Showing posts with label Lifestyle

 Hai & Assalammualaiku

Minyak Angin Dan Balsem Otot Cap Lang Melegakan Sakit Sendi, Lenguh Badan Dan Sakit Kepala - Penggunaan minyak angin dah sinonim dari dulu lagi, sebab tu minyak angin sentiasa jadi pilihan dan diguna oleh semua orang. Kesan minyak angin yang berangin memberi kelegaan pada otot-otot badan dan kepala. Minyak angin ni sangat sesuai untuk individu yang mempunyai gaya hidup yang sibuk dan aktif, tak kiralah surirumah, pekerja dan mereka yang aktif bersukan. 

Macam nad, rutin harian setiap hari, celik mata je, siapkan sarapan, siapkan anak pergi sekolah, sapu lantai, kemas rumah apa yang patut, kalau ada baju yang dibasuh, kena sidai, lipat pulak baju. Serius, duduk rumah bukan goyang kaki je tau. Tambah pulak dengan memasak dan layan karenah anak. Bila hari-hari buat tugasan ni, memang sakit seluruh badan, sendi, sakit kepala. Nad memang tak pernah ambil pil untuk hilangkan sakit, tapi nad lebih suka pakai minyak angin atau minyak sapuan. Sebab tu dua produk Minyak Angin dan Balsem Otot Cap Lang (ataupun Eagle Brand) ni ada di rumah nad.
 hai assalammualaikum

Turkish Delight Rose Hacibaba, Manisan Dari Turki - Haritu suami dapat manisan dari kawan dia. Manisan ni bukan manisan biasa tapi manisa dari turki, Turkish Delight Rose Hacibaba. Pertama kali nak rasa manisan dari Turki ni, sedap ke tak.

Tengok pada packaging Turkish Delight Rose ni warna pink, ikut pada perisa yang ditulis iaitu Rose. Nampak menarik, terus buka nak rasa.
 hai assalammualaikum

Kedai Optik Calisto Vision Care Buka Cawangan Baru Ke Tiga Dan Terbesar Di AEON Nilai - Siapa sini pakai cermin mata? Kalau ada kita geng! Nad salah seorang yang memakai cermin mata disebabkan masalah silau. Kerja yang perlu mengadap laptop, telefon terlalu lama, menyebabkan nad perlu memakai cermin mata. Nad akan pakai cermin mata bila nad mengadap gajet ni sebab silau yang terlalu tinggi. Nad pasti ramai yang pakai cermin mata juga, bukan orang dewasa sahaja, malah kanak-kanak pun pakai. 

Baru-baru ni nad dijemput menghadiri pembukaan outlet terbaru Kedai Optik Calisto Vision Care di AEON Nilai. Calisto Vision Care sebenarnya dah ada 2 cawangan di Pavillion Bukit Jalil dan Melawati Mall dan outlet ini merupakan outlet yang ke tiga dan terbesar di AEON Nilai. Tahniah Calisto Vision Care untuk pembukaan outlet terbaru ini. Nad dah pergi banyak kedai cermin mata tapi bagi nad kedai optik Calisto Vision Care ni sangat menarik perhatian.
 hai assalammualaikum

PRU 15, Mengundi Untuk Negara Tercinta - Setelah 5 tahun, Pilihan Raya Umum 2022, PRU 15 secara rasminya diadakan pada 19 November 2022 untuk memilih anggota Dewan Rakyat di Parlimen Malaysia 15. Masa untuk rakyat memilih semula pemimpin yang berkaliber, pemimpin yang mampu menstabilkan negara.

Pilihan Raya Umum 2022 kali ni diadakan pada hari Sabtu. Nad macam biasa, akan undi di Meru Klang, kampung nad. Masa kempen PRU 15 habis semua keluarkan pemimpin ni macam ni,pemimpin tu macam tu, kadang pening juga nak fikir mana satu yang bagus. Harap sangat kali ni, siapa pun pemimpin akan menjalankan tanggungjawab dengan baik.
 hai assalammualaikum

ABX Express Kini Dikenali Sebagai KEX Express Di Malaysia - Korang pernah terima barang dari ABX Express? Macam nad pernah, penghantaran laju, servis pun bagus. Nak bagitau dengan korang yang ABX Express kini dikenali sebagai KEX Express. Jangan pelik pulak nanti terima barang dari KEX Express ni..hehehe. Company sama, nama je lain.

Baru-baru ni nad hadiri pelancaran ABX Express dijenamakan semula menjadi KEX Express di Shangri-La Hotel. ABX Express merupakan penyedia perkhidmatan kurier yang sudah beroperasi di Malaysia selama 38 tahun. Penjenamaan semula kini dikenali sebagai KEX Express di Malaysia menyediakan pilihan destinasi antarabangsa, selain laluan domestik sedia ada.
 hai assalammualaikum

Tercapai Impian Beli Motor Honda Dash 125 Repsol Dengan Hasil Usaha Sendiri - Setiap orang mesti ada impian kan, nak beli kereta, nak beli rumah, nak beli motor dan lain-lain. Nad pun ada, salah satu impian nad untuk beli motor sendiri dah tercapai. Selama 8 tahun kumpul duit, akhirnya dapat memiliki motor sendiri dengan hasil usaha sendiri. 

Sebelum kawin nad pernah ada kotor sendiri, tapi tu ayah bayar separuh, ada nad kongsi pasal motor tu dalam blog, boleh baca motor biru. Motor tu pakai untuk pergi kerja. Tapi lepas nad berhenti kerja, tak dapat bayar motor tu, jadi bagi la dekat kakak, suami dia tolong bayarkan. Sedih, tapi nak buat macam mana, dah tak mampu nak bayar.

Masa kawin dengan suami, suami ada cakap, ambil la motor tu, tapi faham-faham jela, baru kawin, banyak nak guna duit untuk lain. Takpela, kita lepaskan.
 hai assalammualaikum

Penyampaian Hadiah Kempen "Beli & Menang" LengQuas - Tahniah kepada semua pemenang Kempen "Beli & Menang" LengQuas yang telah diadakan di Floral Terrace @ Hampshire  Place, Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur. 

Kempen Beli & Menang LengQuas telah berlangsung pada 15 Julai 2022 sehingga 30 Oktober 2022 yang lalu, menawarkan pelbagai hadiah lumayan jenama Xiomi bernilai lebih RM30,000. 
 hai assalammualaikum

Huawei Akan Melancarkan Siri Mate50 Pada 3 November - TIDAK LAMA LAGI! HUAWEI Consumer Business Group (CBG) Malaysia, peneraju infrastruktur teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) global dan peranti pintar akan melancarkan barisan produk yang dinanti-nantikan pada tahun ini, Siri Mate50 pada 3 November 2022 - membolehkan rakyat Malaysia merasai rekaan elegan dan teknologi inovatif yang ditawarkan HUAWEI. 
 hai assalammualaikum

Träffas Work Pods, Ruang Kerja Di Aras 1 Link Bridge IPC Shopping Centre - Sekarang ni ramai yang kerja fleksibel, pekerja boleh bekerja sama ada di pejabat, di rumah atau bekerja di luar. Ada yang selesa apabila bekerja di rumah, di kafe atau di mana-mana sahaja. Ada juga yang tak selesa apabila bekerja di rumah dengan suasana rumah yang tak berkemas, anak-anak kacau, susah nak fokus buat kerja. Ada orang yang suka bekerja di kafe, sambil minum kopi. Tapi kalau diikutkan, persekitaran kurang menarik. Sesetengah orang perlukan suasana yang tenang, yang privasi apabila bekerja di luar pejabat. 

Bukan sahaja kepada pekerja, malah kepada pelajar yang ingin membuat assignment atau perbincangan berkumpulan, memerlukan tempat yang sesuai untuk mereka membuat kerja. Bila nak buat sesuatu kerja ni kalau boleh taknak sesiapa ganggu. Stress bila ada gangguan ni. Daripada nak buat kerja, nak selesaikan kerja dengan cepat, terus satu kerja pun tak jalan. Kadang, bila kita keluar, tiba-tiba kerja masuk, dah nak kena selesaikan segera. Jadi perlukan ruang kerja yang sesuai untuk membaut kerja.

Sekarang ni banyak ruang kerja di luar yang menarik korang boleh pergi dan sewa. Salah satu work pods yang korang boleh pergi ialah IPC Träffas Work Pods, Ruang Kerja yang terletak di Aras 1 Link Bridge IPC Shopping Centre.
hai assalammualaikum

Kekal terhidrat Dengan Air Minuman Jantzen, Bersih, Selamat Dan Penghantaran Air Yang Mudah - Air sangat penting dalam kehidupan kita seharian. Air membantu kita kekal sihat, memastikan tubuh badan kita  kekal terhidrat dan bertenaga sepanjang hari. Kita disarankan untuk minum 8 gelas air sehari setiap hari. Kita ni memang digalakkan minum air putih dari air manis. Macam nad sekeluarga, minum air putih dah menjadi amalan seharian. 

Korang tau tak, yang minum air putih banyak kebaikannya, kita kekal terhidrat, air sentiasa ada dalam badan, terutama dalam cuaca panas atau ketika bersenam. Kita pun dapat buat kerja dengan baik.Selain itu, air minuman ni dapat meningkatkan tenaga dan fungsi otak. Paling bagus, air putih ni boleh membantu menurunkan berat badan. Minum banyak air boleh membantu anda menurunkan berat badan dengan meningkatkan rasa kenyang dan meningkatkan kadar metabolisme kita.

5 BEST JEWELRY BRANDS IN MALAYSIA 2022

in , by Nadia Johari, 08:00:00
 hai

5 Best Jewelry Brands in Malaysia 2022 - When it comes to accessories, jewelry stands out as the most important thing to have in a woman's life. Jewelry makes you look different and gorgeous in the crowd and plays a crucial role during special events and occasions. The best jewelry brand will provide you with amazing jewelry. From diamond-adorned rings to exclusive necklaces, bracelets, and round-to-customized jewelry products, these jewelry brands will serve you well.

The urge for designer jewelry is at its peak. That's what compels people to go for elegant-looking and designer jewelry brands. If you look closely, you will find out much extravagant jewelry brands. Want something sophisticated for your fingers, neck, and ears? Well, we have come up with 5 best jewelry brands in this article.
 hai assalammualaikum

Bagaimana 6 Nutrisi Utama Eskayvie i-Qids ini boleh bantu anak-anak kekal fokus dalam pembelajaran? - Bila dah jadi ibu ni , banyak benda yang perlu dirisaukan dekat anak terutama sekali  tentang tumbesaran dan perkembangan anak-anak. Bermula dari diaorang bayi sampaila dewasa banyak yang perlu dititiberatkan seperti perkembangan fizikal mereka, daya ketahanan badan, pembelajaran mereka, perkembangan mata, keupayaan untuk fokus dalam membuat sesuatu, perkembangan sosial, melihat perkembangan emosi dan mempunyai persekitaran usus yang baik. 

Setiap kanak-kanak membesar dan berkembang secara berlainan. Contohnya dalam pembelajaran, ada budak selalu fokus dan paham ada setengah budak susah nak fokus dan paham dalam pembelajaran. Seorang ibu mana tak risau kan bila anak tak fokus dalam pembelajaran. Dah habis cara nak bagi dia fokus tapi masih lagi sama. Bukan setakat tak fokus tapi memori sangat lemah. Setengah budak ada yang cepat letih, lesu, tantrum, dan belajar lambat. Lagi teruk bila anak tu terkena covid, kesannya anak tak fokus.

hai assalammualaikum

Metrojaya Kini Dibuka Di Lalaport Buki Bintang - Metrojaya, tempat membeli belah untuk seisi keluarga kini dibuka di Lalaport Bukit Bintang. Nad sendiri tak lepaskan peluang semasa pembukaan Metrojaya haritu, boleh dikatakan nad selesa semasa membeli belah di sini dengan ruang yang luas, kemas dan pelbagai barang ada di situ.

Dengan lebih empat dekad dalam industri peruncitan, Metrojaya memperkenalkan kedai next-gen terbaharu mereka dengan memberi keselesaan membeli belah buat pengunjung. Apa yang menariknya, dalam Metrojaya ni disediakan kedai kopi. Pengunjung boleh berehat sebentar dengan minum secawan kopi ketika membeli belah.
 hai assalammualaikum

Rantai Leher Ukir Nama Dari Venyss Untuk Anak - Kali kedua nad beli rantai leher untuk anak dekat Venyss ni. Nad suka beli sini sebab banyak design yang ada, siap boleh buat ukir nama lagi. Sebelum ni buat rantai leher untuk anak pertama, kali ni buat untuk Farhanah pulak. Takda la salah sorang cemburu bila dia takda rantai leher kan.


Ada orang cakap, kenapa taknak belikan rantai emas? Kan cantik anak perempuan pakai emas. 

Bermula dari kakak, sampai ke adik, mesti orang cakap macam tu.

Tipula kan taknak belikan emas. Ada je tapi bukan masa usia diaorang sekarang. Diaorang ni bukan reti jaga. Lagi usia diaorang ni, bila dekat luar, suka bermain, berlari, nanti tak perasan jatuh ke, hilang ke. Sedang kan nad sendiri pakai emas pun kadang tak sedar tercabut. Paling risau kalau kena ragut ke, takut la. Beli mahal-mahal lepas tu hilang, menangis tak berlagu la. Sebab tu nad tak belikan diaorang lagi rantai emas. 
hai assalammualaikum

Klinik Pergigian My Dental Care Kini Di Buka Di Medan Tuanku Kuala LumpurPentingnya penjagaan gigi bagi mencegah kerosakan gigi dan penyakit gusi. Gigi ni kita perlu jaga sejak dari kanak-kanak lagi, bila besar dia kekal cantik sahaja. 

Masalah nya, kebanyakan orang ni bila sebut je pasal klinik pergigian, mesti terus rasa takut, tiba-tiba je rasa ngilu gigi ni, mana tak nya teringat dengan alat yang digunakan tu..Hahaha. Kadang orang takut nak pergi klinik gigi mungkin sebab dapat doktor gigi garang, takut dia buat ganas sangat ke. Mana kita tau kan. Kita kalau boleh, nak buat rawatan gigi tu biar tempat selesa, doktor pun baik, ada konsultasi dan mesra kanak-kanak. Baru la seronok nak buat rawatan gigi terutama bagi kanak-kanak. 

hai


Fincrew – The Best Website to Compare & Buy Personal Accident Insurance in Malaysia

Even if you’re the breadwinner or primary caregiver of your family, personal accident coverage is something you can’t afford. The measure of protection it offers you in this day and age is simply critical to your overall well-being. Yet, knowing how important this policy is to your life is one thing; finding the best place to get it is another matter entirely. With so many providers promising heaven on earth, it can be challenging to know where to turn. So that we’ll be able to point our valued readers in the right direction, we decided to take a look at where the Malaysians could go to secure personal accident insurance. And that was when we found Fincrew.my!
 hai assalammualaikum

Tasneem Marketplace Platform Bantu Suri Rumah Jana Pendapatan - Jenama Tasneem sebuah syarikat yang membawa jenama Tasneem Naturel, Tasneem Food dan Twobird memang dikenali sebagai produk yang menjual barangan bayi. Nad sendiri menggunakan salah satu produk Tasneem seperti balm baby masa anak-anak nad kecil. Baru-baru ni nad dapat tau Tasneem Business Legacy bekerjasama dengan beberapa jenama besar di dalam satu platform baru di namakan Tasneem Marketplace di mana platform ini dapat membantu suri rumah menjana pendapatan.

Antara jenama yang bekerjasama dengan Tasneem dalam Tasneem Markeplace ialah Tanamera, Aqiqah Centre, Pustaka Darul Iman ( PDI) dan Eyyoo. Usahasama ini dibuat dalam usaha untuk membantu golongan yang berpendapatan sederhana untuk menjana pendapatan tanpa modal tapi berpeluang untuk mendapat keuntungan yang tinggi disamping mendapat pelbagai ganjaran yang menarik.
hai assalammualaikum

Jovian Lancarkan Wonder Suit, Korset Sesuai Untuk Lelaki Dan Perempuan - Jovian, jenama yang dikenali dengan pelbagai jenis produk ready-to-wear (RTW) sejak 2012 lagi, kini melancarkan produk baharunya yang memfokuskan pada pakaian dalam iaitu korset dikenali sebagai Wonder Suit. Korset Wonder Suit yang dihasilkan bukan sahaja untuk kecantikan bentuk badan malah untuk kesihatan tubuh badan dan menjaga postur badan.

Sebagai perintis dalam industri fesyen RTW di Malaysia, Datuk Jovian sering mendengar rintihan daripada Jovianista bagaimana mereka menghadapi masalah dengan figura mereka dan ingin kekalkan bentuk badan mereka sentiasa langsing, maka tercetus idea membuat korset Wonder Suit.
 hai assalammualaikum

Beli Cermin Mata Baru Jenis Elastik, Tahan Lasak Dan Murah Di Eye Pro Vision Sg Wang - Kali terakhir nad cek mata tahun lepas rasanya. Memang lama dah tak cek mata ni, jadi cadang nak pergi buat pemeriksaan mata dekat kedai cermin mata selalu nad pergi, kedai cermin mata murah di Eye Pro Vision dekat Sg Wang. Alang-alang sekali nad nak beli cermin mata baru, sebab cermin mata lama mana entah hilangnya. 

Sebelum pergi, nad ada whatsup William, owner Eye Pro Vision ni. Nad cakap nak buat pemeriksaan mata, lepas tu nak beli cermin mata. William bagitau ada banyak design bingkai cermin mata baru sampai. Bagus la, sebab nak beli cermin mata design lain pulak. Biasalah , cermin mata kena ada lebih, kalau dah hilang ada penyelamat.. hehehe.
 hai assalammualaikum

Sebab perlu Buat Pemeriksaan Mata Di Optom Eyecare - Baru-baru ni nad join sesi live di Facebook page BIZNETWORK dengan tajuk ' Dari Mata Turun Ke Hati' dengan objektif dialog berkongsi servis menerusi pengalaman mengurus masalah mata dan insentif oleh Dr Hafidz Ithnin Pensyarah Kanan Optometry UIA dan Puan Ameera Faiz, Pengurus & Optometris Optom Eyecare Bandar Baru Bangi. 

Nad tak lepaskan peluang mendengar perkongsian daripada mereka yang pakar tentang mata sebab sangat penting untuk menjaga dan membuat pemeriksaan mata supaya tidak menjadi lebih teruk. Pada masa live itu juga ada diberitahu tentang kolaborasi antara pihak Klinik dan Farmasi dengan Optom Eyecare dan kelebihan yang mereka dapat dengan kerjasama ini.
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS