hai assalammualaikum

Fariza Keluar Berjalan - Semakin membesar fariza ni. Sekejap lagi nak masuk dua bulan dah. Belim masuk 2 bulan dah dapat pergi berjalan. Apa nak buat, mommy dah sesak nafas duduk dalam rumah je..huhu.. fariza pun dah bosan agaknya..keje asyik susu,tido,susu,tido...hahha..tak dan nak bawak keluar rumah. Kalau sebelum ni keluar pergi klinik je. Lagila bosan. Apa kata bawak jalan-jalan ke tempat lain kan.


Semalam hari ahad, mr mafia datang. Jadi apa kata kita keluar rumah. Semua orang pun keluar pergi kenduri. Jadi mommy pun cadang nak keluar. Tak kisahla kalau duduk sahaja dalam kereta, asalkan kereta bergerak, jalan-jalan tengok pemamdangan. Mommy mandikan fariza dulu. Lepas tu kenela bagi susu botol bagi dia kenyang. Syaray nak keluar kene bagi budak kenyang bagi dia senyap. Sebab fariza ni kalau tak kenyang dia meragam lain macam..hahhaa..macam orang kene dera.

Selesai bagi susu botol,kenyang, apa lagi mata pun dah layu. Dah macam mommy, asal kenyang tido, tido je kenyang..hahaha..kite pun tidokan dia dalam buian. Tugas mr mafia pulak buai. Nad nak bersiap pergi mandi pulak. Bila dah siap, apa lagi, amik baby fariza dalam buaian. Itu pun perlahan-perlahan. Dah perlahan pun dia tersedar..ayoyo..terus masuk dalam kete, celik pulak mata dia. Tapi masa tu dia diam sekejap. Ingat akan diam dan tertidur lepas kete gerak, tapi dia merengek pulak..ah sudahh..


Okla bagi susu badan pulak. Sampaila parking shoping mall dekat setia city mall. Masa tubpikir dua tiga empat kali jugakla nak keluar. Yela takut lepaskan dia dari susu badan, mengamuk kang. Tapi nad cuba bagi puting..huhuhu..berjaya..dia hisap dan senyap dan tidur. Kitaorang tak beli stroller lagi,jadi nad pegang dia selama jalan tu. Lenguh memang lenguh tapi bila kita pegangla dia tidur, dia selesa. Memang sepanjang shoping tu dia tidur je. Baby fariza ada gerak-gerak jugak, tapi nad dodoi balik dia. Pastu tido balik. Tak lupa kain balutan biru bagi rasa panas dan dia tido tak kene cahaya. 

Dah nak balik, bila service bertukar tangan dengan daddy, sebab mommy dah lenguh, fariza mengamuk..hahhaa..taklehla dengan daddy. Kene mommy jugak pegang. Bila dia dah start merengek, cepat-cepat jalan nak ke parking kereta.nasib dalam kereta baru dia merengek. Selamat dah..hahaa..sampai rumah je dia berak dengan hati senyum..hahaha...


Pengalamn bawak anak keluar shoping mall memang mencabar. Kalau dah besar takpe gak..hehe..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. amboii dh g soping ye bb fariza...nad baru hbs pantang eh?

    ReplyDelete
  2. bestnyaa Fariza keluar jalan-jalan.. hehe happy family betul lah :D

    ReplyDelete