Articles by "review website"
Showing posts with label review website. Show all posts
hai assalammualaikum
 
Aneka Jenis Minuman F&N Yang Boleh Dibuat Di Bulan Ramadan Raya : Kongsi Kegembirann FN Life Dengan Yang Lain - Air bikarbonat F&N ni, tak kira puasa atau raya mesti beli. Kalau sebelum ni pergi pasaraya beli, sekarang tak susah, beli online je guna aplikasi F&N, senang mudah dan banyak tawaran. Waktu puasa ni memang nak minum air sedap je, dapat air bikarbonat yang macam-macam perisa, nikmat betul, rasa segar tekak ni lepas seharian berpuasa. Bukannya kita minum selalu, kita minum bila nak sahaja. Yang lain tu mana tak sentuh lagi boleh simpan sampai ke raya..hehee. 


Aneka Jenis Minuman F&N Yang Boleh Dibuat Di Bulan Ramadan Raya

Haritu nad beli BB Bundle Raya, dapat 12 botol , setiap perisa ada 3 botol ( F&N Bandung, 100 plus Black Currant, F&N Ice Cream Soda, dan F&N Fruitade ). Air F&N ni minum sejuk-sejuk, fuh, terasa dalam tekak ye. Minuman bikarbonat F&N ni boleh minum macam tu sahaja, dengan letak ais, atau boleh buat pelbagai resepi. 
 


Salah satu resepi yang nad selalu buat ialah Air Soda Lemon Asam Boi, ala yang pernah viral sebelum-sebelum ni. Nad guna F&N Ice Cream Soda. 
 
Resepi Air Soda Lemon Asam Boi
 
Fuh, refreshing sungguh. Telan air liur tak..hehehe. Air ni memang boleh buat orang ulang alik minum. Ada rasa masam, rasa sejuk, memang air paling bagus dihidangkan masa bulan puasa atau raya. Dahla sedap, cara nak membuatnya pun mudah.
 
Bahan-Bahannya
- F&N Ice Cream Soda
- 1 biji Lemon
- Asam boi putih ikut mana suka nak banyak
- 2 batang serai 
- Ais

Cara membuatnya
- Masukkan separuh air F&N Ice Cream Soda ke dalam jag.
- Masukkan lemon, asam boi dan serai. Kemudian kacau bagi sebati rasa
- Masukkan ais
- Siap, boleh dihidang.

Senang kan, minuman ni kira berkhasiat jugala sebab ada lemon yang boleh mendetoxkan badan kita semua tu..ehehe.Yang penting dapat segarkan tubuh badan. 


F&N fruitade ni nad cuma tambah lemon. 


F&N Bandung ais blend. Ais campur dengan F&N bandung dan diblend. Atau korang boleh buat air bandung soda guna F&N bandung ni.. Sedap kan


Minum macam tu sahaja letak ais pun ok. Kalau buat aiskrim pun sedap ni..heehe. Macam-macam variasi boleh buat dengan minuman F&N ni.
 
Sebenarnya bukan resepi ni je ada, resepi juadah lain pun ada dengan menggunakan produk F&N. Nad pernah buat resepi roti john dan resepi pulut panggang menggunakan produk F&N. Mungkin dah buntu sangat tak tau nak buat apa, korang boleh tengok dekat aplikasi F&N, semua resepi ada. 

Kongsi Kegembiraan FN Life Dengan Yang Lain
 
Produk F&N ni korang boleh nikmati kesegaran bersama walaupun berjauhan. Kita sedia maklum, dalam keadaan sekarang, masih lagi tidak dibenarkan untuk merentas negeri. Ada yang tak dapat balik kampung berpuasa dan berhari raya bersama keluarga yang jauh di sana. Tapi kita syukur masih lagi boleh telefon dan bervideo call dalam zaman serba canggih ni.


Walaupun berjauhan, kita masih lagi boleh bagi sesuatu hadiah, atau peringatan kita kepada mereka. Contoh hadiah yang kita boleh bagi ialah produk F&N ni. Bukan satu dua produk tapi dalam bentuk bundle dalam kuantiti yang banyak. Harga pun sangatla berpatutan dan banyak diskaun. Pilih je mana korang nak bagi, ada banyak jenis.
 




 
Kalau taknak bagi minuman, boleh je bagi untuk masak-masak. Korang boleh bagi Pek Kasih Ramadan ni. RM44.40 sahaja. Lagi satu Masak-Masak Raya Bundle, RM35 sahaja. Boleh buat untuk bekalan memasak juadah raya.
 



Dekat bawah apply code ada tulis Gift options, korang boleh tekan. Kemudian dia akan keluar seperti dalam gambar. Hah, kat situ tulis nama korang, penerima, nombor penerima dan massage yang korang nak sampaikan. Nanti orang yang hantar tu bagitau la dari siapa. Alamat, korang boleh tekan plus tu dan tambah alamat lain.




Setiap pembelian RM70 ke atas akan dapat hadiah percuma. Woww!!! Mudah senang dan menjimatkan masa. Ada pulak free gift.

Tak payah susah-susah, mak ayah pergi beli dekat luar. Dalam keadaan sekarang lebih baik kita tolong mak ayah membeli sahaja di online. 




Dalam aplikasi F&N Life ni, kalau korang nak menyumbang pun boleh. Taknak cakap banyak, korang download je aplikasi F&N Life di di telefon sekarang.
 

Untuk maklumat lanjut, boleh layari
Facebook: https://www.facebook.com/FNlife.my
Instagram: https://instagram.com/fn.life
 hai assalammualaikum

Beli Produk F&N Dengan Tawaran Menarik Guna Aplikasi F&N Life - Benda paling nad suka, ialah shopping online..hehee. Suruh je beli apa-apa, mesti online punya. Benda senang kan, tinggal pilih, bayar dan tunggu je. Sangat menjimatkan masa, tenaga dan paling penting selamat. Lagi best, bila beli online ni banyak sangat tawaran dan diskaun yang ada. Kadang harga jauh lebih murah dari harga kat kedai. 
 

Beli Produk F&N Dengan Tawaran Menarik : Guna Aplikasi F&N Life

Hah!!, yang ni nad beli minuman produk F&N secara online menggunakan aplikasi F&N Life. Tengok kotak besar kan, dalam ni ada 12 botol air. Cuba bayangkan kalau beli dekat luar, macam mana nak angkutnya, berat ooo. 
 

Nah beli online senang sangat. Sampai abang kurier tolong bawak masuk dalam..heehe. Harga satu kotak ni nad beli RM 36.90 sahaja. Korang rasa murah ke tak..hah!! Kalau rasa murah cepat downlaod aplikasi F&N Life ni. Bukan setakat air, macam-macam produk F&N ada. Bila ada aplikasi macam ni lagi mudah nak membeli.
 
Langkah- Langkah Beli Produk F&N Guna Aplikasi F&N Life
 

Caranya mudah sahaja, korang mesti dah biasa kan..hehehe. Tapi takpa, nad ajar juga langkah-langkah dia. Pertama sekali mestilah korang perlu download dahulu aplikasi F&N Life ni di playstore. Nampak gambar aplikasi ni, boleh terus download.


Lepas tu, korang sign up, tekan customer sign up. Dah sign up senang sikit.
 

Macam biasa, isi detail maklumat korang. Dah isi tu terus tekan sign up. Lepas tu akan dapat confirmation dekat email. Hah, terus confirm dan boleh sign in. Apa lagi bolehla beli produk F&N yang korang nak.
 

Nampak tak Gandakan Ganjaran Bersama F&N Life tu, hah, nad beli produk minuman dekat ganjaran tu. Nad klik je, terus nampak, banyaknya pilihan ada, dan semua dalam kuantiti yang banyak dan harga yang murah. Ada tiga pilihan, iaitu F&N Life Ramadan Bundle, F&N Life Raya Bundle dan Gift for your family.
 

F&N Life Ramadan Bundle, semua minuman F&N. Bukan sesuai untuk puasa je, nak beli untuk raya pun boleh. Kebanyakan orang suka guna air F&N ni hidangkan semasa puasa dan raya bagi hilangkan dahaga. Masa puasa minuman F&N ni boleh buat macam-macam kalau kreatif..hehe. 

Macam nad beli BB Raya Bundle. Bukan dapat 4 botol sahaja, tapi setiap botol dapat 3 botol, jadi jumlah semua 12 botol. Percuma pulak kad raya. Harga RM36.90 selepas diskaun. Murah kan!! Tengok bundle lain, sama juga, setiap bundle dapat kuantiti botol yang banyak dengan harga sangat berpatutan. Berbaloi kan beli guan aplikasi ni. Beli berbundle-bundle sampai raya..hah!!, jimat.


Ni pulak F&N Life Raya Bundle dan Gift for your family. Raya mana yang nak memasak boleh je ambil masak-masak raya bundle. Nak buat agar-agar pun boleh. Pilihla mana korang suka. 


Lepas korang dah pilih, boleh " add to cart " masukkan dalam troli. Kalau rasa nak lebih boleh tekan jumlah berapa korang nak. 




Penghantaran dekat situ dia tulis antara 3- 5 hari bekerja untuk Klang Valley dan Selangor. Manakala selain dari itu ambil masa 5-7 hari bekerja.


Dekat sini ada notice dia tulis berkenaan penghantaran. Korang bolehla tengok harga setiap shipping.


Kemudian boleh la check out.




Cek alamat semua betul ke tak. Kalau ade cide boleh apply. Lepas tu tengok harga. Nampak tak ada promo diskaun lagi. Memang jimat la beli online ni. 
 

Selain itu, bila korang beli guna F&N Life ni akan dapat points. Menarik kan. Kumpul banyak-banyak boleh tebus. Bila tebus dapat harga lagi murah. 



Lepas tu boleh buat pembayaran seperti biasa. Tekan pay now, kemudian payment option. Selesai..tunggula barang sampai..hehehe.


F&N akan bagi email berkenaan processing barang korang order ni. 
 

Nad punya barang sampai 3 hari waktu bekerja, order 21/4 sampai 23/4. Cepat juga tu. Sebelum sampai dia akan massage dulu. Lupa la nak snap abang kurier tu. Gigih dia angkat bawak masuk sebab nampak nad kecik sangat, confirm tak boleh angkat..ahhaa.. Berat kot. Dah masuk dalam rumah, nak tolak pun berat. 


Barang sampai dengan selamat, packaging pun ok je. Nad ada ambik video, boleh tengok dekat instagram nad ok. Ni nad dah buka dah.

 
Nah, ada air F&N Bandung, F&N Buah-Buahan, F&N Baking Soda dan F&N 100 Plus Black Currant. Setiap air ada 3 botol, dan percuma sampul raya.
 

Dekat app ni pun ada ditunjukkan inspirasi untuk memasak. So macam takda idea tu, bolehla tengok resepi dekat sini.
 

Hah senang kan. Air F&N ni memang jadi pilihan setiap kali Ramadan dan Raya kan. Hah, cepat borong banyak-banyak.
 
Untuk maklumat lanjut, boleh layari
hai assalammualaikum
 
PG Mall Nestle Top Spender Contest : Beli Dan Menang - Dah beberapa kali nad shopping online dekat PG Mall, banyak pilihan barang yang ada, dari barang elektrik, barang storage, barang kitchen, kecantikan eh semua ada, taip je apa korang nak. Bestnya nad suka dekat shopping online PG Mall ni sebab banyak tawaran yang diaorang buat, ada promosi yang dapat menjimatkan perbelanjaan kita, kene rajin buka selalu tengok..hehee. Terbaru ni, nad tau PG Mall Nestle ada buat contest, contestnya mudah, hadiah dia lumayan.

Sekarang ni membeli secara online memang menjadi pilihan. Paham-paham jela waktu covid ni, lagi mudah beli online, klik je, bayar dan tunggu dekat rumah. Barang nestle ni nad beli online je dekat PG Mall. Dah alang-alang membeli tu, kita join sekali contest yang dibuat. kalau beli dekat luar mana ada contest-contest ni kan..hehehe.
 
 

PG Mall Nestle Top Spender Contest


PG Mall Nestle Top Spender Contest bermula 1 sehingga 30 Oktober. Peraduan ni ada mingguan dan bulanan. Untuk mingguan, 3 orang pemenang aakan dipilih, manakala untuk bulanan, 2 orang pemenang akan dipilih. Setiap pemenang akan mendapat voucher. 
 
Nestle Top Spender Contest PG Mall October Winner Prizes
Weekly : 3 pemenang x RM80 Voucher
Monthly Top Spender : 2 pemenang x RM150 Vouchers.
 

 
Nad pasti, produk Nestle mesti ada dekat setiap rumah kan. Macam nad sendiri, Nestle adalah produk keperluan yang wajib ada, seperti Maggi, Milo, Bijirin Kokorunch, sos dan macam-macam lagi la. Banyak pilihan produk Nestle yang korang boleh dapatkan dekat shopping online PG Mall, dan bestnya ada yang dapat free gift lagi.




Macam dekat rumah ni memang wajib ada Bijirin Kokorunch, Honey Stars, Nestle School Pack 6 boxes kecik-kecik tu, sebab anak-anak suka. Bila sarapan, memang makanan ni anak-anak akan mintak. Kadang tu, makan petang-petang waktu santai, kunyah-kunyah je..heehe. Nestle School pack tu memang mesti beli la, kecik-kecik, dan banyak pilihan bijirin ada. Lagipun makan bijirin ni kenyang juga. 
 


Hah lagi satu produk bijirin nad beli, air cereal nestum. Nad suka minum waktu pagi dan sebelum tidur. Memang mengenyangkan.




Selain tu, ada free gift yang korang boleh dapat.



Ada lagi, beli carton macam ni pun boleh untuk stok beberapa bulan kan.



Nak senang beli bundle cereal free gift susu, hah senang. Yela selalu kan makan cereal dengan susu. Lengkap dah ni kan.


Macam nad kata tadi, produk nestle dekat PG Mall ni banyak. Lagi yang best, beli 1 carton produk Nestle, dapat free 1x Cluster limited Edition. 


Kalau korang beli 2 Nescafe Mixes, korang ada dpaat free mug. Siapa yang suka minum kopi, ambil la peluang ni.. Boleh dapat mug yang lawa tu.
 
Menang motor guys!!
 
 
Ya ni hadiah paling best sekali, Minum Dan Menang. Hadiah utama moto Yamaha Y15ZR. Pergh!! siapa taknak moto tu, rugi oii. Senang je contest tu. Join la weii!! Bermula 7 september sehingga 8 November.

Berbaloi-baloi kalau beli dan join. Jangan lepaskan peluang contest Nestle Top Spender ni, lagi banyak korangbeli, lagi cerah peluang korang untuk menang.Contest Nestle Top Spender ni sehingga 30 Oktober sahaja.

 
Kalau korang nak tau PG Mall ni dah lama dalam talian. PG Mall adalah platform membeli-belah dalam talian Malaysia, yang dikendalikan oleh PG Mall Sdn. Bhd. (836625-K) dan disokong oleh Public Gold Marketing Sdn. Bhd. PG Mall. Ia sudah ditubuhkan sejak 2017 lagi. PG Mall juga merupakan salah satu dari TOP 3 laman web marketplace berdasarkan laporan yang dikeluarkan oleh iPrincesight.
 
PG Mall mempunyai pelbagai pilihan produk mulai dari Elektronik, Fesyen, Buku, Rumah & Hidup, Makanan & Minuman, Sukan & Riadah, Anak & Bayi, Kesihatan & Kecantikan, Automotif hingga E-Voucher.
 
Selama nad shopping dekat sini, barang yang dihantar ada yang cepat ada yang lambat. Biasalah tu kan. Setiap barang yang nad terima, dalam keadaan baik, tiada pecah dan kerosakan dan bila nad chat dengan seller pun, seller balas, service memuaskan. Pernah barang nad takde stock, seller whatsup bagitau barang takde stock, then dia refund duit tu masuk cwallet dalam PG Mall. Setakat ni takda masalah membeli online di PG Mall.

Ok, tu je pengalaman nad membeli di PG Mall. Nad akan terus support shopping online PG Mall ni. Kalau korang nak tau berkenaan PG Mall Nestle Top Spender Contest ni, boleh ke telegram PG Mall https://t.me/pgmallofficail001 atau