hai assalammualaikum


Ohaya Shinjuku's Secret Recipe

Sedap betul Dessert Ohaya Shinjuku's - Nad makan ni masa mengandung haritu. Harini baru dapat tulis pasal dessert Secret Recipe ni. Dah mula teringin nak makan balik ni..hehhe. Haritu pergi Tesco, singgah Secret Recipe. Tengok menu dessert, nampak Ohaya Shinjuku's ni. Nampak macam sedap, apa lagi beli la nak cuba rasa.


Ada macam-macam jenis Ohaya Shinjuku's ni. Jenis sos dia yang berlainan. Ada karamel, coklat, Nutella dan maple. Boleh tengok dekat gambar. Nad pilih coklat.

Ohaya Shinjuku ni dessert Japanese dengan ada roti ke kek, tak pasti, tapi lembut sangat roti tu. Suka giler. Lepas tu pelbagai variasi sos, yang coklat, karamel tu. Siap ada dua skop aiskrim lagi. Aduh, taip ni tengok gambar, meleleh pulak air liur sebab terasa kesedapan di tekak ni.

Serius, lepas ni pergi Secret Recipe, nak order dessertt ohaya shinjuku ni lagi..hehe.Masa ni nad mintak bungkus bawak balik, sebab tu dalam bekas macam ni, sebenarnya bentuk dia macam dalam katalog atas tu. Dalam pinggan, meatilah dihias cantik kan..tapi letak mana lun, sebab dah sedap, memang habis ku telan..hehhee. Korang boleh cuba weii bila singgah secret recipe..

Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

37 comments so far,Add yours

  1. alaa nad buat yui terliur tgk.huhuhu

    ReplyDelete
  2. akak suka yang chocolate tu. yumm yumm ;)

    ReplyDelete
  3. wowww sedappnyaaa..nyum nyumm..

    ReplyDelete
  4. fuhhh.. Nad ni kann.. asik tayang makanan sedap-sedap je lah .. rasa terliurr tengok tauu.. baru 1st time dengar ohaya shinjujus dessert ni.. kat secret recipe ye.. alamak harga mesti boelh tahan kan

    ReplyDelete
  5. sedapnyaaaaa....lepas ni nk p cari laah

    ReplyDelete
  6. Just try it on weekend. So yummy!!

    ReplyDelete
  7. Look so yummy!!!so gonna try it😍😍😍😍

    ReplyDelete
  8. nampak mmg sedap jer laa..esok mcm rasa nk g cari jer..hahha

    ReplyDelete
  9. Dalam gambar dah nampak macam kek batik. Ni yang rasa macam nak pegi kedai ni esok jugak.

    ReplyDelete
  10. bestnyer tengok tekstur aiskrim tu tau..gebus.Best pula

    ReplyDelete
  11. OMG these are so yummy! Me likey! You are making me feel jealous here :D

    ReplyDelete
  12. Nak makan! I have a craving for desserts and always visit Secret Recipe. Glad to know there is something new to order now!

    ReplyDelete
  13. Bestnya..dah lama tak makan macam ni..

    ReplyDelete
  14. pergh, nmpk sedap gila. kenapa time macam ni la terasa nk makan benda manis manis. huhu. esok pagi nk singgah kedai ni la. wajib rasa ni.

    ReplyDelete
  15. Although not able to visit Shinjuku again, but dapat to enjoy the ice cream also can la! Thanks for sharing, now I know where to enjoy it!

    ReplyDelete
  16. Thanks for the secret recipe.. I wanna try it out.. looks great.. hahahaha~~ nak makan nak makan.. hahahahah~ looks delicious!

    ReplyDelete
  17. Aduh sedapnya nampak..cuaca2 mcm sekarang ni sedap kan kalau layan ni...terus perut akak berkeroncong nad!

    ReplyDelete
  18. Wah ada menu baru menarik kat Secret Recipe ek. Dah lama tak masuk secret recipe sebab asalnya dulu kat bawah opis ada secret recipe lepas tu dah muak masuk selalu tu lama tak gi ni bila ada menu baru teringin la nak gi semula hahaha

    ReplyDelete
  19. Nampak sedap. Tak pernah merasa lagi ni. Dah lama tak gi SR ni. Kalau saya pilih yg maple syrup tu...nyumssss

    ReplyDelete
  20. alaaaa...semalam baru je singgah secret recipe..apesal x nampak menu ni...ish...kena singgah lagi la ni

    ReplyDelete
  21. pernah makan tapi nak tunggu dia prepare tu lama gila and manis sangat. sapa yang suka manis maybe gonne be their favourite hhehehe

    ReplyDelete
  22. Thanks for ibtroducing us to this new jala ese dessert coz im a die hard of japanese food and dessert. Anyway, is the price reasonable?

    ReplyDelete
  23. wahhh...SR ada dessert baru eh...harus kena terjah ni...dah lama sebenarnya tak ke SR..

    ReplyDelete
  24. yes. in shaa Allah nanti bleh cuba.
    lama jugak tak dine in kat SR.
    take away pun xde tau. rinduuuuu...
    ari ni plak ada offer ekk.
    by 3 pieces, free 1 pieces.

    ReplyDelete
  25. yes. in shaa Allah nanti bleh cuba.
    lama jugak tak dine in kat SR.
    take away pun xde tau. rinduuuuu...
    ari ni plak ada offer ekk.
    by 3 pieces, free 1 pieces.

    ReplyDelete
  26. Menu baru ke ni kak nad kt SR. Tengok pon dah mengiurkan. Secret recipe kalau kluar apa2 menu x penah mengecewakan. Nk kene pergi ni. Nak rasa yang caramel.hehehe

    ReplyDelete
  27. Ada kek baru ker hehehe alamak kena pergi cuba ni kita memang suka makan kat sini terutama keknya dan juga dessert yang lain semua sedap dan mengancam hehehehe jom Faries belanja kita....

    ReplyDelete
  28. Lama betul sis tak ke Secret Recipe ni, dah ada kek baru ekk?? Nampak gaya besok gak sis nak terjah Secret Recepi..nak try gak..:D

    ReplyDelete
  29. Tak perasan menu ni dekat secret resipe. Tapi mmg nampak sedap giler. Ingat nak try lah nanti

    ReplyDelete
  30. Eh ada new dessert dari secret recipe eh x perasan pulak. Tengok gambar pun dah menyelerakan .Kena Cuba ni balik keja nanti.

    ReplyDelete
  31. Kenapa tak pernah perasan pun pasal dessert ni tiap kali ke secret recipe eh. Menu baru ke ni?

    ReplyDelete
  32. restoran baru kah ini ? tak pernah dengar pon selama nie. nampak tempting betul dessert2 yg dihidang. mesti manis kan. hopefully tak manis sgt lah. takut pening kepala. hahahaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. i mean, menu baru ke. sbbb xpernah nmpk or dengar. typo pulakkkk >__<

      Delete
  33. Aduh nad.. terliur pulak tengok Dessert Ohaya Shinjuku's Secret Receipe ni. Saje je tau nad ni.. menggoda kite.. hehe. Takde la, gurau jek. Tapi memang menarik la, kena cuba ni since ni menu baru kan

    ReplyDelete
  34. Aduhaii.. secret recipe.. menu sentiasa sedap n menarik.. kena cuba menu yg awak sarankan nie.. aduhaii.. punah diet bila tgk menu camni

    ReplyDelete
  35. Tengok entri ni pastu tengok pulak gambar first tuu. memang dah tahu da sedap gila ni. Tak pernah perasan pulak kewujudan ohaya shinjuku ni dekat SR. Mungkin sebab dah lama tak menjenguk? kih3. Nanti Syaza singgah secret recipe la lpas ni. Thank you for sharing!

    Meh visit blog Syaza
    JOM JANA DUIT DENGAN ADHANCE (Klik Di SINI)

    ReplyDelete