hai assalammualaikum


sejak-sejak nak kawin ni mula rajin tengok cerita masakan, cerita keibu bapaan..yang tak boleh blah nak tengok gak bagaimana nak melahirkan anak..hahhaha...bukan kes tak sabar..cuma nak amik sedikit ilmu daripada cerita itu..boleh kita persiapkan diri kita nanti..selain itu ia boleh menyedarkan dan menginsafkan kita betapa susahnya ibu kita masa melahirkan kita..kita akan dapat rasa kesakitan yang dialami ibu kita semasa hendak melahirkan kita..cerita yang nad tengok ni di channel astro 709..ONE BORN EVERY MINUTE..cerita yang mengisahkan aktiviti yang berlaku di wad bersalin.



nad suka tengok nurse ni..suara die pun comel je...cerita one born every minute merupakan kisah benar dimana pasangan suami isteri yang bakal menjadi ibu dan bapa. Ia mengisahkan pasangan dalam menjalani proses bersalin dimana jururawat-jururawat akan membantu pasangan tersebut dari sebelum melahirkan sehingga melahirkan anak.,kisah ini memberikan gambaran yang realiti semasa hendak melahirkan anak di wad bersalin..bagaimana jururawat cek buka berapa sentimeter, cek perut, tengok perempuan meneran..fuhh..lepas nad tengok cerita ni baru nad tau terdapat banyak cara untuk melahirkan anak..bila nad tengok cerita ni nad jadi terdiam bila tengok kesakitan yang dialami seorang perempuan apabila hendak melahirkan anak.. dalam hati macam mana la aku nanti..hahahha...kene cari hospitak yang boleh bagi suami masuk..hahaa..tapi kesakitan akan hilang bila kita nampak baby kita keluar kan..



ko tengok muka diaorang..boleh nampak kesakitan yang dialami..tapi dalam islam ada cara die untuk memudahkan melahirkan anak..nanti nad buat entry...hehehe..jadi kepada kaum adam..silalah hormati perempuan, sila jaga hati perempuan..sebab mereka yang akan melahirkan zuriat untuk kaum adam..=)

meh tengok ni sikit..suami yang penyanyang...tapi sayang tak dapat download video ni..tekan jele link ni erk..




Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. betul tu, kalau nk diceritaka tentang penderitaan mmg takkan habis yg pasti hargailah wanita.. betul tak

    ReplyDelete
  2. betul tu...pengorbanan wanita lebih besar..

    ReplyDelete
  3. wanitalah yg paling byk berkorban dlm segala hal pun..uhuhuhu

    ReplyDelete
  4. FA dah pnh tgk beberapa ibu yg bsalin dpn mata FA.sakit nya hanya Allah dan si ibu ja yang tahu...jadi hargailah setiap detik pengorbanan ibu kita..doa ibu itu sangat makbul...dan syurga kita dibawah telapak kaki ibu :')

    #rindu kat umi abah..nak balik umah :'(

    ReplyDelete
  5. baru tahu ada juga kat astro nih
    thx sharing
    nampak menarik tapi yg alami sendiri tu urmm

    ReplyDelete
  6. ratu hatiku..tau takpe..perempuan lagi banyak kerja dari lelaki..hehe

    farisya..jangan sesekali sakiti hati ibu

    princes momoy..yup memang ade..orang putih suka wat crita yang real

    yui..hargailah mak2 kita..hehe

    deno..sebagai ilmu untuk kita..bagusla kalau deno tengok..=)

    ReplyDelete
  7. ni antara peberet series didiey dan adik2..hari khamis setiap 10 mlm..mesti sume tggu depan tv.haha

    ReplyDelete