Showing posts with label review product
 hai assalammualaikum

Cantik, Sihat Luar Dan Dalam Dengan BeauSiti, Produk Kesihatan Dato Sri Siti Nurhaliza - Setelah 2 tahun kita tak dapat beraya, alhamdulillah tahun ini, kita dapat beraya dengan penuh meriah dan pulang ke kampung halaman. Lagi meriah raya kali ni bila Nad dapat Gift Box Indah Rentas Raya BeauSiti dari Dato Sri Siti Nurhaliza. Sesuai sangat tema ' Indah Rentas Raya ' dengan raya kali ni. Teruja sangat tau nampak isi dalamnya. Raya ni kita cantik dan sihat dengan BeauSiti.

Siapa yang tak kenal dengan Dato Sri Siti Nurhaliza, penyanyi yang dikenali dan diminati ramai. Memiliki suara yang merdu, wajah yang cantik dan penyayang. Dato Sri Siti Nurhaliza yang juga dikenali sebagai Tokti, bukan sahaja berjaya dalam nyanyian, malah kini menjadi usahawan yang berjaya. Selain produk skincare dan makeup Simply Siti, Siti Nurhaliza memperkenalkan produk minuman kesihatan dari BeauSiti iaitu Beautessence, Beaunest dan Beaukids yang bukan sahaja bermanfaat untuk kecantikan bahkan juga kesihatan. 
 hai assalammualaikum

Louisa Scarf, Tudung Mudah Dibentuk, Cantik Dan Selesa - Kalau tengok laci, dah banyak tudung yang ada, tapi tetap juga nak membeli kalau nampak yang berkenan..hehehe. Macam nad banyak dah tudung plain, yang bercorak ni memang tak banyak. Bukan senang nak cari tudung bercorak yang senang dibentuk. Corak lawa tapi kain licin, sangat tak suka. Banyak kali tersalah pilih. Nad kalau boleh tudung ni, paling penting la senang dibentuk, awning on point, barula bila keluar tu takda stress.

Macam biasa aktiviti harian scroll instagram, like kawan punya posting. Lepas tu ternampak kawan nad gayakan satu tudung ni, cantik sangat corak dia. Kawan pakai pun cantik je, apa lagi terus nad ke instagram tudung tu, Louisa Scarf. Masa nad usha tu dia baru buat launching 5 March haritu. 
hai assalammualaikum

Panasonic Lancarkan Pembersih Vakum Pegang Tanpa Wayar Bebas Kusut & Basmi Bakteria yang dinanti-nantikan Seluruh Rakyat Malaysia - Rumah ni kalau boleh, setiap hari kita nak bersihkan, yela, banyak habuk dan kekotoran yang ada terutama sekali rambut dan bulu binatang. Lagi sekarang, kita lebih banyak menghabiskan masa di rumah, situasi jadi lebih mencabar bila ada anak kecil dan juga haiwan peliharaan untuk memastikan ruang kediaman kekal bersih. 

Kalau guna penyapu sahaja, takkan bantu bersihkan sepenuhnya, sebab itu perlu adanya vakum di rumah untuk membersihkan rumah, menyedut habuk-habuk, terutama sekali habuk halus yang sukar nampak dan boleh menyedut rambut serta bulu binatang tanpa tersangkut. 
hai assalammualaikum

Garam SASA Garam No 1 Di Timur Tengah Kini Di  Malaysia - Selepas lebih 50 tahun menguasai 80 peratus pasaran di Timur Tengah   SASA Garam Laut Merah (Garam SASA) yang menjadi  pilihan nombor satu pengguna di sana kini berada di pasaran tempatan.

Garam SASA adalah garam halal berkualiti tinggi di dunia. Dikeluarkan oleh Saudi Automatic Salt Refinery,  Jeddah, Arab Saudi.

Perniagaan itu diasaskan oleh Bin Afif pada 1960 diproses secara tradisional dan dimodenkan secara berperingkat sehingga berjaya mendapat pengiktirafan Pensijilan ISO 22000, Food Safety dan Halal.
 hai assalammualaikum

Dizo Watch 2 Realme, Smartwatch Yang Ku Idamkan - Last nad pakai jam masa sekolah menengah, lepas tu tak pakai jam sebab nak cari yang berkenan di hati tu tak jumpa. Bila dah kawain ni, tengok ramai kawan pakai jam smartwatch yang siap boleh tengok healthy kita, yang siap ada mode sukan. Tertarik pulak tengok jam macam tu, tapi jadi pening sebab banyak pilihan..hehee. Akhirnya nad pilih Dizo Watch 2 Realme, ikut budget yang sesuai dengan duit poket nad dan fungsi menarik.

Ni pun nad dapatlan di shopee Dizo Official Shop. Masa nad beli, diaorang ada buat diskaun, harga dari RM 259, dapat diskaun dalam RM139, sekarang nad tengok harga RM169. Boleh klik https://shp.ee/nhpjyv5
hai assalammualaikum

Leede Shakolat 2 in 1, Minuman Mengenyangkan Dan Bantu Kawal Nafsu Makan - Orang nampak nad kat gambar je kurus, tapi ada bahagian-bahagian badan ni dah naik tau. Anak-anak pun dah mula tegur lagi-lagi bahagian perut buncit. Hahaha. Semenjak dua menjak ni memang nad rasa nak makan je. Perut asyik lapar je. Makan pulak bukan dalam kuantiti yangs ikit tapi banyak.

Bila dah naik badan, hah mula la gelabah. Jadi, kita pun nak kawal makan ni, kita cuba Leedee Shakolat ni. Ni pun sebab kawan yang cadangkan, suruh cuba shakolat ni. Nama pun dah shakolat, mestila minuman coklat, tapi bukan coklat kosong, ada bahan lain yang sangat bagus untu mengenyangkan perut kita dan bantu kawal nafsu makanan. Bila kita makan benda yang mengenyangkan ni, takdala kita nak makan sahaja kan.
hai assalammualaikum

Pelancaran Kempen Sensodyne #ReclaimLifeSmallPleasures Memperkenalkan Sensodyne Repair & Protect Deep Repair  - Nad pasti ramai yang alami masalah gigi sensitif. Bila makan makanan sejuk, manis atau panas, mesti akan rasa sensitif gigi, terasa ngilu. Bila jadi macam ni, nak makan pun rasa tak best kan. Tapi, sebenarnya masalah gigi sensitif ni boleh diatasi tau dengan ubat gigi Sensodyne Repair & Protect Deep Repair.

Baru-baru ni, nad sertai pelancaran virtual kempen Sensodyne #ReclaimLifeSmallPleasures, untuk tau lebih lanjut berkenaan gigi sensitif dan cara mengatasi masalah ini. Banyak info yang nad dapat masa join virtual event ni. 
 hai assalammualaikum

The Pink Stuff, The Miracle Cleaning Paste - Benda ni dah lama viral, tapi nad baru nak cuba. Nampak ramai retweet cleaning paste The Pink Stuff ni, katanya boleh hilangkan kekotoran dengan mudah tanpa perlu sental yang kuat. Jadi kita pun nak cubala, boleh ke hilangkan sikit kotoran belakang bontot periuk kita tu..hehee. Hah terus beli dekat shopee.

The Pink Stuff ni ada banyak jenis, ada jneis cleaning paste macam nad  beli ni, ada jenis spray, jenis cecair, ikutla korang nak yang mana untuk kegunaan apa. Macam and sebab nak guna untuk bontot kuali je, jadi beli yang cleaning paste ni.

hai assalammualaikum

Bonnisan Himalaya Galakkan Pertumbuhan Yang Sihat Dan Tingkatkan Selera Makan Anak - Bila dah jadi ibu, kesihatan anak-anak menjadi perkara utama. Bila anak sakit, kembung perut, sakit perut, dengan anak-anak meragam, memang tak tenang rasa. Lagi satu bila anak susah makan, memang tak senang duduk.

Pernah alami situasi, bila suap makananan dekat anak, anak tolak. Lepas tu dia pilih sendiri makanan mana dia suka. Kebanyakan anak-anak ni tak suka sayur, nasi, makanan yang penting untuk tumbesaran mereka. Nad rasa bukan nad je pernah lalui anak susah makan, ramai dekat luar sana anak yang "picky eater" ni kan. 

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS