Showing posts with label review website
hai assalammualaikum

Cara Hantar Barang Ke Luar Negara Dengan Menggunakan Servis Delyva, Mudah Dan Jimat - Mungkin ada yang tertanya-tanya, macam  mana nak buat penghantaran barang ke luar negara yang lebih mudah dan murah. Yela, selalunya kita nampak harga penghantaran jauh lebih mahal dan ada cas tersembunyi yang dilakukan oleh sebuah company penghantaran. Sampai takda pilihan, kadang terpaksa juga membayar kos yang tinggi untuk harga pos ke luar negara. Ada juga yang tak tahu bagaimana nak hantar barang ke luar negara. 

Kalau korang seorang peniaga online, mesti banyak buat penghantaran kan? Lagi best bila dapat order dari luar Malaysia, contoh Singapura, Indonesia, Taiwan, dan banyak lagi. Yela, kita tak tau, tiba hari bertuah kita, dapat pesanan dari luar Malaysia. Masa ni la peluang untuk tambah jualan atau memperkenalkan produk kita sampai ke luar negara. Rugi kalau dapat pesanan ke luar negara tapi tak tau cara nak buat penghantaran, dah terlepas peluang yang ada.
 hai assalammualaikum

Download Aplikasi Marrybrown Sekarang! Banyak Tawaran Menarik Korang Boleh Dapat - Sana sini nad tengok ramai yang dah download aplikasi Marrybrown, sebab diaorang taknak lepaskan peluang untuk dapatkan tawaran yang menarik dalam aplikasi tu. Nad sendiri dah download aplikasi Marrybrown, memang jimat banyak bila nak nak makan dekat Marrybrown. 

Pengguna yang bijak, mesti akan pilih yang murah, dan berjimat cermat, apabila nak membeli, macam Nad la.. Hahaha. Siapa yang tak download lagi aplikasi Marrybrown, download cepat sekarang! Dapat beli makanan Marrybrown dengan harga murah menggunakan aplikasi Marrybrown. Siap dapat percuma 1 ketul ayam goreng bila jadi new member. 
 hai assalammualaikum

Banyak Buku Menarik Di Kedai Buku Islam Online IMAN Shoppe - Sejak PKP haritu, nad rajin baca buku,yela, dah tak tau nak buat apa. Luangkan masa dengan baca buku. Tapi bukan baju jiwang-jiwang ke apa, nad suka baca buku islam, buku agama yang ada maksud mendalam dan memberi semangat dan kesedaran dalam diri ni. 

Selain tu, nad suka beli buku pasal keluarga, macam mana jadi parent yang terbaik. Biasalah, kita belum sempurna lagi ya, hehee, sebab tu kena banyak membaca. Nad memang suka pergi kedai buku, bawak anak-anak masuk kedai buku, bagi diaorang pilih nak buku apa. Nad memang suka dekatkan anak-anak dengan buku ni. Tapi sejak duduk rumah ni, banyak masa membeli secara online. Lagi mudah dan semua jenis buku ada.
hai assalammualaikum

Sertai PG Mall, Jual Produk Malaysia Ke China Melalui JD Worldwide - Dah beberapa kali nad shopping online dekat PG Mall, macam box makeup, air fryer dan banyak lagi la. Nak shopping emas dekat PG Mall pun boleh tau! 

Korang yang nak menjual dekat PG Mall pun boleh, sama je macam shopping online yang lain. Nak menjual ni memang bagus dekat banyak platform, barula ramai cari kan. Orang pun takda membeli dekat satu tempat, banyak tempat shopping online. Jadi salah satunya PG Mall ni.
 hai assalammualaikum

Penjagaan Kesihatan Wanita Perlu Dititiberatkan - Kita sekarang hidup dalam keadaan norma baharu di mana setiap orang perlu memakai mask apabila di luar, perlu membasuh tangan dengan kerap, perlu patuhi SOP yang ditetapkan bagi mengurangi wabak covid ini. Dengan suasana yang berbeza ini, sedikit sebanyak memberi tekanan kepada kehidupan kita. 
hai assalammualaikum
 
Aneka Jenis Minuman F&N Yang Boleh Dibuat Di Bulan Ramadan Raya : Kongsi Kegembirann FN Life Dengan Yang Lain - Air bikarbonat F&N ni, tak kira puasa atau raya mesti beli. Kalau sebelum ni pergi pasaraya beli, sekarang tak susah, beli online je guna aplikasi F&N, senang mudah dan banyak tawaran. Waktu puasa ni memang nak minum air sedap je, dapat air bikarbonat yang macam-macam perisa, nikmat betul, rasa segar tekak ni lepas seharian berpuasa. Bukannya kita minum selalu, kita minum bila nak sahaja. Yang lain tu mana tak sentuh lagi boleh simpan sampai ke raya..hehee. 
 hai assalammualaikum

Beli Produk F&N Dengan Tawaran Menarik Guna Aplikasi F&N Life - Benda paling nad suka, ialah shopping online..hehee. Suruh je beli apa-apa, mesti online punya. Benda senang kan, tinggal pilih, bayar dan tunggu je. Sangat menjimatkan masa, tenaga dan paling penting selamat. Lagi best, bila beli online ni banyak sangat tawaran dan diskaun yang ada. Kadang harga jauh lebih murah dari harga kat kedai. 
hai assalammualaikum
 
PG Mall Nestle Top Spender Contest : Beli Dan Menang - Dah beberapa kali nad shopping online dekat PG Mall, banyak pilihan barang yang ada, dari barang elektrik, barang storage, barang kitchen, kecantikan eh semua ada, taip je apa korang nak. Bestnya nad suka dekat shopping online PG Mall ni sebab banyak tawaran yang diaorang buat, ada promosi yang dapat menjimatkan perbelanjaan kita, kene rajin buka selalu tengok..hehee. Terbaru ni, nad tau PG Mall Nestle ada buat contest, contestnya mudah, hadiah dia lumayan.
hai assalammualaikum

PG Mall 916 Gold Cultural day, Health And beauty Dan Pembayaran Menggunakan E Wallet - Nad tau ramai sekarang lebih senang membeli barang secara online. Tak perlu nak beratur, tak perlu keluar dan bazir masa semua. Masa tengah nak masak, kemas rumah, masih boleh memilih barang dan membeli..hehee. Ni la orang cakap semua di hujung jari, gunakan sebaik mungkin.
hai assalammualaikum

Buymall l Online Shopping Malaysia No.1 Trusted Taobao Expert-

Adakah anda pernah shopping di Taobao?

Membeli-belah di taobao telah menjadi trend terkini buat masyarakat seluruh dunia kerana hargaya murah lagi ada banyak faktor pilihan.Saya selalu beli barang kat Taobao, tapi shipping kosnya mahal! Mahal dari harga barangan yang saya beli! Lebih-lebih lagi, bila guna air shipping, lagi gila mahal! Tapi sekarang, saya dapati satu platform yg best dengan shipping melalui sea, kosnya lebih murah ,dapat juga menghantar barangan yang besar dan berat!
hai assalammualaikum

Beli Sayur Di Shopee, Fresh Semuanya - Selalu shopee beli barang dekorasi, barang dlam bentuk barang ye, bukan makanan. Ni kali pertama nak beli sayur dekat shopee. Selalu beli sayur dekat kedai je, tapi haritu tiba-tiba malas nak keluar, husband pun kerja, tak boleh keluar, nak selamat dan mudah waktu covid ni, beli sayur online je. Nampak kawan ada beli dekat shopee, eh kita pun rasa nak beli la..hahaha..

Ok, nama kedai dia Freshmart, tapi kalau kornag tekan nama freshmart memang dia akan keluar kedai lain. Ni link kedai dia Sayur segar di Shopee

Kat sini ada macam-macam sayur, dan bagi nad dekat sini semua murah. Dia dah siap tulis berapa berat semua.
hai assalammualaikum

Shopping Online Di PG Mall - Nad tau bukan nad sorang je suka shopping online, ramai yang suka shopping online sebab mudah, tak buang masa, tak buang tenaga dan jimat. Order dihujung jari sahaja. Tengah masak pun boleh order.. Hehehe.. Dah pilih barang, terus masuk dalam cart, bayar dan tunggu barang sampai depan pintu rumah. Lagi dengan musim  PKP ni, memang membeli online je la. Kedai pun tak banyak buka, nak beli barang susah, lagi kene ikut SOP, beratur bagai, memang tak larat la. Jadi, penyelesaiannya, kita pilih untuk shopping online, semua ada.
hai assalammualaikum


Idea Cenderamata Pilihan Terbaik Di Greenworks Sebagai Corporate Gifts - Pernah tak korang pergi sesuatu event, lepas tu dapat cenderamata barang yang sangat unik dan sangat berguna untuk dipakai. Macam nad, pernah pergi beberapa event produk berjenama, lepas tu dapat goodies, dan goodies yang diberi ialah powerbank siap dengan nama kita..seronok bila dapat cenderamata macam tu, sebab ada nama kita, dengan nama jenama tu. Powerbank kan benda yang memang kita akan guna selalu untuk cas telefon. Lagi ada nama kita, memang rasa wow tau..hehee..
hai assalammualaikum


Game On: Highest Number of Repost Wins RM1,000 Shopee Cash Voucher Shopee 9.9 Super Instagram Contest Starts Now! - Be the lucky winner to win RM1,000 Shopee Cash Voucher when you join the Shopee 9.9 Super Instagram Contest. Just follow @shopee_my on Instagram and repost the Instagram post (https://www.instagram.com/p/B2BlJ-1Hs7A/) with the caption "Buy everything at Shopee! #Shopee99SuperShoppingDay #Shopee99SuperContest".

The highest number of repost will win RM1,000 Shopee Cash Voucher. Fifty (50) winners will also win the consolation prize of RM50 Shopee Cash Voucher each. Contest starts now and ends on 9 September 2019, 11:59PM. Winners will be announced on Shopee MY's IG. Terms and conditions apply.

The contest is part of Shopee’s signature annual shopping event, 9.9 Super Shopping Day. Taking place from now until 9 September 2019, the campaign offers greater deals and discounts across categories from brands such as Nutox, HP, L'OrĂ©al, Vinda, Photobook Malaysia, Enfagrow, Universal Traveller, realme, MR DIY and Nestle. To enjoy further savings, Shopee is bringing down the minimum spend for free shipping to RM9.

Shopee also recently revealed its newest brand ambassador, Cristiano Ronaldo and he will be working with Shopee across its seven markets in a wide range of activities to engage and inspire people in the region.

Find out more about 9.9 Super Shopping Day at https://shopee.com.my/m/99

hai assalammualaikum

Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2019 Kembali - Cuti,  cuti cuti,  jom bercutiiii. Siapa tak suka bercuti kan.. Setiap hari kena kerja, kerja dan kerja,  penat minda,  penat badan, penat segalanya. Anak pulak, penat otak asyik belajar je. Jadi, sekali sekala kenalah rancang bercuti untuk rehat dan tenangkan fikiran. Tak kisahla bercuti luar negara atau dalam negara, asalkan dapat luangkan masa bergembira dan bersuka ria untuk diri sendiri atau bersama keluarga.
hai assalammualaikum

BuyandShip, Servis Penghantaran Antarabangsa Yang Murah, Cepat dan Selamat

Suka Shopping Barang Luar Negara, Guna Servis BuyandShip, Mudah dan Penghantaran Murah - Nad tau ramai pembaca nad, kawan-kawan nad  teringin nak membeli belah barang luar negara seperti USA, UK, Jepun, Korea, Cina dan Hong Kong. Yela, barang original, berkualiti dan tahan lama, siapa yang taknak kan. Tapi, kadang terfikir takut terjadi masalah seperti barang tak sampai ke tempat kita, dengan shipping cost yang terlalu tinggi. Nad pun kadang terfikir dua benda ni juga, tapi nad dapat tau, ada servis penghantaran ni yang dapat membantu kita untuk shopping barang luar negara dengan kos penghantaran serendah RM15 dan selamat sampai ke tempat rumah kita. Pergh, seronok dengar kan!!. Servis yang nad maksudkan ialah BuyandShip. Yang biasa shopping barang luar negara tu, wajib tau guna servis BuyandShip ni. Takdelah rugi sangat kalau shopping barang luar negara tu..ehhee.


Kalau korang nak tau BuyandShip ni dia seperti gudang tempat simpan barang. Tapi ia lebih bagus la, sebab bukan simpan saja-saja, malah tolong hantarkan barang tu ke tempat kita. Kita relaks je order barang dekat luar negara, semua diuruskan BuyandShip. Tapi masa shopping tu, kenala letak tempat alamat semua details tu dengan betul. Kita mudahkan kerja mereka, mereka mudahkan kerja kita. Nad ada baca banyak feedback positif untuk servis BuyandShip ni.


Sebelum tu, korang kenala daftar dahulu dengan BuyandShip ni. Ala macam  biasa la kalau nak daftar, isi segala apa yang dia nak. Sebab bila dah daftar, korang akan dapat ID ahli dan alamat gudang untuk 7 negara seperti USA, UK, Jepun, Korea, Cina dan Hong Kong. Alamat ni korang akan gunakan semasa korang shopping di website luar negara.

Nad pun cepat-cepat daftar BuyandShip ni, mana tau nanti nak shopping barang luar negara kan. Baik daftar siap-siap. Lepas daftar, nad terima rewards 10 kredit point, 1 point = RM1 jadi, 10 point = RM10.




Nad pun tengok shopping site luar negara, mak aih barang dia memang menggoda. berkenan dengan makeup, kasut semua aihh..Terbekenan dengan satu kasut lelaki ni, kot nak bagi hadiah dekat suami kan. So kita usha dulu. Kalau rasa nak dapat murah, boleh je tunggu untuk Black Friday, Sale, lagi macam-macam la.


Nak guna servis BuyandShip ni pun mudah je, ada je dia tunjuk tutorial, info berkenaan Buyandship ni. Semua ada. Tapi kalau tak paham juga, boleh je chat dengan diaorang. Diaorang akan balas.



Bila dah nampak cantik tu mestilah rasa nak shopping. Bila dah shopping tu, shipping address korang ambil dekat Oversea warehouse addresses dekt akaun korang. Bila seller dah bagi nombor tracking, korang update pulak dekat akaun BuyandShip create shipment korang tu. Ini memudahkan pihak BuyandShip menerima barang korang dekat gudang mereka. Update terus tau, jangan lengah-lengah.

Barang yang korang order, daripada warehouse alamat yang korang bagi, seterusnya akan dihantar ke gudang mereka di Hong Kong, lepastu baru mendarat ke Malaysia..hehe. Barang boleh disimpan selama 30 hari di gudang Hong Kong. Jadi kalau korang nak tambah shopping lagi, tak kisahla negara mana korang shopping boleh je, lepas tu, diaorang akan satukan barang korang tu, dan hantar serentak terus. Memang jimatla kan, semua barang datang sekaligus.

Nad rasa kalau tempat lain, mesti mahal harganya sebab barang tempat lain-lain atau dia tak boleh kumpul satu barang. BuyandShip ni okla kan.

Lepastu, korang updatela, alamat penghantaran dekat mana korang nak BuyandShip tolong hantarkan dan buat pembayaran penghantaran tu.



Harga penghantaran mengikut berat sebenar untuk semua negara bukan berat volumetrik, dan tiada cas tersembunyi. So memang jimat. Carton_Box-01 1kg adalah 2.2046lbs. Penghantaran pun dalam 5-7 hari macam tu. Apa-apa, BuyandShip akan emel korang. Pengguna BuyandShip dapat menyemak status terkini penghantaran dari laman web BuyandShip bila-bila masa, di mana sahaja. Kemas kini status akan dihantar melalui e-mel untuk memberitahu pelanggan dalam masa nyata. Semua berkenaan maklumat peribadi korang selamat dengan mereka daripada didedahkan sebab mereka menggunakan penyulitan keselamatan SSL.

Hah, macam mana, kagum tak dengan servis BuyandShip ni. Dahla mudah, murah , barang pun selamat sampai ke tangan kita. Takda lagi ras aresah dan gelisah kalau nak shopping barang dekat luar negara.


Apa tunggu lagi, daftar BuyandShip sekarang..ni link nad bagi https://www.buyandship.com.my nanti korang akan dapat rewards ok.

Layari
Instagram : @buyandship.my
Facebook : BuyandShipMalaysia

hai assalammualaikum

KK Florist : Servis Penghantaran Bunga Sekitar Kota Kinabalu - Sekarang senang je nak dapatkan bunga untuk orang tersayang, kalau malas pergi kedai, beli je secara online. Order bunga pilihan korang, dan hantar terus ke orang yang korang nak bagi tu. Yela, kadang kita takda masa, sekali sekala buat surprise dengan orang lain tolong hantarkan. Mestilah suka kan.


Sekarang ni, ramai yang terpaksa berjauhan dengan keluarga, kekasih atau suami isteri demi tuntutan kerja dan belajar. Apabila tiba hari lahir, ulangtahun, hari ibu, hari bapa, atau hari kekasih mesti rasa sedih sebab tak dapat bagi apa-apa, lagi-lagi mereka yang duduk di Kota Kinabalu Sabah, nak bagi hadiah mesti jauh kan. Kalau dapat bagi bunga pun ok, siapa tak suka dapat bunga kan. Korang jangan risau, ada je website yang buat servis penghantaran bunga sekitar Kota Kinabalu. Ok untuk korang yang nak hantar bunga untuk orang tersayang di sekitar Kota Kinabalu, boleh je gunakan servis penghantaran bunga KK Florist ni.


Nad dah survey website dia, memang semua jambangan bunga di KK Florist nampak cantik dan segar. Dibuat pun dengan kemas dan tersusun. Jambangan bunga yang ada di KK Florist bukan sahaja untuk diberi pada hari istimewa malah ada untuk jambangan bunga Grand Opening dan Condelence. Antara kawasan yang dihantar ialah Likas / Damai / Luyang / Lintas / Lido / Bukit Padang / KK City / Sutera Harbour / Sembulan dan banyak lagi. kOrang boleh tengok area dia di link Delivery


Nad suka tengok bunga ni..nampak segar dan gebu macam tu..hahaa..tak tau nak tafsirkan macam mana. Pulak tu dibalut dengan guni..Memang lawa kan.


Yang ni pun lawa, sebab ada bentuk love..hehehe..





Dekat sini, bukan sahaja ada bunga, korang boleh add on macam coklat, belon dan bear. Jadi lagi terharulah orang yang menerima tu kan. Takde alasan kan korang tak sempat nak bagi hadiah dekat orang tersayang. Semuanya di hujung jari. KK Florist akan memenuhi apa yang korang tempah sampai ke orang tersayang dari harga serendah RM 38. Tempah awal ye suapay diaorang boleh arrange untuk penghantaran.

KK Florist, hanya deliver di sekitar Kota Kinabalu sahaja tau. Korang boleh terjah

KK Florist
Open Hours : Monday To Saturday
                       9 AM To 5 PM
Sunday & Public Holiday – Off

Contacts : Phone: +6016 840 8028
Adress: Taman Yakim Jaya (Opposite Kian Kok High School)

Website: https://www.kotakinabaluflorist.com/
Instagram: https://www.instagram.com/kotakinabaluflorist/





hai assalammualaikum

Printcious, Beri Hadiah Kepada orang Tersayang Dengan Rekaan Sendiri

Printcious, Reka Hadiah Design Sendiri Untuk Orang Tersayang - Sekarang ni tak susah nak cari hadiah untuk orang tersayang, banyak je tempat mana nak beli. Tapi nak lagi unik, nak lagi rasa dihargai, semestinya kita nak design sendiri hadiah tu untuk orang yang kita sayang kan. Baru ada rasa feel lain sikit..hehe. Hah, korang yang rasa teruja nak buat reka hadiah sendiri, pergila ke website Printcious. Memang sesuai sangat bagi hadiah ni dekat ibu ayah, adik beradik, kawan atau kekasih. Untuk hari istimewa, harijadi, hari perkahwinan, macam-macam lagi la..Kira semua sesuai la.


Printcious ni ada macam-macam jenis barang yang korang boleh hadiahkan dekat orang tersayang. Dari home living dan office. Antara barang dia ialah T-shirt, Mugs, Cushion, Canvas, Puzzles, Ceramic Tiles, Mousepad, Bag dan macam-macam lagi. Banyak pilihan kan, satu website ada pelbagai jenis hadiah yang korang boleh bagi.

Sebelum ni, nad pernah buat dekat hadiah dekat Printcious ni. Memang seronok dapat reka hadiah tu sendiri seperti letak gambar, letak perkataan , letak aya-ayat positif. Bayangkan kalau orang tersayang terima, namapk gambar dia, atau gamabr bersama, mesti dia akan kenang selalu kan.

Dekat sini ada je jual hadiah yang sedia ada, mungkin korang malas nak design sendiri, pilih je apa yang ada dekat sini, tapi nak kelainan, nak bagi seseorang terharu dengan hadiah kau, buatla sendiri kan..hehee.



Mudah je nak cutomize atau design hadiah tu, dengan hanya 4 langkah sahaja.
1) Pilih hadiah yang korang nak customize tu. Macam nad, nad ambil canvas ni. Ada dua pilihan, sama ada bentuk empat segi atau segiempat tepat. Nad ambil empat segi



2) Ok, seterusnya korang nampak ada create your own design and buy now. Kalau korang takda idea nak buat macam mana, korang ambil je buy now, then tekan start design dan dia keluar corak sahaja, gambar korang boleh bubuh gambar korang nak.


3) Macam nad, pilih " create own design ". Dia keluar kosong macam ni.


4) Dekat bahagian atas ada image dengan text, jadi masukkan gambar tekan image. lepas tu tekan text, nak buat perkataan.

5) Background korang boleh pilih warna sedia ada atau bubuh background lain.


6) Dah rasa puas hati dengan reka bentuk hadiah tu, tekan done. Lepas tu bubuh dekat add cart dan check out buat pembayaran.

Senang dan mudah kan.

Hadiah, tak kira mahal atau murah, jenama atau tidak, kalau dibuat dan diberi dengan ikhlas, mesti sangat memorable bagi seseorang. Untuk diri sendiri pun boleh sebagai kenangan..hehee. Korang apa tunggu lagi, create la hadiah untuk orang tersayang. Terjah https://www.printcious.com/my Setiap hari ada diberi code diskaun tau ..siap free shipping.

Website link
www.printcious.com/my,
www.printcious.com/au
www.printcious.com/sg.

BEST SHOPPING DI SHOPEE

in , by Nadia Johari, 19:05:00
hai assalammualaikum

Best Shopping di Shopee - Sebelum nad kenal shopping online website, apps ni, nad selalu shopping dengan peniaga dekat instagram shop atau dekat facebook. Pastu jenuhla tengok satu-satu mana yang murah. Kadang terpaksa beli juga sebab kita nak sangat benda tu, sedangkan ada website shopping online yang lagi murah. Memang banyak pilihan website shopping online, macam Lazada, Nile, Ezbuy,Shopee dan macam-macam lagi la yang nad pernah shopping, tapi dalam banyak-banyak ni, nad sekarang lebih kepada Shopee.






Kenapa nad suka shopping dekat Shopee?? Banyak kebaikannya. Sekarang kebanyakan barang nad shopping online dekat Shopee. Dari barang dapur, beg, barang anak, barang kerja, semua dekat Shopee.Sampai download apps dia..hahaa.



Sekarang Shopee tengah buat pertandingan #ShopeeShark My..hehee..tengokla kami anak beranak menari. Harap menangla ye..hehee..

Nad suka shopping dekat Shopee sebab nak cari barang murah dekat situ. Kadang ada barang dari luar negara, memang harga murahla. Banyak jimat berbanding beli dekat sini. Tapi satu jela, barang dari luar ni memang lambat sampai. Jadinya, bertabahla..hehe.. Macam nad jenis tak kisah, asalkan barang sampai.

Masa nak beli barang, kalau boleh tengok rating penjual tu. Rating yang orang pernah beli dengan kedai tu, kalau bagus dia bagi rating 5 star atau komen " Good Quality ".." Good Received "..dan apa lagi ye..nad pun lupa..hahaa. Kalau korang dah percaya boleh beli. Bila korang dah terima barang, korang pun bolehla bagi rating ni juga. so orang lain nak beli senang..kann


Korang takkan kena tipu dengan penjual, lebih selamat penjual dekat Shopee ni. Sebabnya, duit yang korang transfer masa buat pembelian, takkan sampai lagi dekat penjual selagi barang kau tak sampai ke tangan kau. Orang shopee ni cuma bagitau dekat penjual barang kita order. Bila barang dah sampai dekat kita, shopee ada bagi masa untuk duit tu transfer dekat penjual. Bila korang dah dapat barang tu, nak bagi senang orang Shopee dan penjual, diaorang ada kotak tulis " Order received "..hah boleh tekan situ, pastu boleh bagi pendapat barang korang tu.



Bagi feedback lepas barang sampai. Nak lagi bagus post gambar barang yang dah diterima. Yela, orang lain yang nak beli, mesti nak tau gak keadaan barang tu, rupa dia sama ke tak kan..


Kalau barang tu salah, bukan macam korang nak, korang boleh chat dengan penjual dekat kotak hijau " Chat Now " tu. Yup, shopping dekat Shopee boleh chat dengan penjual terus. Masa korang nak beli, boleh tanya barang tu macam mana, fungsi dia, keadaa dia, kot korang rasa was-was kan. Bila barang salah, ko bagitau dekat penjual tu dengan chat kat situ. Pergi je ke barang yang korang pilih, atau shop dia, ada perkataan chat dekat situ. Tekan je, nanti dia keluar chat terus.

Nad pernah tersalah barang, patutnya barang tu lampu LED, tapi dia terbagi batang monopod. Nad chat dan penjual tu uruskan semula. Bagus kan..hah!!...siap dia bagi batang monopod tu yang tak sepatunya nad beli..huhu..



Kalau korang download apps dia, semua barang yang korang order, korang boleh tau. Sebab ada account korang yang tunjuk, " To Pay ", " To Ship ", " To Received" dan " Return/refund "..untuk return and refund tu barang yang korang taknak rasanya.

Shopping dekat Shopee, banyak diskaun kau..hahaha. Pergila ke shop yang korang nak tu, kadang ada voucher dia bagi. Hah!!, gunalah voucher tu. Kadang masa nak check out ada coin juga. Hah!, tekan coin yang korang ada masa pembelian tu. Kurangla lagi duit kau..jimaatt..

Dekat Shopee pun korang boleh menjual tau..hah!!..nad pun rasa nak jual barang nad macam beg ni..banyak pulak..hahaha..nanti kita cuba ye..Apa lagi, shoppingla ye dekat Shopee..hehee..
hai assalammualaikum

Tunjukkan Semangat Kebangsaan Dengan Nyanyi “ Negaraku “ Dan Muatnaik di NegaraUmmph TV –  Bulan 8 sudah tiba, dan kita tau, apa istimewanya bulan 8 ialah Hari Kebangsaan.  Jadi, apa perasaan korang sekarang?  Semangat atau biasa-biasa sahaja? Bagi nad, tahun ni, nad rasa kelainan sedikit. Semangat nak sambut Hari Kebangsaan. Semangat nak menyanyikan lagu Negaraku. Tahun ni akan menjadi sejarah dengan sesuatu yang baru dan lebih Ummph.

BOH Tea Memperkenalkan E- Channel  NegaraUmmph TV

TERIMA KASIH, negaraku Malaysia! kerana diberi ruang dan peluang untuk hidup dan menetap di bumi bertuah yang sungguh unik dan istimewa. Justeru kita wajar berterima kasih atas keunikan yang telah negara ini anugerahkan kepada kita. Percayalah tidak semua negara memiliki keunikan seperti kita. Realitinya kita adalah insan terpilih yang diberi peluang untuk menikmatinya. Ada pelbagai cara untuk rakyat Malaysia melahirkan rasa cinta mereka kepada Negara, dan BOH Tea telah membuat sesuatu yang berlainan, yang ingin menarik rakyat Malaysia menunjukkan semangat patriotik dan cintakan Negara.

NegaraUmmph TV, menyiarkan nyanyian Lagu Negaraku Rakyat Malaysia 24 jam


BOH Tea mengajak rakyat Malaysia sama-sama menyanyikan lagu Negaraku dengan penuh semangat,  kuat ,bertenaga dan Ummph. Boh Tea akan membuat satu channel khas iaitu NegaraUmmph TV. Channel ni adalah e-channel yang akan menyiarkan rakyat Malaysia menyanyikan lagu Negaraku selama 24 jam pada 31 Ogos 2018 nanti.

Semua Rakyat Malaysia Boleh Sertai NegaraUmmph TV

Malaysia merupakan satu negara yang unik di mana pelbagai kaum hidup dalam suasana aman harmoni. Bayangkan, berjuta rakyat Malaysia, menyanyikan lagu Negaraku, dan akan disiarkan 24 jam pada Hari Kebangsaan nanti, memang sangat mengagumkan. Tak kira bangsa, tua, muda, semua boleh nyanyi.  Macam mana, bersemangat tak?? Nak join sekali, semestinya boleh, korang boleh buat video menyanyikan lagu Negaraku, sama ada secara solo atau beramai-ramai. Ikut gaya masing-masing atau nak buat macam mana pun.  Suara tak sedap tolak tepi, yang penting, semangat korang nak Nyanyikan lagu Negaraku. Pastikan nyanyi dengan kuat dan lantang ya. Bawah ni cara korang nak submit video tu.

Simple je caranya

Cara sertai BOH Tea NegaraUmmph TV
- Pergi ke link http://negaraummph.tv/
- Rakam gaya tersendiri sama ada secara solo atau berkumpulan menyanyikan lagu Negaraku
- Klik submit untuk menghantar video yang telah korang rakam
- Dah settle, lepas tu tunggu video korang tu disiarkan pada 31 Ogos 2018 bersama rakyat Malaysia yang lain secara live

Dah nampak semangat tu nak Nyanyi lagu Negaraku. ..hehee..Nak bukan ajak-ajak ayam tau, nad ajak betul-betul ni. Nad pun join tau. Malaysia Baru, suasana baru. Mestila semangat lain sikit. Justeru sebagai tanda syukur dan berterima kasih sebagai rakyat Malaysia marilah kita sama-sama nyanyi lagu Negaraku.

Semangat nad nyanyi dengan anak tau..

Tengok, nad nyanyi lagu Negaraku bersama anak, nak bagi dia pun rasa semangat Patriotik..hehee. Nak tengok video ni, korang kena tunggu 31 Ogos 2018 nanti. Sebab nad pun nak tengok video korang juga. Cepat-cepat buat video nyanyi lagu Negaraku. Hantar video korang tu dekat http://negaraummph.tv tau. Nyanyi la dekat mana-mana pun, dekat rumah ke, depan orang ramai ke, eh dekat mana-mana la..Lagi best kalau dekat luar Negara tu. Nampak semangat nyanyi lagu Kebangsaan kan. Masa nak rakam tu, boleh je guna tripod atau pegang telefon tu seperti selfie..Hah!, yang penting semangat korang nyanyi lagu Negaraku.

Cepat-cepat, nanti kita boleh tengok muka kita semua dekat BOH Tea e-channel NegaraUmmph TV..hehee
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS