Masalah Bateri Kereta Rosak Selesai, Carput So Senang, Servis Hantar, Pasang Dan Tukar Bateri Kereta Dengan Pantas dan Selamat

hai assalamuualaikum

Masalah Bateri Kereta Rosak Selesai, Carput So Senang, Servis Hantar, Pasang Dan Tukar Bateri Kereta - Kelmarin masa nad nak keluar, tiba-tiba kereta tak boleh start. Dah hidupkan kereta banyak kali pun tak boleh. Tengok punya tengok, masalah dekat bateri. Arghh sudah!!, masa nak buat benda penting la jadi macam-macam. Ni kalau bawa pergi bengkel mesti lambat punya. Sudahnya perancangan semua tergendala. 

Cari jalan penyelesaian, nampak Carput, ada buat penghantaraan dan pemasangan bateri kereta. Sangat senang dapatkan bantuan untuk masalah kereta dengan Carput! Hanya beberapa klik pada telefon bimbit dan bantuan dalam perjalanan.

Suka sangat servis Carput ni sebab respon yang diberi sangat pantas. Dalam 30 minit, orang Carput sampai ke rumah nad, ingatkan lama kene tunggu, rupanya tak. Senang gila ok, tak perlu ke bengkel semua. Memang mudah urusan bila jadi macam ni. Carput So Senang!!


Carput So Senang, Servis Hantar Dan Pasang Bateri Kereta Dengan Pantas

Juruteknik tu datang, terus buat kerja. Cek bateri lama kenapa rosak. Rupanya bateri tu dah nak habis jangka hayat dia. Biasalah, nad ni bab kereta kurang arif, suami la buat semua ni. 



Tapi biasalah, adat manusia, kalau nak terlupa, terlupa juga..huhuhu. Jarang cek, tak ingat tarikh bateri dah berapa lama. Tu yang bila kereta tak boleh start, mula gelabah. Nasib ada ada Carput, penyelamat sewaktu genting macam ni.



Nad tukar bateri lama dengan bateri roadmaster, harga pun lagi murah dari pusat servis atau bengkel. Ada juga beberapa jenis bateri lain ada, korang boleh dekat website Carput. Bagusnya tiada cas pemasangan dan penghantaran, PERCUMA ok, bayar harga bateri sahaja. 


Masa tu juga, juruteknik tu bagitau dan terangkan pasal bateri tu. Nad dengar la juga sebab nak ambik tau pasal bateri ni..hehee. Dia ada bagitau jangka hayat bateri tu, dekat bateri tu pun ada tunjuk. Bagus sangat tau, dahla sampai cepat, pasang pun cepat. 



Takda ambil masa lama pun, dalam 30 minit macam tu. Dah siap tu tukar bateri tu, terus kereta boleh start. Alhamdulillah!! Dapat buat semula apa yang dirancangkan.

Mujur kereta nad mati dekat rumah, cuba bayangkan kalau mati dekat jalan? Kereta mati waktu malam? Paling bahaya bagi orang perempuan, kalau semua ni terjadi, mesti rasa gelabah, risau, tak tau nak buat macam mana kan. Nak suruh suami datang berapa lama, kalau PJJ macam mana? Tunggu pomen lagi, itu kalau ada, kalau takda, naya oii!!


Download App Carput dan Simpan nombor Carput

Sebab tu korang kene simpan nombor bantuan Carput ni 1800 1800 10 atau download app Carput. Bantuan jadi lagi senang, semua di hujung jari sahaja. Tekan-tekan je Carput sampai..hehee.

Carput sentiasa membantu menyelesaikan masalah kenderaan di waktu kecemasan atau ketika diperlukan. Mereka gunakan kelebihan teknologi dan dalam masa yang sama mengekalkan sentuhan emosi manusia bagi memastikan pelanggan menerima servis yang terbaik. 


Antara servis Carput
- Servis hantar dan pasang bateri kereta
- Jumpstart bateri
- Tukar tayar pancit
- Penghantaran petrol 
- Khidmat tundaan

Pergh nampak kan, bukan buat servis hantar dan pasang bateri kereta, malah benda kecil seperti penghantaran petrol pun diaorang buat.

Carput bekerja 365 setahun, dari pukul 7 pagi sehingga 11.30 malam. Ini bermakna setiap kali berada di jalanraya, dimana sahaja berlaku masalah tak perlu bimbang sebab Carput sentiasa bersedia 24 jam untuk bantuan.


Lokasi Carput

Sehingga kini Carput menawarkan servis perkhidmatannya di lokasi seperti Lembah Klang. Johor Bahru, Penang, Ipoh, Melaka dan Seremban.

Cara Pembayaran

Pembayaran pulak banyak cara dan sangat mudah, boleh secara tunai, kad debit/kredit dan ewallet seperti TnG, GrabPay, Boost dan MaybankQR.

Bagaimana nak dapatkan servis Carput


Hah, korang kena simpan Carput ni dalam phone korang. Boleh download app atau simpan no
Android Appstore - http://bit.ly/cptweb1
Call centre : 1800 1800 10
Website: www.carput.my

Review pengguna yang menggunakan khidmat Carput

Nad tengok kebanyakan review bagi feedback yang positif. Tu tak rasa was2 nak gunakan khidmat Carput ni.




Untuk info lebih lanjut, korang boleh layari
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Dengan adanya carput tak paya lagi takut tersangkut kan. :)

    ReplyDelete
  2. bagus ada perkhidmatan sebegini.. sekurangnya x gelabah sgt kalau berlaku di tengah jalan n malam..

    ReplyDelete
  3. Fiza pun dah ada apps nie dlm henpon... mana tahu ada kecemasan, tak la gelabah

    ReplyDelete
  4. Bagus la ada app carput ni.. Mudahkan urusan kita nanti... Leh la donload japgi

    ReplyDelete