Articles by "Lifestyle"
Showing posts with label Lifestyle. Show all posts
hai assalammualaikum


Sarapan Pagi Dengan Susu Dutch Lady: 50,000 Set Sarapan Pagi Susu Dutch Lady Dan Sereal Kellogg's Percuma Untuk Warga Malaysia  - Haritu awal pagi, bergegas ke Lrt Ampang Park, sebab nak pergi event sampai lupa nak sarapan pagi. Sekali, nampak ada orang edar susu Dutch Lady kepada pengguna Lrt. Macam tau -tau je perut tengah lapar, dapat pulak percuma susu Dutch Lady dan sereal Kellog's. Bila ada pek On-The-Go ni memang mudah nak sarapan dekat mana-mana. Susu dan sereal memang sarapan yang mudah dan mengenyangkan, dan ia merupakan sarapan gabungan nutrisi lengkap waktu pagi kita.

Nad tau, ramai yang mengetahui kebaikan mengambil sarapan pagi, tapi disebabkan terlalu sibuk, nak cepat, ramai yang memilih untuk mengabaikannya.

Bagi penduduk bandar khususnya, bangun awal untuk berebut menaiki komuter atau mengharungi kesesakan lalu lintas adalah penting semata-mata untuk sampai ke sekolah dan ke tempat kerja tepat pada masanya. Macam nad la, kalau dah nak cepat, memang tak dapat nak sarapan sebab nak kejar masa. Sebab tu tak sempat nak buat sarapan pagi. Bila dah sampai tempat yang dituju, lagi tak sempat sarapan sebab dah banyak kerja yang perlu diselesaikan.

Kebanyakannya, mereka lebih suka makan tengahari terus, lagi mudah. Tapi sebenarnya banyak keburukan bila mengabaikan sarapan pagi.

Sarapan Pagi Dengan Susu Dutch Lady: 50,000 Set Sarapan Pagi Susu Dutch Lady Dan Sereal Kellogg's Percuma Untuk Warga Malaysia

Jadi, bagi memperingati sarapan pagi itu penting, susu Dutch Lady telah bekerjasama dengan Kellogg's untuk memberi 50,000 set sarapan secara percuma di stesen-stesen LRT di Lembah Klang bermula 21 hingga 31 Oktober.

Antara stesen LRT terpilih ialah LRT Hang Tuah, Plaza Rakyat, Bandaraya, Maluri , Bandar Tasik Selatan, KL sentral, Masjid Jamek, Asia Jaya, Ampang Park dan Wangsa Maju.



Haritu, kira nad orang yang bertuah dapat susu Dutch Lady dan sereal Kellogg's ni, sebab waktu nad dapat tu, hari terakhir diaorang buat.



Pada hari itu, set sarapan telah diagihkan sendiri oleh Encik Tarang Gupta,Managing Director Dutch Lady Milk Industries dan Encik Anoop Abraham, Managing Director of Kellog's South East Asia.

Dutch Lady Malaysia menyarankan rakyat Malaysia melengkapkan keperluan nutrien harian mereka untuk bersarapan dengan segelas susu. "Sarapan merupakan makanan pertama yang kita nikmati setelah berpuasa selama 8 hingga 12 jam daripada hidangan yang terakhir. Sarapan yang berkhasiat bukan sahaja membekalkan nutrien, malah tenaga kepada badan dan otak kita untuk permulaan hari yang kuat dan seterusnya menjalankan aktiviti seharian" kata Ramjeet Kaur Virik, Pengarah Pemasaran untuk Dutch Lady Malaysia.

Terbukti terdapat banyak kebaikan dengan mengambil sarapan. Kanak-kanak dan remaja yang biasa mengambil sarapan pagi lebih cenderung mendapat nutrien mikro dan makro yang lebih baik, mengurangkan  kemungkinan untuk mempunyai berat badan berlebihan atau obes, dan lebih cenderung untuk melakukan aktiviti fizikal yang lebih tinggi.


Sarapan pagi biasanya mempunyai jumlah nutrisi yang lebih baik, termasuk nutrien utama seperti sodium, serat, dan folat yang membantu mengekalkan berat badan yang sihat. Selain itu, perut terisi serta membantu mengelakkan daripada makan berlebihan atau memakan snek kemudiannya.

Ok, yang ni nad baru tau..korang pun kene tau. Bagi yang tidak mengambil sarapan pagi berkemungkinan sebanyak 1.34 kali akan mempunyai berat badan berlebihan berbanding mereka yang mengambil sarapan pagi. Ok ni rupanya salah satu punca dia yang kita tak jangka. Lepas ni sarapan denagn susu dan sereal pun ok.

Sarapan pagi seharusnya membekalkan 20 - 25% daripada keperluan nutrisi harian kita, tetapi bukannya semua makanan membekalkan semua nutrien yang kita perlukan .


Sarapan pagi yang biasa kita makan seperti nasi lemak atau sandwic sahaja, sebenarnya tidak membekalkan semua nutrien yang kita perlukan pada waktu pagi. Tapi, kalau diambil dengan segelas susu bersama dengan sarapan pagi kita , nutrien yang diperlukan pada waktu pagi sangat lengkap.

Oleh itu, anda boleh menikmati sarapan berkhasiat hanya dengan meminum susu sebagai sebahagian daripada sarapan setiap hari untuk memulakan hari anda dengan kuat.

Susu mengandungi protein, Vitamin A, Vitamin B2, Vitamin D3 dan juga kalsium yang dapat memberi nutrisi lengkap pada badan kita. Kalsium dalam susu membantu kanak-kanak membina tulang dan gigi yang kuat dan bagi orang dewasa pula, ianya mengekalkan jisim tulang yang sihat untuk menyokong gaya hidup yang aktif. Protein dalam susu berfungsi sebagai blok pembinaan bagi otot, tulang, rambut, dan kuku kita, dan ia juga memainkan peranan penting dalam pelbagai proses biologi, termasuk pembentukan, pengawalan, pembaikan, dan perlindungan badan kita.

Susu amat disyorkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia sebagai sebahagian daripada diet seimbang harian kita.


Jangan sesekali skip sarapan pagi tau. Sarapan pagi tu sangatla penting. Sarapan pagi mempunyai kebaikan yang tersendiri dalam menjaga kesihatan dan kecekalan minda kita. Sarapan pagi juga dapat membekalkan tenaga sepanjang hari untuk lebih cergas dan produktif. Sarapan bernutrisi boleh diperolehi dengan mudah dan cepat dengan memadankan sarapan pagi dengan segelas susu.

Untuk maklumat lebih lanjut sila layari
Website : https://www.dutchlady.com.my.
hai assalammualaikum

Shopping Barangan Preloved Jepun di J-hunt The Mottainai Store Aeon Big Subang Jaya - Shopping time!!..Haritu, nad pergi shopping dekat kedai barangan Jepun yang baru sahaja dibuka iaitu kedai J-hunt Mottainai Store di Aeon Big Subang Jaya yang berada di tingkat 2. Kedai ni, dengan rasminya telah dibuka pada 25 Oktober haritu. Dekat sini, macam-macam jenis barang dari Jepun ada, preloved item, brand new item, premium item dan collectors item. Yang suka kumpul patung animasi tu, boleh terjah dekat sini. Memang rambang mata tengok semua item, lagi-lagi bila nampak harga yang tak masuk akal. Semua nak diambilnya..


Shopping Barangan Preloved Jepun di J-hunt The Mottainai Store Aeon Big Subang Jaya

Mula, tengok dari luar, tengok patung tuu, woww sangat, pastu tengok harga, mak aihh mahalnya harga barang tu. memang agak rare juga la patung dan samurai helmet ni kan. Bila fikir balik harga dia macam tu, mesti barang ni dibuat dengan teliti, ada sejarah dia tersendiri. Semestinya ada peminat yang menyukai barang sebegini, kalau tak, takkan la dia nak jual kan..hehee. Nad kalau banyak duit, semestinya beli juga ni.







Tengok bahagian vintage ni memang suka gila. Mempamerkan sejarah, budaya dan bentuk seni tradisional Jepun berasal dari Tokugawa Shogunate semasa Edo priod ( 1600-1868 )

Tapi, jangan fikir, tengok harga dekat luar mahal, dekat dalam pun mahal..Oh no!!..sila masuk dan tengok ya. Dalam ni ada macam-macam barang ada seperti pakaian, beg, barangan kanak-kanak, muzik, kasut, sukan, pinggan mangkuk, mainan, jam, kamera, patung animasi, patung koleksi, dan macam-macam lagi la..

















Harga Serendah RM1

Teruja haishh tengok semua barang. Satu-satu nad belek. Bila tengah-tengah belek, tengok harga, murah gila..serius!!..Harga yang tak masuk akal ialah RM1 untuk baju..hah, terkejut tak..Nad sendiri terkejut, tapi kenalah pandai cari, sebab bukan semua baju harga RM1..

Walaupun ia barangan preloved, tapi semua barang ni masih dalam keadaan elok dan nampak baru. Takde nampak buruk ke, rosak ke. Semua cantik belaka..Tu cakap, nad rambang mata tengok semua barang dalam ni.

Masuk sini, kalau boleh, dari pagi sampaila kedai tutup tau..hahaa. sebab nak memilih tu bukan perlu sekejap, kena lama tau. Lagi kalau dah masuk bahagian pakaian..hahaa..Memang teruja bila kau dapat baju yang harga RM1, terus nak cari dan cari. Tapi kalau tak dapat ada juga harga RM3, RM5, hah macm tu la..

Haritu datang masa harijadi Fariza. Memang haritu, kebanyakan barang semua untuk dia. Biarlah dia nak pilih apa, nad ambil je. Masuk tempat pakaian kanak-kanak, memang rasa semua nak ambil. Tengah cari, sekali Fariza tunjuk baju dia nampak. Ye, dia pilih sendiri. Baju frozen, baah gaun sikit,. Dia memang suka baju macam tu, macam princess ok. Pergi pulak tempat kasut, dia pilih kasut dia..Kita layankan je. Birthday girl kan.



Pergi tempat mainan, hah, pilih, pilih..Dia ambil Minnie Mouse, harga RM10 je..Puas dah dia dapat ape dia nak..Belikan adik dia juga, tak boleh sorang-sorang.

Giliran nad pulak la..hahaa. Pergi bahagian baju. Nampak tshirt harga RM5. Nampak pulak seluar putih. Memang dah lama nak seluar putih. Nampak harga RM10, tengok macam muat dan elok. Terus ambil..kihkih..Nad pun nak kasut. Nampak satu kasut ni, cantik..ok terus ambil juga..hahaa.


Paling geram, bahagian beg ni. Mula-mula masuk, tak nampak beg ni, lepas tu pusing lagi sekali, nampak dua beg cantik ni. Beg rotan warna biru dengan beg purple sling. Mula pening nak pilih mana satu, tapi nanti balik kang menyesal pilih satu je. Last-last ambil dua-dua..hahaa. Beg rotan harga RM20, beg purple sling RM10. Puas ok..

Dekat sini korang boleh bayar menggunakan cash, kad kredit/kad debit, E-Wallets, GrabPay, Boost, Alipay, WeChat Pay, Ipay88, Touch'nGo eWallet, mCash dan UnionPay.


Korang boleh layan video nad shopping dekat Jhunt. Tengok la gelagat kakak Fariza.


Ni la hasil barang yang dibeli, beg dua, topi, kasut tiga ( mommy, Fariza dan Farhanah ), patung dua, seluar putih, tshirt lelaki, tshirt perempuan ( mommy ), seluar anak tiga, baju anak tiga. Semua item 17 item, dan harga semua RM202..

Memang kena datang semula ni..hehehee..

Outfit Of The Day Kami untuk J-Hunt...



Tengok adik dan kakak pakai kasut , seluar dan baju dari J-Hunt..mujur muat you alls..Kasut kakak tu bukan ye, cuma baju dan seluar je..hehee


Kakak dapat lebih sikit sebab birthday dia kan..Baju, kasut dan minnie mouse dari J-Hunt..


Dan nad punya..hahaa..Tshirt, seluar, beg, dan topi pergi pantai..kihkih..



Serba Sedikit Berkenaan J-hunt The Mottainai Store

J-HUNT mempraktikkan penggunaan ayat 'Mottainai' iaitu menghormati sumber dengan tidak membazir serta menggunakan dengan sebaiknya. Ayat ini berkait rapat dengan konsep pemuliharaan ekologi dan konsep 3R ( Reduce, Reuse, Recycle ) | Kurangkan , guna semula dan kitar semula | dan tambahan 2 R - Respect + Recondition | Hormat dan pemulihan |

Reuse - Guna Semula
Sampah bagi kita tapi orang lain memerlukan

Recondition - Pemulihan 
Barangan yang telah dibersihkan dan dipulihkan

Respect - Hormat
Barangan yang tidak dibuang tapi ditambah dengan nilai

Maknanya walaupun mereka mengumpul barangan terpakai tetapi mereka akan membersihkan dan membaikpulih apa yang patut untuk menjadikan barangan tersebut bernilai semula.

Berikutan Projek Sukarelawan Motainai, J-HUNT menyokong golongan kurang bernasib baik, minoriti, dan memberikan kembali kepada masyarakat. Sebagai sebahagian daripada program CSR, syarikat itu merekrut kakitangan dari masyarakat Orang Asli dan melatih merekauntuk bekerja.


Nak Menang RM3000

Anda berpeluang untuk anda memenangi Hadiah Utama RM3000! Mudah sahaja, hanya shopping di J-Hunt, dan buat video kemudian upload di media sosial. Mudah..cepat terjah J-Hunt di Aeon Big Subang Jaya...


Untuk maklumat lanjut boleh layari:
J-HUNT MONTTAINAI STORE
Level 2, AEON Big Subang Jaya, 47500 Subang Jaya, Selangor.
Telefon: 0102026273
Website: www.jhunt.com.my
Facebook: https://www.facebook.com/jhuntmottainaistore/
Instagram: https://www.instagram.com/jhuntmottainaistore/
hai assalammualaikum

Tukar Surat Refer Hospital Untuk Scan Tiroid - Banyak pulak masalah yang and hadapi, semata nak scan Tiroid ni. Cek sudah, ambil darah sudah, step seterusnya nak scan Tiroid dekat leher ni. Tapi..tapi...Lain pulak jadinya..Kisah nad tau , nad ada Tiroid, dan keputusan darah semua nad dah cerita, Lepastu dapat surat refer, tapi masalahnya, bila surat refer tu dari klinik swasta, bayaran untuk cek dekat hospital sama harga macam bayaran dekat klinik swasta. Maksudnya, mahal macam klinik swasta berbanding guna surat refer dari klinik kerajaan, bayaran murah. Ya, bab surat refer ni baru tau..lol..


Boleh baca:
Bengkak Leher Disyaki Tiroid
Keputusan Darah Tiroid

Kisahnya, lepas dapat keputusan darah tu dari klinik swasta, doktor bagi surat refer untuk scan tyroid ni. Bila dah ada penyakit macam ni, mestila kita nak scan cepat, nak tau Tiroid ke apa dekat leher nad yang bengkak ni. Lusa, nad pergi Hospital Ampang. Dahla jenuh nak cari bahagian scan ni. Tanya orang sorang-sorang dengan bawak budak berdua ni. Mr mafia pergi cari parking. Cari punya cari, akhirnya jumpa, tempat MOPD tak silap. Panjangnya tak tau apa..hahaha. Dok kalut sangat dah.

Bila dah sampai, tanya dekat kaunter, pasal surat refer tu berkenaan sakit Tiroid. Kemudian staff situ tanya " ni dari klinik swasta ke kerajaan "..nad pun jawab " klinik swasta "..Staff situ cakap, " kalau dari klinik swasta, bayaran mahal, dalam RM200 ke RM300 macam tu, kalau dari klinik kerajaan bayaran murah RM5 "..Nad dengar terus terkejut. Yela, tak pernah sakit siap surat refer ni. Ni la pertama kali. Lepas tu, staff situ cakap, boleh ke klinik kerajaan dan mintak tukar surat refer ni. Maksudnya bawak surat refer hospital dari klinik swasta ni, pergi ke klinik kerajaan, dan cakap nak tukar surat. So, dia akan bagi surat refer dari klinik kerajaan.

Pening kepala mak..benda nak cepat jadi lambat..Kita dahla risau dengan bengkak dekat leher ni sebab apa..

Terus, balik tu, terus update status dekat Instagram Story..Yela, mungkin ada orang yang pernah alaminya. Malas nak up kat facebook, taknak orang tau sangat pasal nad sakit apa. Belum tau lagi Tyroid ke apa. Sebab belum scan..

Tiba-tiba ade seorang kawan komen, dia cakap, dia pernah buat.  Dia kata boleh tukar surat refer dari klinik swasta ke klinik kerajaan. sekejap je. Dia cakap kalau dia tak buat, harga pembedahan dia beribu oii, tapi tukar surat terus harga berpuluh je..okla..nad dah lega..

Esoknya pergi la klinik kerajaa. Dah kawan kata boleh. Nad pun taknak tunggu lama..Risau kan. Jadi pergila klinik kerajaan.

Ingatkan, dah cakap nak tukar surat refer, terus je dapat tukar..

Tapi...tapii................

Kena ambil nombor, siap package jumpa doktor lagi. Pergh...Tak boleh buat apa, kita ikut jela prosedur klinik kerajaan ni..

Sampai giliran nad dipanggil. Doktor tengok surat, doktor tanya la macam sebelum ni pasal simptom tyroid ni. Nad pun jawab benda yang sama.

Dah selesai tu, doktor tengok surat tu, doktor cakap, " okla macam ni, kita scan terus nanti. Tapi nanti kita akan telefon puan la ".." nombor puan 017*******  ni kan "..aku jawab " ya doktor "..Dia jawab nanti dia telefon guys.dia telefon...

Nad dalam hati, " tunggu lagii "..dalam hati ok..huhu..pastu terus balik...

Setiap hari, setiap minit, nad tengok phone. Dari dua minggu lepas tak silap nad pergi, sampai ke harini, takda telefon..adoiiiii...apa yang ditengoknya tak taula dengan surat tu..

Sampai ke sudah, nad tak tau lagi ape yang menyebabkan bengkak dekat leher ni guysss...Kenapa la doktor buat nad risau..lol..

Setiap hari duk pandang cermin je..dahla makan pun kawal sikit sekarang..hurmm...

Doktor telefon la..telefonlaaa..

Surat refer tu dah diambil diaorang..jadi tunggu dan lihat jela...........

hai assalammualaikum

Penjual Aiskrim Turki, Buat Trick Atau Permainkan Pelanggan - Selalu, nad tengok je dekat youtube, dekat media sosial berkenaan penjual aiskrim Turki ni. Video menunjukkan mereka menjual aiskrim, lepas tu dia buat trick, dia bagi dekat pelanggan, kemudian pelanggan nak ambil aiskrim tu,tapi dia tak bagi-bagi.Nad tengok memang kelakar, macam terhibur tapi lama-lama geram pulak. Yela, lambat betul nak baginya. Baik beli aiskrim yang dekat motor tu, pilih dah dapat..hahaa


Mungkin, itu memang cara diaorang. Sebab nad baca dekat tempat asal diaorang, Turki, pun diaorang buat macam ni. Memang unik dan lain daripada yang lain.  Penjual aiskrim tuakan melakukan pelbagai gelagat untuk menarik perhatian  pelanggan. Pelanggan akan tertarik atau terpaku dengan aksi bersahaja pembuat aiskrim Turki tu. Apa yang tertarik, aiskrim takkan jatuh pun. Kalau dulu mungkin terpaku, tapi tengok lama-lama macam annoying..

Yang nak rasai boleh je, tapi bagi nad, nad taknak. Haritu, mr mafia, suruh try beli aiskrim Turki ni dekat Bukit Bintang. Tapi, nad cepat-cepat tolak..hahaa.. Sebab dah tau cara dia macam mana. Jadi, nak bagi happy anak, nad suruh Fariza pergi ambil aiskrim tu. Dia tak tau lagi, yang dia tau " yeahh aiskrim, Fariza nak aiskrim coklat mommy "..hah ikutkan jela..hehehe..

Weii aiskrim dia bukan murah oii, satu jenis aiskrim tak silap RM7..bapaklaaa...Kalau nak macam-macam jenis RM10 agaknya..eh betul ke..eh rasanya iya kot...Tu mr mafia cakap " Tak mau, tak mau tu" sebab taknak banyak perisa aiskrim, ambil satu je. Tu saja nak bagi naak merasa.


Nad memnag bukan penyabar ye. Dan tak suka dipermiankan depan khalayak ramai. Yes, tengok macam wow, kelakar, sebab nad sendiri gelak masa anak nak ambil aiskrim tu tapi tak dapat-dapat..hahaha.. Jahat kan mommy ni, gelakkan anak..hahaha. Terhibur jugala..Tergalk besar pulak..

Kesian anak kita. Blur tak tau pasal ape. Blur kenapa orang ni taknak bagi aiskrim dia..hahaa..Allahuakbar, penyabar betul anak kita ni wak. Tetap layankan penjual aiskrim Turki tu. Takpe, pengalaman ye Fariza..hehee..Dan akhirnya, dia dapat juga..heheehe..

Tengok video tu balik, nad masih gelak lagi..hahahahha..kejam..
hai assalammualaikum

Prego Sos Pasta Makaroni Dan Keju Yang Pekat Dan Sedap - Asyik makan nasi je,  bosan juga kadang-kadang. Bila dah bosan,  cari makanan yang tak melibatkan nasi tapi mengenyangkan. Selalunya pilihan nad mestilah western macam pasta,  macaroni tu semua. Sebab tu nad selalu simpan stok Prego ni dekat rumah. Wajib ada ok.. Kadang anak nak makan tak kira masa. Lagi pun Prego ni mudah disediakan, campak-campak dah siap. Apa nad suka dengan Prego sebab semua sos dia sedap..Terbaru,  Prego ada keluarkan sos Makaroni dan Keju.. Perghh.. keju guyss.. kejuu..Apa lagi terus nad dapatkan sos terbaru ni.


Sos Terbaharu Prego, Sos Pasta Makaroni Dan Keju 

Selalunya kalau buat pasta atau macaroni ni, memang akan letak keju. Siapa yang gila keju macam nad, kita geng, lagi sedap kan bila ada keju ni..Bila Prego buat sos Mac n Cheese ni, senang..tak perlu beli cheese lain dah..cukup sos ni je yang ada.

Makaroni dan keju atau Mac n cheese, atau Maccheroni al formaggio!!, hah gitu nama dia. Tak kisahla apa sahaja nama dia, kalau dah namanya keju meleleh dan sos putih digabung dengan makaroni atau pasta memang menjadi kegilaan ok.



Prego Penyelamat Ketika Lapar Atau Pening Nak Fikir Menu

Selalunya yang masak dalam rumah ni memang nad la, siapa lagi. Selalunya, nak kenyang , memang masak nasi dan beberapa lauk. Memang banyak habiskan masa dalam satu jam juga untuk siapkan beberapa hidangan. Lagipun takkan hari-hari menu yang sama je kan, mesti nak cuba pelbagai resipi, asalkan dapat memuaskan hati dan mengenyangkan orang tersayang.

Bagi wanita yang bekerja , mesti ada yang tak sempat masak disebabkan kehidupan yang terlalu sibuk, dan pelu membahagikan masa antara kerjaya dan keluarga, apatah lagi tugas menjadi ibu, kawan, isteri, anak perempuan, kakak, atau adik dan pekerja pada masa yang sama. Jadi, mereka tidak ada masa dan sentiasa mencari jalan penyelesaian yang mudah, terutamanya apabila perlu menyediakan makanan buat keluarga atau diri sendiri. Takkan nak beli makanan dekat luar je selalu kan. Sekali sekala nak masak sendiri juga kan.


Jadi, nak mudah dan senang, Prego la penyelamat ketika lapar, sebab senang dan cepat dimasak.

May Lim selaku Pengarah Urusan Campbell Sounth East Asia Sdn Bhd berkata " Para ibu di luar sana tahu bahawa tiada yang dapat menandangi masakan di rumah. Merak sering tercari-cari cara untuk menyediakan hidangan yang mengenyangkan, namun senang untuk dimasak buat keluarga tersayang. Mereka lebih suka masakan yang senang dan cepat dimasak serta mempunyai rasa yang lazat. Prego Sos Pasta Makaroni & Keju menawarkan para ibu pilihan yang mudah untuk masak dalam masa yang singkat "

Lagi satu masalah surirumah ni macam nad, setiap hari  memang pening nak fikir menu apa untuk dimakan. Sebab tu, bila dah jemu makan nasi, atau dah tak tau nak masak lauk apa, nad masak pasta dari Prego ni. Anak-anak dan suami makan je, sebab memang sedap dan mengenyangkan.




Bagusnya, sebab ia mudah disediakan,hanya 10 minit sahaja dah siap. Cuma, kadang kita kene kreatif, tambah banyak bahan, seperti daging, sosej, cendawan atau apa sahaja yang nampak kelainan. Kalau malas sangat, buat je rebus makaroni atau spaghetti dan tambah sahaja sos Prego dah cukup dan sedap dimakan.


Bila masak Prego ni, nad suka masak dengan anak. Fariza memang suka memasak ni. Sebab masak Prego senang dan tak susah, tak renyah, memang seronok dapat masak bersama dengan anak.





Makaroni Dan Keju Yang Pekat Dan Sedap

Lagi nak mudah, bila Prego dah keluarkan sos baru Makaroni dan Keju ni, sebab tak perlu beli cheese lain. Cukup satu botol ni buat korang tak keruan nak makan..hehee..Cheese banyak oii..pekat giler..




Korang cubalah rasa..memang terbaik!! Prego Sos Pasta Makaroni & keju baharu ini boleh didapati di pasar raya besar dan pasar raya seluruh negara dengan harga RM 6.49 setin.