Articles by "Lifestyle"
Showing posts with label Lifestyle. Show all posts
hai assalammualaikum

Tahun baru Jalan-jalan Makan Sushi Dan KLCC - Semalam, tahun baru, masuk ke tahun 2019. Welcome 2019..lembaran baru untuk kita semua. Azam nad masih sama, selagi tak selesai, itulah azam nad..hahaa. Cuma berharap, 2019 ni moga dibuka pintu rezeki yang lebih dan banyak kenangan manis yang datang. Jadi semalam, tahun baru, kalau boleh taknak duduk rumah je, nak keluar berjalan. Keluarga nad ada ajak pergi jalan mandi Kalumpang, tapi nad tak boleh pergi sebab suami kerja, jadi lepas dia habis kerja, teru snad cakap ajak dia makan sushi. sedih sebab tak dapt ikut keluarga pergi mandi manda, buat merajuk, ajak dia keluar juga..hahaa. mr mafia pun onzz je..kihkih..Dia tau, hari cuti, keluar la.

Nad ajak mr mafia makan sushi, sebab dah lama betul tak makan. Last rasanya masa Fariza masuk setahun umurnya..rasanyala..Harini, ada adik, baru dapat pergi balik..hehehe. Okla, dapat makan sekali sekala, baru rasanya nikmat nak makan..hahaa.


Mr mafia bawak makan Sushi King dekat Aeon Wangsa Maju. Tahun sebelum ni pun dah biasa makan dekat sini. Kali ni ajar kakak Fariza makan ..ahhaa..Nak tengok dia suka ke tidak..

Sampai je,nasib ada tempat. Memang ramai masa tu, baisalah cuti waktu tu. Memang luck kitaorang ada tempat. Mulalah kakak Fariza tengok sushi tu bergerak. Adik Farhanah, macam biasa, dia suka sepahkan benda..haishh..


Lepastu kitaorang order menu yang ada dekat Sushi King. Nad ada ternampak post Sushi King dekat ig dia berkenaan tiga menu dia iaitu  Ten Don, Yaki Gyu Don and Chicken Katsu Don,tengok nampak sedap. Jadi nad nak cuba rasa, nad order Yaki Gyu Don. Beef dari Australia katanya. Jadi nak rasalah. Mr amfia pulak, dia pesan Spicy Yakiniku set, sebab ada spicy, dia memang makan pedas, ambil la tu. Untuk anak-anak, ambil dessert brownies denagn aiskrim dan tofu untuk adik.


Ni la dia Yaki Gyu Don tu. Nasi dengan daging sahaja. Daging tu daging Australian. Sedap dan lembut. Okla not bad rasa dia.



Ni mr mafia punya. Satu set, nasi, daging spicy, sup dan tofu. Mr afia cakap sedap..daging dia pun lembut


Brownies aiskrim untuk Fariza.

Ada tofu, tu bagi dekat adik rasa. Dia punya suka, lambat bagi marah sungguh..pening mommy.


Air Nad, air mango aiskrim teh hijau..


Ni kali pertama Fariza makan sushi..ehhee. Teruja dia dapat ambil pinggan sushi yang tengah jalan tu. hahaha..Dia ambil mana dia suka je. Mula dia ambil yang atas telur tu. Dia rasa mula pelik, lepas tu cakap, sedap..sampai terangkat kening, hahaha. Tapi lepas tu dia cakap sedap..lepas tu makan lagi..ambil lain hat jenis ada telur oren tu..Masa makan part rumpai tu, memang dia tak makan dulu, pastu daddy dia ajar. Last-last makan sampai habis..hehee. Boleh tengok video nad letak tu..ehhee..comel je anak mommy. Mommy pun dulu tak makan macam ni tau masa kecik. Dah besar, mula makan pun pelik rasanya..hahaa. Dah kawin baru tekak boleh terima, sampai teringat-ingat..hahaha.

Lepas habis makan sushi, ajak mr mafia jalan lagi. Masa tu dah pukul 4 petang. Mr mafia bawak pergi Tasik Titiwangsa, tapi tasik tutup sebab nak renovate..Takpela..bawak pergi KLCC.



Bagi anak gembira haritu. Bawak dia pergi tempat mandi KLCC, celup-celup kaki je..hehe. Tu pun dia dah gembira. Mr Mafia janji, nanti nak bawak dia mandi sini nanti..Tengok jela ye..huhu.

Lepas tu ajak main permaianan dekat situ. Main gelongsor la, jongkat-jongkit, eh semuala.

Sebenarnya, masa kitaorang pergi tu, gelap sikit dah, nak hujan. Tapi belum hujan, tu kitaorang pergi je. Lepas tu tengah Fariza main, guruh dah kuat, apa lagi, ajak balik. Tengah dalam perjalanan, nad tengok ramai orang lari, ingat kenapa, rupanya hujan..hah, habis kitaorang, berlari juga. Nasib nad ada penutup kain breastfeeding tu, boleh tutup kepala adik. Kakak Fariza main hujanla..hahaa. Berlari semua orang..ahhaa..

Mr Mafia dah bagitau awal, kalau hujan memang semua orang akan berlari macam semut..hahaa..kita pun baru tau macm ni rupanya..hahaa. Jadi kalau rasa dah nampak gelap, nak hujan, takyahla pergi ye..Mau berlari nak teduh dari kena hujan.

Balik tu pergi Tesco pulak, beli pampers budak-budak ni. Bagi main kereta mainan pulak. Adik pulak tak puas main kereta mainan, sampai taknak lepas stereng tu..aiyak budak ni..Last-last lepas juga..hahaha..

Tu la satu hari buat untuk tahun baru. Harini, ramai post anak-anak budak sekolah. Nad lagi setahun anak bagi masuk sekolah..haishh..mcm mna la kita nanti erk...Selamat bersekolah anak-anak.
hai assalammualaikum

Hai 2019, Welcome, Semoga lebih Kegembiraan Dan Kemanisan - Alhamdulilllah, sedar tak sedar dah masuk 2019. Sebelum masuk hari kedua, nak tulis juga entry untuk 1 January 2019..hehee. Untuk 2018, syukur sangat banyak kenangan manis yang hadir dalam diri. Satu-satu rezeki datang, syukur alhamdulillah. Ada jugala kenangan pahit tu, tapi tu biasa..huhu..Terus kuat untuk bekerja, kuat untuk anak-anak, kuat untuk terus hidup.


Setiap tahun, memang akan struggle sangat untuk teruskan hidup. Setiap kerja yang masuk, nad laksanakan sebaik mungkin. Kemanisan hadir untuk blog. Semua yang aku buat, datang dari rezeki blog. Blog la tempat nad mencari rezeki. Syukur, makin lama, makin orang kenal dengan blog nad. Sebaik mungkin tetap tulis apa yang baik dalam blog ni. Orang pasti baca.

Tahun 2018, telefon mula rosak, syukur, duit job ada untuk ganti balik telefon rosak tu. Takpela, biar keluar duit, telefon tu pun nak buat kerja juga. Jadi kena cari telefon yang lebih canggih supaya senang nak buat kerja. Sedih memang sedih bila keluar duit tu nak beli telefon, pengorbanan namanya. Harag telefon pun tak sampai RM1000 pun, tapi kalau dah keluar, sedihh ooo.. Syukur sangat lepas tu, dengan telefon tu, kerja jalan dengan lancar.

Dalam sedih, keluar duit, beberapa bulan kemudian, diumukan menang special prize untuk satu contest. Alhamdulillah, sebab hadiah tu seperti duit telefon pulang semula dekat nad. Kegembiraan tak dapat diucap. Syukur sangat.

Dapat pulak bercuti dengan tajaan penuh. Suka sangat sebab tempat tu memang nak sangat pergi. Memang lama benar tak pergi tempat tu. Mana lagi kalau Cameron Highlands. Entry bercuti pun tak siap lagi..hahaaa.

