Showing posts with label Lifestyle
 hai assalammualaikum

Nurflix Lancarkan The Journey Of Humankind Dan Siri Animasi 25 Rasul Edisi Bahasa Melayu - Platform penstriman video kandungan islamik, Nurflix telah melancarkan siri animasi 3D The Journey Of Humankind dan Siri Animasi 25 Rasul bermula dengan Kisah Nabi Musa A.S Edisi Bahasa Melayu yang mula disiarkan pada harini. 

Sejak pelancaran Nurflix pada Julai 2020, pelbagai hiburan sopan dan ilmiah yang telah disiarkan dan sehingga hari ini, aplikasi ini kekal komited bagi mencapai visi penubuhannya iaitu menjadi pusat kepada kandungan ilmu Islam Ahli Sunnah Wal Jamaah dan hiburan sopan yang boleh dicapai dari seluruh dunia. 

Korang dah langgan ke belum Nurflix, kalau belum boleh langgan sekarang. Sebab banyak hiburan sesuai untuk tontonan masyarakat muslim di Malaysia khusunya seperti pembelajaran kitab-kitab tradisional Turath, Tausiyah dari guru-guru, pengajian Al-Quran, hadith dan banyak lagi. Terbaru ni ialah The Journey Of Humankind.
hai assalammualaikum

Rizq Islamic School Kajang Open Day : Pendaftaran Pelajar Sesi 2023 - Nad pasti, kebanyakan ibu bapa inginkan yang terbaik untuk anak terutama dalam bab pendidikan. Ilmu dan pendidikan yang sempurna berperanan penting dalam memelihara serta membentuk fitrah insani sebagai hamba Allah SWT. Ia bertujuan memudahkan manusia mengendalikan urusan hidup secara terurus, menggabungkan ilmu duniawi dan ilmu akhirat. Ibu bapa mempunyai pilihan untuk hantar anak di sekolah mana-mana pun, tapi apa yang nad tengok, ramai ibu bapa sekarang ingin anaknya bersekolah di sekolah Islamik atau sekolah Tahfiz.

Sekolah Islamik sekarang banyak yang dah bertaraf antarabangsa, di mana pembelajaran sama macam sekolah biasa tapi lebih canggih dan menerapkan module Tahfiz dalam pembelajaran. Malah alatan pembelajaran dan kemudahan yang sediakan sangat modern dan mengikut teknologi terkini. 
hai semua

Tanglung Peranakan Terbesar Oleh Himalaya Sports Di Jonker Walk Melaka Cipta Rekod Di Malaysia Book Of Records - Siapa tau gula-gula Himalaya Sports? Kalau korang taip je dekat google seacrh, mesti korang pernah jumpa gula-gula Himalaya Sports ni. Nad sendiri suka makan gula-gula Himalaya Salt perisa Lemon. Tapi takda ambil selalu, makan waktu tertentu sahaja. Gula-gula Himalaya Sports diperbuat daripada garam Himalaya semula jadi dan mempunyai dua perisa iaitu Lemon dan Ginger Lemon. Gula-gula Himalaya Sports sesuai untuk mereka yang menjalani gaya hidup aktif, gula-gula pudina yang diperkaya membantu untuk menambah baik hidrasi, melegakan tekak dan mengekalkan kesegaran nafas. 

Nad dapat tau, gula-gula Himalaya Sports telah menaja Tanglung Peranakan Terbesar di Jonker Walk Melaka dan mencipta rekod di Malaysia Book Of Records. Sepasang tanglung gergasi ini akan menyinari dan mewarnai Jonker Walk sempena menyambut Tahun Baru Cina 2023. Wah!! menarik betul.
hai semua

Game Online Yang Menyeronokkan Di Plays.org Sesuai Untuk Kanak-Kanak Dan Dewasa - Teringat masa kecil dulu, waktu tu takda internet lagi, nak hilangkan bosan, setiap petang keluar rumah, mainla  permainan Lompat Getah, Baling Selipar, Teng Teng dan macam-macam lagi. Main dengan kawan-kawan, memang seronok la masa tu. Bila zaman dah berubah, teknologi makin canggih, kita bertukar pulak cara permainan dengan bermain game online untuk keseronokan. Banyak game online yang ada, tapi nad jumpa game online yang menyeronokkan di plays.org, game yang sangat sesuai untuk kanak-kanak dan orang dewasa.

Syok weii, main game dekat plays.org ni. Tak perlu download pun, main dekat website sahaja. Permainan dalam plays.org ni bukan sikit je tau, tapi nad rasa lebih dari 100 game online yang ada. Game online dalam ni bukan sahaja permainan untuk suka-suka, tapi ada juga permainan pendidikan untuk anak-anak. Tak percaya, silalah tengok di plays.org dan berterima kasih kepada nad sebab perkenalkan game ni dekat korang..hehee. Akhirnya jumpa game education untuk anak-anak juga.
hai assalammualaikum

Kedai Baiki Handphone, Laptop Dan Macbook Murah Di Putrajaya - Bila handphone rosak atau tiba-tiba mati dan tak boleh hidup, hati tak keruan ye, boleh jadi masalah negara tau. Mana taknya, macam nad handphone ni la nad buat kerja semua. Ambil gambar, ambil video, semua guna handphone. Tapi biasalah, handphone pun ada jangka hayat dia,dah sampai masa, meragam la dia.

Kita ni bukan la kaya sangat nak beli telefon lain. Selagi boleh dibaiki, kita baiki. Macam telefon nad ni, dah lebih 5 tahun nad guna. Tak pasti apa punca handphone tak boleh hidup. Biasanya masalah handphone ni, masalah bateri, screen, itu jela nad tau. Tapi telefon nad ni tak pasti kenapa.
hai

Main Game Online Percuma Di Solitaire.org - Ingat dulu, selalu main game daun terup yang dah sedia ada dalam komputer. Tak reti main pun game card tu, just ikut suka kita je, main ikut urutan nombor..hahaha. Dulu internet mana ada dekat rumah, jadi game yang ada dekat komputer tu jela kita main. Game terup tu pun nad main untuk luangkan masa  yang ada. Lepas tu, masa masuk universiti, roomate download game zuma. Ala, mainan bola, lepas tu kena tembak bola sama warna bagi pecah. Seronok ye main, kadang sampai terleka. Memang legend game tu semua.

Nad ingat game tu dah tiada, tapi rupanya ada lagi tau. Selain daun terup dan zuma, ada banyak lagi game lain dekat solitaire.org. Hah, bolehla main game-game dekat situ ni sampai puas. Lama betul dah tak main game tu, rindu rasanya.

BAMBOO HILLS GARDEN KUALA LUMPUR

in , by Nadia Johari, 00:56:00
 hai assalammualaikum

Bamboo Hills Garden Kuala Lumpur - Selalu lalu lebuhraya, nampak perkataan Bamboo Hills ni, siap ada air terjun. Tanya suami "apa tu, siap ada air terjun, tempat baru ke?" Suami pun tak pasti tempat apa tu. Nampak menarik tapi sekali lalu jela, yela sebelah tol tu kan, takkan nak berhenti jenguk. Kitaorang fikir tempat makan kot. Sampaila suatu hari nad dapat juga jejak ke sini, sebab ada event buat dekat sini. B tau Bamboo Hills ni ada taman yang cantik dengan restoran.

Sebelum event bermula, sempat la ambil gamabr dekat situ..hehehe. Nasib ada kawan-kawan lain juga nak bergambardulu. Yela tak tau bila dapat pergi lagi walaupun dekat..kihkih. Datang sini pakai cantik-cantik, boleh feling hindustan ye..Masuk tiktok..hahaha.
hai assalammualaikum

Tisu Carina, Tisu Berkualiti Pilihan Kami Sekeluarga - Setiap hari kita semua akan menggunakan tisu untuk kebersihan, tidak kira di mana sahaja, di rumah, pejabat, di tempat awam, ketika makan, dalam kereta dan beriadah. Dekat mana-mana sahaja mesti kita nak lap, bukan sahaja dekat tangan dan mulut, malah dekat semua tempat kita rasa nak lap. Lagi-lagi bila fasa pandemik, kebersihan lebih diutamakan. Tisu dah menjadi barang keperluan yang perlu ada untuk aktiviti seharian. Demi menjaga kebersihan sekeluarga, tisu pilihan nad semestinya tisu Carina.

Carina telah mengeluarkan pelbagai jenis tisu seperti tisu basah, tisu kering, dan lain-lain untuk menjaga kebersihan kita semua mengikut kesesuaian. Dengan menggalakan kita untuk menjaga kebersihan terutama sekali selepas pandemik, Carina telah menganjurkan kempen " We Care We Love' di mana, korang boleh dapatkan pelbagai tisu Carina dan menyertai contest untuk memenangi pelbagai hadiah yang menarik. Hah, nak tau, baca sampai habis..hehehe
Argentina Juara Final World Cup Qatar 2022 - Nad ni bukanla peminat bola, tapi suami yang gila bola. Sepanjang perlawanan, memang dia tak pernah tinggal tengok, dari awal sampaila separuh akhir. Tapi, untuk Final World Cup 2022 ni dia lambat pulak tu, dah separuh masa pertama, baru dapat tengok, gara-gara nad tak ambik tau bila Final World Cup 2022.

Sebab lambat tengok, nad dah booking tiket wayang cerita Mechamato untuk anak-anak. Disebabkan anak-anak nak tengok sangat, dan ini kali pertama diaorang tengok wayang, nad pun booking la 18 December 2022 jam 9.35 malam. Pilih tarikh ni sebab seharian Ahad tu kitaorang keluar, dari cari sofa, pergi Putrajaya, lelas tu tengok wayang. Suami pun setuju sebab dia fikir, esok-esok takyah keluar dah.

Tapi rupanya, suami pun lupa 18 December tu Final World Cup. Dia gelabah juga tapi buat relaks je.. Huhu. Yela, taknak hilangkan mood anak-anak yang tengah seronok nak tengok wayang. Jadi layan dulu movie Mechamato. Tak sangka ye, movie tu habis pukul 12 malam, ada la lebih-lebih tu.
© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS