hai assalammualaikum


Fariza Rindu Daddy - Dah seminggu tinggalkan daddy, dan haritu bertemu jua la anak beranak ni..dekat kenduri kawin saudara di Ampang..hahaha. Fariza tak ke mana pun, balik kampung je. Mr mafia pulak kena bekerja, jadi tak dapat tinggal kampung lama. Raya haji nanti bertemu la lagi ye.

Sebeluk balik kampung, mr mafia selalu cakap " Fariza ingat abang tak nanti bila dia dekat sana".. "syokla dia ada kawan ramai, mesti tak ingat daddy dia".." Fariza rindu daddy tak nanti".. macam-macam soalan keluar. Mana taknya dua minggu kena tinggal..hehehe..Macam ni la perasaan seorang daddy dekat anaknya lepas rapat..hehee.. Anak pun dah kenal daddy dia, mestila dia ingat.

Masa dekat kenduri kawin tu, ingat Fariza tak kenal, tau lupa..sekali dia nampak daddy dia, terus menangis dan nak ikut daddy dia. Nampak tu..Dipegang erat, dipeluk kuat daddy dia. Macam sebulan tak jumpa, padahal baru je seminggu. Memang sah dia rindu daddy dia. Selalu daddy layan dia, bila nad buat kerja.

Terfikir, macam mana la diaorang yang hidup jarak jauh tu kan. Cekal betul hati diaorang yang sanggup berpisah jauh. Tapi berpisah jauh bukan sebab saje-saje, sebab urusan kerja kan. Tapi dengan jarak jauh la rindu tu makin kuat. Kurang gaduh dan saling mempercayai. Hanya insan terpilih je mampu bertahan.


Haishh ssebenanrnya bukan anak je rindu, mommy pun rindu..hahaha..k bai..
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. tu dia, selambak pipi tu. comelnya

    ReplyDelete
  2. anak daddy rupanya fariza ni..:)

    ReplyDelete
  3. hahahaahah mommynya nak tulis mommy rindu daddy tu hahahah cover line sangatttttt

    ReplyDelete