hai assalammualaikum


Google Adsense Dah Approve - Seronok tengok sorang-sorang kawan Google Adsense diaorang approved. Nad pun rasa tercabar juga, sebab google adsense tak approved lagi waktu tu. Sedih, sebab tengok diaorang dapat jana income dengan Google Adsense. Berapa kali apply, sampai mintak tolong kawan, masih takde jawapan daripad Google. Sampaila semalam, nad tengok gmail, dan baca, terus screenshot dan tunjuk dekat seorang kawan ni, cakap " wei betul ke ni "..terus dia ucap tahniah. Suka, gembira tak, terkata nadand, akhirnya Google Adsense dah approved. Macam dapat sesuatu yang sangat, berharga ok. Semuanya atas pertolongan kawan kita ni juga. Biarlah rahsia..hehehe.

Dulu nad tak ambik tau pun pasal Google Adsense ni. Sebab macam pening je nak apply. Jadi, abaikan jela. Tapi, bila kawan-kawan lain kongsi pasal Google Adsense, duitnya lagi lumayan, nad rasa, tak salah cuba. Dah banyak kali cuba, tak dapat-dapat sampai nad rasa " eh biarlah ". Tapi tak boleh, mesti akan muncul lagi perkataan adsense ni..hahahaa.

Lepas apply dengan email sedia ada, nad cuba buat gmail baru pulak. Lepas tu nekad tukar domain baru. Semuanya sebab nak Google Adsense approve ok. Semuanya dapat bantuan daripada kawan blogger kita ni gak, yang merupakan jiran nad juga..hehehe. Dia yang tolong nad apply Google Adsense, dan esoknya bersamaan 21 April 2018 terus approved. Yeahh!!, suka giler. Lepas tukar domain dan akaun gmail, bersusah payah ni, syukur, ada juga dapat jana income dengan adsense. Dapat juga merasa.

Nad masih newbie lagi. Banyak juga kawan bagi tips ni semua. Kita dengar jela. Kawan kita tu hebat, tapi baik hati sebab tolong kita..terharu..nanti kita belanja KFC ye..heehe. Semoga awak murah rezeki kawan a.k.a jiran.

Baru tau nikmat merasa adsense ni. Lepas dapat terus tengok berapa click, barapa today so far..hahaha..walaupun masa approved dapat 0.01, kira okla..ade juga terhasilnya. Nanti kita tengok lagi..hehehe. Kena tau lebih mendalam tentang adsense, kena belajar lagi, kena baca untuk dapat hasil yang kencang.

Korang ada nampak iklan adsense kita lalu tak..heheheh. Semoga terus maju dalam dunia blog ye nadia.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Tahniah! kin dah tolong klik iklan atas tu. hehe..

    ReplyDelete
  2. Allhamdulillah... tahniah nad.... semoga terus maju jaya k...

    ReplyDelete
  3. wahh, nad dah dapat adsense, lagi masyuk la lepas ni. tahniah nad!

    ReplyDelete
  4. Tak pernah apply, hehehe! Anyway tahniah Nad.

    ReplyDelete
  5. Tahniah nad. Ternak USD lah lepas ni. Akak punya problem lepas tukar domain... huhu..

    ReplyDelete
  6. Tahniah Nad , lepas ni kepuk kepuk kebung rezeki heheh

    ReplyDelete
  7. tahniah nad.
    tapi kiklan adsense mcm tak nampak terlidung dekat table tab bahagian header tu. cuba check tgk

    ReplyDelete
  8. Tahniah Nad..semoga mencurah-curah rezeki thru GA !

    ReplyDelete