hai assalammulaikum

Percutian Aku De Langkawi - Ni nak cerita pasal percutian nad dengan rakan-rakan UUM ke Langkawi. Akhirnya dapat juga datang ke Langkawi, salah satu tempat pelancongan yang wajib pergi. Nak pergi sini pun rancang berbulan-bulan, dan tour guide kitaorang, kaan sendiri yang dah biasa datang ke Langkawi..hehee. Kalau takda dia, mungkin tak sampai kot. 

Percutian Di Langkawi

Ini lah, Langkawi. Port wajib bergambar dekat Helang ni. Ikon menunjukkan korang dah sampai ke Langkawi..hehe.


Inilah kapal yang bawa kitaorg ke langkawi...hehe. Masa ni dapatla tengok pemandangan yang mengasyikkan. Masa ni pelumba-pelumba basikal le tour de Langkawi pun ada naik sama. Sebebnarnya bot ni tertutup, kitaorang keluar untuk ambil angin, udara. Ada kawan nad yang mabuk laut..hehee. Mujur nad ok je.

hah...time ni kitaorg dh smpai ke di langkawi..ape lg bergambar la gak..tgkla masing-masing..pndai bergaya..hehe..cntik kan..masing-masing dengan beg besar msg2..nak shoping katakn..duit kat poket bnyk tu..hehe....msg2 tersenyum sebb dpt jejk ke langkawi..yela bljr kat kedah xkn x p langkawi kot..hehe..smpai2 je cr kete sewa..pastu trus p umh makcik dhabitah..trime ksih kepada makcik bit sebb tumpagkan rumah die..hehe..jimat sikt kos..

 
lepas sampai je..kitaorg terus p tempat nek kabel....ala ats bukit tu..time ni sume org ramai sgt beratur..mcm2 org leh tgk...yela..tempat pelancongan kot...dengan orang putih..orang gelp..hehe..pastu turn la kitaorg nek...tgk gmbr sakinah..hehe..die tgh gayat tu sebnrnye tinggi sgt...mcm2 dalam otak die..kabelkan..kejp2 berenti..berenti pulak tgh2 gaung..pergh..mana tak cuak..tp aq cool..hahaa...


akhirnyer smpai gak tmpt ats tu...tu la gmbr aq tgh berposing...jauh jaln die..
mcm2 leh tgk dr ats..dgn pemndgn yg lawa tu..tp gayat jgk..hehe..tgk kot2 jatuh ke pe.. but happenig...spe2 nak kurus lehla nek kat cni...haha..
         
                                                                                     
 
pastu kitaorg p kampung mahsuri..kat cni mcm2 leh tau..mcm ne kisah mahsuri.. mcm2 rumah yng terdpt dekt situ...rumah2 dulu..mcm2 tempat gak kitaorg p..tp lupela...hehe..

 esoknyer kitaorg pegi naik bot..huhuhu..best woo...keliling stu pulau...mcm2..

masa tu dpt tgk helang..kitaorg bg mkn kat helang..uish...dpt bg mkn kat tempat ternakan..tempat ternakan tu dkt tgh2 laut..ish2..mcm2 pengalamn dpt..hah yg paling best lalu dekt cite lagenda setan..haha..part farid kamil..hehe..ms ni kitaorg dibwk masuk gua..gua tu mcm kecik tp leh muat 2 bot..ish2..best jugakla..mcm2 dpt tgk..=)...


 last skali bende yg ditunggu..shopinggg..hahha..best2.....duit cair je..aq bli coklat..bju..ngn kain batik tuk fmly2 aq...kwn2 aq..aq blikn kicin..biase mcm bdk2..tp diaorg suke..hehe..duit bnyk kuar la..biase kalo dh shoping...murh..x ingt dunia..pompuan kan..hehe...untuk kenangan gak..apa-apa pun enjoy...

                                    
disini lah kenagan kami..best sgt2...memory tuk kite sume..thnks to dhabitah sekali lagi..n thnks kwn2..=)
SHARE 2 comments

Add your comment

  1. u r welcome..sya suka pic sy banyak..
    lepas ni kite g bandung plak ye..best2

    ReplyDelete
  2. hehe..yeee bandung time..brg berhrga ribu2..hehe

    ReplyDelete

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS