Showing posts with label Lifestyle
hai assalammualaikum

Kekal terhidrat Dengan Air Minuman Jantzen, Bersih, Selamat Dan Penghantaran Air Yang Mudah - Air sangat penting dalam kehidupan kita seharian. Air membantu kita kekal sihat, memastikan tubuh badan kita  kekal terhidrat dan bertenaga sepanjang hari. Kita disarankan untuk minum 8 gelas air sehari setiap hari. Kita ni memang digalakkan minum air putih dari air manis. Macam nad sekeluarga, minum air putih dah menjadi amalan seharian. 

Korang tau tak, yang minum air putih banyak kebaikannya, kita kekal terhidrat, air sentiasa ada dalam badan, terutama dalam cuaca panas atau ketika bersenam. Kita pun dapat buat kerja dengan baik.Selain itu, air minuman ni dapat meningkatkan tenaga dan fungsi otak. Paling bagus, air putih ni boleh membantu menurunkan berat badan. Minum banyak air boleh membantu anda menurunkan berat badan dengan meningkatkan rasa kenyang dan meningkatkan kadar metabolisme kita.

5 BEST JEWELRY BRANDS IN MALAYSIA 2022

in , by Nadia Johari, 08:00:00
 hai

5 Best Jewelry Brands in Malaysia 2022 - When it comes to accessories, jewelry stands out as the most important thing to have in a woman's life. Jewelry makes you look different and gorgeous in the crowd and plays a crucial role during special events and occasions. The best jewelry brand will provide you with amazing jewelry. From diamond-adorned rings to exclusive necklaces, bracelets, and round-to-customized jewelry products, these jewelry brands will serve you well.

The urge for designer jewelry is at its peak. That's what compels people to go for elegant-looking and designer jewelry brands. If you look closely, you will find out much extravagant jewelry brands. Want something sophisticated for your fingers, neck, and ears? Well, we have come up with 5 best jewelry brands in this article.
 hai assalammualaikum

Bagaimana 6 Nutrisi Utama Eskayvie i-Qids ini boleh bantu anak-anak kekal fokus dalam pembelajaran? - Bila dah jadi ibu ni , banyak benda yang perlu dirisaukan dekat anak terutama sekali  tentang tumbesaran dan perkembangan anak-anak. Bermula dari diaorang bayi sampaila dewasa banyak yang perlu dititiberatkan seperti perkembangan fizikal mereka, daya ketahanan badan, pembelajaran mereka, perkembangan mata, keupayaan untuk fokus dalam membuat sesuatu, perkembangan sosial, melihat perkembangan emosi dan mempunyai persekitaran usus yang baik. 

Setiap kanak-kanak membesar dan berkembang secara berlainan. Contohnya dalam pembelajaran, ada budak selalu fokus dan paham ada setengah budak susah nak fokus dan paham dalam pembelajaran. Seorang ibu mana tak risau kan bila anak tak fokus dalam pembelajaran. Dah habis cara nak bagi dia fokus tapi masih lagi sama. Bukan setakat tak fokus tapi memori sangat lemah. Setengah budak ada yang cepat letih, lesu, tantrum, dan belajar lambat. Lagi teruk bila anak tu terkena covid, kesannya anak tak fokus.

hai assalammualaikum

Metrojaya Kini Dibuka Di Lalaport Buki Bintang - Metrojaya, tempat membeli belah untuk seisi keluarga kini dibuka di Lalaport Bukit Bintang. Nad sendiri tak lepaskan peluang semasa pembukaan Metrojaya haritu, boleh dikatakan nad selesa semasa membeli belah di sini dengan ruang yang luas, kemas dan pelbagai barang ada di situ.

Dengan lebih empat dekad dalam industri peruncitan, Metrojaya memperkenalkan kedai next-gen terbaharu mereka dengan memberi keselesaan membeli belah buat pengunjung. Apa yang menariknya, dalam Metrojaya ni disediakan kedai kopi. Pengunjung boleh berehat sebentar dengan minum secawan kopi ketika membeli belah.
 hai assalammualaikum

Rantai Leher Ukir Nama Dari Venyss Untuk Anak - Kali kedua nad beli rantai leher untuk anak dekat Venyss ni. Nad suka beli sini sebab banyak design yang ada, siap boleh buat ukir nama lagi. Sebelum ni buat rantai leher untuk anak pertama, kali ni buat untuk Farhanah pulak. Takda la salah sorang cemburu bila dia takda rantai leher kan.


Ada orang cakap, kenapa taknak belikan rantai emas? Kan cantik anak perempuan pakai emas. 

Bermula dari kakak, sampai ke adik, mesti orang cakap macam tu.

Tipula kan taknak belikan emas. Ada je tapi bukan masa usia diaorang sekarang. Diaorang ni bukan reti jaga. Lagi usia diaorang ni, bila dekat luar, suka bermain, berlari, nanti tak perasan jatuh ke, hilang ke. Sedang kan nad sendiri pakai emas pun kadang tak sedar tercabut. Paling risau kalau kena ragut ke, takut la. Beli mahal-mahal lepas tu hilang, menangis tak berlagu la. Sebab tu nad tak belikan diaorang lagi rantai emas. 
hai assalammualaikum

Klinik Pergigian My Dental Care Kini Di Buka Di Medan Tuanku Kuala LumpurPentingnya penjagaan gigi bagi mencegah kerosakan gigi dan penyakit gusi. Gigi ni kita perlu jaga sejak dari kanak-kanak lagi, bila besar dia kekal cantik sahaja. 

Masalah nya, kebanyakan orang ni bila sebut je pasal klinik pergigian, mesti terus rasa takut, tiba-tiba je rasa ngilu gigi ni, mana tak nya teringat dengan alat yang digunakan tu..Hahaha. Kadang orang takut nak pergi klinik gigi mungkin sebab dapat doktor gigi garang, takut dia buat ganas sangat ke. Mana kita tau kan. Kita kalau boleh, nak buat rawatan gigi tu biar tempat selesa, doktor pun baik, ada konsultasi dan mesra kanak-kanak. Baru la seronok nak buat rawatan gigi terutama bagi kanak-kanak. 

hai


Fincrew – The Best Website to Compare & Buy Personal Accident Insurance in Malaysia

Even if you’re the breadwinner or primary caregiver of your family, personal accident coverage is something you can’t afford. The measure of protection it offers you in this day and age is simply critical to your overall well-being. Yet, knowing how important this policy is to your life is one thing; finding the best place to get it is another matter entirely. With so many providers promising heaven on earth, it can be challenging to know where to turn. So that we’ll be able to point our valued readers in the right direction, we decided to take a look at where the Malaysians could go to secure personal accident insurance. And that was when we found Fincrew.my!
 hai assalammualaikum

Tasneem Marketplace Platform Bantu Suri Rumah Jana Pendapatan - Jenama Tasneem sebuah syarikat yang membawa jenama Tasneem Naturel, Tasneem Food dan Twobird memang dikenali sebagai produk yang menjual barangan bayi. Nad sendiri menggunakan salah satu produk Tasneem seperti balm baby masa anak-anak nad kecil. Baru-baru ni nad dapat tau Tasneem Business Legacy bekerjasama dengan beberapa jenama besar di dalam satu platform baru di namakan Tasneem Marketplace di mana platform ini dapat membantu suri rumah menjana pendapatan.

Antara jenama yang bekerjasama dengan Tasneem dalam Tasneem Markeplace ialah Tanamera, Aqiqah Centre, Pustaka Darul Iman ( PDI) dan Eyyoo. Usahasama ini dibuat dalam usaha untuk membantu golongan yang berpendapatan sederhana untuk menjana pendapatan tanpa modal tapi berpeluang untuk mendapat keuntungan yang tinggi disamping mendapat pelbagai ganjaran yang menarik.
hai assalammualaikum

Jovian Lancarkan Wonder Suit, Korset Sesuai Untuk Lelaki Dan Perempuan - Jovian, jenama yang dikenali dengan pelbagai jenis produk ready-to-wear (RTW) sejak 2012 lagi, kini melancarkan produk baharunya yang memfokuskan pada pakaian dalam iaitu korset dikenali sebagai Wonder Suit. Korset Wonder Suit yang dihasilkan bukan sahaja untuk kecantikan bentuk badan malah untuk kesihatan tubuh badan dan menjaga postur badan.

Sebagai perintis dalam industri fesyen RTW di Malaysia, Datuk Jovian sering mendengar rintihan daripada Jovianista bagaimana mereka menghadapi masalah dengan figura mereka dan ingin kekalkan bentuk badan mereka sentiasa langsing, maka tercetus idea membuat korset Wonder Suit.
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS