Petanda kenang kiri bergerak. Petanda tubuh badan bergerak

 hai assalammualaikum
 
Kening Kiri Bergerak , Petanda Apa Ya? - Sejak beberapa hari ni, kening kiri ni asyik bergerak sendiri je. Selalu dengar gatal tangan je, tu pun katanya sebab nak dapat duit. Takda la nak percaya sangat, kalau betul terjadi, tu macam satu kebetulan jela. Tapi, bab kening bergerak ni tak pernah dengar pulak kenapa. Pastu mula la google, kenapa kening kiri ni bergerak, saja nak baca tafsiran orang..hehee.



Apa nad baca, kalau kening kiri bergerak, diaorang bagitau nak dapat duit. Kalau betul, syukur alhamdulillah..hehehe. Siapa tak suka dapat duit kan..hehe. Tapi takda berharap sangat. Nak duit datang kenela bekerja dan berusaha. Kening bergerak, mesti dia saja nak gerakla tu..hahaa. 
 
GERAK KENING KANAN:
- sukacita. sepakat dan harmoni suami isteri & rumah tangga. bertemu org yang dikasihi

GERAK KENING KIRI
- tenang fikiran. bahagia & riang gembira. murah rezeki. bertemu org yang dicintai. harmoni keluarga.

GERAK KELOMPOK MATA KANAN
- mendapat keuntungan dalam perniagaan. berjaya dalamsemua pekerjaan. mungkin juga akan menangis disebabkan peristiwa sedih.

GERAK KELOMPOK MATA KIRI
- bertemu ngn org yg dikasihi (yang dah lama tak berjumpa). 
- melihat org yg disayangi. 
- bertemu ngn tunang. 
- melihat sahabat handai yang datang dari jauh. 
- dikunjungi sandara mara yang datang dr jauh.

GERAK KELOMPOK MATA KIRI BAWAH
- duka. menangis

GERAK BIBIR MATA BAWAH:
-  terjadi hal-hal yang sedih. menangis.

GERAK POHON MATA KANAN
- lepas daripada penyakit,bala bancana. selamat

GERAK POHON MATA KIRI
- ddapat rezeki (kesenangan)

GERAK EKOR MATA KANAN
- menerima tetamu jauh.

GERAK EKOR MATA KIRI:
- jatuh sakit.

GERAK BIJI MATA KANAN:
- jatuh cinta. tertawan ngn someone. cry coz of love.

GERAK BIJI MATA KIRI
- riang gembira. aman damai in life.

 
Dari sudut sain perubatan & kesihatan pula ada alasan dia tersendiri.. Jika kelopak mata bergerak gerak ni dari sudut kesihatan ia di sebut sebagai ‘Eye Twitching‘. Antara penyebab berlakunya eye twitching ini adalah

- Tekanan
- Keletihan
- Eye Strain (Ketegangan Mata)
- Mata Kering
- Pemakanan Yang Tidak Seimbang

Masa kening bergerak, nad pun memang tengah lapang. Hati tenang dan bahagia je, sebab job semua dah selesai..ehhee. Tapi takdala percaya sangat..ehee
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. kdg2 mata pun bergerak2 jga bila ddk sesaja kan

    ReplyDelete
  2. Akaka selalu kelopak mata bergerak sampai jadi rimas. kadang belah kiri. kadang kanan. letih la kot..

    ReplyDelete
  3. Saya rasa...kerana kepenatan lar. LOL :D

    ReplyDelete
  4. mama prefer tgk dari segi saintifik takmo la dgr kata org tua..huhuu

    ReplyDelete
  5. Kalau kening gerak2 ni selalu orang cakap nak nangis je. Percaya ngan tidak. hehehe!

    ReplyDelete