Articles by "Lifestyle"
Showing posts with label Lifestyle. Show all posts
hai assalammualaikum

Kasutku Dicuri!!! - Pagi tadi, mr mafia masuk bilik, tak kejut tak apa terus cakap " sayang! Kasut hilang! Kasut kene curi"..Nad yang masih mamai, separa sedar,  terus macam segar. Terus berlari turun,  keluar tengok kasut. Memang takda. .Hilang dah. .Kena curi weiii. .Kurang asam betul. .Yang hilang kasut mr mafia dengan kasut nad, pemberian mr mafia masa mula-mula kawin dulu. Pernah buat entry, kasut pemberian suami ni, klik SINI.

Masa keluar,  nampak pagar terbuka. Cakap dengan mr mafia " abang buka pagar ke?  "..dia cakap tak. .hurmmm. .Sahla memang kasut kena curi.

Selalunya, nad dengan anak-anak, tidur depan tv. Pulak tu, beberapa hari sebelum ni Farhanah demam,  tu tidur bilik. Takut dia panas dekat bawah ni. Tak sangka pulak, masa kitaorang tidur bilik,  boleh terjadi kes curi ni. Pertama kali, kasut nad kene curi ni. Sebenarnya kes curi kasut ni dah lama berlaku dekat sini, tu pun mr mafia dengan jiran ada cakap.


Sebelum ni mr mafia dah pesan,  kasut jangan letak luar,  nanti kena curi. Kasut jalan nad, dah rosak,  sebab tu pakai kasut sukan tu. Almaklumla,  bila dah pakai,  nak masuk rumah dah penat. Pastu lupa nak ambil bawak masuk dalam.huhu..Nah,  ni akibatnya. .Dah kena rembat!! ..Degil,  taknak dengar cakap suami. .Hamikkkk kau!!!..pengajaran ni. .sobsobsob..

Kenangan kasut sukan nad yang suami bagi. Warna pink hitam ni.. Huhu..Dah kena cari kasut sukan lain...

Kasut budak dia tak ambil,  sebab kasut anak ade lagi. Kasut jenis kasut sukan, kasut orang besar dia ambil.

Rupanya bukan kasut rumah nad je dia pencuri ni ambil,  kasut jiran pun dia ambil. Sebelah jiran sampai satu almari. Sebelah jiran lagi,  katanya sampai emlat buah rumah. .Haishh. .Kalaulah nad tidur bawah,  mesti dengar pagar dibuka..Malaun betul pencuri tu. .


Rumah jiran ade cctv,  dapatla gambar pencuri tu. Tapi ditutup dengan topi. Tengok cctv macam seram pulak. Jiran kata dia bawak macam besi ke kayu..hurmm. .

Kalau dah curi kasut, takut curi lain pulak. .Adoii dah seram. Pintu rumah kalau boleh siang malam nak tutup je. Tapi, nenek sebelah selalu cakap,  jenguk rumah, tertutup je,  hah tu yang buka pintu sikit..hahaha. .Kita bukan taknak buka,  kita jaga keselamatan.. Suami pun kadang suruh buka,  sebab rumah nanti berbau,  haba semua la.. Memang betul pun,  tapi tu la,  perasaan takut,  macam-macam boleh berlaku. Sebab tu lebih suka tutup pintu. Satu hal pulak,  kalau abang posmen satang. .Hahaha. .Takut dia ingat kita takdak rumah pulak....

Lepas ni kena lebih berjaga-jagala..
hai assalammualaikum


Seorang Wanita Bukan Biasa-Biasa - Ya, Hari Wanita dah lama lepas, tapi aku tetap nak cerita juga berkenaan wanita ni...hehehe. Sebab sekarang ni pun aku dalam fasa wanita. Aku dapat rasai semuanya, dari perit, sakit, pahit dan manis. Wanita sekarang bukan seperti dahulu,  wanita sekarang bukan biasa-biasa. Wanita kuat dari semua fizikal.

