hai assalammualaikum


Vietnamese Spring Roll - Dari masa mengandung teringin nak makan. Tengok orang post, nampak macam sedap je. Vietnamese Springg Roll makanan dari Vietnam. Siapa pernah pergi Vietnam, tau la makanan ni. Sebab mudah dibuat, jadinya orang kita pun buat dan jual sampai la terviral. Vietnamese Springg Roll, rupanya macam popia, tapi yang ni berkhasiat dan kulit bungkusannya lutsinar. Boleh nampak isi dalam tu.

Haritu cakap dengan kakak, ada tak kawan dia jual, dia kata ada. Apa lagi, nad pun suruhla dia beli. Nak rasa. Vietnamese Spring Roll ada macam-macam jenis isinya, ada sayur sahaja, bagi yang nak makan berkhasiat dan vege. Ada juga isi udang, ketam atau ayam beserta sayur. Ikut tekak korang nak mana. Macam nad suka udang, kakak beli udang dan ketam beserta sayur.


Kau tengok gebu-gebu Vietnamese Springg Roll dia. Isi padat,besar pulak tu. Memang puas, makan ni.


Vietnamese Springg Roll ni sedap mestila dari sosnya. Sebab springg roll ni dimakan dengan sosnya. Sos orang ni buat memang sedap dan lpedas giler weii..Lidah kejung jap..hahhaa..tapi okla sebab makan dengan isi sayuran dan udang tu. So yummy.


Yang lain nad boleh rasa, cuma yang rupa macam mihun tu warna putih..macam pelik pulak..hahaha. Mungkin pertama kali rasa, tu yang lidah susah nak terima sikit. Mungkin lepas ni boleh cuba lagi. Sebab memamg nampak sedap..hehheh. Nak buat sendiri boleh je, tengok rajin tak rajin ler..

Bagi orang klang, meru, kalau nak order boleh order dengan Siti Aslinda , +60 12-208 3482. Dia ni bukan buat tapi delivery orang punya..apa-apa boleh whatsup dia.
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. sedapkannnn kak sue try kat buffet pullman nanti nak try buat sendiri la hehehehhe

    ReplyDelete
  2. pernah makan tp x kena dengan tekak sbb semuanya rasa macam mentah je hee xlalu

    ReplyDelete
  3. xpernah rasa lagi..cari kulit nak buat sendiri..xjumpa2 lg..hihi

    ReplyDelete
  4. xpernah lagi rasa tapi teringin sgt nak makan..sedapnyeee

    ReplyDelete
  5. Zaza pun tak pernah lagi rasa roll ni.. Tgk viral jgk kan.. Ramai suka.. Nanti kena cuba lah tp area sini tak tahu siapa yg buat

    ReplyDelete
  6. selalu dengar nama tengok rupa, tapi belum pernah rasa lg kat batu pahat ni kat mana nak dapat tak tahulah.

    ReplyDelete
  7. sedapnya..buat sendiri pun senang Nad..kejap je dah siap..dapat banyak pulak tu..

    ReplyDelete
  8. Pernah sekali buat spring roll ni..mmg suka sgt..kalau hadap ni ngan sos bestnya haha

    ReplyDelete
  9. tak pernah makan lagi vietnamese spring roll ni.. sedap ke nad? tapi sebab nampak ada udang n sayur tu.. mesti sedap kan?? nyum2

    ReplyDelete
  10. cicah dengan apa tu? saya pun suka makan tapi mak tak suka katanya pelik .

    ReplyDelete
  11. sedap ke? Alja blm try lg. mcm sushi punn adaaaa lelagi kena cicah tu. Ada wasabi mesti lg sedap hehehe

    ReplyDelete
  12. Menu hot sekarang ni. Haritu ada nampak coach Anuar up video balut Vietnam Spring Roll. Shad xpenah rasa lagi.

    ReplyDelete
  13. oohhh I love Vietnamese spring rolls. The rice wrapper is so thin. Can see the ingredients inside. Hehe The sauce is really one of a kind that goes so well with the roll!

    ReplyDelete
  14. bonda belum pernah cuma merasai popiah vietnam ni....ramai kawan-kawan post kt fb masing-masing cerita pengalaman makan popiah...boleh laa nanti bonda cuba makan bila berkesempatan..nampak mcm sedap

    ReplyDelete
  15. The best kind of spring roll, Vietnamese for sure. And healthier too. Any idea where the delivery locations are?

    ReplyDelete
  16. Memang fav sis spring roll ni. Kalau ke vietnamese restoran mesti order spring roll ni. Serius sedap dan yang penting healthy

    ReplyDelete
  17. This vietname spring roll look healthy and delicious! I like how it prepares and more leafy inside.

    ReplyDelete