hai assalammualaikum

Yong Tau Fu Kampung Pandan - Siapa peminat Yong Tau Fu..melompat sekarang...hahaha...sape tak suka kan..makanan yang campur-campur tu dengan kuah yang sangat superbb...dan paling nad suka..bila ada sayur..perghh mantap..sayur kalau boleh amik dua ikat..haha..sedapp weiii..Yon Tau fu korang tau kan..makanan campur-campur pastu direndam dalam air panas yangbmendidih..pastu dipotong kecik-kecik dan diletak kuah...aummm..bagi yang nak rasa Yong Tau Fu yang superb ni bo,eh ke kampung pandan..memang superbbb..

Kedai Yong Tau Fu Kampung Pandan ni dah lama dibuka..sejak dari mr mafia kecik lagi..kau bayangkan sekarang mr mafia dah 45 tahun..oopss terlepas umur pulak..hahah..perniagaan Yong Tau Fu ni dijalankan oleh ahli keluarga sendiri..dan salah satunya adalah kawan mr mafia..memang sedap Yong Tau Fu dia..korang boleh pilih seberapa banyak korang nak..layan diri katakan..hahha..



Tengokla ni..macam-macam ada...


Katanya kedai ni penah masuk dalam rancangan Jalan-jalan cari makan TV3 tu..memang patut masuk kot..sebab sedappp...dah nak habis baru nak amik gambar..hahaha...


Ni la rupa kedai dia..dia buka dari 10pagi sampai 10 malam...Hari jumaat cuti ye awak-awak semuaa..kat sini ade jugak jual sup-sup,goreng-goreng semua..


Ni la rupa luar kedai die..pagar warna ungu..die memang takde signborad...kalau nak pergi boleh

Jalan Thaver (Jalan Kampung Pandan), Kampung Pandan, Kuala Lumpur 55100,Malaysia   Parking jerk kat tepi jalan tu...kedai dier biasa2 jerk..  Selalunya orang parking di sepanjang tepi jalan tu.  Kalau time lunch  kedainya memang sentiasa ramai orang. 




Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Klau dah femes msti sdp yg amat ni

    ReplyDelete
  2. mak aih.. telan air liur je tgk gmbr yong tau fu..
    sedap je nmpk

    ReplyDelete
  3. mmg lokasi yong tau fuu kegemaran ni.. hik hik..

    ReplyDelete
  4. gulp! rasa mcm nk mkn pulak. tunggu pasar malam rabu ni nanti :D

    ReplyDelete
  5. suka yong tau foo yg kuah sup :)

    ReplyDelete