hai assalammualaikum

Wasabi Roce Wrap KFC Tak Sedap - Alkisahnya dah lama nad tak makan kafc. Yela surirumah berjaya ni kerjanya masak sahaja dekat rumah. Jimat katanya. Tapi sebenanrnya teringin makan dekat luar. Jadinkita carila tempat yang tak mahal, mana lagi kalau bukan KFC. KFC yang dekat ialah dekat tesco ampang tu.


Masuk je KFC, mula teringin nak makan benda baru dekat KFC. Memula order dinner plate untuk dua orang, makan dekat situ. Lepas tu tengok menu yang belum dicuba lagi, iaitu Wasabi Rice Wrap ni. Dan lagi satu potato load bowl. Tengok gambar macam sedap je..nafsu mula datang, jadi orderla, mintam bungkus..hahaha..nampak kenapa nafsu perempuan ada 9..ish2..



Sampai rumah mula tak sabar nak buka dan nak tengok macam mana rupa sebenar Wasabi Rice Wrap ni. Sedap ke??. Sekali buka, ermmm..tak seperti dalam gambar. Mana wasabi..tak nampak pun..tengok gambar punya gah nampak warna hijau..tengok real, takde pun hijau. Sekali masuk mulut, nasi dia ada jugakla rasa macam nasi shushi. Tapi tak sehebat shushi..shushi lagi sedap..hahaha..lagi satu tak pedas langsung. Wasabi patutnya pedas..ni tak rasa apa..huhuhu

 Wasabi Rice Wrap, dibalut dengan roti tortila, ada ayam, nasi dan sayur. Sayur pun macam masam..ayoyoyo..ke tu jeruk sayur..nak taknak makan jela..cicah sos sedap la sikit.


Lagi satu nad beli Potato Load Bowl, disebabkan nampak ayam dengan kentang..menarik..rasanya biasa je..boleh la..nak cuba rasa punya pasal. Hehehe...kenyang jugakla sebab kene habiskan jugak..sebab duit ni..membazir kalau buang..hahaha..

Kadang KFC tempat lain buatnya lagi sedap. Tengok tempat juga, mayb tak semua KFC tak sedap...kann..Lepas ni beli jangan ikut nafsu..


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. kite suka potato load bowl..hari tu mkn kat kfc seksyen 7 shah alam..sedap jugak...hihihi

    ReplyDelete
  2. haaaa ,tk ltak bnyak wasabi tu

    ReplyDelete
  3. kite pun dah makan gak kak wasabi rice kfc ni. tak sedap. last2 kuakan ayam dia cecah sos je. hahahaa

    ReplyDelete
  4. Ada baca kat page KFC... ada yang komen sedap ada yang komen tak sedap... Ada yang komen rasa wasabi... ada komen takde rasa wasabi.... memang tengok tempat gak sebenarnya...

    ReplyDelete
  5. Tak pernah cuba lg wasabi rice wrap ni... tgk mcm menarik.. huhu

    ReplyDelete
  6. first time dulu beli wasabi rice kt warta bangi...sedap smpi pejam² mata mkn...berdesing telinga rasa wasabi dia...then kali kedua pi, kfc yg sama, tp mcm nad ni haa..rs biasa je...wasabi x terasa langsung..ns tu mcm ns putih biasa je..hurm bkn tgk tpt...tp tgk siapa yg membuat kt dapur tu kot..huhu sabar je lahh...now xmo beli dh wasabi rice...nnt kecewa lg..haha

    ReplyDelete
  7. Oooo… lain tempat lain rasa eh? uncle ingat sama

    ReplyDelete
  8. nampak roti tortila nyer mcm hangus jek!

    ReplyDelete
  9. alaa.. sedih betul kalau tak dapat yang kita expect. kfc ni pun. gambar lain, buat lain. pfffttt

    ReplyDelete
  10. kdg2 ade KFC yg x jaga sgt mknn diorg. sya pernah kena jgk. tp wasabi + nasi tu dia jd pelik sikit

    ReplyDelete
  11. indah khabar dari rupa. Kite pun dah rsa wasabi tu. Tak la sedap sangat. Biasa-biasa jer.

    ReplyDelete
  12. pernh alami hal semacem tuh.. tpi di KFC
    kulit ayamnya gosong, macam busuk malah

    ReplyDelete
  13. potato loaded tu fevret yaya...hehe
    mmg btul..stgh tmpt kfc buat sedap..stgh nye emm bole la telan..huhu
    tapi mengenyangkan..Alhamdulillah.. ^_^

    ReplyDelete