Articles by "Event"
Showing posts with label Event. Show all posts
hai assalammualaikum


Aplikasi Cannis Bakal Disenaraikan Dalam Nasdaq Menjelang 2021 - Korang pernah dengar berkenaan Cannis App? Nad ada terbaca pasal cannis ni dekat blog kawan. Tengok macam menarik Cannis App ni, sebab ia mengabungkan 7 dalam 1 fungsi dalam satu apps. Bagus kan, sebabnya kita ni memang suka guna apps-apps ni macam shopping, chat dan macam-macam lagi. Penuh pulak telefon bila banyak apps ni. Bila dapat tau pasal Cannis app 7 dalam 1 ni, lagi kita nak tau lebih lanjut kan. Nad dah install app tu dekat google store, sekarang tengah tengok-tengok macam mana dia berfungsi. Nad dapat tau, aplikasi Cannis bakal disenaraikan dalam Nasdaq menjelang 2021..Woww!!..

"Bintang Terhebat yang Akan Bersinar di Nasdaq ~ Cannis"

Aplikasi mudah alih Cannis telah membentuk trend aplikasi baru yang berjaya mengumpul 100 ribu pengguna dalam masa kurang dari dua bulan. Cannis bakal menjadi bintang terhebat di Nasdaq, Amerika Syarikat.


Sejak awal tahun 2018, Cannis terus melabur dalam industri yang disukai ramai iaitu teknologi, filem, kecantikan, ubat-ubatan preventif, teknologi terkini dalam pertanian dan sebagainya. Dengan kerjasama dengan rakan strategik mereka, Cannis telah memperluaskan pasaran mereka dengan pesatnya di banyak negara Asia Tenggara dan dijangka akan tersenarai di Nasdaq tidak lama lagi.


Ketua Pegawai Eksekutif Dato 'Ching Eu Boon juga menyatakan semasa persidangan "The Upcoming Greatest Star in Nasdaq" bersama 3000 peserta Cannis bahawa perkongsian Cannis tidak terhad kepada teknologi terkini, seperti teknologi digital, pangkalan data yang besar, kecerdasan buatan, tetapi juga dengan penggambaran, ubat-ubatan  preventif dan industri kecantikan.

"Kami sangat berharap perkongsian strategik dengan industri-industri tersebut dalam memenangi kepercayaan pengguna dan meningkatkan pengalaman pengguna akhir lancar O2O."

Muat turun Aplikasi dan Perbelanjaan Pengguna telah mencipta rekod baru dalam sejarah, Cannis dilahirkan pada era yang tepat dan terbaik.

Suku ketiga tahun 2018 telah menjadi musim yang paling menguntungkan untuk 'App Store' dimana jumlah muat turun aplikasi yang komprehensif pada musim tersebut di App Store dan Google Play telah melebihi 29 bilion, kenaikan 10% berbanding terdahulu. Walaupun perbelanjaan pengguna global telah mencapai hampir 20 bilion dolar AS, kenaikan 20% berbanding dengan musim yang sama pada masa lalu, kedua-duanya mencipta rekod sejarah baru.


Melalui analisis didapati peningkatan dalam kategori aplikasi dibawah muat turun, permainan, hiburan dan aplikasi penyiaran video telah menjadi antara jenis aplikasi  yang paling banyak dimuat turun.

Prestasi yang mengalakkan dari dua jenis Aplikasi yang sama memerlukan kandungan kreatif  bagi memenuhi permintaan pasaran.

Pada keseluruhannya, suku ketiga tahun 2018, App Store dan Google Play kedua-duanya mempunyai sejarah muat turun yang lebih tinggi dalam perbelanjaan pengguna. Ini menunjukkan trend pasaran App, yang terus meningkat bergantung kepada populariti penggunaan telefon pintar, menyediakan pembelanjaan tanpa henti dan potensi pembangunan yang besar.


Cannis memberi tumpuan kepada industri yang paling cepat berkembang, menyediakan platform integrasi, mewujudkan fungsi 7-dalam-1 yang kuat.

