Showing posts with label Selangor
 hai assalammualaikum

Bawa Anak Melihat Haiwan Di Farm In The City - Seronok bila dengar banyak tempat bercuti dah mula beroperasi. Buat masa sekarang nad pergi yang dekat-dekat je dulu. Nak gembirakan anak-anak yang dah lama duduk rumah. Anak-anak mintak bawak pergi tengok haiwan dekat Farm In The City Seri Kembangan, sebab diaorang throwback tengok gambar masa diaorang kecik pergi FITC ni. Last pergi masa Farhanah setahun tak silap, Fariza pulak 3 tahun. 

Bila dapat tau Farm In The City dah buka, terus rancang dengan suami, nak bawak anak-anak ke sini. Sekarang anak-anak dah besar, dah kenal haiwan, mesti lagi seronok bawak ke sini. Nad dengan suami pun dah lengkap dua dose, jadi bolehla pergi jalan-jalan.
 hai assalammualaikum

Tempat-Tempat Menarik Di Kuala Selangor - Hah, hari minggu dah nak tiba, korang nak ada perancangan belum nak pergi bercuti di mana. Nak bawak anak-anak yang dah letih duduk di dalam rumah, yang nak tengok dunia luar selain dalam rumah, hehee. Kalau tak tau, apa kata, korang jalan-jalan bercuti ke Kuala Selangor. Banyak tempat-tempat menarik yang ada di Kuala Selangor tu yang mungkin ada tempat yang korang tau dan tak tau.Meh nad senaraikan.

FIREFLY PARK RESORT KUALA SELANGOR

in , , by Nadia Johari, 17:37:00
hai assalammualaikum

Firefly Park Resort Kuala Selangor - Lepas perut kenyang makan dekat Abah Bonda Ikan Bakar, perancanagn seterusnya, kakak ajak pergi mandi manda. Tempat ni pun tak plan, main terjah je. Tapi baju mandi manda anak-anak memang siapkan awal-awal, sebab kakak cakap bawa je takut nak pergi mandi manda. Ya memang betul. Bgaus jugala, sebab Fariza dan Farhanah pun dah lama sangat tak pergi mandi manda. Tempat yang nad pergi ni bukan air terjun atau theme park, tapi kolam air yang memang orang luar boleh mandi manda dekat sini. Firefly Park Resort Kuala Selangor, lokasi menarik untuk beriadah.
hai assalammualaikum

Makan Di Abah Bonda Ikan Bakar Sekinchan - Bila kau ada seorang kakak, yang jenis asal cuti nak berjalan, tapi tak plan, main terjah je. Misalnya malam cakap esok nak pergi tempat ni, tapi esoknya ke tempat lain pulak. Nad memang jenis tak kisahla, yang penting asalkan berjalan, sebab bila balik kampung, tak sempat nak merayau, bila kakak ajak je baru keluar. Haritu, patutnya plan pergi Taman Melawati, nak tengok monyetla, apa la, lepas tu pagi nak pergi, cakap Taman Melawati tak best, takda apa. Plan sepatutnya nak makan nasi kandar, tapi sudahnya pergi ke Sekinchan nak makan mentarang bakar. Rancangan makan nasi kandar dengan Taman Melawati takda ye..hahaa..macam tu la kakak kita.
hai assalammualaikum

Mandi Manda Di Air Terjun Kalumpang Bersama Keluarga - Lama sangat tak bercuti dengan keluarga. Bukan senang ye adik beradik nak ajak bercuti, sebab masing-masing dengan komitmen masing-masing. Selalu berkumpul dengan rumah kampung je, tapi cuti Raya Cina haritu, kitaorang adik beradik rancang pergi beruti. Alhamdulillah, Raya Cina masa tu semua on, kecuali adik, tak dapat ikut sebab kerja. Tempat kerja dia memang susah dapat cuti, kerja supervisor dekat pasaraya NSK..huhu. Bila yang lain ok je, tetap teruskan rancangan pergi bercuti. Kakak plan pergi air terjun Kalumpang je. Kami yang lain semua ok je.
hai assalammualaikum

