hai assalammualaikum

Murahnya Shoping Online Di Ezbuy Malaysia - Sejak dah tau guna shoping online ni, asyik nak shoping je. Naluri seorang wanita, nak hilangkan stress ialah dengan membeli-belah..hahaa. Nad suka bershoping dan berjalan lagi-lagi kalau dapat shoping dekat shoping complex, tapi masalahnya, lelaki nad tak suka keluar dengan alasan jalan sesak dan penuh parking..sedih kau!!..setiap kali kalau ajak, tu jela alasan dia. Jadinya, nad pun memilih untuk shoping online je..jimat dan mudah. Jimatnya semestinya dekat duit minyak dan masa. Mudahnya, kau hanya duduk, pilih dan tunggu barang sampai rumah..kann... Jangan ingat dekat shoping online takda diskaun ok. Jadi berwaspadalah bila berbelanja..kihkih..


Haritu ada kawan bagitau, satu laman web shoping Ezbuy tengah murah. Jadi nad pun tengok. Ya, memang betul kau, murah gilerr!!..Diskaun sampai 70% kau..mau tak terbeliak mata tengok. Barang pulak semua ada, dari wanita, lelaki, kanak-kanak, aksesori, dan lain-lain lagi. Barang office pun ada kau, heyy bukan tu sahaja, barang untuk kereta pun ada..fuhh...memang tangan kau akan klik jela dekat sini. Nad bab-bab murah ni memang laju..hahahha.


Sebelum mula nak bershoping, korang kena la daftar dulu. Sambil bershoping nad nak berkongsi dengan pembaca blog nad. Murah hati takk...hahaha..Untuk pengetahuan korang,kalau korang register dekat link yang nad beri ni : http://bit.ly/2dDrSGW korang akan dapat  RM15 ezbuy voucher dengan hanya register sahaja. Mudah kan! Bukan tu sahaja, tapi dapat 15% off shipping fee dengan menggunakan code - ezship15. Pergh bebrbaloi tu..cepat-cepatla ye daftar.



Memang banyak pilihan. Dah masuk sini haruslah kena beli kan. Macam ni la perempuan. Tapi dalam banyak-banyak kategori, nad suka ke Feature Collection.  Takdela penin sangat nak cari..hehe. Dekat situ banyak sangat pilihan produk. Dekat sini harga dia murah-murah sangat. Nampak tak, nampak tak..Memang masuk sini scroll je sampai bawah, nak buat pilihan beli apa..hehee..


Dan nad tertarik dengan Storage For your desk. Sebab nad pun tengah cari tempat letak barang atas meja ni. Yela kadang barang review datang, diletak macam tu je, bersepah. Sekurangya kalau ada storage ni, tersusun la sikit kan. Nad pilih working desk organiser warna putih. Nad memang nak yang simple, dan paling penting harga dia jauh lebih murah.


Lagi satu nad pilih Acrylic Drawer stationery Cosmetic ni. Memang dah lama cari bekas alat makeup ni. Baru la nampak kemas kan. Harga pun bawah RM50..fuhh..Drawer sebenanrnya ada macam-macam, korang boleh tekan dekat gambar tu. Harga berlainan, jadi ikut kemampuan nak beli yang mana.


Satu lagi, mestilah baju. Sejak ada anak ni, nak berdondon je. Dua baju harga cuma RM39.07 je..cantik pulak tu. Korang pilihla warna dan size.Penghantaran domestik RM0.00 ok.

Puas hati dengan semua barang dekat sini. Cuci mata sana sini. Alih-alih terbeli.Semua barang ni bawah RM100..huhu..murah beb. Barang dari pakaian, aksesori, barang dapur, meja, perkakas, untuk perkahwinan pun ada..baby lagi..hey tak terkata. Tangan nad pun dah menggatal masukkan barang dalam shoping cart lagi. Murah sangat, pulak tu ada diskaun sampai 70%..mau taknya nak shoping online dekat Ezbuy ni.

Kalau korang perasan, sebelah kanan tu ada satu barang terletak dekat Prime. Itu salah satu kelebihan yang ada dekat Ezbuy Malaysia. banyak sangat kelebihan prime kalau korang guna.  Tapi kena cek dulu setiap barang ada penghantaran, ada yang takda penghantaran.Kadar Penghantaran rendah iaitu RM4.50 / 500 g untuk economy air & Tiada Yuran Agent.


Kalau korang ada apa-apa pertanyaan, boleh je tanya terus dekat Online chat bawah ni..nanti dia akan tolong korang.

Cara Shoping Online di Ezbuy Malaysia

1) Pergi ke link Ezbuy Malaysia dan register dekat link yang nad bagi atas. Isi butiran berkenaan email, pasword, userID dan phone. Lepas tu nanti dapat massage dekat telefon suruh masukkan no OTP tu, korang letakla no tu dan send. Lepas tu settle.


2) Shopingla barang korang suka. Ada macam-macam yang akan buat korang rambang mata. aduhh. Disebabkan banyak sangat, kalau korang nak pilih untuk diskaun atau harga yang korang mampu, korang tekan je dekat bahagian atas yang nad tunjuk anak panah tu, nanti keluarlah item dengan harga berkenaan..


3) Lepas dah pilih masukkan dalam "add to cart" dulu ye. Yela takkan satu barang je kan..mesti nak banyak barang..hehee..Ok dah selesai , puas pilih, pergi ke shopping cart, dan tengokla hasil belian korang. Nanti keluar macam dalam gambar tu ye. Korang tengok bahagian kanan order summary tu..meh nad bagitau..shipping fee tu korang boleh pilih nak yang mana. Setiap penghantaran berlainan harga dan tarikh. Untuk penghantaran secara Economy Air, ada cas baru dikenakan iaitu dari RM5.50 ke RM4.50/500g..murah giler weii..dan No agent Fee.

Paling penting bahagian nombor 2 dan 3, korang masukkan "voucher" dan "coupon code" yang nad beri dekat atas tadi. Lepas tu check out la..

Lepas tu taipla nama, alamat dan no telefon korang. Kalau tak macam mana diaorang nak hantar kan. Dah selesai tekan "save".


Dah check dengan teliti korang boleh buat pembayaran. Tekan je "pay now" tu. Ada beberapa cara bayaran untuk korang pilih bagi tambah ‘Top Up’ yang diperlukan semasa payment check out, iaitu E-Banking (Local), Online Internet Banking macam biasa, ATM Transfer, dan juga melalui Kad Kredit. Korang boleh buat bayaran selama 24 jam. Kalau takda, pesanan boleh dibatalkan. Mudah je kan bila semua dihujung jari..hehee..duduk relaks pilih barang je..

Tangan nad pun dah menggatal masukkan barang dalam shoping cart lagi. Murah sangat, pulak tu ada diskaun sampai 70%..mau taknya nak shoping online dekat Ezbuy ni.

Terbaik dari Ezbuy Malaysia Prime Membership


Ni yang nad cakap tadi pasal Prime dekat atas. Hah!! yang ni salah satu kelebihan dekat Ezbuy Malaysia. Prime Membership, di mana korang boleh membeli banyak barang, dan hanya membayar RM8.80 nett shipping fee. Tanpa mengira saiz bungkusan, berat dan kuantiti, segala-galanya pada hanya RM8.80 untuk kos perhantaran dengan hanya bayaran RM188 untuk setahun. Yela barang ezbuy ni ada dihantar guna kapal terbang, laut..tapi harga shipping sama je macam poslaju, tapi bukan satu barang, banyak barang..ngrrrr..nad boleh jadi crazyy ok!!.


Lagi cepat-cepat nak daftar. Ala kalau korang nak trial, nak cuba dulu pun ada tu. Weiii!!..siapa taknak, bayar murah, dengan shipping fee yang murah tu. Nak tau lebih lanjut boleh pergi ke link SINI.

Sebenarnya nak bagitau, nad dah shoping dekat Ezbuy Malaysia , korang bila lagi..berbaloi-baloi, murahh pulak tu..cepat-cepat pergi ke Ezbuy ni. Mana tau tengah cari baju ke, aksesori ke, nak bagi hadiah ke..tengah murah kannn..hahaha..nad berkongsi benda yang murah..jangan cakap nad tak payung..kihkihkih!!..


SHARE 5 comments

Add your comment

  1. perghhh perghhh 11street pun mila belum habis khatam ni datang lagi web shopping online.habislah duit rabak poket !

    ReplyDelete
  2. kan nad..murah2 barang kat ezbuy ni..haritu, sya pun tertewas gak..hehe

    ReplyDelete
  3. omaigad nyesal baca kan dah terpengaruh... jht nad hhaha

    ReplyDelete
  4. Memang murah kan barang kat ezbuy nie Nad...

    ReplyDelete
  5. Wah bagus bagus maklumat ni.... beli produk dalam talian memang boleh buat kita lebih senang, tak payah susah-susah pergi.

    ReplyDelete

© Ceritera Si Gadis Biru · THEME BY WATDESIGNEXPRESS