Mod Maya-Realiti yang digabungkan dengan Mod O2O

App Cannis bukan sahaja menggabungkan fungsi inovatif setiap bulan tetapi juga melabur dana besar secara selektif di industri tren luar talian, dengan  jangkaan menyambung aliran perbelanjaan keseluruhan pengguna luar talian dengan pangkalan data dalam talian, untuk memulakan membina model O2O, mengadakan promosi pemasaran terdahulu, pembekal ahli dalam talian dan luar talian dengan cekap, dan perkhidmatan penghantaran barangan 'back-end' menjadi lebih lancar.


Dari segi lencongan ahli, ahli-ahli Cannis boleh menggunakan diskaun dalam talian, termasuk pembelian di kedai runcit dan rakan kongsi strategik Cannis. Mata ganjaran dalam talian boleh digunakan sebagai diskaun yang membantu pengguna menjimatkan wang. Penyertaan dalam pertandingan yang direka oleh Cannis juga membolehkan ahli memenangi hadiah utama  melalui perkongsian.

Ketua Pegawai Operasi Cannis, Encik Mohammad Mustaqim Bin Abdullah menegaskan bahawa platform itu secara aktif akan menjalankan susun atur yang komprehensif untuk perkhidmatan dalam talian dan luar talian, supaya gedung yang sedia ada tidak lagi dibatasi oleh saiz atau sekatan serantau ruang. Melalui mod Cannis e-commerce dan  keutamaan belanja, maklumat pedagang boleh diperolehi dengan kos terendah ke pasaran sasaran yang tepat, oleh itu memaksimumkan keberkesanan pengiklanan.

Rakan Strategik Cannis

Rakan-rakan strategik yang hadir pada hari tersebut termasuklah Dr. Eco-Dr. Coco Alex; Produser Syarikat Produksi Da Motion, Encik Along; Pengarah Kreatif (凯 优 影视 控股 有限公司), Miss Bo Bo; LongTV Sdn. Encik Chis Yen; Weber PDT Pusat Kesihatan Rawatan Kanser Prof Madaya Dr. Martin E. Roberts; Ketua Pegawai Eksekutif (名 资 股份有限公司), Encik (蔡逸群) dan Dr. DNA Encik Jannings Lee.


Konsul Kehormat Republik Slovakia, Tan Sri Datuk Sri Tee Keat berkata bahawa Cannis mempunyai ketajaman idea terhadap perkembangan trend. Melalui analisis pangkalan data yang besar, mereka secara tepat mempelajari keperluan sebenar pengguna. Budaya etnik yang kaya di Malaysia juga membantu mengembangkan perniagaan ke seluruh dunia, bagi menarik rakan strategik pada masa hadapan. Sama ada dalam pemasaran media atau strategi pembangunan, Persembahan mereka sangat luar biasa.

Cannis adalah aplikasi bersepadu pertama di dunia yang menyediakan pengguna dengan pelbagai aplikasi App ini, penyiaran langsung, e-dagang,  diskaun membeli belah, rangkaian sosial, video pendek, permainan dan pembayaran, semuanya boleh didapati di Cannis App.

Cannis yakin bahawa mempunyai pelbagai kumpulan etnik dan budaya Malaysia sebagai titik permulaan, lebih mudah untuk mengembangkan Cannis dari Asia Tenggara ke seluruh dunia. Untuk mendapatkan maklumat lanjut, sila layari http://cannis.app.

Korang pun boleh install aplikasi Cannis ni, dan tengok macam mana fungsi dia ok.
hai assalammualaikum

Mark, Makeup Terbaru Avon - Siapa yang tak kenal Avon. Nama yang dikenali sejak nad zaman sekolah lagi. Siap ada kawan yang jadi agen Avon ni lagi. Bawak katalog ke sekolah suruh kitaorang beli..hehehe. Barang-barang Avon memang best semuanya. Avon ialah syarikat kecantikan jualan terkemuka yang menjual produk penjagaan kulit, kosmetik warna, wangian dan penjagaan diri.



Baru-baru ni, Avon ada melancarkan mekap terbaru mereka di Concourse The Curve iaitu Mark. Nad pun tak lepaskan peluang untuk melihat sendiri mekap Mark ni. Perempuan dengan mekap memang tak boleh dipisahkan..hehehe. Mesti nak cuba mekap baru. Perempuan kan suka pakai macam-macam jenis mekap, yang penting sesuai dengan kulit muka kita.


" Mark, melambangkan trend kecantikan golongan milenial yang ekspresif dan ini menepati aspirasi syarikat untuk menjadi jenama kecantikan paling diingati belia, terutamanya penggemar mekap " kata Onur Erdinc, Pengurus Besar Avon Malaysia.




Rangkaian kosmetik Mark menawarkan 18 konsep baru, warna bibir berkemasan " matte " , gincu berpigmen tinggi yang berkrim, gincu pengubah warna, 4 jenis eyeliner dan eyebrow, tiga jenis maskara, bedak contour dan highlight, pemwrah pipi, foundation, compact powder, eyeshadow pallete yang boleh dipakai kering dan lembap, primer dan semburan mekap ( facemist ). Memang semua ada la mekap Mark ni.




Nad ada cuba masa Mark dilancarkan, dan sememangnya mekap dia memang menetapi citarasa nad. Warna cantik, best la tengok semuanya.


Masa pelancaran haritu, telah dijemput jurusolek profesional Avon iaitu Steven Sunny. Tengok dia pakaikan mekap Mark dekat model memang cantik. Tertarik dengan gincu yang boleh dipakai dua warna bagi memberi warna yang menyerlah.

Lagi satu nak tertarik dengan eyeliner dia. Dahla tajam..memang senang nak dibentuk.




" Identiti Mark, sememangnya menetapi perspektif profesional dan peribadi saya tentang mekap dan seni. Saya amat teruja untuk mencipta dan berkongsi karya teragung Mark bersama semua " ujar Steven.



Rangkaian mekap Mark, jenama mekap yang memberi kuasa si pemakai untuk mencipta solekan tersendiri #makeyourmark. Diinspirasikan dari seni dengan produk inovatif dan formula tahan lama. Telah dilancarkan pada 1 September. Korang boleh dapatkan mekap Mark di di Butik Avon seluruh negara, wakil Avon dan laman web Avon di shop.avon.my atau talian bebas tol di 1 800 22 AVON ( 2866 ).



hai assalammualaikum

Rumah Ronald McDonald's Bakal Dibina di HUSM Kelantan - Korang mesti tertanya-tanya, apa tu Rumah Ronald McDonald's kan?? Mana yang pernah dengar, ok la, mana yang belum pernah dengar, macam nad sendiri, ni nad bagitau. Nad sendiri baru tau berkenaan Ronalds McDonald's House Charities semasa menghadiri majlis Kejohanan Golf Amal RMHC di Tropicana Golf & Resort Petaling Jaya. Rumah ini bukan rumah untuk orang bercuti macam homestay ke ape ye, tapi rumah ni sebenarnya, khas untuk waris pesakit yang mana anak mereka mendapatkan rawatan di hospital berkenaan.


Bayangkan, keluarga tu duduk jauh, nak menginap dekat mana bila anak sakit?  Hotel?, mesti memakan kos yang banyak kan. Nak ulang alik dari rumah, perjalanan jauh, rasa tak berbaloi kan. Ada anak yang perlu mendapatkan rawatan lebih dari 3 bulan, sanggup ahli keluarga duduk dan baring di koridor, demi untuk menemani anak mereka yang sakit tu sebab tiada tempat tinggal. Sebab tu terbinanya Rumah Ronalds McDonald's ni bagi memberi kemudahan tempat tinggal sementara untuk keluarga pesakit kanak-kanak tersebut ketika mereka mendapatkan rawatan. Waris pesakit boleh duduk di Rumah Ronald McDonald's ni bagi meringankan beban dan dekat dengan pesakit selama mana mereka menjalani rawatan perubatan di hospital. Kena sangat dengan sloga mereka " Keeping Families Close "

Latarbelakang RMHC Malaysia 

Rumah Ronald McDonald's ni dah lama wujud sejak 1999 lagi. RMHC pertama telah dibina di dalam kawasan Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) sebagai sebuah organisasi bukan berasaskan keuntungan dengan misi untuk mewujudkan, mendapatkan dan menyokong program yang dapat meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan kanak-kanak yang kurang bernasib baik di Malaysia. Sejak 28 tahun lalu, RMHC Malaysia telah memberi impak positif dalam kehidupan lebih 20,000 kanak-kanak melibatkan Kesihatan, Pendidikan dan Kebajikan dengan dana berjumlah lebih RM 20 juta.


