hai assalammualaikum..

pe khabar semua?..alhamdulillah dah 4 hari kita berpuasa..amacam..korang ok tak..ada yang dah ponteng puasa..hahhaa..apa menu berbuka harini.??..mesti sedap2 kan.. syukur atas nikmat yang diberikan oleh Allah..hehhee..ok sepanjang hidup korang ade tak pengalaman yang sama yang berlaku dalam setahun 2, 3 kali atau lebih..mesti jarang kan..tapi kes macam nad mesti ramai dah kene kan..haha..pengalaman moto pancit di tepi jalan..huhu..

nad dengan member keje jauh dari rumah (kampung sendiri)..semenjak keje kitaorang duduk rumah sewa sebabnyer lebih dekat..mengelakkan kesesakan lalulintas dan selain itu faktor hujan..takut kalau lebat masuk keje lewat..kitaorang keje 5 kali seminggu..hari sabtu ganti-ganti..kejap keje kejap tak..so selalunya time esoknya tak keje kitaorang akan balik kampung..hehhe..dengan merempit..naik motorla..itulah kenderaan yang menyenangkan hidup..pertama sekali tak perlu bayar tol..kedua boleh menyelit-nyelit..hehehe..tapi tula problem naik motor ni..pancit tayar..hahaha


dahla kitaorang tak tau bab motor..tau guna je..one day bila kitaorang balik, kawan nad yang bawak motor..jalan pulak tak berapa rata..dan tetiba terasa la kami naik seperti kuda..hahaha,.tau kan rasanya macam mana..masa tu dekat atas jambatan..banyak jugak kereta masa tu..nasib baik jalan tu ada khas tuk parking tepi..tapi bahya gak..banyak kenderaan besar-besar lalu lalang situ..fuh..fuh..pas pancit tu kawan nad si lina call kawan keje kitaoarng..si John..call cakap moto pancit..leh dia gelakkan kitaorang..hampeh dak tu..dia suruh tunggu sebab dia nak bawak orang..masa tunggu si John 2 orang lelaki datang tengok..hahaha..yela perempuan dalam kesusahan..tapi hampeh diaorang hanya cakap "kenapa dik tanya pancit erk,,bengkel moto ade kat sana..leh la tolak "..selepas diaorang blah nad cakap ngn si Lina.."setakat cakap je baik takyah..ok gak kalau tolong tolak kan",,haha..bebrapa minit si John pun sampai bawakla tukang baiki moto tu..selesai dah..thank you John..

tu bukan first time kene..selang beberapa hari..ce bayangkan..beberapa hari baru je tukar getah tayar dah pancit balik bila kitaorang balik..aik..pelik..nak kata orang yang baiki tu tipu si John cakap tak pernah dia tipu..mayb rim moto tu dah lama kot..dah berkarat..mayb effect ke tayar..haishh ank wat macam mana, perempuan tau gune je..tak tau baiki..hohoho...kali kedua beb pancit..fuhh..berat dosa ke ape..hohoho..tapi nasib yang kali kedua pancit dah dekat dengan petronas..tapi disebabkan masa tu tayar dekat petronas dah rosak tunggu si John lagi...hahah..John banyak berjasa..thank you John

  
 
dan kali ketiga pancit ialah hari jumaat..puasa  ketiga..ayoyoyo..tak taula nak cakap pe..tapi ansib baik waktu tu dah masuk area klang..masa tu ade kedai moto..so terus pegi dan pam tayar..alhamdulillah..balik dengan selamat..apalah nasib..moto aih moto..nak mintak ditukar ke..ke majuk sebab tuan ko ank amik kereta..tu pasai ko meragam..haha..sebenarnyer moto tu moo Lina..

nampak gayanyer bila Lina bawak kereta nad kene beli moto barula..ade suggest moto ape yang best dan ringan..hoho


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Tukar rim la... kerap sangat pancitnya...

    Sian si John tue...

    Lagi satu kalau nk angkat kereta jangan cakap berdekatan dengan motor huhu

    ReplyDelete
  2. tak pe,,, ini namanya pengalaman,, :D

    ReplyDelete
  3. Moto yang ringan??
    Gambar moto....
    Hahahhaha....

    ReplyDelete
  4. Moto yang ringan??
    Gambar moto....
    Hahahhaha....

    ReplyDelete
  5. zuan..haha..sedihh asyik pncit je..

    bro..kalau moto gua dah lama tukar

    muja..fuh..fuh...lotih den..

    AJ..gambar moto takda..kan ade motor yang ringan dan yang berat..kita leh rasa

    ReplyDelete
  6. ala...kasihan nya....nasib baik ada john.......

    ReplyDelete
  7. xbukak helemet tu kenapa?? malu lettew..hikhik

    ReplyDelete
  8. Haha~ kelakar pulak rasa. Suka beno pancit tayarnye ye. Sampai 3x.

    ReplyDelete