Articles by "review makeup"
Showing posts with label review makeup. Show all posts
hai assalammualaikum



TonyMoly Panda Koleksi Makeup Saya Yang Cute - Sekarang, barang makeup ada macam-macam jenis tema ok..hehee. Bila nampak koleksi makeup panda dari TonyMoly ni terus ambik. Tengokla tu bukan main cute lagi dengan mata dia, tangan dan telinga..hehee. TonyMoly Panda ni ada banyak sebenarnya, tapi nad baru ada dua koleksi iaitu TonyMoly Cream White Hand Panda Dream  dan Panda's Dream Smudge Out Mascara. Dua barang ni, nad dapatkan dekat Althea.


TonyMoly Cream White Hand Panda Dream

Cream White Hand Panda Dream ni krim memutihkan tangan. Kotla nak tengok tangan putih ke tidak..hahaa..yela muka je putih takkan tangan tak putih kan..kihkih. Ia menggunakan ekstrak buluh dan madu untuk menyuburkan tangan kering dan mencerahkan warna kulit anda. Bebas dari Paraben, Benzophenone-5, dan pewarna buatan. Dirumus dengan Honey Manuka dan Bamboo Sap, krim tangan menghidrasi dan mencerahkan kulit.

Bahan utama nya ialah:
Manuka Honey - Ciri-ciri antibakteria dan anti-radang semulajadi membantu menenangkan dan menyembuhkan kulit.
Buluh sap - Kaya dengan mineral, gula, dan asid amino yang memberikan penghidratan yang sengit.
Niacinamide - Memulihkan kulit terhadap penuaan dan memerangi kesuraman kulit.
Beeswax - pelindung semula jadi yang membantu melembutkan dan melegakan kulit.


Krim ni sangat tebal, kena gosok lama dekat kulit supaya ia serata dekat tangan. Krim ni tidak melekit dan sangat lembap. Ia takde bau, bau biasa je. Jadi pakai untuk putihkan kulit je..hehe..Sebab bungkusan dia yang comel tu membuatkan kita nak ambil..hahaa..

Pakainya macam biasa je, ambil sedikit dan sapu dibahagian seluruh tangan. Pakai waktu pagi dan malam.


TonyMoly Panda's Dream Smudge Out Mascara 

Ni pulak Panda's Dream Smudge Out Mascara. Ingat biasa-biasa je maskara dia, tapi melentik juga bila pakai.Maskara microfiber ringan ini membuatkan bulu mata melentik dan panjang sepanjang hari tanpa smudging. Sap buluh dan ekstrak menguatkan kelentingan untuk kemasan yang licin.


Maskara Pandan Dream ni bila dipakai, bulu mata jadi melentik macam pakai bulu mata palsu tau. Tak akan buat mata kita comot apabila pakai atau bila terkena hujan ke apa. Sangat mudah dicuci. Berusnya pun lebat dan mudah digunakan. Memang bila kita pakai, rapi je takda la comot ke apa.

Sebabkan dia comel, ada bentuk panda tu sebab nad ambil...hahaa..saja tambah koleksi makeup yang kiut miut ni.
hai assalammualaikum

Alat Pembersih Makeup Yang Comel Di Daiso - Haritu masa sambut birthday Fariza dekat Kidz zone Melawati Mall, nad pergi ke kedai Daiso. Biasalah masuk kedai ni tengokla barang apa yang menarik. Masuk keluar sampai dua kali..haaha. Mula-mula tengok dulu, lepas tu masuk lagi baru beli..hhehee..biasalah kalau masuk kedai tu, nak dapatkan barang lain, terus beli yang lain juga.

Tengah-tengah tengok barang, ternampak alat pembersih makeup ni. Comel sangat, kecik je. Satu jenis bekas dan tempat bersih, satu lagi bentuk telur. Satu warna pink, satu lagi warna biru. Apa lagi, tengok comel je, nad pun ambil dan beli.


Ni la dia, dua alat pembersih makeup yang nad rembat..haha. Sampai dua, sebab comel sangat.

Yang warna pink tu, dua dalam satu, tempat bersihkan makeup dan tempat letak berus dia lepas basuh. Senang, takyah beli banyak bekas kan.



Cara guna pun senang je. Buka penutup tu, hah bahagian tajam tu la tempat bersihkan brush makeup. Bubuh air dalam tu, bubuh pencuci cecair khas makeup, gosok berus di dalam dia mengikut arah jam sampai bersih.


Korang boleh tengok contoh dekat video ni.


Kedua pulak, bentuk jenis telur. Sebab comel dan dia warna biru, nad pun beli..gediks kan..apa benda comel semua nak beli. Sebenarnya apa dalam Daiso tu rasa nak beli je semua..hahaha..


Yang ni jenis pakai, berus brush makeup dekat bahagian garis-garis tu. Letakla pencuci cecair khas makeup ye, jangan lupa. Lepas tu gosok-gosok macam dalam gambar. Ada tempat pemegang dia dekat bawah alat ni. Best juga..bersih je brush makeup.

Biasalah perempuan, semua benda berkenaan alatan makeup semua nak  kena ada..Penting tau..
hai assalammualaikum

Breena Beauty Sponge & Brush Clenaser

Makeup Tips : Alatan Makeup Perlu Dicuci 

Breena Beauty Sponge And Brush Cleanser  - Yang suka makeup, mesti ada alatan makeup yang korang gunakan seperti sponge dan brush. Ada pembaca nad yang dekat sini, tak pernah basuh alatan makeup dia ke? Aduii janganla macam tu, penting tau basuh alatan makeup, sama juga macam korang basuh muka nak jaga muka, macam tu juga korang kena jaga alatan makeup. Yela, alatan kita pakai tu, kita pakai dekat mana? muka kan?, jadi, kalau korang nak muka bersih, alatan makeup pun kenala bersih. Ni bertahun guna, tapi tak pernah bersihkan..macam mana la muka tak bertambah teruk nanti. Lagi yang kerja sebagai jurumekap, wajibla basuh alatan makeup tu. Salah satu pencuci alatan makeup yang nad guna iaitu Sponge and Brush Cleanser dari Breena Beauty.

Alatan makeup yang kita pakai tu, mestilah kena dibersihkan supaya bakteria-bakteria dan kotoran lain yang ada pada alatan makeup tidak merosakkan muka kita. Ni merupakan sebagai langkah asas untuk menjaga kebersihan. Sedangkan mainan anak pun nad basuh, apatah lagi alatan makeup nad..huhu.

Alatan makeup perlu dicuci

Untuk alatan makeup yang korang pakai setiap hari, mestilah dicuci seminggu sekali, kalau yang jarang-jarang tu bolehla cuci dua minggu sekali. Nak basuh pun kenala pakai pencuci yang bersesuian. Kadang orang pakai sabun biasa je nak basuh, kalau ok takpela. Tapi macam nad, sebolehnya cari pencuci khas untuk alatan makeup. Pencuci Sponge and Brush Breena ni memang best. Korang boleh dapatkan dekat website breenabeauty.com , harganya murah sahaja, cuma RM15.

Pakai pencuci yang bersesuaian

Bila pakai pencuci khas ni lagi betul-betul bersih kan. Breena Beauty's Sponge & Brush Cleanser perlahan-lahan menghilangkan solek, kotoran, bakteria dan minyak di span dan berus solek. Ia dirumuskan dengan antibakteria serta membantu menghilangkan kotoran dengan mudah serta melindungi dari kuman. Tidak menghasilkan buih berlebihan yang menjadikannya mudah dibersihkan.


Boleh tengok video nad basuh alatan makeup dengan Breena Beauty's Sponge & Brush Cleanser.

Cara menggunakan: Basahkan span  atau berus . Tuangkan cleanser makeup Breena  perlahan-lahan dengan jumlah yang sederhana pembersih ke span basah / berus  untuk membuat lather. Bilas span / berus, dan tarik air yang berlebihan. Ulangi apa yang perlu dan biarkan span / berus untuk kering rata di kawasan pengudaraan yang baik.

Best sangat Sponge & Brush Cleanser Breena ni

Hasilnya memang best, semua alatan makeup memang bersih-sebersihnya. Takda bauan wangi tapi dapat tengok memang mudah kotoran ditanggalkan. Korang boleh dapat kan cleanser Breena ni di SINI.

Breena Blending Pearl Sponge 

Satu lagi produk dari Breena Beauty yang nad suka ialah Sponge dia. Nad kalau apply foundation memang lebih suka guna sponge berbanding berus. Sebab pakai sponge lagi rata, cantik dan kemas. Sebelum ni nad pakai sponge jenis keras, tapi bila dapat cuba sponge Breena ni, aduii, best giler!!.

Sponge yang lembut dari Breena Beuaty, Blending Pearl Sponge

Lembut sangat sponge Breena ni, macam marshmallow. Masa nak guna, memang sedap je dap,dap dekat muka. Kemas je foundation dan concealer bila guna sponge Breena Blending Pearl ni.


Boleh tengok video nad guna Breena Blending Pearl sponge ni. Syok habis.

Sponge ni ada dua jenis warna, satu pink satu hitam. Harga sponge ni RM35. Bila dibasuh je, masih lembut dan masih kekal dengan bentuk asal. Kalau korang nak boleh tengok di SINI.

Boleh layari https://www.breenabeauty.com kalau nak alatan makeup yang lain.
hai assalammualaikum


Wash Of Mask Half Moon Eyes Pinky Fruit

Half Moon Eyes Pinky Fruit Mask - Semingu sekali buat mask muka. Selalu pakai mask jenis topeng tu, kali ni pakai mask jenis sapu dekat muka. Lama dah tak pakai mask jenis krim ni..haha. Tapi mask ni bukan jensi pakai, lepas tu tarik untuk cabut, ni mask, pakai lepas tu basuh. Half Moon Eyes Pinky Fruit Mask, cute je packaging mask ni, bentuk dia pun comel je, tahanla pakai untuk 3kali. Bukan pakai hari-hari pun mask kan..hehee. Mask ni nad dapatkan dekat althea.kr . Dah nak habis mask ni, jadi haritu kita kasi habis la.


Masker Fruity Pink adalah mask berasaskan tanah liat, terdapat dalam pek kapsul 10ml. Teksturnya macam tanah liat, macam palydoh budak-budak tu..Tapi takdala liat sangat..kihkih. Warnanya macam pink, macam coklat pun ye. Korang perasan ada bintik-bintik hitam, sebbakan dia diperbuat daripada ekstrak buah naga, jadi tu seperti biji buah naga. Biji tu dapat membaik pulih muka kita.


Pakainya pun senang je, calit-calit dan sapu dekat muka. sapu bagi rata ya. Sapu dekat keseluruhan muka gitu. Boleh sapu pakai tangan, atau berus. Nad pakai tangan je. Tak kisahla korang nak pakai tebal ke nipis. Biarkan selama 10 minit, atau sampai mask kering. Seriusla, pakai mask ni sejuk je. Baunya memang harum, wangi semerbak bunga kasturi..hahaa..Pakai pun syok je. Serius, wangi sangat!! Dah agak-agak 10 minit. Lepas tu, boleh basuh dengan air suam. Basuh macam biasa. Memang mudah dicuci mask ni. Takdela keras macam tanah liat tu..hahaha..basuh macam cuci muka..Kena air je terus hilang.


Memang best, mask yang lain daripada yang lain. Selalunya, kalau pakai mask jenis sapu ni, akan buat muka jadi kering, tapi Pinky Fruity Mask ni, tak buat muka kering malah bertambah lembut dan kenyal macam tu..ahhaa. Masker naga ini mmbuatkan muka saya tanpa minyak dan kering. Kulit terasa bersih dari teras dan berseri selepas setiap penggunaan.


Mempunyai 8 faedah dalam masker ni iaitu Pengetatan lubang, Pengelupasan, Kawalan sebum, Penghidratan, Pelembapan, Kesan pendinginan, Penjagaan tekstur dan Nourishment.

Masker ni bukan sahaja boleh digunakan di bahagian muka, malah di bahagian dada, leher, lengan, kaki. Tapi, nad macam sayang sangat nak habiskan cepat mask ni, sebba dia best, nad pakai dekat muka je..hahaha.


Sekarang, masker Half Moon Eyes Pinky Fruity ni keluar dengan packaging baru. Lagi lawa. Masih lagi gambar buah naga.

Kalau barang kecantikan dari korea ni memang kebanyakannya best. Lepas ni boleh beli lagi Pinky Fruty Mask ni.

hai assalammualaikum

Mark, Makeup Terbaru Avon - Siapa yang tak kenal Avon. Nama yang dikenali sejak nad zaman sekolah lagi. Siap ada kawan yang jadi agen Avon ni lagi. Bawak katalog ke sekolah suruh kitaorang beli..hehehe. Barang-barang Avon memang best semuanya. Avon ialah syarikat kecantikan jualan terkemuka yang menjual produk penjagaan kulit, kosmetik warna, wangian dan penjagaan diri.



Baru-baru ni, Avon ada melancarkan mekap terbaru mereka di Concourse The Curve iaitu Mark. Nad pun tak lepaskan peluang untuk melihat sendiri mekap Mark ni. Perempuan dengan mekap memang tak boleh dipisahkan..hehehe. Mesti nak cuba mekap baru. Perempuan kan suka pakai macam-macam jenis mekap, yang penting sesuai dengan kulit muka kita.


" Mark, melambangkan trend kecantikan golongan milenial yang ekspresif dan ini menepati aspirasi syarikat untuk menjadi jenama kecantikan paling diingati belia, terutamanya penggemar mekap " kata Onur Erdinc, Pengurus Besar Avon Malaysia.




Rangkaian kosmetik Mark menawarkan 18 konsep baru, warna bibir berkemasan " matte " , gincu berpigmen tinggi yang berkrim, gincu pengubah warna, 4 jenis eyeliner dan eyebrow, tiga jenis maskara, bedak contour dan highlight, pemwrah pipi, foundation, compact powder, eyeshadow pallete yang boleh dipakai kering dan lembap, primer dan semburan mekap ( facemist ). Memang semua ada la mekap Mark ni.




Nad ada cuba masa Mark dilancarkan, dan sememangnya mekap dia memang menetapi citarasa nad. Warna cantik, best la tengok semuanya.


Masa pelancaran haritu, telah dijemput jurusolek profesional Avon iaitu Steven Sunny. Tengok dia pakaikan mekap Mark dekat model memang cantik. Tertarik dengan gincu yang boleh dipakai dua warna bagi memberi warna yang menyerlah.

Lagi satu nak tertarik dengan eyeliner dia. Dahla tajam..memang senang nak dibentuk.




" Identiti Mark, sememangnya menetapi perspektif profesional dan peribadi saya tentang mekap dan seni. Saya amat teruja untuk mencipta dan berkongsi karya teragung Mark bersama semua " ujar Steven.



Rangkaian mekap Mark, jenama mekap yang memberi kuasa si pemakai untuk mencipta solekan tersendiri #makeyourmark. Diinspirasikan dari seni dengan produk inovatif dan formula tahan lama. Telah dilancarkan pada 1 September. Korang boleh dapatkan mekap Mark di di Butik Avon seluruh negara, wakil Avon dan laman web Avon di shop.avon.my atau talian bebas tol di 1 800 22 AVON ( 2866 ).



hai assalammualaikum


BB Jelly Lovera

BB Cream 9 In 1 Instant Skin Perfector Bertekstur Jelly Dari Lovera - Sebenarnya nad jarang beli bb cream ni, sebab kebanyakan bb cream dia macam jenis tak tutup cela dan makin buat muka bertambah minyak dan berjerawat. Tengok je BB Cream iaitu BB Jelly dari Lovera ni macam best je. Nad dah pakai produk Lovera ni dari Magic Jelly dia, produk terkenal mereka, Lovera Complete Cleanser , Lovera Day Cream dan Spray Glow Mist Lovera ni. Sekarang BB Jelly Lovera iaitu BB Cream 9 in 1 instant skin perfector.

Memang best dan semua nad pakai sampai habis. Memang dijamin terbaik produk Lovera ni. Untuk korang yang jenis tak suka makeup tebal-tebal, korang boleh cuba BB Cream 9 in 1 Instant skin dari Lovera ni. BB Cream ni lain dari yang lain sebab dia bertekstur gel. Sangat ringan, sejuk dan menyerap terus ke kulit. BB Cream Lovera ni sesuai dijadikan base makeup. Kalau rasa tak suka pakai foundation tebal-tebal tu, bolehla pakai BB Jelly cream ni, bukan sahaja sebagai base makeup malah merawat kulit.


Bahan yang digunakan pun bahan semulajadi seperti vitamin B, daun zaitun dan semestinya aloevera..hehee. Itu yang buatkan dia BB Cream yang tidak melekit, berminyak dan mudah dibasuh. Bila kita solat, kita nak bersih daripada segala makeup, jadi bila pakai BB Jelly ni tak perlu pakai makeup remover, terus je basuh dengan air. Memang sangat bagus.


BB Jelly  BB Cream Lovera ni sesuai sangat untuk semua jensi kulit dan kelebihan dia 9 dalam 1. Banyak kan kelebihan dia. Nak tau apa kelebihan dia, meh nad senaraikan.
9 KEBAIKAN BB JELLY LOVERA
- Mencerahkan kulit serta merta
- Cover parut atau cela
- Membantu masalah jerawat
- Sun block 15spf
- Mengecilkan pori
- Menyerikan & mencantikan kulit
- Meratakan warna kulit
- Melembabkab kulit
- Melembutkan kulit


Nampak tak, BB Cream ni bukan biasa-biasa tau,  bukan sahaja sebagai base makeup, malah membantu masalah kulit. Nad pakai ni, nad apply je dengan tangan, memang sekata terus dekat muka, takde la bercapuk-capuk.


Macam nad pakai sample je dulu, nak tau best ke tak, ada je botol saiz 30ml, saiz besar. Kalau korang berminat boleh dapatkan di
Instagram: https://www.instagram.com/loverabeautycenter/
Contact atau whatsup:  www.wasap.my/60196534221/hai!!!loverabeautycenter




hai assalammualaikum


Lovera Day Cream

Lovera Day Cream, Muka Tak Berminyak Dan Tutup Cela - Setakat ni pakai produk Lovera memang best sangat-sangat. Nad pernah pakai Magic Jelly, Permbersih muka dan spray glow mist dia. Memang best. Yang tinggal sekarang Spray Glow Mist..hehee..Yang nad nak cerita sekarang pun dah lama nad pakai, sampai dah habis, nad tak beli lagi, nanti ada duit sikit kita beli ye. Apa ye agaknya? Hah!!, nad pakai Lovera Day Cream ni. Nad ambik yang bersaiz kecik sebab nak tau best ke tidak, dan keputusannya ialah ia TERSANGAT LAH BEST ok.

Kenapa Lovera Day Cream Ni Best!!

Hah!!, selalu kita tengok cream ni warna putih, ada tu bila pakai berminyak muka, dan ada juga buat muka nampak putih-putih sebab cream tu tak terserap dalam kulit. Sebab tu nad jarang pakai cream ni, sebab muka nad jenis berminyak, jadi malas nak calit cream ni. Lagipun kebanyakan cream takda bau..tapi Lovera Day Cream ni, nad suka sebab dia wangi giler, sapu dekat muka, elok je. Cream Lovera ni beza dengan cream di luar sana.



Paling nad suka dengan Lovera Day Cream ni, bila nad pakai, dari siang sampaila ke malam, muka tak berminyak langsung walaupun pakai makeup. Kulit muka jadi lembut sangat. Lovera Day Cream ni akan tutup parut halus dekat muka. Muka pulak jadi flawless tau. Bersinar-sinar muka..kihkih..Masa pakai, day cream ni tak buatkan muka bertompok-tompok dan warna kulit jadi sekata je. Kulit nad ni memang sensitif sikit, salah pakai, naik jerawat, tapi dengan Lovera Day Cream ni elok je muka. Kalau korang nak cuba, boleh je beli yang sample macam nad ni..comel je.


Kelebihan Lovera Day Cream ialah mencerahkan, sebagai sunblock, membantu mengecutkan jerawat, menyerikan kulit kusam dan mengecilkan pori. bahan yang digunakan pun bagus seperti aloevera, niacinamide,lavender oil, rosemary oil dan lain-lain.

Cara memakainya:
- basuh muka dengan Lovera complete cleanser, kemudian bilas dan lap dengan kain bersih. Sapu Magic Jelly Lovera di muka, kemudian pakai Lovera Day Cream ni.

Lovera Day Cream ni tiada merkuri dan dijamin selamat. Satu bekas kecik ni boleh tahan sebulan kau. Pakai sikit je pun..hehhee..best, best,best..cepatla dapatkan Lovera Day Cream ni, nak raya kan..mestilah nak cantik, flawless gitu.

Kalau korang nak, boleh dapatkan di
Instagram: https://www.instagram.com/loverabeautycenter/
Contact atau whatsup:  www.wasap.my/60196534221/hai!!!loverabeautycenter



.

hai assalammualaikum

Cantik Seperti Orang Korea dengan Althea Bare Essential - Seronok bila dapat barang dari Althea ni. Bila dapat je mesti senyum sampai telinga dan tak sabar nak buka. Nad memang suka shoping dekat Althea beli barang makeup. Kali ketiga nad dapat produk dari Althea. Selalunya barang makeup je, tapi kali ni berlainan pulak. Kali ni dapat skincare daripada Althea. Ni adalah new babies, new product daripada Althea. tahniah Althea. Teruja kita tau nak cuba skincare Althea ni. Produk dari Korea, semestinya nak cantik seperti orang Korea kan. Kulit muka nampak putih, licin je. Jom nad share skincare terbaru daripada Althea ni.


Hah!!, ni la dia Althea Bare Essentials. Semuanya nampak warna putih je..suci bersih gitu. Walaupun nampak simple, tapi tengok macam eksklusif ye. Bare Essentials ada tiga produk yang bantu mencantikkan kulit wajah kita persis orang Korea, gitu. Hanya tiga langkah, sangat mudah sangat senang, korang dah boleh cantik. Benda paling penting penjaagan wajah ialah pencuci, toner dan pelembap. Tiga ni je sebenarnya dah cukup untuk bagi kulit korang cantik, putih, dan sihat.

Althea Bare Essentials : Cantik Dengan 3 Langkah Sahaja

Nad dah guna sebulan dah, dan hampir separuh produk Bare Essentials ni. Best sangat kau. Tiga jenis produk Althea Bare Essential yang terdiri daripada
- The Contour Cleanser - RM 23.00 / 150g
- The Primer Water - RM 43.00 / 200ml
- The Fixer Cream - RM50 / 50g


The Contour Cleanser

Benda paling penting dalam penjaag muka mestila cuci muka. Yela muka dah kena habuk semua, wajib cuci muka, pagi dan malam sebelum tidur. bersihkan muka dari segala kekotoran. Contour Cleanser, pembersih yang kaya dan berbuih yang dapat menghilangkan kekotoran. Contour Cleanser mengandungi Ice plant yang membantu menghidrat dan mengelakkan kemerahan muka serta kulit tidak akan mengelupas. Yela, kadang ada pencuci tu buat muka kita merah atau mengelupas, katanya untuk buang segala sel kulit mati jadi tak cantik la kan.


Contour cleanser ni,  Ia mengandungi kapsul mikro untuk perlahan-lahan menghilangkan sel-sel kulit mati dan membuat kulit berasa sejuk dan segar. Selain itu, ia mengandungi lemon myrtle, kaya dengan vitamin c dan antioksidan bagi menegangkan kulit muka. Lagi special, pembersih ni membantu peredaran darah dan membuatkan muka berbentuk V.


Cara menggunakan Contour Cleanser sangat mudah. Hanya basuh muka dengan air. Picit sedikit ke tangan dan usap ke muka. Urut dengan gerakan bulat. Sleepas tu bilas dengan air. Buih dia memnag banyak, dan wangi. Nad pakai, muka rasa sejuk, segar dan lembut je.

The Primer Water

Langkah kedua untuk wajah cantik dan berseri ialah dengan The Primer Water. Nad ingat Primer Water ni air, tapi bukan. Cecair yang padat, tak melekit dan cepat meresap ke dalam kulit. The Primer Water mampu menghidratkan dan botol keajaiban ini mampu menembusi lapisan kulit untuk melembutkan kulit wajah ,melicinkan dan mencerahkan kulit  kerana mengandungi Snow Lotus. Primer Water ni seperti menghidupkan semula kulit kita dan memberikan kelembapan segera serta berkesan kerana ia patented " dewdrop" formulation.


Primer Water ini bertindak sebagai toner dan primer atau asas sebelum kita makeup nanti. Penting kan sebelum makeup mesti pakai primer..tapi yang ni dua dalam satu. Toner pun boleh, primer pun boleh..best weii!


Tuangkan sedikit sahaja di tapak tangan, tak perlu pakai kapas, dan sapukan secara merata ke muka, perlahan-lahan seperti mengurut muka untuk mendapatkan penyerapan yang lebih baik.


The Fixer Cream

Langkah terakhir mestilah pakai cream untuk melembabkan dan melembutkan kulit. The Fixer Cream memberikan kulit dengan penghidratan sehingga 24 jam untuk kulit yang segar. Botol kecil tapi bagi keberkesanan yang berganda pada kulit kita. Bukan sahaja menghidratkan, malah mengekalkan kulit menjadi lembap kerana kandungan teh hijau yang ada dalam Fixer Cream ni.



Selalunya, nad kalau pakai cream, muka akan berminyak, tapi pakai Fixer Cream, muka elok je. Esok pagi bangun, lembut je. Muka makin nampak glowing gitu.


Hah!!, ni la tiga langkah mudah nak cantik you alls!!..Althea Bare Essentials ni sesuai untuk semua jenis kulit. Harga satu-satu botol nad dah bagitau, tapi nad syorkan beli satu set ni. Hanya RM 116 je dah boleh cantik bak Korea. Seriusly, nad pakai ni, muka nad memang lembap, anjal dan lembut je.

Korang boleh dapatkan Althea Bare Essentials ni di www.althea.kr ok..cepat weii..


Video nad unboxing dan gossip macam mak jemah ni serta cara nad pakai Althea Bare Essentials.