hai assalammualaikum

Bloggers Day Out Di Kelab Komuniti Cyberjaya - Sebelum ni nad ada war-warkan berkenaan Bloggers Day Out KBBA ni. Dan akhirnya hari yang ditunggu telah tiba. Walaupun tengah alah,nad tetap nak join sebab dah lama tak jumpa family KBBA ni..boleh jadi gila dibuatnya..hahhaa..Blogger mana boleh relaks dekat rumah je..mesti nak keluar.

Masa hari berkenaan, nad tumpang kak Farah Bublynotes, sebab nad stay dekat klang, suami pulak kerja. Jadi kak farah je yang dekat dengan rumah nad. Aktiviti start seawal 7 pagi tapi nad dengan kak farah pergi lewat sebab nak uruskan si ash yang semakin membesar tu..hehe..kami bertolak pukul 9 pagi. Jadi terlepas beberapa event.


Majlis berlangsung di kelab komuniti cyberjaya. Ni kali pertama nad sampai ke kelab komuniti cyberjaya ni. Nad penah datang cyberjaya tapi ni pertama kali jejak kelab komuniti cyberjaya. Kat sini macam-macam ada rupanya..ada tempat main golf,main badminton,go kart,paintball, ade kolam renang juga. Ya ampun,macam-macam rupanya..memang senang..semua lokasi pun dekat-dekat.

Aktiviti mereka
                                            


                                              7.00 - 8.00 pagi:
Pendaftaran dan sarapan pagi



8.00 - 9.00 pagi:
Taklimat, bacaan doa oleh Abang Huszainiucapan dari wakil Kelab Blogger Ben Ashaari (KBBA) iaituLan Carenosenam robik




9.00 - 10.00 pagi:
Golf ala Bloggers


10.00 pagi - 12.00 tengah hari:
Badminton ala Heboh

  


12.00 tengah hari -  2.00 petang:
"Open Go-Kart" ("testdrive selama 5 minit setiap seorang),



Rehat untuk makan tengahari di Bayu Cafe. Selepas tu rehat untuk solat sebelum sambung ke paintball.




2.00 - 3.00 petang:
Permainan diteruskan dengan bermain paintball.Paintball Captain Attack"

3.00 - 5.00 petang:
Majlis Penutup, Penyampaian Hadiah, Cabutan Bertuah dan Ucapan dari Pengasas KBBA

Menarik kann..sob..sob..nad mak buyung tak dapat join..jadi penyokong jele..sedihhh..kalau tak dah lama serbu..takpela memang enjoy masa tu..walaupun nad sampai lambat..hehhehe...kepada ajak Blogger Day Out terima kasih dan anda semua telah berjaya melakukan satu aktiviti yang menyeronokkan bagi blogger. Sebab tu KelabbloggerBenashaari dikatakan bukan sekadar blogger.



Terima kasih juga kepada sponsor yang menaja event ni program #KBDO kalini:
SHARE 3 comments

Add your comment

  1. Assalamualaikum nad, wahh bestnya. meriah betul kelab abg ben... nak masuk dari awal tahun tanya, tak berjawab pun. hahhaha. pasrah.

    ReplyDelete

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS