hai assalammualaikum

Minyak Kelapa Dara Asfa - Nad tau, ramai dah kenal dan dengar tentang minyak kelapa atau VCO (  Virgin Coconut Oil ), tapi tak ramai yang menggunakannya. Macam nad sendiri, selalu nampak iklan VCO ni lalu dekat tineline facebook, instagram, tapi tak terfikir nak cuba. Sampaila masa mengandung anak kedua, nad cuba nak rasa pakai minyak kelapa dara ni. Tengok testimoni, minyak kelapa dara ni bagus untuk ibu mengandung. Jadi, mengandung kedua ni, nak la cuba kan.

Minyak kelapa dibuat dari kelapa segar yang diproses melalui beberapa cara sehingga minyak dihasilkan dari kelapa tersebuti. Minyak Kelapa Dara merupakan makanan tambahan terbaik dan tersihat di dunia kerana mempunyai 1001 manfaat kepada tubuh badan kita.


Minyak Kelapa Dara Asfa Homemade

Banyak minyak kelapa dara yang dijual di pasaran, tapi pilihan nad Minyak kelapa dara Asfa homemade ni. Tak tau kenapa tertarik dengan VCO ni. Banyak testimoni positif bila nad tengok, sebab tu nak cuba VCO Asfa ni. VCO Asfa ni boleh diminum dan disapu di kulit.

Amalkan Minyak Kelapa Dara Asfa Masa Mengandung Dan Berpantang

Nad ambil VCO Asfa ni masa mengandung masuk 8 bulan..lambat sangat..hahaha. Sebab baru terfikir nak cuba kan. Seeloknya VCO ni diambil seawal mengandung lagi, sebab VCO ni sangat bagus untuk ibu mengandung. Nad juga amalkan Minyak Kelapa Dara Asfa ni semasa berpantang.


Pertama kali rasa, terkejut kejap..hahhaa. Rasanya pelik dan kelat. Nak sihat selalu semasa mengandung, kenala telan je..hehehe.

Cara ambil VCO Asfa Homemade:
Dewasa- 1 sudu , 2 kali sehari, pagi dan malam.
Kanak-kanak - 1 sudu kecik, 2 kali sehari, pagi dan malam
** Amalkan sebelum makan
** Boleh disapu di kulit

Testimoni Nad sendiri

Semasa nad amalkan MKD Asfa ni, badan nad selalu segar dan bertenaga je. Setiap pagi akan buang air besar. Tak sembelit pun. Masa berpantang pun sama. Weii syok..buang air besar pun lancar je. Takda takut nak pergi buang air besar.

Masa nak bersalin, dah memang rasa sakit nak meneran. Nurse cek terus buka 8cm dah. Ada nad cerita pengalaman nad bersalin adik Fariza. Tak susah nak bersalin, mudah je.

Nad pun ada sapu MKD Asfa dekat perut kesan strectmark ni sampai sekarang. Strecthmark pun makin kurang. Kira bagusla minyak kelapa dara ni kalau diamalkan.

Makcik urut pun guna minyak kelapa dara Asfa ni sapu dekat baby Farhanah. Kulit Farhanah pun elok je.


Minyak Kelapa Dara Asfa Sesuai Untuk Semua

Sebenarnya, minyak kelapa dara Asfa ni sesuai untuk semua, tak kira warga tua, dewasa dan kanak-kanak. Sebab khasiat minyak kelapa dara Asfa yang sangat bagus untuk sesiapa sahaja dan mampu merawat pelbagai penyakit.


Kelebihan VCO Asfa

MKD ASFA - Ikhtiar tradisi terbaik Pilihan Ibu Hamil, Mudah Bersalin, Atasi Masalah Hormon, Sangat baik merawat masalah kulit, Atasi masalah kesihatan Kronik seperti Kencing Manis, Darah Tinggi, Gout, Asma, Lelah, Buasir, Sembelit dan Masalah ketidakhadaman. Melancarkan Pembuangan Najis dan menyingkirkan toksid dalam badan.





Banyak lagi kelebihan minyak kelapa dara ni. Bolehla layari
Facebook: Minyak kelapa dara Asfa
Instagram: Minyak Kelapa Dara Asfa

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. CCL pun amalkan VCO . Kadang minum sesudu .. kadang apply vco kat kulit muka biar rasa smooth

    ReplyDelete
  2. Banyak kegunaan minyak kelapa dara nih . Rata- rata ramai yg cakap bila ambil minyak kelapa dara ni especially ibu ibu yang dh menunggu masa nk bersalin memudahkan proses bersalin tu . Kena amalkan jugak nanti

    ReplyDelete
  3. Minyak kelapa dara ni memang terbukti baik dan berkesan untuk kesihatan. Bagus amalkan minyak kelapa dara ni

    ReplyDelete
  4. oh boleh makan ye, tak ku tahu pun. hauhauahuahua. ingat sapu kat perut. tertipu ahkak ni ek. bagus betul khasiatnya ek

    ReplyDelete
  5. Rasanya kalau nak sihat kena tutup hidung kah?....hehe. Tak pernah dengar brand ni tapi kalau dah 1001 khasiat kenapa tak nak try kan?

    ReplyDelete
  6. Ooo ia jenis camtu ek bukan kapsul. Sebelum ini pernah juga try vco tapi sekejap ajelah hehe

    ReplyDelete
  7. Such a good testimonial of the product. Next time if miracle happen to me, I will try this product.

    ReplyDelete
  8. Haha time pregnant mmg amalkan makan pastu campur dlm food πŸ˜‚ alhamdulillah berjalan lancar proses beranak

    ReplyDelete
  9. x pernah makan minyak kelapa dara..apa rasa rasa dia nad? akak kalau makan macam ni mmacam susah skit..kalau bentuk tablet tu shud be ok..hehehe..makan ubat pun payah kan..macam mana akak nak sihat

    ReplyDelete
  10. Selalu dengar orang cakap minyak kelapa dara ni bagus, tapi sis tak pernah lagi lah amalkan..dengar je orang kata..hehehe. Sis selalu beli minyak kelapa yang asli/pure kat market, yang boleh di minum..yang tu sama jugak ke gan minyak kelapa dara ni?

    ReplyDelete
  11. I dulu ambik gak vco ni but now dah tukar omega 3 je. Serious masa tengok tajuk ingat u buat vco sendiri. Baru nak cakap hebat giler la😜

    ReplyDelete
  12. Dulu selalu minum. Tapi sebab harga mahal dah stop. Dulu beli dekat Aeon! Skang boleh start balik. harga ditawarkan murah juga ni.

    ReplyDelete
  13. Tiap kali mengandung je, saya mesti beli virgin co ni sebab nak lancarkan proses bersalin plus kulit baby tulus mulus keluar nanti. Tapi dah beranak stop terus guna..haha. Tak pernah lagi cuba brand asfa, lepasni kalau preggy lagi, try brand ni pulak..

    ReplyDelete
  14. vco ni bagus, Nad. aida terpengaruh dgn iklan kat tv.
    apa ntah brand nyer. now aida tak guna lah. agak mahal jugak ekk vco ni.
    skang tak tau la dah ada yg affordable tak ekk.
    strecthmark kan. aduhai, stress! itu yg ada vco ni. recommended lah produk ni.

    ReplyDelete
  15. Nad setakat ni tak pernah guna lagi minyak kelapa dara walaupun tahu dia ada banyak manfaat hehe. Sebab kurang suka guna product yang oily. Tapi maybe in future bila dah pregnant and berpantang akan guna jugak kot? Time tu dah tak fikir oily ke apa, janji dia berkesan kan kak Nadia hahah.

    ReplyDelete
  16. Alamakk.. AM baru tahu pasal minyak dara nie.. banyak khasiatnya.. AM kena cuba beli satu simpan kat umah camni. Utk cantikkan kulit n rawat parut.. harap berkesan

    ReplyDelete
  17. Akak pun suka gak coconut oil ni..sekarang tgh infused dengan rosemary utk buat letak kt rambut..banyak.khasiat coconut oil ni tau

    ReplyDelete
  18. Dulu masa mengandung ank pertama lagi biasa dengar pasal vco ni. Walaupun dah 2x pregnant, belum pernah lagi try mana-mana jenama.
    Berapa harga yang ni nad?

    ReplyDelete
  19. Tak sangka VCO ni ada juga kegunaan dia buat orang mengandung eh. Ingatkan untuk kulit deorang je, minum pun boleh rupanya.

    ReplyDelete
  20. VCO memang banyak kelebihannya kan. Rawlins pun ada satu untuk merawat luka-luka kecil. Tapi tak pernah try minum lagi.

    ReplyDelete
  21. Minyak kelana Dara ni banyak keluarkan Malaysia. Tapi susah Nak dapat. Sebab rata-rata kalau produk berminyak, Nak beli secara online memang ruby elakkan. Risiko pecah atau botol dia bocor. Saya selalu beli dekat kedai jamu kiosk tepi-tepi kat AEON. Hehe. Mak mak sangat.

    ReplyDelete
  22. Terima kasih puan Nadia berkongsi feedback Vco Asfa. Saya Nadia Abdul Rahman (owner Vco Asfa) apa2 berkaitan vco Asfa boleh wsp saya 011 1053 5085 πŸ’ž

    ReplyDelete
  23. Minyak Kelapa Dara Asfa
    www.facebook.com/asfaproducts

    ReplyDelete