hai assalammualaikum

Tauhu Bergedil Mrszakitchen Terbaik - Bila ada makanan baru, makanan viral mesti nak cuba. Tauhu bergedil, yang hangat diperkatakan. lalu dekat timeline facebook dan instagram. Nak buat, tak taula macam mana..hahaa. Pernah buat Tauhu Ayam je..hahhaa..Boleh tengok resepi dekat SINI. Memang dah lama nak order, tapi sebab dia tak hantar dekat tempat terdekat dengan rumah, jadinya pendam jela..hahaa.

Tauhu Bergedil Mrszakitchen

Akhirnya rezeki nad, dapat rasa tauhu bergedil ni. Haritu kelab KBBA9 ada buat event dekat Matic, nad tak dapat join, tapi ada sponsor makan haritu, iaitu Mrszakitchen, dia sponsor sandwich, dan dia ada jual tauhu bergedil ni sekali. Apa lagi, mintak selit orderla dan hantar dekat Matic. Nad pulak waktu tu nak keluar cari durian..hehee. Alang-alang tu dapatlah singgah Matic ambil tauhu bergedil tu. and beli sebekas dulu, nak rasa, sedap ke tidak. Harga RM6 sahaja untuk sebekas, dalam ada 6 ketul.

Isi yang padat, gebu gebas

Nad biasa makan daging bergedil semua tu, tapi ni pertama kali rasa tauhu bergedil. Tak berapa suka tauhu ni, sebab tu tak beli banyak. Tapi disebabkan dia sumbat dengan ayam rasanya dalam tu, tu yang teringin nak makan. Tauhu bergedil ni siap dengan kuah kicap dia. Aumm...Tauhu bergedil, makanan diperbuat daripada bergedil ayam yang disumbat ke dalam tauhu kering. Tauhu bergedil sedap dimakan waktu petang.

Serius, memang sedap. Cicah dengan kicap tu, aumm..memang terbaik lollss..tapi kicap waktu tu tak berapa pedas. Tapi boleh request kalau nak pedas gegiler..hahaa..Jangan korang makan sampai terbakar telinga sudahla..hhahah..

adik pun nak gak

Kakak pun tak sabar nak makan

Sandwich

Tortilla..

Kalau korang nak tau, Mrszakitchen ni ada buat sandwich dan tortilla jugak..huish, nad tengok tak boleh tahan..huhu..Nak order tortilla pulak lepas ni, sekali selit tauhu bergedil tu, sebab tak cukup.Mr mafia suka makan tauhu..haha.

Sedap..murah je

Korang nak rasa, boleh la order dengan Mrszakitchen di
Facebook: https://www.facebook.com/mrszakitchen/
Instagram: https://www.instagram.com/mrszakitchen/
Contact: www.wassap.my/60136244192/MrsZaKitchen
Share To:

Nadia Johari

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. terliur nya... sebab tu nampaknya...gebu jer tauhu cikza ni

    ReplyDelete
  2. mmg rmi je jual tauhu begedil tp xpernh try lg sbb biasa mkn yg tauhu anora dienya tauhu dlm kentang..nanti ada kesempatan try tauhu begedil plak

    ReplyDelete
  3. nampak sedap, teringin nak rasa

    ReplyDelete
  4. Tak nak tengok makanan. Seksa batin. Seksa perut. Zalim ooo makan tidak pelawa

    ReplyDelete
  5. sedapnya nampaak tauhu bergedil kalau sini COD gak harus beli ni nak membuat entah bila gamaknya

    ReplyDelete
  6. Nampaknya tauhu bergedil ni betul-betul sedap lar. Lain kali kalau saya singgah sana nak cuba juga. :)

    ReplyDelete
  7. nampak nya sedap tauhu ni... tak pernah try tauhu bergedil.. heheheh... mana boleh beli?

    ReplyDelete
  8. Bestnya dpt mkn tauhu bergedill dh lama nk tp xdapat2... Kt sini sllu sgt abis... Xsmpt nk order dlu..

    ReplyDelete
  9. viral sana sini dah tapi TB brlum pernah rasa lagi .walaupun tak berapa malan tauhu tapi bila asyik lalu timeline je.. teringin plak nak merasa. baha

    ReplyDelete
  10. Belum pernah rasa. Haritu masa kat gemas ada yang jual. Tak pulak nak beli. Dah duduk mersing ni, mana pulak nak cari. Alahai..

    ReplyDelete
  11. ya Allah memalam tengok bergedil tu kan..mcm memangil2 pula nad oi..k.el teringin sgt nak merasa..ntilah habis pantang ni boleh lah try

    ReplyDelete
  12. Wowww...sedapnya terus rasa lapar malam2 ni haha. Tapi area sy takda yg jual bergedil ni. Hmm

    ReplyDelete
  13. Zira tak pernah lagi rasa, jarang orang jual kat sini nak buat tak dan

    ReplyDelete
  14. Dah jadi trend lak orang jual Tauhu Begedil ni hehehe sedapnya teringin nak cuba tapi kita nak cuba yang ada sos kicap tu mesti pedas dan terangkat kan....

    ReplyDelete
  15. Teringin nak rasa gak, ntah bila laa nak order huhu

    ReplyDelete
  16. Wah nampak sedap tauhu ni, semua tip top the sauce and isi nya. Hopefully can try soon.

    ReplyDelete
  17. Sis baru je rasa tauhu begedil ni dgn bro, itu pun sebab tgok ramai yg dah cuba sb tu teringin sangat nak rasa mcm mana rasanya tauhu begedil ni

    ReplyDelete
  18. I want to taste those sandwiches, they look tastilicious and healthy :)
    Which one is your favorite?

    ReplyDelete
  19. Not the tauhu, but the kid so cute! Like the reaction.

    ReplyDelete
  20. Tauhu bergedil macam sangat popular sekarang. I belum try lagi tapi dia macam tauhu sumbat kan?

    ReplyDelete
  21. I love to eat Tauhu bergedil, enjoy the filling inside where it is so satisfy to eat it! Thanks for introduce Mrszakitchen, tahulah mana nak order next time =)

    ReplyDelete
  22. Not a fan of tauhu bergedil, but my eyes on those sandwich.

    ReplyDelete