Inai Murah, Inai Ready Made, Inai Pokok, Daun Inai Pokok, Inai Semulajadi

hai assalammualaikum

Kalau sebelum ni, nak pakai inai, pakai yang dekat pokok. Sebab inai dekat pokok ni suci, semulajadi, takde bahan kimia. Punya gigih petik inai lepas tu menumbuk sampai lumat. Nak bagi merah petuanya letak nasi, letak air. Hah!! macam-macam la. Kalau sebut inai, mesti fikir kawin, asal kawin mesti nak pakai inai. Yela baru nampak oh, yang ni la pengantinnya...hahaa. Tiba-tiba teringat nad kawin pakai inai daunla. Sekarang, nak pakai inai, bila-bila pun boleh.

Nad suka pakai inai, sebab macam fefeling baru kawin..hahaha..tapi nak menumbuk tu la yang malas. Boleh berpeluh ketiak tau menumbuk inai sampai lumat tu..hahaa. Kadang teringin pakai inai yang orang jual tepi jalan tu dekat kedai kecik, tapi disebabkan teringat gambar tangan gelembung disebabkan inai yang pernah dipostkan dekat facebook, terus lupakn jela..huhu!!..Kita tak tau inai dia datang dari mana, bahan yang digunakan apa..walaupun nampak cantik tapi taknak menyesal dikemudian hari, lupakan jela!!! Sebab tu masa kawin, nad tak ambil orang yang lukis inai-inai tu walaupun dalam hati teringiinn..


Inai Daun Asli Murah : Hennaart By Mila

Sekarang dah tak risau, dah ada inai ready made yang bahannya daripada pokok dan tiada bahan kimia. Murah pulak tu. Sekarang boleh pakai inai, nak lukis ke ape ke. Inai ready made dari Mila ni memang boleh dipercayai, sebab Mila ni kawan nad juga. Inai ni memang 100% daun inai daripada pokok yang dah diadun tanpa menggunakan bahan kimia. Proses dia sama macam kita buat, tapi dia dah dimasukkan siap-siap dalam tiub bentuk kon. Jadi mudah nak digunakan. Tinggal picit je, buatla apa bentuk dekat tangan, biarkan, dah kering lama, basuh tengokla merah ke idokkk...hahaa..Bagusnya inai dari Mila ni sesuai untuk yang ada ekzema..hah!!..jadi takda bahaya pun.

Macam jiran nad, dia selalu pakai inai, sebabnya kuku dia dah tak cantik dan rosak. Jadi pakai inai, nampak cantik je, takde nampak kuku rosak. Inai dari Mila ni juga boleh merawat kuku yang rosak. Inai pokok kan, banyak bagusnya. Nad suka bau inai pokok, segar je, wangi jeee...Kadang lepas pakai inai, masa tidur pun boleh cium jari kita..hahaha.

Sebelum guna, kenalah masukkan ke dalam peti ais dahulu. Kalau nak guna kena tunggu dia cair, pastu baru boleh guna. Lupa nak tanya tujuan kenapa masuk peti ais..mungkin sebab inai dari pokok, nak bagi sentiasa segar la kot.



Ni anak buah yang tolong buatkan. Kalau nad buat sendiri memang tak jadila dengan Farizanya yang suka mengusik. Lukis la apa-apa yang nak lukis. Nasib baik anak buah kita ni kreatif sikit. Selalu dah dia main-main inai ni.

Mila kata, pakai tebal-tebal lepas tu balut. Tujuan balut ni nak bagi inai sentiasa lembab dan lambat kering, jadi inai dapat meresap lebih lama pada jari dan buatkan kuku warna akan jadi lebih pekat..Wrna inai Mila ni bergantung pada darah kita. Lepas pakai, tunggula lama sikit, biar betul-betul kering.


Tadaaa..ni la hasilnyaaa...Merah tak, merah takk..wihuuuu..Macam nak kawin je..hahha..

Inai Mila ni pun boleh digunakan untuk rambut. Hah!! korang yang suka kaler rambut, pakai inai Mila ni, suci, semulajadi. Tak yah risau pasal kimia ke apa, sebab memang takda. Boleh sahaja bawak sembahyang.

Nak tau harga berapa?? Murah je weii!!..RM10 je satu kon ni..huhuhu..Satu tiub boleh pakai untuk 10 jari. Jimat gilerr!!..Lagi jimat beli 5 kon terus sebab free postage bebeh!!...pada semuaaa yang berminat, segala pertanyaan cara guna ke korang boleh contact mila dekat 
Website: Blog Mila Ahmad
Facebook: Mila Ahmad
Instagram: Hennaart_bymila
Sms/whatsapp : 012-2531649.

Berita baik jugak untuk bakal-bakal pengantin diluar sana, Mila ada buat servis lukis inai pengantin terus ke rumah anda tau. suka tak? Untuk area batu pahat dan seangkatan dengannya dialu-alukan. Bukan takat pengantin je mak bapak pengantin adik beradik sepupu sepapat jiran sebelah kiri kanan klu nak berinai pun boleh..

Jangan lupa TAG & SHARE dgn kawan korang yg nak kahwin tu, sesiapa yang suka berinai nak fefeling pengantin baru pun bole pakai. Lagi yang tukang lukis inai di jari pengantin, korang beli inai ready made Mila ni..selamat tau..




Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Wahhhh sekarang semuanya mudah kan. tak payah tumbuk2 dah, terus beli yang ready made sahaja hehe.

    ReplyDelete
  2. Pernah guna inai dari mila ahmad...best ooo...sejuk je pakai inai...lama la tak guna inai...kena guna balik lah bagi mood pengantin baru hahaha

    ReplyDelete
  3. Susah sekarang nak cari inai homemade yang betul-betul asli..pokok inai pun dah jarang jumpa sekarang ni

    ReplyDelete
  4. kurang merah ke? atau kejap je pakai sbb tu kaler camtu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Raihanah, ni nad guna kejap je..sebab anak duk kacau..ni pakai dalam 20 minit..sebenanrnya merah..boleh tengok ig hennart_bymila..

      Delete
  5. wah tq for sharing..rabia tengah cari inai celup tu.

    ReplyDelete