hai assalammualaikum

Makin Hot Budak Sekarang - Kalau kita dulu, umur masuk 13 tahun, masih lagi comot momot. Tau nak belajar, lepak, tidur je. Tak tau bab internet, tak tau bab makeup. Kalau ada pun, main belasah je pakai. Tapi, budak sekarang, cantik-cantik, siap pandai makeup lagi. Lagi bila dah terdedah dengan dunia cyber, tau pasal instagram, facebook semua, makin hot diaorang ni.


Macam anak buah nad sorang ni. Umur dia 13 tahun. Tengokla, muka glowing, flawless habis. Nak tau dia pakai ape??..Pakai tati skincare yang orang duk cakap produk ada masalah. Muka memang nampak cantik, tapi bila kena panas, macam terbakar habis tengok dia ni..hahha. Jadi, nad dengan kakak sebagai makcik dia cakapla jangan guna produk tu lagi. Takut bagi kesan lain pulak. Kang memudaratkan diri sendiri. Sekarang, tak tau dia pakai produk kecantikan apa.



Nampak tak, dah pandai nak jaga penampilan. Dulu kita, muka takda jerawat dah kira cantik dah..hahaha. Kalau hitam, cari produk yang boleh putihkan balik, tu pun main belasah je..haaha. Hanya terpengaruh dekat iklan tv. Tapi tak putih gak.

Lagi satu, makeup. Searang tengok, pergi sekolah pun macam bermakeup. Lagi tang kening tu, huishh kadnng siap terbentuk cantik je. Samalah macam anak buah nad ni, pandai makeup. Kadang dia ambil makeup mak dia. Ni makcik dia punya makeup pun dikerjakan. Kita tak kisah pun, sebab tengok cantik je dia makeup. Kening tu pandai pulak dia lukis. Kadang suruh di buat, tapi dia takut..hahaha. Nad sampai la ni, bab kening, alahai susahnya..geram rasa.

Anak buah nad ni main instgram je. Dia takde facebook. Tak tau kenapa, malas ku tanya. Mungkin taknak semak, banyak-banyak nak kena handle. Tapi budak sekarang lebih suka instagram dengan wechat. Tengok instagram anak buah nad ni, pergh lebih dari makcik dia. Like yang dia dapat pun beribu. Hey kau, caras makcik kau nampak..hahaha. Dia pun ada ambik review tau sebab dia punya like dan pengikut dah banyak. Nad, kadang mintk di tolong promote instagram nad..hahaha. Tapi takda sipa nak folow kita, mereka bebudak..hahaha.

Kan sekarang, ada je budak dah jadi instafemes. Asal cantik kau buat benda pelik, ramaila nanti follow. Tapi isuya, ada tu but review sekejap, bayar mahal..lor..meh ler review dengan blogger. Kami review ikhlas, kekal dan harga pun murah..kihkih. Takpela, biarla. Mereka dengan cara mereka, kita dengan cara kita.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. budak zaman sekarang memang advanced. hihi

    ReplyDelete
  2. part kening memang bebudak skank pandainya lukis memg advandce dari kita,
    win betul ayat review blogger, memang blogger jujur kalau review.

    ReplyDelete