Articles by "review makeup"
Showing posts with label review makeup. Show all posts
hai assalammualaikum


Glam Makeup Dengan Althea Makeup

Glam Makeup Dengan Althea Makeup - Hah, ingat tak sebelum ni nad unboxing eksklusif Althea Makeup. Sebagai salah seorang Althea Angels, memang kitaorang la akan rasmikan dulu dan share best atau tidak produk terbaru Althea ni dekat pembaca. Apa yang nad boleh cakap, semua barang makeup eksklusif Althea memang best sangat. Cabaran kitaorang , perlu " menconteng" muka kita dengan Eksklusif Althea Makeup ni. Maksudnya kena makeup la..ehhee..Jadi nad pun dah sahut cabaran tu. Nad memang suka makeup muka ni walaupun tak pakar..ehhee. Tapi tak salah kita mencuba kan. Dalam banyak-banyak gaya, nad pilih untuk buat Glam Look Makeup. Nad gunakan semua produk Althea makeup. Jom tengok.


Korang boleh tengok video tutorial makeup nad buat. Macam nad katakan, nad tak pro tapi nad mencuba..huhu..



Pertama sekali, nad pakai Skin Relief Spot Fil Gel. Skin Relief ni diletak di bahagian muka kita yang ada jerawat sahaja. Janganla tepek semua muka, sebab skin relief gel ni bila dipakai ia akan jadi tegang, macam gam. Guna sedikit sahaja, bagi mengeringkan jerawat dan melindungi kulit itu serta membuatkan solekan diterapkan tanpa ada kesan. Bestnya, ia juga boleh rawat jerawat kita, kerna ia mengandungi minyak pokok teh dan campuran Centella dan daun pinus mengekstrak kemerahan yang tenang, merawat jerawat. Jadi masa pakai makeup tu dia kasi tutup jerawat..hah!!..kornag boleh klik Skin Relief Spot Gel kalau nak cuba.




Selepas tu nad apply  Flawless Creamy Concealer Althea. Concealer Althea ada 4 jenis warna iaitu Vanila, Ginger, Honey dan Mocha. Nad pakai di bahagian mata yang panda, bahagian hidung, bahagian ada jerawat, dan juga buat sebagai shading di bahagian rangka tulang pipi..Nad pakai semua nak tengok macam mana hasilnya..

Hasilnya woww sangat. Althea Flawless Creamy Concealer ni memang best sangat tau. Menariknya sebab ia full coverage, yang mana semua bekas jerawat, dan jerawat tak nampak langsung. memang menakjubkan..ehehe.Kulit nampak licin dan sekata je. Formula concealer ini dibuat dengan Aquaxyl untuk melembapkan dan memperbaiki kesihatan keseluruhan kulit, sementara sifatnya yang tahan lama memastikan ia tetap di wajah anda sepanjang hari.

Korang kalau nak beli, boleh klik Flawless Creamy Concealer




Seterusnya, kita conteng bahagian mata pulak. Eyeshadow Pallete Sunrise & Moonrise. Cantik sangat warna dia tau. Pakai je mana-mana dan blend. terus jadi cantik..ehehe. Eyeshadow ni mudah diblend dan warna dia memang sangat pigment tau. Ikutla cara nak blend macam mana. Sunrise & Moonrise! merupakan kerjasama Bunga Citra Lestari. Bunga Citra Lestari adalah penyanyi Indonesia yang telah menghiasi layar di seluruh Asia Tenggara. Dia juga ikon kecantikan dan fesyen yang memancarkan gaya, kecantikan dan kewanitaan.

Macam nad, first nad ambil #1 shimmery nude, lepas tu apply #2 matte light brown, seetrusnya #5 rich brown bagi buat bahagian tepi sahaja. Lepastu ambil #8 cool puprle letak dibahagian tepi..Last sekali ambil #4 metallic gold, letak di tengah-tengah. Bagi nampak mata berkilau gitu.


Macam mana, ok tak..ehhee..Nampak glam tak. Nad belajar dari youtube..hehee. Korang dapatkan Eyeshadow Pallete Sunrise & Moonrise ni tau. Boleh klik Eyepallete Sunrise & Moonrise





Memang kalau boleh nak pakai semua, tapi nanti over pulak..hahaa.. Nad bagi tambah mata berkelip dengan memakai Spotlight Eye Glitter. Nak bagi namapk berkelip-kelip mata..hahaa. Mula nad fikir nak letak dekat garisan mata tu, tapi jadi lain pulak, terus nad sapu je dekat mata. Lepas tu letak bawah mata. Aarrghh memang pedih la, meleleh air mata..hahaa..sensitif kalau tak pernah pakai..hahaa. Tapi memang lawa. Ada dua warna Gold Light dan pink light.Boleh klik di Spotlight Eye Glitter. Murah je.



 Last sekali mestilah bahagian bibir. Pergh, Watercolor Cream Tint Althea memang semua warna dia menyerlah..kadang takut nak pakai warna menyerlah-menyerlah ni..hahaa. Tapi tak salah pun pakai, bibir nampak seksi kau..hahaa. Nak pakai sikit-sikit pun boleh. Mempunyai 4 warna yang berbeza #01 Plum Cream, #02 Strawberry Cream, #03 Peach Cream dan #04 Marron Cream. Semua rasa macam buah..hahaa. Nad suka peach..

Dapatkan OFF 10% pada Tint Set Krim Watercolor yang dilengkapi dengan kotak hadiah istimewa! Boleh bagi hadiah  untuk rakan-rakan, keluarga, atau diri sendiri! Klik Watercolor Cream Tint


Jadi macam mana tengok nad pakai, ok kan semua Althea Makeup ni. Apa tunggu lagi, dapatakn you alls..
Website : http://my.althea.kr/
Facebook : http://www.facebook.com/altheamalaysia
Instagram : http://www.instagram.com/altheakorea
Youtube : http://www.youtube.com/c/AltheaKoreaTV

hai assalammualaikum

Tips Muka Sentiasa Lembap dan Cerah, Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Jawapannya

Rahsia Muka Sentiasa Lembap dan Cerah, Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature Jawapannya - Walaupun nad seorang surirumah, jarang keluar, nad tetap jaga muka, tetap pakai basic skincare routine supaya muka sentiasa cantik berseri. Paling penting jangan lupa pakai moisturizer muka tau, sebab moisturizer tu la buatkan muka kita jadi lembap dan tak kering. Kalau korang ingat atau nampak moisturizer yang nad guna sekarang, moisturizer Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature, nad ada post dekat facebook dan instagram, pernah juga cerita  di blog, boleh tekan link SINI, memang dah jadi peneman setia nad sekarang moisturizer ni. Aqua Whitening Cream ni la rahsia yang buat muka nad sentaisa lembap dan cerah.

Aqua Whitening Cream, berasakan water drop


Kalau sebelum ni, nad kongsi berkenaan produk tu, kali ni nad nak share perubahan yang nad alami setelah sebulan menggunakan Aqua Whitening Cream dari Hansaegee Nature ni.

Kulit semakin lembap dan Cerah
Kalau sebelum ni, nad memang jarang pakai moisturizer, sebab kebanyakan moisturizer buat muka jadi melekit dan berminyak. Tapi sejak pakai Aqua Whitening Cream, muka nad jadi lembap selalu walaupun cuaca panas terik. Muka dah tak kering dan makin bertambah cerah. Aqua Whitening Cream ni jenis water drop, bila sapu je akan keluar titisan air. Titisan air tu la yang membuatkan muka lembap selalu, dan ia meresap dengan lebih cepat dan tidak melekit.

Muka makin anjal dan glowing

Bila nak keluar, nad tak lupa sapu Aqua Whitening Cream, bagi memberi pelindungan kulit muka dari cahaya matahari. Nak keluar menghadap cuaca panas terik  pun dah tak risau.

Kulit jadi glowing dan anjal
Dengan kandungan Niacinamide; penggunaan konsisten bukan saja dapat melembapkan kulit, ia juga dapat mengembalikan keanjalan kulit dengan mencegah penuaan. Memang setiap hari, nad akan sentuh kulit muka nad, perempuan biasalah, kalau kulit dah cantik nak sentuh je..hehe. Nad rasakan kulit nad bertambah lembut dan tak kasar. Bila muka dah lembap ni, memang dia buat muka makin anjal dan glowing. Kalau sebelum ni, nad buat video pun teragak-agak, tapi sekarang, nak video untuk tutorial makeup ke, atau apa-apa la tanpa pakai makeup pun confident giler..hehee.

Jerawat hilang dan tiada kesan parut
Bestnya, Aqua Whitening Cream ni,juga mampu merawat kulit muka kita. Kandungan ekstrak herba dalam bahan produk ini berupaya membaikpulih dan merawat masalah kulit kering, tona tidak sekata, kulit radang sebab sunburn atau kulit sensitif yang kemerah-merahan (redness).

jerawat, kemerahan hilang sedikit demi sedikit

Haritu, tiba-tiba je jerawat keluar, mungkin nad tertekan, yela dengan kerja, dengan anak lagi dan tak cukup rehat. Nad memang sentiasa pakai Aqua Whitening Cream ni sebab ia juga berfungsi untuk merawat. Setiap hari tak kira siang dan malam nad pakai aqua ni, dan tak sangka, jerawat yang ada ni mengecut dan hilang tanpa meninggalkan bekas pun..seronok giler..yela selalu kan kalau ada jerawat, mesti tinggalkan parut..

Aqua Whitening Cream sebagai asas makeup

Aqua Whitening Cream Sebagai Asas Makeup
Kalau sebelum ni, nad keluar, mesti pakai makeup tebal-tebal sikit, semenjak pakai Aqua Whitening Cream, setiap kali keluar, sebelum makeup, nad akan apply dahulu Aqua Whitening Cream ni jadikan dia sebagai basic makeup. Selain nak lindung kulit  kita dan bagi lembap, Aqua Whitening Cream mampu buat makeup kita tahan lebih lama. Muka pun nampak cantik je, makeup sekata je dari pagi sampai ke malam.

Krim berwarna putih yang ringan dan tidak melekit

Titisan air yang keluar akan meresap ke dalam kulit 

Kandungan utama Aqua Whitening Cream :
Camellia Japonica Seed Oil
- Non-comedogenic; tidak menghalang liang pori, merawat kekeringan dan kerosakkan kulit kerana sunburn atau redness (kemerah-merahan) dengan menyalurkan kelembapan jauh ke dalam lapisan kulit wajah
- Niacinamide (juga dikenali sebagai Vitamin B3)
Membaiki tona kulit wajah dengan mencerahkan, membersih dan menganjalkan semula kulit kau orang. Kesan ini dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan jauh ke dalam kulit, so kulit kau orang tampak lebih berseri !

Bahan utama lain: Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Pinus densiflora leaf extract, Sodium chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officinale root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, Prunus armeniaca (Apricot) kernel oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia florida fruit extract.

Banyak Kebaikan Aqua Whitening Cream

Fungsi dan Kebaikan Aqua Whitening Cream:
- Memberi kesan kelembapan yang tinggi ke kulit sepanjang hari
- Segarkan semula kulit - Kulit anda berasa sejuk & lembut
- Kawalan lebihan minyak / sebum
- Pemutihan kulit
- Menghidratkan kulit anda.
- Meningkatkan nada kulit yang tidak sekata
- Mencerahkan nada kulit
- Menenangkan kulit sensitif dan kulit yang kukuh
- Pembaikan kemerahan dan kulit terbakar yang rosak
- Bahan semulajadi, tumbuhan, menenangkan kulit
- Boleh digunakan pada waktu pagi sebelum memakai make up
- Digunakan waktu pagi dan malam

Untuk pengetahuan korang, produk Hansaegee Nature yang berasal dari Korea ini telah lama berada di Malaysia tau. Kebanyakan produk mereka banyak mendapat feedback positif. Nad pakai ni pun sebab nampak feedback kawan-kawan. Nad pun share la pengalaman dan perubahan nad alami ni dekat korang pulak. Setiap skincare yang kita guna mestilah dipakai sekerap mungkin dan konsisten kalau nak hasil yang memuaskan. Memnag nad syorkan moisturizer ni dekat korang.

Hansaegee Nature

Untuk Matlumat Lanjut :
Company name: Hansaegee Nature
Website: www.hansaegee.com/shop
IG page: https://www.instagram.com/hansaegeenature/
FB page: https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Youtube page: https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia





hai assalammualaikum


Pembersih Makeup Safi Micellar Natural Cleansing Water, Diperkaya dengan Formulasi 100% Bahan Aktif Semulajadi Dan Tidak Memedihkan Mata

Pembersih Makeup safi Micellar Natural Cleansing Water - Sebelum bersihkan muka dengan pembersih muka, bila pakai makeup wajibla cuci makeup tu dengan pembersih makeup tau. Baru betul-betul bersih muka kita. Kalau terus cuci muka dengan pembersih muka, takut ada makeup yang tak hilang lagi, tu sebab boleh mendatangkan jerawat..hehee. Sekarang nad memang jaga muka, taknak jadi macm dulu. Untuk pembersih makeup, tak smeua kadang ok dengan kita, jadi pilihla mana yang bersesuaian. Ni nad nak bagitau, Safi ada keluarkan pembersih makeup uii..Nad dah cuba,memang best.

Safi Micellar Natural Cleansing Water rangkaian pembersih solekan " mesra Kulit " diformulasi dengan 100% bahan aktif semulajadi yang lembut dan membersihkan kotoran dengan sapuan. Kadang ada pembersih muka yang boleh pedihkan mata dan keringkan kulit, tapi pembersih makeup safi tak. Rangkaian pembersih makeup Safi ini telah dibuat penyelidikan oleh SERI ( Safi Excellence in Research and Innovation Centre, makmal produk kosmetik Halal terbesar di dunia.

Tengok botol pun menarik. Ada tiga jenis variasi Pembersih Makeup Safi


1) Safi Micellar Natural Cleansing Water - Rose
- Botol berwarna pink, sesuai untuk kulit normal dan kombinasi. Bau dia sedap, bau bunga rose. - Diformulasi dengan 100 % bahan aktif semulajadi Ros, ia membersihkan solekan kotoran denagn 1 sapuan serta mengicilkan liang pori yang mengurangkan wajah berkilat, hasilnya kulit segar dan berseri.


2) Safi Micellar Natural Cleansing Water - Neem
- Botol berwarna hijau dansesuai untuk kulit yang berminyak dan berjerawat.
- Ia membersihkan solekan dan kotoran dengan 1 sapuan mengawal jerawat, hasilnya kulit berseri tanpa cela.


3) Safi Micellar Natural Cleansing Water - Cucumber
- Botol hijau cair, warna timun, bau pun, bau timun..hehehe...Sesuai untuk semua jenis kulit
- Diformulasi dengan 100% bahan aktif semulajadi Mentimun. Iamembersihkan solekan serta melembap dan juga menyihatkan kulit.Hasilnya kulit lembut dan bermaya.


Safi Micellar Natural Cleansing Water produk pembersih lembut berasaskan air yang jernih, menanggalkan solekan dan kotoran dengan efektif tanpa bilas, disamping mengekalkan kelembapan dan menyihatkan kulit secara semulajadi.

Telah diuji secara dermatologi, bebas daripada SLES/SLS, minyak mineral, pewarna alkohol, Paraben, Propylene Gylcol dan semestinya Halal. Kombinasi formulasi manfaat alamiah dan bebas bahan kimia produk ini tidak memberikan kesan kekeringan ketika digunakan.

Kalau korang nak, korang boleh dapatkan di semua farmasi dan pasaraya berdekatan di Malaysia. Harga untuk Safi Micellar Natural Clenasing Water ialah RM17.25.

Untuk Maklumat lanjut dan promosi dari Safi, layari laman sesawang rasmi SAFI di
website: www.safi.com.my
Facebook: www.facebook.com/SAFIMalaysia
Instagram: www.instagram.com?SAFIMalaysia
hai assalammualaikum

Althea Makeup Box

Althea Makeup Box, Penuh Kotak Dengan Barang Makeup Althea - Yeahhh..again, and again, and again, Althea box come to my house..yihaaaa!! Siapa yang tak seronok bila box warna pink datang ke rumah. Barang datang jauh dari Korea tau. Hah, kali ni apa pulak barang yang and terima ye daripada Althea..hehe..Sebagai Althea Angels, memang sangat bertuah sebab nad dapat cuba product yang terbaru atau yang sedia ada di website Althea. Kali ni nad dapat barang yang penuh dengan barang makeup. Ni bukan dibagi saja-sajaj tau, tapi Althea Makeup ni ada task dia, kena buat tutorial makeup you alls..Hah!!, nad sahut cabaran ni, walaupun tak berapa reti makeup, tapi akan tunjukan skill kita juga..hehee..Sebelum tu, meh nad tunjuk dulu barang apa nad dapat


Korang boleh tengok video nad unboxing Althea Makeup Box ni

Hah!! ni antara barang-barang yang nad dapat untuk buat tutorial makeup ni.


Eyeshadow Pallete Sunrise & Moonrise BCLx Althea

Buka je nampak eyeshadow pallete ni, terus woww..hahaha. Kotak je dah nampak menarik. Tengok warna dia lagila woww sangat. Mempunyai 8 warna yang cantik, yang glitter, boleh dipakai waktu siang dan malam. Memang cantikla kalau pakai ni, sukala kalau glitter-glitter ni. Berkelip-kelip mata. Dalam ni ada shimmers, mattes dan glitters yang akan buat wajah kita dengan pelbagai tekstur seperti mutiara, glitter dan kemasan matte. Kombinasi warna yang mudah digunakan dan sesuai dipakai dari siang sampai ke malam.

Sunrise & Moonrise! merupakan kerjasama Bunga Citra Lestari. Bunga Citra Lestari adalah penyanyi Indonesia yang telah menghiasi layar di seluruh Asia Tenggara. Dia juga ikon kecantikan dan fesyen yang memancarkan gaya, kecantikan dan kewanitaan.

Nak bagitau, baik korang dapatkan segera sebab sekaranga da diskaun 30% OFF + PENGHANTARAN PERCUMA. Pergi ke link Eye Pallete Sunrise Moonrise ,masukkan cart lepas tu
gunakan kod: BCL30. Kuantiti adalah terhad you alls..cepat, cepat, cepat...



Watercolor Cream Tint

Exclusive dari Althea Watercolor Cream Tint. Memnag nampak ekslusif dengan bentuk botol dia macam tu. Warna yang mempersona, mampu menyerlahkan bibir kita dengan formula pelembap gloss. Bold, berpigmen dan dilengkapi dengan kilauan yang cantik, liptik ini mengandungi asid hyaluronik dan squalene untuk mengelakkan bibir kering dari mengelupas, sesuai untuk membentuk di bahagian bibir dengan berus yang berbentuk tajam. Sangat padan dengan mana-mana jenis pakaian. Lipstik yang tahan lama.


Mempunyai 4 warna yang berbeza untuk memenuhi mood anda!
#01 Plum Cream
#02 Strawberry Cream
#03 Peach Cream
#04 Marron Cream

Dapatkan OFF 10% pada Tint Set Krim Watercolor yang dilengkapi dengan kotak hadiah istimewa! Boleh bagi hadiah  untuk rakan-rakan, keluarga, atau diri sendiri! Klik Watercolor Cream Tint



Flawless Creamy Concealer

Selalunya concealer ni pakai untuk bahagian mata, bahagian muka yang ada jerawat atau tompok hitam nak bagi hilangkan dekat muka. Ni merupakan produk eksklusif Althea makeup produk iaitu Flawless Creamy Concealer. Formula concealer ini dibuat dengan Aquaxyl untuk melembapkan dan memperbaiki kesihatan keseluruhan kulit, sementara sifatnya yang tahan lama memastikan ia tetap di wajah anda sepanjang hari

Dengan formula yang berkrim, mewah, concealer ini meninggalkan kulit yang kelihatan secara semula jadi tanpa cacat. Formula pelembap, berkrim, panjang memakai yang licin di atas kulit dengan kemasan lembut dan separuh matte.  Pakai sahaja nipis dan boleh tutup cela dekat muka.

Melembapkan dan meningkatkan kesihatan kulit dengan asid amino dan mineral.Dengan formula pelembap, concealer ini membuatkan kulit berasa kenyal dan terhidrasi sambil memberikan kulit dengan kemasan segar dan separa matte.

Aquaxyl diekstraksi dari birch sap, juga dikenali sebagai "ratu hutan". Ekstrak ini menghalang kelembapan daripada menguap pada kulit, meninggalkan kulit yang terasa terhidrasi dan selesa walaupun selepas beberapa jam.

Ada 4 warna iaitu
- A brightening pink beige #21 shade
- A warm ivory #21 shade for natural coverage
- A warm peach shade to suit skin tones between #23-#25
- A deeper yellow-based shade best suited for over #30

Kalau  nak boleh klik Flawless Creamy Concealer 


Spotlight Eyes Glitter

wah, makeup yang nad idam-idamkan sangat..Selalu tengok makeup tutorial orang buat glitter ni tau. Akhirnya dapat juga. Thank you Althea..Suka giler tau..Spotlight eye Glitter pakai di bahagian mata dan bawah mata, means dekat bahagian garis bawah mata. Jadi nampak so glitter gitu.

Kelebihan Eyes Glitter
- Produk glitter mata berkilauan
- Mudah dicampur untuk digunakan sebagai eyeshadow, datang dengan berus tepat untuk eyeliner
- Mengeringkan ke kemasan panjang

Mempunyai dua warna iaitu
- Gold Light
- Pink Light

COMPLEX MOISTURIZING NATURAL
Menghidrat di mata, formula ini dibuat dengan matriks gel pelembab yang memberikan sentuhan mata yang berkilauan.

SISTEM FITTING SUPER
Ia boleh dipakai lebih lama, takkan comot atau hilang apabila terkena peluh atau air.

Cara menggunakannya
- Sapukan pada penutup menggunakan aplikator
- Sapu perlahan-lahan untuk mengadun dan tunggu selama 3-5 saat untuk kering
- Sapukan ke garisan bulu mata bawah untuk solek gaya Aegyosal
- Campurkan dengan jari atau tunas kapas dan tunggu selama 3-5 saat untuk kering

Hah!!, murah je, boleh klik Spotlight Eye Glitter


Skin Relief Spot Film Gel

Skin Relief Spot Fil Gel ni, pertama kali nad tengok. Apa yang nad baca, ia untuk merawat muka yang ada cacat cela. Rawatan zit-zapping ini adalah formula revolusioner yang digunakan secara tipis pada kulit sebelum mengeringkan ke kulit muka menjadikan ia licin, melindungi kawasan tersebut dan membolehkan solekan  diterapkan tanpa kesan. Formula anti-pencemaran Althea menawarkan perlindungan dan menenangkan kulit yang bermasalah yang disebabkan oleh alam sekitar

Ia mengandungi minyak pokok teh untuk merawat jerawat dengan cepat dan berkesan, sementara campuran Centella dan daun pinus mengekstrak kemerahan yang tenang, merawat jerawat semasa anda keluar. Katakan selamat tinggal kepada tompok-tompok jerawat yang sangat hambar dan hello untuk kulit tanpa cacat!

Berbentuk gel dan sangat ringan.

Kelebihan 
- Rawatan tempat jerawat yang kering ke lapisan nipis ke kulit
- Mengandungi minyak pokok teh, centella dan ekstrak daun pinus
- Meninggalkan kulit licin dan dilindungi, sesuai ketika memakai solekan.

Cara menggunakannya.
Memastikan kawasan kulit bersih sebelum permohonan. Picit dengan lembut untuk mengeluarkan sedikit produk, kemudian sapukan lapisan yang nipis ke kawasan yang disasarkan menggunakan jari atau aplikator anda. Biarkan kering sepenuhnya sebelum meneruskan dengan aplikasi solek.

Bahan-bahan utama
Minyak pokok teh - Mempunyai sifat antibakteria untuk merawat bintik-bintik jerawat
Ekstrak Centella asiatica - Melegakan kemerahan dan menguatkan kulit
Ekstrak daun pine - Kaya dengan antioksidan untuk memperbaiki dan menenangkan kerengsaan

Nampak menarik kan,kornag boleh klik Skin Relief Spot Gel kalau nak cuba.

Hah, nad dah terangkan semua produk ni, nanti nad buat tutorial makeup ye. Stay tune..hehee.Subscribed youtube kita www.youtube.com/nadiajohari , nad pun akan post dekat instaram www.instagram.com/nadiasamjohari

Kornag kalau nak usha barang apa dekat Althea, boleh ke website dia https://my.althea.kr/



hai assalammualaikum


Alamak Muka Berkedut, Jangan Bimbang, Murad Dew A Little, Bentuk Kecik Tapi Mampu Atasi Masalah Kedut Dan Garis Halus

Murad Dew A little Travel Pack - Kita ni kalau boleh nak kekal cantik, nak nampak muda walaupun usia semakin meningkat ni. Biar orang cakap, " cantiknya muka ko, licinnya kulit, takda kedut pun dekat muka ye walaupun usia ko dah meningkat ni "..hah gituu..Siapa tak kembang kan, kalau kawan cakap macam tu..hahaha. Cuba korang belek-belek muka korang tu dekat cermin, ada tak kedut atau garis halus dekat muka tu. Kalau ada, cepat-cepatla cari produk yang mampu atasi masalah kedut dan garis halus ni. Hah!!, jangan risau, nad nak kenalkan korang dengan produk Murad Dew A Little Mini Pack ni. Kecik molek je, tapi fungsinya wow!!!..

Biasalah, umur dah meningkat, mula la garis-garis halus, kedutan kesan penuaan di wajah ni akan muncul. Itu menandakan kita kurang ambil berat tentang penjagaan wajah. Dengan penggunaan Murad Dew A Little ni, insyallah, ia mampu atasi masalah mengurangkan kedutan dan garis halus di wajah dalam masa 1 minggu jika digunakan secara berterusan.


Murad Dew A Little ni jenis krim warna putih. Teksturnya ringan dan tidak melekit. Bila sapu je dekat muka, terus je meresap ke dalam kulit. Ia mampu memberi penghidratan 24 jam untuk mengurangkan penampilan garis-garis halus dan kedut di muka. Keistimewaan Murad ni ia menggunakan teknologi asid hyaluronik meningkatkan keupayaan kulit untuk menarik dan mengekalkan air untuk penghidratan yang tahan lama. Jadi ia bukan sahaja mengatasi masalah kedutan malah melembapkan muka korang.

Murad Dew A Little ni takda bau wangi ke apa. Bau dia macam ubat gatal warna putih tu..Kalau korang biasa pakai ubat gatal tu la..ehehe..

Cara memakainya:
- Urut secara merata ke muka, leher dan dada secara lembut. Nak lagi bagus, lepas guna Murad A Dew Little ni, boleh gunakan Murad sunscreen di siang hari sahaja untuk melindungi kulit daripada sinaran UV. Ia boleh digunakan pada waktu pagi dan malam.

Kandungan Utama :
- Ekstrak Kelapa : Mengekalkan kelembapan dengan lebih baik untuk menghalang dehidrasi dan menjadikan tekstur kulit lebih licin serta kelihatan lebih muda
- Asid Hyaluronik : Meningkatkan keupayaan kulit untuk menarik dan mengekalkan air jauh kedalam permukaan kulit bagi tujuan penghidratan yang lebih baik dan tahan lama
- Mentega Shea, Alpukat, Bunga Matahari dan Minyak Buah Zaitun : Membantu memulihkan kelembutan kulit dan menjadikan kulit lebih sihat.

Produk ni juga bebas daripada paraben, sulfat , gluten dan phthalates. Jadi selamat nak digunakan. Lagipun , produk Murad ni dibuat oleh Howard Murad iaitu ahli dermatologi yang disahkan oleh lembaga, ahli farmasi terlatih dan Profesor Klinikal Perubatan di Sekolah Perubatan Geffen, UCLA. Sebab tu nama produk ni Murad..hehee.

Murad Dew A little sangat sesuai untuk semua jenis kulit. Tak kira kulit jenis
- Kering
- Kombinasi
- Normal
- Sensitif.


Dalam gambar, nampak je macam besar, tapi sebenarnya ia didatangkan dengan saiz mini edisi terhad yang ringan, comel sangat. Saiz kecil yang mudah dibawa ke mana sahaja. Jadi peneman setia bila keluar bercuti. Memang boleh je sumbat dalam beg.

Nad tau pasal Murad ni pun daripada kawan. Kawan cakap produk skincare Murad ni memang bagus. Ada kawan nad memang pengguna Murad ni. Nad tengok muka dia pun cantik je, takde kedutan di muka. Muka maintain awek muda je walaupun anak dah tiga..fuh..


Murad Dew A Little Saiz Mini ni merupakan " Bestselling Hydro-Dynamic Ultimate Moisture " dengan harganya hanya RM88. Nampak je macam mahal, tapi bagus.

Selain Murad Dew A little ni, jenama Murad ada pelbagai skincare lain..korang kalau rasa nak cuba, boleh je ke
Website https://www.murad.com.my/
                https://www.murad.com.my/dew-a-little
Instagram: https://www.instagram.com/muradmalaysia

hai assalammualaikum

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Melembapkan dan Merawat Kulit

Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature, Melembapkan dan Merawat Kulit - Sana sini nad nampak kawan-kawan nad pakai aqua whitening cream produk dari Korea ni. Memang bila tengok video diaorang pakai produk ni, nad jadi tertarik, sebab produk ni ada magic. Bukan magic terus pakai jadi cantik, magic produk ni bila pakai, ia mengeluarkan titisan air. Mula tertanya-tanya juga, apa bagusnya produk ni dengan titisan air? Nad baca feedback diaorang, produk ni bukan sahaja melembap, malah dapat merawat kulit wajah. Titisan air yang keluar tu la yang dapat menyegarkan dan melembapkan kulit kita sebab ia serap terus ke dalam kulit. Muka sunburn pun boleh hilang dengan produk ni. Apa lagi, terus nad dapatkan Aqua Whitening Cream ni di Hansaegee Nature punya website.


Kalau bab pelembap, nad memang memilih, sebab tak semua pelembap sesuai dengan kulit. Pernah sebelum ni, pelembap nad beli, bukan makin melembap, malah makin buat muka nad berminyak dan tumbuh jerawat..Semenjak tu, nad takut nak pakai pelembap. Jadi, bila kawan-kawan ramai pakai Aqua Whitening Cream ni, terus nad dapatkan. Nak cuba, betul ke dia boleh melembapkan kulit? Nad dapatkan waktu ada promosi. Siap sekali dapat freegift daripada Hansaegee Nature seperti pouch bag,paper beg, pen, coupon discount.

Cuaca dekat Malaysia sekarang, tak menentu, kejap sejuk kejap panas je. Jadi taknak muka jadi kering, carila pelembap muka yang sesuai.


Aqua Whitening Cream, ia dirumuskan dengan ekstrak herba yang memberikan penembusan dalam dalam kulit, menormalkan tahap kelembapan dalam kulit dan dapat merawat semua jenis kulit seperti kulit berminyak, kulit kering, kemerahan atau sun burn, kulit yang sensitive dan berjerawat, tona kulit tidak sekata dan garisan kedutan di wajah.

Bila sampai je, terus rasa nak pakai..hahaa..Tak menyabar kan. Yela, nak tengok keajaiban titisan air tu.



Tekturnya yang jenis krim, ringan dan tidak melekit. Selepas beberapa sapuan, akan keluar titisan air daripada situ dengan segera pada kulit kita dalam beberapa saat, Magic kan!!.Hah, bila titisan air ni keluar, korang jangan lap dengan kain, tapi korang dap-dap je water drop tu dekat muka sampai dia serap ke dalam muka. Titisan air ni la yang menyegarkan muka, memang amat sesuai ketika cuaca panas. Nad pakai, rasa sejuk dan dingin je dekat muka..hehee



Cara menggunakan Aqua Whitening Cream
- Bersihkan muka terlebih dahulu, lepas tu lap muka. Then, korang boleh sapu Aqua Whitening Cream ni. Tak perlu sapu tebal-tebal, ambil sedikit sahaja dah memadai. Sapu di bahagian muka dan leher. Dalam masa beberapa saat, titisan air akan kelur. Dap-dap kan sahaja titisan air tu sehingga ia serap ke dalam kulit.



Korang boleh cuba dulu dekat tangan, nak tengok sama ada sesuai atau tidak dengan kulit korang. Tengok sama ada, ia beri kesan iritasi atau tidak. Kalau takda, bolehla pakai terus dekat muka. Biasalah, kulit kita ni lain-lain.

Nad tak rasa was-was pilih Aqua Whitening Cream ni sebagai pelembap, sebab nad tau produk korea ni kebanyakannya diperbuat daripada bahan semulajadi. Ia mengandungi Minyak Benih Camellia Japonica yang membantu melembapkan kulit, tidak menyekat liang kulit dan menghalang daripada jerawat. Ia juga dapat mencerah, dan merawat kulit daripada kering dan sunburn.

Ia juga mempunyai Niacinamide juga dikenali sebagai vitamin B3, yang mana kita tau ia sangat bermanfaat untuk penuaan kulit sebagai agen pemutihan, membantu menyeratakan tona kulit yang tidak sekata, memutih, membersih dan merawat kulit sensitif.

Bahan semulajadi seperti Niacinamide, Ekstrak Root Angelica Acutiloba, Minyak Benih Camellia Japonica, Ekstrak Cicidium Officinale Root, Ekstrak Buah-buahan Florida Gardenia, Ekstrak Ekstrak Paeonia Albiflora, Ekstrak Daun Ekstrak Pinus Densiflora, Prunus Armeniaca (Apricot) Minyak Kernel, Ekstrak Rehmannia Chinensis dan sebagainya.

Testimoni Nad Menggunakan Aqua Whitening Cream


Nad dah gunakan selama dua minggu Aqua whitening Cream ni, dan ia memang sesuai dan serasi dengan muka nad. hari demi har, nad boleh rasa muka nad semakin lembap dan tidak kering. Nad guna pada waktu pagi dan malam. Setiap kali keluar, nad tak lupa pakai, untuk elak muka daripada cahaya matahari. Bila nad pakai Aqua ni pun, makeup nad nampak smooth je. Oh produk ni pun boleh memutihkan kulit, kan nama dia whitening cream..ehehe. Muka pun makin berseri lepas pakai ni. Muka nad pun dah kurang berminyak sejak pakai Aqua Whitening Cream ni.

Sesuai Semua Jenis Kulit Untuk Wanita Dan Lelaki

Nad sarankan, mereka yang ada masalah kulit sensitif, kulit mudah terkena sunburn, kulit kering, kulit berminyak dan apa sahaja, baik pakai Aqua Whitening Cream ni. Memang best. Memang sesuai untuk semua jenis kulit dan bukan sahaja orang perempaun boleh guna, orang lelaki pun boleh. Yang suka travel, yang kerja dekat luar, yang kerja dekat aircond, lagi memerlukan pelembap.

Kalau korang nak, korang boleh je terjah



Aqua Whitening Cream, Krim Berasaskan Water drop (50ml)
Company name: Hansaegee Nature
Website: www.hansaegee.com/shop
Instagram: https://www.instagram.com/hansaegeenature/
Facebook: https://www.facebook.com/HansaegeeNature
Youtube : https://www.youtube.com/c/HansaegeeNatureMalaysia