hai assalammualaikum

Percutian Keluarga Di Port Dickson - Tahun lepas nad ade buat entry aktiviti percutian keluarga di Bayu Beach Resort Port Dickson dekat SINI dan SINI, sekarang nak cerita aktiviti kami part 2 pulak..haha..punyalah dah lama..baru nak cerita..takpelah yang penting cerita..ye idakk..bercuti..bercutii..memang best..

Dah banyak kali nad bercuti dengan keluarga di Port Dickson tapi ni pertama kali bercuti dengan saudara mara, sepupu sepapat. Pada 22/11/2014, kami semua, anak, cucu cicit arwah haji Omar dan Hajah Saniah telah berkumpul bersama untuk bercuti. Inilah keluarga belah mak, kalau dah rancang mesti kene jadi. Bila salah seorang dah buka cerita nak buat family gathering, mesti kene jadi punya..hahaha. Kami semua memang happening dan sempoi. Abang nad dan isteri dia yang uruskan semua dan bahagi-bahagikan kerja. Alhamdulillah..semua disambut dengan baik dan berjalan lancar. 


Hari sabtu kami bertolak dan kami memulakan aktiviti bersama. Bila semua dah berkumpul memang meriah. Datang sana bukan makan, berenang je tau tapi ada aktiviti lain..

Masa ni macam-macam makanan diaorang bawak. ada bawak nasi dengan lauk pauk, ade buat barbeque. Nyumnyum..

 

 
Jom tengok aktiviti pulak..

Aktiviti Pertama- Isi Air Dalam Botol
- Diberi arahan setiap orang akan diberi satu botol dan satu cawan berlubang..amik air guna cawan berlubang dan isikan dalam botol besar sampai penuh..siapa yang dapat isi penuh menangla die..hehee..Biasalah sepupu sepapat bila dah main..ada yang main tipulah..hahaa..tapi kene ulang balik...kihkihkih..kali kedua main..baru serius..hehee 
 




Aktiviti kedua - Lelaki Gagah
- haha nama aktiviti pun dah lawok..Mainnya kaum adam kene berlari ke air..lepas tu patah balik..dan tiup belon sampai pecah..hahaa...




Aktiviti ketiga - Campak Belon air Tanpa Pecah
- Permainannya..lari kasi pusing 5 kali..lepas tu lari baling belon air ke pasangan..penin main ni..hahaha





Aktiviti keempat - Kenal Hati Pasangan Masing-masing
- hah yang ni siapa tak tau, takleh cakap apela..haha..kene kenal hati budi pasangan masing-masing..setiap sorang dibagi pensel dan kertas soalan. Soalan berkaintan, tarikh lahir, tarikh nikah, bertemu kat mana..hahaa..pasangan kene jawab sendiri-sendiri..tak boleh berbincnag..hahaa..mampuih la..siapa tak ingat memang la..kihkihkih...




Aktiviti Kelima - Buat Istana Pasir
- Setiap keluarga kene buat istana pasir..tengok siapa paling cantik..



Lepas selesai aktiviti kami meraikan harijadi mereka yang lahir pada bulan tu..meriah kau..semua ladies..hehee

Last but not least..penyampaian hadiah..takdelah nad nak tunjuk semua orang yang menerima hadiah kan..hehe..tunjuk keluarga yang banyak menang..hahaha..Geng baju hitam la banyak menang dalam permainan..hehee..tapi semua bawa pulangan hadiah..hehee


Last sekali mestilah picture kenang-kenangan bersama satu keluarga..Inilah keluarga nad..very happening..

Haji Omar Territory

Nak tengok gambar lain boleh pergi ke page Kerex Studio.
Photo by : Kerex Sniper
Page :  Kerex Sudio
Anything can call himfor Wedding, engagement, event, Graduation and Programme.

Lepas ni sambung cerita bercuti di legoland pulak..hehee



Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. meriahnya dan best dapat kumpul beramai2

    ReplyDelete
  2. Besar nya keluarga Nad..masing2 semanagt muka nak menang tu..ehehh

    ReplyDelete
  3. Bestnya... suka aktiviti2 mcm ni.. meriah.. :)

    ReplyDelete
  4. Bestnya, berkumpul ramai-ramai memang best kan..

    ReplyDelete
  5. seronok kan dpaat kumpul ramai ramai macam ni. boleh rapatkan hubungan kekeluargaan lagi

    ReplyDelete
  6. Pelanggan yang dikasihi,

    Adakah anda memerlukan kredit kewangan yang mendesak ***? * Pemindahan Sangat cepat dan terus ke bank akaun * Bayaran balik anda bermula lapan bulan selepas pinjaman yang telah diperolehi * Kadar faedah yang rendah 1.2% * bayaran balik jangka panjang (1-30 tahun) Tinggi * Fleksibel *** maka bayaran bulanan * .Bagaimana Long Adakah ia akan dibiayai? Selepas menggunakan *** anda boleh mengharapkan jawapan awal yang kurang daripada 24 jam selepas pembiayaan dalam 72-96 jam selepas menerima maklumat yang mereka perlukan. Hubungi kami melalui e-mel ((iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)))
                   
                   BORANG PERMOHONAN

    1) Nama penuh:
    2) Negara:
    3) Alamat:
    4) Negara:
    5) Jenis Kelamin:
    6) Status perkahwinan:
    7) Pekerjaan:
    8) Nombor telefon:
    9) Pendapatan bulanan:
    10) Jumlah pinjaman:
    11) Tempoh Pinjaman:
    12) Pinjaman Objektif:
    13) Agama:
    14) Umur
    15) Adakah anda memohon untuk pinjaman dalam talian sebelum ini? Ya atau tidak?


    Motto Syarikat:
    Kebahagiaan anda adalah Anugerah kami untuk Perkhidmatan Baik (mendapat kedudukan kewangan anda adalah semua yang kita mahu)

    #BBMme PIN: D8980E0B
     
    * Courtesy: *
    * ((Islandar LESTARI KREDIT UNITY LIMITED)) *

    ReplyDelete