Inisiatif-inisiatif RMHC lain yang akan dilaksanakan pada tahun ini termasuklah program Kembali-ke-Sekolah melibatkan kira-kira 20,000 pelajar dari keluarga berpendapatan rendah dengan pemberian kelengkapan sekolah yang baharu untuk sesi persekolahan 2019; program ‘Gift of Smile’ yang menaja kanak-kanak untuk melalui pembedahan sumbing bibir; dan pembinaan lebih banyak Bilik Sensori Ronald McDonald untuk kanak-kanak istimewa.


Nad tengok rumah ni memang sangat cantik dan banyak kemudahan. Hanya dengan RM5 sehari sahaja, keluarga dah boleh menginap di Rumah Ronald Mcdonalds. Murah kan!!

Semasa majlis tersebut, ada perkongsian sedikit daripada keluarga pesakit dan pesakit sendiri semasa menginap di Rumah Ronald McDonald's ni. Memang sedih nad dengar. Sebab mereka bukan dari keluarga yang senang dan duduk jauh. Nak ulang alik memang  penat ditambah dengan anak-anak yang masih kecil. Ada yang terpaksa tidur dalam kereta semata nak temankan anak semasa buat rawatan. Selepas diperkenalkan RMHC ni, mereka memang lega, dan rasa selesa duduk di situ.


Puan Mimi Faizah Lee Abdullah adalah salah seorang keluarga pesakit pediatrik yang telah mendapat manfaat dari Rumah Ronald McDonald's pertama di Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia sejak tahun 2005. Menurut beliau, kemudahan Rumah Ronald McDonald's yang disediakan ini merupakan sesuatu yang amat bermakna semasa anak dan cucu beliau manjalani rawatan kanser di hospital.

“Proses rawatan yang dilalui adalah kadang kala sakit dan menakutkan bagi kanak-kanak kecil, dan berada di samping mereka ketika proses rawatan boleh membantu memberi ketenangan kepada mereka. Selain itu, keluarga yang tinggal di Rumah Ronald McDonald dapat memberi sokongan moral kepada satu sama lain untuk menghadapi tekanan emosi yang dilalui,” kata Mimi Faizah.


Pesakit bernama Amin pula, berkongsi, duduk di rumah RMHC memang sangat seronok sehingga lupa tentang penyakitnya. Dia pun nampak ibu dia sangat gembira di situ sebab ramai kawan. Nampak kan, RMHC memang membantu mereka memberi keselesaan dan memudahkan keluarga pesakit.

Rumah Ronald McDonald's Kedua Akan Dibina di HUSM Kelantan

Rumah Ronald McDonald's kedua yang akan dibina di Hospital USM di Kelantan pula dijadualkan siap dan bersedia menerima kunjungan keluarga mulai suku pertama 2019 .Pelbagai kemudahan yang disediakan untuk keluarga pesakit yang tinggal disini. Selain bilik keluarga rumah Ronald McDonald's bakal menyediakan kemudahan seperti ruang makan, ruang tv, dan ruang istirehat, dapur, bilik mesin basuh, dan juga taman permainan. Ronald McDonald's turut menyediakan Bilik Sensori bagi membantu perkembangan kanak-kanak istimewa dengan bantuan peralatan deria khas.


Profesor Dato’ Dr Ahmad Sukari Halim, Pengarah Hospital USM & Pengarah Kampus Kesihatan USM berkata, Rumah Ronald McDonald's yang baharu ini semestinya memberi manfaat yang besar memandangkan kebanyakan keluarga yang mendapatkan rawatan untuk anak-anak mereka di Hospital USM merupakan golongan berpendapatan rendah.

“Sebaik-baiknya kita mahu keluarga ini sentiasa berada dekat antara satu sama lain memandangkan proses rawatan kadangkala melibatkan jangka masa yang panjang dan boleh memberi tekanan kepada keluarga dan pesakit sendiri. Sesetengah keluarga juga terpaksa menempuh perjalanan yang jauh dimana adakalanya melibatkan lebih dua jam perjalanan. Dengan Rumah Ronald McDonald's di Hospital USM, Kelantan yang bakal siap tidak lama lagi, keluarga boleh memberi tumpuan sepenuhnya terhadap proses rawatan dan pemulihan anak mereka di hospital,” kata beliau


Kejohanan Golf Amal RMHC raih RM440,000 untuk pembinaan Rumah Ronald McDonald di Hospital Universiti Sains Malaysia 

Kejohanan Golf Amal Persatuan Kebajikan Ronald McDonald (RMHC) telah berjaya meraih RM440,000 untuk pembinaan Rumah Ronald McDonald baharu di Hospital Universiti Sains Malaysia (Hospital USM) di Kubang, Kerian, Kelantan. Naib presiden RMHC Malaysia Victor Sim berkata jumlah dana yang berjaya diraih ini menunjukkan komitmen tidak berbelah bahagi rakan-rakan perniagaan McDonald’s kearah menyokong aktiviti-aktiviti amal dan memainkan peranan masing-masing kearah kesejahteraan masyarakat.

“Kami sangat menghargai sumbangan yang telah diberikan oleh rakan-rakan perniagaan McDonald’s. Memastikan keluarga dan anak-anak mendapat  peluang yang lebih baik dalam kehidupan merupakan matlamat kami di RMHC. Setiap sen yang disumbang kepada RMHC mampu memberi perubahan yang cukup besar dengan memastikan keluarga dapat sentiasa bersama,” kata Sim.


Jom Sama-Sama Membantu

Bagus kan inisiatif yang dilakukan oleh McDonald's ni. Korang pun boleh turut sama-sama membantu dengan memberi sumbangan menerusi tabung-tabung derma yang terdapat di restoran-restoran McDonald’s seluruh negara. Nad tau, ramai yang suka lepak atau makan makanan Mcdonalds ni, nad sendiri suka. Jadi baki duit yang kita beli makanan tu, tak salah masukkan dalam tabung tu kan. Tabung warna merah tu. Selain itu, sumbangan juga boleh dibuat menerusi pindahan bank atau online menerusi PayPal.


Maklumat lanjut berhubung perkara ini boleh didapati di sila https://rmhc-malaysia.my/get-involved/make-a-donation/.

Maklumat lanjut mengenai RMHC dan Rumah Ronald McDonald, sila layari https://rmhc-malaysia.my/.



hai assalammualaikum

Prego  Buddies,  Pasta  Kering  Berbentuk  Menarik Yang  Pertama  Untuk  Kanak- Kanak  Oleh  PREGO  

Prego Buddies Untuk Anak-anak - Fariza suka sangat makan makanan western macam pasta tu. Kalau makan dekat luar, mesti order pasta untuk dia. Sebelum ni pasta rupa dia biasa je, yela orang dewasa sekali makan. arna pun suram je. Tapi sekarang, ada pasta yang berbentuk menarik untuk anak-anak. Prego Buddies, Pasta kering untuk anak-anak berbentuk angkasawan dan sukan. Buddies dikeluarkan oleh Prego yang merupakan pakar  hidangan  pasta. Makin sukala Fariza makanan kegemaran dia ada bentuk menarik sekarang.



Haritu nad ada pergi ke pelancaran Prego Buddies di Sunway Pyramid. Meriah sangat event ni. Ramai parents datang, sebab nak dapatkan Prego Buddies ni.  Kalau korang nak tau, Prego  Buddies  diperbuat  daripada  serbuk  bayam  dan  tomato  asli. Jadi kalau anak jenis tak makan sayur tu, bolehla bagi makan Prego Buddies ni..hehee. Mesti diaorang suka. Dengan macam-macam bentuk ada, mesti mereka hidangan dengan penuh berkhasiat dan menyeronokkan.

Turut  hadir  pada  majlis  pelancaran  yang  diadakan  di  Sunway  Pyramid  itu  ialah  selebriti  serta  pelakon  wanita  terkenal,  Scha  Alyahya  dan  anaknya  Lara  Alana;  pengacara  radio  dan  TV,  Gan  Mei  Yan  dan  anaknya  Jo;  tukang  masak  cilik,  Danish  Harraz;  maskot  Prego  Buddies,  Buddies  dan  watak  siri  animasi  popular  Malaysia,  BoBoiBoy.    



Pada  majlis  itu,  Danish  Harraz  yang  baru  berusia  sebelas tahun  turut  mempamerkan  bakatnya  dalam  bidang  masakan  dengan  menyediakan  salah  satu  daripada  dua  resipi  ciptaannya  yang  menggunakan  Prego  Buddies  dan  sos  pasta  Prego. Apa  yang  pasti,  hidangan  Buddies  Ayam  Keju  hasil  air  tangannya  itu  telah  mendapat  sambutan  hangat  dari  kalangan  para  selebriti  serta  media  yang  dijemput  ke  majlis  berkenaan. 


 Para  penggemar  pasta  boleh  mendapatkan  resipi  istimewa  hasil  ciptaan  Danish  iaitu  Buddies  Ayam  Keju  dan  Cucur  Ayam  Buddies  di  www.pregobuddies.com.  Para  ibu  dan  anak-anak  boleh  mendapatkan  inspirasi  untuk  mencipta  resipi  mereka  sendiri  di  laman  sesawang  berkenaan  sementara anak-anak  menerokai  aktiviti  menyeronokkan  bersama-sama  dengan  Buddies.    





Nad sebelum-sebelum ni pun buat pasta guna Prego. Lagi-lagi sos pasta dia. Sedap dan mudah disediakan. Prego  kini  teruja  untuk  mengembangkan  lagi  rangkaian  pasta  kering  keluarannya    dengan  memperkenalkan  Prego  Buddies,  khas  untuk  si  cilik  yang  menggemari  pasta. Haritu juga nad join masak-masak dekat situ. Masak Prego Buddies bersama anak..hehe. Seronok je rasanya. Semua bahan dah ada, tinggal pilih dan masak je. Hasilnya tengok jela dalam gambar tu. Masak dalam masa 10 minit je, dah siap..hehee..memang cepat. 

Dengan  adanya  Prego  Buddies,  para  ibu  hanya  memerlukan  10  minit  sahaja  untuk  menyediakan  beraneka  jenis  hidangan  pasta  dengan  penuh  kasih  sayang  dan  boleh  disediakan  pada  bila-bila  masa  sahaja  dengan  menggunakan  sos  pasta  Prego  atau  menambah  beberapa  ramuan  tambahan,  memastikan  si  cilik  sentiasa  gembira. 




Haritu, Fariza mintak masak Prego Buddies ni. Nad cuma rebus je Buddies ni sebab sos pasta takda. Dia suka je..makan juga. Lepastu bubuh sup daging sikit. Lagi dia suka sampai tak bagi nad rasa..hehe..

Prego  Buddies  didatangkan  dalam  dua  varian  berbeza  iaitu  pasta  bertemakan  bentuk  sukan  dan  angkasa,  sesuai  untuk  kanak-kanak  berusia  tiga  tahun  ke  atas.  Ia  diperbuat  daripada  serbuk  bayam  dan  tomato  asli  serta  boleh  didapati  dalam  pek  200g,  pada  harga  runcit  yang  dicadangkan  RM  2.35.  Pengenalan  pasta  untuk  kanak-kanak  itu  ke  dalam  rangkaian  produk  sos  pasta  dan  pasta  kering  Prego  bakal  memenuhi  kehendak  serta  citarasa  pengguna  yang  lebih  luas.  Semua  produk  tersebut  boleh  didapati  dengan  mudah  di  seluruh  negara.  Dapatkan  beraneka  resepi  yang  mudah  serta  enak  untuk  disediakan  di  www.pregobuddies.com.
hai assalammualaikum

Laurier Muncul Dengan Packaging Baru - Memang banyak tuala wanita dekat luar, dan macam biasa mestila cuba semua nak tau mana yang bagus kan. Dalam banyak-banyak tuala wanita, nad suka dengan Laurier, sebab selesa, senang dibasuh dan tak bocor. Sebelum ni, Laurier satu warna je, sekarang mucul dengan packaging baru you alls..cantik pulak tu. Warna pink, ungu kebiruan gitu. Dari jauh dah nampak tau, meyerlah bungkusan dia.


Kao Malysia Lancar Laurier Serba Baharu Dengan Penampilan Dan Gaya Lebih Segar

Bungkusan baharu yang ‘Diperbuat dengan Penuh Perhatian’ (Made with Love) hadir dengan gaya dan penampilan lebih segar. Direka dengan mengambil kira keperluan dan kemudahan golongan wanita, tuala wanita serba baharu Laurier mengetengahkan kecanggihan teknologi dan inovasi Jepun, terutama ciri “Ultra Absorbent Core”.



Cantik kan bungkusan baru dia. Ada dua warna setiap bungkusan, warna pink ungu untuk Perfect Comfort (Maxi & Slim) dan warna biru hitam untuk Night Safe. Nad pakai baju pun dah sampai ikut tema bungkusan ni..hehee..Semestinya nad suka warna biru pink macam ni. Warna yang ceria gitu, takdela suram. Nampakla, kita wanita yang aktif yang boleh menjalankan aktiviti harian dengan penuh yakin dan selesa!


Presiden Kao Malaysia, Encik Masaki Fujiwara pada majlis pelancaran berkata,
“Sejak 35 tahun lalu, Kao Laurier terus berpegang pada komitmennya – menjaga wanita serta memperkasakan mereka untuk menjalani kehidupan dengan bebas menerusi teknologi dan inovasi Jepun. Laurier serba baharu memberikan wanita keyakinan kerana dapat menjaga diri sendiri dengan baik, menghilangkan rasa bimbang dan ketidakselesaan fizikal sepanjang tempoh datang bulan yang tidak dapat dielakkan.

“Menerusi produk yang inovatif ini, kami berusaha untuk memberi kepuasan dan memperkayakan kehidupan manusia dengan menawarkan pengalaman baharu kepada wanita dari segi keselesaan, keyakinan dan kemudahan.”

Laurier serba baharu direka berdasarkan kepada nilai “Yoki-Monozukuri” Kao, Laurier kini hadir dengan rupa dan ciri-ciri inovatif yang menawarkan rangkaian lengkap produk tuala wanita demi memenuhi keperluan yang berbeza. Reka bentuk Laurier serba baharu diberi perhatian khusus dan perincian teliti demi memastikan wanita sentiasa selesa sepanjang waktu datang bulan. 


Menerangkan tentang di sebalik reka bentuk bungkusan baru itu, Naib Presiden Pemasaran Kao Malaysia, Tan Poh Ling berkata, 
" Kao Laurier “Diperbuat dengan Penuh Perhatian”. Reka bentuk dan penampilan bungkusan Laurier serba baharu direka untuk memenuhi keperluan wanita dalam masyarakat berbilang bangsa di Malaysia. Terutama dalam kalangan wanita muda berusia 18 hingga 22 tahun yang mahukan bungkusan yang ringkas, berwarna-warni dan segar. Ultra Absorbent Core yang inovatif pantas menyerap dan memerangkap darah haid pada bahagian tengah tuala wanita, memastikan kulit kekal kering. Sekali gus memberikan keselesaan dan ketenangan minda kepada wanita, walaupun pada dua malam pertama kitaran haid mereka." 

Selalunya bila datang period atau datang bulan atau lampu merah ni, perempuan mesti resah. Resah bila pakai pad atau tuala wanita, lepastu bocor. Rasa dalam seumur hidup seorang wanita… mesti at least ada sekali kita akan mengalami peristiwa malang macam ni yang konfem konfem lah memang boleh bikin malu giler! ..hahaha..Tapi dengan Laurier, masalah tu tiada. Teknologi Jepun yang inovatif pada Laurier serba baharu memastikan kulit lebih kering, mencegah kebocoran dan tiada kebimbangan, walaupun pada dua hari pertama datang haid.

Quick Lock System – dwi lapisan udara yang lembut dan kering pantas menyerap dan memerangkap darah haid pada bahagian tengah tuala wanita ini. Diamond Surface pada Laurier serba baharu (kecuali Maxi Non Wing) menawarkan rasa kering yang mengagumkan dengan penyerapan dua kali (2x) lebih pantas, membuatkan wanita rasa lima kali (5x) lebih kering. Tuala wanita ini juga lebih senang dan cepat dicuci.

Laurier Night Safe Serba Baharu menampilkan Ultra Absorbent Core untuk penyerapan maksimum bagi menghalang kebocoran, walaupun pada hari dengan aliran darah yang banyak. Menyerap cecair 2x lebih cepat dan memerangkap aliran mendadak di dalam terasnya untuk mencegah kebocora pada bahagian belakang dalam apa jua posisi tidur.

