Travel, Percutian, Legoland, Johor Baru, Legoland Nusajaya Johor

hai assalammualaikum

Percutian Pertama Fariza Usia 11 Bulan - Dalam entry ni banyak gambar Fariza semasa bercuti di Legoland. Saje nad letak dalam ni sebagai kenangan. Ni la kali pertama Fariza jalan bercuti. Memang seronok bila ada anak, nak berjalan tu lebih semangat. Lagi-lagi Legoland ni memang sesuai untuk kanak-kanak. Walaupun masa tu dia tak tau apa-apa, tapi dia enjoy dengan tengok orang sekeliling, dan permainan yang ada dekat situ.

Masa pergi sini, bukan pergi bercuti keluarga suka-suka, tapi pergi atas nama blogger yang perlu bekerja. Nad memang suka bercuti, tapi kewangan tidak mengizinkan untuk travel. Mr mafia, kerja sendiri, kewangan kadang tak berapa nak masyuk. Kalau ada pun, duit tu untuk keperluan kami makan, minum. Kerja sendiri bukan dapat duit bulan-bulan, kena berusaha untuk dapatkan duit. Duit hasil blogging pun nad simpan untuk kecemasan. Kalau nak beli sesuatu, kenafikir dulu kenapa nak beli. Tak boleh suka-suka beli. Bila dapat peluang macam ni, nad teruja sangat, lagi boleh bawak Fariza. Ni la salah satu cara untuk nad travel walaupun dalam Malaysia.

Usia dia 11 Bulan, dia dapat bercuti ke Legoland Johor. Waktu ni ada event Halloween di Legoland. Tengok gelagat anak, kita pun gembira. Perjalanan dari Kuala Lumpur ke Nusajaya Johor ambil masa beberapa jam jugakal, dengan kereta kitaorang yang tak berapa laju..huhu. Tapi kami sekeluarga sampai dengan selamat. Waktu tu la amik gambar Fariza setiap saat, apa dia buat tu.

Kaunter Tiket Theme Park Legoland


Seronoknya tengok muka dia tu..senyum je..hehee. Dah lena tidur dalam kereta, bila sampai gembirala.







Masa ni dekat Lobby Hotel Legoland untuk check in. Dalam ni ada tempat khas untuk anak-anak bermain. Takda la diaorang boring menunggu. Entry boleh baca http://miszrockers.blogspot.my/2015/01/bercuti-di-legoland-malaysia-bersama.html dan http://miszrockers.blogspot.my/2016/10/promotion-hotel-legoland-khas-halloween.html

Theme Park Legoland 





Dalam Theme Park.

Hotel Legoland




Boleh baca http://miszrockers.blogspot.my/2015/01/review-hotel-legoland-hotel-yang-sangat.html
dan http://miszrockers.blogspot.my/2016/10/promotion-hotel-legoland-khas-halloween.html

Water Park Legoland



Masa dia nampak air, dia cuak juga,lama-lama dia ok, dan berenang sendiri..Panas pun panas la, yang penting enjoy..hehehee..

Theme Park Legoland Hari Kedua


Lepas mandi Waterpark, dia tidur. Lepas tu terjaga, dan terus ajak masuk Theme Park. Terus mengamuk, sebab tak puas tidur


Tak suka naik troli





Masuk sini ok sikit, sebab ada Lego





Dah habis...hehee. Bila la dapat bercuti lagi.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Seronoknya pergi legoland dengan family. Baby 11 bulan pun happy dapat bercuti dengan mak ayahnya
    .
    .😍

    ReplyDelete
  2. Adakah anda memerlukan pinjaman segera kami menawarkan pinjaman di seluruh dunia untuk yang memerlukan pinjaman peluang perniagaan yang anda mempunyai yang cari adalah di sini lagi. e-mel kami di: mohanmendcompany01@gmail.com

    ReplyDelete
  3. Are you looking for Finance?Are you looking for a Loan to enlarge your business?I think you have come to the right place,We offer Loans at low interest rate,Interested people should please CONTACT US on For immediate response to your application, Kindly reply to this emails below only: unityfirmfinancialhelp@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Do you need a financial help? Are you in any financial crisis or do you need funds to start up your own business? Do you need funds to settle your debt or pay off your bills or start a good business? Do you have a low credit score and you are
    finding it hard to obtain capital services from local banks and other financial institutes? Here is your chance to obtain a financial services from our company. We offer the following finance to individuals-
    *Commercial finance
    *Personal finance
    *Business finance
    *Construction finance
    *Business finance And many More:
    and many more at 2% interest rate;
    Contact Us Via Email:bullsindia187@gmail.com

    ReplyDelete