Showing posts with label Lifestyle
 hai assalammualaikum

Cara Edit Gambar Guna Picsart, Mudah Dan Senang - Ramai suka edit gambar kan, dari warna gelap boleh jadi cerah. Lepas tu edit gambar boleh tambah pokok, tambah laut, tambah apa-apa yang nak ditambah. Boleh crop background, letak dekat tempat lain. Edit nampak gambar tu jadi real, jad cantik dan tak perlu susah-susah nak buat. 

Banyak app edit sekarang, tapi nad suka pakai Picsart untuk edit gambar. Nad memang tak suka pakai banyak app, nad cuma ada lightroom dan picsart je. Video ade inshot dan capcut je. Sekarang nad nak kongsi cara nad edit satu gambar ni guna picsart.
Hai

Nutrition Pro Expands to Sabah,  On Track to Achieve RM20m in Revenue in 2021 : Company Inks Agreement with Sabah Bodybuilding Association, and Extends Partnership with Ten Times World Bodybuilding Champion Sazali Samad – Sports Nutrition Pro Sdn Bhd (“Nutrition Pro”), one of Malaysia’s leading sports supplement retailers, opens its doors this month in Penampang, Sabah. Despite the prolonged lockdown of the fitness industry due to the COVID-19 pandemic this year, the company is still on track to achieve its all-time high revenue of RM20 million in 2021, an increase by over 60% from 2020.
 hai assalammualaikum

Mudah Renew Lesen Secara Online Di mySIKAP - Selalunya kalau nak renew lesen, nad akan buat dekat pejabat pos, paling senang la nak renew lesen sebelum PKP. Masa diumumkan renew lesen boleh buat, terus pergi pejabat pos. Datang sana, cakapa dengan staff situ, macam mana nak renew lesen? Staff tu cakap buat appointment, ada dia tampal dekat satu tempat untuk nad baca. Nad pun ambil gambar. Beberapa hari lepas tu, nad cuba buat nak booking, tapi semua tarikh tak available ok, dah tu macam mana nak renew kalau semua tarikh tak available? Luahkan dekat suami, pastu suami ada cakap boleh renew lesen secara online.
Hai Assalammualaikum…

Tingkatkan Sistem Imun Badan Sepanjang Pandemik Covid-19 - Bila covid menular, masyarakat lebih berwaspada, lebih berhati-hati dengan virus ni. 

Virus ni kita tak boleh nampak dengan mata kasar, tapi ada je di sekeliling kita. Tau-tau je kita disahkan positif covid. Lagi teruk kalau dah sampai tahap 4 atau 5. Banyak video nad tengok, sedih sangat mereka yang kehilangan keluarga disebabkan covid. Lagi bahaya sekarang, ada macam-macam jenis virus yang muncul. 
 hai assalammualaikum

Penjagaan Kesihatan Wanita Perlu Dititiberatkan - Kita sekarang hidup dalam keadaan norma baharu di mana setiap orang perlu memakai mask apabila di luar, perlu membasuh tangan dengan kerap, perlu patuhi SOP yang ditetapkan bagi mengurangi wabak covid ini. Dengan suasana yang berbeza ini, sedikit sebanyak memberi tekanan kepada kehidupan kita. 
 hai assalammualaikum

Jana Pendapatan Dengan Supercube, Tanpa Modal Sistem Mudah - Siapa lagi tak pernah tau pasal Supercuba. Dah banyak entry nad kongsi pasal Supercube. Korang boleh baca , supercube molasses herb drink minuman kesihatan tubuh badan.  Untuk korang yang nak kurangkan minum manis, kurangkan caffein, boleh cuba minuman supercube ni. Supercube ni bukan minuman kosong sahaja, tapi minuman yang banyak manfaat.
 hai assalammualaikum

Dah Boleh Rentas Daerah, Dah boleh Beriadah, Tapi Tak Jaga SOP - Orang Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya, lama dah tunggu untuk ke Fasa 2. Fasa 2 yang mana boleh boleh merentas daerah, boleh buat pelbagai aktiviti. Biasalah orang Selangor, KL ni otai, lambat sikit ke Fasa 2. Bila dah diumukan Negeri Selangor, KL, Putrajaya dah boleh rentas daerah, siapa tak seronok oii. Boleh dah keluar ambil angin, pergi tempat yang sepatutnya untuk beriadah.
hai assalamuualaikum

Masalah Bateri Kereta Rosak Selesai, Carput So Senang, Servis Hantar, Pasang Dan Tukar Bateri Kereta - Kelmarin masa nad nak keluar, tiba-tiba kereta tak boleh start. Dah hidupkan kereta banyak kali pun tak boleh. Tengok punya tengok, masalah dekat bateri. Arghh sudah!!, masa nak buat benda penting la jadi macam-macam. Ni kalau bawa pergi bengkel mesti lambat punya. Sudahnya perancangan semua tergendala. 
hai assalammualaikum

Roti Toastem Pandan Kelapa, Roti Viral, Sedap Oi!! - Banyak kali nampak kawan-kawan post gambar roti Toastem Pandan Kelapa Gardenia ni. Kebanyakannya semua kata sedap. Viral roti ni sampai cari kat kedai pun banyak habis. Nad memang tak cari lagi, malas nak berebut kan, tapi haritu pergi myNews, nampak roti Toastem Gardenia ni, terus ambik..hehe.
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS