Articles by "Event"
Showing posts with label Event. Show all posts
hai assalammualaikum

Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajaya 2018 - Bulan puasa bulan depan, lepas tu raya. Sekarang semua persiapan kena buat awal, lagi-lagi baju raya. Kalau boleh taknak kelam kabut. Taknak bersesak-sesak beli akhir-akhir Ramadhan. Biar cepat, semua senang. Takyah fikir dah. Fikir nak raya je..heheheh. Hah, korang tak tau nak shopping raya dekat mana, ni nad nak bagitau.


Bersempena dengan ketibaan Ramadan yang saban tahun dinantikan oleh seluruh umat Islam khususnya, bakal berlangsung JUALAN BARANGAN RAYA FESTIVAL RAMADAN PUTRAJAYA 2018 bermula 17 Mei 2018 (1 Ramadan 1439) selama sebulan bertempat di Dataran Putrajaya, Presint 3. Dengan objektif untuk menyatukan ukhuwah rakyat Malaysia yang berbilang agama dan budaya, penganjuran festival ini juga membuka peluang perniagaan kepada usahawan muda yang pada hari ini seakan menjadi satu senario menarik setiap kali tibanya Ramadan.

Festival Ramadan Putrajaya 2018 disasarkan untuk mereka yang berada di kawasan seperti Bangi, Kajang serta kejiranan yang berhampiran bagi memudahkan mereka merancang masa untuk persiapan raya sepanjang Ramadan.

Di samping itu, festival tersebut turut menawarkan pelbagai aktiviti menarik sepanjang Ramadan untuk para pengunjung.


Selain itu, turut disediakan hadiah utama yang berupa sebuah biji kereta ataupun motosikal untuk cabutan bertuah, persembahan ‘busking’ para artis popular masa kini, penampilan artis-artis istimewa yang akan diumumkan dari masa ke masa serta akan diserikan lagi dengan gerai para selebriti terkenal seperti Ella, Hanez Suraya, Kaka Azraff, Ekin, Leez Rosli, Sofi Jikan, Haiza, Saiful Apek, Siti Sarah, Shuib dan ramai lagi. Program ini menggabungkan seramai 30 selebriti terkenal tanahair.

Malah, turut diberikan perhatian khusus dalam penganjuran festival ini adalah program kerohanian. Tazkirah Ramadan bersama selebriti pilihan dan ceramah agama dari penceramah jemputan bakal menghiasi kalendar sepanjang bulan tersebut. Sebelah petang pula, program bubur lambuk akan memeriahkan lagi festival tersebut. Hujung minggu pula, direncanakan majlis iftar bersama anak-anak yatim yang terpilih.

Tumpuan juga akan diberikan kepada barisan gerai daripada pelbagai jenama terkenal dari kalangan hijabista dan lain-lain. Penjualan di gerai akan merangkumi tawaran pakaian muslimin  dan muslimah terkini, alat solek, perhiasan rumah serta kuih raya untuk persediaan Syawal kelak.
Pastinya Festival Ramadan Putrajaya 2018 akan memudahkan persiapan keluarga mahupun individu kerana di sinilah bakal tertumpunya pelbagai aktiviti menarik dari segi intelektual dan kerohanian, penawaran jenama terkenal yang mampu milik dan juga ruang untuk beramah mesra dengan personaliti popular tanahair.

Untuk maklumat dan informasi terkini, sila hubungi;
Unit Publisiti Jualan Barangan Raya Festival Ramadan Putrajya 2018
(TEL:  Izainil: 017-3031 953/ Ashraf 017-8892909)
hai assalammualaikum


Program Kad Negaraku MPay Mastercard, Didik Pengguna Bijak Dan Berhemah Dalam Berbelanja - Kalau bercerita bab perbelanjaan dengan ekonomi sekarang., mesti pening kan. Barang pulak makin lama makin naik. Jadi,kita sebagai pengguna atau pembeli mestilah nak berbelanja dengan bijak dan berhemah. Lagi seronok kalau dengar barang tu ada diskaun. Laju je kita nak membelinya, sebab dapat dengan harga yang murah. Sebab tu munculnya idea Program Kad Negaraku Mpay Mastercard ni.


Kad Negaraku MPay Mastercard

Program Kad Negaraku Mpay Mastercard dijalankan di bawah Program Sahabat Negaraku dan ini merupakan program permulaan dan akan terdapat lagi  pelbagai program yang bakal dijalankan. Program Kad Negaraku MPay Mastercard yang diusahakan dengan kerjasama secara eksklusif dengan pihak Managepay System Berhad.

Korang mesti tertanya-tanya, apa tu Kad Negaraku MPay Mastercard?? Masa nad datang ke event Program Sahabat Negaraku yang diadakan di Kelab Darul Ehsan pada hari Rabu tu, nad sendiri tertanya-tanya, apa Kad Negaraku  MPay Mastercard ni?? Apa fungsi dia?? Apa kelebihan dia?? Haritu juga nad dapat jawapannya.

Apa yang nad faham, Kad Prabayar Negaraku MPay Mastercard ni seperti kad debit, kad kredit yang boleh digunakan untuk pelbagai bentuk pembelian. Maksudnya, kad ni perlu ada duit di dalamnya, dan bolehlah shopping. Tapi, istimewanya kad ni berbeza dengan kad diskaun yang lain. Kad ni dianggap kad sara hidup digital yang memberikan peluang kepada pemegang kad untuk menikmati produk dan perkhidmatan dengan harga yang lebih jimat. Maksud jimat sini, ialah harga yang lebih murah. Kiranya, korang akan dapat diskaun bila guna Kad Mpay Mastercard ni.

Kad ni bukan sahaja untuk membeli produk dengan murah, malah pengguna boleh berbelanja untuk pembelian secara online, menonton wayang, berhibur di taman tema, membuat pindahan wang dan sebagainya. Nampak tak kelebihan kad ni. Bukan satu je fungsi dia, tapi lebih dari tu untuk memudahkan pengguna. Macam ni la caranya mereka nak didik pengguna untuk berhemah dan bijak dalam berbelanja. Macam tu la yang nad paham tentang kad Negaraku MPay Mastercard ni,

Lebih menarik, MPay akan sentiasa menawarkan penjimatan produk-produk terpilih dan bersesuai dengan pengguna kad secara bulanan.

Untuk permulaan, Program Sahabat Negaraku akan memperkenalkan Program Kad Negaraku MPay Mastercard ni di seluruh negara dan dimulakan di Selangor dan WP Kuala Lumpur secara konsisten dengan kerjasama NGO dan pemimpin masyarakat untuk mematikan rakyat khusunya ahli-ahli NGO memahami hasrat program kad ini.


Program Kad Negaraku MPay Mastercard mensasarkan 200 ribu Pengguna Kad dari kalangan ahli-ahli NGO yang menetap di Lembah Klang. Pada hari itu, Sekurang-kurangnya 15 NGO dengan keahlian lebih 12 ribu orang datang bagi merealisasikan Program Sahabat Negaraku. Melalui program ini KSP menjemput semua NGO untuk bekerjasama dan menyokong Program Sahabat Negaraku . Dalam usaha menghubungkan pihak kerajaan, rakyat badan berdaftar dan NGO, pihak Kelab Sahabat Persaudaraan turut memberi penerangan dan mendaftar NGO yang berminat untuk menyertai program ini.


Kad Prabayar Negaraku Mpay Mastercard bakal dilancarkan sepenuhnya menjelang 2018. Jadi nantikan kemunculannya tahun depan ye.

Untuk kornang yang nak tau lebih lanjut berkenaan Kad MPay Mastercard ni korang boleh pergi ke
Ketua Kelab Sahabat Persaudaraan, Pn Farina Abd Razak : 017-3921711
Unit Media KSP : Metts Mohd Nor : 019-3660168
Email : mediasp.ksp@gmail.com
www.sahabatpersaudaraan.org

Managepay System Berhad
Ms Tan Cjia Wei : 016-2337678
Email : chiawei.tan@mpsb.net



hai assalammualaikum


Pop Up Store Honestbee Di Lot 10

Borong Coklat di Pop Up Store Honestbee Lot 10 - Haritu nad jalan-jalan dekat Lot 10. Sekali masuk je dekat pintu Lot 10 tu, dah nampak Honestbee. Sesaja la masuk tengok apa yang ada. Pergh, sekali kau, banyaknya coklat. mAcam-macam coklat ada, dari luar negara pun ada. Bukan setakat coklat, makanan pun ada. Kalau korang nak beli hadiah bagi dekat officemate sempena Christmas pun boleh.


Setahu nad, Honestbee ni dikenali sebagai apps pembelian barangan secara online. Kalau sebelum ni, nampak kawan-kawan nad, pernah beli online barangan basah, kering dengan menggunakan apps Honestbee ni. Servis dia,kita beli online, lepas tu dah selesai bayar semua, diaorang akan hantar dekat rumah. Yang Pop Up Store Honestbee ni, korang juga boleh membuat pembelian di apps Honestbee, korang hanya pilih barang yang korang nak beli dan selepas tu staff mereka akan dapatkan barangan korang dengan segera tanpa tertinggal satu pun. Memang cepat servis mereka ni.


Staff pun semua bagus, mesra layan pelanggan.










Dekat pop-up store Honestbee ada jual macam-macam tau. Coklat, makanan macam The Bowls, Pezzo Pizza, Ramen dan macam-macam lagi. Ada sandwich dan aiskrim tau! Eh korang boleh tengok gambar nad ambil tu.. Serius best!

Yang paling penting, korang boleh berbelanja tanpa cash. Yeaa!!, dekat sini tak guna duit tau, tapi guna kad debit atau kad kredit.Masa nad datang sini pun terkejut..hahahha. Semua transaksi memang tak guna duit! Jadi tak payahla nak bawak duit banyak-banyak ye.. Pastikan kad debit dan kredit koranga ada duit. Boleh shoping banyak-banyak..hehee.

Promo Code Honestbee Untuk Pembaca Miszrockers Blogspot

Hah, berita best, korang nak diskaun tak!!..hehee.
Khusus buat semua pembaca Nadia Johari atau Miszrockers Blogspot, nad nak bagi promo kod istimewa tau! Macam cara nak guna? Mudah sahaja!
- Pertama download apps honestbee dan sign up.
- Lepas tu sahkan akaun
- Shopping barangan apa yang korang nak beli
- Masa nak buat check out buat bayaran,masukkan kod yang telah disediakan.

Korang boleh baca promo yang nad bagi ni..
Grocery Promo: NADIA30
RM30 off with min. spend of RM80

Terms and conditions:
1. Valid only at honestbee Christmas Pop Up Store.
2. Valid till 1st January 2018.
3. Valid for New Customers Only.
4. Not valid with other coupon codes unless otherwise stated.
5. Valid only for the areas which are serviceable by honestbee.

Food Promo: NADIA10
RM10 off with min. spend of RM20

Terms and conditions:
1. Valid only at honestbee Christmas Pop Up Store.
2. Valid till 1st January 2018.
3. Valid for multiple times use.
4. Valid for O'Briens, The Bowls & Pezzo Pizza
5. Not valid with other coupon codes unless otherwise stated.
6. Valid only for the areas which are serviceable by honestbee.

Nak tau lebih lanjut, boleh layari
Website : https://www.honestbee.my
Facebook: https://www.facebook.com/honestbeemy/?fref=ts
Instagram; https://www.instagram.com/honestbeemy/



Selamat bershopping. Tengokla apa yang nad beli ni..hehee..nak tengok video boleh pergi ke SINI
hai assalammualaikum

Malaysia Sosial Media Week 2017 ( MSMW 2017 ) - Kalau sebelum ni, nad memang dah pernah dengar berkenaan MSMW ni. Sebab ada diantara kalangan blogger yang menerima award MSMW sebelum-sebelum ni. MAsing-masing blogger mintak kita undi..hehe. MSMW ni banyak kategori award dia, jadi pandai-pandaila undi. Haritu, nad pertama kali join Malaysia Sosial Media Week ( MSMW 2017 ) di Berjaya Times Square Hotel. Nad ingat kita akan tengok orang terima anugerah, tapi rupanya seminar. Tapi bagusnya seminar tu banyak manfaat yang boleh diambil. Bayangkan daripada pagi sampai ke petang event tu. Fuh!!.. Fariza kena tinggal dengan daddy dia la. Majlis formal tak boleh bawak..ehhee. Takpe dah besar, dia behave.














Majlis bermula pukul 10 pagi, dengan banyak sesi yang diadakan. Bukan dua , tiga sesi, tapi enam sesi. Tau tak berapa lama kitaorang duduk..hahaa. Tapi nasib baik seminar ni menyeronokkan dan ada info dan ilmu yang berguna yang diberi. Seminar ni bukan jemput orang yang biasa-biasa, tapi speaker yang dijemput semua hebat-hebat belaka. Bukan setakat dari dalam negara malah di luar negara juga. Dapat juag bersua muka dengan kawan-kawan alam maya.

6 Sesi Yang Bermanfaat Dengan Ilmu di MSMW 2017

Info menarik iaitu cyber buli. Selalunya dengar buli dekat sekolah je, sekarang cyber pun ada buli. Inilah zaman teknologi. Ilmu yang diberikan memang sangat berguna dengan teknologi sekarang yang menggunakan media sosial sebagai sumber pendapatan. Buat duit dengan online salah satu cara mudah nak dapat income. Tapi kena dengan cara yang betul. Inilah cara nad untuk dapatkan sumber pendapatan dengan menggunakan blog. PR atau client lebih suka menggunakan blogger untuk mengiklankan produk dan servis mereka, jadi dengan cara ni nad tingkatkan ilmu belajar lebih lagi. Sekarang pun, nad masih belajar lagi.

Nak terangkan lebih ilmu apa nad dapat pun banyak. Orang tengok je #MSMW2017 dengan twitter. Banyak dekat situ orang tweet. Bawah ni gamabr secara ringkas tentang ilmu yang disampaikan.



































Seminar ni bukan setakat mereka yang bekerja di media sosial sahaja, malah orang perseorangan dan syarikat besar.


Gambar sekitar MSMW 2017



















































Hebat memang hebat semuanya..Haritu juga ada artis yang datang tau..hahaha. Duduk depan nad je dia. Siapakah??

Masa tu dalam pukul 5.30 petang kehadiran Datuk Seri Najib Razak dalam majlis tersebut.




Abang Long Fadil a.k.a Zizan Razak Menang Malaysia Anugerah Ikon Media Sosial 2017


Tahniah buat pelawak Zizan Razak memenangi anugerah Ikon Malaysia 2017. Penyampian hadiah dibuat oleh Datuk Seri Najib Razak. Masa upacara tu , aksi Zizan yang bermanaj dengan PM kita kau..hahaa.. Tau-tau jela Zizan..hahaa..Siap lentok-lentok dekat PM..hahaa..



Nad pun tak lepaskan peluang untuk bergambar dengan Zizan ni.







Seharian kitaorang disini..dari pagi sampai ke petang. Banyak input dan ilmu. Mana taknya 6 sesi yang semuanya sangat bermanfaat. Speaker pun hebat-hebat. Tak sia-sia datang. Dari cerita buli cyber, cara buat duit dan macam-macam lagi. Terima kasih @msmw2017 ..moga dapat jumpa tahun depan lagi..wihuu..
.
Malaysia Social Media Week 2017 (MSMW2017)
.
Official Social Media Channel:
Twitter @msmw_2017
Instagram @msmw2017
Facebook Malaysia Social Media Week (MSMW)

#MSMW2017 @msmw2017 #kbba9 #miszrockersblogspot #lifestyleblogger #ceriterasigadisbiru #kbba9 #bloggermalaysia #blogger #vsco #vscomalaysia #media #mediainfluencer #beautyblogger #fashionblogger #igerskolumpo #igers #ootd #quotes #Msmw2017

hai assalammualaikum

Nivea Protect  & Care Run Di Putrajaya - Haritu 29 Oktober, telah diadakan Nivea Protect & Care di Presint 6 Putrajaya. Pergh semua biru wehh..suka tengoknya..hehee. Sekarang aktiviti larian memang selalu diadakan di amna-mana kan!. Memang bagus, sebab galakann orang ramai untuk sihat dengan berlari. Bagus ramai yang support. Larian Nivea Protect & Care ni bagi menggalakkan rakyat Malysia mengutamakan penjagaan disamping menderma.


Seawal 7 pagi ramai dah ada dekat Putrajaya. Terbaikla semua. Ada yang bawak anak kecil juga bangun pagi untuk aktiviti larian ni..Bagus tersangat la bagus. Waktu tu artis juga ada di sana iaitu Siti Saleha.



Nivea Protect & Care Galakkan Rakyat Malaysia Utamakan Penjagaan Diri Dan Mereka Yang Mememerlukan

Hampir 2,500 rakyat Malaysia berkumpul di Putrajaya untuk menyertai NIVEA Care Run yang dianjurkan oleh NIVEA Protect & Care, deodoran yang direka khusus untuk memberi perlindungan berpanjangan pada kulit bawah lengan. Bertemakan ‘Protects What You Care’ yang juga merangkumi kasih sayang terhadap komuniti, sumbangan sebanyak RM20,000 daripada larian tersebut telah didermakan kepada Yayasan Budi Penyayang Malaysia (PENYAYANG), sebuah badan amal yang memberi bantuan kepada  rakyat Malaysia yang memerlukannya.


Dengan formula yang bebas alkohol, deodoran NIVEA Protect & Care diperkayakan dengan esen NIVEA Crème dan haruman yang lembut. Ia memberikan kulit anda perlindungan yang berpanjangan sehingga 48 jam, serta menyuburkan dan memberikan anda bawah lengan yang lembut dan licin.

“Kami di NIVEA bertuah kerana dapat bekerjasama dengan PENYAYANG dalam usaha mereka untuk membantu rakyat Malaysia yang memerlukannya,” kata Ng Hock Guan, Pengurus Negara Beiersdorf Malaysia & Singapura. “Tema NIVEA Care Run ini adalah selari dengan nilai penjagaan teras NIVEA Protect & Care yang menggabungkan perlindungan dan penjagaan rapi. Kami bersyukur mendapat sokongan daripada rakan niaga kami untuk memastikan larian ini berjalan dengan lancar. Kami juga berbangga dengan kehadiran ramai rakyat Malaysia yang memberikan sokongan kepada NIVEA Care Run. Setiap hadiran pada hari ini memainkan peranan penting dalam  kejayaan acara ini.”

Bagi meningkatkan kesedaran umum tentang penjagaan kulit bawah lengan, pihak NIVEA Care Run berkongsi tentang fakta-fakta kulit menarik seperti 36% kulit disingkirkan apabila seseorang mencukur dan juga kesan pencukuran dan pencabutan bulu yang boleh menyebabkan kerosakan kulit.*


Aktiviti lain yang turut diadakan termasuklah dinding “NIVEA Protect & Care” yang membolehkan peserta menulis mesej kepada orang tersayang, khemah PENYAYANG, cabutan bertuah dan kios foto. Selebriti tempatan iaitu Siti Saleha, Nadia Heng dan Fiqrie turut memeriahkan NIVEA Care Run ini.

Secara keseluruhannya, NIVEA Care Run telah mencatat kejayaan cemerlang dari segi mendidik rakyat Malaysia tentang kepentingan penjagaan kulit bawah lengan di samping membantu mereka yang kurang berkemampuan.

Deodoran NIVEA Protect & Care roll-on 50ml dan NIVEA Protect & Care spray 150ml masing-masing dijual pada harga RM11.30 dan RM17.50 di semua pasar raya dan farmasi seluruh negara.

Layari www.facebook.com/mynivea untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk NIVEA.