Articles by "review makeup"
Showing posts with label review makeup. Show all posts
hai assalammualaikum

Cantik Seperti Orang Korea dengan Althea Bare Essential - Seronok bila dapat barang dari Althea ni. Bila dapat je mesti senyum sampai telinga dan tak sabar nak buka. Nad memang suka shoping dekat Althea beli barang makeup. Kali ketiga nad dapat produk dari Althea. Selalunya barang makeup je, tapi kali ni berlainan pulak. Kali ni dapat skincare daripada Althea. Ni adalah new babies, new product daripada Althea. tahniah Althea. Teruja kita tau nak cuba skincare Althea ni. Produk dari Korea, semestinya nak cantik seperti orang Korea kan. Kulit muka nampak putih, licin je. Jom nad share skincare terbaru daripada Althea ni.


Hah!!, ni la dia Althea Bare Essentials. Semuanya nampak warna putih je..suci bersih gitu. Walaupun nampak simple, tapi tengok macam eksklusif ye. Bare Essentials ada tiga produk yang bantu mencantikkan kulit wajah kita persis orang Korea, gitu. Hanya tiga langkah, sangat mudah sangat senang, korang dah boleh cantik. Benda paling penting penjaagan wajah ialah pencuci, toner dan pelembap. Tiga ni je sebenarnya dah cukup untuk bagi kulit korang cantik, putih, dan sihat.

Althea Bare Essentials : Cantik Dengan 3 Langkah Sahaja

Nad dah guna sebulan dah, dan hampir separuh produk Bare Essentials ni. Best sangat kau. Tiga jenis produk Althea Bare Essential yang terdiri daripada
- The Contour Cleanser - RM 23.00 / 150g
- The Primer Water - RM 43.00 / 200ml
- The Fixer Cream - RM50 / 50g


The Contour Cleanser

Benda paling penting dalam penjaag muka mestila cuci muka. Yela muka dah kena habuk semua, wajib cuci muka, pagi dan malam sebelum tidur. bersihkan muka dari segala kekotoran. Contour Cleanser, pembersih yang kaya dan berbuih yang dapat menghilangkan kekotoran. Contour Cleanser mengandungi Ice plant yang membantu menghidrat dan mengelakkan kemerahan muka serta kulit tidak akan mengelupas. Yela, kadang ada pencuci tu buat muka kita merah atau mengelupas, katanya untuk buang segala sel kulit mati jadi tak cantik la kan.


Contour cleanser ni,  Ia mengandungi kapsul mikro untuk perlahan-lahan menghilangkan sel-sel kulit mati dan membuat kulit berasa sejuk dan segar. Selain itu, ia mengandungi lemon myrtle, kaya dengan vitamin c dan antioksidan bagi menegangkan kulit muka. Lagi special, pembersih ni membantu peredaran darah dan membuatkan muka berbentuk V.


Cara menggunakan Contour Cleanser sangat mudah. Hanya basuh muka dengan air. Picit sedikit ke tangan dan usap ke muka. Urut dengan gerakan bulat. Sleepas tu bilas dengan air. Buih dia memnag banyak, dan wangi. Nad pakai, muka rasa sejuk, segar dan lembut je.

The Primer Water

Langkah kedua untuk wajah cantik dan berseri ialah dengan The Primer Water. Nad ingat Primer Water ni air, tapi bukan. Cecair yang padat, tak melekit dan cepat meresap ke dalam kulit. The Primer Water mampu menghidratkan dan botol keajaiban ini mampu menembusi lapisan kulit untuk melembutkan kulit wajah ,melicinkan dan mencerahkan kulit  kerana mengandungi Snow Lotus. Primer Water ni seperti menghidupkan semula kulit kita dan memberikan kelembapan segera serta berkesan kerana ia patented " dewdrop" formulation.


Primer Water ini bertindak sebagai toner dan primer atau asas sebelum kita makeup nanti. Penting kan sebelum makeup mesti pakai primer..tapi yang ni dua dalam satu. Toner pun boleh, primer pun boleh..best weii!


Tuangkan sedikit sahaja di tapak tangan, tak perlu pakai kapas, dan sapukan secara merata ke muka, perlahan-lahan seperti mengurut muka untuk mendapatkan penyerapan yang lebih baik.


The Fixer Cream

Langkah terakhir mestilah pakai cream untuk melembabkan dan melembutkan kulit. The Fixer Cream memberikan kulit dengan penghidratan sehingga 24 jam untuk kulit yang segar. Botol kecil tapi bagi keberkesanan yang berganda pada kulit kita. Bukan sahaja menghidratkan, malah mengekalkan kulit menjadi lembap kerana kandungan teh hijau yang ada dalam Fixer Cream ni.



Selalunya, nad kalau pakai cream, muka akan berminyak, tapi pakai Fixer Cream, muka elok je. Esok pagi bangun, lembut je. Muka makin nampak glowing gitu.


Hah!!, ni la tiga langkah mudah nak cantik you alls!!..Althea Bare Essentials ni sesuai untuk semua jenis kulit. Harga satu-satu botol nad dah bagitau, tapi nad syorkan beli satu set ni. Hanya RM 116 je dah boleh cantik bak Korea. Seriusly, nad pakai ni, muka nad memang lembap, anjal dan lembut je.

Korang boleh dapatkan Althea Bare Essentials ni di www.althea.kr ok..cepat weii..


Video nad unboxing dan gossip macam mak jemah ni serta cara nad pakai Althea Bare Essentials.



hai assalammualaikum


Lovera Glow Mist

Lovera Glow Mist, Rahsia Muka Segar Dan cantik - Makin lama, makin suka dengan produk Lovera ni. Lagi satu produk Lovera yang nad guna, Lovera Glow Mist. Dah lama nad pakai, sebab muka nad jenis kering dan berjerawat. Jadi nak nampak muka segar selalu, nad sembur je dengan Lovera Glow Mist ni.

Lagi sekarang tengah berpantang, taknak muka macam mak nenek, nad sembur Glow Mist ni supaya muka sentiasa nampak berseri. Lovera Glow Mist ni kira macam vitamin air untuk muka. Ingat badan je perlukan vitamin..huhu..


Lovera Glow Mist ni jenis sembur, jadi mudah sangat nak gunakannya. Sembur, sembur je dengan muka. Nad akan sembur dekat bahagian muka siang dan malam. Baunya wangi sangat-sangat, sebab bahan yang digunakan ialah Rosa Damasecena Water, sebab tu bau rose. Selain itu ada Aloe extract dan Hyaluronic yang bagus untuk kulit wajah.



Nad sembur Glow Mist ni, muka nad lembap selalu je, yela kulit kering, jadi pakai Glow mist ni kulit dah tak kering. Muka pun segar dan sejuk je. Suka pegang muka sekarang ni ha..hehehe. 


Kebaikan Lovera Glow Mist

Selain itu, kebaikan Lovera Glow Mist ni membekalkan vitamin untuk kulit muka supaya sentiasa sihat dan cantik, menghilangkan jerawat, anti-penuaan, membunuh kuman di kulit muka dan glowkan muka serta merta.


Kesan serta merta: 
- Kulit akan menjadi lembab & segar
- Kulit akan jadi glowing
- Makeup tahan lebih lama
- Jerawat kurang
- Kulit gatal-gatal,renyam makin lega
- Kulit terus tak kering/mengelupas

Kesan jangka masa panjang
- Kulit makin anjal
- Tekstur kulit makin elok
- Pori - pori makin kecil
- Anti-penuaan. Kulit sentiasa muda dan lambat kedut atau ada garisan halus


Digunakan sebagai Makeup Spray

Kalau korang nak tau, Lovera Glow Mist boleh digunakan sebelum makeup. Glow Mist dapat buat makeup tahan lama. Sembur Glow Mist seblum pakai makeup, lepas selesai makeup pun boleh sembur lagi. Muka nampak lebih glowing gitu. Makeup pun jadi cantik.

Lovera Glow Mist ni boleh digunakan pelbagai cara, sebagai facial mist, toner dan makeup setting spray.

Jadi nad syorkan la, korang nak pilih facial mist, piliha Lovera Glow Mist ni. Memang best..Selamat digunakan dan tiada chemical merbahaya yang boleh menghakis & membahayakan kulit. Dengan bau yang wangi dan segar, dapat menenangkan fikiran. Sangat multipurpose tau dan tahan lama.

Lovera Glow Mist dalam bentuk botol kecik yang boleh di bawa kemana sahaja di dalam bag. Boleh di gunakan setiap masa tanpa risau tentang merosakkan kulit. Dengan cuaca dekat luar yang panas, sembur je Glow Mist ni.

Rasa berminat nak beli atau nak tengok testimoni, bolehla layari

hai assalammualaikum


Cara Shading Muka

Shading Muka dengan Dyxx Stick dan Concealer - Sejak berkawan dengan orang pandai makeup ni, nad pun sikit-sikit belajar pasal makeup. Tengok tutorial dekat instaram, youtube, facebook. Lama-lama paham teknik cara makeup yang betul. Kalau sebeluk ni, cuma pakai foundation, eyeliner, maskara dengan gincu je. Tak tau bab shading muka. Lepas tengok tutorial makeup, terus rasa nak cuba juga.

Muka start beli barang-barang makeup khas untuk shading muka ni. Memang banyak jenis dekat kedai makeup tu, tapi nad tengok yang mudah digunakan, dan sesuai dengan muka nad. Kadang kita apply dekat muka, muka jadi tak cantik, dengan shading yang terlalu gelap, atau concealer kita pakai, muka jadi minyak. Setakat ni makeup untuk shading nad dah jumpa, tapi untuk concealer, banyak juga beli untuk kesesuaian muka..haha. Akhirnya jumpa juga. Bila dah lengkap barang untuk shading muka ni, barulah try error makeup muka ni.

Mulanya tak tau apa fungsi shading dan contour ni. Lepas baca, baru paham. Shading ni untuk buat shape muka dan bagi hidung mancung. Jadi yang tak berapa nak "sharp" bentuk muka dan hidung tu caranya dengan makeup macam ni la.


Dua produk yang nad guna untuk shading dan highlight kan muka. NYX wonder stick.dan Concealer Cover Perfection TIP dari Althea.



Mulanya nak.jimat pakai NYX wonder stick ni, sebab dia ada dua untuk shading dan highlight tapi highlight dia tak sesuai dengan muka nad. Muka jadi berminyak. Jadi nad beli concealer dari Althea. Selama buat try error dekat muka, menjadi akhirnya..hehehe..



Apa yang nad tengok tutorial, diaorang shading bahagian rangka pipi, bawah muka, atas dahi dan hidung. Setiap org memiliki bentuk wajah yang berbeza. Kalau kita kenal bentuk wajah kita, maka lebih senang untuk tahu area mana shading dan highlight perlu di apply.



Lepas tu sapu highlight dengan concealer dari Althea. Concealer ni juga nad selalu pakai untuk cover dark circle bawah mata dan parut.

Lepas dah apply dua benda ni dekat muka, bolehla sapu dengan berus yang bersesuaian.



Nah ni la hasilnya muka lepas buat shading dan highlight. Tak cantik lagi macam MUA buat tu, hehehe..tapi puas hati..

Korang pun boleh je cuba buat. Nad ada shading jenis serbuk dan cecair juga. Tengok mana nad nak pakai. Tapi lebih suka Dyxy Stick ni. Shading ni beri impak besar pada wajah supaya lebih nampak tegang, terbentuk, hidung mancung. Shape muka yang sempurna akan determine mekap yang terletak sempurna.
hai assalammualaikum



Set Hadiah ENCHANTEUR dengan wangian penuh keindahan

Set Hadiah Enchanteur - Hah!!, ada yang nak buat kejutan hadiah untuk isteri, mak, kawan-kawan, apa kata korang bagi perfume Enchanteur set mini je. Mesti diaorang suka. Asyik bagi  jambangan bunga, coklat dan kad hadiah je kan, set wangian adalah pilihan hadiah lebih ideal. Set hadiah macam ni memang sangat sesuai ntuk dijadikan hadiah pada mana-mana majlis atau ulang tahun atau hari lahir. Tengok je bungkusannya, cantik je kan, lengkap dengan rangkaian rejim penjagaan diri yang mengandungi wangian EDT dan losyen.

Mesti orang yang korang buat surprise tu teruja giler bila dapat set mini Enchanteur ni. Mesti setiap hari diaorang akan pakai Enchanteur ni sebab bau dia yang sangat wangi ok. NAd dah banya koleksi Enchanteur ni. Semua nad guna..hahaa. Wangi dia tahan lama


Set hadiah EDT Mini Echanteur ni ada 5 set wangian tersendiri yang disediakan dalam bungkusan yang direka cantik. Pek EDT bersaiz 15ml ini menjadikan hadiah ini sesuai sebagai kejutan dan mudah dibawa di dalam beg tangan.

ENCHANTEUR telah membina reputasi sebagai jenama haruman dan penjagaan diri yang terkemuka dan berkualiti, diilhamkan dari Kota Perancis. Setiap aromanya telah dipilih oleh pakar wangian Perancis.


SET HADIAH EDT MINI ENCHANTEUR PARIS (BELLE AMOUR & MON AMIE)
Mon Amie jika diterjemahkan, bermaksud My Friend (Sahabatku), memberikan wanita aroma yang menyenangkan dengan penuh kesegaran apabila berada di luar; manakala Belle Amour yang membawa erti Beautiful Love (Keindahan Cinta), satu wangian yang didambakan terhadap seorang gadis impianmu.

Kedua-dua wangian floral ini melambangkan persahabatan dan hubungan cinta yang mekar direka khas dengan bahan unik dapat menjamin mood keseronokan pada siang hari serta pengalaman suasana temu janji malam yang indah.

Set ini sangat sesuai dijadikan hadiah sempena apa jua sambutan kerana wangian ini hadir dalam botol bersaiz comel dengan penutup berbentuk reben ENCHANTEUR Paris yang tersendiri -  seolah-olah hadiah yang diikat dengan reben.

Kedua-dua wangian ini telah digubah di dalam kotak yang sangat cantik bersama Menara Eiffel ENCHANTEUR Paris. Set hadiah yang mengandungi 15ml wangian EDT Belle Amour dan Mon Amie boleh didapati secara eksklusif di kedai farmasi Watsons seluruh negara.


SET HADIAH EDT MINI ENCHANTEUR PARIS (MON AMIE & ADORE)
Mengandungi 2 wangian EDT Mon Amie dan Adore bersaiz 15ml, set hadiah ini digubah khas untuk memikat dan menawan hati orang di sekeliling. Mon Amie adalah aroma personaliti menawan dalam semua hubungan, yang merangkumi persona terang, dan ceria si gadis.

Wangian Adore pula menggambarkan haruman gadis idamanmu yang comel dan sentiasa meninggalkan kesan yang mendalam.

Set hadiah yang sungguh menakjubkan ini meningkatkan mood si gadis agar dirinya sentiasa berasa istimewa dan berkeyakinan. Set eksklusif ini boleh didapati di kedai Watsons sahaja.


SET HADIAH ENCHANTEUR PARIS MON AMIE
Set mempesonakan ini mengandungi sebotol wangian EDT bersaiz 15ml serta losyen badan dan tangan Light & Fresh yang segar dan melembapkan kulit dalam pek size 100ml, kedua-duanya dalam variasi wangian Mon Amie.

Haruman ini meremajakan, manakala losyen yang diperkaya dengan lidah buaya, portulaca, ekstrak liquorice dan ejen pelindung matahari bertujuan untuk melindungi kulit agar lebih lembut, cerah, lembap dan sentiasa dilindungi dari sinaran UV. Diformulasikan agar bertekstur ringan dan tidak berminyak, membolehkan si gadis melakukan aktiviti harian dengan mudah dan selesa.

Gabungan set ini akan memberikan kenalan gadismu bau haruman sepanjang hari serta penjagaan asas hariannya terjaga rapi. Luahkan penghargaan anda kepadanya kerana sentiasa tampil mempesona seperti permata! Dua barangan ini digubah dalam kotak berwarna yang ceria dan boleh didapati secara eksklusif di farmasi Guardian seluruh negara.


SET HADIAH MINI ENCHANTEUR (MON AMIE AND CHARMING)
Set hadiah ini terdiri daripada wangian Mon Amie dan Charming bersaiz 15ml setiap satu, yang berkonsepkan siang dan malam. Set ini melengkapi gaya hidup si gadis yang gemar menggunakan aroma berbeza untuk waktu yang berbeza.

Pada siang hari, dia mempunyai persona Mon Amie – individu yang periang, dan mudah didekati manakala pada waktu malam, dia akan bersiap untuk keluar dengan haruman sofistikated yang menonjolkan keanggunan diri serta membuat si dia terpikat. Set hadiah ini boleh didapati di kedai runcit utama di seluruh negara, serta laman membeli belah atas talian- LAZADA.

SET HADIAH MINI ENCHANTEUR (BELLE AMOUR & ROMANTIC)
Diilhamkan dari personaliti romantis si gadis, ENCHANTEUR memperkenalkan set hadiah di dalam kotak merah jambu – di dalamnya mengandungi wangian Belle Amour dan Romantic bersaiz 15ml setiap satu.

