Articles by "review website"
Showing posts with label review website. Show all posts
hai assalammualaikum

KK Florist : Servis Penghantaran Bunga Sekitar Kota Kinabalu - Sekarang senang je nak dapatkan bunga untuk orang tersayang, kalau malas pergi kedai, beli je secara online. Order bunga pilihan korang, dan hantar terus ke orang yang korang nak bagi tu. Yela, kadang kita takda masa, sekali sekala buat surprise dengan orang lain tolong hantarkan. Mestilah suka kan.


Sekarang ni, ramai yang terpaksa berjauhan dengan keluarga, kekasih atau suami isteri demi tuntutan kerja dan belajar. Apabila tiba hari lahir, ulangtahun, hari ibu, hari bapa, atau hari kekasih mesti rasa sedih sebab tak dapat bagi apa-apa, lagi-lagi mereka yang duduk di Kota Kinabalu Sabah, nak bagi hadiah mesti jauh kan. Kalau dapat bagi bunga pun ok, siapa tak suka dapat bunga kan. Korang jangan risau, ada je website yang buat servis penghantaran bunga sekitar Kota Kinabalu. Ok untuk korang yang nak hantar bunga untuk orang tersayang di sekitar Kota Kinabalu, boleh je gunakan servis penghantaran bunga KK Florist ni.


Nad dah survey website dia, memang semua jambangan bunga di KK Florist nampak cantik dan segar. Dibuat pun dengan kemas dan tersusun. Jambangan bunga yang ada di KK Florist bukan sahaja untuk diberi pada hari istimewa malah ada untuk jambangan bunga Grand Opening dan Condelence. Antara kawasan yang dihantar ialah Likas / Damai / Luyang / Lintas / Lido / Bukit Padang / KK City / Sutera Harbour / Sembulan dan banyak lagi. kOrang boleh tengok area dia di link Delivery


Nad suka tengok bunga ni..nampak segar dan gebu macam tu..hahaa..tak tau nak tafsirkan macam mana. Pulak tu dibalut dengan guni..Memang lawa kan.


Yang ni pun lawa, sebab ada bentuk love..hehehe..





Dekat sini, bukan sahaja ada bunga, korang boleh add on macam coklat, belon dan bear. Jadi lagi terharulah orang yang menerima tu kan. Takde alasan kan korang tak sempat nak bagi hadiah dekat orang tersayang. Semuanya di hujung jari. KK Florist akan memenuhi apa yang korang tempah sampai ke orang tersayang dari harga serendah RM 38. Tempah awal ye suapay diaorang boleh arrange untuk penghantaran.

KK Florist, hanya deliver di sekitar Kota Kinabalu sahaja tau. Korang boleh terjah

KK Florist
Open Hours : Monday To Saturday
                       9 AM To 5 PM
Sunday & Public Holiday – Off

Contacts : Phone: +6016 840 8028
Adress: Taman Yakim Jaya (Opposite Kian Kok High School)

Website: https://www.kotakinabaluflorist.com/
Instagram: https://www.instagram.com/kotakinabaluflorist/





hai assalammualaikum

Printcious, Beri Hadiah Kepada orang Tersayang Dengan Rekaan Sendiri

Printcious, Reka Hadiah Design Sendiri Untuk Orang Tersayang - Sekarang ni tak susah nak cari hadiah untuk orang tersayang, banyak je tempat mana nak beli. Tapi nak lagi unik, nak lagi rasa dihargai, semestinya kita nak design sendiri hadiah tu untuk orang yang kita sayang kan. Baru ada rasa feel lain sikit..hehe. Hah, korang yang rasa teruja nak buat reka hadiah sendiri, pergila ke website Printcious. Memang sesuai sangat bagi hadiah ni dekat ibu ayah, adik beradik, kawan atau kekasih. Untuk hari istimewa, harijadi, hari perkahwinan, macam-macam lagi la..Kira semua sesuai la.


Printcious ni ada macam-macam jenis barang yang korang boleh hadiahkan dekat orang tersayang. Dari home living dan office. Antara barang dia ialah T-shirt, Mugs, Cushion, Canvas, Puzzles, Ceramic Tiles, Mousepad, Bag dan macam-macam lagi. Banyak pilihan kan, satu website ada pelbagai jenis hadiah yang korang boleh bagi.

Sebelum ni, nad pernah buat dekat hadiah dekat Printcious ni. Memang seronok dapat reka hadiah tu sendiri seperti letak gambar, letak perkataan , letak aya-ayat positif. Bayangkan kalau orang tersayang terima, namapk gambar dia, atau gamabr bersama, mesti dia akan kenang selalu kan.

Dekat sini ada je jual hadiah yang sedia ada, mungkin korang malas nak design sendiri, pilih je apa yang ada dekat sini, tapi nak kelainan, nak bagi seseorang terharu dengan hadiah kau, buatla sendiri kan..hehee.



Mudah je nak cutomize atau design hadiah tu, dengan hanya 4 langkah sahaja.
1) Pilih hadiah yang korang nak customize tu. Macam nad, nad ambil canvas ni. Ada dua pilihan, sama ada bentuk empat segi atau segiempat tepat. Nad ambil empat segi



2) Ok, seterusnya korang nampak ada create your own design and buy now. Kalau korang takda idea nak buat macam mana, korang ambil je buy now, then tekan start design dan dia keluar corak sahaja, gambar korang boleh bubuh gambar korang nak.


3) Macam nad, pilih " create own design ". Dia keluar kosong macam ni.


4) Dekat bahagian atas ada image dengan text, jadi masukkan gambar tekan image. lepas tu tekan text, nak buat perkataan.

5) Background korang boleh pilih warna sedia ada atau bubuh background lain.


6) Dah rasa puas hati dengan reka bentuk hadiah tu, tekan done. Lepas tu bubuh dekat add cart dan check out buat pembayaran.

Senang dan mudah kan.

Hadiah, tak kira mahal atau murah, jenama atau tidak, kalau dibuat dan diberi dengan ikhlas, mesti sangat memorable bagi seseorang. Untuk diri sendiri pun boleh sebagai kenangan..hehee. Korang apa tunggu lagi, create la hadiah untuk orang tersayang. Terjah https://www.printcious.com/my Setiap hari ada diberi code diskaun tau ..siap free shipping.

Website link
www.printcious.com/my,
www.printcious.com/au
www.printcious.com/sg.

hai assalammualaikum

Best Shopping di Shopee - Sebelum nad kenal shopping online website, apps ni, nad selalu shopping dengan peniaga dekat instagram shop atau dekat facebook. Pastu jenuhla tengok satu-satu mana yang murah. Kadang terpaksa beli juga sebab kita nak sangat benda tu, sedangkan ada website shopping online yang lagi murah. Memang banyak pilihan website shopping online, macam Lazada, Nile, Ezbuy,Shopee dan macam-macam lagi la yang nad pernah shopping, tapi dalam banyak-banyak ni, nad sekarang lebih kepada Shopee.






Kenapa nad suka shopping dekat Shopee?? Banyak kebaikannya. Sekarang kebanyakan barang nad shopping online dekat Shopee. Dari barang dapur, beg, barang anak, barang kerja, semua dekat Shopee.Sampai download apps dia..hahaa.



Sekarang Shopee tengah buat pertandingan #ShopeeShark My..hehee..tengokla kami anak beranak menari. Harap menangla ye..hehee..

Nad suka shopping dekat Shopee sebab nak cari barang murah dekat situ. Kadang ada barang dari luar negara, memang harga murahla. Banyak jimat berbanding beli dekat sini. Tapi satu jela, barang dari luar ni memang lambat sampai. Jadinya, bertabahla..hehe.. Macam nad jenis tak kisah, asalkan barang sampai.

Masa nak beli barang, kalau boleh tengok rating penjual tu. Rating yang orang pernah beli dengan kedai tu, kalau bagus dia bagi rating 5 star atau komen " Good Quality ".." Good Received "..dan apa lagi ye..nad pun lupa..hahaa. Kalau korang dah percaya boleh beli. Bila korang dah terima barang, korang pun bolehla bagi rating ni juga. so orang lain nak beli senang..kann


Korang takkan kena tipu dengan penjual, lebih selamat penjual dekat Shopee ni. Sebabnya, duit yang korang transfer masa buat pembelian, takkan sampai lagi dekat penjual selagi barang kau tak sampai ke tangan kau. Orang shopee ni cuma bagitau dekat penjual barang kita order. Bila barang dah sampai dekat kita, shopee ada bagi masa untuk duit tu transfer dekat penjual. Bila korang dah dapat barang tu, nak bagi senang orang Shopee dan penjual, diaorang ada kotak tulis " Order received "..hah boleh tekan situ, pastu boleh bagi pendapat barang korang tu.



Bagi feedback lepas barang sampai. Nak lagi bagus post gambar barang yang dah diterima. Yela, orang lain yang nak beli, mesti nak tau gak keadaan barang tu, rupa dia sama ke tak kan..


Kalau barang tu salah, bukan macam korang nak, korang boleh chat dengan penjual dekat kotak hijau " Chat Now " tu. Yup, shopping dekat Shopee boleh chat dengan penjual terus. Masa korang nak beli, boleh tanya barang tu macam mana, fungsi dia, keadaa dia, kot korang rasa was-was kan. Bila barang salah, ko bagitau dekat penjual tu dengan chat kat situ. Pergi je ke barang yang korang pilih, atau shop dia, ada perkataan chat dekat situ. Tekan je, nanti dia keluar chat terus.

Nad pernah tersalah barang, patutnya barang tu lampu LED, tapi dia terbagi batang monopod. Nad chat dan penjual tu uruskan semula. Bagus kan..hah!!...siap dia bagi batang monopod tu yang tak sepatunya nad beli..huhu..



Kalau korang download apps dia, semua barang yang korang order, korang boleh tau. Sebab ada account korang yang tunjuk, " To Pay ", " To Ship ", " To Received" dan " Return/refund "..untuk return and refund tu barang yang korang taknak rasanya.

Shopping dekat Shopee, banyak diskaun kau..hahaha. Pergila ke shop yang korang nak tu, kadang ada voucher dia bagi. Hah!!, gunalah voucher tu. Kadang masa nak check out ada coin juga. Hah!, tekan coin yang korang ada masa pembelian tu. Kurangla lagi duit kau..jimaatt..

Dekat Shopee pun korang boleh menjual tau..hah!!..nad pun rasa nak jual barang nad macam beg ni..banyak pulak..hahaha..nanti kita cuba ye..Apa lagi, shoppingla ye dekat Shopee..hehee..
hai assalammualaikum

Tunjukkan Semangat Kebangsaan Dengan Nyanyi “ Negaraku “ Dan Muatnaik di NegaraUmmph TV –  Bulan 8 sudah tiba, dan kita tau, apa istimewanya bulan 8 ialah Hari Kebangsaan.  Jadi, apa perasaan korang sekarang?  Semangat atau biasa-biasa sahaja? Bagi nad, tahun ni, nad rasa kelainan sedikit. Semangat nak sambut Hari Kebangsaan. Semangat nak menyanyikan lagu Negaraku. Tahun ni akan menjadi sejarah dengan sesuatu yang baru dan lebih Ummph.

BOH Tea Memperkenalkan E- Channel  NegaraUmmph TV

TERIMA KASIH, negaraku Malaysia! kerana diberi ruang dan peluang untuk hidup dan menetap di bumi bertuah yang sungguh unik dan istimewa. Justeru kita wajar berterima kasih atas keunikan yang telah negara ini anugerahkan kepada kita. Percayalah tidak semua negara memiliki keunikan seperti kita. Realitinya kita adalah insan terpilih yang diberi peluang untuk menikmatinya. Ada pelbagai cara untuk rakyat Malaysia melahirkan rasa cinta mereka kepada Negara, dan BOH Tea telah membuat sesuatu yang berlainan, yang ingin menarik rakyat Malaysia menunjukkan semangat patriotik dan cintakan Negara.

NegaraUmmph TV, menyiarkan nyanyian Lagu Negaraku Rakyat Malaysia 24 jam


BOH Tea mengajak rakyat Malaysia sama-sama menyanyikan lagu Negaraku dengan penuh semangat,  kuat ,bertenaga dan Ummph. Boh Tea akan membuat satu channel khas iaitu NegaraUmmph TV. Channel ni adalah e-channel yang akan menyiarkan rakyat Malaysia menyanyikan lagu Negaraku selama 24 jam pada 31 Ogos 2018 nanti.

Semua Rakyat Malaysia Boleh Sertai NegaraUmmph TV

Malaysia merupakan satu negara yang unik di mana pelbagai kaum hidup dalam suasana aman harmoni. Bayangkan, berjuta rakyat Malaysia, menyanyikan lagu Negaraku, dan akan disiarkan 24 jam pada Hari Kebangsaan nanti, memang sangat mengagumkan. Tak kira bangsa, tua, muda, semua boleh nyanyi.  Macam mana, bersemangat tak?? Nak join sekali, semestinya boleh, korang boleh buat video menyanyikan lagu Negaraku, sama ada secara solo atau beramai-ramai. Ikut gaya masing-masing atau nak buat macam mana pun.  Suara tak sedap tolak tepi, yang penting, semangat korang nak Nyanyikan lagu Negaraku. Pastikan nyanyi dengan kuat dan lantang ya. Bawah ni cara korang nak submit video tu.

Simple je caranya

Cara sertai BOH Tea NegaraUmmph TV
- Pergi ke link http://negaraummph.tv/
- Rakam gaya tersendiri sama ada secara solo atau berkumpulan menyanyikan lagu Negaraku
- Klik submit untuk menghantar video yang telah korang rakam
- Dah settle, lepas tu tunggu video korang tu disiarkan pada 31 Ogos 2018 bersama rakyat Malaysia yang lain secara live

Dah nampak semangat tu nak Nyanyi lagu Negaraku. ..hehee..Nak bukan ajak-ajak ayam tau, nad ajak betul-betul ni. Nad pun join tau. Malaysia Baru, suasana baru. Mestila semangat lain sikit. Justeru sebagai tanda syukur dan berterima kasih sebagai rakyat Malaysia marilah kita sama-sama nyanyi lagu Negaraku.

Semangat nad nyanyi dengan anak tau..

Tengok, nad nyanyi lagu Negaraku bersama anak, nak bagi dia pun rasa semangat Patriotik..hehee. Nak tengok video ni, korang kena tunggu 31 Ogos 2018 nanti. Sebab nad pun nak tengok video korang juga. Cepat-cepat buat video nyanyi lagu Negaraku. Hantar video korang tu dekat http://negaraummph.tv tau. Nyanyi la dekat mana-mana pun, dekat rumah ke, depan orang ramai ke, eh dekat mana-mana la..Lagi best kalau dekat luar Negara tu. Nampak semangat nyanyi lagu Kebangsaan kan. Masa nak rakam tu, boleh je guna tripod atau pegang telefon tu seperti selfie..Hah!, yang penting semangat korang nyanyi lagu Negaraku.

Cepat-cepat, nanti kita boleh tengok muka kita semua dekat BOH Tea e-channel NegaraUmmph TV..hehee


hai assalammualaikum''


Gubahan Indah Jambangan Bunga Flower Chimp - Nad ingat lagi, pertama kali dapat jambangan bunga dari mr mafia masa nad punya konvokesyen. Hati berbunga-bunga bila dapat gubahan bunga yang menarik ni. Sekarang, hadiah jambangan bunga,bukan sahaja bagi kepada kekasih, malah kepada rakan dan keluarga pun boleh bagi bunga untuk meraikan sesuatu atau sebagai " ucapan ".

Sekali sekala nak juga tunjukkan betapa kita menyayangi, mencintai dan ingat akan mereka. Setiap orang ada cara berbeza untuk menunjukkan kasih sayang mereka. Kadang ada bagi barang mahal, tapi sebenarnya bunga tetap menjadi pilihan.


Flower Chimp Malaysia

Salah satu kedai bunga yang korang kena tahu ialah Flower Chimp. Nad tengok, cantik-cantik jambangan bunga dia ada. Ada macam-macam jenis bunga dan sesuai untuk apa sahaja. Daripada pilihan jambangan sempena hari lahir hingga ke kiriman bunga sebagai tanda ucapan
tahniah, titipan istimewa sempena sambutan Hari Kekasih dan Hari Ibu,




Flower Chimp akan memenuhi keperluan bunga-bungaan mengikut kehendak kita. Harga bunga di Flower Chimp serendah RM89 sahaja.

Perkhidmatan Penghantaran Bunga Secara Percuma Ke Seluruh Negara

Flower Chimp menawarkan perkhidmatan penghantaran PERCUMA ke seluruh negara yang meliputi lebih daripada 80 daerah di dalam Malaysia, termasuk di Sabah dan Sarawak.

Sesetengah orang sanggup ke kedai bunga dan beli bunga serta hantar sendiri kepada orang tersayang. Ada juga yang suka buat kejutan, jadi, dia suruh orang kedai bunga tu deliver kepada orang yang dia nak beri tu. Hah!!..Lagi bagus buat kejutan kan. Lagi satu, kot takde masa, tapi nak orang tersayang tu gembira masa hari istimewa dia, hantar je bunga..mesti tersenyum. Lagipun boleh hantar jauh sampai Sabah dan Sarawak..terbaik la..





Walaupun jauh tapi “Ucapkan dengan bunga!” sahaja, mampu menyemai kasih sayang lagi. Perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pelanggan mencipta kenangan indah bersama insan tersayang. Bayangkan, betapa mudahnya kerja korang, hanya memilih jambangan bunga kegemaran dan merancang penghantaran semudah di hujung jari sahaja. Ya, korang boleh order online je.

Dengan rangkaian meluas seperti itu, tidak hairanlah perkhidmatan penghantaran bunga dalam talian tersebut menjadi pilihan utama pelanggan yang turut menikmati penjimatan menerusi penghantaran secara PERCUMA ke atas semua tempahan tanpa had perbelanjaan minima. Malah, pelanggan juga boleh menjadualkan penghantaran pada hari yang sama bagi semua tempahan yang dibuat sebelum pukul 1 tengah hari untuk mengejutkan insan tersayang mereka.

Flower Chimp Menerima Pelaburan RM 6 Juta Dan Ingin Meluaskan Perniagaan

Flower Chimp menerima pelaburan berjumlah RM 6 Juta berikutan prestasi cemerlang di Asia Tenggara. Pengasas berhasrat meluaskan perniagaan ke Singapura menjelang pertengahan Ogos 2018.

“Walaupun kami masih baharu dalam perniagaan penghantaran bunga ini, Flower Chimp telah berkembang hingga menjadi jenama terkemuka dalam industri ini. Dalam tempoh kurang daripada dua tahun, kami telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan Filipina dengan rekod pertumbuhan lima (5) kali ganda berbanding tahun lepas,” kata Maximilian Lotz, Pengasas Flower Chimp.

Berikutan prestasi memberangsangkan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, Flower Chimp berjaya menambat pelaburan berjumlah RM 6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG), sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik. Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperti iMoney, Happy Fresh dan iPrice.

“Kami mensasarkan untuk mengembangkan rangkaian kami di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019,” tambah Lotz.

Lotz dan rakan kongsi/Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa yang mendalami sendiri perniagaan bunga-bungaan berhasrat untuk menggunakan pelaburan yang diterima untuk mengukuhkan operasi mereka di Indonesia dan Filipina, di samping meningkatkan infrastruktur teknikal untuk memanfaatkan pelanggan kami dengan ciri-ciri pintar termasuklah sistem penjejakan secara langsung bagi setiap pesanan.

“Dalam masa yang sama, kami menjalankan kajian ke atas pasaran semasa secara berterusan dalam mencari idea untuk produk dan promosi baharu untuk pelanggan kami yang kembali untuk mencari sesuatu yang bersesuaian dengan keperluan mereka,” kata Frassa.

Kata Frassa lagi, “Dengan kuasa pemasaran dalam talian dan media sosial, kami mahu mengukuhkan penjenamaan kami dan menjadi pilihan pertama dalam kalangan pelanggan yang semakin lama semakin bijak mengendalikan perkata berkaitan teknologi. Kami yakin, dalam tempoh dua belas (12) bulan akan datang, dari Suku Keempat (Q4) 2018 hingga ke Suku Keempat (Q4) 2019, Flower Chimp akan berkembang sehingga tiga (3) kali ganda menerusi sumbangan daripada empat pasaran utama iaitu Malaysia, Singapura, Indonesia dan Filipina”.

Hah!!, macam mana, dah tengok website Flower Chimp, menarik kan..Kalau korang berminat dengan bunga-bunga dekat situ atau nak tau apa perkhidmatan, jenis bunga atau apa sahaja untuk hadiah bunga bagi orang tersayang, korang boleh layari

Flower Chimp di Malaysia
Website: https://www.flowerchimp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpMY/
Instagram: @flowerchimp

Flower Chimp di Indonesia
Website: https://www.flowerchimp.co.id/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpID/
Instagram: @flowerchimp.id

Flower Chimp di Filipina
Website: https://www.flowerchimp.com.ph/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpPH/
Instagram: @flowerchimp.ph

Mengenai Flower Chimp

Flower Chimp telah ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman, Maximilian Lotz dan Niklas Frassa yang telah lama bertapak di Asia Tenggara. Selepas menghabiskan masa di Belanda yang terkenal sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia, mereka mengambil keputusan untuk menceburi bidang perniagaan berkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baharu dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian.


Dengan mengutamakan kepuasan pelanggan, Flower Chimp telah memenuhi keperluan terhadap bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan yang turut disokong dengan perkhidmatan penghantaran percuma ke seluruh negara. Sejajar dengan peningkatan perniagaan tersebut, mereka terus meningkatkan perkhidmatan dan menjalankan penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungaan kepada pasaran yang semakin berkembang.

Buat masa ini, Flower Chimp beroperasi di Malaysia, Indonesia dan Filipina. Dalam masa
terdekat, dua usahawan bercita-cita tinggi ini bakal melancarkan platform mereka di Singapura
dan negara Asia Tenggara lain.

Untuk maklumat lanjut tentang Flower Chimp, layari
Website : www.flowerchimp.com.
Emel: pr@flowerchimp.com
Contact: +6013-886 9948
hai assalammualaikum

Mr Diy Boleh Shopping Online dah - Hah!!, tempat yang selalu nad pergi kalau nak cari barang atau dekorasi rumah dengan barang murah, mana lagi kalau bukan Mr Diy. Salah satu tempat yang memang akan masuk selain Kaison. Macam-macam ada dekat situ, dari barang perkakasan rumah, dekorasi, perlatan kereta,eh macam-macam la. Kalau masuk dalam tu, memang akan lama, sebab tengok macam banyak yang berkenan kan..hahaha.


Hah!!, lepas ni, korang boleh duduk berjam-jam depan laptop..hahaa..Takdela suami, kawan atau sesiapa sahaja bising, korang duduk lama dekat kedai Mr Diy tu. Sekarang Mr Diy dah boleh beli barang shopping secara online..yuhu..Nad pun teruja ok!..Tak perlu susah payah pergi kedai lagi, boleh pilih barang mana korang nak lama-lama. Dah pilih bayar lepas tu tunggu jela barang korang sampai depan rumah..hehee. Tak pun kalau nak keluar juga pergi kedai Mr Diy pun boleh, tapi lepas korang dah order siap-siap dekat online. Datang kedai, tinggal ambil je..senang weii..

Buat pengetahuan korang setiap kedai MR. DIY mempunyai lebih daripada 20,000 jenis produk yang terdiri daripada Perkakas, Barangan Rumah, Barangan Elektrik,  Aksesori Kereta,Alat Tulis,Mainan,Hadiah,Sukan, Perhiasan & Kosmetik. Banyak kan!!, lengkap ok..


Slogan mereka, “Always Low Prices“, memang murah pun..hahaha. MR.D.I.Y., sebuah syarikat perkakas rumah yang mempunyai lebih dari 550 kedai di seluruh Malaysia, Thailand, Brunei dan Indonesia, terus berkembang pesat di Asia-Pasifik.


Dari bulan July hingga Ogos, beli banyak mana oiii..penghantaran percuma,..Bestnya lagi, korang shopping, ada hadiah menanti..malas nak cakap banyak, korang boleh terjah www.mrdiy.com.my
Facebook: https://www.facebook.com/mrdiy2u
Instagram: https://www.instagram.com/mrdiy2u
hai assalammualaikum

Diskaun Dan Tawaran Hebat Di Lazada - Final dah!! Sedar tak sedar perlawanan akhir World Cup 2018 dah sampai ke penghujungnya. Empat tahun sekali, siapa yang bakal menjuarai World Cup tahun ni, kita tunggu sahaja keputusannya malam ni. Debar weii!!

" Match Day Sale " Lazada : Pelbagai Tawaran Dan Diskaun bagi Peminat Bola

Korang mesti sedih, pasukan yang mantap dan digeruni semua sudah kecundang. Tak mau sedih-sedih, murung-murung ye, meh nad gembirakan korang dengan " Match Day Sale " Lazada. Pelbagai tawaran hebat dan diskaun menanti korang. Lazada buat sale kaw-kaw punya sehingga potongan harga 90% dari pelbagai barangan. Lazada Match Day Sale bermula harini 15 Julai, masa ni la korang  yang minat bola ni berpeluang memiliki edisi world cup yang korang inginkan.


Lazada " Match Day Sale " termasuk tawaran eksklusif dari barangan sukan, barang dapur, aksesori elektronik, TV serta barang penjagaan lelaki dari jenama antarabangsa seperti Coca Cola, Puma, Senheng, Vivo,Tesco, Watsons, Sports Direct, Clear Men, Optimum Nutrition,Guardian, Blackmores dan banyak lagi. Nak tau apa lagi, korang boleh ke https://www.lazada.com.my/match-day?hybrid=1

Nak lagi bagi korang rasa gembira, Match Day Sale menawarkan 888 Vouchers, Flash Deals from RM1 dan Exclusive Partners Offers. Amboii..macam ni, memang orang tak akan murung la walaupun pasukan mereka kalah..heehe. Masa ni la sesuai untuk membeli. Jadi pengguna bijak.


Bukan sahaja diskaun barang, malah ada pelbagai aktiviti yang menarik, korang boleh sertai. Korang boleh sertai quiz. Siapa yang kata dia terer bab bola ni, bolehlah join  Match Day Quiz ni.Masa ni la, boleh uji pengetahuan korang berkenaan bola sepak, pandai ka tak pandai..hehee. Tapi bukanjawab kosong saja-saja je, kalau ok, dapatla voucher..hah!!, boleh shopping lagi. 


Cara nak sertai Match Day Quiz ni, mudah sahaja, 
1 - Download dan log in Lazada App 
2- Sertai quiz seperti yang dijadualkan dari 1pm pada 14 Julai dan 11 malam pada 15 Julai. 

Bagi 450 peserta yang awal menjawab semua soalan dengan tepat akan menang voucher !!

Nak tau lebih lanjut berkenaan Quiz ni, korang boleh layari https://www.lazada.com.my/wow/i/my/2018MatchDay/match-day-quiz?hybrid=1

Apa lagi, layari link yang nad bagi tu. Cepat ok..
hai assalammualaikum


Buat Produk Jenama Sendiri Dengan Modal Serendah 5K - Nad tau, ramai yang mempunyai impian nak menjadi usahawan, nak mempunyai produk jenama sendiri, nak jadi seperti Dato Seri Vida, Aliff Syukri dan usahawan lain yang dah berjaya tu. Terbayang korang jadi bos, gambar produk terpampang dekat billborad jalan raya, blogger review produk korang. Makin lama makin maju dan masyuk, income beribu setiap bulan. Mungkin, ada yang simpan hasrat tu, atau ada yang dah siap dengan modal, tapi tak tau nak buat macam mana? dan nak mulakan dari mana? sebab korang tak tau mana nak dituju. Lagi, korang mesti tak percaya dengan modal serendah 5K, dah boleh buat produk jenama sendiri..heehe.

Sebenarnya nak keluarkan produk tak payah ada kilang dan makmal sendiri pun!



ZY Phyto, King OF OEM - " One Stop Business Centre "

Mungkin kita fikir, bila nak keluarkan produk jenama sendiri ni kena keluarkan kos yang banyak, sebab perlu ada kilang sendiri, pekerja, lagi kena research tentang bahan dan ujian makmal. Tapi sebenarnya, semua tu tak perlu, sebab dah ada kilang yang buat semua tu dan kita hanya keluarkan modal sahaja. Ia dipanggil OEM.  OEM adalah ringkasan kepada “original equipment manufacturer.” Ia bermaksud sesuatu produk dikilangkan oleh seseorang untuk orang lain di bawah jenama orang tersebut. Tapi korang masih tak tau nak pilih kilang yang mana? Tak pelu risau, korang boleh buat produk jenama sendiri tu dengan mendapatkan perkhidmatan dari kilang OEM seperti ZY Phyto Tech Industries Sdn Bhd ( ZY Phyto ). Nad dah selidik pasal ZY Phyto ni, tengok nampak bagus.


ZY Phyto dikendalikan oleh Encik Zaidi Yusoff dan Puan Sharifah Ameelia Akma Mohd Ramly yang telah beroperasi buat kali pertama pada tahun 2007 dan mula ditubuhkan pada tahun 2011 secara rasmi. ZY Phyto adalah jenama 100% syarikat Bumiputera yang mengendalikan pembuatan kontrak untuk kecantikan dan produk kesihatan. Ia menyediakan perkhidmatan untuk membantu usahawan dan usahawan yang berpotensi untuk mencapai impian mereka untuk memiliki produk dengan jenama mereka sendiri.

ZY Phyto mempunyai 9 anak syarikat terdiri daripada
- ZY Phyto Tech Industries Sdn. Bhd.,
- ZY Phyto Cosmetic Sdn Bhd,
- ZY Phyto Herbal Science Sdn Bhd,
- ZY Academy Sdn Bhd,
- ZY Printpack Sdn Bhd,
- ZY Phyto Marketing Sdn Bhd,
- ZY Phyto East Coast Sdn Bhd,
- Yayasan Qaseh ZY Phyto
- Emily's Cattery.

Buat Produk Jenama Sendiri Dengan Zy Phyto Impian Anda Pasti Tercapai

Buat produk dengan ZY Phyto ni korang hanya memerlukan kos pengeluaran produk permulaan yang rendah iaitu RM5K sahaja dan segala pembuatan dan perkhidmatan seperti rekabentuk, custom, KKM, R&D, packaging akan diuruskan oleh mereka. Mereka juga akan train korang yang kurang skill marketing. Mereka akan bantu korang sehingga korang bersemangat nak menjadi founder.



Ramai dah usahawan Malaysia menggunakan khidmat dengan ZY Phyto ni. Lagipun kilang mereka bertaraf GMP, mempunyai sistem pengurusan kualiti ISO9001, diiktiraf KKM, diiktiraf JAKIM & HALAL.



ZY Phyto diperkukuh oleh penyelidikan saintifik yang bekerjasama antara pasukan R & D dan Kawalan Mutu dengan universiti tempatan seperti UTM, UKM dan USM untuk penyelidikan dan pembangunan.


Langkah Untuk Mempunyai Produk Sendiri

Pertama sekali korang kena kaji atau buat penyelidikan pasaran  untuk mengetahui apa yang produk anda akan ingin lakukan yang akan dapat permintaan di pasaran atau tidak. Menyelidiki produk untuk memudahkan anda bersaing di pasaran.

Kedua, selepas dah tau produk apa yang korang nak keluarkan, datang ke kilang ZY Phyto untuk membuat sebutharga dan rundingan. Jika tidak puas hati, tak perlu buat bayaran lagi. Bayar setelah anda puashati apa yang anda mahu.

Ketiga, pensampelan dan rekabentuk produk. Sebaik sahaja anda bersetuju dengan sebut harga kami, bayaran deposit diperlukan sebelum kami membuat sampel produk dan reka bentuk untuk anda.

Keempat, mendapatkan kelayakan KKM. Sebaik sahaja reka bentuk produk selesai, produk akan dihantar kepada bahagian pengawalseliaan Kementerian Kesihatan Malaysia untuk mendapatkan kelulusan produk sebelum proses pengeluaran produk dijalankan. Untuk pendaftaran TIDAK mengambil 2 - 4 minggu sahaja. Untuk pendaftaran MAL mengambil masa 3 - 6 bulan.

Seterusnya pembuatan dan penghantaran- Apabila semua langkah di atas selesai, pembuatan produk akan dimulakan dan dihantar kepada anda / anda mengambilnya di kilang kami sebaik produk siap.





Nampak mudah kan, korang hanya pilih produk apa yang korang nak seperti makanan tambahan, produk teh, produk kopi, kosmetik warna dan  produk penjagaan kulit, bagi duit modal dan beri idea macam mana produk korang nak, selepas itu korang hanya tunggu je produk korang siap.  Langkah selanjutnya, korang kena berusaha sendiri untuk memasarkan dan memperkenalkan produk korang tu tau, fokus sahaja kepada pemasaran.

Hah, dah tau macam mana nak buat produk jenama korang sendiri. Yang mempunyai impian, boleh kumpul modal sekarang, kalau tak mampu ambil modal RM5k, korang boleh ambil pakej Chomey RM3K. Nak tau lebih lanjut, korang boleh layari
Website : http://www.zyphyto.com/
Facebook : ZY Phyto Group
Email : info@zyphyto.com
Address : No 55A Jalan TIAJ 2/1 , Taman Industri Alam Jaya , 42300 Bandar Puncak Alam , Selangor

Setiap benda yang korang nak buat pasti akan ada halangan dan rintangannya. Tapi korang kena sabar dan harus mempunyai strategi untuk hadapinya, macam tu jugak yang dilalui oleh para pengusaha yang dah berjaya dan terkenal sekarang ni!So sebenarnya korang pun boleh je nak berjaya macam pengusaha-pengusaha kecantikan yang dah ada kat Malaysia sekarang ni. Yang penting korang ada modal dan tahu caranya. Semoga apa yang dikongsikan ini memberi manfaat kat korang dan lebih memberi semangat serta motivasi kat korang yang tengah plan nak buat bisnes!