Showing posts with label Lifestyle
Pati Oxymel Khal In-Sãnivir, Cuka Kurma Legakan Batuk, Selsema dan Demam - Sekarang tengah musim demam, batuk dan selsema ya, tak kira la orang dewasa, kanak-kanak. Tambah dengan cuaca yang sekejap hujan, sekejap panas boleh menyebabkan pelbagai penyakit. Nad pun tengah batuk-batuk ni, dah macam cara buat tetap tak hilang. Tambah risau anak-anak pun dah berjangkit. Risau ye bila anak-anak dah tunjukkan simptom tak sihat, walaupun dah cuba elak, tetap kena. Selalunya nad akan cuba cara tradisional dulu, campur madu, halia semua tu la. tapi biasalah kadang rajin buat kadang tak. Sudahnya carila produk natural ni. Sampai nad jumpa produk Pati Oxymel Khal In-Sãnivir.

Nad beli pun dekat shopee, sebelum beli biasanya akan baca feedback dulu, ramai kata bagus dan Pati Oxymel Khal In-Sãnivir ni menggunakan bahan semulajadi, jadi terus nad beli. Harga pun takda mahal mana pun, dan sesuai untuk seisi keluarga. Memang sesuai untuk demam, batuk dan selsema. Oh nad pernah minum Cuka Kurma Oxymel Khal Sakan Jabin di kedai shopee BK Network ni, sebab tu tak risau nak beli produk mereka yang lain.

 New to Shapewear? Where Should You Begin?


Are you curious about shapewear but not sure where to start? The world of shapewear is welcoming. Taking your first steps is as simple as finding your favorite pair of shoes. In this guide, we will break it down into simple steps that will help you where to begin.
Jom ke Karnival Mega Ulang Tahun 20 Tahun Little Caliph - Sertai Little Caliphs di Astaka Taman Tasik Titiwangsa, Kuala Lumpur, dari 9:00 pagi hingga 9:00 malam untuk hari yang penuh keseronokan di Karnival Mega Ulang Tahun Little Caliphs®. Biarkan keajaiban bermula!

Little Caliphs menjemput penduduk di sekitar Kuala Lumpur & Lembah Kelang ke sambutan Karnival Mega Ulang Tahun Little Caliphs®, sepanjang dua dekad perjalanan luar biasa dalam industri pendidikan awal kanak-kanak dan karnival ini direka untuk mendedahkan orang ramai kepada perjalanan Little Caliphs® sepanjang 20 tahun yang lalu. 
Buat Scalling & Polishing Di Klinik Pergigian Redha - Korang tau tak, setiap 6 bulan sekali, kita kene pergi check up gigi? Kalau tak, banyak masalah gigi berlaku, seperti mulut berbau, gusi bengkak, gusi berdarah semasa berus gigi, dan paling teruk karang gigi. Tak cantik ye bila ada karang gigi yang banyak. Orang tengok pun geli je. Jadi, sebelum teruk, cepat-cepat pergi ke klinik pergigian. Jadi, haritu, nad pergi ke Klinik Pergigian Redha dekat Bandar tun Hussein Onn.

Sebelum datang sini, nad ada buat appoitment dahulu. Senang sikit, datang je terus buat rawatan, takda perlu tunggu lama. Lagipun nak buat appointment dengan Klinik Pergigian Redha ni mudah dan pantas. Korang boleh ke website mereka.
Minggu lepas Nad menyertai Green Trails Adventure Bukit Cherakah Puncak Alam anjuran IJM Alam Suria. Ia adalah pengalaman yang luar biasa untuk mendaki bersama-sama penduduk Alam Suria dan juga rakan-rakan dari luar kawasan. Ia merupakan satu penglaman yang sungguh mendebarkan! 

Bagi Nad, ini adalah pendakian pertama saya, jadi rasanya sungguh menarik. Nad sentiasa mencari cabaran baru dan pengalaman mendekati alam semualajadi ini adalah satu impian yang tercapai.
Karnival Kongsi Rezeki : Semua Barang Diberi Percuma Secara Ikhlas, Program Usaha Murni Yang Perlu Dikekalkan - Kisahnya bila anak terpilih masuk pertandingan mewarna mewakili sekolah Tabika Pandan Jaya Utara. Cikgu yang pilih Farhanah dan beberapa kawan dia yang lain sertai pertandingan mewarna ni di Karnival Kongsi Rezeki.Tak terfikir pulak karnival ni macam mana, sebab kita fikir anak masuk pertandingan je..hehee. Sampai je lokasi, baru kita faham yang Karnival Kongsi Rezeki ni, bagi barang secara percuma, seikhlas hati. Kira macam barang preloved yang masih elok, bolehla bagi sesiapa sahaja.

