hai assalammualaikum

Jerebu semakin teruk - Haritu ingat hujan bolehlah kurang jerebu ni, tapi makin lama makin teruk pulak. Kabus mula menutup pemandangan, dah serupa macam dekat genting highland. Suasana macam mendung je, tapi sebenarnya asap yang terlalu banyak. Takde lagi udara segar oii..nak keluar rumah pun pikir banyak kali. Takut nanti terhidu udara yang tak sihat, sakit pulak yang datang.


Keadaan jerebu yang berterusan akan mendatangkan kesan buruk kepada semua orang terutama yang berisiko tinggi seperti kanak-kanak, orang tua, wanita mengandung , pesakit  jantung dan respiratori  juga  mereka yang sensitive kepada habuk, orang yang merokok termasuk  mereka yang sentiasa bekerja di luar pejabat atau rumah. tengok dekat whatssup ramai yang sakit. sekolah pulak nak bagi cuti sebab takut memudaratkan budak-budak.

Semalam balik dari family day pun dah tak nampak bangunan-bangunan dekat kuala lumpur ni. KLCC pun dah hilang..huhuhu..punyalah teruk oiii...harap-harap hujanla, dapat kurangkan jerebu ni..

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. lalu dalam jerebu.. rasa macam naik Cameron Highland tu huhu

    ReplyDelete
  2. serius nak keluar rumah pun pk byk kali...kalau keluar pun cpt masuk kereta dan masuk mall...selamat

    ReplyDelete
  3. hari ni banyak dah sekolah tutup..tapi kat johor sekolah still on lagi..baru nak cuti jugak..hehe

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum .
    Jerebu sekarang semakin teruk . Kena pandai jaga kesihatan . Dunia akhir zaman :(

    ReplyDelete
  5. akak pulak hari ni kat penang sekolah tak cuti tapi akak mencuti kan anak..tak nak la dia pergi sekolah dalam keadaan jerebu ni..dah la dia mudah sakit..Tapi sekolah agama hari ni akak suruh pi sebab petang ni cuaca macam ok..IPU pun dah turun sikit..

    ReplyDelete
  6. Salam kenal blog..jerebu memang menyesakkan rosak alam kita..kelabu

    ReplyDelete
  7. Mmg bahaya jerebu ni... tekak saya pun dah mula rasa perit2... minun bnyk air pun mcm tak jalan je. Sama2lah kita doa mudah2an cepat reda jerebu ni... aamiin.

    ReplyDelete
  8. cpt laaa berlaluuuuuu wahai jerebu

    ReplyDelete