Showing posts with label Lifestyle
hai assalammualaikum

Miaow Miaow Keluarkan Perisa Baharu ' Lebih Berapi ' dan Pastinya Sedap - Yeah!!, snack kegemaran nad, Miaow Miaow keluarkan perisa baharu, kini ' Lebih Berapi ' dan pastinya sedap. Macam tau-tau je nad suka makanan pedas ni, mestila kena cuba perisa baharu dari Miaow Miaow ni. Miaow Miaow memperkenalkan empat pek perisa baharu yang menyelerakan di bawah siri Flame, yang merangkumi perisa Sambal Balado dan Keropok Udang Berperisa Kari BBQ, serta Keropok Udang dan Sotong Berperisa Pedas Korea.

Miaow Miaow makanan ringan yang boleh dinikmati oleh semua orang daripada pelbagai peringkat usia.  Miaow Miaow merupakan jenama keluarga dan pengasasnya adalah adik beradik Chink Poh Cheng dan Chuang Poh Lim. 
 hai assalammualaikum

Download Aplikasi Marrybrown Sekarang! Banyak Tawaran Menarik Korang Boleh Dapat - Sana sini nad tengok ramai yang dah download aplikasi Marrybrown, sebab diaorang taknak lepaskan peluang untuk dapatkan tawaran yang menarik dalam aplikasi tu. Nad sendiri dah download aplikasi Marrybrown, memang jimat banyak bila nak nak makan dekat Marrybrown. 

Pengguna yang bijak, mesti akan pilih yang murah, dan berjimat cermat, apabila nak membeli, macam Nad la.. Hahaha. Siapa yang tak download lagi aplikasi Marrybrown, download cepat sekarang! Dapat beli makanan Marrybrown dengan harga murah menggunakan aplikasi Marrybrown. Siap dapat percuma 1 ketul ayam goreng bila jadi new member. 

RAMADAN 21 : NASI KERABU YANG DIIDAMKAN

in , by Nadia Johari, 14:26:00
hai assalammualaikum

Ramadan 21 : Nasi Kerabu Yang Diidamkan - Bukan selalu aku nak makan Nasi Kerabu ni, bila betul-betul teringin je baru beli. Nak buat memang tak reti la, aku ni orang jawa, mana la tau buat nasi kerabu. Nasi ambeng pun aku tak pernh buat. Tau beli je.. Hahaha. Yela bahan nak buat banyak, walau nampak macam senang tapi dah tak tau, kita beli jela kan.. Hehehe.

Aku belajar makan nasi kerabu pun masa belajar kolej. Yela kawan dengan pelbagai negeri, macam-macam makanan la aku belajar. Ingat lagi pertama kali makan, pelik sebab kuah sikit, pastu cuma sayur, ikan goreng (masa tu tak tau boleh makan dengan ayam), ada sambal sikit.

 hai assalammualaikum

Optom Bangi, Pakar Pemeriksaan Mata Profesional Di Bangi - Korang pernah tak pergi buat pemeriksaan mata?  Pentingnya jaga mata ni supaya dapat mencegah kerosakan dan kehilangan penglihatan. Pemeriksaan awal mata dapat membantu kita untuk mengesan jika mata kita mempunyai masalah atau tidak, terutama sekali bagi kanak-kanak, supaya dapat dirawat lebih awal. Salah satu tempat pakar pemeriksaan mata yang menyediakan khidmat penjagaan awal mata secara profesional ialah di Optom Bangi.

Optom Eyecare Bangi, Pusat Optometri dan pakar cermin mata, menyediakan khidmat penjagaan awal mata secara profesional dengan kelengkapan berteknologi tinggi dan sesuai untuk semua peringkat usia. 
 hai assalammualaikum

Mask Terbaru Himaya, Himaya H99 Premium Face Respirator Warna Pink Dew - Benda penting waktu sekarang ialah mask muka. Ada orang pakai mask apa pun takda masalah, ada orang pakai mask habis naik jerawat dekat muka. Ada orang cari mask yang cantik dan selesa semasa dipakai. Banyak jenis mask ada, tapi yang paling ok mask KF94, KF95 macam tu. Dalam banyak-banyak mask, nad suka pakai mask Himaya. Corak dan warna angat menarik sesuai untuk perempuan. Kalau korang nak tau, Himaya ada keluarkan mask terbaru mereka. 

Himaya Malaysia memperkenalkan warna terbaharu untuk rangkaian pelitup muka Himaya H99 Premium Face Respirator iaitu Pink Dew. Warna pink  dew, memang lawa. Selain Chic Vintage, warna baharu ini juga menampilkan Nabila Razali sebagai duta utama. 
 hai assalammualaikum

Louisa Scarf, Tudung Mudah Dibentuk, Cantik Dan Selesa - Kalau tengok laci, dah banyak tudung yang ada, tapi tetap juga nak membeli kalau nampak yang berkenan..hehehe. Macam nad banyak dah tudung plain, yang bercorak ni memang tak banyak. Bukan senang nak cari tudung bercorak yang senang dibentuk. Corak lawa tapi kain licin, sangat tak suka. Banyak kali tersalah pilih. Nad kalau boleh tudung ni, paling penting la senang dibentuk, awning on point, barula bila keluar tu takda stress.

Macam biasa aktiviti harian scroll instagram, like kawan punya posting. Lepas tu ternampak kawan nad gayakan satu tudung ni, cantik sangat corak dia. Kawan pakai pun cantik je, apa lagi terus nad ke instagram tudung tu, Louisa Scarf. Masa nad usha tu dia baru buat launching 5 March haritu. 
 hai assalammualaikum

Lintasan Pejalan Kaki 'Fries' McDonald's Yang Ikonik Di Ibu Kota Kuala Lumpur - McDonald's merupakan pilihan ramai untuk makan sambil lepak santai bersama kawan-kawan atau keluarga. Sekarang, McDonald's bukan sahaja untuk duduk santai dan makan, malah boleh meraikan harijadi dan pelbagai majlis. Bila pergi McDonald's wajib pesan set yang ada sekali kentang goreng atau 'Fries". Kentang goreng ni boleh makan di mana-mana atau tuang dalam dulang, lepas tu makan ramai-ramai dengan keluarga atau kawan-kawan. 'Fries' ni la kegemaran anak-anak nad sekarang. 

Ada banyak cara makan kentang goreng ni kan, ada makan begitu sahaja, ada makan dengan sos, ada juga makan dengan aiskrim. Disebabkan kentang goreng ni, McDonald’s Malaysia melakar sejarah ibu kota Kuala Lumpur dengan menjadikan ilustrasi kentang gorengnya - “McDonald’s French Fries” - yang terkenal di seluruh dunia sebagai lintasan pejalan kaki di hadapan McDonald's Bukit Bintang.
 hai assalammualaikum

Durioo+ - Platform Penstriman Buat Kanak-Kanak Muslim Di Seluruh Dunia Yang Menekankan Nilai-Nilai Islamik - Sebagai ibu, mestilah ambik berat apa cerita yang anak-anak tonton . Kita ni kalau boleh nak bagi anak-anak tonton cerita yang ada nilai-nilai Islamik. Hah, ni nad nak kongsi, ada satu platform penstriman, dipanggil Durioo+ platform animasi buat kanak-kanak muslim di seluruh dunia, yang menekankan nilai-nilai islamik di dalamnya. Menarik, boleh la bagi anak-anak nad tengok.

Januari lalu, Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia, Tan Sri Annuar Musa telah melancarkan sebuah syarikat Animasi Teknologi Malaysia bernama Durioo. 
 hai assalammualaikum

Healife Pusat Rawatan Kesihatan Menggunakan Perubatan Moden Dan Tradisional - Healife yang ditubuhkan pada 2019, merupakan pusat pertama dan satu-satunya di Malaysia yang menggunakan perubatan moden dengan perubatan tradisional mengikut keperluan pesakit. Pusat ini mempunyai proses dan jenis perubatan yang unik untuk pelbagai rawatan penyakit.

Healife, pusat kesihatan dan kesejahteraan bertaraf antarabangsa yang ada di Malaysia terletak di Menara Olympia Kuala Lumpur, dan mempunyai 2 cawangan lain lagi di Abu Dhabi dan 1 cawangan bakal di buka di Qatar. 

JAGUNG CHEESE VIRAL

in , by Nadia Johari, 11:51:00
 hai assalammualaikum

Jagung Cheese Viral - Baru-baru ni nad nampak kat tiktok, makanan viral, jagung cheese viral. Lokasi pulak dekat area Meru, kampung nad. Memang nad tau la dekat mana sebab dah kampung kan, tapi masalahnya sekarang nad ada dekat KL, jadi nak balik tu tak tau bila. Sudahnya kita tengok jela orang post dan rasa. Kita tunggu dulu, kot-kot ada muncul dekat area kawasan kita ni kan..heehhe. Tengok orang sanggup beratur nak rasa. Biasalah, kalau dah viral, orang lain pun rasa. 

Chesse, siapa tak suka cheese, nad pun suka, tapi cheese yang dicairkan bila makan tu cheese tu panjang. Yang jagung cheese viral ni, cheese parut yang diletak banyak sebagai topping dekat jagung tu. Jadi nak tau macam mana rasa bila tambah cheese parut ni dengan jagung tu. 
 hai assalammualaikum

Roti MyNEWS Sweetheart Choco Bun, Bentuk Hati, Comel Betul - Kalau masuk myNEWS, mesti pergi ke roti dia. Suka sangat dengan roti myNEWS, sebab lembut gila. Baru-baru ni ada pulak roti bentuk hati, comel betul, bukan tu je, roti mochi sweet potato bun pun ada. Nad ni kalau nampak roti baru myNEWS memang akan beli dan cuba.

Hah, ni la roti Sweetheart Choco Bun dan Mochi Sweet Potato Bun. Harga kedua-dua roti RM3.90. Kalu roti unik macam ni memang kene beli lebih ye, paham-paham jela, anak lagi, suami lagi..ahhaha. Diaorang pun rasa.
 hai assalammualaikum

Klinik Pergigian Elaina Desa Pandan - Haritu tengah layan Tiktok, nampak pulak content Klinik Pergigian Elaina ni. Menarik tengok dalam dia, terutama sekali bahagian kanak-kanak punya.Lepas tu tengok lagi content yang lain, ada tunjuk lokasi. Eh, dekat dengan rumah kita la, terus screenshot, takut lupa nanti. Pulak tu masa tengok Tiktok tu Fariza ada sekali, terus dia beria ajak pergi ke klinik sini, sebab dia teruja tengok. 

Tapi, nad kata nanti la dulu, sampaila satu hari gigi depan dia tiba-tiba goyang dan nak patah. Dulu nad kecik-kecik, patahla sendiri, tapi bila masuk anak ni, tak berani nak patahkan. Beria dia nak pergi Klinik Pergigian Elaina ni, dengan gigi dah goyang , ngadu susah nak makan, tak sabar di anak patahkan gigi depan. Berani betul anak aku sorang ni, orang lain selalu tolak nak pergi Klinik Gigi tau..hahaha.
 hai

Top 5 Best Selling Fitness Weight Gainer / Mass Gainer in Malaysia - Many struggle for real, not only to lose weight, but to gain weight as well. Having tried to increase their calories intake with plates after plates of high carbohydrate foods and supplements, some would just end up without any significant improvements or becomes obese due to imbalanced nutrition.
hai assalammualaikum

Bagus Juga Perangkap Tikus Jenis Melekat/Glue Ni, Beli Di Mr DIY, Guna Untuk Tangkap Cicak Pun Boleh - Lepas kucing mr mafia hilang bertahun dulu, memang kitaorang tak bela kucing dah. Adalah sebabnya kenapa, kitaorang tak bersedia lagi nak bela kucing. Sejak kucing takda, tikus, cicak mula la bermaharajalela di rumah ni. Asal ada makanan, adalah binatang ni. 

Yang cicak pulak, cicak moden mungkin, jenis makan nasi, lauk yang dibuang. Kalau pergi dapur nak buang ke, tiba-tiba ada je cicak tu bertempiaran lari. Dekat-dekat dinding nad letak periuk nasi pun ada. Sebab tu makanan, senduk ke apa ke, memang nad tak biarkan dekat luar. Takut cicak ni la, dia makan ke apa kan. Tak pasal-pasal kena penyakit kang.
 hai assalammualaikum

Pengalaman Banjir Teruk Pertama Berlaku Di Meru Klang - Benda yang tak pernah terfikir akan berlaku, terjadi dekat keluarga sendiri. Selama 3 hari hujan turun tak berhenti, pastinya akan menyebabkan banjir di setiap kawasan yang terdedah. Tapi tak terfikir banjir menjadi teruk daripada biasa. Memang pengalaman banjir yang tak dapat dilupakan untuk akhir tahun, Disember 2021.

Meru Klang memang akan banjir kalau hujan turun, tapi selalunya terjadi dekat jalan tertentu, dan macam rumah mak ayah nad, akan banjir dekat tepi-tepi sahaja, dan kalau dekat jalan laluan tu banjir sampai buku lali sahaja. Tapi kali ni, tak sangka, banjir sampai seluruh tempat Meru Klang, Kampung Budiman. 
hai

Top 10 Fitness Gifts for Him This Christmas 2021 - Everyone deserves to be spoiled once in a while and this coming Christmas is the perfect opportunity for you to spoil your loved one. If you are struggling to find the perfect fitness gifts for the gym-goer or fitness freak boyfriend or crush, we are here to help you.

We have compiled ten top Muscle Metabolix (MMX) fitness gifts for your perfect other half this Christmas. Best of all, every MMX product is Halal certified by the Islamic Services of America, a body recognised by JAKIM. So, time for some shopping and make it the most memorable Christmas of all time.
hai assalamualaikum

Printing Baju Murah Terus Dari Kilang Ohtshirt.com.my - Ada tak antara korang kat sini yang nak cari kilang printing baju murah? Kilang printing baju yang boleh buat macam-macam jenis printing baju dengan harga murah, berkualiti serta boleh buat penghantaran ke seluruh malaysia? 

Sekarang ni memang dah jadi trend dan kewajipan untuk tempah baju syarikat, baju kelab, baju aktiviti sukan, baju konvoi, baju family day dan banyak lagi la. Kalau di universiti boleh kata hampir setiap bulan akan buat baju untuk aktiviti kat universiti dan kolej. Baru nampak satu keunikkan dan kelainan kat situ kan?
 hai assalammualaikum

Lampu Viral Tiktok, Kerlipan Yang Mencantikkan Ruang Dari Sparkly Aurora - Suka tengok lampu bilik yang berlampu space, lampu warna warni, lampu yang mendamaikan. Lampu jenis macam ni kebanyakannya yang suka bertiktok pakai. Lampu macam ni sesuai untuk sesiapa pun, kalau ada anak-anak lagi la diaorang suka. 

Nad duk usha lampu ni, nampak instagram Sparkly Aurora. Lawa sangat, ada macam-macam jenis lampu tau, siap boleh pasang lagu dekat lampu tu. Apa lagi terus nad dapatkan, tu pun sebab fikir anak-anak je..hehee.
 hai assalammualaikum

Banyak Buku Menarik Di Kedai Buku Islam Online IMAN Shoppe - Sejak PKP haritu, nad rajin baca buku,yela, dah tak tau nak buat apa. Luangkan masa dengan baca buku. Tapi bukan baju jiwang-jiwang ke apa, nad suka baca buku islam, buku agama yang ada maksud mendalam dan memberi semangat dan kesedaran dalam diri ni. 

Selain tu, nad suka beli buku pasal keluarga, macam mana jadi parent yang terbaik. Biasalah, kita belum sempurna lagi ya, hehee, sebab tu kena banyak membaca. Nad memang suka pergi kedai buku, bawak anak-anak masuk kedai buku, bagi diaorang pilih nak buku apa. Nad memang suka dekatkan anak-anak dengan buku ni. Tapi sejak duduk rumah ni, banyak masa membeli secara online. Lagi mudah dan semua jenis buku ada.
 hai assalammualaikum

Al-Hamra Integrated School, Sekolah Agama Swasta Berteraskan Pembelajaran Holistik Islam Dan Kurikulum Bahasa Inggeris - Setiap ibu bapa inginkan yang terbaik untuk anak-anak, terutama sekali dalam pembelajaran. Ilmu dalam apa-apa bidang sekalipun sentiasa ada nilai tersendiri seiring dengan perubahan semasa. Apatah lagi kalau ilmu duniawi ini digabungkan bersama ilmu akhirat. Itula yang diterapkan di Al-Hamra Integrated School, sekolah agama swasta yang berteraskan pembelajaran holistik dan kurikulum Bahasa Inggeris. 

Pertama kali nad masuk ke sekolah agama swasta Al-Hamra ni, memang kagum sangat dengan suasana dan persekitaran dalam kelas. Ruang yang sangat selesa, ceria dan inovatif , membuatkan pembelajaran sangat menyeronokkan bagi pelajar. 
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS