Showing posts with label skincare
 hai assalammualaikum

Glowpeach Produk Kolagen Kesihatan Dan Kecantikan Berasaskan Bahan Organik - Kesihatan dan kecantikan amat penting dan ia perlu seiring dengan kehendak serta gaya hidup masyarakat. Pengambilan produk kolagen selalunya menjadi pilihan masyarakat untuk kekal cantik luar dan dalam.

Berdasarkan kajian dan pengalamannya sendiri, Khaireen Kamarulzaman, 23, seorang bekas pramugari mendapat idea untuk mengeluarkan produk kolagen berasaskan bahan organik iaitu Glowpeach, dalam bentuk minuman yang mudah untuk diamalkan.
 hai assalammualaikum

Azomis Skincare : Empat Langkah Mudah Penjagaan Kulit Muka - Sejak duduk rumah ni, nad makin rajin nak jaga kulit muka. Dulu zero pasal kecantikan ni, main belasah je pakai tanpa lihat kulit sendiri, sudahnya habis rosak muka dan berjerawat. Paling rajin pun cuci muka je, lain tak pakai. Bila dah banyak baca tentang penjagaan kulit muka ni, dan kita ikut langkah yang betul, alhamdulillah, lama-lama kulit pun jadi sihat dan cantik.

Nak kulit wajah yang cantik, sebenarnya tak perlu banyak step pun, buat yang basic pun je pun dah ok. Antaranya, cuci muka dua kali sehari. Selepas itu apply toner, serum, moisturizer dan sunscreen. Tambahan, pakai mask 2 kali seminggu. Buat ni pun dah mencukupi untuk dapatkan kulit yang sihat dan cantik.
hai assalammualaikum

Crystal Skin, Suplemen Dari Bahan Semulajadi Bagus Untuk Merawat Kulit - Masalah kulit, bukan nad je pernah lalui, ramai pernah lalui. Dari kusam, jerawat, lepas tu parut jerawat dan macam-mcam lagi. Bila ada masalah kulit muka ni, kita akan rasa down, tak yakin nak berhadapan dengan orang lain. Kalau jalan tu rasa nak tunduk je..huhu. Masalah kulit muka bukan berlaku dekat perempuan je, lelaki pun sama. 
 hai assalammualaikum

Ecolite Boostick Untuk kecantikan Kulit, Kesihatan Mata dan Tubuh Badan - " Woww!!, Ecolite ada produk baru la, Ecolite Boostick. Menarik, ada macam-macam perisa pulak tu. Ambil semua la, kita cuba semua..hehee. ".  Salah satu produk Ecolite nad pernah rasa ialah Ecolite Joylife Birdnest botol biru, bila nampak produk baru Ecolite Boostick terus rasa nak cuba. 
hai assalammualaikum

Embryolisse Dah Ada Di Malaysia - Jenama penjagaan kulit dari Perancis yang memenangi pelbagai anugerah global, Laboratoires Embryolisse, bakal membuat penampilan sulung di Malaysia buat kali pertama pada Mei 2020.
hai assalammualaikum

Primer serum Dan Foundation Absolute 1618, Mesra Wudhu, Diformulasi Dengan Rosehip Oil - Lama kan tak kongsi pasal serum dan foundation ni semua. Selalu kongsi pasal makanan dan hiasan rumah je..hehe. Jangan fikir duduk rumah tak boleh nak cantik, masa duduk rumah la kene jaga muka selalu. Pemakaian primer serum sangat penting untuk merawat dan menyihatkan wajah. Foundation pula dipakai bagi menampakkan wajah nampak lebih cantik bila kita bermakeup. Kedua-dua ni penting dipakai bila kita nak makeup.

LELAKI PUN KENA JAGA WAJAH

in , by Nadia Johari, 16:38:00
hai assalammualaikum

Lelaki Pun Kena Jaga Wajah - Siapa kata lelaki kurang memberi tumpuan kepada penampilan? Ada je sesetengah lelaki yang pandai jaga wajah diaorang. Kalau tengok twitter, banyak je orang lelaki kongsi perbezaan wajah mereka dari berjerawat ke kulit yang cantik. Siap buat thread lagi. Tu pun sebab diaorang memng nak berubah dan rajin membaca. Tengok banyak kongsi diaorang pakai memng ikut langkah yang betul, dari pencuci, toner, serum, moisturizing sampaila ubat jerawat.
hai assalammualaikum

Wajib Pakai Sunblock, Tidak Kira Dalam Rumah Atau Luar Rumah - Haritu nad pergi buat rawatan muka di Klinik Dr Bazilah di Bangi. Masa cek muka, dia cakap nad ada jeragat sikit. Kemudian staff yang rawat nad tanya ' ada pakai sunblock tak '..nad jawab ' jarang pakai sebab muka berminyak '. Dia senyum dan cakap ' hah sepatutnya kita wajib pakai sunblock ni. Buka masa kita keluar rumah je, dalam rumah , dalam pejabat pun kena pakai sunblock. UV ni bukan sahaja dari sinaran matahari, lampu dari laptop, lampu, yang bercahaya tu juga boleh menyebabkan kulit kita rosak.

hai assalammualaikum

Pengalaman Buat Rawatan Wajah Di Klinik Dr Bazilah Bangi - Dah lama nad nak buat rawatan wajah. Bertahun juga la tak pernah buat rawatan muka ni, sampai muka pun ada macam-macam masalah. Tak pernah cek pun masalah kulit muka ni, hanya bergantung kepada skincare je. Haritu, entah, tergerak hati nak pergi buat rawatan wajah. Sebab bagi nad, dah sampai masa untuk nad tau keadaan muka nad ni. 

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS