amin Gombak
 
Puan Hasniza bertanggungjawab dalam mengeluarkan produk Qaseh Gold yang visinya untuk menjadi peneraju solusi kesihatan patuh syariah. Menurut beliau, produk Qaseh Gold dikeluarkan bagi memudahkan pengguna untuk mendapatkan makanan sunnah dalam satu botol. 
 
Semua produk-produk Qaseh merupakan produk halal, berkhasiat dan berkualiti demi kehidupan lebih bermakna. Dalam menyediakan produk kesihatan untuk semua, dalam masa yang sama, mereka ingin membangunkan usahawan dengan menyediakan sistem-sistem ke arah kejayaan dan bimbingan demi masa depan lebih cerah.

Produk Qaseh telah menjadi jenama pilihan keluarga yang kekal di pasaran sejak 1983 dan menjadi antara syarikat MLM terawal mendapat pengesahan patuh syariah daripada Panel Syariah yang diiktiraf. Mereka juga telah berjaya melahirkan barisan usahawan berpendapatan 5 angka sebulan.
 

Produk berasakan sunnah ni memang menjadi pilihan kita sekarang, lagi-lagi bila sedia diminum terus. Zaman sekarang, macam-macam penyakit ada, sebab tu disarankan untuk ambil makanan sunnah untuk kesihatan tubuh badan. Oh, kalau korang berminat untuk menjana pendapatan, nak jadi agen, stokis atau dropship, sangat-sanagt dialukan, kerana mereka menawarkan peluang ekonomi kepada mana-mana individu yang berminat untuk menjana pendapatan sampingan. 
 
Untuk lebih Lanjut,boleh layari
 hai assalammualaikum

Mini Wraps Keluaran Terbaru Mission Food, Saiz Mini Sesuai Untuk Kanak-Kanak - Seronok Fariza, bila mommy ajak dia pergi event. Event pulak bukan datang duduk sahaja, tapi ada aktiviti memasak. Bertambah seronok la dia, sebab dekat rumah pun dah baisa tolong mommy dia memasak..hehee. Event haritu memang ikut SOP ya, kena sentiasa pakai mask tau, bagus sangat. Jadi haritu, event pelancaran Mini Wraps keluaran terbaru Mission Food.
 
 

Mini Wraps Keluaran Terbaru Mission Food, Saiz Mini Mesra Kanak-Kanak Pertama Di Malaysia

Mesti korang selalu makan tortilla wrap dari Misson Food kan. Hah, kali ni, Mission Food ada mengeluarkan Mini Wraps, wraps yang sangat friendly kid dengan saiz  diameter 5.75 inci sememangnya sesuai untuk jari jemari halus kanak-kanak. Tengok packaging pun dah menarik perhatian, gamabr monster..hehee. Paling menarik mini Wraps ni ada tiga perisa iaitu Tomato, Whomeal dan Original. 


Randall Tan, Pengurus Jenama bagi Mission Foods Asia Selatan, berkata, saiz bagi rangkaian terbaharu ini amat sesuai untuk hidangan si kecil. “Anak-anak memerlukan khasiat yang tepat untuk tumbesaran, namun untuk memastikan mereka memakan makanan yang betul boleh menjadi satu cabaran. Di Mission Foods, kami juga ibu bapa dan kami sentiasa mencari jalan untuk menjadikan makanan sihat lebih menarik untuk anak-anak,” kata beliau sambil menambah bahawa wrap tersebut mengandungi kurang gula dan merupakan sumber serat. 
 
“Kami hasilkan wrap ini menjadi lebih kecil untuk disesuaikan dengan anak-anak yang mempunyai tangan serta selera yang lebih kecil. Wrap ini lebih mudah untuk dipegang dan diguna oleh kanak-kanak, dan menjadi satu kanvas untuk seni masakan yang boleh mereka fikirkan,” tambah beliau.


Pada haritu, Abang Brian,alumni Le Cordon Bleu dan selebriti Masterchef, turut bersama-sama menjayakan kempen dengan berkongsi resipi Mini Wraps yang boleh dicuba oleh ibu bapa dan anak-anak di rumah. Masing-masing tekun tengok Abang Brian masak. Tak tau la anakku Fariza paham ke tak apa Abang Brian cakapkan tu..hehee. Selesai buat, kitaorang pulak kena masak.




Teruja Fariza bila dia pakai apron, lepas tu ada tempat khas memasak untuk dia dan mommy..hehee. Jadi haritu kitaorang buat resipi Caterpillar Chicken Wrap menggunakan Tomato Mini Wrap yang ditunjuk oleh Abang Brian tadi. Langkah-langkah membuatnya pun sangat mudah. Memang sesuai ajak anak-anak buat sekali.

Cara memasak
- Pastikan minyak dalam kuali dah panas
- Kemudian masukkan bawang putih dan masak sehingga naik bau
- Masukkan ayam dan goreng sehingga masak berwarna putih.
- Kemudian masukkan labu yang dipotong dadu dan gaul sehingga labu masak lembut.
- Masukkan lettuce yang dikisar.
- Masukkan garam dan blackpepper untuk tambah rasa.
- Gaul sehingga masak dan naik bau.
- Lepas tu semua bahan tadi masukkan ke dalam mangkuk
- Gaul bersama mayonis, letak lemon sedikit
- Siap untuk bahan dia.
- Kemudian ambil mini wraps, masukkan kesemua bahan tadi dan gulung. 
- Potong mini wraps dalam bentuk kecil
- Hias dengan tomato sebagai kaki dan seaweed untuk di buat mata caterpillar.




Masa ni, nad biarkan Fariza buat, bagi dia memasak, mengaul dan menggulung. Bagi dia seronok datang event buat ni semua walaupun dekat rumah dia dah biasa tolong..hehee. Tak kisahla pendek, tapi masih sampai lagi dia nak menggaul semua tu..ehhee.




Bila siap Caterpillar Chicken Wrap yang dia buat, dia pun senyum je..hehe. Walaupun rupa Caterpillar tu tak cantik, tapi adala rupa dia lagi, hahaha. Rasa pun sedap. Mudah sangat nak buat dia kan. Boleh buat untuk bekal anak ke sekolah.
 




 

Banyak lagi resepi boleh cuba seperti Crounching Lion Hidden Veggies Japanese Curry menggunakan Original Mini Wraps atau Teddy Bear Faced Bear Bear Pizza Wrap menggunakan Whomeal Mini Wraps. Kalau korang kreatif lagi, macam-macam topping dan bentuk boleh buat menggunakan mini wraps ni.


Pada haritu, turut serta dari pemenang di media sosial yang menghantar lukisan raksasa yang paling kreatif berdasarkan Mini Wraps yang dilukis oleh anak-anak.


Mission Mini Wraps terbaharu yang didatangkan dengan tiga perisa kini boleh didapati di pasaraya terkemuka, tersedia di bahagian roti di samping produk Mission Foods yang lain termasuk wrap, naan, pita dan kerak piza. Sebagai keperluan asas di dapur, Mini Wraps ini merupakan satu kemestian untuk senarai barangan runcit anda sama ada untuk anak-anak bereksperimentasi pada musim cuti sekolah mahupun sebagai hidangan untuk kembali ke sekolah.

Untuk mengetahui lebih lanjut, sila layari 
 hai assalammualaikum

Peraduan Makan & Menang LengQuas Anjuran Kopetro - Korang pernah dengar LengQuas tak? Hah, ni bukan sayur lengkuas tu tau, tapi LengQuas yang ni produk makanan sejuk beku. Produk LengQuas ni menjadi pilihan sebab ia mudah disediakan. Hanya panaskan dan sedia untuk dimakan. Berguna kan makanan macam ni, kalau masa kita sibuk atau tak berapa nak rajin masak, stok LengQuas ni kena ada. Lagi-lagi bulan Ramadhan ni, hah, elokla beli. Sambil beli, boleh join peraduan Makan & Menang LengQuas.
 

Jom Join Peraduan Makan & Menang LengQuas

Koperasi Kakitangan PETRONAS Berhad (KOPETRO) telah melancarkan peraduan Makan & Menang bagi produk makanan sejuk beku jenama LengQuas bermula pada 1 April sehingga 30 Jun 2021 dan terbuka kepada semua lapisan masyarakat di seluruh Malaysia. 
 
 


Menurut Pengurus Kanan Komunikasi Korporat KOPETRO, En. Ahmad Hazil bin Abd Lateff, peraduan ini adalah salah satu langkah KOPETRO untuk memperkasakan lagi jenama LengQuas dalam industri makanan tempatan.

“Sejak mendapat liputan media pada Disember 2020, permintaan terhadap produk LengQuas semakin memberangsangkan. Jadi kami menganjurkan pertandingan ini untuk memeriahkan lagi penjualan produk LengQuas, lebih-lebih lagi apabila Ramadhan akan menjelang tidak lama lagi.”
 
 

LengQuas, produk makanan sejuk beku keluaran KOPETRO Food Sdn. Bhd, menawarkan hidangan segera lauk-pauk tradisional. Kesemua produk LengQuas telah berjaya mendapat pengiktirafan HACCP dan GMP daripada Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan (BKKM), Kementerian Kesihatan, Malaysia selain pensijilan HALAL, MESTI dan Buatan Malaysia.

Kini LengQuas mempunyai 153 orang ejen jualan yang telah dilantik di setiap negeri antaranya, Selangor, Melaka, Terengganu, Johor dan akan melantik lebih ramai lagi ejen di negeri-negeri lain bagi meluaskan pasaran produk LengQuas.
 