Kedua-dua wangian menyenangkan ini bertujuan untuk menyemarakkan cinta dan kasih sayang untuk menjadikan setiap detik bersama berharga. Anda pasti terpesona dengan keanggunan dan kecantikannya yang memukau. Bingkisan set ini dijual di kedai runcit utama di seluruh negara dan laman membeli belah atas talian- LAZADA.



ENCHANTEUR PARIS MINIATURE EDT GIFT SETS dijual pada harga RM34.90 (Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak). ENCHANTEUR PARIS MON AMIE GIFT SET berharga RM23.50 (Semenanjung Malaysia, Sabah dan Sarawak). Selain itu, the ENCHANTEUR MINIATURE GIFT SETS dijual pada harga RM34.90 di Semenanjung Malaysia & RM36.70 di Sabah dan Sarawak.

hai assalammualaikum

Maacara Norafurla Mega Volume


Mascara Norafurla Melentikkan Dan Melebatkan Bulu Mata

Mascara Norafurla Idaman Kalbu - Sejak kebelakangan ni, timeline lalu dengan Mascara Norafurla ni. Memang selalu cari mascara yang boleh melentikkan dan melebatkan bulu mata dengan cepat ni. Maksudnya, nad suka kalau pakai mascara nampak bulu mata kita tu, tak perlu pakai bulu mata palsu yang berat dan menyakitkan tu..hahaa. Yela, dengan bulu mata palsu, kena gam la, lepas tu kena cabut , sakit oii.

Mascara Norafurla melentikkan, melebatkan dan memanjangkan bulu mata

Lagipun, nad bukan bukan selalu nak pakai bulu mata palsu tu. Memang tak pernah beli pun sebab macam membazir je, dah pakai lepas tu buang. Lebih baik cari Mascara yang boleh lentikkan dan lebatkan bulu mata terus, lepas tu mudah dicuci. Sebelum ni asyik tengok kawan yang pakai, ni, nad dah tergoda pulak dengan mascara Norafurla yang ternyata berkesan dalam beberapa saat. Bulu mata melentiks, kalah Che Ta tau..hahaha.

Skinny brush

Jumbo brush

Bestnya Mascara Norafurla ni ada dua brush. Satu jumbo brush dan satu lagiset skinny brush. Skinny brush untuk memanjangkan bulu mata manakala jumbo brush pula untuk melentik dan melebatkan bulu mata. Masa nad apply 3 kali dah nampak start bulu mata nad memang panjang la. Melentik lagi tau. Best giler..Tetapi pastikan cara penggunaan yang betul jika ingin mendapatkan effect yang kebabommmm.

Mascara ni mengandungi castar oil bagi memelihara dan menggalakkan pertumbuhan bulu mata. Jangan terkejut tiba-tiba bulu mata korang bertambah, lagi-lagi yang bulu mata halus tu..hehe.

Perbezaan sebelum dan selepas

Bila pakai Mascara Norafurla ni terus rasa confident di bahagian mata, duk kenyit-kenyit mata je..hahaha. Bila pakai pun tak rasa comot , dan bestnya mascara ni mudah dicuci. Basuh je bulu mata tu dengan air, gentil-gentil dia pelan-pelan. Tanggal la nanti. dan tiada mata panda, maksudnya takda kesan hitam bila nak cuci. Yela kadang ada sesetengah mascara, habis mata hitam masa dibasuh. Tak suka nad mascara macam tu. Tak pun, kalau kena hujan ke, atau yang suka menangis, tiba-tiba hitam mata..hahaha. Tapi mascara Norafurla ni ok je. Sebab dia waterproof.

Best sangat Mascara Norafurla ni..

Ni kelebihan Mascara Norafurla:
- Fiber mascara in 1 stick. Dapat memanjang,melebat dan melentikkan bulu mata denagn sekali sapuan.
- Mempunyai dual brush micrifiber skinny dan jumbo. Skinny brush untuk memanjangkan bulu mata manakala jumbo brush untuk melebat dan melentikkan bulu mata
- Mengandungi castor oil untuk memelihara dan menggalakann pertumbuhan bulu mata.
- Mudah dicuci, hanya menggunakan air tak perlu makeup remover.
- Wudu' friendly
- Waterproof
- Tidak menghitamkan bawah mata ketika cuci
- Tidak menanggalkan bulu mata original ketika cuci




Untuk perempuan yang suka solek simple tu, bolehla pakai Mascara Norafurla ni, sebab bila nampak bulu mata kita lentik tu, macam nampak wow sangat solekan kita. Yela dari mata turun ke hati gituu..hahaa. Bila orang tengok mata kita, mesti diaorang cakap, " wowww bulu mata dia, cantiknya, lentiknya "..hah!!..suka kan. Boleh tengok video nad ni apply Mascara Norafurla.

Dapat Freegift

Hah!!, Mascara Norafurla ni tengah ada sale tau. Harga sebenar RM89, promo RM 59, diskaun RM30 kaww!!..memang murah. Jadi boleh grab secepat mungkin. Lagi satu, setiap pembelian akan dapat freegift. Macam nad, dapat sponge lembut warna hijau tu. Best betul. Promo ni akan tamat bila-bila masa sahaja.

Korang boleh dapatkan Mascara Norafurla ni di
Website: https://seqyleptosnorafurla.blogspot.my
FB - https://m.facebook.com/AnnaSyazza
IG - @beautee.my
WA - http://maskaraNorafurla.wasap.my

Grab cepat, harga murah, ada FREE GIFT lagi. Jangan lepaskan peluang ini untuk dapatkan bulu mata lentik seperti Che Ta tau. Penggunaan pun tahan lama tau..

hai assalammualaikum

Magic Jelly Lovera

Magic Jelly Lovera

Magic Jelly Lovera Untuk Muka, Badan Dan Rambut - Magic, memang magic!!..hahhaa..Apa yang magicnya?? Hah!! nad nak kongsi dengan korang semua satu produk yang nad dah guna selama sebulan lebih ni. Bagus sangat produk ni. Bukan sahaja untuk muka, malah untuk seluruh tubuh badan, dari rambut, badan, muka, tangan, kaki, eh semuala.. Kiranya produk ni sangat serbaguna dan multipurpose. Produk dari Lovera iaitu Magic Jelly.

Muka sensitif macam nad, memang tak boleh pakai produk yang sembarangan , memang kena tengok bahan dia dulu dan baca khasiat dia. Lagipun sekarang, nad dah bebas daripada jerawat, yang tinggal parut jerawat. Jadi nad nak kurangkan parut dalam masa yang sama nak melembapkan kulit nad yang kering ni. Nad tertarik dengan Magic Jelly ni sebab banyak kelebihan dia. Nad suka benda jimat yang satu botol boleh guna untuk seluruh badan..ehhee. Bayangkan dengan satu produk, dapat memperbaiki kulit dan rambut kita ini? Awesome, betul? :)..giler-giler jimat..hehee. Magic jelly Lovera ni bukan sahaja boleh dipakai orang dewasa malah untuk kanak-kanak pun boleh..

Magic Jelly Lovera Berasaskan Aloevera

Magic Jelly ni bagus sebab ia berasaskan bahan semulajadi iaitu ekstrak aloevera atau dikenali sebagai lidah buaya dan ekstrak timun, yang kita tau ia sangat terkenal dengan kelebihannya yang berkesan mengekalkan kelembapan kulit dan melegakan masalah kulit  Bahan lain yang digunakan iaitu chamomile dan jicama.

teksturnya yang jernih

Magic Jelly didatangkan dalam botol pump. Jadi nak guna hanya pump sahaja. Magic Jelly ni berbentuk gel yang sangat jernih. Baunya wangi. Walaupun dalam bentuk gel, tapi dia tak melekit dan sejuk pada kulit. Bila nad sapu dekat muka, terus je meresap ke dalam kulit. Memang muka jadi lembut je bila pakai Magic Jelly ni.

Muka Jadi lembut dan Segar

Testimoni Sendiri Menggunakan Magic Jelly

Seperti nad cakap tadi, banyak kegunaan Magic Jelly ni. Setiap hari, lepas mandi tak kira waktu siang atau malam nad akan sapu Magic Jelly dekat muka. Kesannya, muka nad kurang berminyak, tidak kusam, muka jadi lembut dan lembap seperti yang nad inginkan. Lepas pakai Magic Jelly ni, muka jadi segar dan bersih. Nak pegang muka selalu pun best..hahaha. Selain tu, nad pakai dekat bibir, siku dan tempat-tempat yang kering.

Cara Penggunaan Magic Jelly

Untuk Muka
1. Picit Magic Jelly
2. Sapu serata satu bahagian muka

Jerawat & Parut
- Siang
1. Picit MJ
2. Sapu di bahagian jerawat & parut. Massage sedikit supaya kulit dapat menyerap lebih banyak
3. Boleh juga sapu di seluruh muka

-  Malam
1. Picit MJ
2. Letak MJ tebal-tebal di jerawat/parut. Biarkan selama 5 minit. Kemudian ratakan.

Digunakan Untuk Rambut

Nad pakaikan juga untuk Fariza. Magic Jelly ni boleh dipakai untuk rambut dan kudis-kudis macam tu. Disebabkan Fariza ni, rambutnya sikit, nak bagi lebat, nad sapu je Magic Jelly dekat rambut dia lepas mandi. Harap-harap tumbuh lebatla rambut dia..hehee.

Cara menggunakan Magic Jelly untuk Rambut

- Rambut lembut
1. Basuh rambut
2. Sapukan MJ di rambut selepas mandi. Tak perlu tunggu kering
3. Sikat rambut

- Gugur & Kelemumur
1. Sapu MJ di kulit kepala dan urutkan sedikit supaya MJ dapat menyerap masuk utk merawat masalah rambut.

Kudis pun boleh

Haritu, tiba-tiba je, ada kudis dekat belakang badan Fariza. Dia tergaru-garu. Tengok teruk. Terus nad mabil Magic Jelly ni dan sapu dekat kudis dia. Nad sapu hari-hari. Alhamdulillah dalam masa 4 hari macam tu, kudis kurang dan nak hilang.

Cara Menggunakan Magic Jelly Untuk Luka
1. Picit MJ
2. Sapu di luka, Sapu 3-4 kali sehari sampai luka baik

Magic Jelly Lovera Multipurpose

Kebaikan Dan Kelebihan Magic Jelly

- Banyakla kegunaan dan kelebihan Magic Jelly ni yang boleh kita gunakan. Memnag sangat bagus dan tak sia-sia beli. Antara Kelebihannya

MANFAAT UNTUK KULIT

1. Merawat jerawat dengan berkesan
2. Menghilangkan kulit yang kusam
3. Parut pudar (lama / baru)
4. Pudar bintik gelap
5. Menenangkan Ekzema
6. Menghidratkan kulit kering
7. Rawat selaran matahari
8. Mengecilkan liang
9. Bantu meringankan ruam, kulit alergi dan sensiti
10. Anti penuaan
11. Membaiki dan mengembalikan kulit dari dalam
12. Menjadikan kulit lebih lancar dan lembut

MANFAAT BAGI RAMBUT

1. Membantu mengurangkan kelemumur
2. Melicinkan rambut yang tidak teratur
3. Boleh digunakan sebagai serum rambut
4. Menggalakkan pertumbuhan rambut

MANFAAT LAIN

1. Membantu merawat luka-luka kecil seperti kesan melecur.
2. Merawat bibir mengelupas & kering
3. Banyak lagi kegunaan lain.

MAGIC JELLY JUGA BOLEH DIGUNAKAN SEBAGAI :

1. Pelembap kulit
2. Pembersih make up
3. Serum muka
4. Serum rambut
5. Serum bulu mata (panjang dan pertumbuhan)
6. Pelembap bibir
7. Makeup-primer


Hah!!, Magic Jelly pun sesuai dipakai ketika nak bersolek atau makeup. Boleh dijadikan sebagai makeup primer sebelum pakai foundation. Nad pakai Magic Jelly sebelum nak makeup. Taknak makeup jadi crack atau tak sekata. Jadi, bila pakai Magic Jelly ni, muka elok je walaupun beberapa jam.

Tak perlu ragu-ragu lagi nak pakai Magic Jelly ni sebab
 ✔Ada kelulusan KKM
✔HALAL! TIADA bahan berunsur haiwan, hanya bahan-bahan semulajadi tumbuhan
✔TIADA bahan kimia terlarang
✔TIADA paraben
✔TIADA pewarna tiruan
✔ TIADA mercury
✔TIADA steroid
✔TIdak menghakis kulit
✔ TIADA kesan sampingan
✔ TIADA BAHAN MENCURIGAKAN SEPERTI PLASTIK ATAUPUN BENDASING LAIN
✔ RIBUAN testimonial di #MagicJellyTestimonials
✔ BOTOL KALIS CAHAYA MATAHARI yg melindungi kandungan gel di dalam supaya composisi kimia tidak berubah apabila terkena haba dan akan memberi efek kepada pemakai
✔500 % SELAMAT & TERBUKTI berkesan, Jimat & SERBAGUNA

Boleh dibawa ke mana sahaja

Harga Magic Jelly

Botol ni saiz 60ml. Memang sangat ringan dan mudah dibawa ke mana sahaja. Memang wajib bawak Magic Jelly ni, tak kira travel, bersantai atau apa sahaja la, bila diperlukan, keluarkan, pump dan pakai. Harga Magic Jelly RM70, cukup murah bagi nad sebab boleh dipakai dari hujung rambut sampai hujung kaki.

Nad memang suka dengan Magic Jelly ni, sebab tu nad kongsikan dengan korang semua. memang bagus tau. Serius!!..Kalau korang nak tau pasal Magic Jelly ni, boleh layari
Instagram: https://www.instagram.com/loverabeautycenter/
Contact atau whatsup:  www.wasap.my/60196534221/hai!!!loverabeautycenter





hai assalammualaikum

Dua hari sebelum nak raya, nad baru dapat barang yang nad beli dekat Althea ni. Tak sempat nak cerita apa yang nad beli sebab sibuk buat persiapan raya. Ni baru ada kesempatan nak kongsi dengan korang barang yang nad grab dekat Althea masa Ramadhan haritu.

Kalau korang ingat, nad ada buat entry berkenaan Althea Special Ramadhan Box. Barang-barang athea memang menarik dan murah. Korang boleh dapat 5 barang dengan harga RM150..kalau lagi bijak..boleh dapat lebih dari tu. Hah, cepat-cepat shoping dekat Althea..murah giler..best pun best. Ni kali kedua nad pakai barang Althea.

Dekat Althea, ada macm-macam jenis barang, dari makeup, skincare, dan macam-macam lagi.


Lima Barang Dari Althea dan Satu Free Giveaway

Haritu masa Ramadhan, nad grab 5 barang dekat Althea. Salah satu pulak adalah giveaway dari Althea sempena Ramadhan haritu. Rugilah korang tak shoping masa Ramadhan haritu.



Ok ni barangnya. Pertama sekali ialah Cover Perfection Tip Concealer- 1.0 Clear B. Nad memang tengah cari concealer yang sesuai dengan kulit muka. Haritu nad beli dekat watson, tak sesuai dekat muka dan berminyak. Jadi nampak dekat Althea, terus ambil. Concealer ni nak tutup lebam baah mata yang dah macam panda ni dan shading dekat hidung. Lagi boleh guna cover jerawat ni ha..hehee.



Barang kedua ialah Skin Liar primer. Sebelum pakai makeup, nad perasan ramai yang galakkan suruh pakai primer. Jadi kita pun carilah primer untuk muka kita sebelum makeup. Nad pilih yang ni sebab dia comel..hehe. Nad dah pakai, memang elok dekat muka ni ha. Rata je makeup.



Seterusnya, Pandas Dream Mascara. Nad ambil ni sebab dia cute..hahaa. Penutupnya ada panda. Pantang nampak benda comel. Lagipun maskara nad dah nak habis. Apa lagi, dah alang-alang tu, ambil je la. Bestnya pakai ni, bulu mata jadi lentik habis..hehe.



Sebum out - 02 Finish Powder. Nad ambil ni sebab selalu tengok tutorial makeup ada bubuh serbuk putih dekat baah mata. Orang panggil transculent..eh ke apa..alamak..jangan kecam..kita lupa..hehehe. Jadi nad ambik Sebum out ni. Tapi nad pakai macam bedak asas pulak..haha. Tapi best, serius best, muka tak berminyak..elok je.


Barang terakhir nad pilih ialah Face Designing Duo. Nad tengok macam contouring je. ambil jela. Sebab memang cari contouring jenis serbuk ni. Sebelum ni contouring nad, nad guna jenis batang tu. Jadi semuanya dah ada. Lengkap dah.



Haritu, siap ada free giveaway lagi. ada macam-macam hadiah diberi, dan nad pilih gincu ni, Dear Dariling wat ( Gel Tint_Plum Red ). Merah menyala kau..hehee..


Jadi masa raya, nad pakai hasil barang Althea ni. Memang best dan puas hati.hehee. Jadi korang kalau nak mekup dari Korea, murah dan berkualiti boleh pergi ke laman web https://my.althea.kr/