hai assalammualaikum

Bebola Cheese Tepung Goreng Kentucky - Malam-malam ni rasa lapar la pulak. Mula la selongkar apa yang ade dekat peti ais tu..hehhe..pergh macam-macam hado. Makanan frozen Pak John Steamboat punya pun hado lagi..hahaha..nak buat macam mana, dua orang je dalam rumah..makanan pun tak habis lagi. Selongkar punya selongkar, nampakla bebola cheese Pak JohnStemaboat ni. Pikir punya pikir, hah buatla bebola cheese disalut dengan tepung gorng kentucky..hehehe...selalu kentucky buat dekat ayam je, tapi nad nak buat dekat bebola..hahahah

Dua bahan yang diperlukan, mudah dan senang.

tepung goreng kentucky dan telur 



Pertama sekali telur dipecahkan dan di kacau dalam pinggan. Masukkan bebola cheese dalam telur dan salutkan. Kalau malas nak buat satu-satu , masukkan je semua..hahaa..salut semua dengan telur ni..


Selepas itu, sadurkan dengan tepung goreng kentucky. Dah siap semua, masukkan dalam kuali yang dah panas. Dah tu gorengla..hahaha

Nah selamat menjamu selera..nyum..nyum..nyum...
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. malam2 mcam ni ade je post mkanan . lapar pulak perut ^.^

    ReplyDelete
  2. ALahai sedapnyaaa.. Deno permah makan rasanya yang jual kat pasar malam.... Tak pernah buat sendiri

    ReplyDelete