hai assalammualaikum

Pulang Ke Kampung Merehatkan Minda


Cuti banyak, jadinya kita pulang ke kampung atau bercuti untuk merehatkan minda. Eh, nad bila masa kau kerja ada cuti-cuti ni..Hello... walaupun suri rumah, nad lagi bekerja 24 jam tau..tidur pun dah ke laut..Setiap minit ada je kerja nak buatnya. Sesekali nak berehat, nak dengar suara mak menjerit, nak dengar suara ayam berkokok,..rindu semua tu..Tenang sangat bila dengar..

Paling best dapat rasa masakan mak..tu part paling best sekali..


Walaupun dapat balik kampung sekejap, tapi bermakna kau..hahaha. Pada masa sama, Fariza ada kawan dekat kampung. Takdela dia jemu tengok muka mommynya je. Memang Fariza gembira sangat dekat kampung. Ramai sepupu layan dia, walaupun dia suka main sendiri..haha.

Main dengan kucing, main dengan ayam. Kalau dekat bandar, kejenya tengok tv dan tidur. Tapi dekat kampung dia mainla suka dia, taknak tidur pun. Tak ingat nak susu je pun, tak ingat nak lekat dekat mommy dia, tak ingat nak ngempeng je. Selalunya dekat bandar pukul 2 pagi ke 3pagi Fariza baru tidur..kat kamlung pukul 12 tengah malam dah tidur..penat bermain di siang hari..

Bila dia macam tu, nad pun senang nak buat kerja. Nak update blog pun mudah ni..walaupun dekat kampung blog nad tetap update. Sumber rezeki nad cari duit dengan blog.

Sekarang kat kampung musim hujan. Sejuknya takyah cakap la. Tak payah pakai aircond pun. Tidur pun lena je. Nyamuk, biasalah..ni la kampung.

Sesiapa nak nad review barang dia, nak promote barang dia, nak nad tulis dalam blog boleh je,nad selalu terima..boleh email dekat nadiajohari_88@yahoo.com .Harga biasa-biasa je. Rehat-rehat juga kerja tetap ada.


Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Balik kampung dapat rehatkan minda. Dan boleh sembang dengan mak dan ayah di rumah

    Memang tenang fikiran

    ReplyDelete
  2. memang best balik kampung kan. seronok fariza ada ramai yang melayan tu

    ReplyDelete
  3. suka sgt balik kg!! selamat beristirehat

    ReplyDelete