hai assalammualaikum

Produk Terbaru Safi Rania Gold Abadikan Kejelitaan - Bila semakin meningkat usia, mulalah timbul kedutan dekat muka. Yelah banyak masalah dalam kepala sampai kecantikan wajah pun tak terjaga. Biasalah kitaran hidup kan. Lagipun tengah viral cerita seorang suami bercinta dengan janda..disebabkan isteri tak lawa macam dulu..choiii...

Jadi suami belikanlah isteri produk kecantikan yang halal, berkesan dan murah dan mampu dimiliki..nanti isteri awak kekal cantik..dan lagi satu bantula isteri ye dalam buat kerja rumah..hahahha..takdelah isteri selekeh yang amat... Tapi kita boleh atasinya dengan menggunakan produk yang terbaik.  

Haritu nad ada menghadiri Majli Pelancaran Safi Rania Gold terbaru. Meh sini nad nak share sikit tentang produk ni.


Miliki kejelitaan wajah yang anda impikan dengan SAFI RANIA GOLD. Diperhebat dengan formulasi baharu BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA ia berupaya meremajakan sel kulit agar kemunculan tanda-tanda penuaan pramatang dapat diatasi. Wajah akan tampil cerah, muda dan berseri! Mulakan dari awal dan abadikan kejelitaan dengan rangkaian SAFI RANIA GOLD.

•          BIO NANO EMAS 24K
Merangsang kolagen agar tekstur kulit lebih anjal dan halus, malah mampu mengurangkan kedalaman kedutan dengan lebih ketara
•          PROTEIN SUTERA
Mengandungi 18 jenis Asid Amino untuk membentuk lapisan perlindungan kult yang berupaya  mengunci lembapan dan melicinkan agar kulit wajah lembut dan halus bak sutera
HASILNYA*
FASA 1
Kulit lebih cerah dan 2x lembap dengan serta-merta.
FASA 2 Wajah terasa anjal, licin dan lembut dalam 3 minggu.
FASA 3 Wajah cerah berseri, kulit muda dan remaja sentiasa.

*Dengan penggunaan berterusan bersama rangkaian produk SAFI RANIA GOLD.


1.     Pembersih Wajah SAFI RANIA GOLD 
 Membersih & Meremajakan Kulit


( SM – 50 g – RM 8.90, 100 g – RM 14.90)
( SS – 50 g – RM 9.20, 100 g – RM 15.50)

Pencemaran dan kotoran mengakibatkan kulit kering, lemah serta tidak sihat. PEMBERSIH WAJAH SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA membersih kotoran dan sisa mekap dengan lebih effektif. Sementara VITAMIN C pula memperlahankan pembentukan melanin sambil mencerah dan menyamaratakan tona kulit. Buihnya yang mewah berkrim membersih hingga ke liang pori. Kulit terasa licin, lembut dan sihat.

Penggunaan: Gosok dengan air sehingga berbuih. Urut lembut pada wajah dan bilas.2.     Gel Pembersih Wajah SAFI RANIA GOLD 
 Membersih & Menyegarkan Kulit


( SM - 50 g – RM 8.90 , 100 g – RM 14.90 )
 ( SS – 50 g – RM 9.20, 100 g – RM 15.50 )

Cuaca panas dan tak menentu menjadikan kulit mudah kering seterusnya melemahkan struktur kulit. GEL PEMBERSIH WAJAH SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA membersih serta mengembalikan kesegaran wajah sementara KARNOSIN yang merupakan agen antioksida, melindungi kulit daripada radikal bebas yang merosakkannya. Pembersih bertekstur ringan dan berasaskan gel serta pH seimbang ini membersih wajah dengan lembut tanpa menghakis lembapan semula jadi agar kulit wajah kekal lembap.


Penggunaan: Gosok dengan air sehingga berbuih. Urut lembut pada wajah dan bilas.3.  Pembersih Wajah Lembapan Mendalam SAFI RANIA GOLD 
Membersih & Melembap Secara Mendalam

( SM – 150 ml - RM 17.90 )
 ( SS – 150 ml - RM 18.50 )

Kulit yang kering akan mempercepatkan kemunculan tanda penuaan pramatang seperti kedutan dan garis halus. PEMBERSIH WAJAH LEMBAPAN MENDALAM SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA membersih serta melembap kulit wajah secara mendalam, mengatasi masalah kulit kering dan kerengsaan seterusnya mengurangkan tanda penuaan. Sementara VITAMIN C & KARNOSIN di dalamnya bertindak mencerah dan menyamaratakan tona kulit disamping melindungi kulit daripada radikal bebas agar kulit cerah dan sihat. Dirumus dengan pH seimbang, pembersih ini menjadikan kulit lebih sihat dan bermaya.


Penggunaan: Gosok dengan air sehingga berbuih, urut lembut pada wajah dan bilas.4.     Skrub Wajah SAFI RANIA GOLD 
 Menyerlahkan Kulit Wajah Berseri

( SM – 75g – RM 14.90 ) 
( SS – 75g – RM 15.50 )
Pembersih wajah sahaja tidak cukup untuk membersih  dan menanggalkan sel kulit mati serta mengeluarkan kotoran dan sebum pada kulit. SKRUB WAJAH SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA diperkaya dengan manik-manik jojoba bertindak lembut  mengeluarkan kotoran dan sebum yang terperangkap di dalam pori-pori serta menanggalkan sel-sel kulit mati. Sementara VITAMIN C & KARNOSIN di dalamnya bertindak mencerah dan menyamaratakan tona kulit disamping melindungi kulit daripada radikal bebas agar kulit cerah dan sihat.


Penggunaan: Sapukan pada muka dan leher. Urut lembut dalam gerakan menaik. Bilas sehingga bersih. Gunakan 2 - 3 kali seminggu.

5.    Penyegar SAFI RANIA GOLD 
Mengecilkan Pori Wajah

( SM – 80 ml – RM 14.90) 
( SS – 80 ml – RM 15.50 )

Kotoran yang menutupi liang pori akan tertanggal sewaktu proses membersih wajah mengakibatkan liang pori terbuka dan terdedah. PENYEGAR SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA digabung bersama EKSTRAK LIKORIS berfungsi menanggalkan sisa kotoran dengan lembut sambil membantu mengecilkan liang pori. Penyegar bebas alcohol dengan ekstrak air mawar ini memberikan kesegaran tanpa meninggalkan rasa melekit.


Penggunaan: Tuangkan sedikit pada kapas. Sapukan dengan lembut. Gunakan selepas membersih wajah.6.     Serum Konsentrasi SAFI RANIA GOLD 
Mengembalikan Keremajaan Kulit
( SM – 20 ml – RM33.90 )
( SS – 20 ml – RM35.30 )
Penghasilan kolagen secara semula jadi di lapisan dermis kulit mula berkurangan apabila usia meningkat pertengahan 20an. Atasi dengan SERUM KONSENTRASI SAFI RANIA GOLD. Diperhebat dengan lebih 50X* BIO NANO EMAS 24K bersama kombinasi PROTEIN SUTERA, ia mengandungi molekul yang lebih kecil dan efektif supaya menyerap jauh ke dalam kulit untuk merangsang sintesis kolagen agar memperlahankan tanda penuaan pramatang sambil memperbaiki dan meningkatkan keanjalan wajah. Gabungan TRI-TONE EQUALISER pula mengembalikan tona wajah agar tidak kusam dan wajah segera kelihatan lebih bermaya malah cerah berseri. Keremajaan kulit kini dikembalikan.
*Berbanding Krim Pelembap SAFI RANIA GOLD yang lain.
Penggunaan: Sapukan pada wajah dan leher. Urut lembut dalam gerakan memusing. Gunakan sebelum Krim Pelembap SAFI RANIA GOLD.

7.     Krim Pelembap Siang SPF25PA++ SAFI RANIA GOLD 
Mencerah, Melindungi dan Menganjalkan Kulit
( SM – 40 g – RM 23.90) 
(SS – 40 g – RM 24.90)
Kulit yang seringkali terdedah kepada matahari dan penyaman udara menyebabkan kulit lesu, hilang lembapan dan kurang anjal. Pelihara kulit di siang hari dengan KRIM PELEMBAP SIANG SPF25PA++ SAFI RANIA GOLD  dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA bersama kombinasi PELINDUNG UVA&UVB  merupakan krim yang melembap dan melindungi kulit daripada sinaran UV di siang hari. LIGHT DIFFUSING CRYSTALS pula membantu mengurangkan tona yang kekuningan dan kusam serta mengembalikan kecerahan dan keserian kulit dengan segera agar kulit kekal bermaya, berseri dan anjal sentiasa.

Penggunaan:Sapu pada wajah dan leher. Urut lembut dalam gerakan menaik.  Gunakan pada waktu siang selepas Penyegar atau Losyen Minuman Wajah dan Serum SAFI RANIA GOLD.

8.     Krim Pelembap Malam SAFI RANIA GOLD 
Merawat Kulit Ketika Tidur

 ( SM – 40 g – RM 26.90 ) 
( SS – 40 g – RM 27.90 )

Kulit yang sentiasa terdedah kepada panas matahari, pendingin hawa dan pencemaran di siang hari boleh memudaratkan dan mengakibatkan kemunculan garisan serta kedutan. Proses pemulihan yang sesuai untuk mengatasinya ialah waktu malam. KRIM PELEMBAP MALAM SAFI RANIA GOLD  dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA merupakan krim yang merawat kulit sambil meningkatkan penghasilan kolagen. Sementara Phyto-SLC memulih kulit daripada lapisan kulit paling dalam, meningkatkan dan menggalakkan sel-sel baharu kulit pada waktu malam sambil mengurangkan kemunculan garisan dan kedutan.

Penggunaan: Sapu pada wajah dan leher. Urut lembut dalam gerakan menaik. Gunakan pada waktu malam selepas Penyegar dan Serum SAFI RANIA GOLD.9.     Krim Kontur Mata SAFI RANIA GOLD 
Mencegah Penuaan Sekitar Mata

( SM – 15 g – RM 17.90 )
 ( SS – 15 g – RM 18.60 )

Tanda awal penuaan seperti garisan halus dan kemunculan lingkaran hitam mudah terlihat di sekitar mata. KRIM KONTUR MATA SAFI RANIA GOLD  dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA digabung bersama OLIGOPEPTIDA merupakan krim khusus untuk menghindari masalah di sekitar mata terutamanya lingkaran hitam. Teksturnya yang ringan dan mudah meresap bertindak meningkatkan penghasilan kolagen seterusnya memperbaiki lapisan kulit agar lebih cerah dalam masa 8 minggu.

Penggunaan: Letakkan 2-3 titik pada hujung jari kemudian sapu di sekeliling mata dengan lembut. Gunakan sebelum Krim Pelembap Malam SAFI RANIA GOLD.10.  Krim BB SPF37PA++ SAFI RANIA GOLD 
10 Dalam 1, Untuk Wajah Tampil Sempurna

( SM – 25 g – RM 35.90) 
( SS – 25 g – RM 37.30 )
Kesibukan harian membuatkan ramai wanita inginkan solekan  yang mampu memberikan kesan solekan natural yang tahan lama di samping penampilan yang sempurna. KRIM BB SPF37PA++ SAFI RANIA GOLD  dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA bersama kombinasi VITAMIN C merupakan krim asas solekan yang mencerah dan melindungi kulit daripada sinaran UV berbahaya, menyamarkan cela seterusnya menyamaratakan tona kulit agar tampil sempurna sepanjang hari.

10 Dalam 1 Kebaikan
1.   Mengekalkan kelembapan kulit
2.   Mencerahkan kulit
3.   Tompok hitam dan jeragat tidak kelihatan
4.   Tona kulit lebih sekata
5.   Menyamar garis halus pada wajah
6.   Melindungi kulit wajah dari sinar UV
7.   Krim yang tidak menutup pori-pori wajah
8.   Tekstur kulit lebih halus & anjal
9.   Kemasan tanpa kilatan untuk kulit wajah lebih natural
10.  Kalis Air dan peluh agar solekan tahan lama

Penggunaan: Letakkan 2-3 titik pada hujung jari kemudian sapu di pada wajah dan leher. Gunakan selepas menggunakan Krim Pelembap Siang SAFI RANIA GOLD.
11.  Krim Kecantikan SAFI RANIA GOLD 
Menyamaratakan Tona Kulit

( SM – 16 g – RM  10.90 ) 
( SM – 16 g – RM  11.30 )
Kulit kusam dan tidak bermaya, tona tidak sekata serta tanda penuaan yang mula kelihatan mengurangkan keyakinan wanita untuk menyerlahkan penampilan. KRIM KECANTIKAN SAFI RANIA GOLD dengan BIO NANO EMAS 24K dan PROTEIN SUTERA merupakan alas solekan wajah yang berkesan menyamaratakan tona kulit, menjadikan wajah cerah di samping mengekalkan keanjalan kulit seterusnya meningkatkan keyakinan wanita untuk tampil bergaya.
Penggunaan: Sapukan pada wajah dan leher. Urut lembut dalam gerakan menaik selepas Krim Pelembap Siang SPF25 PA++ SAFI RANIA GOLD. Gunakan sebagai krim penjagaan kecantikan serta asas solekan.


Murah cepat dan berkesann.. Bersama-sama kita abadikan kejelitaan. Untuk maklumat  lanjut mengenai jenama SAFI dan SAFI RANIA GOLD sila layari laman 
Instagram:@safimalaysia 
SHARE 15 comments

Add your comment

 1. Cantik lah gambar last tu <333 Hehe Nad tak revew pun lagi produk dia hihi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lelaki boleh pakai tak produk ni? nak muka macam korea juga..

   Delete
 2. wah.. pakackging baru ke tu Nad?

  ReplyDelete
 3. Replies
  1. Lelaki boleh pakai tak produk ni? nak muka macam korea juga..

   Delete
 4. wah ! model comey !

  Jemput join segmen CN ye ;)

  http://www.cekgunorazimah.com/2014/11/segmen-bloglist-januari-2015-by-cn.html

  ReplyDelete
 5. Nak beli serum dia je..macam jatuh cinta lak tengok

  ReplyDelete
 6. kulit sis dah masuk tahap diamond ... mcm best jer bb creamnya ...

  ReplyDelete
 7. KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
  dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor togel.nya yang AKI
  berikan 4 angka [1241] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI.
  dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
  ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu AKI. insya
  allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
  kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
  sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka main togel
  yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi KI JAYA WARSITO,,di no (((085-342-064-735)))
  insya allah anda bisa seperti saya…menang togel 530 JUTA , wassalam.


  dijamin 100% jebol saya sudah buktikan...sendiri....  Apakah anda termasuk dalam kategori di bawah ini !!!!


  1"Dikejar-kejar hutang

  2"Selaluh kalah dalam bermain togel

  3"Barang berharga anda udah habis terjual Buat judi togel


  4"Anda udah kemana-mana tapi tidak menghasilkan solusi yg tepat


  5"Udah banyak Dukun togel yang kamu tempati minta angka jitunya
  tapi tidak ada satupun yang berhasil..  Solusi yang tepat jangan anda putus asah... KI .JAYA WARSITO akan membantu
  anda semua dengan Angka ritual/GHOIB:
  butuh angka togel 2D ,3D, 4D SGP / HKG / MALAYSIA / TOTO MAGNUM / dijamin
  100% jebol
  Apabila ada waktu
  silahkan Hub: KI JAYA WARSITO DI NO: [[[085-342-064-735]]]


  ANGKA RITUAL: SINGAPUR 2D/3D/4D/  ANGKA RITUAL: HONGKONG 2D/3D/4D/  ANGKA RITUAL; KUDA LARI 2D/3D/4D/  ANGKA RITUAL; TOTO/ MAGNUM 4D/5D/6D/  ANGKA RITUAL; TAIWAN,THAILAND  ANGKA RITUAL: SIDNEY 2D/3D/4D/  ANGKA RITUAL: CHINA

  ReplyDelete
 8. macam mana step by step pakai dia ye?

  nak start dgn apa? boleh cerita sikit hehe

  ReplyDelete
 9. nampak exclusive je packaging dy :D menarik

  ReplyDelete
 10. nadia pun pakai safi rania gold nie ... tapi just beli facial foam , moisturizer pagi dan malam . yang lain2 tue tak beli pun ... hihii ... and I love this product sebab sesuai dengan kulit nadia =)

  ReplyDelete
 11. paper bag tu...lawa..
  saya pun pengguna safi rania gold, dulu ada masalah kulit berminyak n jerawat sikit, tiba2 jd mcm tu, sebelum ni kulit ok.. mgkn faktor usia kot..hehe, ada promoter suruh try produk safi rania gold ni, saya try pencuci jenis gel, serum dan krim kecantikan, alhamdulillah kulit dah ok.. smpi skrg.. dah 5 tahun guna.

  ReplyDelete
 12. produknya menarik. selayaknya patut untuk dicoba

  ReplyDelete
 13. kita pun guna krim safi rania jugekk..

  ReplyDelete

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS
#toc 2