Banyak sangat kenangan manis, tapi tiga ni la kenangan manis dan pengorbanan yang nad dapat.

Moga 2019 ni lebih murah rezeki, lebih kegembiraan yang dicapai. Amin. Nad doakan juga kawan-kawan nad, semoga gembira selalu, murah rezeki selalu tahun 2019 ni.
hai assalammualaikum

Farhanah Ada " Peneman " Dia Ke?? - Tiba-tiba malam ni nak cerita seram pulak..hahaa..Seram ke, takda la seram sangat. Mulanya fikir, budak nak membesar, jadi macam-macam perangai dia keluar. Tapi bila cerita dengan adik beradik, mulalah diaorang buat cerita seram..huh..Kita pun malas nak fikir, tapi takut-takut juga ni..hahaa. Kejam sungguh adik beradik kita tau.


Ceritanya kelmarin, nad dekat dapur tengah masak. Farhanah duduk juga dekat dapur, tengah seronok "kemas" pinggan mangkuk. Lepas tu nad pergi ke depan sekejap, tengok phone. Takdela lama sampai 15 minit, dalam 3 ke 5 minit macam tu. Lepas tu, ke dapur semula. Tengok-tengok si adik takda. Mula la dah cuak. Panggil-panggil dia " adik, adik".."Farhanah, Farhanah "..Cari dekat bilik air, sebab dia akan cari nad dekat dapur, tak pun bilik air. Tengok takda. Tengok dekat jamban, takut masuk dalam lubang jamban ke..Allahuakbar jauhkan..Tengok-tengok takda.

Pergi ke ruang tamu semula, panggil " adik, adik "..kot mana tau dia dah ke depan tanpa kita sedar. Tengok-tengok takda. Ok, jantung dah laju, dah nak nangis ni..Rasa nak telefon mr mafia dah. Tapi, tiba-tiba nad terfikir satu, adakah dia naik tangga pergi atas?

Nad naik tangga, panggil " adik, adik "..Sekali, keluar satu kepala dari bilik..Terus nad "Adikkkkkkkk"..korang paham-paham jela macam mana perasaan tu. Ya Allah, dia naik tangga. Tangga dekat rumah nad ni memang tinggi, hanya orang yang pernah datang ruamh ni je tau tangga tu tinggi macam mana. Ya Allah, nasib adik takda apa-apa.

Yang membuatkan nad terfikir, Farhanah memang tak pernah nak naik tangga. Pernah dia tengok kakaknya, atau nad naik tangga, tapi tak selalu, dan dia pernah cuba nak naik, tapi patah balik semula sebab macam takut atau was-was. Tak sangka, kelmarin, tinggalkan beberapa minit dah sampai atas , siap masuk bilik. Hanya beberapa minit. Laju betul.

Dan hairannya, masa dia naik, nad tak dengar langsung bunyi tapak kaki dia naik. Tangga ruamh nad jenis kayu, kalau orang turun memang akan dengar walaupun tak kuat. Perkara terjadi bukan dekat adik sahaja, malah kakak dulu umur setahun pundah naik tangga sendiri, senyap-senyap, sama situasi macam adik. Nad pernah cerita dalam blog ni. Klik entry Terima Kasih Fariza


Bagitau la dalam group keluarga. Mulalah abang buat onar. Kata Farhanah ada "kawan"..kakak terus sambung , terus direct cakap hantu..ciss kuang asam..menciklaaa..


Takpa kita fikir positif..Farhanah dah besar. Anak-anak nad memang pandai bawa diri..huhu..Dahla haritu Farhanah jatuh buaian..haishh..lasak sangat budak sorang ni.

hai assalammulaikum

Kedai Cermin Mata Murah, Eye Pro Vision William Sungei Wang Viral - Seumur hidup, tak pernah la nak pakai cermin mata, sebab berlagak, cakap mata kita ni elok je, takda rabun ke apa!! Tak pernah juga pergi cek mata dekat kedai mana-mana. Tapi akhirnya tewas,  kena pakai cermin mata juga. Ku ingat ,orang pakai cermin mata ni sebab rabun je, takda benda lain, tapi rupanya ada juga masalah lain seperti silau. Cek mata haritu dekat satu kedai cermin mata murah yang dikatakan viral di Sg Wang, Eye Pro Vision, baru nad tau, nad ada masalah silau yang tinggi dan rabun sedikit. Sayangkan mata oii, jadi ambil la satu spek mata. Nasib murah..Ambil spek mata baru pun sebab lens Alpha Blue 420. Apa lens tu?? Hah!!, baca sampai bawah, mesti kornag nak dapatkan spek mata baru juga dekat kedai ni..hehee.

Kedai Cermin Mata Murah, Eye Pro Vision William Sungei Wang Viral, Tergoda Dengan Lens Alpha Blue 420

Nak dijadikan cerita, sebenarnya, Isnin baru ni, nad ikut suami pergi ke Sungei Wang Plaza dekat Bukit Bintang. Suami nak jumpa client dia, nad apa lagi, jalan-jalan sekitar dalam tu. Naik ke tingkat Ground Floor (G111 ), nampak satu kedai cermin mata, Eye Pro Vision nama dia. Tengok tengah ada promosi bingkai dengan cermin multicoated hanya RM65. Dalam masa yang sama, nad memang nak cek mata nad. Tak pernah cek kan!!! Sebab selama nad mengadap laptop, telefon, nad kadang sakit mata, mata kabur, kadang tu pening.








Lepas tu disapa dengan orang chinese ni. Muka dia sebiji macam Jae Suk Running Man. Masa mula nampak, tengok eh Jae Suk ke?..haha. Kalau la dapat tengok Jae suk depan-depan, mesti seronok giler, dapat jumpa klon dia pun jadila..hahaha..Dia mulala cakap, tengah ada promosi, spek banyak pilihan, lebih 4000 jenis cermin mata ada. Ada yang jenis bingkai boleh lentur, ada cermin yang bulat, petak, eh semua ada la.

Nad ni dengar je la dia cakap. Lepas tu, nad tanya la dekat dia, kalau macam nad jenis tak rabun, tapi nak pakai spek mata, boleh ke? Alah kadang kan orang trend pakai cermin mata ni. Lepas tu dia cadangkan, boleh, tapi lens guna Alpha Blue 420. Apa benda pulak la tu kan..Nad ni memang la tak tau bab-bab cermin ni la. Tak pernah pakai. Sekali dia offer untuk tunjuk apa kelebihan lens Alpha Blue 420 ni. Hah!!, kita ikut jela..walaupun sebenarnya malas nak dengar..hahaa.

Kelebihan Lens Alpha Blue 420



Tapi, nak tau juga kan, yela mana tau ada rakan-rakan nad tengah cari cermin mata, atau sama situasi dengan nad, nak pakai cermin mata, jadi kita dengarkan jela. Nama chinese ni William. Dia owner kedai cermin mata ni rupanya..huhu. Tapi nad tengok macam Jae Seuk..haahhaa..

Gigih dia terangkan kelebihan Lens Alpha Blue 420 ni, dan nad terus terdiam, terkaku tengok demo dia pasal Apla Blue ni. Mana taknya, korang boleh tengok video nad post ni, giler tak terkejut. Tergoda terus tau tengok cermin ni.



Kelebihan Lens Alpha Blue 420 yang korang kena tau;
- anti silau malam ( macam lampu kereta, tengah drive kadang lampu kereta orang lain terang sangat)
- anti silau untuk pekerja atau pelajar yang mengadap kerja depan laptop, komputer, dan smartphone. Hah!!, ni nad la, kerja 24 jam dengan semua ni.
- 100% block sinar uv dan ultra ungu ( UV420 ).
- Tahan lasak, diketuk banyak kali pun tak pecah, tak calar.
- Mudah dibersihkan daripada ekkotoran, seperti pen marker, tapak tangan.

Hah!!, masa ni nad dah rasa, " ok aku kena dapatkan satu spek "..Nad kerja depan laptop dan smartphone hampir 24 jam, dan setiap hari. Memang bila buat kerja dalam gelap, cahaya lampu dari laptop dan telefon buat mata sakit dan pening kepala. Lens ni memang sesuai sangat untuk nad. Sayangkan mata oii..Pakai waktu nak buat kerja jela.


Harga Alpha Blue 420

Dalam hati, berapa la agaknya harga lens ni ye? Tanya la William, harga macam mana pulak? William kata, harga asal RM250,  tapi promosi, harga cuma RM125 je. Dari harga promosi RM65, tambah RM60 je untuk Aplha Blue 420 ni. Macam tak caya je. Yela, mana taknya dahla canggih sangat cermin dia, sekali harga tambah RM60 jerr..Mana nak dapat kedai lain dengan harga macam ni.


Serius nad cakap, memang nad tak pernah tau harga cermin mata ni berapa, sebab tak pernah pakai cermin mata, tapi nad dengar daripada kawan-kawan nad yang pakai cermin mata, diaorang semua cakap harga mahal, lebih daripada RM150 ke atas.

Alpha blue ni rabun boleh sampai 400 nad rasa William cakap, tapi kalau lebih dari tu, kena tambah sikit duit kot.

Cermin Mata Siap Dalam Masa 1 Jam


Lepas tu, apa lagi, nad terus cakap nak buat cermin mata la. Mula la pening nak pilih cermin mata yang mana. Semua nampak lawa je. Mintak pendapat mr mafia memang tak dapatla, dia semua tak tau. Mintak pendapat kawan-kawan dekat group..hahaa. Last-last mintak pendapat pekerja perempuan dekat situ. Mujur dia suggest yang lawa-lawa..hahaa. Yang jenis bulat. Layanan yang bagus daripada pekerja dia.


Dah pilih tu, kenala cek mata nad ni. Cek punya cek, rupanya nad ada masalah silau yang tinggi dengan rabun sikit. hey!!, terkejut kita tau..





Lepas tu test tengok huruf dekat depan tv tu. Dia letak satu-satu lens, kejap kabur kejap terang. Pandai-pandaila dia kan..huhu..

Lepas tu, dia mintak, cermin mata nad pilih, dia hantar ke kedai dia yang lain untuk buat terus cermin mata nad ni. Woww!!, hebat, haritu juga boleh dapat. Kita suka, kita suka..hehee. Macam tak caya, dengar daripada kawan, diaorang selalu buat spek mata ambil masa 2 ke 3 hari. Macam ni , memang senangla.

Disebabkan kedai dia ni dah viral, kadang ramai orang datang sini, kena tunggu lama sikit. Sambil tunggu, sambil jalan-jalan dekat situ. Agak-agak satu jam, datang semula kedai ni kan.



Cermin Mata Pertama Nad

Tadaaa, siap dah cermin mata pertama nad sepanjang nad hidup ni..kahkahkah..!!..jangan fikir mata kau ok, silalah cek mata korang weii..Sayang mata lebih ni..Lagi siapa yang mengadap, kerja depan laptop, smartphone ni.




Cantik tak, nad suka, sebab dia bulat. Suka yang bingkai hitam, sebab biar nampak kita pakai cermin mata..hahha. Yang penting dia tak kembangkan tudung ok.


Cari William Kalau Datang kedai Eye Pro Vision Sunger Wang ni!!


Hah!!, apa lagi, korang yang nak buat cermin mata, datangla ke kedai William ni. Kalau boleh jumpa William terus, dia akan terangkan apa yang korang nak tau, lagi pasal Alpha Blue 420 ni. William akan layan korang dengan tiptop sekali..heehee

Nad sarankan korang ambil lens Alpha ni..berguna sangat. Pastikan datang kedai masa tak ramai orang, kalau ramai orang, paham-paham jela. Mujur nad pergi tak ramai orang..nak pilih cermin mata pun senang..hehee.



Nad guna masa nak buat kerja depan telefon atau laptop. Selesa dah mata, terang je dan tak sakit mata.


Ni no contact William, cari dia ye bila datang kedai dia..ehhee. Baru tau, kedai ni la yang viral tu. Viral sebab cermin mata dia murah giler!!, hah!, cepat-cepat promosi sampai bila-bila, sampai takde stok.
hai assalammualaikum

Fresh and Beautiful Business Grand Opening Flowers




Whether you are shopping for your own business or you want to send a flower for opening ceremony for someone’s business grand opening day, there is a specific design of Flower Delivery meant to make the shop more beautiful. The Florist assures you that flower arrangement you select for this special event is perfect for the business. The business grand opening flowers are guaranteed fresh and beautiful no matter the height or width. Check these awesome arrangements from the online florist Singapore:

Prosperous Beginning
Fresh flowers are beautiful gifts for a prosperous beginning. The florist in Singapore arranges them in beautiful designs to show well wishes. Flowers with vibrant colors are perfect for a design suitable for prosperous beginnings. Some flower arrangements are at approximately 3 feet to as tall as 5 feet. This design is sure to welcome your guests, visitors, and prospective clients on opening day of your business. In case you want this flower arrangement delivered to a friend’s grand opening day, you can count on the florist to personally handle the job.

Congratulatory Flowers
The fresh flowers of Gerberas and Roses combined with balloons make a meaningful Grand Opening Flower Stand on grand opening day. You can choose colorful flowers and balloons for a flower stand that express congratulatory messages. For prompt and on time florist delivery of this flower stand, let the florist guide you whether you select a pre-arranged design or you prefer to customize one for your own business or for someone’s business grand opening day. The flower shop Singapore has the selections of flowers you need for this kind of flower stand for your own shop or for someone’s shop on opening day.





A Masterpiece for Great Achievement
The fresh and beautiful flowers of Stargazers and Gerberas accentuated with the soaring Heliconias show how you want to shout your support to a family or friend for this great achievement. If it’s you who are opening a new venture, you may also choose a masterpiece with beautiful flower arrangement. The flowers are definitely a masterpiece of the florist and you can make it your wonderful design on the shop for as long as the flowers endure the time.

For any fresh and beautiful business grand opening flowers that you need for your gift or for your shop, the florist is your best place to find one. The flower stands that you choose to have or to send will surely express your warmest congratulations and complete the joyous celebration.

hai assalammualaikum


Time Internet Melancarkan Perkhidmatan Jalur Lebar Rumah Serat Terpantas Malaysia Serendah RM99 dengan Kelajuan 100Mbps

Time Internet, Internet Jalur Lebar Rumah Terpantas Malaysia Dengan Kelajuan 100Mbps Dengan Harga Serendah RM99 - Sebagai seorang blogger, internet memang sangat penting bagi nad. Setiap hari, nad akan update blog, pergi berjalan ke blog orang lain, cek email, mencari maklumat dan sebagainya. Begitu juga dengan melihat media sosial seperti facebook dan instagram. Memang tak suka bila tiba-tiba internet jadi lembap, loading pun ambil masa, data pulak tiba-tiba tinggal sikit, memang tak berbaloi dengan apa yang kita bayar bulan-bulan. Itu semua punca kerja akan jadi lambat. Nad kalau boleh nak internet yang pantas, berkelajuan tinggi, dan tanpa had data, dan lagi satu harga yang murah. Nad ada nampak post kawan mengenai TIME Fibre Home Broadband. Nad dapat tau, TIME Fibre Home Broadband melancarkan internet dengan kelajuan 100Mbps dengan harga hanya RM99 sahaja.



Biasalah, kita kalau nak pilih internet mestilah nak tengok pakej dia kan. Mesti nak bandingkan dengan pakej internet yang lain. Memang lepas nad tengok, Pakej Internet TIME Fibre Home Broadband paling murah dan berbaloi dengan kelajuan yang menakjubkan. Walaupun ada yang lagi murah, tapi kelajuan tak dapat tandingin TIME Fibre Home Broadband.


TIME Fibre Home Broadband menawarkan tiga pakej kelajuan, iaitu 100Mbps (RM99/sebulan), 500Mbps (RM139/sebulan), 1Gbps (RM199/sebulan). Ketiga-tiga pakej ini ditawarkan dalam pilihan kontrak selama 12 bulan atau 24 bulan – dimana bagi anda yang memilih pakej kontrak 12 bulan akan diperlukan untuk membayar RM300 ketika mendaftar. Semua pakej ni sesuai untuk semua kegunaan dengan data tanpa had, 100% optik fiber dan modem percuma.



Dapatkan Time Internet Pelan 100Mbps Dengan Harga Serendah RM99

TIME Fibre Home Broadband sekarang menawarkan harga pakej yang murah dengan kelajuan internet yang tinggi iaitu pelan 100Mbps dengan hanya RM99. Pelan jalur lebar rumah berkelajuan tinggi yang paling berpatutan di pasaran ini korang boleh dapatkan secara eksklusif boleh didapati dalam talian dengan segera sebab dia terhad. Kalau terlepas kan dah rugi. Korang boleh klik SINI untuk tau lebih lanjut berkenaan pelan 100Mbps ni. Kalau rasa berbaloi, korang daftar cepat-cepat ye.



Bagi nad, memang berbaloi pelan 100Mbps ni. Kelajuan macam ni dengan harga tak sampai RM100 memang patut korang ambil. Boleh je berkongsi dengan rakan atau ahli keluarga. Kita semua perlukan internet kan..hehe. Berminat nak daftar pelan ni? Mudah sahaja. Pergi ke link nad bagi tadi, iaitu www.time.com.my , lepas tu pergi ke pelan 100Mbps, tekan sign up, hanya memerlukan masa beberapa minit. Korang duduk relaks, lepas tu tunggu sahaja panggilan daripada mereka untuk set tarikh pemasangan dan mereka sampai di rumah terus pasang. Siap!!, semuanya di buat oleh mereka.


Bestnya, korang akan dapat RM100 dari bil korang jika daftar melalui talian.

Internet Sangat Penting Sekarang

Penggunaan internet telah menjadi satu kemestian atau keperluan dalam kehidupan kita. Internet merupakan sistem komunikasi yang menyalurkan maklumat dan menghubungkan manusia seluruh dunia. Penggunaan internet semakin mendapat sambutan memandangkan sistem komunikasi canggih ini boleh digunakan melalui komputer riba dan telefon.

Kebaikan yang jelas ialah kita dapat menerima maklumat dengan cepat dan mudah melalui penggunaan internet. Kita boleh mendapatkan maklumat hanya dengan satu sentuhan jari. Mudah bila ada internet ni kan. Dan lagi best bila dapat internet yang berkelajuan tinggi, tiada had data dan harga yang berpatutan. Dapat melayari internet tanpa gangguan, dapat menonton youtube, cerita secara online dengan lancar,  tanpa fikir data habis, jadi mestilah ambil TIME Fibre Home Broadband.

Untuk mengetaui lebih lanjut, boleh layari
Website: www.time.com.my
Facebook: https://www.facebook.com/TIMEinternet/

hai assalammualaikum



Harga Barang Di Ikea Banyak Naik - Sejak bila terjebak dan kenal Ikea ni?  Sejak kawin dengann mr mafia la. Dia la hantu ikea,  dan dibawanya sekali isteri untuk terjebak dalam ni..hahaha. Nah, sampai sekarang, ikea jela kalau rasa nak beli rak ke,  perabot ke. Join pulak group dekorasi Ikea, ermm lagi la suka.



Nad suka deko-deko ni sejak remaja lagi.  Waktu tu, inspirasi untuk mendekorasi nad tengok dekat kamus bergambar sekolah tu..serius weii. Semua gambar dalam tu teratur je, sampai berangan, nanti ada rumah,  nak deko macam dalam gambar tu..hahah. Waktu remaja, nad mana ada phone lagi nak google,  takda internet,  takda apa.  Nad ada handphone pun masa kerja partime lepas STPM rasanya..huhu

Harga Naik Lepas SST.. Betul Ke??

Lepas kawin, ikea jela tempat cari barang untuk mendekorasi rumah. Nad beli mana yang perlu je,  sebab harga barang dekat Ikea bukan murah,  mahal semuanya. Masa tu boleh consider belki lagi,  sebab masih mampu beli.  Tapi sejak ada SST ni,  nad tengok,  barangnya lagi naik harga. Ternganga kejap bila survey website dia. Aduhhh.. 


Contoh macam nad beli satu rak dekat Ikea ni,  rak Mulig nama dia. Gambar nad dah bagi tu. Cantik,  sebab warna putih,  lebar dan punyai 5 tingkat. Boleh letak banyak barang dekat situ. Nad buat letak barang-barang review nad dan hadiah yang kawan bagi.  Berbaloi beli, harga masa nad beli cuma RM199. Ok sangat..

Lepas tu nad tengok lagi lepas SST dilancarkan,  dia jadi RM222. Mak aihh,  naik banyak harga tu..fuh,  terkejut kejap. Duk fikir,  nak beli ke tak. Akhirnya nad beli juga,  sebab apa?  Mak nad yang nak..hehe. Mak nampak rak ni dekat rumah nad,  pastu dia cakap " elok rak ni,  buat letak tupperware dekat rumah mak,  tupperware kan banyak".. Hah bila mak dah cakap macam tu,  kita pun,  nak sangat belikan.  Bior hati mak kita gembira. Tersusun sikit rumah mak tu bila guna rak Mulig ni. 

Tu yang akhirnya beli juga..hahaha.. Harga dia pandang tepi jela.  Sebab lepas ni dah tak beli pun..hahaha. 

Barang dekat Ikea, kalau nak, kita kena survey dulu,  tengok harga,  kumpul duit baru beli. Kalau rasa barang dah naik gegiler mcm tu,  kau fikir balik berguna ke tak atau cari tempat dekorasi atau kedai perabot lain..haha. Tapi, ikea ni memang tempat berhantu,  orang tetap datang dan beli. Macam nad la..kahkahkah. 


hai assalammualaikum

Buying Business Grand Opening Flowers on a Budget

It is never a problem buying fresh and beautiful Flower for opening ceremony. of a business when you shop for Flower Delivery through the online Florist. However, getting them for a cheap price may not be as easier, especially if you want fabulous designs for the flower stands. Fortunately, there are ways to buy business grand opening flowers on a budget. With the help of the florist in Singapore, you can have the best flower arrangements delivered just in time for the celebration for less the price.

Buy from the online florist.




Buying from the online florist is more convenient and affordable because the florist has huge selections of low priced flowers. They have local and seasonal flowers to choose from, which are cheaper in price but high in quality. Local and seasonal flowers, for instance, are brighter in color and more fragrant. For beautiful and colorful grand opening flower stands, you will never get disappointed with the seasonal and local flowers available at the flower shop. The online florist is there to help you pick the best designs with the prettiest flowers.

Create your own assortment.
Buying Congratulatory Flower Stand is more budget-friendly when you choose to create your own assortment. The florist provides possibilities for customization, even on flower stands. You will be able to send your warmest and sincerest greetings and congratulations to a family or friend on the grand opening day of the business if you will go out of the box and create a unique personalized flower arrangement. The florist can help you pick the appropriate and low priced assortments for the special flower stand. In addition, it will also save you a bit if you will send the flower personally on grand opening day.



Avail discounted arrangements.
Instead of buying expensive floral designs, choose to buy from the arrangements offered on discounts. From deals of the day to discounted flowers to flower arrangements with free delivery charges, the options are plenty when you choose to buy flowers from the florists in Singapore. There is no reason why buying them on a budget can never happen because every florist aims to keep customers happy and satisfied of their products and services.

Buying flowers for grand opening day of any business is sure within your budget if you follow these tips. The Flower Delivery of flower stands will surely express your support and happiness for a family or friend’s success for the new business.