hai assalammualaikum

Petua Sejukkan Diri Di Musim Panas Ni - Baring tak kena, tidur lagila tak kena. Nak jalan keluar, lagila malas dengan keadaan cuaca yang teruk ni. Kalau dah rasa panas macam ni, mesti terfikirkan aircond je..sejuk je, tapi bila dapat bil, melompong kau..bila cuaca dah panas ni, macam-macam la idea kreatif mula datang. Petua yang diambil dari group whatsup dan google..hehe..tengok pun macam best je..meh tengok petua ni..

1) Letak ais atas kepala


Ada berani..hehehe..bagi kurangkan sikit panas tu..

2) pancuran ais batu


Musim panas ni, kalau boleh nak.mandi setiap sejam. Air paip pun rasa panas..nak sejuk, nah mandi ais ni..hahha..confirm tak.keluar bilik air.

3) Tidur dengan ais


Ni lagi syok. Mau mengigil kau tidur. Walaupun badan akan rasa sejuk..hahaha.lena memang lena, takut esok lagi kau terkencing je sebab sejuk sangat..hahaha

4) Duduk depan peti ais


Hah yang ni selalu buat..hahaha..sedap sangat sampai taknak bangun. Best oo buat gini..

Ada idea kreatif lain..hehhe..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Yang last tu nampak macam dah masuk dalam peti ais dah tu..hahahh

    ReplyDelete
  2. Yang last tu nampak macam dah masuk dalam peti ais dah tu..hahahh

    ReplyDelete
  3. siap buat bantal peluk lagi... akak panas sangat akak letak kain basah jer...

    ReplyDelete
  4. over bebenor panasnya...hahaha
    Fida BW sini..
    http://www.fiedaazmi88.com/2016/03/giveaway-cash-rm600-mac2016-by-emas.html

    ReplyDelete
  5. hahahaaha.. macam-macam ragam..

    ReplyDelete
  6. memang panas giler sekarang ni...
    saya dating follow & BW
    jemput singgah ke Blog sy juga

    ReplyDelete
  7. Hahahhahahha kelakar...nak mandi atas pancuran air batu lah nad...sebenarnya tak rugi pasang aircon dlm rumah...siapa ckp mahal...tak la

    ReplyDelete
  8. semua tak boleh diamalkan hahaha

    ReplyDelete
  9. yang no 2 tu memang sempoi..cam boleh dilaksanakan je ahhahaa

    ReplyDelete
  10. Pic yg 1st tu boleh short otak hahaa.. :D

    ReplyDelete
  11. Tu je idea yg bernas utk sejukkan badan. hehe
    Btw, salam perkenalan & follow sini.
    http://fatihahazanan.blogspot.my/

    ReplyDelete