Antara Produk Laurier:


Laurier Perfect Comfort Maxi
Maximum Absorbent 360°All Round Leak Guard
Ciri anti-kerenyuk mencegah kebocoran dan kerenyuk ke tengah.
Menahan darah haid dari mengembang ke bahagian tepi.
Laurier Perfect Comfort Slim
 

Laurier Perfect Comfort Slim
Maximum Absorbent Hyper Absorption
Menyerap cecair 2x lebih cepat dan nikmati 5x tahap kekeringan yang tinggi
Kulit lebih selesa untuk jangka masa yang lebih lama. 
Laurier Night Safe 
 






Susah kan, bila tidur malam, esok pagi bangun tengok bocor, lagi parah bila kena cadar atau tilam..hurmm.. Tapi bila pakai All-New Laurier Night Safe ni, tidur malam ku dengan lena. Tidak risau bangun pagi tentang kebocoran apabila datang bulan.

Bebas tidur dengan apa sahaja posisi..hehehe. Pad ni panjang tau,
memang dia tutup bahagian belakang kita, supaya bila datang haid tak bocor dekat pakaian atau tilam.

Direka dengan Ultra Absorbent Core baru dari Jepun, ia mampu menyerap cecair 2x lebih cepat dan memerangkap aliran mendadak di dalam terasnya untuk mencegah kebocoran pada bahagian belakang dalam apa jua posisi tidur.

Ultra Absorbent Core Maximum Absorption for leakage prevention
• Menyerap darah haid dengan pantas
• Membantu mencegah kebocoran di bahagian belakang dalam apa
jua posisi tidur
• Senang dicuci

#LaurierMadeWithLove #AllNewLaurier #LaurierNewStyle
#NoLeaksNoWorries

Laurier Night Safe with Safety Gather
Ultra Absorbent Core Maximum Absorption for leakage prevention
Menyerap darah haid 2x lebih pantas dan nikmati 5x tahap kekeringan, walaupun pada hari aliran berar anda. 
Padan dengan baik pada badan untuk membantu mencegah kebocoran di bahagian belakang dalam apa jua posisi tidur. 

Suasana Pelancaran Packaging Baru Laurier





Hah, korang bolehla datang ke Sunway Velocity Mall di Ground Floor, sebab diaorang ade dekat situ sehingga 12 August, hari Ahad. Kalau dah takde port bergambar, dekat situ ada banyak tempat gamabr korang boleh ambil, seeprti Magazine Frame, buaian, Photo Frame, dan tempat nad bergamabr dekat bantal tu..hah!!..


Emma Maembong dan Elfira Loy kongsi tentang Laurier terbaru ni. Cantik, kecik,molek diaorg ni tau.




Korang boleh dapatkan Laurier, dan join contest yang mereka anjurkan. Baca bawah ni tentang peraduan tersebut. Datang jangan tak datang..



Peraduan " Made With Love "

Hah!!, kepada wanita di luar sana, kepada semua pembaca nad, yang bekerja, tak bekerja, yang aktif , yang datang period tu..heehe..Ni ada peraduan best untuk korang. Hadiah best oo, pergi bercuti ke Japan dengan teman korang siap dengan jurugambar peribadi..Syok gilerr..

Sempena pembungkusan baru Laurier ni, Kao Malaysia menganjurkan peraduan ‘Made with Love’ di mana pengguna berpeluang memenangi hadiah utama berupa percutian 5D4N ke Jepun untuk dua orang lengkap dengan jurugambar peribadi!

Caranya:
- Beli mana-mana produk Laurier serba baharu bernilai RM20,
- Rakam idea ‘Made with Love’ anda dalam sekeping gambar dan muat naik ke laman Kao Laurier Facebook dengan hashtag #LaurierMadewithlove.
- Gambar yang menerima paling banyak Likes akan dipilih sebagai pemenang.*

Maklumat lanjut, sila layari Kao Laurier Facebook https://www.facebook.com/kaolaurier/ atau laman web rasmi Kao Malaysia di https://web.kao.com/my/laurier/index.html#1