hai assalammualaikum

Bedung Moden Berpelekat - Hah kalau dulu guna bedung napkin atau kain je. Sekarang pun masih digunakan lagi. Kalau dulu baby ni behave sikit bila nak dibedung, diam je..tapi sekarang, mengganas taknak dibedung. Meronta, tangan taknak duduk diam. Kalau dah bedung, sekejap je tangan dia dah keluar..tak tau la dia rimas ke apa. Yang kita pikir untuk keselesaan dia.

Sebab kenapa perlu bedung baby ni
- memberi keselesaan bayi semasa tidur supaya tidak terkejut-kejut
- berasa selamat seperti dalam rahim ibu
- tangan tak bergerak sana sini dan kaki lurus. Sebab tengok anak nad ni, kalau tangan dekat luar mulala muka diusap-usap. Kaki kene bedung sebab kononnya takut dah besar kaki jalan kengkang.
- bayi nyenyak tido tanpa gangguan
- mudah untuk ibu beri susu.


Nad masih lagi guna bedung kain ni. Sebabnya kain daripada batik yang dah tak pakai ni mak yang potong. Jadi dia panjang dan senang fariza tak meronta. Tapi bila fariza dah nangis, confirm tangan dia tak boleh duduk diam, last-last tak dibedung, tidurnya pun sekejap. Nad survey la bedung dekat instagram sekali nampak bedung moden pelekat ni. Senang sangat ni. Pusing-pusing dan lekat. Kalau baby meronta pun cepat-cepat je lekat..hahha..


Cara gunakan dia..senang kan


Tengok baby fariza pakai..selesa je dia. Mommy pun senang. Kalau dia rimas, mommy akan buka bahagian tangan sekejap..lepas tu nanti lekat balik.

korang boleh beli dekat
IG: littleazra_barangbayi
FB: LittleAZRA

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours