hai assalammualaikum



oppss sory terlewat buat entry pasal FEAR FACTOR SELEBRITI ni..line internet pun lembap..tapi xpe..ni pun berusaha sabar..hahaa..dalam episode 5 ini, hanya tinggal 11 kumpulan yang akan beraksi selepas jehan dan dr faiz tersingkir minggu lepas.episode 5 kali ini akan mencabar peserta untuk lebih berani dengan aksi yang lebih mencabar..siapakah yang akan mendapat imuniti??..siapakah dapat RM10 000..



cabaran pertama kali ini menguji kegayatan peserta terhadap ketinggian.. peserta akan dinaikkan setinggi 50 kaki..tengok bawah mesti menggeletar..dalam cabaran ini peserta perlu mengambil bendera dari hujung dan berpatah balik untuk meletakkan bendera di tempat permulaan..setiap pasangan akan diikat tali dipinggag dan mereka perlu membuat strategi bagaimana nak membantu setiap pasangan mengambil bendera dan meletakkan bendera supaya tidak jatuh dan pasngan tidak boleh melebihi zon yang telah ditetapkan..maksudnya, kawan dalm kumpulan perlu berada ditengah2 supaya kawannya lagi sorang boleh mencapai bendera dan berpatah balik beri kepada kawan lagi satu tadi untuk meletakkan bendera..itula gunanyer tali yang diikat di pinggang mereka...amatla susah weeii..dengan anginnya yang kuat..

semasa group Atu dan Azri melakukan aksi..Azri tidak berapa yakin dan terasa gayat..x tau apa yang menganggu fikiran dia sehingga atu berasa kecewa dan melepaskan tali di pinggangnyer dan terjun tanpa melakukan aksi..group Zawen dan Is juga tidak dapat melakukan aksi ini kerana bahu Zawen yang cedera disebabkan aksi minggu lepas..siapakah yang mendapat imuniti? Akim dan Farish yang mendapat imuniti dan mereka meggunakan imuniti itu untuk tidak mengambil risiko..


cabaran kedua pula..sorang akan berada dalam kotak ..dan kotak akan ditenggelamkan dengan perlahan-lahan dan seorang lagi akan pegi ke boyan untuk mengambil kunci dan berusaha membuka mangga untuk menyelamatkan kawannya di dalam kotak itu..dan sekiranya mereka berjaya membuka..kawannya yang berada di dalam kotak akan pergi membunyikan lonceng bagi menamatkan masa..sape tau berenang okla..dan perlu tahan nafas secukupnya..susah gak cabaran ini sebab perlu memilih kunci yang betul untuk membuka ketiga-tiga kunci..group Zawen dan Is terpaksa tarik diri dalam melakukan cabaran ini disebabkan masalah serius bahunya

Dengan masa 1 minit 17 saat, pasangan Johan dan Kaka memenangi RM10k minggu ini! Tahniah! dan tiada penyingkiran disebakan Zawin dan Is sudah menarik diri..









Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. OMG!!!jelenye tgk ur blog..cantik dan creative!!cantik!cantik!huwaa..jeles..hehe..aduuh..nk ltk ur blog kt mine blh?follow me back if you ok;-)...keep up d good work dear...

    ReplyDelete
  2. LYNN..BIASA2 JE..HEHE..THNKS DEAR..

    ReplyDelete
  3. Bukan zizan lah nad, jehan...
    jom join GA ibu amirul http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com/2013/01/1st-giveaway-ibu-amirul.html

    ReplyDelete
  4. yui tak tgk pun lg..hihih..tgk awal2 je.

    ReplyDelete
  5. Lissa jarang tengok nii.. hehee

    ReplyDelete
  6. tgk ramai2 ngan parent hari tu....

    ReplyDelete