Articles by "review website"
Showing posts with label review website. Show all posts
hai assalammualaikum

Shopping Online Di PG Mall - Nad tau bukan nad sorang je suka shopping online, ramai yang suka shopping online sebab mudah, tak buang masa, tak buang tenaga dan jimat. Order dihujung jari sahaja. Tengah masak pun boleh order.. Hehehe.. Dah pilih barang, terus masuk dalam cart, bayar dan tunggu barang sampai depan pintu rumah. Lagi dengan musim  PKP ni, memang membeli online je la. Kedai pun tak banyak buka, nak beli barang susah, lagi kene ikut SOP, beratur bagai, memang tak larat la. Jadi, penyelesaiannya, kita pilih untuk shopping online, semua ada.


Shopping Online Di PG Mall

Sebab kene patuhi SOP, tak perlu keluar rumh, kita order barang dekat PG Mall je..hehee Nad tau berkenaan PG Mall pun daripada kawan. Lepas baca, terus nad singgah dan shopping. Beli persiapan untuk raya punyala..hehee..


Pertama kali shopping di PG Mall, tak sangka ada banyak juga pilihan barang yang ada, dari pakaian, barang dapur, peralatan rumah, sukan dan banyak lagi la. PG Mall, ( https://pgmall.my ) merupakan platform e-dagang tempatan no.1 di Malaysia yang ditubuhkan sejak 2017 lagi. Satu-satunya platform e-dagang tempatan di Malaysia. PG Mall juga merupakan salah satu dari TOP 3 laman web marketplace berdasarkan laporan yang dikeluarkan oleh iPrincesight. Eh, PG Mall pun boleh dimuat turun melalui App Store ataupun Google Play. Cepat download, senang nak shopping nanti..hehe.

Bayar Guna Maybank QRPay Dapat 20% Cashback

Shopping online ni memang mudah sebab kita bayar secara online. Selalunya, kita shopping online dengan buat bayaran menggunakan online transfer, debit atau kredit kan, tapi PG Mall ada buat pembayaran menggunakan Maybank QRPay..fuh..bagus kan. Hanya scan dan bayar sahaja.


Kalau korang nak tau, PG Mall ada membuat tawaran menarik bila korang menggunakan Maybank QRPay. PG Mall ada mengadakan Raya Paling Gempak bermula 4 May sehingga 26 June 2020. Bestnya bila korang bayar menggunakan Maybank QRPay, korang akan menerima  20% diskaun sebanyak dua kali sepanjang promosi kempen ini. Diskaun sebanyak 20% terhad pada RM20 dengan pembelian minimum RM30.

Untung berganda tau, bila ditengok korang akan dapat 2 kali cashback iaitu 2 X RM20 = RM40 setiap akaun Maybank apabila membeli di PG Mall menggunakan Maybank QRPay sepanjang tempoh kempen itu.

Hah nak shopping terus boleh tekan link  https://pgmall.my/myraya-campaign2020

Consumerchant ( Pulangan Tunai sehingga 3.5 % setiap masa )

Korang tau tak, korang boleh dapat reward cashback berterusan melalui program "Forever Cash Back PG Mall ". Korang boleh menikmati pulangan tunai sehingga 3.5% apabila korang kongsi referrel link korang kepada pengguna baru untuk berbelanja di PG Mall.


Mesti ramai tak tau kan. Korang tau shopping je..padahal bila korang shopping tu korang boleh dapat cashback. Memang bagus tau. Nad suka bila dapat cashback macam ni.


1) Shop, Share and Earn

Mungkin ada yang tak pernah tau, shopping online ni ada untuk kita share referral link kita di mana, apabila kita share referral link tu dekat sesiapa sahaja, dan orang tu tekan link tersebut dan shopping, korang akan mendapat ganjaran pulangan tunai sehingga 3.5%. Yes, korang akan dapat duit dengan hanya share sahaja. Tapi korang kene daftar dulu dekat PG Mall.

Contohnya, korang shopping dan share barang yang korang beli. Kemudian, orang lain berminat dengan barang tersebut dan dia beli. Korang akan dapat duit dri hasil pembelian tersebut. Ganjaran pulangan tunai akan diberi setelah transaksi yang berjaya dibuat melalui pembelian . Semakin banyak rujukan yang dibelanjakan, semakin banyak wang tunai yang korang boleh dapat di samping pulangan tunai yang diperoleh dari pembelian peribadi.

Forever Cashback

Setiap pembeli memperoleh pulangan tunai dari 0.5% hingga 3.5% Ganjaran wang tunai ini akan berterusan selagi korang atau orang yang dibawah referral korang terus membeli-belah di PG Mall. Sebab itu dipanggl "Forever Cashback"

Nak tahu lebih lanjut berkenaan cashback ni korang klik je link ni okay https://pgmall.my/consuMerchant-concept

Nampak kan, banyak ganjaran yang korang dapat bila shopping dekat PG Mall ni. Apa lagi, jom shopping dekat PG Mall. Shopping banyak-banyak, share referral dan dapatkan cashback. Untung sangat.

Website : www.pgmall.my
Facebook : www.facebook.com/PGMallofficial/
Instagram : www.instagram.com/pgmall.my
hai assalammualaikum


Idea Cenderamata Pilihan Terbaik Di Greenworks Sebagai Corporate Gifts - Pernah tak korang pergi sesuatu event, lepas tu dapat cenderamata barang yang sangat unik dan sangat berguna untuk dipakai. Macam nad, pernah pergi beberapa event produk berjenama, lepas tu dapat goodies, dan goodies yang diberi ialah powerbank siap dengan nama kita..seronok bila dapat cenderamata macam tu, sebab ada nama kita, dengan nama jenama tu. Powerbank kan benda yang memang kita akan guna selalu untuk cas telefon. Lagi ada nama kita, memang rasa wow tau..hehee..


Seperti syarikat, pemberian cenderamata sebagai corporate gift dapat menjalin hubungan yang erat di antara sesebuah syarikat dan pelanggan. Ia merupakan satu peranan yang penting bagi sesebuah syarikat dalam menjaga hubungan dengan pelanggannya.


Bukan sahaja majlis syarikat majlis seperti perkahwinan, hari anugerah, program-program sekolah, university, organisasi dan macam-macam lagi pun memerlukan cenderamata.




Idea Cenderamata Pilihan Terbaik Di Greenworks Sebagai Corporate Gifts

Ni nad kongsi, idea cenderamata pilihan yang terbaik boleh korang buat, iaitu di Greenworks. Terdapat pelbagai jenis cenderamata yang boleh dijadikan sebagai hadiah untuk kegunaan majlis, tapi kesesuaiannya adalah bergantung kepada jenis majlis yang dianjurkan.


Greenworks adalah pemborong & pembekal premium gift di Malaysia. Mana-mana syarikat atau perniagaan yang ada program dan tengah mencari cenderamata yang sesuai, bolehlah tengok dekat Greenworks ni. Banyak pilihan cenderamata yang ada boleh dijadikan sebagai corporate gift. Untuk beli persendirian pun boleh atau untuk beri kepada orang tersayang sempena hari istimewa pun boleh.







Dekat Greenworks ni ada macam-macam jenis barang. Salah satu contoh hadiah yang boleh diberi ialah USB Flash Drive. Memang lain daripada yang lain dengan USB yang kita pernah ada. USB Flash drive yang tak nampak macam usb pun..hahhaa. Boleh Nampak gambar dekat atas ni, hah USB ni, nad ada tau. Bukan satu, tapi nad ada dua. USB ni macam tersembunyi, unik dan cantik dengan bentuk mini card macam ni. USB macam ni ada 8GB, 16GB dan 32GB.


USB Flash Drive ni boleh cetak atau letak gambar yang disukai. Nampak lain daripada yang lain kan. Harganya pun murah je. Saiznya Saiz: 60mm x 30mm x 2mm. Sangat ringan dan boleh dibawa ke mana sahaja.





Ada juga jenis bulat. Lagi comel..hehee. USB ni macam ni boleh disangkut buat keychain. Menarik kan. Lagi ada gambar dan tersembunyi USB tu. Kita ni kan suka benda comel macam ni..hehee..Pantang tau kalau nampak.


Kalau mana-mana syarikat yang nak tempah, boleh je cetak logo company atau apa-apa berkenaan company dekat USB ni. Bayangkan, bagi dekat client, mesti diaorang rasa seronok tengok.




Kalau nak tempah, korang boleh pergi ke IT Gadget di website Greenworks. Dalam ni ada macam-macam jenis USB. Selain USB, powerbank dan earbuds pun ada. Serius murah.




Lunch box pun ada..




Sebenarnya, bukan barang ni sahaja yang ada, banyak lagi barang yang ada dekat Greenworks ni yang boleh dijadikan corporate gifts atau pun persendirian atau untuk majlis formal. Antaranya ialah
- Eco Bag
- Lanyard
- Pen, Notebook, Drinkwares
- Household
- Stationary
- Fridge Magnet, Button Badge, Keychain, Mugs
- Travel bags, pillow, umbrella, travel adapter, wind flags
- Tshirt


Pelbagai barang hadiah untuk korporat mewah dan hadiah perniagaan hingga barang-barang murah untuk hadiah promosi,semua ada. Greenwork menyediakan produk berkualiti tinggi dengan harga yang sangat berpatutan pada skala waktu yang sesuai dan mereka mempunyai barang yang mesra alam.


Cenderahati ni memang sangat penting ya, lagi-lagi untuk sebuah syarikat. Tidak kiralah walau hanya sekadar sehelai t-shirt, sebatang pen, payung mahupun seunit beg plastik. Semuanya mempunyai nilai dan matlamat tertentu. Cenderahati diberi adalah sebagai tanda penghargaan, sebagai tanda untuk diingati selalu oleh mereka yang akan menerima cenderamata itu.








Bagi sebuah syarikat, apabila ada logo atau nama syarikat pada cenderahati dan orang yang menerima menggunakan denagn kerap, jenama syarikat akan sentiasa diingati. Contohnya baju jenama tertentu yang dicetak dengan logo. Pengguna yang memakai baju tersebut akan dilihat oleh khalayak ramai. Lebih ramai yang lihat, lebih tinggi kesedaran pada jenama itu. Seperti pengiklanan percuma ya..hehee..Sebab tu pentingnya cenderamata.






Korang boleh terjah website https://greenworks.com.my/ untuk lihat cenderamata disitu yang korang rasa sesuai untuk program atau majlis yang akan diadakan. Tempahla cenderamata segera di Greenworks dengan harga yang lebih murah berbanding tempat lain.


Greenworks Marketing Sdn. Bhd.
Website : https://greenworks.com.my
Facebook: https://www.facebook.com/GreenworksMarketing/
Contact : +60 12-302 7093 / +60 3-6273 1210
Email; sales@greenworks.com.my
Location : 230, Jalan KIP 7, Taman Perindustrian KIP, Kepong, 52200, Kuala Lumpur, Malaysia
Operasi hours : Monday - Friday 9AM-6PM * except public holidays
hai assalammualaikum


Game On: Highest Number of Repost Wins RM1,000 Shopee Cash Voucher Shopee 9.9 Super Instagram Contest Starts Now! - Be the lucky winner to win RM1,000 Shopee Cash Voucher when you join the Shopee 9.9 Super Instagram Contest. Just follow @shopee_my on Instagram and repost the Instagram post (https://www.instagram.com/p/B2BlJ-1Hs7A/) with the caption "Buy everything at Shopee! #Shopee99SuperShoppingDay #Shopee99SuperContest".

The highest number of repost will win RM1,000 Shopee Cash Voucher. Fifty (50) winners will also win the consolation prize of RM50 Shopee Cash Voucher each. Contest starts now and ends on 9 September 2019, 11:59PM. Winners will be announced on Shopee MY's IG. Terms and conditions apply.

The contest is part of Shopee’s signature annual shopping event, 9.9 Super Shopping Day. Taking place from now until 9 September 2019, the campaign offers greater deals and discounts across categories from brands such as Nutox, HP, L'Oréal, Vinda, Photobook Malaysia, Enfagrow, Universal Traveller, realme, MR DIY and Nestle. To enjoy further savings, Shopee is bringing down the minimum spend for free shipping to RM9.

Shopee also recently revealed its newest brand ambassador, Cristiano Ronaldo and he will be working with Shopee across its seven markets in a wide range of activities to engage and inspire people in the region.

Find out more about 9.9 Super Shopping Day at https://shopee.com.my/m/99

hai assalammualaikum

Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2019 Kembali - Cuti,  cuti cuti,  jom bercutiiii. Siapa tak suka bercuti kan.. Setiap hari kena kerja, kerja dan kerja,  penat minda,  penat badan, penat segalanya. Anak pulak, penat otak asyik belajar je. Jadi, sekali sekala kenalah rancang bercuti untuk rehat dan tenangkan fikiran. Tak kisahla bercuti luar negara atau dalam negara, asalkan dapat luangkan masa bergembira dan bersuka ria untuk diri sendiri atau bersama keluarga.


Seronok bila dapat bercuti, tengok tempat menarik, dapat makan makanan tempatan dan part paling seronok mestilah shopping...hehehe. . Sebelum seronok nak buat semua tu, selalunya kita akan rancang dulu percutian semua, supaya berjalan dengan lancar.

Selalunya, kalau rancang percutian ni mestilah kita nak bercuti secara jimat. Tengok duit poket kita,  tengok budget kita supaya tak berlebihan, rancang secara berhemah. Setiap kali nak bercuti, kita hanya buat research tempat menarik yang kita nak pergi,  sebenarnya korang pun kena research tentang kos lain seperti kos penginapan, kos pergi balik,  dan macam-macam lagi la. Lagi yang bercuti dengan keluarga,  memang kena rancang dengan teliti.

Traveloka Saleabration dan Matta Fair 2019 Kembali

Nad dengar Matta Fair 2019 akan bakal tiba beberapa hari lagi, hah mesti korang tertunggu-tunggu kan, lagi-lagi yang memang tengah rancang nak bercuti tu. Tak sabar nak dapatkan pelbagai diskaun menarik untuk mereka pergi bercuti seperti diskaun penginapan,  diskaun tiket kapal terbang dan pakej pelancongan dalam dan luar negara.


Kalau dah namanya Matta Fair,  semestinya orang ramai berpusu-pusu datang nak tengok, berebut-rebut nak dapatkan pakej menarik percutian,  memang penuhla Matta Fair tu. Macam nad,  memang tak dan nak pergi,  dengan anak lagi semua. Tak terdaya nak mendukung budak seorang ni. Nak suruh suami pergi sendiri,  memang tak la dia nak pergi,  sebab dia tak tau nak pergi mana,  nak pikih apa. .hahahha. Selalunya kalau bab bercuti ni,  kitaorang akan berbincang bersama-sama.

Tapi, nad tetap tengok dan cari promosi untuk bercuti kali ni. Mana lagi, kalau bukan Traveloka. Traveloka pun ada buat Saleabration sempena Matta Fair Promo ni,  jadi usah bersedih ya kalau tak dapat pergi Matta Fair. Traveloka Saleabration,  sama je seperti Matta Fair, menawarkan pakej menarik dengan promosi berbaloi dari kos penginapan,  kos tiket penerbangan,  korang boleh je dapat tawaran murah, boleh je dapat diskaun daripada harga biasa. Tak sabar ni nad nak tengok promosi apa yang ada dekat Traveloka Saleabration nanti. Nak booking untuk percutian tahun ni.

Setiap kali nak bercuti,  nad memang akan usha Traveloka. Semuanya dihujung jari, sekaligus dapat menjimatkan masa dan tenaga.  Cara ni pun dapatla suami isteri berbincang dengan tenang, dekat rumah sambil tengok pakej murah,  yang berkenan di hati..hehehe.





Kali ni,  teringin nak bercuti ke Langkawi. Dah lama betul tak jejak Langkawi ni. Last dulu pergi masa waktu belajar. Langkawi sekarang banyak tempat menarik,  sesuai untuk percutian seisi keluarga.

Dataran Langkawi yang ada Helang besar tu memang wajib pergi. Port untuk bergambar. Naik brigde dekat Langkawi pun best,  ada lagi gambar zaman muda dulu dekat bridge ni..Datang ke bridge ni jangan pergi waktu kabus,  kang tak nampak jalan. .hehehe. Cable car tu pun syok. Boleh tengok pemandangan dekat Langkawi. Dulu zaman muda pernah la naik, gayat la juga. .Hehehh.. Teringat kawan sampaib erduduk naik cable car tu..hehhe. Kali ni nak pergi dengan keluarga pulak.


Salah satu tempat yang nad nak pergi pantai Langkawi ni. Haritu nampak kawan post gambr dia pergi Pantai Chenang Langkawi ni,  terus dalam hati,  wah Langkawi ade pantai la...Memang kena pergi ni. Cantik betul pantai dia.


Takkan mak dengan bapak je gembira kan,  mestilah nak bagi anak-anak gembira juga. Tempat nad nak bawak anak-anak ialah tengok hidupan laut di Underwaterworld Langkawi. Tengok tempatnya macam besar. Banyak hidupan laut dekat situ. Takdela diaorang bosan kan,  Fariza mesti suka giler. Adik pun dah mula bagi reaksi bila tengok binatang ni.


Lagi satu tempat nad nak pergi 3D museum. Gambar macam betul-betul terkeluar. .hehehe. Dekat sini ambik gambr dengan anak-anak memang best ni.

Memang banyak lagi tempat dekat Langkawi ni. Lagi tempat shopping. Shopoing pinggan mangkuk, shopping coklat.. Perghh. .memang syurga dunia betul datang sini. Tapi jangan ikut nafsu kalau shopping,  kang tak tau nak sumbat mana kan. .hehehe. .

Untuk percutian kali ni,  nad teringin juga nak merasa naik kapal terbang walaupun dalam Malaysia. Senang dengan Traveloka sebab ade tiket penerbangan ulang alik ke setiap destinasi yang kita nak pergi. Boleh pergi bila-bila masa sahaja. Nak booking awal dulu pun boleh.

Traveloka pun ada penerbangan dan penginapan dalam satu platform. Jadi takdela susah-susah nak cari banyak tempat. Memang setiap kali nak bercuti,  nad usha Traveloka untuk booking hotel dengan harga yang murah. Kita ni, kalau boleh nak bercuti biar stay di tempat yang selesa dan tenang dengan harga yang berbaloi. Nak guna apps dia pun mudah dan senang.

Banyak kelebihan tempah dengan Traveloka ni, antaranya, ia tiada harga tersembunyi. Harga yang dipaparkan,  tu la harga dia sebenar. Harga yang ditawarkan juga lebih murah. Boleh jimat banyak tau. Antara hotel nad pernah duduk dengan harga murah menggunkan apps Traveloka, Hotel Kinta River Ipoh.

Traveloka ni,  promosi dia berterusan,  selalu je akan ada promosi dari semasa ke semasa.  Hah, banyak kelebihan Traveloka ni,  korang jangan lupa download apps dia. Memang berbaloi guna Traveloka kalau nak bercuti. Traveloka Saleabration akan datang beberapa hari lagi ni. .haishh nak pergi bercuti ke Langkawi ni.

Untuk ketahui lebih lanjut berkenaan Traveloka Sale-abration atau promosi lain, korang boleh lawati laman sesawang Traveloka di www.traveloka.com





hai assalammualaikum

BuyandShip, Servis Penghantaran Antarabangsa Yang Murah, Cepat dan Selamat

Suka Shopping Barang Luar Negara, Guna Servis BuyandShip, Mudah dan Penghantaran Murah - Nad tau ramai pembaca nad, kawan-kawan nad  teringin nak membeli belah barang luar negara seperti USA, UK, Jepun, Korea, Cina dan Hong Kong. Yela, barang original, berkualiti dan tahan lama, siapa yang taknak kan. Tapi, kadang terfikir takut terjadi masalah seperti barang tak sampai ke tempat kita, dengan shipping cost yang terlalu tinggi. Nad pun kadang terfikir dua benda ni juga, tapi nad dapat tau, ada servis penghantaran ni yang dapat membantu kita untuk shopping barang luar negara dengan kos penghantaran serendah RM15 dan selamat sampai ke tempat rumah kita. Pergh, seronok dengar kan!!. Servis yang nad maksudkan ialah BuyandShip. Yang biasa shopping barang luar negara tu, wajib tau guna servis BuyandShip ni. Takdelah rugi sangat kalau shopping barang luar negara tu..ehhee.


Kalau korang nak tau BuyandShip ni dia seperti gudang tempat simpan barang. Tapi ia lebih bagus la, sebab bukan simpan saja-saja, malah tolong hantarkan barang tu ke tempat kita. Kita relaks je order barang dekat luar negara, semua diuruskan BuyandShip. Tapi masa shopping tu, kenala letak tempat alamat semua details tu dengan betul. Kita mudahkan kerja mereka, mereka mudahkan kerja kita. Nad ada baca banyak feedback positif untuk servis BuyandShip ni.


Sebelum tu, korang kenala daftar dahulu dengan BuyandShip ni. Ala macam  biasa la kalau nak daftar, isi segala apa yang dia nak. Sebab bila dah daftar, korang akan dapat ID ahli dan alamat gudang untuk 7 negara seperti USA, UK, Jepun, Korea, Cina dan Hong Kong. Alamat ni korang akan gunakan semasa korang shopping di website luar negara.

Nad pun cepat-cepat daftar BuyandShip ni, mana tau nanti nak shopping barang luar negara kan. Baik daftar siap-siap. Lepas daftar, nad terima rewards 10 kredit point, 1 point = RM1 jadi, 10 point = RM10.




Nad pun tengok shopping site luar negara, mak aih barang dia memang menggoda. berkenan dengan makeup, kasut semua aihh..Terbekenan dengan satu kasut lelaki ni, kot nak bagi hadiah dekat suami kan. So kita usha dulu. Kalau rasa nak dapat murah, boleh je tunggu untuk Black Friday, Sale, lagi macam-macam la.


Nak guna servis BuyandShip ni pun mudah je, ada je dia tunjuk tutorial, info berkenaan Buyandship ni. Semua ada. Tapi kalau tak paham juga, boleh je chat dengan diaorang. Diaorang akan balas.



Bila dah nampak cantik tu mestilah rasa nak shopping. Bila dah shopping tu, shipping address korang ambil dekat Oversea warehouse addresses dekt akaun korang. Bila seller dah bagi nombor tracking, korang update pulak dekat akaun BuyandShip create shipment korang tu. Ini memudahkan pihak BuyandShip menerima barang korang dekat gudang mereka. Update terus tau, jangan lengah-lengah.

Barang yang korang order, daripada warehouse alamat yang korang bagi, seterusnya akan dihantar ke gudang mereka di Hong Kong, lepastu baru mendarat ke Malaysia..hehe. Barang boleh disimpan selama 30 hari di gudang Hong Kong. Jadi kalau korang nak tambah shopping lagi, tak kisahla negara mana korang shopping boleh je, lepas tu, diaorang akan satukan barang korang tu, dan hantar serentak terus. Memang jimatla kan, semua barang datang sekaligus.

Nad rasa kalau tempat lain, mesti mahal harganya sebab barang tempat lain-lain atau dia tak boleh kumpul satu barang. BuyandShip ni okla kan.

Lepastu, korang updatela, alamat penghantaran dekat mana korang nak BuyandShip tolong hantarkan dan buat pembayaran penghantaran tu.



Harga penghantaran mengikut berat sebenar untuk semua negara bukan berat volumetrik, dan tiada cas tersembunyi. So memang jimat. Carton_Box-01 1kg adalah 2.2046lbs. Penghantaran pun dalam 5-7 hari macam tu. Apa-apa, BuyandShip akan emel korang. Pengguna BuyandShip dapat menyemak status terkini penghantaran dari laman web BuyandShip bila-bila masa, di mana sahaja. Kemas kini status akan dihantar melalui e-mel untuk memberitahu pelanggan dalam masa nyata. Semua berkenaan maklumat peribadi korang selamat dengan mereka daripada didedahkan sebab mereka menggunakan penyulitan keselamatan SSL.

Hah, macam mana, kagum tak dengan servis BuyandShip ni. Dahla mudah, murah , barang pun selamat sampai ke tangan kita. Takda lagi ras aresah dan gelisah kalau nak shopping barang dekat luar negara.


Apa tunggu lagi, daftar BuyandShip sekarang..ni link nad bagi https://www.buyandship.com.my nanti korang akan dapat rewards ok.

Layari
Instagram : @buyandship.my
Facebook : BuyandShipMalaysia

hai assalammualaikum

KK Florist : Servis Penghantaran Bunga Sekitar Kota Kinabalu - Sekarang senang je nak dapatkan bunga untuk orang tersayang, kalau malas pergi kedai, beli je secara online. Order bunga pilihan korang, dan hantar terus ke orang yang korang nak bagi tu. Yela, kadang kita takda masa, sekali sekala buat surprise dengan orang lain tolong hantarkan. Mestilah suka kan.


Sekarang ni, ramai yang terpaksa berjauhan dengan keluarga, kekasih atau suami isteri demi tuntutan kerja dan belajar. Apabila tiba hari lahir, ulangtahun, hari ibu, hari bapa, atau hari kekasih mesti rasa sedih sebab tak dapat bagi apa-apa, lagi-lagi mereka yang duduk di Kota Kinabalu Sabah, nak bagi hadiah mesti jauh kan. Kalau dapat bagi bunga pun ok, siapa tak suka dapat bunga kan. Korang jangan risau, ada je website yang buat servis penghantaran bunga sekitar Kota Kinabalu. Ok untuk korang yang nak hantar bunga untuk orang tersayang di sekitar Kota Kinabalu, boleh je gunakan servis penghantaran bunga KK Florist ni.


Nad dah survey website dia, memang semua jambangan bunga di KK Florist nampak cantik dan segar. Dibuat pun dengan kemas dan tersusun. Jambangan bunga yang ada di KK Florist bukan sahaja untuk diberi pada hari istimewa malah ada untuk jambangan bunga Grand Opening dan Condelence. Antara kawasan yang dihantar ialah Likas / Damai / Luyang / Lintas / Lido / Bukit Padang / KK City / Sutera Harbour / Sembulan dan banyak lagi. kOrang boleh tengok area dia di link Delivery


Nad suka tengok bunga ni..nampak segar dan gebu macam tu..hahaa..tak tau nak tafsirkan macam mana. Pulak tu dibalut dengan guni..Memang lawa kan.


Yang ni pun lawa, sebab ada bentuk love..hehehe..





Dekat sini, bukan sahaja ada bunga, korang boleh add on macam coklat, belon dan bear. Jadi lagi terharulah orang yang menerima tu kan. Takde alasan kan korang tak sempat nak bagi hadiah dekat orang tersayang. Semuanya di hujung jari. KK Florist akan memenuhi apa yang korang tempah sampai ke orang tersayang dari harga serendah RM 38. Tempah awal ye suapay diaorang boleh arrange untuk penghantaran.

KK Florist, hanya deliver di sekitar Kota Kinabalu sahaja tau. Korang boleh terjah

KK Florist
Open Hours : Monday To Saturday
                       9 AM To 5 PM
Sunday & Public Holiday – Off

Contacts : Phone: +6016 840 8028
Adress: Taman Yakim Jaya (Opposite Kian Kok High School)

Website: https://www.kotakinabaluflorist.com/
Instagram: https://www.instagram.com/kotakinabaluflorist/





hai assalammualaikum

Printcious, Beri Hadiah Kepada orang Tersayang Dengan Rekaan Sendiri

Printcious, Reka Hadiah Design Sendiri Untuk Orang Tersayang - Sekarang ni tak susah nak cari hadiah untuk orang tersayang, banyak je tempat mana nak beli. Tapi nak lagi unik, nak lagi rasa dihargai, semestinya kita nak design sendiri hadiah tu untuk orang yang kita sayang kan. Baru ada rasa feel lain sikit..hehe. Hah, korang yang rasa teruja nak buat reka hadiah sendiri, pergila ke website Printcious. Memang sesuai sangat bagi hadiah ni dekat ibu ayah, adik beradik, kawan atau kekasih. Untuk hari istimewa, harijadi, hari perkahwinan, macam-macam lagi la..Kira semua sesuai la.


Printcious ni ada macam-macam jenis barang yang korang boleh hadiahkan dekat orang tersayang. Dari home living dan office. Antara barang dia ialah T-shirt, Mugs, Cushion, Canvas, Puzzles, Ceramic Tiles, Mousepad, Bag dan macam-macam lagi. Banyak pilihan kan, satu website ada pelbagai jenis hadiah yang korang boleh bagi.

Sebelum ni, nad pernah buat dekat hadiah dekat Printcious ni. Memang seronok dapat reka hadiah tu sendiri seperti letak gambar, letak perkataan , letak aya-ayat positif. Bayangkan kalau orang tersayang terima, namapk gambar dia, atau gamabr bersama, mesti dia akan kenang selalu kan.

Dekat sini ada je jual hadiah yang sedia ada, mungkin korang malas nak design sendiri, pilih je apa yang ada dekat sini, tapi nak kelainan, nak bagi seseorang terharu dengan hadiah kau, buatla sendiri kan..hehee.



Mudah je nak cutomize atau design hadiah tu, dengan hanya 4 langkah sahaja.
1) Pilih hadiah yang korang nak customize tu. Macam nad, nad ambil canvas ni. Ada dua pilihan, sama ada bentuk empat segi atau segiempat tepat. Nad ambil empat segi



2) Ok, seterusnya korang nampak ada create your own design and buy now. Kalau korang takda idea nak buat macam mana, korang ambil je buy now, then tekan start design dan dia keluar corak sahaja, gambar korang boleh bubuh gambar korang nak.


3) Macam nad, pilih " create own design ". Dia keluar kosong macam ni.


4) Dekat bahagian atas ada image dengan text, jadi masukkan gambar tekan image. lepas tu tekan text, nak buat perkataan.

5) Background korang boleh pilih warna sedia ada atau bubuh background lain.


6) Dah rasa puas hati dengan reka bentuk hadiah tu, tekan done. Lepas tu bubuh dekat add cart dan check out buat pembayaran.

Senang dan mudah kan.

Hadiah, tak kira mahal atau murah, jenama atau tidak, kalau dibuat dan diberi dengan ikhlas, mesti sangat memorable bagi seseorang. Untuk diri sendiri pun boleh sebagai kenangan..hehee. Korang apa tunggu lagi, create la hadiah untuk orang tersayang. Terjah https://www.printcious.com/my Setiap hari ada diberi code diskaun tau ..siap free shipping.

Website link
www.printcious.com/my,
www.printcious.com/au
www.printcious.com/sg.