hai assalammualaikum

Bawak Anak Pergi Event


Selalunya kalau pergi event, nad memang takut nak bawak Fariza sekali. Pertama, takut dia buat bising dan meragam. Kedua, takut tempat yang nak pergi event tu, tak boleh bawak budak, yela takut menganggu. Selalunya memang nad suruh mr mafia yang jaga. Tapi, haritu, dua event nad bawak Fariza pergi event. Sebab mr mafia kerja. Nak taknak kena bawak juga Fariza.

Walaupun nad tau perangai Fariza ni ok, bila dekat event, ( waktu tu ada daddy dia ) nad tak berapa risaula. Sebab mr mafia boleh tengokkan. Tapi ni nad sendiri. Nad nak kena jaga dia, nak kene jaga perangai dia bagi diam. Waktu yang sama, nad kena buat kerja nad sebagai blogger. Yup, memang bukan mudah. Kalau anak dah besar, boleh berfikir takpela gak. Ni baru setahun, apa dia tau, ada benda kat depan mata yang best, atau dia pegang sesuatu yang melalaikan dia, barulah dia diam.


Memang mencabar. Masa nad bawak Fariza pergi event, dalam hati harap-harap dia baik. Tak meragam, atau menangis. Tak menjerit kebosanan. Alhamdulillah..waktu event tu dia baik. Semua terkejut sebab dia tak bising..hahah..event fashion show kot..hahaha..setakat orang lalu lalang atas pentas, budak mana suka..nasib dia tak kisah..hahaha. Ada nad selitkan dia dalam video masa ambil fashion shaw..tapi mana ntah video tu..hahaha



Satu lagi event, sebab santai..ok lagi. Lagipun ada kawan, dia suka bila ada kawan. Pastu lepas, jalan sana sini. Alhamdulillah, dua-dua event dia tak ganggu. Tak ganggu kerja nad juga.

Kalau orang lain boleh, takkan nad tak boleh kan..banyak mommy blogger yang nad jadikan inspirasi bila bawak anak pergi event. Tapi ada yang bertuahla, ada pembantu untuk jaga anak diaorang. Lepas tu anak diaorang ada yang susu botol. Fariza sebab dia masih susu badan. Dan tak suka dengan susu botol. Kadi terpaksa la nad bawka dia ke hulur hilir.

Saya mommy blogger..maaf kalau terpaksa bawak anak ke event.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Moga dipermudahkan.. inshaa Allah Fariza behave tu..

    ReplyDelete
  2. comel tembam, kecik2 dah ikut mummy gi kerja.

    ReplyDelete
  3. ommey fariza skrg. pipi tu. geram sangat oke.
    bestnya nad pergi event dpt bwa anak.
    kira fariza behave and good girl.
    moga moga berkekalan dgn sifat itu.senang kerja mommy nti, kan!!

    ReplyDelete
  4. Hi nad.. indeed. Nk pulak anak baru nk dpt kaki.. 🙈
    Jemput singgah blog nisa ye nad 🌹

    ReplyDelete
  5. tak pandai main kejar-kejar lagi..tunggu besar sikit lagi, pr kejar mak, mak kejar fariza hahahhahaaa

    ReplyDelete
  6. sesetengah event boleh bawa anakk lebih baik bawa kan..anak kecil pun tahu mommy dia tengah kerja cari rezeki..

    ReplyDelete
  7. kecik2 dah dididik gini, in Sha Allah .. dah besar nanti tak susahkan mama dia wat kerja. tapi kena bagi dia faham tu ...

    ReplyDelete
  8. ini namanya pengorbanan ibu ..semoga tabah dan berjaya dalam kerjaya

    ReplyDelete