Percutian Yang Menyeronokkan Di Best Western I-City, Dapat Unlimited Masuk Percuma Ke I-City Waterworld - Bila ada hari dapat rehatkan diri, terus cadangkan suami, jomla kita pergi bercuti, dekat pun takpe, asalkan dapat rehat minda dan tenangkan hati ni. Anak-anak pun dah tepu duduk dalam rumah je. Kalau keluar pun pergi tempat sama je..hahaa. Jadi, kali ni kita pergi duduk hotel dan mandi manda. Lama tak main air ni. Jadi, percutian kali ni, memang dekat je, tapi seronok sebab tempat nad pilih berdekatan dengan Waterworld dan Theme Park. Pilihan staycation kali ni, nad pilih Best Western I-City Shah Alam selama 3 hari 2 malam.
hai assalammualaikum


Pengalaman Menyeronokkan Bermain Salji Di ICity Snowalk Shah Alam - Siapa yang tak jeles bila tengok kawan-kawan yang bercuti di luar negara, yang dapat tengok, sentuh salji yang betul tu. Siapa yang teringin nak pegang salji asli tu oii..tipula korang tak terasa nak tengok depan-depan. Setiap kali tengok kawan-kawan main salji dekat luar negara, mesti dalam hati, bilalah dapat jejak ke sana kan..hahaha. Hey, siapa kata kita tak boleh rasa salji macam dekat luar negara tu, bolehla, ada ni ha dekat Malaysia tau!!..Tak tau lagi dekat mana? Mana lagi kalau bukan di ICity Snowalk Shah Alam. Sampai juga nad ke sini merasai sendiri musim sejuk seperti di luar negara gitu..


Kalau korang rasa nak bagi anak gembira, nak rasa salji, bawak la diaornag ke sini. Fariza la orang paling gembira bila dia nama pintu masuk Snowalk ni. Tak sabar dia suruh ajak masuk..hahaa. Ni kali pertama nad sekeluarga datang ke sini. Sebelum ni, memang teringin sangat nak pergi, tapi mr mafia ada je kerja. Minggu lepas, kebetulan mr mafia free, jadi kitaorang decide pergi hari Isnin, hari bekerja. Lagi best, sebab tak ramai orang..ehhee.



Sebelum tu, kenala beli tiket masuk dulu. Untuk budak ketinggian 90cm ke bawah masuk adalah percuma. Manakala untuk budak 2 tahun ke atas dan tinggi lebih 90 cm kena bayar. Kalau korang nak tau berapa harga tiket, korang boleh tengok di https://iticket.i-city.my/ ..sebab kadang-kadang ICity ada buat promosi. Macam Snowalk ni sekarang tengah ada promosi.






Masuk je pintu masuk dah tak sabar dah. dari luar je dah rasa sejuk..hehee. Sebelum masuk dalam tempat salji tu, kenalah pakai baju sejuk, boots, glove semua tu la. Sebab pertama kali masuk, tak tau sejuka dia tahap macam mana. Dekat sini, korang  baju sejuk dengan kasut boots disediakan secara percuma. Yang lain macam sarung tangan, stokin bawa sendiri. Kalau tak bawa, terlupa bawa ke, jangan risau, ada dijual glove dengan stokin dekat situ. Nak bawa baju sejuk sendiri pun boleh.

Fariza siap nak beli letak telinga tu macam earphone tu..haish la anak. Takpela, demi nak menggembirakan anak, nad belikan jela. Biar namapk macam dekat luar negara kan...hehee..Bila Fariza pakai baju dengan boots siap glove, topi dan penutup telinga tu, comel pulak dia..hahaa..Adik pun taknak kalah..hehee. Geram je dua-dua ni.



Ada disediakan loker untuk menyimpan barang. Jadi barang yang taknak bawak, boleh simpan dekat loker. Tapi loker kena bayar, bukan percuma ok..hehee. Tempat letak stroller pun ada. Senang!!..


Semua dah siap sedia, apa lagi masukla..hee. Baru masuk dekat pintu ni dah rasa sejuk oii..Nad bayangkan ICity Snowalk ni mungkin salji kabus je, salji mainan, cuma sejuknya guna aircond je, tapi firasat ku salah oii..Sejuk sangaaaattttttttttttttttttttttttttt..ye tulis panjang ni menandakan ia memang sejukkkkkkkkkkkkkk....Mana taknya tahap kesejukan bawah 5 darjah selsius. Nad bayangkan, adakah luar negara sejuk macam ni. Patutla diaorang pakai baju berlapis-lapis. Ya ampun, boleh tahan erk. Nad masuk dalam ni separuh je dah macam beku. Tak rasa tangan dan kaki..hahahha.

Berbaloi masuk sini, sebab bukan biasa-biasa je dalam ni, ada macam-macam  ukiran atau orang puteh panggil 'ice sculptures yang dibuat daripada ais. Bukan sahaja patung snow tu, tapi ada Igloo, ada bentuk orang la, siap dengan main gelongsor lagi..hahahaa. Best betul..Boleh tengok gambar dekat bawah.

Ice Sulptures Yang Cantik











Nad rasa, anak nak yang sulung ni Fariza, tahan kebal sejuk kot..hahaa. Dia boleh relaks je, macam takda apa. Dia seronok sangat, sampai semua dia sentuh, nak main. Beria ajak, "mommy, sini,sini".."mommy, tengok ni"..Nampak gelongsor, bukan main suka lagi. Nad yang risau takut dia sejuk. Kita yang orang dewasa ni pun dah berlari-lari nak panaskan badan..hahaa.


Farhanah, lagi diam membisu..hahaa..Dapat bawa dia masuk separuh je, sebba sejuk sangat. Lepas tu mr mafia bawa dia keluar..hehee..

Sementara mr mafia jaga Farhanah, nad, anak buah dengan Fariza pergi teroka dalam tu. Memang tak bosan, seronok sangat. betul seperti merasai suasana salji sebenar. Siap ada pokok semua yang penuh dengan salji.





Permainan gelongsor ada 5 rasanya. Ada yang dekat ais ketul-ketul tu. Ais Ice Car, kene naik kereta macam bentuk kasut dan satu lagi warna hijau tu naik dengan pelampung. Nad naik yang Ice Car je..hehe..


Ada juga tolak kereta dekat ais..namanya slippery..Entah betul entah tak..ahaha..


Boleh Masuk Dan Keluar Banyak Kali


Kalau tadi kawasan ais semua, ada satu tempat kawasan turun salji..Sebelum masuk tu boleh panaskan badan dahulu. bestnya dekat sini, korang boleh keluar masuk berapa banyak sekali pun. Hah, tu yang menarik. Bayar sekali je, tapi nak masuk dalam ni, sampai beku pun takpe..hahaa. Boleh rest dulu, panaskan badan dulu sebelum masuk mana-mana ais.

Boleh keluar dekat tempat masuk tadi, minum kopi dulu panaskan badan, lepas tu masuk semula ke dalam. Lupa pulak nak ambil gamabr mesin kopi tu.

Kawasan Salji



Hah!, Fariza dah tarik-tarik nak masuk dalam ni..dah lama dia duk intai..hahahaa..Mommy yang teruja lebih tau..mana taknya, salji turun oiiii.. tengokla salji yang jatuh ni. Serius, macam salji betul tau. Bila kau pegang dia akan cair..arrgghh happy gilerr!!..Mulalah melompat, berpusing bila nampak salji ni. Dikatakann salji ni menggunakan mesin salji khas dari Korea, salji yang 90% hampir sama seperti salji tulen terhasil dengan penggunaan air tulin. Memang bila korang pegang, beku terus tangan ni.





Dalam ni dibuat seperti di kawasan rumah yang ada taman permainan..Penuh salji oiii..


Gelongsor ni best giler, mula takut gak..hahaa..sebab takut meluncur laju..tapi memang dia luncur laju, sampai jatuh ke ais..ala, teringat balik memang syok..Fariza la nak anik banyak kali..hehee..



Masuk sini, memang kena jaga telefon la. Sebab telefon akan berwap dan basah..kihkih. Masuk Snowalk ni memnag kena ambil banyak gambar. Mana lagi nak pergi salji macam ni kan. Semua kenangan ni.


Layanla video nad ni bermain salji di Icity Snowalk..Tak boleh move on lagi..rasa nak pergi lagi...

Harga Tiket ke Snowalk @ i-City Shah Alam di sini :
https://iticket.i-city.my/pages/ticket-pricing

Waktu Operasi Snowalk :
Isnin - Khamis 11am - 12am
Jumaat - Sabtu 11am - 1am
Ahad 11am - 12am

Untuk maklumat lanjut, sila layari :
Laman : https://themepark.i-city.my/
Facebook : https://www.facebook.com/iCity.Malaysia
Instagram : https://www.instagram.com/icitymalaysia
Youtube : http://www.youtube.com/c/iCityMalaysia'


Musim cuti sekolah atau tidak, bawakla anak-anak ke sini, bawak Keluarga, saudara mara dan kawan-kawan merasai salji dekat sini. Memang seperti di Alaska gitu, macam dalam cerita Frozen. Hah!!, Hari Kristmas akan tiba, mesti lagi best datang sini kan.
hai assalammualaikum

Masih teringat main air dekat Sunway Lagoon. Terbayang-bayang air dekat situ..hehee..haishh nad, mengalahkan budak kecik. Korang kalau tak tau nak buat apa cuti sekolah nanti, boleh pergi ke Sunway Lagoon. Memang sesuai untuk orang dewasa dan anak-anak enjoy. Jangan lupa pergi ke Nickelodeon Lost Lagoon 1st Birthday Bash ye..heehee..


Earth Hour With Blackout Beach BBQ 

Hah!! Sunway Lagoon ni memang akan buat macam-macam aktiviti dia. Bukan waktu siang sahaja, waktu malam pun ada. Salah satu aktiviti yang bakal dijalankan di Sunway Lagoon ialah Earth Hour With Blackout Beach BBQ. Menarik kan. Korang tau kan Earth Hour tu ape. Earth Hour di mana semua orang diminta untuk menutup segala lampu bagi menyelamatkan bumi. Di Sunway Lagoon, diaorang sama-sama menyokong Earth Hour sambil membuat BBQ. Jadi masa lampu matai takdela bosan tak tau nak buat ape kan..boleh datang Sunway Lagoon.

Kalau rasa nak suasana yang berlainan, nak berBBQ bersama keluarga dan rakan boleh join acara Earth Hour With Blackout Beach BBQ di Sunway Lagoon ni pada 25 March 2017 , hari Sabtu pada jam 7.30 malam sehingga 11.30 malam.

Harga sangat menarik dan murah gegiler!!..hanya RM360 untuk 4 orang. Seorang hanya RM90. RM90 bukan datang tengok apai duduk sahaja tau, ia sekali package makan, dan persembahan dan beberapa permainan.

Makanan

1) welcome drink - kelapa jelly. Auch dah laa tepi pantai, dihidangkan dengan air kelapa pula.

2) Salad- Mixed Garden Greens, Carrots with Raisin & Nuts, Cucumber & Tomato [Dressing: Thousand Island Dressing, Vinaigrette & French]

3) Soup -  Creamy Tomato Soup [Buns / Garlic Bread]

4) Main Dishes- Mediterranean Rice, Roasted Vegetables, Roasted Sweet Potato and Spaghetti Chicken Bolognaise

5) Grilled Station
- Grilled Mini Burger
- Batter Fry Fish
- Whole Lamb
- Beef Skewer with - Capsicum
- Grilled Prawn & Squid - Skewer with Pineapple
- Chicken Teriyaki - Skewer with Mushroom
- Satay Chicken with Beef

[Sauces : Tartar, Mustard Mayo, Black Pepper, BBQ, Chili & Tomato]

6) Dessert - Fruits in Jelly and Bread Butter Pudding

7) Beverages - Mango Peach and Plain Water




Persembahan

- Stunning Fire show featuring Fire Dances, Fire Breathers & Eaters, Poi Spinning, and much more.
- Live Music Acoustic Session
- Sensational Themed Dance Performances
- Lighting up of the 16 feet long Sunway Lagoon Sand Castle

Games Dan Aktiviti Untuk Pengunjung

- Lighting up of the Earth Hour candles
- Sparklers Fireworks Play
- Family Fun Activities


Nampak tak, ada macam-macam. Berbaloi kalau datang. Dah rasa macam mana seronoknya suasana malam ni..korang boleh book tiket di www.sunwaylagoon.com atau hubungi 03-5639 0000.
hai assalammualaikum

Seawal 7 pagi nad dah bangun, semangat dan teruja nak ajak Fariza pergi ke Sunway Lagoon. Sunway Lagoon merupakan salah satu tempat wishlist percutian nad. Kalau bab tempat mandi manda, memang suka sangat, lagi dah ada anak ni, lagi seronok dapat bermain air dengan dia. Sunway Lagoon ni banyak tarikannya, ia bukan sahaja tempat Water Park, malah ada Theme Park, Wildlife Park, dan macam-macam lagi. Pertama kali datang sini, memang senyum memanjang je la.

