hai assalammualaikum


Ohaya Shinjuku's Secret Recipe

Sedap betul Dessert Ohaya Shinjuku's - Nad makan ni masa mengandung haritu. Harini baru dapat tulis pasal dessert Secret Recipe ni. Dah mula teringin nak makan balik ni..hehhe. Haritu pergi Tesco, singgah Secret Recipe. Tengok menu dessert, nampak Ohaya Shinjuku's ni. Nampak macam sedap, apa lagi beli la nak cuba rasa.


Ada macam-macam jenis Ohaya Shinjuku's ni. Jenis sos dia yang berlainan. Ada karamel, coklat, Nutella dan maple. Boleh tengok dekat gambar. Nad pilih coklat.

Ohaya Shinjuku ni dessert Japanese dengan ada roti ke kek, tak pasti, tapi lembut sangat roti tu. Suka giler. Lepas tu pelbagai variasi sos, yang coklat, karamel tu. Siap ada dua skop aiskrim lagi. Aduh, taip ni tengok gambar, meleleh pulak air liur sebab terasa kesedapan di tekak ni.

Serius, lepas ni pergi Secret Recipe, nak order dessertt ohaya shinjuku ni lagi..hehe.Masa ni nad mintak bungkus bawak balik, sebab tu dalam bekas macam ni, sebenarnya bentuk dia macam dalam katalog atas tu. Dalam pinggan, meatilah dihias cantik kan..tapi letak mana lun, sebab dah sedap, memang habis ku telan..hehhee. Korang boleh cuba weii bila singgah secret recipe..

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. alaa nad buat yui terliur tgk.huhuhu

    ReplyDelete
  2. akak suka yang chocolate tu. yumm yumm ;)

    ReplyDelete
  3. wowww sedappnyaaa..nyum nyumm..

    ReplyDelete
  4. fuhhh.. Nad ni kann.. asik tayang makanan sedap-sedap je lah .. rasa terliurr tengok tauu.. baru 1st time dengar ohaya shinjujus dessert ni.. kat secret recipe ye.. alamak harga mesti boelh tahan kan

    ReplyDelete
  5. sedapnyaaaaa....lepas ni nk p cari laah

    ReplyDelete
  6. Just try it on weekend. So yummy!!

    ReplyDelete
  7. Look so yummy!!!so gonna try it😍😍😍😍

    ReplyDelete
  8. nampak mmg sedap jer laa..esok mcm rasa nk g cari jer..hahha

    ReplyDelete
  9. Dalam gambar dah nampak macam kek batik. Ni yang rasa macam nak pegi kedai ni esok jugak.

    ReplyDelete
  10. bestnyer tengok tekstur aiskrim tu tau..gebus.Best pula

    ReplyDelete
  11. OMG these are so yummy! Me likey! You are making me feel jealous here :D

    ReplyDelete
  12. Nak makan! I have a craving for desserts and always visit Secret Recipe. Glad to know there is something new to order now!

    ReplyDelete
  13. Bestnya..dah lama tak makan macam ni..

    ReplyDelete
  14. pergh, nmpk sedap gila. kenapa time macam ni la terasa nk makan benda manis manis. huhu. esok pagi nk singgah kedai ni la. wajib rasa ni.

    ReplyDelete
  15. Although not able to visit Shinjuku again, but dapat to enjoy the ice cream also can la! Thanks for sharing, now I know where to enjoy it!

    ReplyDelete