Karnival Kongsi Rezeki ni anjuran Pertubuhan Komuniti Pandan Prihatin diadakan di Dewan MPAJ, Taman Cempaka Ampang. Program ini telah dirasmikan oleh  YB Ir. Izham Bin Hashim, Exco Kerajaan Negeri Selangor, Adun N21 Pandan Indah.
Cara Hapuskan Pepijat Dan Merawat Gigitan Pepijat - Tersiksa ya bila kena pepijat ni. Sekali dia gigit, habis gatal semua badan, lepas tu badan kaki jadi bekas hitam. Paling benci dengan serangga pepijat ni. Selalu pepijat ni kebanyakan dekat celah tilam tu atau toto. Serangga pepijat ni kecik je, tapi kalau dah gigit darah, terus jadi gemuk. Bila geram, kau pukul je dengan tangan, habis keluar darah dekat badan dia. Nad pernah kena dekat rumah dan rumah sewa. Nak tidur pun tak selesa.

Kita ni tak sedar pun ada pepijat sampaila bila bangun pagi korang tengok seluruh badan korang gatal, awas ya, ini petanda bilik tidur korang diserang pepijat. Kalau korang kene gigit dengan pepijat, habis berbintik badan. Kesan gigitan pepijat ni dahla lambat baik. Memang akan tinggalkan kesan hitam pada kaki atau tempat yang terkena gigitan pepijat.
Blue Ice Snow Park Pavillion Bukit Jalil - Haritu nad ada senaraikan tempat menarik untuk family berseronok di Pavillion Bukit Jalil. Salah satu yang nad nak cerita dalam entry ni ialah Blue Ice Snow Park. Blue Ice Snow Pavilion Bukit Jalil adalah destinasi menarik dan keseronokan untuk anak-anak bermain dengan salji dan meluncur ais. 

Ada berbagai aktiviti bersalji di sini, termasuk bermain ski, meluncur dan bermain salji bersama keluarga dan rakan-rakan. Berada di tingkat 5 Pavillion Bukit Jalil, Blue Ice Snow Park Menawarkan salji yang sebenar. korang dah boleh nampak pintu yang bersalji di situ. Fariza nampak je terus dia berlari..hehee. Dulu masa diaornag kecil, pernah pergi ke main salji dekat Snowalk Icity Shah Alam. Ni dah besar, baru dapat datang lagi bermain ice.
hai assalammualaikum

Stesen MRT Putrajaya Sentral - Akhirnya sampai juga merasa naik Mrt ke Putrajaya. Itu pun disebabkan ada event, kalau takda event takda naik MRT Putrajaya ni dan sampai ke Putrajaya Sentral. Masa pembukaan MRT Laluan Putrajaya, dengan tambang percuma pun nad tak naik, sebab tak tau kan, yela, takut sesat ke mana ntah masa pertukaran tu..hahha. Jadi kita belajar dulu dengan kawan, dah tau baru boleh ajak anak-anak dan suami..haha. Nad dengan suami memang jarang nak MRT, selalunya kitaorang naik kereta je. Sejak ada member yang biasa naik LRT, Mrt semua ni, baru nad jinak-jinak naik sekali. 

Bagusnya, naik public transport ni, kita boleh jimat kos dan tenaga. Tapi, bila sampai Putrajaya Sentral, nak pergi ke tempat menarik di Putrajaya, perlu naik bas atau nak lagi senang, boleh naik grab.
Musim Barbie : Jom Bergambar di 'Barbie Land' Di KL & PJ Sempena Movie Barbie - Kalau korang nampak, dekat Instagram, Facebook dan Tiktok, sana sini warna pink. Ini kerana Movie Barbie yang dibintangi Margot Robbie dan Ryan Gosling telah ditayangkan di pawagam pada 20 July 2023. Ia membuatkan seluruh dunia tergila-gilakan warna pink atau merah jambu tu. Orang perempuan la paling suka, pink dekat denagn perempuan..hehee.

Siapa tak suka cerita Barbie uii. Cerita karton Barbie nad memnag layan semua. Ingat dulu ada ditayangkan dekat TV, setiap pagi. Mesti tengok, tak boleh terlepas. Rugi kalau terlepas. Sekarang nak ada cerita Barbie Kartun ni susah. Bukan setakat cerita, tapi patung Barbie pun orang ramai minat. Tapi yang ditayangkan di wayang bukanla kartun, tapi cerita Barbie manusia. Nad belum tengok lagi, tapi rasa nak tengok.
Family Fun Ideas At Pavillion Bukit Jalil - So, what are your plan in this weekend? I suggest go to the Pavillion Bukit Jalil, cause have a lot activities and more place for family fun and you can do it with your kids.

Any given day, we’re all doing our best to work hard in our careers, stay fit, socialise with friends, and look after our mental health - we lead busy lives! But an unintentional consequence of doing ‘all the things’ is that it becomes easy to overlook the importance of
quality time with our families.
 hai assalammualaikum

Sambut Birthday Di Atsky Kuala Lumpur - Happy Birthday To Me!! Happy Birthday To Me!!..hehehe. Semestinya bulan Julai yang ditunggu, tarikh lahir seorang Nadia.. Kihkih. Alhamdulillah, masih diberi nafas, kesihatan yang baik dan menjalani kehidupan seperti biasa. Terima kasih mak yang melahirkan dan menjaga saya, tak lupa ayah mencari rezeki dan membesarkan saya. 

Tak mintak banyak, ku sentiasa berdoa semoga semua perkara yang aku lakukan dipermudahkan. Semoga tercapai apa yang dihajati. Usia bertambah jangan difikirin.. Hahaha
Terima kasih kawan-kawan yang memberi ucapan. Semoga korang semua hidup diberkati dan menjalani kehidupan yang penuh bahagia.
 hai assalammualaikum

Ubi Kayu Rebus Di Chow Kit Kuala Lumpur - Bukan senang nak cari ubi kayu rebus berdekatan rumah ni. Tanya suami, dia pun bukan tau sangat. Nama je orang KL, tapi banyak perkara dia pun tak tau sangat. almaklumla, dia pun pergi tempat yang dia biasa pergi je, tak hairan dengan tempat viral ke apa. Nad jela sorang yang teringin pergi bila nampak makanan viral ni, tapi tak semua kesampaian dapat pergi..huhuhu. 

Biasala, tekak, kadang teringin nak makan sesuatu. Nampak pulak video dekat tiktok ubi kayu rebus. Hah, macam tahu-tahu sahaja nad tengah teringin nak makan ubi kayu rebus. Mujurla nampak video dekat tiktok, ubi kayu rebus di Chow Kit Kuala Lumpur. Terus kongsi video tu dengan suami. Suami cakap ni dekat dengan Pasar Chow Kit, kalau nak pergi pagi-pagi, sebab dekat situ susah parking.
hai 

Kebaikan Semulajadi California Blueberries - Apa kita nak buat dengan blueberries harini, nak buat pencuci mulut, kek, minuman atau makan macam tu sahaja? hah, macam-macam kita boleh buat dengan blueberries ni. Nampak sahaja saiz dia yang kecil tu, tapi banyak kebaikan semulajadi California Blueberries ni tau.

Memandangkan sekarang musim blueberries, rasai sendiri kemanisan buah California Blueberries dan sediakan hidangan berasaskan blueberries yang sedap dan berkhasiat. Nad suka makan blueberries, nampak sahaja kecil tapi hebat . Jom nad kongsikan kebaikan semulajadi California Blueberries ni.
 hai

Tips To Keep Your Long Distance Relationship In Full Bloom


True love always finds its way, no matter the distance. Though, the fact stands tall that long-distance relationships can be challenging and a bit difficult to manage. But with the right strategies and a little creativity, you can keep the flame of love burning strong. Especially, in today's interconnected world, where technology bridges the gap between distant souls, maintaining a thriving long-distance relationship becomes easier with the added convenience of virtual communication platforms. 

For instance, if your partner lives far away in Malaysia, Indonesia or Singapore, you can express your love easily in different ways to nurture your relationship and keep it flourishing. For such innovative tips, continue reading and strengthen your relationship even more.
hai assalammualaikum 

Aneka Resipi U.S Potatoes Yang Sihat Sempena World Nutrition Day 2023 - Pada 28 Mei adalah Hari Pemakanan Sedunia (World Nutrition Day ) dimana ia adalah untuk menyebarkan kesedaran tentang kepentingan pemakanan yang betul kepada orang ramai. Hari Pemakanan Sedunia adalah amat penting untuk rakyat Malaysia terus meningkatkan tahap kesihatan dan imuniti badan mereka. Salah satu cara paling berkesan untuk mencapainya adalah melalui pengambilan pemakanan yang baik dan pilihan makanan yang sihat.

Tema Hari Pemakanan Sedunia pada tahun ini adalah "Fuel For The Future" yang menggalakkan kita belajar tentang membuat pilihan makanan yang betul dan membangunkan tabiat pemakanan dan aktiviti fizikal yang sihat. Selaras dengan itu, nad nak kongsi dengan korang antara salah satu makanan sihat yang kita boleh ambil ialah dengan US Potatoes yang mempunyai banyak khasiat dan manfaat bagi mereka yang menjalani kehidupan aktif dan cergas.
 hai assalammualaikum

KAHF Lenggong Outdoor Festival 2023 (ODF23) Kembali! - Lenggong Outdoor Festival 2023 (ODF23) kembali untuk kedua kali bermula 16 hingga 18 Jun ini di Resort Tasik Raban, Lenggong, Perak selepas kejayaan penganjuran buat julung kalinya tahun lalu yang berjaya mengumpulkan lebih 30 kumpulan komuniti dan lebih 1000 orang peminat aktiviti luar dari seluruh negara.

Lenggong sekali lagi dipilih menjadi lokasi utama penganjuran kerana sambutan menggalakkan yang diterima tahun lalu selain keistimewaan bentuk muka bumi yang menarik serta bersesuaian untuk pelbagai aktiviti luar di samping mempromosikan daerah Lenggong dalam industri pelancongan Malaysia.
hai

Dari Biasa ke Luar Biasa: Tingkatkan Gambar Pasport Malaysia Anda Menggunakan Telefon Anda Sahaja!



Katakan Keju: Menangkap Gambar Pasport Sempurna

Adakah anda bosan dengan gambar pasport yang hambar dan tidak menarik? Adakah anda ingin menonjol dari orang ramai dengan gambar yang mencerminkan keperibadian anda? Jangan cari lagi! Dengan hanya telefon anda, anda boleh mengubah gambar pasport Malaysia anda daripada biasa kepada luar biasa. Dalam artikel ini, kami akan membimbing anda tentang proses cara membuat gambar bersaiz pasport yang menakjubkan melalui pembuat gambar bersaiz pasport yang memenuhi keperluan pihak berkuasa pasport Malaysia. Bersedia untuk menarik perhatian dengan potret sempurna gambar anda!
hai assalammualaikum

Pusat Karaoke Loud Speaker Datum Jelatek Cawangan ke 13 Dan Terbesar - Lama betul tak lontarkan suara ye..hehee. Sekali sekala, lepaskan stress dengan berkaraoke dengan kawan-kawan dekat pusat karaoke syok oo..hehee. Menyanyi, melalak, tak kisahla suara sedap ke tak sedap, yang penting enjoy!!..hehehe. Jadi, haritu dapat jugala menyanyi beberapa lagu dekat Pusat Karaoke Loud Speaker Datum Jelatek Shopping Centre yang baru dibuka dan merupakan cawangan yang ke 13 dan terbesar.

Loud Speaker Datum Jelatek, telah menari perhatian ‘kaki karaoke’ sekitar ibu negara sebagai lokasi berkaraoke yang eksklusif dan sihat. Ini kerana, selain penerapan beberapa elemen terkini yang terdapat pada dekorasi dalaman cawangan ke-13 ini, ia juga menyediakan persekitaran karaoke tanpa alkohol sekaligus sesuai untuk dikunjungi oleh pelbagai bangsa. 

Malah, lokasi cawangan baru ini ternyata lebih strategik kerana terletak di tengah ibu kota dan mudah diakses oleh transit aliran ringan (LRT) iaitu berlokasi di stesen Jelatek.
 hai assalammualaikum

Kieslect Lady Calling Watch Lora, Smartwatch Untuk Wanita Aktif Dan Tampil Bergaya - Jam Tangan Pintar atau Smartwatch kini menjadi pilihan semua orang. Ini kerana, smartwatch bukan sahaja digunakan sebagai penunjuk waktu malah ia mempunyai pelbagai fungsi untuk menjaga dan memonitor kesihatan kita. Terdapat pelbagai jenis smartwatch yang ada, untuk wanita, yang inginkan smartwatch nampak cantik, boleh digayakan dengan apa sahaja outfit, hah, Kieslect Lady Calling Watch Lora, Smartwatch sesuai untuk wanita, gabungan gaya dan utiliti sempurna untuk gaya hidup moden.

Nad memang suka pakai Smartwatch, sebab banyak fungsi yang bantu kehidupan nad yang sibuk ni. Sebelum ni, nad pakai Smartwatch jenis sporty, bentuk segiempat, mula nak mencari Smartwatch yang lain. Nampak la Smartwatch Kieslect Lady Calling Watch Lora ni, tertarik dengan rekabentuk yang bulat dan fungsi dia yang banyak. Memang cantik dan nampak elegant tau.
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS
#toc 2