hai assalammualaikum

Chocolate Moist Dan durian Crepe Yang Besar Dan Sedap - Time -time tengah mengandung ni, kalau nak kan sesuatu mesti nak punya. Tak boleh dah postponed, lagi-lagi tengok orang post, lagi la imanku tergugat. Nad ni jenis lepas makan nasi mesti nak ade sesuatu benda manis atau bila tengah lapar mesti la nak makan kan macam waktu petang atau tengah malam. Kalau dah makan nasi, nad suka makan benda-benda ringan, contohnya kek, makanan bergoreng macam kentang goreng ke, kebab ke...macam tu la..

Bila orang dah selalu sebut pasal durian crepe kak nina ni,nad pun tengok tergugat. Mana taknya, selalu nad beli durian crepe kecik je, tu pun harga RM10, 4 ketul. Tapi durian crepe kak Nina, besor, gebus kau. Disebabkan dah tak tahan tengok orang post, nad pun tempah la kat kak Nina. Kak nina ni blogger jugak. Blogger masakan. Nad kenal pun lepas dia join gorup #kelabbloggerbenashaari. Kalau dia tak join, sampai ke sudah tak kenal dia dan tak merasa durian crepe yang sesedap ni..hahahhaa..time-time mengandung ni la dia nak macam-macam. Lagipun durian crepe memang feveret sejak dulu lagi. Tapi tu la kadang nak cari yang sedap susah. Tapi durian crepe kak Nina memang tak menghampakan..kenapa nad cakap gitu...meh tengok..


Ni dia durian crepe hasil tangan kak Nina Mirza. Nad tempah masa event bengkel imej dan penampilan wawa idris. Dah alang-alang dia join event tu, apa lagi tempahla. Nak order satu bungkus je. Satu bungkus ada 4 ketul yang berharga RM15. Dengar macam mahal, tapi berbaloi kau. berbanding durian crepe yang lain, yang korang beli sebelum ni. Kenapa..kenapa..sebab..sebab...


Tengokla durian crepe dia yang besar, gebus, lembut tau tak..warna tu sebab pencahayaan kamera, sebebanrnya warna tu warna kuning ok. Isi durian dan krim yang memang penuh. Ya Allah, tengok pun dah rasa nak ngap semua dalam sehari. Tapi untuk mak buyung makan dua ketul jele, lagi dua ketul untuk mr mafia. Tapi bila dia makan, nad makan sekali..hahaha..tak tahan weiii..sekali pegang je krim terkeluar..sebab penuh dan padat..fuhh..memang marvelousss....


Tengok nampak tak isi dia..percayalah ibu mengandung ni, bila dia cakap sedap..sedapla...hahahhaa

Lagi satu nad order dengan Kak Nina ialah chocolate moist. Harga 1kg chocolate moist RM45. Chocolate die meleleh..sedap. Chocolate moist ni nad makan sorang..haahaa..sebab mr mafia tak suka kek coklat..fuhh selamat..no kongsi-kongsi..hahahaha..


Lepas makan sikit nad akan simpan dalam peti ais, tahan lama jugakla, then kalau nak makan, biarkan dekat luar sekejap, chocolate akan cair..time tu kunyah pun sodapppp...



Ni baki dah dah nak habis..hahahhaha..sedap punya pasal...

Kalau korang nak tempah boleh contact Kak Nina Mirza di  FB Nina Azerin Abd Mufti contact 
019 340 6454. Bila kita dah suka dia punya..kita akan tempah dengan dia jele..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Kakkk!!! Nak sikit.. Teringinnn sangat.. Satu suap je... Hehe.. ;-)

    ReplyDelete
  2. Fuyiooooohhh... waahhhh...

    Sedapnya. Tengok gambar pun dah boleh tahu sedap. Nak meleleh air liur haha

    Mesti happy sangat2 bila makan camni kan? :D

    ReplyDelete
  3. Nad...!!!
    Terima kasih banyak...!!speechless~
    Alhamdulillah. Syukran,. Menepati citarasa Nad & Mr.Mafia .
    Happy for you dear... Take care ya

    ReplyDelete
  4. mahalnya 4 ketul rm15 ..biar mahal asalkan berbaloi ..sedapkan ..

    ReplyDelete
  5. coklat kek moist kak nina memang terbaik lahhhh...rugi tak cuba

    ReplyDelete
  6. Ya Allah!!! Sedapnyaaaa... Ena dah la suka durian crepe.. Setiap kali beli mesti tak puas, nanti nak try yang besar gedabak ni

    ReplyDelete
  7. lamanyaaaa tak makan durian creeepe !! argh !!

    ReplyDelete
  8. meleleh!!! dedua muja sukaa... grrr

    ReplyDelete