hai assalammualaikum

Baju Raya Pertama Fariza - Tahun ni memang tahun menggembirakan bagi nad dan mr mafia. Sebab tahun ni raya bersama orang ketiga iaitu anak perempuan kami Fariza. Raya tahun ni memang sibuk untuk dia jela. Lagi-lagi bab pakaian, memang semua kena baru la..Pilih baju baby ni kena tengok saiz, kalau boleh saiz yang boleh dipakai sampai umur dia setahun..tu namnya jimat..hahaha..Yela budak cepat membesar kan. Nanti baju dia dah besar, beli lain pulak..



Tau jela kalau anak perempuan, semua kalau boleh nak beli dari kepala sampai la ke kaki. Excited sangat mommy ni ha..Bak kata mr mafia, raya setahun sekali, beli baju anak sekali sekala jugakla kan..hehehe. Koleksi baju raya Fariza ada dri Mothercare, Poney dan lace..gitu macam-macam nama tempat.


Yang ni baju raya pertama Fariza. Semestinya sedondon dengan mommy dan daddy dia. Baju ni nad beli online. Masa ni sebelumm puasa lagi, nad dah cari..ahaha..sebabnya baju raya kitaorang pun, nad beli sebelum raya. Persiapan raya tu kena awal. Kalau tak pening nak cari baju anak ni. Nad usha dekat instagram, tengok lawa je baju ni. Warna pulak dah sama. Nad ni satu perangai, kalau dah nampak sama warna, dah cantik di mata, tengok harga pun ok, nad terus beli. Takda dah pandang lain. Lagi satu kalau beli dekat luar, nak cari sama warna tak semestinya akan dapat. Jadi amik jela yang dah nampak ni.

Ni la baju Fariza yang preorder tu..haaha..ada entri nad cerita pasal Preorder dekat SINI. Sampai dekat rumah terus pakaikan Fariza. Ramai cakap baju ni besar..hahaa..tapi takpela, leh pakai banyak kali baju ni untuk pergi majlis mana-mana kan. Mulanya pakai die macam rimas gak, tapi lama-lama ok..Dia takda tarik-tarik baju tu rimas ke apa..hahaha..

Headband tu pulak memang padan dengan aju dia. Saja pilih bunga besar biar nampak perempuan...hehee..Ni lagi satu bagus, dia tak tarik headband dia..bagus anak..


Raya Kedua, nad masih raya di Kuala Lumpur. Jadi raya kedua nad pakaikan dia Baju tshirt dengan seluar. Sebab raya ketiga kitaorang beraya ke rumah ayah mertua nad. Ada nad cerita dekat SINI. Taknak bagi Fariza panas dan selalu selesa masa jalan jauh. Memang cantik baju dia, hijau kuning. Berbunga-bunga baju dia. Nampak ranggi ok..hehee..


Ni baju raya Ketiga. Baju kurung coklat. Masa ni beraya dekat Kampung pulak. Baju ni nad beli dekat Jalan Taiping Klang je. Saja malam tu nak tengok jualan raya, punya ramai orang..haahha..Gigih jugak pergi nak cari baju anak ni ha. Baju ni ngam-ngam je dengan dia..memang tak sempat pakai setahun..hahaha..Tapi okla, dia ok je pakai baju ni..Tak menangis dan tak bising sebab baju.


Raya keempat pakai tshirt dengan seluar jeans..Ni daddy yang nak tengok sangat anaknya pakai jeans..mommy ikutkan jela..Nasib ada saiz dia..Sekarang budak-budak dah ada baju macam-macam.


Lagi satu kasut..Kasut ni jenis kain jeans. Ni pun mr mafia yang nak beli sangat. Kalau nad, baby lagi tak perlu kasut-kasut sebab takkan terpakai..tapi daddy nak beli aangat kenala pakai ye nak oii..Cantik jugak kasut ni..

Yang lain-lain baju-baju dia yang memang sedia ada..Macam ni la baju anak perempuan.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours