hai assalammualaikum

macam biasa setiap jumaat..kul 10 malam..bertepik depn tv astro siaran 132...ape lagi tengok MAHARAJALAWAK MEGA...so malam ni setiap peserta perlu melakukan dua sketsa...pertama LOGHAT BAHASA dan yang kedua KEMBALI KE SEKOLAH...para peserta telah melakukan yang terbaik...yang terbaik mestilah JAMBU, JOZAN dan SAYWHO...

firstly yang nad minat mestilah JAMBU..malam ni JAMBU mmg hebat..hehehe...time loghat tu mak aihh..truk bebenor die cakap...lagi2 si yus..hahaa..bhs org aslinyer dh keluar..pastu ditranslatekn oleh tokeh...walaupun x bnyak pergerkn atau prop..JAMBU still ammpu buat yang terbaik..dan yang kedua mse sekolah..hahaha..ntah spe2 disuruh paggil..kelm kabut kelas..last2 ank murid suh cikgu keluar plak..hahahaa...

second JOZAN...pergh malam ni JOZAN not bad..klkar jugk..zizan mcm dah x mmpu nk wat klkar je nengok...die ade time2 die..tgk die mcm dh slow je..tapi still klakr..mase loghat tu..konong si johan nak ckp omputih...tapi ntah ape dibelitnyer..mse sekolah paling kelakr...zizan jadi permpuan..hahahha...TIME KLKR MSE DIE BETULKN TUDUNG...hahaa..taula permpuan klo betulkn tudung mulut nak gerk..hahaha...trademark permpuan nk betulkn tudung..tapi mcm ade scene yang dipotong...sebb tgk2 tudung zizan dah tertanggal...x taula kan ape die wat...

third SAYWHO...SAYWHO selalu wat yang terbaik..mse lohat tu mmg phm la jln crita diaorng..si boncil gune bahse nogori dan permpuan tu bhs kelantan..klkr time nk keluar kete...hahaa..x muat..mse sekolah pun klakr jugk..comel je si dora tu..hahaha...SAYWHO sentiasa menarik penonton sebb mereka menggunakan melayu punyer style..so kite leh phm la..

mse SHIRO, BOBOI, R2 dan SABON. nad x dpt fokus sgt sebbnyer ank-ank buah bising..hehehe...so x dgr sgt ape diaorng ckp..tapi taula ape diaorg wat..dan bila dah habis..mase tuk penyingkiran..mse tu 3 peserta dibawah ialah R2, SABON dan BOBOI...x sangka BOBOI antara 3 terbawah tapi die terselamat...dan nak wat mcm mana..adat eprtndgn ade kalah dan ade menang...keputusannyer SABON terkeluar..SABON tetap klkr dan wat yang terbaik...mase time kembali ke sekolah..sathiya jadi permpuan..hahaha..dgn rmbut ikat dua..tapi ade misai..adoii..hehee..mcm wulan ckp..keep work..SABON anda dah wat yang terbaik..=)...KASI CUCILAH


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. alaaa kak.. sy x tengok la malam ni.. sy leka layan mega muvi... huaaaaaaaaaa tpi memey lupa pun mlm ni ada maharajalawak.. =.=

    ReplyDelete