Showing posts with label Lifestyle
 hai

Top 5 Best Selling Fitness Weight Gainer / Mass Gainer in Malaysia - Many struggle for real, not only to lose weight, but to gain weight as well. Having tried to increase their calories intake with plates after plates of high carbohydrate foods and supplements, some would just end up without any significant improvements or becomes obese due to imbalanced nutrition.
hai assalammualaikum

Bagus Juga Perangkap Tikus Jenis Melekat/Glue Ni, Beli Di Mr DIY, Guna Untuk Tangkap Cicak Pun Boleh - Lepas kucing mr mafia hilang bertahun dulu, memang kitaorang tak bela kucing dah. Adalah sebabnya kenapa, kitaorang tak bersedia lagi nak bela kucing. Sejak kucing takda, tikus, cicak mula la bermaharajalela di rumah ni. Asal ada makanan, adalah binatang ni. 

Yang cicak pulak, cicak moden mungkin, jenis makan nasi, lauk yang dibuang. Kalau pergi dapur nak buang ke, tiba-tiba ada je cicak tu bertempiaran lari. Dekat-dekat dinding nad letak periuk nasi pun ada. Sebab tu makanan, senduk ke apa ke, memang nad tak biarkan dekat luar. Takut cicak ni la, dia makan ke apa kan. Tak pasal-pasal kena penyakit kang.
 hai assalammualaikum

Pengalaman Banjir Teruk Pertama Berlaku Di Meru Klang - Benda yang tak pernah terfikir akan berlaku, terjadi dekat keluarga sendiri. Selama 3 hari hujan turun tak berhenti, pastinya akan menyebabkan banjir di setiap kawasan yang terdedah. Tapi tak terfikir banjir menjadi teruk daripada biasa. Memang pengalaman banjir yang tak dapat dilupakan untuk akhir tahun, Disember 2021.

Meru Klang memang akan banjir kalau hujan turun, tapi selalunya terjadi dekat jalan tertentu, dan macam rumah mak ayah nad, akan banjir dekat tepi-tepi sahaja, dan kalau dekat jalan laluan tu banjir sampai buku lali sahaja. Tapi kali ni, tak sangka, banjir sampai seluruh tempat Meru Klang, Kampung Budiman. 
hai

Top 10 Fitness Gifts for Him This Christmas 2021 - Everyone deserves to be spoiled once in a while and this coming Christmas is the perfect opportunity for you to spoil your loved one. If you are struggling to find the perfect fitness gifts for the gym-goer or fitness freak boyfriend or crush, we are here to help you.

We have compiled ten top Muscle Metabolix (MMX) fitness gifts for your perfect other half this Christmas. Best of all, every MMX product is Halal certified by the Islamic Services of America, a body recognised by JAKIM. So, time for some shopping and make it the most memorable Christmas of all time.
hai assalamualaikum

Printing Baju Murah Terus Dari Kilang Ohtshirt.com.my - Ada tak antara korang kat sini yang nak cari kilang printing baju murah? Kilang printing baju yang boleh buat macam-macam jenis printing baju dengan harga murah, berkualiti serta boleh buat penghantaran ke seluruh malaysia? 

Sekarang ni memang dah jadi trend dan kewajipan untuk tempah baju syarikat, baju kelab, baju aktiviti sukan, baju konvoi, baju family day dan banyak lagi la. Kalau di universiti boleh kata hampir setiap bulan akan buat baju untuk aktiviti kat universiti dan kolej. Baru nampak satu keunikkan dan kelainan kat situ kan?
 hai assalammualaikum

Lampu Viral Tiktok, Kerlipan Yang Mencantikkan Ruang Dari Sparkly Aurora - Suka tengok lampu bilik yang berlampu space, lampu warna warni, lampu yang mendamaikan. Lampu jenis macam ni kebanyakannya yang suka bertiktok pakai. Lampu macam ni sesuai untuk sesiapa pun, kalau ada anak-anak lagi la diaorang suka. 

Nad duk usha lampu ni, nampak instagram Sparkly Aurora. Lawa sangat, ada macam-macam jenis lampu tau, siap boleh pasang lagu dekat lampu tu. Apa lagi terus nad dapatkan, tu pun sebab fikir anak-anak je..hehee.
 hai assalammualaikum

Banyak Buku Menarik Di Kedai Buku Islam Online IMAN Shoppe - Sejak PKP haritu, nad rajin baca buku,yela, dah tak tau nak buat apa. Luangkan masa dengan baca buku. Tapi bukan baju jiwang-jiwang ke apa, nad suka baca buku islam, buku agama yang ada maksud mendalam dan memberi semangat dan kesedaran dalam diri ni. 

Selain tu, nad suka beli buku pasal keluarga, macam mana jadi parent yang terbaik. Biasalah, kita belum sempurna lagi ya, hehee, sebab tu kena banyak membaca. Nad memang suka pergi kedai buku, bawak anak-anak masuk kedai buku, bagi diaorang pilih nak buku apa. Nad memang suka dekatkan anak-anak dengan buku ni. Tapi sejak duduk rumah ni, banyak masa membeli secara online. Lagi mudah dan semua jenis buku ada.
 hai assalammualaikum

Al-Hamra Integrated School, Sekolah Agama Swasta Berteraskan Pembelajaran Holistik Islam Dan Kurikulum Bahasa Inggeris - Setiap ibu bapa inginkan yang terbaik untuk anak-anak, terutama sekali dalam pembelajaran. Ilmu dalam apa-apa bidang sekalipun sentiasa ada nilai tersendiri seiring dengan perubahan semasa. Apatah lagi kalau ilmu duniawi ini digabungkan bersama ilmu akhirat. Itula yang diterapkan di Al-Hamra Integrated School, sekolah agama swasta yang berteraskan pembelajaran holistik dan kurikulum Bahasa Inggeris. 

Pertama kali nad masuk ke sekolah agama swasta Al-Hamra ni, memang kagum sangat dengan suasana dan persekitaran dalam kelas. Ruang yang sangat selesa, ceria dan inovatif , membuatkan pembelajaran sangat menyeronokkan bagi pelajar. 
 hai assalammualaikum

Aiskrim Wall's Cornetto Love Rose Peach Flavour - Aiskrim Wall's Cornetto love rose peach flavour dah lama keluar kot, biasalah kita memang lambat sikit nak rasa ni..hehehe. Takpe, biarkan lambat, asalkan dapat rasa. Kalau beli awal-awal mesti habis stok kan, yela orang berebut cari. 

Haritu pegi myNews, nampak aiskrim wall's cornetto love rose ni peach ni, terus ambil. Sebab tengok orang post, kiut je bentuk dia, bentuk bunga ok. Tak pernah nampak aiskrim berbentuk cantik macam ni, sebab tu kita beli.
 hai assalammualaikum

Sarapan Sandwich Sedap, Isi Padat, Puas Makan - Akhirnya dapat juga makan sadwich yang sepupu nad buat ni. Dia jual juga sandwich ni, jadi nad pun beli nak rasa. Selalu nampak sepupu nad ni post sandwich dia dekat whatsup story. Terliur tengok tau, sebab sandwich dia buat, isi padat, memang puas kalau makan. Tapi tu la terpaksa telan air liur sebab masa tu tak dapat balik lagi. Hah, bila dah dapat balik kampung, baru dapat rasa. Itu pun mak yang orderkan..hehee.

Nad memang suka makan sandwich. Selalu kalau pergi myNews, mesti cari sandwich, tapi biasalah, sandwich kat kedai takda sayur, isi je. Kalau orang jual ni, hah siap ada sayur, isi banyak. Tengok sepupu buat tu yang nak cuba rasa, sebab nampak sedap.
 hai assalammualaikum

Waterpark Di Kampung : Sewa Kolam Renang Saiz Besar Untuk Anak - Anak - Siapa kata kat kampung takda waterpark..hehehe. Walaupun hanya kolam renang satu jenis je, tapi tu cukup buat anak-anak gembira. Bukan kolam renang yang biru tu, ni kolam renang yang besar siap ada gelongsor macam dekat waterpark. Cukupla muat untuk 13 orang kanak-kanak yang kecil-kecil dan sedang kecil..hahaa. Siapa yang besar, takdanya masuk, takut pecah.

Plan adik nak sewa pelampung kolam renang ni, sebab nad baru dapat balik kampung, jadi bila semua dah berkumpul, adik nak la bagi budak-budak ni gembira. Nak bercuti satu keluarga dekat luar, masing-masing masih sibuk. Jadi plan lain, kita buat suasana bercuti, berenang seperti di waterpark di kampung sahaja. 
 hai assalammualaikum

Cara Edit Gambar Guna Picsart, Mudah Dan Senang - Ramai suka edit gambar kan, dari warna gelap boleh jadi cerah. Lepas tu edit gambar boleh tambah pokok, tambah laut, tambah apa-apa yang nak ditambah. Boleh crop background, letak dekat tempat lain. Edit nampak gambar tu jadi real, jad cantik dan tak perlu susah-susah nak buat. 

Banyak app edit sekarang, tapi nad suka pakai Picsart untuk edit gambar. Nad memang tak suka pakai banyak app, nad cuma ada lightroom dan picsart je. Video ade inshot dan capcut je. Sekarang nad nak kongsi cara nad edit satu gambar ni guna picsart.
Hai

Nutrition Pro Expands to Sabah,  On Track to Achieve RM20m in Revenue in 2021 : Company Inks Agreement with Sabah Bodybuilding Association, and Extends Partnership with Ten Times World Bodybuilding Champion Sazali Samad – Sports Nutrition Pro Sdn Bhd (“Nutrition Pro”), one of Malaysia’s leading sports supplement retailers, opens its doors this month in Penampang, Sabah. Despite the prolonged lockdown of the fitness industry due to the COVID-19 pandemic this year, the company is still on track to achieve its all-time high revenue of RM20 million in 2021, an increase by over 60% from 2020.
 hai assalammualaikum

Mudah Renew Lesen Secara Online Di mySIKAP - Selalunya kalau nak renew lesen, nad akan buat dekat pejabat pos, paling senang la nak renew lesen sebelum PKP. Masa diumumkan renew lesen boleh buat, terus pergi pejabat pos. Datang sana, cakapa dengan staff situ, macam mana nak renew lesen? Staff tu cakap buat appointment, ada dia tampal dekat satu tempat untuk nad baca. Nad pun ambil gambar. Beberapa hari lepas tu, nad cuba buat nak booking, tapi semua tarikh tak available ok, dah tu macam mana nak renew kalau semua tarikh tak available? Luahkan dekat suami, pastu suami ada cakap boleh renew lesen secara online.
Hai Assalammualaikum…

Tingkatkan Sistem Imun Badan Sepanjang Pandemik Covid-19 - Bila covid menular, masyarakat lebih berwaspada, lebih berhati-hati dengan virus ni. 

Virus ni kita tak boleh nampak dengan mata kasar, tapi ada je di sekeliling kita. Tau-tau je kita disahkan positif covid. Lagi teruk kalau dah sampai tahap 4 atau 5. Banyak video nad tengok, sedih sangat mereka yang kehilangan keluarga disebabkan covid. Lagi bahaya sekarang, ada macam-macam jenis virus yang muncul. 
 hai assalammualaikum

Penjagaan Kesihatan Wanita Perlu Dititiberatkan - Kita sekarang hidup dalam keadaan norma baharu di mana setiap orang perlu memakai mask apabila di luar, perlu membasuh tangan dengan kerap, perlu patuhi SOP yang ditetapkan bagi mengurangi wabak covid ini. Dengan suasana yang berbeza ini, sedikit sebanyak memberi tekanan kepada kehidupan kita. 
 hai assalammualaikum

Jana Pendapatan Dengan Supercube, Tanpa Modal Sistem Mudah - Siapa lagi tak pernah tau pasal Supercuba. Dah banyak entry nad kongsi pasal Supercube. Korang boleh baca , supercube molasses herb drink minuman kesihatan tubuh badan.  Untuk korang yang nak kurangkan minum manis, kurangkan caffein, boleh cuba minuman supercube ni. Supercube ni bukan minuman kosong sahaja, tapi minuman yang banyak manfaat.
 hai assalammualaikum

Dah Boleh Rentas Daerah, Dah boleh Beriadah, Tapi Tak Jaga SOP - Orang Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, lama dah tunggu untuk ke Fasa 2. Fasa 2 yang mana boleh boleh merentas daerah, boleh buat pelbagai aktiviti. Biasalah orang Selangor, KL ni otai, lambat sikit ke Fasa 2. Bila dah diumukan Negeri Selangor, KL, Putrajaya dah boleh rentas daerah, siapa tak seronok oii. Boleh dah keluar ambil angin, pergi tempat yang sepatutnya untuk beriadah.
hai assalamuualaikum

Masalah Bateri Kereta Rosak Selesai, Carput So Senang, Servis Hantar, Pasang Dan Tukar Bateri Kereta - Kelmarin masa nad nak keluar, tiba-tiba kereta tak boleh start. Dah hidupkan kereta banyak kali pun tak boleh. Tengok punya tengok, masalah dekat bateri. Arghh sudah!!, masa nak buat benda penting la jadi macam-macam. Ni kalau bawa pergi bengkel mesti lambat punya. Sudahnya perancangan semua tergendala. 
hai assalammualaikum

Roti Toastem Pandan Kelapa, Roti Viral, Sedap Oi!! - Banyak kali nampak kawan-kawan post gambar roti Toastem Pandan Kelapa Gardenia ni. Kebanyakannya semua kata sedap. Viral roti ni sampai cari kat kedai pun banyak habis. Nad memang tak cari lagi, malas nak berebut kan, tapi haritu pergi myNews, nampak roti Toastem Gardenia ni, terus ambik..hehe.
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS