Articles by "review website"
Showing posts with label review website. Show all posts
hai assalammualaikum


Game On: Highest Number of Repost Wins RM1,000 Shopee Cash Voucher Shopee 9.9 Super Instagram Contest Starts Now! - Be the lucky winner to win RM1,000 Shopee Cash Voucher when you join the Shopee 9.9 Super Instagram Contest. Just follow @shopee_my on Instagram and repost the Instagram post (https://www.instagram.com/p/B2BlJ-1Hs7A/) with the caption "Buy everything at Shopee! #Shopee99SuperShoppingDay #Shopee99SuperContest".

The highest number of repost will win RM1,000 Shopee Cash Voucher. Fifty (50) winners will also win the consolation prize of RM50 Shopee Cash Voucher each. Contest starts now and ends on 9 September 2019, 11:59PM. Winners will be announced on Shopee MY's IG. Terms and conditions apply.

The contest is part of Shopee’s signature annual shopping event, 9.9 Super Shopping Day. Taking place from now until 9 September 2019, the campaign offers greater deals and discounts across categories from brands such as Nutox, HP, L'Oréal, Vinda, Photobook Malaysia, Enfagrow, Universal Traveller, realme, MR DIY and Nestle. To enjoy further savings, Shopee is bringing down the minimum spend for free shipping to RM9.

Shopee also recently revealed its newest brand ambassador, Cristiano Ronaldo and he will be working with Shopee across its seven markets in a wide range of activities to engage and inspire people in the region.

Find out more about 9.9 Super Shopping Day at https://shopee.com.my/m/99

hai assalammualaikum

Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2019 Kembali - Cuti,  cuti cuti,  jom bercutiiii. Siapa tak suka bercuti kan.. Setiap hari kena kerja, kerja dan kerja,  penat minda,  penat badan, penat segalanya. Anak pulak, penat otak asyik belajar je. Jadi, sekali sekala kenalah rancang bercuti untuk rehat dan tenangkan fikiran. Tak kisahla bercuti luar negara atau dalam negara, asalkan dapat luangkan masa bergembira dan bersuka ria untuk diri sendiri atau bersama keluarga.


Seronok bila dapat bercuti, tengok tempat menarik, dapat makan makanan tempatan dan part paling seronok mestilah shopping...hehehe. . Sebelum seronok nak buat semua tu, selalunya kita akan rancang dulu percutian semua, supaya berjalan dengan lancar.

Selalunya, kalau rancang percutian ni mestilah kita nak bercuti secara jimat. Tengok duit poket kita,  tengok budget kita supaya tak berlebihan, rancang secara berhemah. Setiap kali nak bercuti, kita hanya buat research tempat menarik yang kita nak pergi,  sebenarnya korang pun kena research tentang kos lain seperti kos penginapan, kos pergi balik,  dan macam-macam lagi la. Lagi yang bercuti dengan keluarga,  memang kena rancang dengan teliti.

Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2019 Kembali

Nad dengar Matta Fair 2019 akan bakal tiba beberapa hari lagi, hah mesti korang tertunggu-tunggu kan, lagi-lagi yang memang tengah rancang nak bercuti tu. Tak sabar nak dapatkan pelbagai diskaun menarik untuk mereka pergi bercuti seperti diskaun penginapan,  diskaun tiket kapal terbang dan pakej pelancongan dalam dan luar negara.


Kalau dah namanya Matta Fair,  semestinya orang ramai berpusu-pusu datang nak tengok, berebut-rebut nak dapatkan pakej menarik percutian,  memang penuhla Matta Fair tu. Macam nad,  memang tak dan nak pergi,  dengan anak lagi semua. Tak terdaya nak mendukung budak seorang ni. Nak suruh suami pergi sendiri,  memang tak la dia nak pergi,  sebab dia tak tau nak pergi mana,  nak pikih apa. .hahahha. Selalunya kalau bab bercuti ni,  kitaorang akan berbincang bersama-sama.

Tapi, nad tetap tengok dan cari promosi untuk bercuti kali ni. Mana lagi, kalau bukan Traveloka. Traveloka pun ada buat Saleabration sempena Matta Fair Promo ni,  jadi usah bersedih ya kalau tak dapat pergi Matta Fair. Traveloka Saleabration,  sama je seperti Matta Fair, menawarkan pakej menarik dengan promosi berbaloi dari kos penginapan,  kos tiket penerbangan,  korang boleh je dapat tawaran murah, boleh je dapat diskaun daripada harga biasa. Tak sabar ni nad nak tengok promosi apa yang ada dekat Traveloka Saleabration nanti. Nak booking untuk percutian tahun ni.

Setiap kali nak bercuti,  nad memang akan usha Traveloka. Semuanya dihujung jari, sekaligus dapat menjimatkan masa dan tenaga.  Cara ni pun dapatla suami isteri berbincang dengan tenang, dekat rumah sambil tengok pakej murah,  yang berkenan di hati..hehehe.





Kali ni,  teringin nak bercuti ke Langkawi. Dah lama betul tak jejak Langkawi ni. Last dulu pergi masa waktu belajar. Langkawi sekarang banyak tempat menarik,  sesuai untuk percutian seisi keluarga.

Dataran Langkawi yang ada Helang besar tu memang wajib pergi. Port untuk bergambar. Naik brigde dekat Langkawi pun best,  ada lagi gambar zaman muda dulu dekat bridge ni..Datang ke bridge ni jangan pergi waktu kabus,  kang tak nampak jalan. .hehehe. Cable car tu pun syok. Boleh tengok pemandangan dekat Langkawi. Dulu zaman muda pernah la naik, gayat la juga. .Hehehh.. Teringat kawan sampaib erduduk naik cable car tu..hehhe. Kali ni nak pergi dengan keluarga pulak.


Salah satu tempat yang nad nak pergi pantai Langkawi ni. Haritu nampak kawan post gambr dia pergi Pantai Chenang Langkawi ni,  terus dalam hati,  wah Langkawi ade pantai la...Memang kena pergi ni. Cantik betul pantai dia.


Takkan mak dengan bapak je gembira kan,  mestilah nak bagi anak-anak gembira juga. Tempat nad nak bawak anak-anak ialah tengok hidupan laut di Underwaterworld Langkawi. Tengok tempatnya macam besar. Banyak hidupan laut dekat situ. Takdela diaorang bosan kan,  Fariza mesti suka giler. Adik pun dah mula bagi reaksi bila tengok binatang ni.


Lagi satu tempat nad nak pergi 3D museum. Gambar macam betul-betul terkeluar. .hehehe. Dekat sini ambik gambr dengan anak-anak memang best ni.

Memang banyak lagi tempat dekat Langkawi ni. Lagi tempat shopping. Shopoing pinggan mangkuk, shopping coklat.. Perghh. .memang syurga dunia betul datang sini. Tapi jangan ikut nafsu kalau shopping,  kang tak tau nak sumbat mana kan. .hehehe. .

Untuk percutian kali ni,  nad teringin juga nak merasa naik kapal terbang walaupun dalam Malaysia. Senang dengan Traveloka sebab ade tiket penerbangan ulang alik ke setiap destinasi yang kita nak pergi. Boleh pergi bila-bila masa sahaja. Nak booking awal dulu pun boleh.

Traveloka pun ada penerbangan dan penginapan dalam satu platform. Jadi takdela susah-susah nak cari banyak tempat. Memang setiap kali nak bercuti,  nad usha Traveloka untuk booking hotel dengan harga yang murah. Kita ni, kalau boleh nak bercuti biar stay di tempat yang selesa dan tenang dengan harga yang berbaloi. Nak guna apps dia pun mudah dan senang.

Banyak kelebihan tempah dengan Traveloka ni, antaranya, ia tiada harga tersembunyi. Harga yang dipaparkan,  tu la harga dia sebenar. Harga yang ditawarkan juga lebih murah. Boleh jimat banyak tau. Antara hotel nad pernah duduk dengan harga murah menggunkan apps Traveloka, Hotel Kinta River Ipoh.

Traveloka ni,  promosi dia berterusan,  selalu je akan ada promosi dari semasa ke semasa.  Hah, banyak kelebihan Traveloka ni,  korang jangan lupa download apps dia. Memang berbaloi guna Traveloka kalau nak bercuti. Traveloka Saleabration akan datang beberapa hari lagi ni. .haishh nak pergi bercuti ke Langkawi ni.

Untuk ketahui lebih lanjut berkenaan Traveloka Sale-abration atau promosi lain, korang boleh lawati laman sesawang Traveloka di www.traveloka.com





hai assalammualaikum

BuyandShip, Servis Penghantaran Antarabangsa Yang Murah, Cepat dan Selamat

Suka Shopping Barang Luar Negara, Guna Servis BuyandShip, Mudah dan Penghantaran Murah - Nad tau ramai pembaca nad, kawan-kawan nad  teringin nak membeli belah barang luar negara seperti USA, UK, Jepun, Korea, Cina dan Hong Kong. Yela, barang original, berkualiti dan tahan lama, siapa yang taknak kan. Tapi, kadang terfikir takut terjadi masalah seperti barang tak sampai ke tempat kita, dengan shipping cost yang terlalu tinggi. Nad pun kadang terfikir dua benda ni juga, tapi nad dapat tau, ada servis penghantaran ni yang dapat membantu kita untuk shopping barang luar negara dengan kos penghantaran serendah RM15 dan selamat sampai ke tempat rumah kita. Pergh, seronok dengar kan!!. Servis yang nad maksudkan ialah BuyandShip. Yang biasa shopping barang luar negara tu, wajib tau guna servis BuyandShip ni. Takdelah rugi sangat kalau shopping barang luar negara tu..ehhee.


Kalau korang nak tau BuyandShip ni dia seperti gudang tempat simpan barang. Tapi ia lebih bagus la, sebab bukan simpan saja-saja, malah tolong hantarkan barang tu ke tempat kita. Kita relaks je order barang dekat luar negara, semua diuruskan BuyandShip. Tapi masa shopping tu, kenala letak tempat alamat semua details tu dengan betul. Kita mudahkan kerja mereka, mereka mudahkan kerja kita. Nad ada baca banyak feedback positif untuk servis BuyandShip ni.


Sebelum tu, korang kenala daftar dahulu dengan BuyandShip ni. Ala macam  biasa la kalau nak daftar, isi segala apa yang dia nak. Sebab bila dah daftar, korang akan dapat ID ahli dan alamat gudang untuk 7 negara seperti USA, UK, Jepun, Korea, Cina dan Hong Kong. Alamat ni korang akan gunakan semasa korang shopping di website luar negara.

Nad pun cepat-cepat daftar BuyandShip ni, mana tau nanti nak shopping barang luar negara kan. Baik daftar siap-siap. Lepas daftar, nad terima rewards 10 kredit point, 1 point = RM1 jadi, 10 point = RM10.




Nad pun tengok shopping site luar negara, mak aih barang dia memang menggoda. berkenan dengan makeup, kasut semua aihh..Terbekenan dengan satu kasut lelaki ni, kot nak bagi hadiah dekat suami kan. So kita usha dulu. Kalau rasa nak dapat murah, boleh je tunggu untuk Black Friday, Sale, lagi macam-macam la.


Nak guna servis BuyandShip ni pun mudah je, ada je dia tunjuk tutorial, info berkenaan Buyandship ni. Semua ada. Tapi kalau tak paham juga, boleh je chat dengan diaorang. Diaorang akan balas.



Bila dah nampak cantik tu mestilah rasa nak shopping. Bila dah shopping tu, shipping address korang ambil dekat Oversea warehouse addresses dekt akaun korang. Bila seller dah bagi nombor tracking, korang update pulak dekat akaun BuyandShip create shipment korang tu. Ini memudahkan pihak BuyandShip menerima barang korang dekat gudang mereka. Update terus tau, jangan lengah-lengah.

Barang yang korang order, daripada warehouse alamat yang korang bagi, seterusnya akan dihantar ke gudang mereka di Hong Kong, lepastu baru mendarat ke Malaysia..hehe. Barang boleh disimpan selama 30 hari di gudang Hong Kong. Jadi kalau korang nak tambah shopping lagi, tak kisahla negara mana korang shopping boleh je, lepas tu, diaorang akan satukan barang korang tu, dan hantar serentak terus. Memang jimatla kan, semua barang datang sekaligus.

Nad rasa kalau tempat lain, mesti mahal harganya sebab barang tempat lain-lain atau dia tak boleh kumpul satu barang. BuyandShip ni okla kan.

Lepastu, korang updatela, alamat penghantaran dekat mana korang nak BuyandShip tolong hantarkan dan buat pembayaran penghantaran tu.



Harga penghantaran mengikut berat sebenar untuk semua negara bukan berat volumetrik, dan tiada cas tersembunyi. So memang jimat. Carton_Box-01 1kg adalah 2.2046lbs. Penghantaran pun dalam 5-7 hari macam tu. Apa-apa, BuyandShip akan emel korang. Pengguna BuyandShip dapat menyemak status terkini penghantaran dari laman web BuyandShip bila-bila masa, di mana sahaja. Kemas kini status akan dihantar melalui e-mel untuk memberitahu pelanggan dalam masa nyata. Semua berkenaan maklumat peribadi korang selamat dengan mereka daripada didedahkan sebab mereka menggunakan penyulitan keselamatan SSL.

Hah, macam mana, kagum tak dengan servis BuyandShip ni. Dahla mudah, murah , barang pun selamat sampai ke tangan kita. Takda lagi ras aresah dan gelisah kalau nak shopping barang dekat luar negara.


Apa tunggu lagi, daftar BuyandShip sekarang..ni link nad bagi https://www.buyandship.com.my nanti korang akan dapat rewards ok.

Layari
Instagram : @buyandship.my
Facebook : BuyandShipMalaysia

hai assalammualaikum

KK Florist : Servis Penghantaran Bunga Sekitar Kota Kinabalu - Sekarang senang je nak dapatkan bunga untuk orang tersayang, kalau malas pergi kedai, beli je secara online. Order bunga pilihan korang, dan hantar terus ke orang yang korang nak bagi tu. Yela, kadang kita takda masa, sekali sekala buat surprise dengan orang lain tolong hantarkan. Mestilah suka kan.


Sekarang ni, ramai yang terpaksa berjauhan dengan keluarga, kekasih atau suami isteri demi tuntutan kerja dan belajar. Apabila tiba hari lahir, ulangtahun, hari ibu, hari bapa, atau hari kekasih mesti rasa sedih sebab tak dapat bagi apa-apa, lagi-lagi mereka yang duduk di Kota Kinabalu Sabah, nak bagi hadiah mesti jauh kan. Kalau dapat bagi bunga pun ok, siapa tak suka dapat bunga kan. Korang jangan risau, ada je website yang buat servis penghantaran bunga sekitar Kota Kinabalu. Ok untuk korang yang nak hantar bunga untuk orang tersayang di sekitar Kota Kinabalu, boleh je gunakan servis penghantaran bunga KK Florist ni.


Nad dah survey website dia, memang semua jambangan bunga di KK Florist nampak cantik dan segar. Dibuat pun dengan kemas dan tersusun. Jambangan bunga yang ada di KK Florist bukan sahaja untuk diberi pada hari istimewa malah ada untuk jambangan bunga Grand Opening dan Condelence. Antara kawasan yang dihantar ialah Likas / Damai / Luyang / Lintas / Lido / Bukit Padang / KK City / Sutera Harbour / Sembulan dan banyak lagi. kOrang boleh tengok area dia di link Delivery


Nad suka tengok bunga ni..nampak segar dan gebu macam tu..hahaa..tak tau nak tafsirkan macam mana. Pulak tu dibalut dengan guni..Memang lawa kan.


Yang ni pun lawa, sebab ada bentuk love..hehehe..





Dekat sini, bukan sahaja ada bunga, korang boleh add on macam coklat, belon dan bear. Jadi lagi terharulah orang yang menerima tu kan. Takde alasan kan korang tak sempat nak bagi hadiah dekat orang tersayang. Semuanya di hujung jari. KK Florist akan memenuhi apa yang korang tempah sampai ke orang tersayang dari harga serendah RM 38. Tempah awal ye suapay diaorang boleh arrange untuk penghantaran.

KK Florist, hanya deliver di sekitar Kota Kinabalu sahaja tau. Korang boleh terjah

KK Florist
Open Hours : Monday To Saturday
                       9 AM To 5 PM
Sunday & Public Holiday – Off

Contacts : Phone: +6016 840 8028
Adress: Taman Yakim Jaya (Opposite Kian Kok High School)

Website: https://www.kotakinabaluflorist.com/
Instagram: https://www.instagram.com/kotakinabaluflorist/





hai assalammualaikum

Printcious, Beri Hadiah Kepada orang Tersayang Dengan Rekaan Sendiri

Printcious, Reka Hadiah Design Sendiri Untuk Orang Tersayang - Sekarang ni tak susah nak cari hadiah untuk orang tersayang, banyak je tempat mana nak beli. Tapi nak lagi unik, nak lagi rasa dihargai, semestinya kita nak design sendiri hadiah tu untuk orang yang kita sayang kan. Baru ada rasa feel lain sikit..hehe. Hah, korang yang rasa teruja nak buat reka hadiah sendiri, pergila ke website Printcious. Memang sesuai sangat bagi hadiah ni dekat ibu ayah, adik beradik, kawan atau kekasih. Untuk hari istimewa, harijadi, hari perkahwinan, macam-macam lagi la..Kira semua sesuai la.


Printcious ni ada macam-macam jenis barang yang korang boleh hadiahkan dekat orang tersayang. Dari home living dan office. Antara barang dia ialah T-shirt, Mugs, Cushion, Canvas, Puzzles, Ceramic Tiles, Mousepad, Bag dan macam-macam lagi. Banyak pilihan kan, satu website ada pelbagai jenis hadiah yang korang boleh bagi.

Sebelum ni, nad pernah buat dekat hadiah dekat Printcious ni. Memang seronok dapat reka hadiah tu sendiri seperti letak gambar, letak perkataan , letak aya-ayat positif. Bayangkan kalau orang tersayang terima, namapk gambar dia, atau gamabr bersama, mesti dia akan kenang selalu kan.

Dekat sini ada je jual hadiah yang sedia ada, mungkin korang malas nak design sendiri, pilih je apa yang ada dekat sini, tapi nak kelainan, nak bagi seseorang terharu dengan hadiah kau, buatla sendiri kan..hehee.



Mudah je nak cutomize atau design hadiah tu, dengan hanya 4 langkah sahaja.
1) Pilih hadiah yang korang nak customize tu. Macam nad, nad ambil canvas ni. Ada dua pilihan, sama ada bentuk empat segi atau segiempat tepat. Nad ambil empat segi



2) Ok, seterusnya korang nampak ada create your own design and buy now. Kalau korang takda idea nak buat macam mana, korang ambil je buy now, then tekan start design dan dia keluar corak sahaja, gambar korang boleh bubuh gambar korang nak.


3) Macam nad, pilih " create own design ". Dia keluar kosong macam ni.


4) Dekat bahagian atas ada image dengan text, jadi masukkan gambar tekan image. lepas tu tekan text, nak buat perkataan.

5) Background korang boleh pilih warna sedia ada atau bubuh background lain.


6) Dah rasa puas hati dengan reka bentuk hadiah tu, tekan done. Lepas tu bubuh dekat add cart dan check out buat pembayaran.

Senang dan mudah kan.

Hadiah, tak kira mahal atau murah, jenama atau tidak, kalau dibuat dan diberi dengan ikhlas, mesti sangat memorable bagi seseorang. Untuk diri sendiri pun boleh sebagai kenangan..hehee. Korang apa tunggu lagi, create la hadiah untuk orang tersayang. Terjah https://www.printcious.com/my Setiap hari ada diberi code diskaun tau ..siap free shipping.

Website link
www.printcious.com/my,
www.printcious.com/au
www.printcious.com/sg.

hai assalammualaikum

Best Shopping di Shopee - Sebelum nad kenal shopping online website, apps ni, nad selalu shopping dengan peniaga dekat instagram shop atau dekat facebook. Pastu jenuhla tengok satu-satu mana yang murah. Kadang terpaksa beli juga sebab kita nak sangat benda tu, sedangkan ada website shopping online yang lagi murah. Memang banyak pilihan website shopping online, macam Lazada, Nile, Ezbuy,Shopee dan macam-macam lagi la yang nad pernah shopping, tapi dalam banyak-banyak ni, nad sekarang lebih kepada Shopee.






Kenapa nad suka shopping dekat Shopee?? Banyak kebaikannya. Sekarang kebanyakan barang nad shopping online dekat Shopee. Dari barang dapur, beg, barang anak, barang kerja, semua dekat Shopee.Sampai download apps dia..hahaa.



Sekarang Shopee tengah buat pertandingan #ShopeeShark My..hehee..tengokla kami anak beranak menari. Harap menangla ye..hehee..

Nad suka shopping dekat Shopee sebab nak cari barang murah dekat situ. Kadang ada barang dari luar negara, memang harga murahla. Banyak jimat berbanding beli dekat sini. Tapi satu jela, barang dari luar ni memang lambat sampai. Jadinya, bertabahla..hehe.. Macam nad jenis tak kisah, asalkan barang sampai.

Masa nak beli barang, kalau boleh tengok rating penjual tu. Rating yang orang pernah beli dengan kedai tu, kalau bagus dia bagi rating 5 star atau komen " Good Quality ".." Good Received "..dan apa lagi ye..nad pun lupa..hahaa. Kalau korang dah percaya boleh beli. Bila korang dah terima barang, korang pun bolehla bagi rating ni juga. so orang lain nak beli senang..kann


Korang takkan kena tipu dengan penjual, lebih selamat penjual dekat Shopee ni. Sebabnya, duit yang korang transfer masa buat pembelian, takkan sampai lagi dekat penjual selagi barang kau tak sampai ke tangan kau. Orang shopee ni cuma bagitau dekat penjual barang kita order. Bila barang dah sampai dekat kita, shopee ada bagi masa untuk duit tu transfer dekat penjual. Bila korang dah dapat barang tu, nak bagi senang orang Shopee dan penjual, diaorang ada kotak tulis " Order received "..hah boleh tekan situ, pastu boleh bagi pendapat barang korang tu.



Bagi feedback lepas barang sampai. Nak lagi bagus post gambar barang yang dah diterima. Yela, orang lain yang nak beli, mesti nak tau gak keadaan barang tu, rupa dia sama ke tak kan..


Kalau barang tu salah, bukan macam korang nak, korang boleh chat dengan penjual dekat kotak hijau " Chat Now " tu. Yup, shopping dekat Shopee boleh chat dengan penjual terus. Masa korang nak beli, boleh tanya barang tu macam mana, fungsi dia, keadaa dia, kot korang rasa was-was kan. Bila barang salah, ko bagitau dekat penjual tu dengan chat kat situ. Pergi je ke barang yang korang pilih, atau shop dia, ada perkataan chat dekat situ. Tekan je, nanti dia keluar chat terus.

Nad pernah tersalah barang, patutnya barang tu lampu LED, tapi dia terbagi batang monopod. Nad chat dan penjual tu uruskan semula. Bagus kan..hah!!...siap dia bagi batang monopod tu yang tak sepatunya nad beli..huhu..



Kalau korang download apps dia, semua barang yang korang order, korang boleh tau. Sebab ada account korang yang tunjuk, " To Pay ", " To Ship ", " To Received" dan " Return/refund "..untuk return and refund tu barang yang korang taknak rasanya.

Shopping dekat Shopee, banyak diskaun kau..hahaha. Pergila ke shop yang korang nak tu, kadang ada voucher dia bagi. Hah!!, gunalah voucher tu. Kadang masa nak check out ada coin juga. Hah!, tekan coin yang korang ada masa pembelian tu. Kurangla lagi duit kau..jimaatt..

Dekat Shopee pun korang boleh menjual tau..hah!!..nad pun rasa nak jual barang nad macam beg ni..banyak pulak..hahaha..nanti kita cuba ye..Apa lagi, shoppingla ye dekat Shopee..hehee..
hai assalammualaikum

Tunjukkan Semangat Kebangsaan Dengan Nyanyi “ Negaraku “ Dan Muatnaik di NegaraUmmph TV –  Bulan 8 sudah tiba, dan kita tau, apa istimewanya bulan 8 ialah Hari Kebangsaan.  Jadi, apa perasaan korang sekarang?  Semangat atau biasa-biasa sahaja? Bagi nad, tahun ni, nad rasa kelainan sedikit. Semangat nak sambut Hari Kebangsaan. Semangat nak menyanyikan lagu Negaraku. Tahun ni akan menjadi sejarah dengan sesuatu yang baru dan lebih Ummph.

BOH Tea Memperkenalkan E- Channel  NegaraUmmph TV

TERIMA KASIH, negaraku Malaysia! kerana diberi ruang dan peluang untuk hidup dan menetap di bumi bertuah yang sungguh unik dan istimewa. Justeru kita wajar berterima kasih atas keunikan yang telah negara ini anugerahkan kepada kita. Percayalah tidak semua negara memiliki keunikan seperti kita. Realitinya kita adalah insan terpilih yang diberi peluang untuk menikmatinya. Ada pelbagai cara untuk rakyat Malaysia melahirkan rasa cinta mereka kepada Negara, dan BOH Tea telah membuat sesuatu yang berlainan, yang ingin menarik rakyat Malaysia menunjukkan semangat patriotik dan cintakan Negara.

NegaraUmmph TV, menyiarkan nyanyian Lagu Negaraku Rakyat Malaysia 24 jam


BOH Tea mengajak rakyat Malaysia sama-sama menyanyikan lagu Negaraku dengan penuh semangat,  kuat ,bertenaga dan Ummph. Boh Tea akan membuat satu channel khas iaitu NegaraUmmph TV. Channel ni adalah e-channel yang akan menyiarkan rakyat Malaysia menyanyikan lagu Negaraku selama 24 jam pada 31 Ogos 2018 nanti.

Semua Rakyat Malaysia Boleh Sertai NegaraUmmph TV

Malaysia merupakan satu negara yang unik di mana pelbagai kaum hidup dalam suasana aman harmoni. Bayangkan, berjuta rakyat Malaysia, menyanyikan lagu Negaraku, dan akan disiarkan 24 jam pada Hari Kebangsaan nanti, memang sangat mengagumkan. Tak kira bangsa, tua, muda, semua boleh nyanyi.  Macam mana, bersemangat tak?? Nak join sekali, semestinya boleh, korang boleh buat video menyanyikan lagu Negaraku, sama ada secara solo atau beramai-ramai. Ikut gaya masing-masing atau nak buat macam mana pun.  Suara tak sedap tolak tepi, yang penting, semangat korang nak Nyanyikan lagu Negaraku. Pastikan nyanyi dengan kuat dan lantang ya. Bawah ni cara korang nak submit video tu.

Simple je caranya

Cara sertai BOH Tea NegaraUmmph TV
- Pergi ke link http://negaraummph.tv/
- Rakam gaya tersendiri sama ada secara solo atau berkumpulan menyanyikan lagu Negaraku
- Klik submit untuk menghantar video yang telah korang rakam
- Dah settle, lepas tu tunggu video korang tu disiarkan pada 31 Ogos 2018 bersama rakyat Malaysia yang lain secara live

Dah nampak semangat tu nak Nyanyi lagu Negaraku. ..hehee..Nak bukan ajak-ajak ayam tau, nad ajak betul-betul ni. Nad pun join tau. Malaysia Baru, suasana baru. Mestila semangat lain sikit. Justeru sebagai tanda syukur dan berterima kasih sebagai rakyat Malaysia marilah kita sama-sama nyanyi lagu Negaraku.

Semangat nad nyanyi dengan anak tau..

Tengok, nad nyanyi lagu Negaraku bersama anak, nak bagi dia pun rasa semangat Patriotik..hehee. Nak tengok video ni, korang kena tunggu 31 Ogos 2018 nanti. Sebab nad pun nak tengok video korang juga. Cepat-cepat buat video nyanyi lagu Negaraku. Hantar video korang tu dekat http://negaraummph.tv tau. Nyanyi la dekat mana-mana pun, dekat rumah ke, depan orang ramai ke, eh dekat mana-mana la..Lagi best kalau dekat luar Negara tu. Nampak semangat nyanyi lagu Kebangsaan kan. Masa nak rakam tu, boleh je guna tripod atau pegang telefon tu seperti selfie..Hah!, yang penting semangat korang nyanyi lagu Negaraku.

Cepat-cepat, nanti kita boleh tengok muka kita semua dekat BOH Tea e-channel NegaraUmmph TV..hehee


hai assalammualaikum''


Gubahan Indah Jambangan Bunga Flower Chimp - Nad ingat lagi, pertama kali dapat jambangan bunga dari mr mafia masa nad punya konvokesyen. Hati berbunga-bunga bila dapat gubahan bunga yang menarik ni. Sekarang, hadiah jambangan bunga,bukan sahaja bagi kepada kekasih, malah kepada rakan dan keluarga pun boleh bagi bunga untuk meraikan sesuatu atau sebagai " ucapan ".

Sekali sekala nak juga tunjukkan betapa kita menyayangi, mencintai dan ingat akan mereka. Setiap orang ada cara berbeza untuk menunjukkan kasih sayang mereka. Kadang ada bagi barang mahal, tapi sebenarnya bunga tetap menjadi pilihan.


Flower Chimp Malaysia

Salah satu kedai bunga yang korang kena tahu ialah Flower Chimp. Nad tengok, cantik-cantik jambangan bunga dia ada. Ada macam-macam jenis bunga dan sesuai untuk apa sahaja. Daripada pilihan jambangan sempena hari lahir hingga ke kiriman bunga sebagai tanda ucapan
tahniah, titipan istimewa sempena sambutan Hari Kekasih dan Hari Ibu,




Flower Chimp akan memenuhi keperluan bunga-bungaan mengikut kehendak kita. Harga bunga di Flower Chimp serendah RM89 sahaja.

Perkhidmatan Penghantaran Bunga Secara Percuma Ke Seluruh Negara

Flower Chimp menawarkan perkhidmatan penghantaran PERCUMA ke seluruh negara yang meliputi lebih daripada 80 daerah di dalam Malaysia, termasuk di Sabah dan Sarawak.

Sesetengah orang sanggup ke kedai bunga dan beli bunga serta hantar sendiri kepada orang tersayang. Ada juga yang suka buat kejutan, jadi, dia suruh orang kedai bunga tu deliver kepada orang yang dia nak beri tu. Hah!!..Lagi bagus buat kejutan kan. Lagi satu, kot takde masa, tapi nak orang tersayang tu gembira masa hari istimewa dia, hantar je bunga..mesti tersenyum. Lagipun boleh hantar jauh sampai Sabah dan Sarawak..terbaik la..





Walaupun jauh tapi “Ucapkan dengan bunga!” sahaja, mampu menyemai kasih sayang lagi. Perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pelanggan mencipta kenangan indah bersama insan tersayang. Bayangkan, betapa mudahnya kerja korang, hanya memilih jambangan bunga kegemaran dan merancang penghantaran semudah di hujung jari sahaja. Ya, korang boleh order online je.

Dengan rangkaian meluas seperti itu, tidak hairanlah perkhidmatan penghantaran bunga dalam talian tersebut menjadi pilihan utama pelanggan yang turut menikmati penjimatan menerusi penghantaran secara PERCUMA ke atas semua tempahan tanpa had perbelanjaan minima. Malah, pelanggan juga boleh menjadualkan penghantaran pada hari yang sama bagi semua tempahan yang dibuat sebelum pukul 1 tengah hari untuk mengejutkan insan tersayang mereka.

Flower Chimp Menerima Pelaburan RM 6 Juta Dan Ingin Meluaskan Perniagaan

Flower Chimp menerima pelaburan berjumlah RM 6 Juta berikutan prestasi cemerlang di Asia Tenggara. Pengasas berhasrat meluaskan perniagaan ke Singapura menjelang pertengahan Ogos 2018.

“Walaupun kami masih baharu dalam perniagaan penghantaran bunga ini, Flower Chimp telah berkembang hingga menjadi jenama terkemuka dalam industri ini. Dalam tempoh kurang daripada dua tahun, kami telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan Filipina dengan rekod pertumbuhan lima (5) kali ganda berbanding tahun lepas,” kata Maximilian Lotz, Pengasas Flower Chimp.

Berikutan prestasi memberangsangkan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, Flower Chimp berjaya menambat pelaburan berjumlah RM 6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG), sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik. Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperti iMoney, Happy Fresh dan iPrice.

“Kami mensasarkan untuk mengembangkan rangkaian kami di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019,” tambah Lotz.

Lotz dan rakan kongsi/Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa yang mendalami sendiri perniagaan bunga-bungaan berhasrat untuk menggunakan pelaburan yang diterima untuk mengukuhkan operasi mereka di Indonesia dan Filipina, di samping meningkatkan infrastruktur teknikal untuk memanfaatkan pelanggan kami dengan ciri-ciri pintar termasuklah sistem penjejakan secara langsung bagi setiap pesanan.

“Dalam masa yang sama, kami menjalankan kajian ke atas pasaran semasa secara berterusan dalam mencari idea untuk produk dan promosi baharu untuk pelanggan kami yang kembali untuk mencari sesuatu yang bersesuaian dengan keperluan mereka,” kata Frassa.

Kata Frassa lagi, “Dengan kuasa pemasaran dalam talian dan media sosial, kami mahu mengukuhkan penjenamaan kami dan menjadi pilihan pertama dalam kalangan pelanggan yang semakin lama semakin bijak mengendalikan perkata berkaitan teknologi. Kami yakin, dalam tempoh dua belas (12) bulan akan datang, dari Suku Keempat (Q4) 2018 hingga ke Suku Keempat (Q4) 2019, Flower Chimp akan berkembang sehingga tiga (3) kali ganda menerusi sumbangan daripada empat pasaran utama iaitu Malaysia, Singapura, Indonesia dan Filipina”.

Hah!!, macam mana, dah tengok website Flower Chimp, menarik kan..Kalau korang berminat dengan bunga-bunga dekat situ atau nak tau apa perkhidmatan, jenis bunga atau apa sahaja untuk hadiah bunga bagi orang tersayang, korang boleh layari

Flower Chimp di Malaysia
Website: https://www.flowerchimp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpMY/
Instagram: @flowerchimp

Flower Chimp di Indonesia
Website: https://www.flowerchimp.co.id/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpID/
Instagram: @flowerchimp.id

Flower Chimp di Filipina
Website: https://www.flowerchimp.com.ph/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpPH/
Instagram: @flowerchimp.ph

Mengenai Flower Chimp

Flower Chimp telah ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman, Maximilian Lotz dan Niklas Frassa yang telah lama bertapak di Asia Tenggara. Selepas menghabiskan masa di Belanda yang terkenal sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia, mereka mengambil keputusan untuk menceburi bidang perniagaan berkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baharu dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian.


Dengan mengutamakan kepuasan pelanggan, Flower Chimp telah memenuhi keperluan terhadap bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan yang turut disokong dengan perkhidmatan penghantaran percuma ke seluruh negara. Sejajar dengan peningkatan perniagaan tersebut, mereka terus meningkatkan perkhidmatan dan menjalankan penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungaan kepada pasaran yang semakin berkembang.

Buat masa ini, Flower Chimp beroperasi di Malaysia, Indonesia dan Filipina. Dalam masa
terdekat, dua usahawan bercita-cita tinggi ini bakal melancarkan platform mereka di Singapura
dan negara Asia Tenggara lain.

Untuk maklumat lanjut tentang Flower Chimp, layari
Website : www.flowerchimp.com.
Emel: pr@flowerchimp.com
Contact: +6013-886 9948