hai assalammualaikum

sape layan rajalawak..best kan..tapi final la yang paling best..nad pun kurang layanzz pada mulanya...yela bila tak lawak so tak gelak kan..so nad akan rasa kesian dekat diaorang sebab lawak tak menjadi..nad layan masa separuh akhir rajalawak..memang lawak la masa tu bila kumpulan sakan wat lawak..lagi-lagi orang tua tu..hhahaa..dan pada hari Jumaat aritu merupakan final rajalawak.tapi nad tak tengok dari mula..nad tengok masa tu dah pukul 11...tapi macam baru start je..hahaha..dapat gak la tengok semua kumpulan buat persembahan..dan malam tu kumpulan wala memang menarik perhatian and..memang sangat klakar lawak dia..lagi2 badan tegap tu..memang lawak.

Juri yang mengadili rajalawak musim 7 ialah Ac Mizal, saiful apek dan Isma Alif..Tugasan di gelangang akhir, setiap finalis dikehendaki melaksanakan dua tugasan iaitu bebas dan muzikal komedi. Sebagai makluman keputusan penuh pertandingan ditentukan oleh penonton menerusi undian khidmat pesanan ringkas (sms)


Pada malam itu, kumpulan yang berasal dari Sabah iaitu Wala telah dinobatkan sebagai
juara dalam program Raja Lawak 7 yang berlangsung di Dewan Majlis Bandaraya Shah Alam .

Kumpulan WALA membawa pulang hadiah berupa wang tunai sebanyak RM 100,000 beserta trofi.



Bagi tempat keempat dimenangi oleh kumpulan Gamat membawa pulang RM 10,000, tempat ketiga pula dimenangi oleh kumpulan yang berasal dari Singapura iaitu kumpulan Bora membawa pulang RM30,000 manakala tempat kedua pula kumpulan Sakan membawa pulang RM 50,000. Masing-masing turut membawa pulang sebuah trofi.

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Assalamualaikum nadia,time ni pula sheila punya astro kena potong. spoil gila! hahaha. thanks dear, banyak gila awak komen dekat blog sheila. hihihi.

    ReplyDelete
  2. ena dah start belajar ni, memang tak tengok la.. huaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  3. Tahniah buat kumpulan WALA..aku tak follow rancangan ini atas alasan yang sama...mula2 tak berapa lawak...

    ReplyDelete
  4. sheila..hehehe..xpe..leh tgk kat youtube..hehe..dah lama x blogwalking kat tempt sheila..hehhe..tu blogwalking semlm..

    ena..xpe2..bljr is number one..hiburn last..hahahaha

    hanif..abg hanif..hahaha..tau xpe..tapi yang alst best gakla..

    ReplyDelete
  5. hahaha. tahniah kepada yang menang..heehe :)

    ReplyDelete
  6. alahai...akak tk tgk pun juara lawak..tak kenalpun diorg semua tu..hehehehe

    ReplyDelete
  7. Minat dengan lawak kumpulan Wala terutama minggu bersama dengan pelawak jemputan...

    Dok Isabella tak boleh blah je nie

    ReplyDelete
  8. Suka Wala. Lawak gila diorang! Hihi~

    ReplyDelete