hai assalammualaikum..

Ape korang buat malam ni..sok dah ari Isnin..kepada yang masih study tolong siap-siapkan keje sekolah yang ada..tolong gosok baju cepat2..tolong kemas-kemas beg dan alatan tulis yang perlu...dan yang bekerja..eh nad la tu..tolong sok pagi bangun awal...ala rileks la..masuk keje pukul 8.30 pagi...hohoho..gosok baju boleh pagi nanti..hahhaha...sadis sungguh...tapi masa study la paling best walaupun mase study kene hafal itu ini...yela masa study balik pukul 1..kalo keje balik pukul 5..kaaannnn..ermm...tapi takpela..semua benda kene buat dengan ikhlas...


masa cuti sekolah korang mesti banyak habiskan masa dengan main internet kan.bila ada masa terluang mesti habiskan masa dekat facebook je kan..hhahhaa..budak-budak zaman sekrang kan lebih prefer kepada it..mana ada macam kita dulu..main kat luar..main lari-lari..main baling selipar..main gelang getah..main ting ting dan macam-macam lagi...hahhaa..yup facebookdah fofular sekarang..sampai budak 5 tahun pun dah boleh ada facebook..ce korang bayangkan..hahahhaa..

Facebook ialah sebuah tapak web rangkaian sosial yang dikendali dan dimiliki secara persendiria.. Pengguna boleh menambah rakan dan saling menghantar mesej, serta mengemaskini profil peribadi mereka sebagai makluman kepada rakan-rakan. Dengan komuniti yang kita bentuk,kita dapat mengikuti perkembangan semasa kawan-kawan,berkongsi gambar,berkongsi video dan sebagainya. Selain itu dengan adanya Facebook dapat mempromosi lamaweb/blog kepada kawan-kawan yang ada dalam komuniti yang kita tubuhkan.Tapi harus di ingat , sekiranya kita menggunakan apa-apa perkhidmatan secara online,jangan terlalu percaya dengan mengisi maklumat yang terlalu peribadi dikhuatiri sesuatu buruk akan berlaku. :-)

 nad main facebook mase sem kedua study dekat UUM..tu pun akak senior yang ajar..die kata sebab ada game yang best..masa tu apa lagi..nad pun try sign up dan log in..memang best..dapat jumpa kawan-kawan dari sekolah rendah lagi..memang giler waktu dengan facebook..dengan gamenyer yang macam-macam game..dengan facebook juga dapat kenal dengan jejaka mafia..hahahha...tapi sekarang dah tak jakun sangat macam msa mula-mula main facebook..sekarang biasa-biasa je..hahaha...(yeke macam tak caya je)...

jumpa nad kat fcebook..korang tekan je butang tanda like tu dengan tanda facebook..hehe..miszrockers dah de page sendiri..baru tercipta..nant nak wat entry khas..

dengan facebookla nad dapat berkenalan dengan kawan yang baru...lagi2 kawan-kawan blogger..dengan facebook mudah untuk nad berinteraksi dengan blogger lain...yela kadang-kadang nad jarang on9 blog..lagi-lagi sekrang nad duduk rumah sewa..line lagi langsung tak dapat connect..lagi tak dapat on9..dengan facebook nad boleh rapatkan hubungan dengan blogger..facebook pun nad kadang-kadang buka..hah nak dijadikan cerita..kat facebook pun ade peperangan..hahaa..peperangan ni yang membuatkan nad excited nak on facebook...hahahha....

peperangan antara BLOGGER INI  (mangsa).... BLOGGER INI dan BLOGGER INI... hahahhaa... blogger ni jadi mangsa sebab die comey sangat..die pejuang yang suka makan..hahahha..dah tak tahan dengan kami yang terus-terus menyerangnya...habis jari die dah kebas...bukan satu tempat saje kami serang..malah banyak tempat...hahahha...

blogger ni plak pejuang yang pemalu..die yang start serang dulu...hahahha..pemalu-pemalu pun nah kau amik..bertubi-tubi die serang..nampak je pemalu tetapi bila dah bersuara wah mengalahkan orang lain...hahahha..(pemalu ke dia..rasanya macam tak je..hahaha)... blogger ni plak..serang dengan kata-kata yang tersembunyi..hahahaa..ada-ada je kata-kata die..kata-kata yang membuatkan blogger ini (mangsa) tak paham..suka membuatkan cerita menjadi lebih menarik...wah kau..hehehe..

dan nad adalah pejuang serang hendap..ahhaa..kejap ada kejap takda...macam chipsmore..ape nak buat..line menghalang and nak on9..dengki sokmo line ni...so hanya muncul waktu tertentu je..kahkahkah....tu la bagusnyer ade facebook..so kepada blogger lain..nad sentiasa tengok status anda..hehee..orang kaki like dan komen..hehehhe...sayang korang sumela..tahun depan kalo de rezeki kita jumpa erk..special untuk para blogger..hehee..


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

0 comments so far,add yours