Produk keluaran LengQuas:
1)    Beef Stew
2)    Chiken Glaze
3)    Daging Lemak Kuning
4)    Kari Daging
5)    Daging Asam Pedas
6)    Daging Dendeng
7)    Kuah Kacang
8)    LengQuas Daging Masak Hitam
9)    LengQuas Ayam Masak Hitam
10)    LengQuas Rendang Ayam
11)    LengQuas Ayam Percik
12)    LengQuas Paru Goreng Berlada
13)    LengQuas Sambal Ikan Bilis
14)    LengQuas Ayam Masak Merah
15)    Nasi Briyani Ayam Rendang
16)    Nasi Putih Daging Masak Hitam
17)    Nasi Minyak Ayam Percik
18)    Nasi Hujan Panas Ayam Kurma
19)    Nasi Briyani Ayam Masak Merah
20)    Nasi Ayam Kukus
21)    Nasi Lemak Ikan Bilis 

 

Cara menyertai Peraduan Makan & Menang LengQuas 

Penyertaan untuk peraduan ini sangat mudah:
1) Beli mana-mana produk LengQuas di kedai atau agen sah KOPETRO minimum RM20 dalam satu resit
2) Imbas kod QR yang disediakan
3) Isi maklumat dan jawab soalan mudah
4) Sertakan gambar resit pembelian sebagai bukti

Selain dari penyertaan umum, KOPETRO juga menganjurkan peraduan buat pengedar-pengedar dan ejen-ejen sah LengQuas bagi menggalakkan persaingan mendapat jualan.

Bagi penyertaan umum, pemenang akan diumumkan selepas cabutan bertuah bulanan dijalankan, manakala bagi penyertaan ejen dan juga pengedar, pemenang akan diumumkan berdasarkan hasil jualan tertinggi setiap bulan.

Untuk membuat pembelian produk LengQuas, pelanggan boleh berhubung terus ke talian hotline KOPETRO Food Sdn. Bhd di 60 17-319 5764, atau membuat pembelian melalui ejen-ejen sah LengQuas.
 

Butiran lanjut mengenai peraduan Kempen Makan & Menang, boleh didapati dengan melayari akaun media sosial LengQuas:
Facebook : www.facebook.com/lengquas.official
Twitter : https://twitter.com/lengquas

hai assalammualaikum

Minyak Kelapa Dara D'Aura, Lantik Dayah Bakar Sebagai Duta Dan Memperkenalkan Program Intrapreneur - Produk D'Aura memang dah dikenali dan nad pasti ramai yang pernah nampak dan kenal produk D'Aura ni. Kebanyakan produk D'Aura dikenali sebagai produk untuk ibu megandung, sebab produk ni berasaskan dari minyak kelapa dara, dimana kita tau, minyak kelapa dara ni memang elok diambil wkatu mengandung tapi sebenarnya ia sesuai diambil oleh semua sesiapa pun. Macam nad sendiri, pernah ambil produk D'Aura softgel ketika mengandung. Kesannya memang sangat bagus bagi nad, buat badan nad lagi cergas, tak penat dan hb semua ok.

 


Minyak Kelapa Dara D'Aura

Baru-baru ni, nad hadir ke majlis D'Aura di ODC Oasis Village, sempena AURAprenuer Meet & Greet Introduce dan Present D'Aura Ambassador. Paling teruja, bila dapat tau, pada haritu juga, minyak kelapa dara D'Aura melancarkan dua produk baru mereka untuk luaran dan berpantang. Apa yang paling menarik, bila nad tengok itirenary, ada satu sesi perkongsian daripada agent dan business talk. Tu yang buat nad tak sabar nak tau apa yang ingin disampaikan.


Semua orang tau D'Aura adalah jenama minyak kelapa dara no 1 di Malaysia. Pada tahun 2012, D'Aura secara rasminya telah memasuki pasaran dengan penghasilan produk OEM berasakan minyak kelapa dara yang pertama. Semua produk D'Aura dihasilkan dari kelapa segar tanpa sebarang campuran bahan luaran seeprti bahan kimia dan pencair. Ia melalui proses penyulingan pada suhu yang rendah untuk memastikan nutrien asli terpelihara. Keaslian dan ketulenan produk sangat terjamin kerana dihasilkan dari kilang sendiri.


Produk D'Aura, produk seisi keluarga, ibu mengandung, banyak sangat khasiatnya, antaranya sebagai Energy Booster dan atasi masalah gemuk, memelihara kecantikan alami yang kaya dengan antioksidan, pemeliharan kesihatan, menghindar masalah diabetes, dan banyak lagi. Produk ini telah digunakan hampir 1 juta pengguna setiap hari sehingga ke Brunei dan Singapura.



Dayah Bakar Dilantik Menjadi Duta Minyak Kelapa Dara D'Aura

Ok, nak tau tak siapa Duta D'Aura ni?


Hah, ni la dia, pengacara terkenal yang kerap ada di televisyen, Dayah Bakar. Tahniah Dayah Bakar, dipilih untuk menjadi Duta D'Aura. Memang sangat sesuai Dayah menjadi Duta D'Aura, sebab dia pun bakal menjadi ibu, bakal melahirkan cahaya mata yang pertama. Ni kali pertama nad tengok dia depan mata. Sangat ceria, rendah diri orangnya.




Dayah yang suka berinteraksi dengan peminat di instagram, berkongsi bahawa, ramai yang telah menggunakan D'Aura dengan memberikan feedback yang positif. Sebab tu, Dayah terus terima untuk menjadi Duta D'Aura. 

Masa mengandung ni la, memang banyak kita kena jaga. Jadi ambil D'Aura dapat bantu mencergaskan badan kita, beri tenaga dan memudahkan urusan bersalin.

Pelancaran Dua Produk Baru D'Aura

Memandangkan Dayah bakal melahirkan anak tak lama lagi, produk terbaru D'Aura memang sangat sesuai untuknya. Ni la dua produk terbaru D'Aura iaitu Aromatic Virgin Coconut Oil ( AVCO ) dan Set Bersalin D' Aura.





Produk D'Aura yang mendapat sambut ialah D'Aura softgel dan D'Aura Gold. Kita tau, dua produk ni ialah jenis kapsul dan minuman. Kali ni, mereka membuat produk untuk ibu berpantang dan kecantikan iaitu Aromatic Virgin Coconut Oil ( AVCO ) dan Set Bersalin D' Aura.




Avco sangat best digunakan untuk sapuan luaran pada kulit dan rambut, boleh juga buat sebagai makeup remover guys. ⁣Ada dua bauan, Flower Fresh dan Morning Dew. Nad ada cuba sapu dekat tangan, best juga, cepat meresap, takda rasa melekit dan berminyak walaupun teksturnya berminyak.


Korang boleh tengok kegunaan dia ni dekat gambar yang nad letak. Bagus sangat kan.


Ni pulak Set Bersalin D'Aura. Lengkap untuk ibu dan anak. Jadi pada mereka yang tengah bakal melahirkan anak, boleh cuba Set Bersalin D'Aura ni.

Program Aurapreneur

Sesi yang dinantikan iaitu business talk. Hah, sesi yang nad nak tau sangat apa yang disampaikan. Mungkin sesuai untuk korang yang suka berbisnes atau yang sesiapa yang nak jadi usahawan.


Sebelum tu, perkongsian dari agent D'Aura sendiri. Tertarik dengan salah seorang agent yang dijemput untuk berkongsi pengalamannya menyertai D'Aura dan bagaimana dia menjadi agent. Cik Shiva, belum lagi berkahwin, bekerja dari kulinari, masuk ke bidang sales dalam team D'Aura, tidak tau apa-apa mengenai ibu mengandung, tapi dia belajar dan terus belajar. Pada tahun 2018, diberi peluang oleh Tuan Hj Zul, pengasas D'Aura untuk menjadi Entrepreneur, usahawan dalam D'Aura. Kagum tengok semangatnya, yang memang nak berniaga dan tak putus asa, akhirnya dia berjaya menjadi agent yang berjaya, dan mempunyai pendapatan yang sangat lumayan hasil dari jualan minyak kelapa dara D'Aura.


Ada sesiapa nak jadi seperti Cik Shiva ni. Hah, mungkin ada kalangan pembaca nad suka berniaga, nak jadi ushawan , tapi tak tahu macam mana, nak buat apa. Jadi korang boleh join program Aurapreneur ni. Program ni diaorang akan bimbing sampai berjaya. Bagi yang betul-betul serius dan rajin nak berbisnes, masa ni la korang boleh grab peluang ni.


Program ni tak perlukan modal, D'Aura sendiri akan anjurkan kelas-kelas percuma untuk membimbing orang ramai menjadi usahawan D'Aura sehingga berjaya.. Pergh mana nak dapat kan. Nak berjaya dalam berniaga, perlukan seseorang untuk bimbing kita kan. Baru boleh berjaya.


Kalau korang berminat, korang boleh datang ke Wisma D'Aura pada 8 Ogos 2020, pada jam 10 pagi sehingga 1 petang atau boleh hubungi nombor 019 9999 256.

Waktu PKP ni la ramai yang terjejas pendapatan kan. Mungkin ni salah satu punca rezeki korang yang hilang pendapatan. Mana tau, rezeki korang boleh jadi usahawan yang berjaya. 


Untuk maklumat lebih lanjut boleh layari:
Website : www.daura.com.my
Instagram : https://www.instagram.com/daura_hq/
Link Tree : https://linktr.ee/daurahq