hai assalammualaikum

Mee Udang Di Pantai B.N.O Sabak Bernam - Siapa orang Sabak Bernam atau kampung dekat sana mesti tau nama Pantai Bagan Nakhoda Omar ni atau singkatan dia Pantai B.N.O..nad pertama kali datang dekat pantai ni.Ni pun akak nad yang bagitau ade pantai dekat sini..jejaka mafia sukala sebab boleh amik matahari terbenam..

Alkisahnya hari ahad haritu, nad dengan keluarga dan saudara yang lain pergi ke majlis perkahwinan cousin nad, perempuan. Majlis belah laki dibuat dekat rumahnya diSabak Bernam. Sabak Bernam pulak kampung suami akak nad..Dialah cakap ade Pantai B.N.O...haha..nampak tak..nampak tak pusing-pusing nad cerita..hahaha..Selesai je majlis, kami semua buat haluan masing-masing, yang nad pergi singgah Pantai B.N.O.ni..

credit pict: Kerex studio

credit pict: Kerex studio

credit pict: Kerex studio

Cantik jugak pantai ni rupanya..angin kuat, nyaman..yela dekat dengan pantai kan..Ramai juga pengunjung yang datang sini, kebanyakannya yang dah berkeluarga..memang sesuai la datang ke sini. Ada jual layang-layang, jual makanan dan macam-macam lagi la. Pantai B.N.O ni macam Pantai remis dekat Kapar.
 
Tapi semua aktiviti akan berhenti lepas pukul 7..takde stay sampai malam..Tapi tu kedai yang kecik-kecik yang jual bawah khemah jele..Untuk kedai medan selera diaorang ada buka sampai malam kot..

credit pict: Kerex studio

Ada satu kedai makanan special dekat Pantai B.N.O yang membuatkan orang ramai datang. Nad pun baru tau tempat ni, yela pertama kali datang kan. Nama kedai tu Kedai tu Laksa Pantai Zaiton. Perghh memang ramai orang datang kedai die..sampai penuh ruang..apa yang membuatkan orang ramai berpusu pergi ke kedai dia, sebab makanan special die iaitu Mee Udang..
 
Tengok diaorang makan pun membuatkan nad dengan hubby nak jugak makan walaupun baru balik kenduri kawin makan..hahaha..bela saka kami ni tau tak..hahahaa..

Sementara nak menunggu matahari terbenam, kami pun berehat dekat kedai sini sambil order Mee Udang dan air Laicikang..Nak rasa jugak macam mana sedapnya Mee Udang dia ni..Tapi memang gilerla..ramai betul orang datang kedai die..sampai tukang amik order pun dah penin..hahaha..

credit pict: Kerex studio

credit pict: Kerex studio

Kedai Laksa Pantai Zaiton ni merupakan perniagaan keluarga. Tu pun diaorang yang cakap, sebab nad pun ade dengar yang tukang masak ni panggil angah, adik..so macam boleh agak la diaorang ni ahli keluarga. Bagus kannn..Boleh nampak diaorang masak..hahaa..tengok udang tu besor-besor kau..

Kedai ni buka pukul 10 pagi dan akan tutup pukul 7 malam..diaorang tak buka sampai malam..jadi nak rasa waktu siang la..Dan diaorang buka dari hari Selasa- Ahad dan Hari Isnin diaorang cuti..

credit pict: Kerex studio

Sampai keluar hah tempat duduk kedai ni..Yela Ramai orang

credit pict: Kerex studio

credit pict: Kerex studio

Ok Mee Udang dan air Laicikang yang dah dipesan dah sampai...kite makan dulu la ye..

credit pict: Kerex studio

Memang marbelous..lagi udang dia besar dan manis..aummm..kuah die yang pekat memang bila masuk ke dalam tekak rasanya..argghhhh...sedap gile..Kat sini ada pelbagai menu berasas kan Udang,cam Mee Udang , Nasi goreng Udang , Laksa Udang , Nasi Ayam Udang ,Udang Goreng Tepung  dan macam-macam lagi

credit pict: Kerex studio

credit pict: Kerex studio

dah kenyang layan Matahari terbenam pulak..hehee..nyaman dengan udara dia..bersih je nengok pantai dia..


Ok kalau korang nak cuba makan dekat sini..korang boleh GPS Coordinates: N03°46.049' E100°52.386'.. Masa nad pergi nad lalu depan pintu gerbang ni..ni melalui map 
 
SHARE 8 comments

Add your comment

  1. kecur air liur tengok kak Nadia punya mee udang. sedapnyaaa ^__^

    ReplyDelete
  2. Agaknya ahad tu memang pelanggan dah cukup ramai jadi isnin kena la berehat dan cuti...pemandangan tempat tu pun cantik..

    ReplyDelete
  3. Kalau sampai sana boleh la singgah try..=D

    ReplyDelete
  4. Gulp... Mengiurkn la... Heheje

    ReplyDelete
  5. Telan air liur je cik akak masuk tengok mee udang..adeh..sabar je lah

    ReplyDelete
  6. Katana harga x masuk akal. Mahal ho.

    ReplyDelete

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS