hai assalammualaikum..

Bukit Cahaya Shah Alam Part 2 - aritu nad ade citer pasl Bukit Cahaya kan..yang Part 1..sekrang nak cerita untuk Part 2 plak..selepas nad ngan jejaka mafia p aritu..kitaorng x puas jalan..sebab x dapat round sume..yela pegi pun dah lewt..nak round sume tempat memng xkan habisla..so kitaorng p ari lain plak..mase kitaorng p ni..best sikit sebab mse ni ramai orang sikit..dengan ade rombongan sekolah..dengan famili masing-masing..so x bosan sangat mcam aritu..


aritu kitaorng decide nak jalan kaki..xpe..exercise itu bagus..hahaa..ko x tau betapa penatnyer berjalan..mse tu plak tghari..mcm matahari ats kepala gak.walaupun banyak pokok..tapi die xde laluan berbumbung ok..sebab nak nikmati keindahan alam ciptaan Allah ini...nak xnak gigihkan kaki..ckap..we can do it..hahaa..bile korang jalan je..jalan jauh la gak..korang xkan sesat sebab die akan bagi map..map die bukan map yang kat gps atau map google..tapi map bergambor..so korang akan pahamla..xkan sesat..kalo sesat..err x taula..so better p reramai..lagi syok..besrnya belimbing tu..xleh makan ok..hahhaa

 
hahaa..muka penat berjalan..berehat sekejap kat bawah pokok..redup sikit..sambil2 tu tunggu jejaka mafia amik gambar..biasalah photographer kalo nampk cantik di mata..pasti berenti dan amik gmbar tu..nad la peneman die..untungla awok dapat awek penyabr mcm ni...kalo x dah lama tinggal kan kat belakang..hahaa..muka je nmpk serius tapi x kisah..wakakkaa..poyo je lbh..


selain umah 4 musim..kat Bukit Cahaya juga ada Empangan..ade banyak empangan..tapi nad dapat amsuk dekat Empangan Air Kuning..ingatkan bile msuk je empangan air yang mcam tembok.upernyer die macam tasik..tenang je..angin pun kuat je mse tu..


ni la suasana dalam empangan tu..kat sini korang boleh memancing..kene bayar kot..x taula..x tanya plak..biasalah..jejaka mafia tengok keindahan alam yang cantik ni..snap sana sini..dan salah satu hasilnyer..gambar ni la..hehee..


kat dalam Bukit Cahaya pun korang leh jumpe macam2 binatang..tapi nad amik gambar dengan kuda je..hahaha..jauh2 sikit takut disondol..wakakaa..ni jele yang mampu nak cerita pasal Bukit Cahaya..sebenarnyer banyak lagi tempat..tapi yang ade gambr ni je..hehe..Bukit Cahaya ni luas..sesuai la nak beriadah..

psstttt..blogger yang dekat ngan nad..jom wat gathering kat cni nak..weee...leh berkelah2..haha..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. wah macam best je nad g.. haha tak berkesempatan nak jalan, apetah lagi nak bawak si dia bersama :( hurm

    ReplyDelete
  2. waaa., bestnyaa jalan2., hee

    ReplyDelete
  3. cantiknyaa suasana kat sini... teringin sgt nak pergi... huuu

    ReplyDelete
  4. Bestnya.. Belum pernah g lagi ke sana,Nanti ada peluang akan terjah ke sana

    BY: DJ dan CHEF
    (djdanchef.blogspot.com)
    == ♥ == ♥ == ♥ == ♥ ==

    ReplyDelete
  5. wan..alhai..mse cuti g le bwk si die jln2..mjuk kang..hehe

    lisa..mmg best..hehe..

    tirana aduka..mestilah..jom wat gathering sini..hehe

    aina..jom2..

    ash..femes tempat ni..

    didiey..lama dh ni..hehe..mestila seronok

    ct kek tus..hahaa..dah lama x bersenm

    ReplyDelete
  6. dah lama tak kesana.... teringin pulak nak pi.....

    ReplyDelete