Nickelodeon Lost Lagoon 1st Bithday Bash


Party Birthday Nickelodeon Lost Lagoon

Haritu, Nad sekeluarga telah dijemput untuk bersama-sama meraikan majlis ulang tahun pertama Nickelodeon Lost Lagoon di Sunway Lagoon.Happy Birthday yang pertama Nickelodeon Lost Lagoon!!..horeyy..Nickelodeon Lost Laggon dah setahun dah dibuka di Sunway Lagoon, dan ia merupakan salah satu tarikan pertama di Asia Nickelodeon..woww!! Teruja dapat sambut birthday party ni..meriah sungguh..

Lokasi Nickelodeon Lost Lagoon

Masa kitaorang datang memang penuh orang, dengan budak-budak semua..Fuh!! Nak ke Nickelodeon Lost Lagoon korang kene pergi ke Surf Beach Entrance. Jangan ke pintu utama Sunway Lagoon, sebab jauh. Masa tu pertama kali datang, nad tak tau, nad pun parking la dekat tempat parking Sunway Lagoon, tapi rupanya jauh bebenor tempat dia. Jadi, taknak jadi macam nad, korang parking dekat Hotel sebab Surf Beach Entry berdekatan dengan Hotel Sunway. Turun beberapa escalator. Jangan risau,kalau rasa macam blur, tak tau apa, tanya sahaja staff dekat situ. Diaorang akan bantu tunjuk arah..hehe.

Train Ambil kitaorang bawak ke Nickelodeon
Credit pic ; Kstudio Arts


Dalam Train..Alahai budak kecik ni

Nanti akan ada train mini warna biru akan lalu. Kalau korang rajin nak jalan, jalan je. Tapi nad nak cepat, tak sabar nak sambut birthday Nickelodeon, nad naik train ni. ala comel je train ni..hehee. Pulak tu warna biru. Fariza walaupun takde muka happy ke apa, ( sebab baru bangun tidur )..nad tau dalam hati dia teruja jugak..hahahha..Train ni akan hantar terus ke Nickelodeon Lost lagoon.

Kami di Sini...Raikan Nickelodeon Birthday Bash
Pembukaan majlis dengan tarian daripada dancer 
Credit pic ; Kstudio Arts

Nickelodeon Lost Lagoon 1st Birthday Bash

Tu diaa!! Tu diaa!!..walaupun panas terik, tapi enjoy nak sambut Nickelodeoan Lost Lagoon 1st Birthday Bash. Dancer ni menari buat nad nak menari juga..hahhaha..Hah!!..bukan tu sahaja, sekali keluar kartun Nickelodeon.

Ninja turtle keluar daripada kereta dia
Credit pic ; Kstudio Arts

Kartun-kartun Nickelodeon dah keluar.  Dora Explorer, Spongebob Squarepants dan Teenage Mutant Ninja Turtles

Ada Dora Explorer, Spongebob Squarepants dan Teenage Mutant Ninja Turtles. Fariza, terpegun tengok kartun dia selalu tengok dekat tv..hehehe. Asyik sebut hah,hah, hah!!

Mr Sean Choo, General Manager of Sunway Lagoon
Credit pic ; Kstudio Arts
Sambutan bersama kanak-kanak..meriah
Credit pic ; Kstudio Arts


Membuat sambutan ini lebih bermakna, Sunway Lagoon juga telah menjemput kanak-kanak dari Rumah Victory Children & Youth Home, Pusat Jagaan Kanak-Kanak Wilayah Persekutuan, Padmasambhava Loving Association Klang Selangor dan House of Love.

Happy Birthday To Nickelodeon, Happy Birhtday Nickelodeon, Happy Birthdayy!!
Credit pic ; Kstudio Arts

Potong jangan tak potong..

Yeahhhhh!!!...Kutip belon

Semua orang enjoy dengan sambutan birthday Nickelodeon ni. Eh ada kek la..warna hijau gitu..apa lagi nyanyi la..Happening habis. Bukan budak-budak je, mak budak pun enjoy.

Spongebob waiting

Gigih kami naik tangga..fun timeee!!
Credit pic ; Kstudio Arts

Aktiviti Menarik Sempena Nickelodeon Lost Lagoon 1st Birthday Bash

Nampak tak..nampak tak..Spongebob menunggu dekat atas. Tak sabar nak naik dan mandi manda. Nak tengok apa yang menarik dekat atas tu. Korang kena gigih juga naik tangga untuk sampai atas. Bila lagi kan..enjoy je..

Peta Nickelodeon Lost Lagoon

Bersempena dengan usia satu tahun Nickelodeon Lost Lagoon, pelbagai aktiviti dan acara menarik disediakan selama 9 hari yang bermula dari 18 sehingga 26 Mac 2017. Antaranya seperti pengunjung akan dialu-alukan dengan kehadiran "bubbles"(buih-buih belon) yang bermula seawal 10.00 pagi sehingga 10.30 pagi.

Mana satu nak pergi ni

Dan didalam taman teman Nickelodeon juga turut menyediakan aktiviti menarik seperti Colour Balls Bingo, Slime Dunk dan Bubble Field.

Spongebob Splash Adventure

Gelongsor tu..tak dapat nak naik..

Hah!!, air warna hijau kau...hahhaa..
Credit pic ; Kstudio Arts

Ni yang menarik di Nickelodeoan Lost Lagoon. Benda yang pertama nad nampak ialah Spongebob Splash Adventure ni..hehehee..Tempat ni sesuai untuk mak dengan ayah bermandi manda. Pengawal pun ada dekat sini awasi siap gerak geri kita. So pengawasan tu memang bagusla. Takde risau sangat kan. Ada tong besar dekat situ. Bila air penuh, fuh dia akan jatuh ke bawah. Best gilerr..

Splish splash Untuk anak-anak atau baby

Budak Seketul disitu ..seronok dia mandi

Yang ni tempat budak-budak..Splish Splash nama dia..hehee. Fariza memang sesuai dekat sini. Lepaskan je dia, dia main sorang-sorang. Ramai kawan dia. Tak dalam mana, memang sesuai untuk baby.

Siap sedia nak jatuh..

Masa ni nad jalan-jalan sekita Nickelodeon, nampak budak ni tengah duduk dalam sangkar, ingat buat apa, rupanya sorang kena baling bola dan bila terkena sasaran, budak ni akan jatuh..heehe.

Time main mesti lapar..makan timee
Credit pic ; Kstudio Arts


ada belon

Manakala di Explorer Campsite, akan diadakan jamuan hari jadi bermula jam 3 petang sehingga 4 petang.Yang mana pengunjung boleh menyertai pelbagai acara parti, face painting dan juga sticker tattoo  watak Nickelodeon. Setiap pengunjung juga akan diberikan party pack, belon dan kek cawan yang comel. Dan parti akan berakhir dengan acara "Great Slime Deluge"pada pukul 4 petang. Takkan puas sehari weyy..Jadi nad ambil peluang sehari ni terjah semua apa yang ada di Nickelodeon Lost Lagoon.

Gerai makanan

Gerai jualan

Dekat sini memang dah ada macam-macam, jualan makanan , pelampung, mainan untuk bermain dekat air, macam-macamla. Kena sentiasa ada duit bila datang sini..hehe.


Video penuh Nickelodeon Lost Lagoon 1st Birthday Bash Sunway Lagoon

Berjumpa dengan watak kesayangan Nickelodeon

Ni yang pasti anak-anak akan teruja. Dapat berjumpa dengan kartun kesayangan mereka. Korang boleh cek jadual ni kartun kegemaran anak korang dan bawa ke sini untuk bergambar dan meluangkan masa bersama. Tak rugi weyy..

Jadual berjumpa dengan watak kegemaran

tawaran istimewa cuti sekolah

Tawaran Istimewa Sempena Cuti Sekolah

Hah!!, cuti sekolah dah nak dekat, apa tunggu lagi, bawak anak-anak ke Sunway Lagoon dan pergi ke Nickelodeon Lost Lagoon. Jangan lupa beli tiker secara online. Bersempena dengan Ulangtahun pertama Nickelodeon Lost Lagoon dan juga cuti sekolah akan datang, Sunway Lagoon ada menawarkan pakej FAMFun yang berharga RM390* untuk 2 tiket dewasa dan 2 tiket kanak-kanak ataupun 4-To-Go yang berharga RM456* untuk 4 tiket dewasa.

Terima Kasih Sunway lagoon. Jumpa lagi

Lepas je habis jelajah dekat Nickelodeon Lost Lagoon ni, nad jalan-jalan jelajah satu Sunway Lagoon. Hah! next entry nad cerita ye..teruja sangat ni..sampai teringat-ingat. Nanti ada rezeki datang sekali lagi, dah tau nak kemana dalam Sunway Lagon ni..hehee.

Keterangan lanjut boleh layari :
www.sunwaylagoon.com
www.facebook.com/SunwayLagoonMalaysia


© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS