hai assalammualaikum

Burger Nasi Lemak Dan Burger Smooky Grilled Macdonalds - Mcdonalds ni ada je burger baru dia akan keluarkan ye. Sekarang burger baru yang dikeluarkan Burger Nasi Lemak. Nad tak teringin pun sebenarnya nak makan Burger Nasi Lemak ni, tak tau kenapa, macam takda special mana pun..hahaha. Tapi terpaksa beli sebab burger kita nak takda sebab dah habis stock, jadinya kita belila Burger Nasi Lemak ni yang semua orang nak cuba tu..ahhaa. Dah mr mafia nak belanja, kita beli jela.

Sebenarnya nak beli Hot N Crispy Mcchicken, eh yeke, lupala, yang sekali dengan Smooky Grilled Beef tu, tapi dah habis, diganti dengan Burger Nasi Lemak. Jadinya belila Burger Nasi Lemak dengan Smooky Grilled Beef. Mr mafi cakap " eh tadi kata taknak burger nasi lemak, tapi pilih juga "..terus nad cakap " dah burger yang nak habis, jadi beli jela burger nasi lemak ni. Kita mesti nak rasa sesuatu yang baru "..hahaa..ok tak alasan kita..jawabla lagi " Takpela, abang pun boleh rasa, nanti makan separuh-separuh ye "..hehee.




Ni la dia Burger Nasi Lemak tu. Didatangkan set dengan air dan kentang goreng. Harga RM16.95. Burger Nasi Lemak mengandungi kepingan ayam yang dimasak menggunakan santan, disalut emping jagung, ditambah sos sambal istimewa, telur goreng, bawang tumis serta kepingan timun segar yang dihidangkan bersama ban cili. Nad rasa biasa je. Sambal dia memang macam nasi lemak tu. Tapi yang ni biasa je. Yang ni takda nasi, pakai roti. Sepatutnya namanya Burger Lemak..haaahha. Nasi lemak lagi sedap, sebab ada ikan bilis..hehee



Satu lagi nad beli Smooky Grilled Beef. Harga RM14 lebih. Dalamnya, ada daging yang empuk, sayur, cheese dan sos dia. Yang ni memang tak pedas la, kena bubuh cili sendiri. Dagingnya lembut..okla..

Dua-dua burger ni bagi nad biasa je. Takde power macam burger lain sebelum ni. Mungkin frust tak dapat makan Hot N Crispy Mcchicken kot..hehe
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. xbest sgtkan burger nasi lmak tu..hihi

    ReplyDelete
  2. Sy pun tak teringin nak makan burger tu

    ReplyDelete
  3. Siqah teringin nak makan Smooky Grilled Beef sebab suka daging! Hihi. Burger nasi lemak rasa macam tak sangat nak makan, maybe sebab nasi lemak mesti dalam bentuk nasi lemak. Hihi.

    ReplyDelete
  4. Smooky Del belum rasa. Tpi kalau g Mc.D beli GCB jer selalu. Kalau ade yg bru why not kita cuba kan..ahahah

    ReplyDelete