hai assalammualaikum


Bertukar Domain Blogspot ke Dot Com


Miszrockers Blogspot Bertukar Dot Com - Orang lain berkobar-kobar nak ada domain sendiri. Orang lain lama dah ada domain blog sendiri, nad baru terkial-kial nak buat. Dah lama sebenarnya nak ada domain sendiri, tapi ada banyak penghalang. Dan hari Sabtu lepas, akhirnya blog nad dah ada domain sendiri, dari Miszrockers Blogspot kepada Miszrockers.com .Alhamdulillah.

Jumaat lepas, ntah kenapa, hati beria nak tukar domain blog. Yela, blog tempat nad cari pendapatan sampingan, mestila nak yang terbaik. Ramai cakap, ada domain sendiri lagi bagus. Lepaa tu, terus whatsup Cik Sepet Lisa..heehe. Terus tanya bab domain. Banyak juga la nad tanya, kihkih..biasalah,blogger baru nak belajar, tanya yang pakar. Kita ni memang zero lagi bab-bab domain. Jadi tanya la sebanyak mungkin..kihkih. Maaf yer Cik Lisa. Nasib dia sabar je jawab soalan kita..kihkih.

Dah pastikan apa soalan nad terjawab, akhirnya nad buat keputusan nak juga tukar domain blog. Suruh la Cik Lisa buatkan, sebab dia ada kawan yang boleh tolong. Tapi kawan dia sibuk pulak, jadinya mintak tolong bang pih buatkan. Keluarga KBBA juga. Memamg ada rakan KBBA tau bab-bab buatkan domain, macam bam hoq dan bang pih. Tapi segan sikit nak whatsup orang laki ni, tu whatsup si Lisa. Disebabkan kaqan Lisa sibuk, dia whatsup bang pih, cakap nad nak buat domain. Dia boleh tolong. Tolak segan, terus whatsup bang pih cakap buatkan domain..kihkih.

Sekejap je dia buat. Duit siap-siap transfer dekat dia. Bagi semua maklumat yang dia nak untuk diisi. Jumaat malam tu, dia dah buat. Berdebar-debar kita pulak, macam dapat satu hadiah baru..hehhew. Esok siang, dia whatsup, dia bagitau, ok dah tukar Miszrockers.com . Cepat betul..hebatt..hehehe.

Terus tekan, dah yeahhhh, semua dah selesai. Domain dulu pun dah redirect ke domain baru. Memang bang pih semua settingkan. Suka kita campur gembira, rasa nak melompat-lompat sebab akhirnya, ada domain sendiri. Banyak kebaikan bila ada domain sendiri ni. Nampak kita bersungguh dalam dunia blog. Sekarang PR pun banyak tengok domain dot com ni.

Kenapa Miszrockers?? Sebab orang kenal nad dengan nama Miszrockers. Orang dah tau nama blog ni Miszrockers. Lagipun nama ni unik bagi nad. Takkan nak guna nama je kan, kita buat dari yang lain..hehehe. Walaupun nama Nadia Johari, tapi miszrockers tetap di hati.

Lepas ni jangan lupa bayar domain sudah. Blogspot free, dot com kene bayar. Jadi kena alert..hehee. Terima kasih pembaca yang sentiasa sokong blog nad. Sebab korang nad terus ubah domain sendiri. Domain lagi pendek iaitu Miszrocker.com
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. wahhh tahniah...nak pm tanya nad juga la haha

    ReplyDelete
  2. Tahniah nad dah tukar domain (:

    ReplyDelete
  3. tahniahhh .. sorry tk dpt tolong sebb agak kesibukan kejar dateline job huhu

    ReplyDelete
  4. Tahniahhh Nad. Mcm fiza dulu laa.. duk bertangguh, satu hari tak tau nape berkobar sgt nk tukar domain, pastu terus tukar.hikhik

    ReplyDelete
  5. Alhamdulllah.. tahniah kak Nadia.. Keep on blogging. Doakan sy ada domain sendiri juga hehe

    ReplyDelete
  6. tahniah...nak beli lah domain nadiajohari.com..

    lalala :P

    ReplyDelete
  7. Tahniah nad.. Dh ada domain ni rasa seronok sikit kan.. :)

    ReplyDelete
  8. Wahhh..tahniah Nad...finally dah tukar dot com plak

    ReplyDelete
  9. yeay! semoga makin murah rezeki lagi lepas ni tauuuu

    ReplyDelete
  10. Wahhh dah bertukar ke dot com. Tahniah.. Ros masih dok fikir nak tukar ke tak ni..

    ReplyDelete
  11. Tahniah Nad...murah rezeki Insha Allah

    ReplyDelete
  12. Tahniah sis nad .. dah ada domain sendiri

    ReplyDelete
  13. tahniah..makin bersemangat nak update blog lepas ada domain..kan??

    ReplyDelete
  14. eh, rasa buka dah tukar lama ke? saya baru renew domain

    ReplyDelete
  15. Tahniah nad. Dapat pakai domain ni macam satu kepuasan tau. Hihi

    ReplyDelete