Kalau kita tengok, wanita ni banyak kerjanya. Semuanya berubah apabila ia berkahwin. Tanggungjawab tu lebih berbanding sebelum kahwin. Apabila kahwin, semua kerja di lakukan. Dari pagi sampai ke malam. Seterusnya apabila disahkan mengandung. Memang seronok bila dapat tau mengandung ye, tapi sebenarnya, ada juga penat dan sakitnya. Bawak anak dalam perut memang pengalaman yang manis tapi ada sakitnya..huhu..sakit belakang, sakit bawah, bengkak kaki, muntah, loya semuala. Dalam masa mengandung, boleh lagi dia buat kerja semua. Nampak tak wanita ni bukan biasa-biasa. Lainla kalau dia orang ada orang gaji, suami ambil berat, tu memang bertuahla..

Lepas tu pulak, waktu bersalin, sakitnya hanya Allah yang tau. Macam nak tercabut nyawa. Nafas tercungap-cungap menahan sakit. Nak meneran lagi. Semua ni untuk mu wahai lelaki bagi melahirkan zuriat yang kamu nak. Masa sakit mampu lagi buat kerja sedikit bagi taknak menyusahkan sesiapa. Ni la wanita sebenar, mereka bukan baisa-biasa ye. Dalam berpantang, masih lagi boleh bergerak, jaga anak.

Wanita sekarang bila dia nak buat, dia akan buat juga. Takde yang mampu menghalang mereka. Kerja mereka non stop. Memang bukan mudah jadi seorang wanita. dalam otak dia selalu sahaja berjalan. Macam tak pernah berehat. Bila dah masuk fasa wanita ni, memang kita jadi lebih matang. Jadi aku terfikir, macam mana la mereka yang " Tettt" tu boleh terfikir nak jadi wanita, mungkin dia tak merasa apa yang kita rasa..huhu..

Oh para lelaki, jangan terasa, kaun lelaki pun banyak tanggungjawab mereka. Tu nanti tunggu Hari Lelaki pulak la..eh ade ke..ehehee
hai assalammualaikum

Berseronok Di Future Land Fun Zone Sunway Pyramid - Hari minggu semalam,  nad bawak anak buah jalan-jalan ke Sunway Pyramid. Cadang, nak main bowling,  tapi ternampak satu tempat permainan yang menarik berdekatan dengan bowling dekat situ.. Hehee. Tempat yang nad pernah main sebelum ni,  memang best dan gempak permainan dia. Jadi nak bagi anak buah rasa pulak. Future Land Fun Zone permainan virtual reality dari alam fantasi dan kita sendiri akan nampak seperti real, depan mata kita,  macam kita rasai sendiri.

Future Land Fun Zone,  Permainan VR Sesuai Untuk Seisi Keluarga

Apa yang buat nad tertarik nak masuk sini,  sebab ada permainan pusing-pusing.. Hahaha. .Lagi gempak ooo. .Bila lagi dapat rasa kan.. Terus ajak mr mafia masuk, nak main ni. Dia pun on je.. Hehehe..


Tempat dia luas,  tak sempit,  jadi orang masuk tak berlanggar sesama sendiri.

Harga Tiket Masuk Ke Futureland Fun Zone Sunway Pyramid


1 game: RM20
2 game: RM 35
3 game: RM50
6 game perseorangan: RM95
6 game dua orang atau lebih: RM85 seorang

Tiket Expired Seminggu
Ok, bila korang dah tiket,  korang kena simpan tiket tu elok,-elok,  sebab setiap permainan, dia akan tanda dekat tiket tu,  mainan mana yang korang dah main.

Korang boleh keluar masuk taman permainan. Maksudnya,  korang ambil 4 permainan,  korang baru main 2 permainan,  kemudian korang nak pergi makan dulu. Lepas makan boleh datang semula. Atau pun,  korang nak datang hari lain pun boleh untuk habiskan 2 mainan lagi.. Hah,  bagus kan.  Yela, mainan macam ni kadang ada orang tak tahan,  pening,  muntah.. Hah ni kelonggaran dia bagi..



Meh layan dulu video ni.. Hehehe.. Tengok seronok ke tak seronokla. .Menjerit,  bergelak ketawa main dalam ni. Pastu baca info setiap permainan. .Hehehe. .

Enam Jenis Permainan Di Future Land Fun Zone

Dalam ni ada 6 games yang berbeza. Permainan virtual reality simulators yang menyeronokkan,  ada racing kereta,  menunggang roller costers,  terbang pandu jet dan banyak lagi.. Haritu,  semua permainan nad main. .Hahaha.. Memang syok sangat. Release tebsion dekat sini..Hilang semua masalah..hahaha..

Exo Jet Simulator
Hah,  sebab permainan Exo Jet Simulator ni la, yang nad nak masuk ke Futureland Fun Zone ni.. Hahaha. Tengok dari luar,  orang main,  berpusing-pusing, macam best je,  macam seram pun ada. .Hahaha. .Tapi nak rasa,  kita main jela...




Permainan ni boleh naik dua orang atau seorang. Permainan ni,  kita naik roller coster, ada tembak,  kita kena tembak burung dan tengkorak.  Kalau roller coster tu berpusing,  hah,  kita oun ikut berpusing.. Masa berpusing tu,  ya ampun,  rasa tergantung kita tau.. Hahaha..Nad ni dahla kurus,  rasa terbang je. Mujur ade benda yang tahan kita tu dekat bahu. .hahahha.. Terjerit-jerit nad dengan anak buah..Pedulik apa. .Hahaha. .Yang penting, kena fokus tembak burung tu..sebab ade score nanti.. Kalau main berdua,  tengokla siapa berjaya ye. .Kihkih. .

Fighter  Jet Simulator
Permianan Fighter Jet Simulator ni pun jenis pusing-pusing juga,  tapi ia akan berpusing apabila kita sendiri yang pusingkan. Bukan pusing sendiri.


Fighter Jet Simulator ni permainan seperti kita memandu jet sedang berlawan dengan musuh. Macam pilot,  bawah kapal terbang. .Hah gitu.. Staff akan ajar, mana nak ke kanan,  ke kiri, ke depan,  ke belakang dna berpusing.. Hahahhaa.

Nad ni tau pandu je ke depan, ke belakang je,  kiri kanan je,  bab berpusing, haishh cuak pulak.. Tapi nak rasa macam mana,  hah kita kasi pusingla. .Ada button dia untuk kita berpusing. Kalau musuh kejar,  nak lari dari musuh,  nak rasa macam mana dalam kapal terbnag berpusing,  hah pusingla button grey tu. .hehehee.

VR Family.
VR Family ni bentuk macam kereta. Ada enam tempat duduk. Boleh naik ramai-ramai. Permainan ada yang ekstrem dan tak ekstrem untuk kanak-kanak.. Permainan ni kena pakai spek besar tu.




Haritu, nad naik dengan anak-anak buah nad, kitaorang pilih yang hantu.. Hahaha. .Menyeramkan sungguh. Hantu tu macam betul-betul depan kita. Kereta ni akan bergerak ikut virtual yang ditunjuk. Kita pun akan rasa getaran tu. .Hahaha. .

VR Car Simulator
Yang ni kereta racing. So sebelum main akan pakai spek besar tu, nak bagi kita rasa seperti kita ni pelumba. Kita boleh pilih kereta sendiri,  ada banyak pilihan. Ada tiga view,  dalam kereta,  luar kereta dan ok kita lupa. .Heehe. .Semestinya pilih view dalam kereta.




Memang rasa macam pelumba dah. .tapi kalau ko jadi pelumba betull mesti kemalangan jela.. Pastu kalah. .hahahhaa.. Habis gegar badan ni.

VR Skateboard
Yang ni nad pernah main. Permainan roller coster. Memang seramla roller coster dia. Ada part paling tinggi tu, bila turun,  fuh, boleh tercabut jantung.



Jangan tipu nak pejam mata ye.. Hahaha. .Buka mata sentiasa,baru la dapat rasainya sendiri. Nak pergi roller coaster yang ekstrem, yanng real punya entah bile kan,  so kita main vr je la dulu.

VR Interactive
Yang ni permainan jenis pedang atau pemukul.  Nad tengok permainan ni memang best,  siap ade lagu rancak lagi.. Kalau orang dewasa mesti la bermain yang ekstrem punya. Kena pukul benda kiri kanan,  tunduk la. .Hehehe

Yang ni,  anak kita yang main,  Fariza....heehe.. Nad ingatkan kanak-kanak tak boleh main, rupanya boleh. Sebab Fariza memang nak main sangat yang ni. Dia tenngok orang duk pukul kan.




Tak sangka boleh dia main. Suka la dia. Jadi permainan untuk dia pukul buah la. .Hahaha. .lawak je tengok dia..

Sesuai Untuk Seisi Keluarga/Family Friendly
Nad suka dengan konsep tempat ni, walaupun permainan nampak macam orang besar je boleh main,  tapi sebenarnya kanak-kanak pun boleh main. Untuk kanak-kanak sebenarnya bermula 5 tahun ke atas,  Fariza 4 tahun,  tapi tengok ada permainan dia boleh main,  so kita main la kan.


Pengalaman pertama dia main VR,  punya enjoy dia main. Nad ingat dia takut ke,  nangis ke,  taknak naik dah,  tapi,  nak main je. .Lagipun memang ade permainan yangvtakk ekstrem untuk kanak-kanak,  macam nampak dinosaur,  roller cister budak2..macam tu la.

Yang cermin mata tu,  memangbbesar dekat dia. Ada yang boleh ketatkan,  ade yang tak ngam dengan kepla dia yang comel tu,  jadi kenala pegang.. Hahaha. .Dalam VR Family,  gigih dia pegang. .Hahaha. .Msa VR Skateboard, daddy dia tolong pegangkn spek besr tu.


Antara permainan yang dia boleh main, VR Family,  VR Skateboard dan VR Interactive. Permainan yang skateboard tu,  siap terlompat-lompat dia,  tapi relaks je. .hehhehe. Yang VR interactive, lepas habis siap cakap berjaya,  berjaya. .Hahhaha. .Seronok sangat dia. .

Kawasan Rehat
Dekat sini ade tempat kawasan rehat, ada tempat kerusi untuk lepak kejap. Yela,  ada tu main pusing-pusing,  pening,  jadi boleh rehat.



Ada juga tempat minum kopi. Makanan takda. .Hehehe..

Special Rate For Big Event
Dekat sini,  boleh juga buat event seperti event Harijadi, Corporate team building dan group. Sebab tempat dia besar,  memang sesuai buat event dekat sini,  dan main permainan dekat sini.


Harga dapat murah sikit dari harga package sebenar,  dan boleh main sepuasnya,  unlimited ok.. Syok oo. .Tapi,  kene booking dahulu. Oh,  dia buat hari weekdays je untuk event-event ni.


Best giler weiii.. Datang la sini, have fun dengan keluarga,  kawan-kawan. .Release tension habis. Tempat best untuk hiburan seisi keluarga, bergelak ketawa dengan kawan-kawan dengan bermain teknologi modern sekarang ni.  Kalau korang nak pergi,  boleh ke Sunway Pyramid,
Future Land Fun Zone
F1.20 Sunway Pyramid Mall,
3,Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway
47500 Petaling Jaya,  Selangor.
Contact: 012 606 7550

Nak tengok apa yang menarik lagi di Futureland Fun Zone, boleh Layari
Facebook: Future Land Fun Zone
Instagram: Future Land Fun Zone
Twitter: Future Land Fun Zone


hai assalammualaikum

Lantai Kaca Di Skypark One City - Haritu pertama kali nad datang ke One City Shopping Mall dekat Puchong. Nad dah lama tau pasal tempat ni, cuma nak pergi tu kena tunggu mr mafia free. Then hari Sabtu haritu kebetulan dia free, nad ajak la datang sini. Sebelum tu plan nak nad ajak dia pergi ke Jalan Jalan Japan, kedai preloved barangan Japan yang ada dalam One City Shopping Mall ni. Kmeudian baru pergi ke Lantai kaca dekat rooftop Skypark One City ni. Tarikan nak ke sini sebab lantai kaca tu je..hehehhe.

Macam nad pertama kali datang sini, jadi tengok tempat dia luas dan besar. Kedai macam tak banyak, tapi katanya ada tempat pagung wayang, tak sure pulak belah mana. Lepas tu bahagian ats ada pelbagai tempat makanan. Apa lagi terus tanya pak guard macam mana nak pergi ke atas , lantai kaca tu. Pak Guard tu suruh naik lif, tekan " R"..dekat rooftop. Terus naik lif, dah sampai atas..Masa nad pergi panas gila..hahaa..



Tapi tak kisah,nak juga bergambar dekat lantai kaca ni..hehe. Angin dia sepoi-sepoi bahasa ok..sedap je..walaupun panas, dapat angin macam ni, jadi sejuk..hehehee. Ajak anak-anak sekali bergambar..Diaorang follow je apa mommy diaorang suruh..hehee. Lantai ni kecik je, takde besar mana, tapia da dua tempatla. Masa nad pergi tak ramai orang pun.


Ala kaca je, takdela cuak mana..hahaa..( bayangkan macam dalam video youtube yang tiba-tiba dia buat corak retak, mau tak terkejut..hahaa)..Masa t tengahari, tak berapa nampak bahagian bawah, nampak escalator je..Kalau tunduk lagi, baru nampak bawah..hahaaa..



Anak kita siap cakap, "mommy,mommy ade oyang (orang) "..ahhahaa..Selamba je tengok bawah..Boleh nampak ground floor tu..

Dekat atas ni banyak tempat makanan dia. Area atas ni bukan setakat untuk makan-makan dan lepak, malah boleh buat event dekat sini, macam majlis kawin, majlis dinner ke..apa-apa jela..





Dekat atas ni best, sebab banyak pokok..hahaa..Rasa nyaman je..Dekat-dekat belakang bokok tu la ada kedai..ala, korang lalu je nampak banyak kedai makanan.

Pemandangan dari atas ni, nampakla kereta dan bangunan-bangunan..Ok la dah merasa naik ke atas ni..hehee..Best juga tempat dia. Kalau datang malam mesti lagi menarik.


hai assalammualaikum

Murah Betul!! Hanya RM10 Untuk 3 Plastik Baju Di Tapau Sab Event Jalan Jalan Japan One City

Hanya RM10 Untuk 3 Plastik Baju Di Tapau Sab Event Jalan-Jalan Japan - Dah lama nad nak pergi Jalan Jalan Japan  ni, sebab ramai cakap barang dia semua murah. Semua barang ada, dari pakaian wanita, lelaki, kasut, sampai la ke barang baby. Barang yang ada dekat Jalan Jalan Japan ni, barang bundle, tapi sekarang ramai je yang suka bundle kan, asalkan barang tu elok dan masih boleh dipakai. Haritu nad pergi ke Jalan Jalan Japan untuk Tapau Sab event dekat One City. Tapau Sab event ni merupakan jualan akhir bulan yang diadakan pada Hari Sabtu sahaja. Menariknya Tapau sab ni, korang boleh dapat berpuluh baju dengan hanya RM10 untuk 3 plastik tau..hah!!!..best kan..Tapau sab ni berada dekat tingkat ats di kedai Jalan Jalan Japan.

3 Plastik 26 Helai Baju Hanya RM10

Hah!!, ni nad nak tunjuk 3 plastik ni, nad muatkan 26 helai baju ok..hahaa. Harga untuk 3 plastik dengan 26 helai baju hanya RM10..Percaya tak..hahaa..Kadang nad pun tak percaya, hebat juga nad masukkan 26 helai baju dalam 3 palstik kecik ni..hehee. Kena pandai lipat,pandai isi dalam plastik, jangan sampai terkoyak. Satu plastik boleh masukkan dalam 15 ke 20 plastik.

Tapau Event Jalan Jalan Japan

Tak percaya, nah nad kasi tunjuk harga dia..hehee. RM5 untuk 1 plastik, RM10 untuk 3 plastik. Korang pilih je baju yang disediakan ( hanya kawasan tertentu yang telah disediakan untuk Tapau Sab ), pilih seberapa banyak korang nak. Ada baju untuk wanita dan kanak-kanak. Semestinya baju kanak-kanak jadi perhatian. Tapi nad pun ambil baju nad tau..hahaa. Pengalaman pilih baju dekat Tapau Sab memang best walaupun penat. Nasib mr mafia layankan je isteri dia pilih baju, malah dia tolong cakap, " sayang tu ada baju baru di letak "..hah cepat-cepat isteri pergi tengok. Staff dekat situ akan topup baju mana yang dah kurang..hehe.

Pilih Baju weii..nasib ada pembantu..anak dara tu

Mujur ada anak yang baik hati, tolong mommy dia masukkan baju dalam bakul..hahaa. Mommynya ke sana, dia ikut ke sana tolak bakul, mommynya ke sini, dia ikut juga..hahaaa. good d

Banyak pilihan baju

Skirt..tapi semua pendek

Ni pun pendek..Tapi ada beli juga seluar pendek cantik..pakai dekat rumah je..hehe

Cari baju je la..lengan panjang

Pening nak pilih..hahaa

Pelbagai jenis baju ada tau dekat sini. Lengan panjang, lengan pendek, baju sejuk, baju kasual, baju tidur, eh macam-macam la. Kalau korang cari betul-betul, dapatlah baju yang elok dengan corak yang menarik dan berkualiti. Lagi kalau korang datang awal, lagi banyak baju cantik korang boleh dapat. Nad pun sampai dalam pukul 11 lebih. Nasib masa tu tak ramai orang lagi dan pilihan baju banyak. Kebanyakan baju nad tengok banyak lengan panjang, skirt pulak skirt pendek,..sayang sangat. Nad ambil la baju lengan panjang, untuk anak pun lengan panjang, buat baju jalan atau pakai rumah. Saiz pulak ada macam-macam jenis saiz.

Dah pilih, masukkan sebanyak mungkin baju dalam bakul tu..hahaa. Nak penuhkan bakul tu sampai menggunung pun boleh..

Hah masa untuk melipat

Lipat kecik-kecik..beg plastik kecik je

Baju biru semestinya amik..ehhee

Ni pun cantik..ambil..hahaha

Dah rasa puas pilih baju, dah puashati dengan baju yang ada, bawa ke meja, letak dan mulakan lipatan..hehee. Hah!!, part ni memang kena pandai ye, sebab nak masukkan dalam plastik sebanyak yang boleh. Lipat sekecil-kecilnya ok. Kalau baju budak tu memang boleh lipat kecil giler. Dapatla satu plastik masuk dalam 15 helai baju. Memang nad lipat sekecil boleh..hahaa.

Ok masukkan dalam plastik

Sumbat elok,elok..

Ok ngam..sumbat lagi ada ruang tu

Lepas dah siap lipat, mintak plastik dekat staff yang jaga dekat situ. Hah, dia cakapla nak berapa. Semestinya nad ambil 3 plastik. Tak cukupla satu plastik ok..Hah, nampak tak berusaha nad sumbat bagi banyakkan baju diisi dalam satu plastik. Gigih nak isi semua baju yang nad ambil dalam plastik tu..heheeheh.

Yeah dapat tiga plastik..26 helai baju ok

Yeahh, muka seronok sebab dapat 3 plastik baju ni. Dalam ni ada 26 helai baju..hahaha. Kita suka, kita suka.. Baju yang nad pilih pulak cantik-cantik..hahaa.


Lepas tu, korang bawak plastik ni ke kaunter pembayaran untuk bayar. Layan video nad masa dekat Tapau Sab Jalan Jalan Japan One City. memng pening nak pilih..ahaha.

Tips Untuk TapauSab Event
- Jualan akhir bulan pada Hari Sabtu, datang awal untuk dapatkan baju yang cantik
- Pergi ke Tingkat atas.
- Ambil bakul yang disediakan
- Pilih baju yang berkenan di hati, masukkan dalam bakul seberapa banyak yang boleh.
- Lipat baju sekecilnya untuk memuatkan lebih 10 baju dalam satu plastik.
- Pastikan dapat 3 plastik sebab harga murah giler, cuma RM10 sahaja.
- Pergi ke kaunter pembayaran dan bayar..1 plastik RM5 dan 3 plastik RM10..

Budak-budak ni happy jela datang  Jalan Jalan Japan

Tengok satu bakul dia punya

Ya kasut ni dia pilih

Budak berdua ni pau mommy dia mainan. Sebab diaorang behave, mommy belanja..hehee. Ala, kalau tak pun, mommy beli, sebab harga dia murah betul..hehee.

Dua plastik besar bila balik..Berat oii sampai kaki jengket

Tengok, 2 plastik besar nad bawak balik. Memang berhantu betul Jalan Jalan Japan ni. Patutla orang ramai datang sini. Harga barang dalam ni murah sangat. Walaupun preloved, tapi ada barang yang dalam keadaan baik.

Ni dia baju yang nad rembat dekat Tapau Sab

Tadaaa...kasi susun elok-elok baju yang and pilih. Nampak kan, semua baju lawa. Dapatla ambil baju untuk anak-anak, seluar dan baju untuk mommy. Fuh..semua baju ni harga RM10..so percayalahhh!!!..

OOTD pertama

OOTD kedua..baju ni cantik

OOTD 3 saja amik jaket..ahhaa

OOTD empat..dengan anak pulak..dia nak juga..tu baju budak nad ambil..baju nad tu tshirt seklai hoodie

OOTD kelima..anak beranak..nad jaket, Fariza baju tshirt, adik baju berbulu. Ni semua dekat Tapau Sab.

Nad kasi OOTD nad pakai baju yang and grab dekat Tapau Sab Jalan Jalan Japan One City. memang baju dalam keadaan elok semuanya dan cantik. Sesuai dipakai waktu jalan atau di rumah. Pandai nad pilih kan..hehee. Untuk anak-anak pun muat. Ada yang seluar longgar tapi disebabkan cantik kita ambil la..ehhee. Boleh je letak getah nanti. Nad ada ambil seluar dengan skirt, tapi pendek so tak tunjukla. Letak gambar je dekat atas tu. Boleh pakai dekat rumah.

Korang yang suka baju preloved, nad sarankan datang ke Tapau Sab event ni setiap hari Sabtu akhir bulan. Dahla murah, banyak baju yang korang boleh dapat.

Nak tengok apa yang ada dekat Jalan Jalan Japan dengan barang apa nad rembat selain baju boleh cek dekat highlight ig story Jalan Jalan Japan nad ok.

Nak tau lebih lanjut berkenaan Jalan Jalan Japan ni boleh layari
Untuk maklumat lanjut, sila layari :
Website : https://www.jalanjalanjapan.com.my/
Facebook : https://ms-my.facebook.com/JalanJalanJapan.Malaysia/
Instagram :  https://www.instagram.com/jalanjalanjapanmy/